Kullanıcı mesaj:Ayso17

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Ayso17, herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Vikipedi sayfalarında yaptığınız değişiklikleri bu sayfadan tüm Vikipedistler inceleyebiliyor ve herhangi bir sayfada yanlışlık yapsanız bile, siz veya herhangi bir vikipedist işlemi geri alabiliyor. Bu yüzden hata yapmaktan korkmayın, cesur olun!
  • Herhangi bir maddeye gidip sayfanın üst kısmındaki Değiştir veya Kaynağı değiştir butonuna basarak, o sayfaya yeni bilgiler ekleyebilir, yanlış ve kaynaksız bazı bilgileri çıkartabilir veya hatalı kısımları düzeltebilirsiniz.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz. Vikipedi'de şu an hangi kullanıcıların hangi değişiklikleri yaptığını görmek için sol menüde bulunan son değişikliklere tıklayabilirsiniz.
  • Yardım ve SSS sayfalarını okuduktan sonra Vikipedi ile ilgili sorularınız varsa danışma masasına, bilge sayfasına veya son değişikliklerde gördüğünüz herhangi bir Vikipediste mesaj yolu ile danışabilirsiniz. Tüm Vikipedistleri ilgilendiren konularda ise toplu mesaj atmak yerine köy çeşmesinde ilgili kısma mesaj bırakabilirsiniz.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında mesajlarınızın sonuna, "~~~~" yazarak imza atmayı unutmayın!.
Son olarak!
  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz. (Sizin kullanıcı sayfanız sitenin en üstünde yer alan isminize basınca çıkan buradaki sayfadır.)
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri ekleyemiyoruz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Maddelerde değişiklik yaparken, lütfen tarafsız bir bakış açısıyla ve ansiklopedik bir dilde yazmaya özen gösterin, engelleme politikası, oy kullanımı gibi politika ve yönergelerini vakit buldukça mutlaka okuyun.
Haydi başlayın!
  • Vikipedi'yi daha iyi kullanabilmek için buradaki bilgileri ara ara okuyabilirsiniz. Bir kaç gün içinde ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Vikipedi'de yazılan tüm bilgilerin belirli editör veya yazarlar tarafından değil, Vikipedi'ye yeni kayıt olan tüm kullanıcılar tarafından yazıldığını unutmayın!

Kolay gelsin!

Hkn-bot (mesaj) 02:37, 28 Temmuz 2016 (UTC)

Şu değişikliğinizdeki yorum üzerine;

Uyarı
Uyarı
Vikipedi'de sakin ve soğukkanlı olmak, özellikle size veya sizin değişikliklerinize karşı yapılmış bir yoruma cevap verirken önemlidir. Kişisel saldırılar ve yıkıcı yorumlar durumu sadece zorlaştırır. Lütfen soğukkanlı olun ve size yapılan bir hakarete aynı şekilde cevap vermeyin. Başka bir kullanıcıya saldırmak sadece troll zararlılarını sevindirir ve durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale sokar. Lütfen yorum yaparken kibar kalmaya özen gösterin. Teşekkürler.--Ahmet Turhan (mesaj) 12:49, 5 Ağustos 2016 (UTC)

2016 Türkiye askerî darbe girişimi[kaynağı değiştir]

Merhaba.

2016 Türkiye askerî darbe girişimi maddesi üzerinde yaptığınız değişiklik hakkında “moderatörler tarafsız davranınız.Kalkışma Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapılmıştır,devlet yetkilileri ve ilgili ülkeler(Rusya,BM,AB vb) bunun hakkında askerlerin FETÖ'ye bağlı olduklarını açıklamışlardır.” notu bırakmışsınız.

Şunu belirtmeliyim ki henüz hiçbir devlet böyle bir açıklamada bulunmadı. Üstelik sizin kaynak olarak verdiğiniz Star gazetesi haberinde de böyle bir içerik bulunmuyor. URL'de “Fethullah Gülen darbe itirafı izle - Terörist başının darbe videosu!” başlığı yer alıyor, ancak içerikte böyle bir itiraf görülmüyor.

Bu arada iddia olunan FETÖ hakkında soruşturmalar sürüyor. İlk dava ise önümüzdeki sonbaharda -yanılmıyorsam eylülde- yapılacak. Yani henüz bu askerlerin Gülen cemaati ile ilişkileri hukuken kanıtlanmış değil. Bu sebeple davalar sonuçlanana değin sizin yaptığınız değişik şu aşamada uygun düşmez, yetkili Vikipedistlerce de muhtemelen onaylanmaz.

Vikipedi'nin olabildiğince nesnel bir içerik sunmaya çalıştığını hatırlatır, iyi Vikiler dilerim, – Amillians (mesaj) 01.32, 14 Ağustos 2016

Benim bu değişikliği yapmaktaki amacım Ahmet Turhan ile sohbetimizde de belirttim (bkz: https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Ahmet_Turhan#Darbe_giri.C5.9Fimi )tarafsızlık ilkesinin gerekliliği sebebiyetiyle her bakış açısını ki bu kalkışmanın hukuk sürecinde soruşturma FETÖ üzerinden ilerliyor.Yani örgüt zaten zanlıdır.Suçsuz veya suçlu olması mühim değildir.Bu yüzden -önemli -bir bakış açısı olan ve büyük desteğe sahip olan Darbe girişimini Gülen Hareketi/PDY/FETÖ gibi isimlerle anılan bu örgütün düzenlediği düşüncesi özetlerde yer almalıdır. Ayso17 (mesaj) 22:55, 13 Ağustos 2016 (UTC)

Darbe girişimi[kaynağı değiştir]

Bu kalkışmanın FETÖ'ye bağlı olduğu aşikârdır. Gösterdiğim kaynaklar değişikliğin yapılması için yeterlidir lâkin uzun süren uğraşlarıma rağmen karşılık alamamaktayım. Tarafsızlık ilkesini unutmuş olabilirsiniz, hepimizin başına gelebilecek kötü bir durum. Artık hatırlattığıma göre gereğinin yapılmasını rica eder, iyi akşamlar dilerim. Tekrardan yapılan değişikliğin reddedildiğini üzüntüyle bildiriyorum. Rica ediyorum Wikipedia'nın (vikipedi) 'tarafsızlık' ilkesine saygı gösterelim. Bu imzasız yazı Ayso17 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar @Ayso17. Bahsettiğiniz 2016 Türkiye askerî darbe girişimi maddesinde zaten söyleminize paralel birçok bilgi ve iddia yer almaktadır. İlk satırda en özet bilgiler verilir, ön sıfatlandırmaya gerek duyulmaz. Birçok aksi iddia da bulunduğu için daha başlangıçta okuyucuyu "FETÖ FETÖ" diyerek yönlendirmek şekliyle Vikipedi'nin tasvip etmediği bir durum. Zaten maddede Gülen Hareketi ile ilişki durumu anlatılıyor. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:30, 13 Ağustos 2016 (UTC)
Kamuoyunun çoğunluğunun kabul ettiği,doğruluğu yanlışlığından ziyade bağlantısı olduğu kabul edilen bu örgütün özet yazısında yer almaması okuyucularımız için uygun değildir.Bu 'kalkışmanın' özetinde neredeyse sadece -15 Temmuz 2016- tarihinde adı geçen Yurtta Sulh Konseyi yazılırken FETÖ'nün yazılmaması benim şahsi fikriyâtıma göre Tarafsız Bakış Açısı'nda geçen 'Adı üzerinde tarafsız bakış açısı da nihayetinde bir bakış açısıdır, kesinlikle bakış açılarının yok edilmesi ya da farklı bakış açılarından söz edilmemesi anlamına gelmez. Bu bakış açısı konu hakkındaki farklı bakış açılarının yanında ya da karşısında olmayan, tarafsız bir bakış açısıdır.' FETÖ iddialarının eklenmesi özellikle kalın yazıyla yazılmış olan farklı bakış açılarından söz edilmemesi anlamına gelmez. kuralından yola çıkarak gereklidir.Saygılar.Ayso17 (mesaj) 22:42, 13 Ağustos 2016 (UTC)
Elimizde şu an için, çoğu yandaş medya olarak da ifade edilen kuruluşlar tarafından sunulan haber havuzundan ve çok sayıda gözaltına alınan veya tutuklanan kişiden başka bir mahkumiyet var mı? Yok. Davalar başladı mı? Hayır. İddianameler bile daha yeni hazırlanıyor. Daha Yurtta Sulh Konseyi isim olarak bile iddianamelere yeni geçiyor, düşünün. Bize düşen en özet bilgiyi verip, olası hatalı durumlara karşı okuyucuları yanlış yönlendirmemek. Çünkü VP:MİLLİ gereği devlet ve onların ajanslarının tarafında olmamamız gerekiyor. Kişisel olarak, yani size göre, hatta birçok kişiye göre bu darbe girişimi Gülen Hareketi ile ilgili görülebilir. Fakat gerekli bağımsız kaynaklarca da doğrulanan hukuki kesinlikler olmadığı sürece bunların tamamı iddiadır. Biz de bunu aynen bu şekilde veririz. Ayrıca hiçbir bakış açısı yok edilmiyor, maddenin tamamını incelerseniz birbirinden farklı birçok iddianın tamamı maddede yer almakta. Sadece bunları hemen maddenin başına yönlendirici şekilde koymak hatalı, bundan bahsetmekteyim. --Ahmet Turhan (mesaj) 22:54, 13 Ağustos 2016 (UTC)
Sevgili @Ayso17, gösterdiğiniz kaynaklar değişikliğin yapılması için yeterli değil. Maalesef değil.
Kaldı ki daha 6'ncı satırda darbenin Gülen Hareketi ile olan bağı hakkındaki iddia dile getiriliyor. Yani çok gerilerde, aşağı kısımlarda değil, direkt olarak giriş bölümündeki 6'ncı paragrafta bu iddia dile getiriliyor. Israrla “FETÖ ilk cümlelere konulsun” şeklindeki yaklaşımınız, tarafsızlığını kaybeden kişinin yine siz olduğunu gösteriyor, Ahmet Turhan'ın değil.
Sakin kalıp davaların seyrini hep beraber takip etmeliyiz diye düşünüyorum. – Amillians (mesaj) 02.35, 14 Ağustos 2016

İlginiz için müteşekkirim.Yalnız iki hatanızı düzeltme ihtiyacını hissettim.İlk olarak 6.satır değil 6.paragrafta bahsediliyor zaten kelimeyi 2.kullanımınızda düzeltmişsiniz.İkinci olarak ise bana karşı 'tarafsızlığını ilk kaybeden kişi siz oldunuz' demeniz kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.'FETÖ ilk cümlelere konulsun' şeklindeki tavrım üst cümlelerimde de belirttiğim gibi okuyucularımıza daha net kavramlar sunma isteğimden gelmektedir.Ki kullanıcı sayfasından anlaşılacağı üzere ülkemizdeki sol güruhu temsil eden arkadaşımız Ahmet Turhan (bkz:Lenin Namık Tarancı,Neal Clever,Kim İl Sung,Emek Gençliği,Evrensel Gazetesi vb.) karşısında kesinlikle onun nadide,eşitlikçi,özgürlükçü;özetle insanların iyiliğini isteyen ideolojisi karşısında benim taraflı yaklaşmam düşünülemez.Ve şairin dediği gibi 'Eğer haklarımızda ısrar etmezsek hiçbir anlayış mümkün olmayacaktır.' düşüncesiyle hareket ettim.Davaların sonuçlandığı gün maddelerin daha farklı şekilde olacağına inancım tam.Bekleyip görelim.Ayso17 (mesaj) 00:02, 14 Ağustos 2016 (UTC)

Telif Hakkı İhlali[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir politika ihlalidir ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Pragdonmesaj 02:40, 14 Ağustos 2016 (UTC)


Lütfen buradaki değişiklik özetinde, yaptığınız gibi, Vikipedi:Nezaket ihlâli hakaretlerden kaçınınız.--evolutionoftheuniverse mesaj 03:56, 14 Ağustos 2016 (UTC)

VikiProje Siyaset hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Vikiproje:Siyaset projesini yeniden canlandırmak istiyoruz. Katkı sağlayabileceğinize inancım olduğundan bu mesajı size atıyorum ve neler yapabileceğimiz hakkında konuşmamız gerektiği inancındayım. Projenin tekrar hayata geçirilmesi şart, çünkü fazlasıyla ilgisiz kalmış. Konuyla ilgili olduğunu düşündüğümüz kişileri projeye dahil etmek de dahil olmak üzere, ne yapabileceğimizi konuşmalı ve plan/program yapmalıyız diye düşünüyorum.

Bence ilk olarak katılımcılara haber vermeli ardından Vikiproje:Siyaset kapsamında son derece geri kalan yerlerin düzenlenmesi adına birtakım işbirliği projeleri hazırlamalıyız. Yani bu işbirliğinde katkı sağlayan/sağlayacak kullanıcıları projenin kendisine çekmeye çalışalım derim. Hatta Vikipedi:İş birliği projesindeki gibi sorumlular belirleyip, puanlama/ödül mantığından sorumlu kişilerle iş birliği yapıp teşvik konusunda bir şeyler yapalım. Ben bu konuda elimden geleni yapmaya hazırım. İlgili sayfada bu projeye yönelik adımlar da atabiliriz. Buna benzer geliştiriciler bence dikkatleri buraya çekebilir.

Bununla birlikte proje kapsamında, ilgisizlik kaynaklı bir ton güncel olmayan bilgi mevcut, yüzlerce madde proje kapsamında değerlendirilmeyi beklemekte ve projenin planlanması açısından birçok yenilik konmayı beklemekte. Projeyi yeniden canlandırmak için girişim olarak ne yapabiliriz, birlikte çalışmaya var mısınız?

Ayrıca görüşler toplu halde toplansın diye şurada bir tartışma başlattım. Eğer mümkünse katkı sunmayı düşündüğünüz alanı ve neler yapabileceğimize dair fikirlerinizi burada paylaşabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 10:07, 15 Ağustos 2016 (UTC)

Haydi Ağustos 2016 İşbirliğine![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset'in yeni 1-31 Ağustos 2016 tarihleri arasındaki işbirliği projesi: Resim aranan siyasetçiler kategorisindeki maddelere görsel ekleme olarak belirlenmiştir.

Resim aranan siyasetçiler kategorisinde an itibariyle 4.151 madde bulunmakta. Burada yer alan maddelere resim eklenmesi gerekmekte. Katılımlarınızı bekliyorum.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
--Ahmet Turhan (mesaj) 10:07, 15 Ağustos 2016 (UTC)

Resim Yükleme[kaynağı değiştir]

Merhaba @Ayso17. Dosya yükleme konusunda pek bilgili değilim. Ancak şunu diyebilirim: Dosyayı Wikimedia Commons'a değil de yalnızca Türkçe Vikipedi'ye yükleyebilirsin. Yüklemek istediğin dosyanın adli kullanım olmamasına dikkat et. Örneğin telif hakkı korunmuş dosyalar hızlı silinir.

Ayrıca dosyayı yüklerken şu şablonu seçmende fayda var; yaşayan kişilerin fotoğraflarında genellikle bu şablon kullanılıyor: Şablon:Telif hakkı bulunan biyografi görüntüleri

Bu konuda daha ayrıntılı bilgiyi Sakhalinio ve Ahmet Turhan verebilir sanıyorum.

İyi Vikiler dilerim, – Amillians (mesaj) 23.51, 15 Ağustos 2016 Teşekkür ederim.Ayso17 (mesaj) 21:24, 15 Ağustos 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, bütçe kanunu, kapalı oturum, genel seçim gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz?

Liste için tıklayın --Ahmet Turhan (mesaj) 12:44, 10 Eylül 2016 (UTC)

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.