Kullanıcı mesaj:İnfoCan/arşiv2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
    • İnfoCan'a
      farkındalık,
      anlayış
      ve işbirliği için..
      kibele, temmuz 2006

:) --kibele 19:14, 16 Temmuz 2006 (UTC)

Ne desen haklısın. Resim silinmesin diye şablonu değiştirmeye çalıştım. Sen daha iyi bilirsin, ben telif olayını daha çok iyi çözebilmiş değilim. Mskyrider 21:00, 16 Temmuz 2006 (UTC)

dans ederken çarpışmak[kaynağı değiştir]

  • tek bi kişiye yüklenmeyeyim dedim, infoCan'ın başladığı işi Mskyrider'ın bitirmesini istedim, iyi etmedim. ama ikisi de 'anlayış ve işbirliği' dansını iyi biliyorlar neyse ki. --kibele 09:54, 17 Temmuz 2006 (UTC)


18 Temmuz 2006'da, Citrat tarafından parlak katılımları için verilmiştir.

Merhaba İnfoCan, katilimlarini zevkle izliyorum; gerek eklediğin maddeler, gerekse proje içi iletişimin taktire şayan. Çalışmalarinin devamini dilerim; kolay gelsin! Citrat 05:31, 18 Temmuz 2006 (UTC)

  • Tüm ödülleriniz için sizi tebrik ederim; nitelikli katkılarınızı takdir ettiğimi belirtir, bu tip katkılarınızın devam etmesini dilerim... İyi çalışmalar. - Noumenon mesajkatkılar 09:59, 18 Temmuz 2006 (UTC)


  • Katılımların gerçekten güneş kadar parlak ve göz alıyor. Vikipedi, senin ve aynı yolda giden diğer Vikipedistlerin katkıları ile, çok iyi yerlere gelecektir. Arada bir IRC'ye gelirsen diğer Vikipedistlerle tanışma ve sohbet imkanı bulabilirsin. İyi olur. :) --Özgür 04:15, 14 Ağustos 2006 (UTC)
Benim de dikkatimi yeni çekti (de ekini bitişik yazıyordum, gerçi onu da düzeltirdi:)), gerçekten tüm ödülleri hak ediyor. Maddelerin kalitesini ve anlatımını yükseltmek için çalışsan nadir kullanıcılardan, bunların yanında yeni madde ekleme konusunda da başı çekiyor. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:30, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Beyefendi, 15 gün süre ile silinmemesi gerekliliği yasal bir zorunluluktur. İstirham ederiz.

  • kanıksamamak güzel kelime.. epeydir aklımdaydı. çok problemli diye yanaşmamıştım. sizin toparlamanızı bekledim. :) --kibele 19:09, 23 Temmuz 2006 (UTC)

Güzel katkılarının dikkatlerden kaçması imkansız, tebrik ediyor ve devamını diliyorum sevgili İnfocan :) Tembelejderha 06:40, 27 Temmuz 2006 (UTC)

Merhaba, yaptığın düzeltmelerle anlam düşüklükleri ortadan kalkmış teşekkürler. Yalnız iki değişiklik hakkında fikrimi söylemek istiyorum:

  1. Comandante: Türkçesi "kumandan" değil "binbaşı"dır. Kaynak olarak ispanyolca wikiye bakacak olursan es:Comandante, ilk cümlede şöyle der:" Comandante es el rango militar inferior en la escala de oficiales superiores de algunos ejércitos. Es el inmediato superior al capitán e inferior al Teniente Coronel. " Yani Türkçesi :" Binbaşı , bazı ordularda üst subay sınıfının en alt askerî rütbesidir. Hiyerarşik sıralamada Yüzbaşı'nın üzerinde ve yarbayın altındadır. " . "Kumandan" ya da şu anda daha sık kullanılan "komutan" kelimesi genel olarak bir birliğin (ki bu birlik iki kişiden ordu gruplarına kadar değişebilir) emir ve komutasına sahip olan kişiye verilen isimdir. Ernesto Che Guevara'ya verilen "Comandante" , Küba Ordusu'ndaki askerî rütbesidir. Bu nedenle, kumandan diye yaptığın düzeltmenin binbaşı diye tekrar geri getirilmesini öneriyorum.
  1. Cengel, cangıl: Her iki sözcük de Türkçe'de aynı anlamda kullanılır. TDK sitesindeki sözlüğe göre Farsça'dan gelen "cengel" sözcüğünün anlamı: "Otlarla ve sık ağaçlarla örtülü geniş Hindistan ormanı, cangıl." [1], yine "cangıl" sözcüğünün anlamı: "1 . Cengel. 2 . mecaz Karışıklık, kargaşa. " [2]. "Cangıl" sözcüğünün kökeni belirtilmemiş olsa da , araştırmadığım için kesin olmasa da benim tezim İngilizce "jungle" sözcüğünden gelmiş olması ki bu sözcüğün kökeni de Sanskritçe "ja(n)galam" (çöl, kullanılmaz alan, ekim yapılmayan arazi). Dolayısıyla cengel, ya da cangıl ikisi de olabilir. Zaten sözcüğün kökeni aynı.

İyi çalışmalar. Mskyrider 07:46, 27 Temmuz 2006 (UTC)

İnternet'teki bir kaç kaynaktan araştırdım: "In the Sierra Maestra he had risen to the rank of comandante (major), the highest conferred in the Rebel Army."[3], "Within months he rose to the highest rank, Comandante (Major), in the revolutionary army." [4] "Si bien qu'un jour Castro lui dit de rajouter comandante devant son nom. Dans les mois qui suivirent, Guevara, deuxième comandante de la guérilla, " [5], buralarda da belirtildiği üzere "comandante" bir rütbe olarak kullanılıyor. Halbuki komutan anlamında sadece görev ifade eder. Emrindeki asker sayısının rütbesi ile doğrudan bağlantısı yoktur. 26 Temmuz Hareketi'ndeki en yüksek rütbe olan "Comandante" rütbesini almıştır. Bu örgütün kullandığı rütbeleri tam olarak bilmediğim için başka bir yorum yapamıyorum şimdilik. Bu yönde değişikliği yapacağım. "Column" ya da Türkçesi ile "kol" meselesine gelince. Hasan Fehmi Mutlucan'ın "Kolbaşı'nın kıratı" adlı türküsünü bilirsiniz, işte o "kolun" başına bu ad verilir. TDK tanımı şöyle: "Güvenliği sağlamak amacıyla dolaşan polis, jandarma veya asker topluluğu, karakol, devriye" [6] .Binbaşı düzenli orduda tabur komutanlığı yapar. Ama konvansiyonel olmayan bir çarpışmada beş kişilik bir saldırı timine de liderlik edebilir. Bir kolun başında da olabilir. Mskyrider 13:27, 27 Temmuz 2006 (UTC)

Selam Infocan, buraya bir göz atip fikirini yazarsan sevinirim. Selamlar --Erdall 05:32, 30 Temmuz 2006 (UTC)

Bence sorun var. Şu anda dil-lehçe konusu Türk dilleri ve Türk halkları sayfalarında tartışılmakta. Ana Sayfa'da yapılacak böyle bir değişikliğin toplulukça tartışılması gerekir. Şimdilik geri alıyorum. --İnfoCan 18:51, 31 Temmuz 2006 (UTC)

Geri alınacak birşey yok, zaten lehçe yazıyordu birşey değişmiyor. Tembelejderha 19:07, 31 Temmuz 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Her şey için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar. - Noumenon mesajkatkılar 01:41, 3 Ağustos 2006 (UTC)

Bunlar latin lehçesi mi sorusuna cevap:[kaynağı değiştir]

  • Bildiğiniz gibi Romalılar, milattan önceki yüzyıllarda büyük bir imparatorluk kurmuşlar ve o zamanki dünyanın hakimi olmuşlardı. Merkezleri İtalya idi. Buna göre İtalyanca küçük farkları olmakla birlikte Latince'nin ta kendisidir.
  • Gelelim Fransızlara; siz Frank halkını duymuşsunuzdur. Sanılanın aksine Fransızlar etkileşimle Frank adını almamışlardır. Onlar Frankların ta kendisidir. Bildiğiniz gibi Frankça Germence'nin bir kolu idi. Bizim Romalılar, Galya topraklarını da ele geçirdiler (Asteriks ve Oburiks filminden hatırlayın. Bu filmde mizah olsa da bazı gerçekler var. Mesela Gallilerin önceden Fransa'da yaşamış olduğu.). Romalılar bir politika bakımından Sovyetler Birliği'ne çok benzerler: Asimilasyon. Gallileri asimile ederek Romalılaştırdılar. Kavimler göçleriyle Galya'ya gelen Franklar da Roma dilini benimsedi. Böylece Latince'ye benzer bir dilleri ortaya çıktı. Zaten Rönesans'a kadar Avrupa'da Latince bilim-edebiyat dili olarak kullanılıyordu.
  • Gelelim İspanyol-Portekizlere; Biliyorsunuz bir Germen halkı olan Gotlar, Kavimler Göçü sırasında büyük yer değiştirmeler yapmıştır. Ayrıca Roma topraklarında da yaşamışlardır. Gotların iki kolundan biri olan Vizigotlar, İspanya'ya yerleşmiş, daha sonra bölgeye gelen Araplar (Endülüs Emevileri) ve Mağriplilerle karışmıştır. Ayrıca daha önceden Romalılarla da karışan bu halk dili Latince'ye benzer ama Arapça öğeler de barındıran (örnek:İspanya'da bazı kimselerin isimleri Omar olabilir>Ömer-ya da İspanyol asıllı Salma Hayek adlı aktrisi hatırlayın. Salma>Selma) bir dildir.

SONUÇ:Bunların İtalyanca dışında hepsi asimilasyonla doğan diller olup, kökenleri iki Cermen lehçesine dayansa da bugün o dillerde Cermnce öğeler görmek mümkün değildir. Çünkü bunlar asimilasyon dilleridir. Oysaki Türk lehçeleri aynı milletin insanları tarafından (Türk milleti) konuşulan aynı dildir. Sn. Erdall'ın yaptığı tanımda Çuvaşça örnek verilmiş ve dilbilimi almamış Türkiye Türkü'nün bunu anlayamayacağı bundan bunu bir lehçe değil dil olduğu söylenmiştir. O zaman tamam aynı testi bir de Azeri Türkçesi'ne yapalım. Yine hiç dilbilimi görmemiş bir Türkiye Türkü Azeri Türkçesini anlayabiliyor ama!!!. Bu bilimsel bir tanım, bir kanıt olamaz. Türk dilleri diye birşey yoktur, Türk lehçeleri vardır.Kullanıcı:F.Mehmet

Merhaba. Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. Gerekli düzeltmeleri yapmaya çalışıcam. Peregrinus

Selam Uğur, tatilden hoş geldin. Şu senin bot copyscape kontrollerini yapamaz mı?

Merhaba, teşekkür ederim İnfoCan. Ne yazıkki yapabileceğini sanmıyorum. Teknik olarak herşey mümkün fakat söylemek istediğimi anlamışsındır sen:) Mesajın araya sıkıştığından gözümden kaçıyordu. Telif konusunu ancak sağduyulu kullanıcı sayısının artması ile çözebileceğiz. Teknik olarak telifli maddeleri bulmak çok kolay aslında, yeni sayfalarda belli bir boyutun üzerindekilerin çoğunluğu ve uzun sayfalarda ilk sıralarda olanların çoğunluğu:) Umarım genel bir sağduyu oluşur ve bu problemin üstesinden gelebiliriz. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 17:16, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Binominal=Binomial ikisi de olur. --Carduelis 20:07, 7 Ağustos 2006 (UTC)

Diller, Lehçeler, Türkçe[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Ricanız üzerine konuya tekrar göz attım. Açık konuşmak gerekirse bu tip hususlarda kişisel fikrimi belirtmekten kaçınıyorum, ama her halükârda belirtsem de sorun değil, zira bu konularda çekimserim; iki akademik fikirden birine yakın olmam diğerine karşı çıkmam anlamına gelmiyor. Bunun ötesinde, bence o tartışmadaki ana sorun iki farklı akademik savın olmasından ziyade ortaya konulan tavırlar, bu hususta genel bir uyarı da koydum. Zira iki akademik fikre de gönderme yapan orta bir isim pekala seçilebilir, kanımca bizim maddeye koymamız gereken isim de bu tip bir orta-yol ismi olmalıdır; mümkünse iki fikrin de öğelerini taşıyan. Söz konusu tartışmayı belirttiğiniz için teşekkür ederim, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:37, 7 Ağustos 2006 (UTC)

  • Mesleğinizi öğrenebilirmiyim ? Katkılarınız çok güzel. --Carduelis 02:26, 9 Ağustos 2006 (UTC)
  • merhaba. bu diller, lehçeler tartışmasını başından beri takip ediyorum. oy kullanma çağrılarınızı görüyor, gidip sayfaya bakıyorum, bakıyorum, oy kullanmadan dönüyorum. kelimelere önem versem de doğrusu bu kadar çekiştirmeyi kendi adıma yorucu ve usandırıcı buluyorum. konuyu toparlama gayretinize duyduğum saygıdan ve ilgisiz kalınmadığını bilesiniz diye yazmak istedim. yarın bir kez daha sağlam kafayla bakıcam, ama oy kullanır mıyım hâlâ emin değilim. :) iyi geceler. --kibele 22:09, 10 Ağustos 2006 (UTC)
  • engelli sayfasının eski hali beni de üzüyordu, ama ne yapacağımı bilememiştim. şimdi daha iyi, ben de bir iki şey eklerim belki. --kibele 10:21, 11 Ağustos 2006 (UTC)
  • bu arada, sayfamı temizlerken | bu fotoğrafı kullandım. ama etiketleme işine hâlâ merak sarmadığım için silinmesinden korkarım. ilgilenebilir misiniz? teşekkürler. --kibele 11:21, 11 Ağustos 2006 (UTC)

Dipnot Nasıl Açılıyor?[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan. Dediğin düzenlemeyi yaptım. Hatırlattığın için teşekkürler çünkü asla maddenin aday olduğunu bilemezdim. Yalnız bu arada bir konuda takıldım. Bir makalede link şeklinde dipnot koymak istiyorum ama beceremedim. Yardımcı olursan sevinirim. --

Sayende istediğim şekilde dipnotları maddeye ekledim. Teşekkür ederim. peregrinus

Tesekkur Bunlar yeter mi?

  1. Proje şablonlarının yerleştirilmesi (bu kısıtlı bir sürede bitcek).
  2. Madde değerlerinin listelendiği bir sayfanın istatistiksel bilgilerini yazan (toplamı = kullana proje sayısı ve + ana toplam) birkaç sayfa ile kısıtlı kullanımlar için gerekli bir bot.
  3. Bir koşul var umarın normal bir sürede bu istatistikler görmek isteyen yazarların sayısı artar ise (ihtiyaç) bu botun belli bir süre sonra sahibi veya en azindan programin başka bir botun ustune geçmesi lazım. Bunun için neler yapmam gerektiğini veya bu amaçlar doğrultusunda daha iyi bir çözüm varsa yardımın için sağol.

Birde bu sayfalara bakarsan: Vikipedi:VikiProje Madde Değerlendirmesi/Kullanımı

cvp:teşekkür[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, o kadar da çok madde girmiyorum, arada havasına girince birkaç tane artarda yazdığım oluyor, o zamanlardan birinde dikkatini çekmiş olmalıyım. Gene de nazik sözlerin için teşekkür ederim. --İnfoCan 20:36, 15 Ağustos 2006 (UTC)

İnfoCan, gerçekten dediğin gibi eklediğin zaman çok güzel maddeleri seri halde ekliyorsun. Eklediğin maddelerde ise en güzel şey, gerçekten bilgi vermek için hazırlamaya çalışman. Kategori:Ascomycota kategorisinde olduğu gibi:) Bu arada şimdi o kategoriye göz atarken yönlendirme olayı olduğunu gördüm sanırım Kategori:Asklımantarlar ile diğeri arasında bir karar verilmesi gerekiyor. İyi çalışmalar. -- Ugur Basakmesaj 20:40, 15 Ağustos 2006 (UTC)

Nasıl olacak?[kaynağı değiştir]

Kusura bakmayın yine bir sorun ile karşınızdayım. Yenilere yardım ettiğinizi bildiğimden olacak herhalde cesaret edip size yönelteyim dedim. Açtığım ve üzerinde çalıştığım maddeyi daha sonra bir başkasının daha açmış olduğunu farkettim. Ne yalan söyliyeyim diğer arkadaşım da uğraşmış madde üzerinde belli. Henüz koyulmamış ama bir süre sonra farkedilince iki madde açıldığı uyarısı gelecek. Böyle durumlarda ne yapılmalı. Maddeyi açan taraflar mı birşey yapıyor yoksa bir üçüncü taraf mı karar veriyor? Benim açtığım madde Şihabüddin Yahya Sühreverdi açılan diğer madde Şahabeddin Sühreverdî Maktûl. Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim. Bi de son olarak bu tip sorunları rahatlıkla ileteceğimiz, sizin gibi gönüllü yardımseverler dışında görevli kişiler var mı? Malum acemilikten yeni sorunlarla karşı karşıya kalıyorum da.PeregrinusPeregrinus 17:15, 16 Ağustos 2006 (UTC)

Yardımseverleri bulmanın en kolay yolu "Bu kullanıcı yeni vikipedistlere yardım etmekten mutluluk duyar" şablonuna hangi sayfalardan bağlantı verildiğine bakmak (Şablon:User yardım gönüllüsü sayfasina gidip sayfanın sol tarafında Sayfaya bağlantılar'a tıklayın: [7]). Ayrica bir de Vikipedi:Danışma masası var ama pek kullanılmıyor. Genelde bana danışmaktan çekinmeyin ama gelecek 2-3 hafta boyunca Vikitatil'de olacağım.
Asıl sorunuza gelince, iki madde farklı yazılmışlar ve bence birbirlerini iyi tamamlıyorlar. Emeğiniz boşa gitmiş sayılmaz, iki yazıyı birleştireceksiniz elbet ve de gayet güzel bir şey ortaya çıkacak. Tabii yamalı bohça gibi olmaması için genel organizasyonun anlamlılığına ve uslubun tutarlılığına da dikkat etmeniz gerekecek. Benzer bir şey benim de başıma gelmişti ilk başladığımda, yaptığım bir çevirinin yarısı başkası tarafından evvelden yapılmıştı. Oluyor böyle şeyler. Kolay gelsin. Güzel katkılarınız için teşekkürler. --İnfoCan 19:28, 16 Ağustos 2006 (UTC)

Infocan, karin abdomen'e karsilik geliyor; Mide tam denk gelmiyor sanirim. Citrat 23:08, 17 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan, her ne kadar kullanıcı sayfadan ilgilendiğin konuları belirtmemiş olsanda, organik ile ilgili bilgilerle uğraştığını gördüm. Haftanın istekleri sayfasında bulunan benzofenon maddesini ingilizce vikipediden buraya çevirmeye çalıştım fakat çok başarılı olmadığımı düşünüyorum. Özellikle türevleri kısmı ve THF ile kısımdan şüpheliyim. Maddeyi genel olarak bir kontrol edebilirsen çok sevinirim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:30, 18 Ağustos 2006 (UTC)

en kısa zamanda bakacağım, okul sebebiyle vikiye vakit ayırmakta zorlanıyorum. selamlar. --Süleyman Habib 17:42, 8 Eylül 2006 (UTC)

Selamlar...

Bahsettiğiniz maddelerle yarın daha detaylı ilgileneceğim ama hemen başta bir soru sorayım:

  • Elimde güncel ve Türkçe mikrobiyoloji ya da enfeksiyon hastalıkları kaynakları yok ve ta tıp fakültesinden itibaren kandidiyazis demeye o kadar alışmışım ki, bunun en azından madde başlığında kandidoza tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • Kaba bir gösterge de olsa Google Türkçe sayfalarda kandidoz, kandidiyaz ve kandidiyazis arattırdım ve ilk ikisi yüz küsur sayfada gösteriliyorken, üçüncüsü bin küsur sayfada gösteriliyor.
  • Siz, eğer yanılmıyorsam, halihazırda tıp öğrencisisiniz ve mikrobiyolog ya da enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının görüşlerine ya da ilgili kaynaklarda güncel kabul gören yaklaşıma daha yakınsınızdır. Bu konuda ne dersiniz ?

Tabii, mikozisler değil de mikozlar denilmesinin büyük çoğunlukla tercih edildiğini biliyorum. Bu durumda, mycosis teriminin türkçeleştirilmesi sırasında, kelimedeki ~sis kısmını ~z haline getiriyoruz. Dolayısıyla, candidiasis teriminin kandidiyaz (moniliasis de moniliyaz) ve candidiasisin eş anlamlısı olan candidosis teriminin de kandidoz olarak türkçeleşmeleri her iki terimi de doğru kılıyor. Ancak, benim alışkanlığımın daha doğru olmaması (yani kandidiyazis teriminin tercih edilmiyor oluşu) durumunda da kandidiyazın kandidoza tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü DSÖ'nün sitesinde, bu konudaki madde başlığı candidiasis (Sağlık Bakanlığı'nın ICD-10 tercümesine ise şu anda ulaşamıyorum).

--Doruk Salancıileti 20:40, 8 Eylül 2006 (UTC)

Belki haberiniz vardır, bir zamanlar açmış olduğum madde silinmek veya silinmemek üzere oylamada. Görüşleriniz benim için önemli olacağından lütfen oylamaya katılınız. --Bahar 13:45, 12 Eylül 2006 (UTC)

Hem trwiki hem commons'da bulunan aynı isimli dosyalar[kaynağı değiştir]

Selam Özgür. Lisans sorunlu olduğu için maddeden çıkartılmış resimlerin bazıları Coomons'tan buraya aktarılmış ve Commons'da gerekli lisans bilgileri varmış. Örneğin Resim:Multijet.jpg sayfasında o resmin Commons'ta da bulunduğu yazıyor [8]). Bu örnekte her iki dosya da aynı isme sahip. Madde içindeki resmin trwiki'deki dosyaya değil de, Commons'takine işaret etmesi nasıl sağlayabilirim? --İnfoCan 14:19, 14 Eylül 2006 (UTC)

  • Merhaba,

Sanırım Özgür'ün işi yoğun, ben cevap vereyim. Sayfadaki resmin ismini Commons'daki ismi ile değiştirmen yeterli. Genelde Resim: yerine Image: yazarak bu olayı gerçekleştirebilirsin. --renegademsj 14:49, 14 Eylül 2006 (UTC)

Mesela madde içinde Abc.jpg isimli bir resim bağlantısı olsun. Bu ilk önce Vikipedi'de Abc.jpg var mı diye bakıp eğer varsa sayfaya onu koyuyor. Eğer yoksa o resim bu sefer Commonstan bakıyor. Image ya da resim demek farketmiyor. Bu aynı isimlerdeki durumlar için geçerliydi. Eğer resmim görüntüsü adı ama commonsta ve burada isimleri iki ayrı dosya ise, mesela aynı bayrak Vikipedi'de Almanya_bayrağı.jpg Commonsta Germany_Flag.jpg ise, madde içinde resmi [[Resim:Germany_Flag.jpg]] yaparak Commonstakini kullanmayı yeğliyorum. Bunu sebebi ise resimlerdeki sorumluluğu üstümüzden atmak. Commonstakiler lisans vs. işlerini nasılsa takip ediyor. Böylece Almanya_bayrağı.jpg dosaysı boşa çıkmış oluyor. O zaman silebiliyoruz ve lisans misans işi ile uğraşmamıza gerek kalmıyor. Özetle Commonsta aynısı olan resimleri madde içinde düzeltip sil ile işaretleyebilirsin. Eğer iki yerde de dosya ismi aynı ise madde içinde düzeltme yapmaksızın resme sil koyabilirsin. --Özgür 15:05, 14 Eylül 2006 (UTC)

Tıp maddeleri[kaynağı değiştir]

Hangi maddeler olduğunu hatırlamıyorum. Ben genelde rastgele sayfa deyip orda çıkan maddeleri düzeltiyorum. Bu turlarım sırasında denk geldiğim bazı tıp maddeleri öyleydi eğer hatırlarsam söylerim. İlginiz için teşekkürler. --Ruzgarmesaj 22:00, 25 Eylül 2006 (UTC)

Infocan, maddelerdeki terimler sorun oluyor genelde. Ben cift terimin yazilmasindan da yanayim. Mesela eusofagus ve yemek borusu gibi. Basligin ne olmasi ve hangisinin madde icinde oncelikli olmasini Eritrosit maddesinin tartisma sayfasinda irdelemistik. Sahsen kisa gecen terimleri mumkun oldugunca sadelestirmeyi (parantez icinde tibbi ismi ile), ancak konun o terimin uzerine dayandigi noktalarda terimin [[ ]] baglantisi ile kullanilmasinin tercih edilmesini savunuyorum. Senin de fikirlerini almak isterim. Citrat 16:38, 29 Eylül 2006 (UTC)
Biliyorum IRC'ye cok sicak degilsin ama ara sira ugrarsan Tibbi makaleler ve genel bir duzen/yapilanma uzerinde konusabiliriz. Bu arada bu resmin silinmesini onermissin ama sayfanin altinda bir cok yerde kullanildigi gozukuyor. Telif sorunu yoksa kalsin derim. Citrat 12:07, 14 Ekim 2006 (UTC)

Selam Uğur. İngilizce Wiki'de en:User:Wherebot adlı bir robot muhtemel telif ihlallerini yakalayıp en:Wikipedia:Suspected copyright violations sayfasında listeliyor. (Sayfanın geçmişinde örnekleri var [9].) Bot'un program kodu burda mevcut. Acaba bunu trwiki'de çalıştırabilir misin? --İnfoCan 11:09, 8 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan, sanırım çalışabilir fakat ne kadar verimli olabilir bilmiyorum. İngilizce vikipedide bile çalıştığı günlerde yaklaşık 10-15 sonuç bulabilmiş:) Kısa süre içinde bir deneme yapmaya çalışacam. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 11:25, 8 Ekim 2006 (UTC)
İnfoCan ben bot işini halledemedim, günlük eklenen yaklaşık 50 sayfayı tek tek kontrol etmemiz gerekecek. Kusura bakma. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 12:49, 20 Ekim 2006 (UTC)

Primatlar şekli ile değiştirip yönlendirmeyi kaldırdım Remata'Klan 14:07, 9 Ekim 2006 (UTC)

Taksonomi kutu[kaynağı değiştir]

Selam, primatlar konusuna taksokutu eklemişsin eline sağlık. Bu konudaki tartışmaya katılır fikirlerini söylersen süper olur iyi çakışmalar. --Remata'Klan 15:47, 9 Ekim 2006 (UTC)

enwiki'de bu resmin Nobel Ödülü maddesinde kullanımı "Fair use" sayılır yazıyor. Niye bu resmi sildin? --İnfoCan 14:19, 9 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan, tartışmanın üst taraflarında da gördüğün gibi resim yaklaşık 2 hafta önce belirsiz olarak etiketlenmişti ve geçen hafta silinecekti fakat belirsizliğinden şüphe ettiğim için silinmesini 1 hafta daha belki birşeyler söyleyen çıkar diye beklettim fakat bu sürede hiç bir ekbilgi veya fikir çıkmadığı için sildim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 20:59, 9 Ekim 2006 (UTC)

Bazidiumlumantarlar[kaynağı değiştir]

Bendeki türkçe kaynaklı mikoloji kitabında bazidumlumantarlar olarak geçiyor. En doğrusu bu sanırım. Karduelismsj 09:32, 10 Ekim 2006 (UTC)
Haklısın alt bölüm olması gerekiyor gözümden kaçmış teşekkürler Karduelismsj 18:12, 10 Ekim 2006 (UTC)

Teşekkür ederim. --Zeynepmsj 16:03, 10 Ekim 2006 (UTC)

Kategorilendirme[kaynağı değiştir]

Tür, cins ve familyalara ait bilgiler familya kategorisi içerisine gösteriliyor.

Örneğin

:( üzgün dansçılar[kaynağı değiştir]

  • merhaba infoCan. etiketi kaldırmışsın, ama sadece merakımdan sormak istedim. rodin resmini sen etiketlemiştin, üstelik kullanıldığı sayfalar arasında senin kullanıcı sayfan da var. ne oldu da sil etiketi kondu, merak ettim. selamlar, iyi çalışmalar. --kibele 10:11, 15 Ekim 2006 (UTC)
olur mu öyle şey, ne demek... 'üzgün', espriydi. tahmin ettim ama tam olarak anlamadığım için sorayım dedim. derin anlam, vikipedi'nin labirentlerinde olup biten durumlar zaten, bazen akıl ermez. :) sevgiler. --kibele 17:46, 15 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan,

Son derece haklı olduğun için kuyruğumu kıstırıyor ve gidiyorum.


I'm a lonesome cowboy
And a long way from home
I'm a lonesome cowboy
He's a cowboy
And he's very lonesome

Sevgiler :)

Vito Genovese 21:58, 15 Ekim 2006 (UTC)

telif olayı[kaynağı değiştir]

Uğur, hariçten gazel okuyorum ama, bu soru ilgimi çekti, İngilizce Wikipedia'da soruşturdum [10] Aldığım cevap, enwiki'deki metinler GFDL lisanslı olduğu için onlardan türetilmiş metinlerin de otomatik olarak GFDL lisansına sahip olması gerektiği. Yani Türkçe metni kullanan Web sitesinin o metnin GFDL lisansına sahip olduğunu belirtme mecburiyeti var, yoksa o metni sitesinde bulunduramaz. Bunu yapması halinde ise o yazı Vikipedi'ye kopayalanabilir. Bu durumda yaptığımız rutin Copyscape veya Google aramalarında metnin o sitede bulunması akıl karıştıracaktır tabii, o yüzden bu özel durumun tartışma sayfasında belirtilmesi gerekir. İlginç bir püf nokta, orijinal metnin GFDL değil de kamu malı olması halinde çeviri telif hakkının çevirmene ait olduğu. --İnfoCan 15:54, 18 Ekim 2006 (UTC)

İnfoCan, aslında çok haklısın dün o cevapları verirken kısıtlı bir sürem vardı. Çeviri veya doğrudan her şekilde Wikipedia'dan alınan bilgilerin açık olarak kaynak göstermesi gerekiyor. Bunu yapancı siteler yapıyor fakat Türk siteleri henüz yapmıyor, hatta Vikipedi:Vikipedi'yi kaynak gösterme bu şekilde bir sayfamızda mevcut. Sanırım ufak bir grup kurulup bu şekilde Vikipedi (Wikipedia)'dan yararlanan siteleri bilgilendirme şeklinde mesajlar atmamız gerekecek, veya en basiti basit bir şablon metin hazırlanıp bu sitelere e-posta ile ulaştırmamız gerekecek. İlgin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:28, 19 Ekim 2006 (UTC)

cvp:Bağlantısız Şablonu[kaynağı değiştir]

Selam Uğur. Aynı şeyi ben de düşünmüştüm. Daha küçük boyutta ve sayfanın dibinde olması bence de iyi olur. --İnfoCan 05:45, 22 Ekim 2006 (UTC)
İşlemi yaptıktan sonra benim de aklıma geldi. Keşke işlemi başlatmadan önce bu sayfada yaptığım duyuruya ek fikirler gelseydi ona göre düzenleme yapardım çok güzel olurdu. Botu bu işlem için yakın zamanda tekrar çalıştırmayı düşünmüyorum, çünkü bu sayfalar harf sırasına göre güncellendiğinden bu kategoriden çok fazla sayıda sayfa çıkartılmadığında çok verimli bir iş olmayacak. Fakat kategori ismi konusunu değiştirmekte özgürüz, isterseniz {{bağlantısız}} şablonun tartışma sayfasında fikir belirtebilirsiniz. Şu an için alta yerleştirmek için tümünde değişiklik yapmak çok verimli gelmiyor bana, fakat en azından şablon belki 2 satıra sığacak şekilde küçültülebilir ve şablonun kullanımı ile ilgili, bu şablonun maddenin neresine ekleneceği konusunda bir fikir birliği yoktur fakat maddenin alt tarafına eklenmesi daha uygun olabilir gibi bir not düşülebilir. Tartışmayı şablonun tartışma sayfasında yapabilirsek, arşiv açısından daha iyi olur sanırım. Ek olarak bu kategorinin temizlenmesi için hatanın projesi başlatabiliriz, yaklaşık 1000 madde var 10 aktif katılımcı olsa bu sayı çok rahat temizlenebilir diye düşünüyorum. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:46, 22 Ekim 2006 (UTC)

Hello my friend!

I have finished this map today. What is your opinion on it like? "der alte Germane" 00:29, 23 Ekim 2006 (UTC)

The map
Toplantı salonu haberdar etmek, I adil yapmak a yeni oyun kağıdı hakkında belgili tanımlık şarkî Türkistan ve - ecek göndermek onu sana yere e-posta. bkz. Be senin e-posta teminat burada? "der alte Germane" 23:43, 1 Kasım 2006 (UTC)
I hope, my is Turkish not quite so wrongly! "der alte Germane" 23:43, 1 Kasım 2006 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok sağol İnfoCan :-) --Pinar 08:41, 27 Ekim 2006 (UTC)

İade-i ziyaret[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim İnfoCan,

Sevgiler

Vito Genovese 12:55, 28 Ekim 2006 (UTC)

günün getirdikleri[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan, haftanın projesinde bugün neler olmuş diye bakarken Yapay membran maddesini düzenlediğini fakat hâlâ düzenle şablonu ile durduğunu gördüm. Şablonu unuttun mu yoksa daha çalışma mı yapacaksın:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:08, 30 Ekim 2006 (UTC)

birilerini kızdırmak için burada değilim:) elbetteki başkalarının eksiklerini düzelttiğim gibi kendi hatalarımı da aynı samimiyet çerçevesinde düzelticem. haklısınız bence de bazı yerlerde oldukça uçtum:) bunu;vikinin formatını tam olarak hazmetmeden bişeyleri değiştirmeme neden olan aceleciliğime bağlıyorum. açıkçası "küçük ünlü uyumu"maddesinin içeriğini okumadan bir kategoriye taşıdım.amacım hiç bir kategoriye dahil olmayan bu maddenin daha donanımlı birisinin onayı ile son haline kavuşmasına hız/ivme kazandımaktı. öğreniyoruz işte yavaş yavaş. :) euthygenes

Selam Infocan. Faydali bir kitaba benziyor, belki ismarlarim. Sagol, selamlar --Erdall 19:23, 3 Kasım 2006 (UTC)

Hello InfoCan! My friend, what is your opinion on my version of the picture? At not favors it can be moved back! I wish you a successful day. "D'r aulde Germaan" 00:07, 4 Kasım 2006 (UTC)

Turkeli

Resim:Turkeli.A.png[kaynağı değiştir]

Merhaba InfoCan, Sen lütfen translate ben Türkçe kelimesini bilmiyordum Türkçe metini Türkçe olanının iç bu altındaki İngiliz kelimesi resmetme ve engelleme ayrıca Dilbilgisi? Ne senin bu resim hakkındaki fikirin? "D'r aulde Germaan" 19:52, 6 Kasım 2006 (UTC)

Vikipedi:Kukla şüphelileri[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan,

Che için yaptığın kukla başvurusunu Vikipedi:Kukla şüphelileri sayfasından Vikipedi:Şikayet sayfasına taşıdım. Gerçi iki sayfaya da kısa bir açıklama düştüm ama seni de haberdar etmek istedim durumdan.

Vikipedi:Kukla şüphelileri sayfası kişinin/kullanıcının kukla hesap sahibi olduğunu zaten açıklamış olduğu bir durumda kullanılamıyor. Daha ziyade; kişinin katkıların taranmasıyla oluşturulmuş delillerin sunulduğu ve bu sayede kukla oynatıcılığın veya canlı kuklalığın ispatlandığı bir platform daha ziyade orası.

Gerekli prosedür şikayet sayfasında devam edecek ve uygun bir karar alınacaktır bu aşamadan sonra.

Sevgiler

Vito Genovese 02:55, 8 Kasım 2006 (UTC)

Almanya Maddesi[kaynağı değiştir]

Yaptığınız değişikliklerde her halde bir sorun vardı. Çünkü değişikliğinizden sonra Sosyal ve Demografik Gelişme kısmından sonraki bütün bölümler ve intervikiler silinmişti ve madde bu hali ile herhangibir kategoride olamayan sayfalar bölümünde yer alıyordu.[11]. Sizin de göreceğiniz gibi hala o sayfada duruyor. Ben Almanya maddesine orada tesadüf ettim ve sadece silinen kategorileri ve intervikileri tekrar kaydettim. Durum bundan ibarettir. Sizin yaptığınız bir değişikliği geri alma gibi bir düşüncem söz konusu değildir. Sadece silinen bilgileri tekrar kaydettim.--Tarih 16:01, 10 Kasım 2006 (UTC)

Haftanın projesi katılımlarınız...[kaynağı değiştir]

Çalışkan Barnstarı
Vikipedi:Haftanın işbirliği/30 Ekim 2006/6 Kasım 2006 projesini katkıları ile , 3. sırada tamamladığı için bu ödül Vikipedi adına verilmiştir. 13 Kasım 2006 Renegade
  • Üçüncülüğü paylaşıyor olmamız daha iyi olmuş, bende ödül için sana tşk. ediyorum. Ama sadece bu konuda değil, Vikipedi genelindeki olumlu ve nitelikli katkılarını çok beğendiğimi bu vesileyle belirtmek isterim. Görüşmek üzere...--renegademsj 07:04, 14 Kasım 2006 (UTC)

Bak işte wheel war un bilgisayar işletim sistemi ile ilgili bir terim olduğunu bilmiyordum. Teşekkür ederim. Yönetici savaşları uygun olabilir belki. Ama İngilizce viki direkt olarak administrator's war gibi bir tabir kullanmamış. Yunuşatmış sanki. Başka alternatif çıkmazsa bana uyar önerdiğin isim. --Zeynepmsj 09:33, 15 Kasım 2006 (UTC)

Merhabalar, mesajını aldım ve Carduelis'in önerdiği kategorilendirmeyi anladım. Bundan sonra değişikliklerimi ona göre yaparım (ya da fazla yorgunken, sadece düzenlemeyle yetinmeliyim :) Bu arada, sizin için ufak bişey, Vikipedi savaşçıları vermiş :) sevgiler. The cat 21:47, 19 Kasım 2006 (UTC)

Bu ödül, Vikipedi'nin Tıp alanının yetersizliği konusunda üzülerek, yeni maddeler eklemek için düşünerek, ve birazda kesilerek yaptığınız katkılar için, arkanızda olan savaşçılar tarafından verilmiştir. :) The cat 21:47, 19 Kasım 2006 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • umarım sopa gerçekten de tılsımlıdır. üçüncü gün aldığım teşekkürün bu işin buraya gelmesinde nasıl bir katkısı olduğunu bilemezsin. yol göstericiliğin için de teşekkür ederim. sevgiler. --kibele 15:32, 20 Kasım 2006 (UTC)

Rastgele taradığım 10 maddenin 8'inde Türkçe bozuk. Eğer bu doğruysa, 40 bin maddenin 32 bininin Türkçesi bozuk demektir. Hadi diyelim, hesap yanlış olsun ve maddelerin 10'da 8'inin değil de, aşırı derecede iyimser bir olasılıkla, sadece 10'da 1'inin Türkçesi bozuk olsun. O durumda bile Türkçesi düzeltilmesi gereken 4 bin madde var demektir. Sorun bu denli yaygın ve büyükken, bir kişiden düzeltmesini beklemek yerine, başka bir yol arayışını bir an için bile olsa düşünmek gerekmez mi? Yanıtımı özenle okuduysanız, şuna benzer bir tümceyi anımsarsınız: Sorun az sayıda maddede olsaydı, eleştirmek yerine, düzeltmek daha doğru bir yol olurdu. Ama sorun vehamet derecesinde yaygın. Başka bir yol bulmalı, önerime katılmayabilirsiniz de; ama yöneticilerle bir olup, "Hayır, Vikipedi yazarları Türkçe bilmiyor, demeyin; düzeltin," önerisine de ben uymak zorunda değilim herhalde, çünkü doğru yolun bu olduğuna inanmıyorum. Dil yanlışlarıyla dolu maddeler yağmur gibi yağarken, bu bana nafile çaba gibi geliyor. 81.215.103.10 22:17, 20 Kasım 2006 (UTC)

Selamlar, rica ederim, "kesilerek" Vikiye olan vandallar yüzünden genelde yarım kalan işler ve birşeyler yapmaya çalışan insanları zorlayanlara karşı bir atıftı, (üzerinize alınmayın, gerçi tablo öyle birazcık ama olsun :). Bahsettiğiniz konu tabii ki ilgimi çeker, çünkü bende öz. biyoloji alanı başta olmak üzere elime ne geçse yazıyorum. Gördüğüm eksikler ilk başlarda beni üzüyordu ama şimdi daha iyiye gittiğini düşünüyorum gerek Erdall ya da sizin gibi kullanıcıların başlattığı yeni projeler sayesinde. Erdall'ın başlatmış olduğu Türkiye'nin Faunası'na katkı yapmaya çalışıyorum, ama itiraf etmek gerekirse hem zorlayıcı bir konu, hemde bikaç saatten fazla zaman ayıramıyorum şu aralar. Fakat dediğiniz maddeleri sanırım birlikte toparlayabiliriz. Gerçi ben zooloji alanında yeşil renkte gördüğünüz önemli şubeleri açmaya çalıştım, ama yine de çok eksik var tabi tüm biyoloji genelinde. Ben elimden geleni yapmaya çalışacağımı belirteyim tekrar, biraz liste yapıp, size bildiririm kısa bir süre sonra. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. The cat 23:04, 20 Kasım 2006 (UTC)

Endometriyoma[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan,

İşlem tamamdır, sevgiler.

Vito Genovese 15:22, 21 Kasım 2006 (UTC)

Sol tablo fonksiyonları[kaynağı değiştir]

İnfoCan merhaba,

Monobook.js dosyana sol tabloda (interwikilerin yerinde) yardımcı fonksiyonlar gösterecek bir eklenti yaptım. Önbelleğini boşalttıktan sonra (Firefox'ta Ctrl + Shift + R; Internet Explorer'da Ctrl + F5) sorunsuzca görebilmen lazım. Bir göz at istersen, beğenmezsen çıkartırız geri.

Sevgiler

Vito Genovese 16:55, 21 Kasım 2006 (UTC)

Vikipedi'den kopya yapan siteler[kaynağı değiştir]

Tüm ilgililere: Vikipediden kopya yapan siteler hakkında ki tartışma 3-4 ayrı yerde birden başlatıldığı için bu tartışmaların hepsini biraraya topladım, burda: Vikipedi tartışma:Standart GÖBL ihlali mektupları . Ayrıca çözüm olarakta bu sitelerin listesini oluşturmaya başladım, burda: Vikipedi:Standart GÖBL ihlali mektupları#GÖBL Ihlali Yapan Sitelerin Listesi. Selamlar --Erdall 06:44, 28 Kasım 2006 (UTC)