Kullanıcı mesaj:İnfoCan/arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan/arşiv1, Vikipedi'ye hoşgeldin! Yepyeni bir dünyaya gelmiş bulunmaktasın. Eğer bize katılmak istersen başlangıç olarak şu sayfalara göz atabilirsin:

Lütfen yardım istemekten çekinme, bütün vikipedistler sana yardımcı olacaktır. Tartışma sayfalarında ve kullanıcılara mesaj atarken imza atmayı unutma! Kolay gelsin ;-)Ugur Basakmesaj 14:46, 3 Nisan 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

İsteğiniz üzre Ruanda Katliamı sayfasını, sil ve taşı biçiminde Ruanda Soykırımı yaptım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 16:19, 13 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) maddesine bir bakabilir misiniz lütfen? Bu madde reklam içerikli idi, ben iki gün önce epeyce bir temizlik yapıp onu bence ansiklopedik sayılabilecek bir noktaya getirdim. Şimdi eski içeriğin yarısı geri gelmiş. Belki birkaç hafta öncesinden hatırlayacaksınız, USAK hem Viki hem de Wiki'de reklamını yapmakta kararlı görünüyor. USAK'la bir ilişkim yok, sadece bu davranış bana antipatik geldiği için o yazıyı düzenledim. Bu kullanıcı ile iddialaşıp değişiklikleri geri alma çekişmesine girmek istemiyorum. Konuya şimdiye kadar taraf olmamış bir yönetici olarak bir ilgilenmeniz yararlı olabilir. --İnfoCan 13:48, 18 Nisan 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan, bende sana dün o kadar katkı yapıyorsun daha kullanıcı sayfan yok diye mesaj atacaktım atmamıştım:) Şu şekilde bir öneri yapayım, bu gibi maddeler her ne kadar olması gereken maddeler olsada konu ile doğrudan ilgili kişiler tarafından yazıldığı zaman biraz kötü oluyor. Benim önerim, maddenin tartışma sayfasına endişelerden (genel cümleler kurman güzel olur) bahsetmen, hatta Vikipedi:Otobiyografi sayfasına bağlantı vererek anlatımını güçlendirerek yazman olur, şayet olumlu bir cevap gelirse zaten düzeltilir olumsuz olursa köy çeşmesinde ufak bir duyuru ile bir kaç kullanıcının daha fikrini belirtmesini sağlayabiliriz. Sen istersen şu an için sadece tartışma sayfasına not düşerek kısa bir süre beklemeye geç. --Ugur Basakmesaj 14:33, 18 Nisan 2006 (UTC)

Türkçe-Yunanca ortak kelime hazinesi?[kaynağı değiştir]

Merhaba Uğur. Vikipedi zevkli bir uğraşı ama biraz bağımlılık yaratıyor. Çok katkı yaptığım farkediliyorsa bunu kendimi biraz frenlemem gerektiğinin işareti saymalıyım!

Son tavsiyen için teşekkürler. Başka bir konuda akıl danışmak istiyorum. Tartışma:Türkçe-Yunanca ortak kelime hazinesi'ne geçenlerde bir not düşmüştüm, daha evvel Eşref'in bir önerisine destek vermiştim. Kimseden bir tepki olmadı. Senin fikrini özellikle almak isterim çünkü konu aynı zamanda VikiSözlük'ü ilgilendiriyor. -- İnfoCan 19:43, 18 Nisan 2006 (UTC)

Aslında böyle bir sayfanın olması çok güzel olur fakat şu anki hali gibi değil, şu anki halleri itici duruyor. Sayfaları basitleştirerek halledilebilir ama, burda biraz en:Category:Lists_of_English_words_of_foreign_origin örnekleri var. Projenin yavaş ilerleyeceğini (sağlam bir kaynak bulunmadığı takdirde) düşünüyorum, ama güzel bir kaynak olur sonuçta. Şu anda vikisözlükde pek köken kısmına girmedik, ama yukarıda verdiğim ingilizce bağlantıda olduğu gibi oluşacak sayfanın en altına vikisözlükde oluşturacağımız Türkçeden yunancaya geçmiş kelimeler (oluşturulur) kategorisine bağlantı vererek aktif olarak güncellenen bir listeye ulaştırabiliriz. Buradada daha genel ve bilienen örnekleri veririz. En güzeli ise giriş paragrafı yapabilmemiz olabilir, belki bir kaç kelimenin geçiş hikayesi yazılabilir, bu kısım için internetten fazla faydalanabileceğimizi sanmıyorum ama kütüphaneleri dolaşmak gerekebilir. Külfetli bir iş ama güzel olur. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 22:24, 18 Nisan 2006 (UTC)

Resim silinmiş[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan nolduğunu anlamak için silme kayıtlarına baktım bu kayıttan görebilirsin, ama ne için silindiğini bilmiyorum. Normalde resim silerken kullanılıp kullanılmadığını kontrol edilmeli fakat yapılmamış sanırım. İlgili kullanıcı ile iletişime geçebilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 12:50, 20 Nisan 2006 (UTC)

Commons'taki resimler[kaynağı değiştir]

Merhaba İnfoCan, sizden bir ricam olacak. Bir maddede gerekmedikçe yeni resim yüklememenizi, yüklemeden önce Commons'ta olup olmadığını kontrol etmenizi ve son olarak da resim telif şablonlarını çok dikkatli kullanmanızı rica ediyorum. iyi çalışmalar. denisutku msj 00:11, 29 Nisan 2006 (UTC)

Elimden geldiğince dikkatli olmaya çalışıyorum. Bu konuda sorunum olduğu için Commons'daki resimleri kullanamadım, bu yüzden de hem burada hem de burada yardım istedim. İkinci mesajımda gösterdiğim karşı örnekteki sorunu bana açıklayabilirseniz sevinirim. --İnfoCan 04:32, 29 Nisan 2006 (UTC)
Karşı örnek Commons'ta (Commons:) değil, İngilizce Wikipedia'da (en:) yüklü. Sorun bu :) Commons 2004 sonunda kurulduğu için, yavaş yavaş sık kullanılan resimler oraya aktarılıyor, ama İngilizcedeki resimlerin hepsini orada bulamazsınız. denisutku msj 04:50, 29 Nisan 2006 (UTC)

usak kategori[kaynağı değiştir]

selam İnfocan, eline sağlık, maddeyi güzel yapmışsın. kategori konusunda da haklısın, o kadar kategori çok gereksiz, kullanım amacından sapıyor. daha önceleri ben de çıkardım ancak geri ekliyorlar. usakla ilgili sayfalarda genel olarak sorunlar var zaten. tartışma sayfasında görüş belirttim. kolay gelsin.. Tembelejderha 08:17, 30 Nisan 2006 (UTC)

  • Merhabalar,

Çok güzel nokta. Açıkcası emin değilim, bildiğim koşullu telif haklı resimlerin kullanabildiği ve bu sitenin en wiki'deki kaynaklar arasında çıktığı. Sorun yaratır mı emin değilim, ama çıkartabiliriz. Bu günlerde kendi yüklemiş olduğu resimleri düzenliyorum onlarında da durumunu kontrol eder eğer negatif veya belirsiz ise isim belirtilmesi noktası silerim. Çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar... - Noumenon 19:24, 15 Mayıs 2006 (UTC)

  • Haklı olabilirsiniz, teşekkürler. - Noumenon 19:50, 15 Mayıs 2006 (UTC)

Zen Bahçesi[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, Zen Bahçesi maddesinin Ana Sayfa'daki özet paragrafının son cümlesi, "Japon Zen rahipleri tarafından meditasyon amaçlı olarak kullanılır" asıl maddenin ilk paragrafındaki "Popüler inanca göre Japon Zen rahipleri tarafından meditasyon amaçlı olara kullanılır" ile uyuşmuyor. Düzeltebilir misin lütfen? --İnfoCan 01:37, 18 Mayıs 2006 (UTC)

OK düzeltioyorum İnfoCan, bu arada sayfayı güncellediğin için teşekkür ederim. Ben ekledikten sonra en:wikide bulunan sayfayı biraz daha geliştirmişler, sende benim eksiklerimi düzelterek daha iyi bir hale getirmişsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 16:52, 18 Mayıs 2006 (UTC)
Sağol Uğur. --İnfoCan 17:09, 18 Mayıs 2006 (UTC)
Maddenin orjinalliginden eminseniz, on sayfa icin adayliga surebilirsiniz; bu konuda cekinceniz olmasin. Ilgilenenler elestiri yapacaklardir/ Gordugum kadari ile oldukca guzel olmus. Elinize saglik~ Citrat 04:02, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Uğur, Meroë'yı Meroe'ye çevirmemin nedeni ë harfinin İngilizce'deki kullanım anlamına göre bu ismin Türkçe'de zaten Meroe okunacağı idi. İkincisi e olan iki ünlü harf birarada yazıldığı zaman bu e harfinin okunuşu "e" olarak kalmalıysa üzerine iki nokta konuyor. Örneğin İngilizce "pie" 'pay' diye okunur ama bir nedenle 'pie' okunması gerekseydi (yabancı bir dilden alıntı olduğu için, mesela) "pië" yazılırdı. en:Umlaut (diacritic) maddesinde de yaziyor: "The trema or diaeresis is the similar diacritic ( ¨ ), used to indicate diaeresis, or, more generally, that a vowel should be pronounced apart from the letter which precedes it." --İnfoCan 12:24, 24 Mayıs 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan sanırım haklısın, şimdi tekrar kontrol ettim bölge şu anda bir avrupa dili konuşmuyor resmi olarak ve büyük ihtimalle kelimenin hiyerogliflerde de yazdığı gibi kökeni çok eski. Meroe olarak değiştiriyorum onları. İlgin için teşekkürler. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 21:58, 24 Mayıs 2006 (UTC)

İnfoCan Vikipedi:Topluluk portalı ile alıp veremediğin nedir:) ? Kaç seferdir sen düzeltiyormuşsun baktımda şimdi, izleme listene mi aldın? İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 19:54, 30 Mayıs 2006 (UTC)

Bir vandalla inatlaştık işte :-) yöneticilerin yükünü biraz azaltayım diye kollarımı sıvadım. --İnfoCan 20:00, 30 Mayıs 2006 (UTC)
İnfoCan sanırım bilginin katlanarak gitmesi gibi, her yeni nesil kullanıcı bir öncekinin tecrübelerinden ve fikirlerinden yararlanarak 1 adım önde başlıyor ve kaliteli kullanıcı oranı artma eğilimi gösteriyor (umduğum bu) en:wikide dikkat etmişsen yöneticiler arka planda kalmaya gayret ediyorlar iyimi kötümü bilmiyorum ama, ayda 1000 silme yapanına az rastlıyorum. Burada iş biraz daha az kişinin üzerine düşüyor. İyi geceler --Ugur Basakmesaj 20:28, 30 Mayıs 2006 (UTC)
Selamlar, Golden Gate Köprüsü boya bilgileri hangi bağlamda çeliştiğini gösterirseniz tekrar bir gözdemn geçiririm ancak ingilizcem hiç yok. Teşekkürler ve iyi akşamlar--Baylanmsj 18:44, 4 Haziran 2006 (UTC)
bir şeyler yaptım. ama ingilizce metin daha kapsamlı, bu yüzden yanlış olacağına hiç olmasın babından bazı bilgileri çıkartmış olabilirim. belki biraz daha uğraşmak gerekir, bilemiyorum..--kibele 17:55, 5 Haziran 2006 (UTC)
  • teşekkürler..--kibele 11:34, 10 Haziran 2006 (UTC)

Uluslararası Ölçüm Sistemi[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, teknik bir sorunum var. Uluslararası Ölçüm Sistemi maddesinin son satırında bir gariplik var, Interwiki listesinden bir baglantı kodunun bir kısmı görünüyor. Buna neden olan paragraf karakterini silsem dahi yazıyı kaydedince geri geliyor. Bu bir sistem hatası mı, ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum? --İnfoCan 17:51, 10 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba İnfoCan, burada düzeltmişler:) interwiki bölümünde, interwiki kodunun yarısında alt satıra geçilmiş sorun oradan kaynaklanıyor:) İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 22:29, 10 Haziran 2006 (UTC)

Yanlış biliyor olabilirim İnfoCan, "çelebi" kelimesinin, "İstanbul beyefendisi" anlamında kullanıldığını biliyorum ben. Başka bir kastım yoktu. Makedon 03:003 11 Haziran 2006

  • bakıyorum. ama epeyce problemli, uğraşmak gerek..--kibele 10:14, 11 Haziran 2006 (UTC)
  • Merhabalar,

Kanımca bu hususun birkaç yönü var:

  1. Telif ihlali içermeyen, gerekli uzunlukta ve nitelikte madde sayısı az olduğundan biraz daha deneyimli kullanıcılar, gerek yazarın teşvik edilmesi gerek topluluğun teşvik edilmesi açısından bu tip hemen ana sayfaya götürmeyi destekliyorlar. Aslında şahsi kanım da bu. Zira bizim ana sayfada yer alan maddelerimiz mükemmel maddeden çok örnek, nitelikli madde; haydi eksik kalmış detaylar varsa ekleyelim/düzeltelim, güzel yerlerini ise örnek alalım fikri doğuran maddeler. En azından bugüne kadar genelde böyle olmuş. Belki de bunun için 1 örnek/tam madde, 2 tane geliştirilecek madde fikrini ortaya attık.
  2. Topluluğumuz gerçekten küçük. Peer review gibi bir uygulama için gerekli teknik ortamı yaratabiliriz, bu zor değil, fakat bu pratikte başarılı bir şekilde işleyebilecek mi? Sanmıyorum. Sonuçta belirli bir konuda uzman Vikipedist kümeleri mevcut mu? Gördüğüm sadece biyoloji/tıp konularında uzman/ilgili Vikipedist sayısının çok olduğu; örneğin bir astronomi maddesi için peer review mümkün olacak mı?
  3. Topluluğun küçük olması aynı zamanda ilk sorunu ortaya çıkarıyor. Küçük bir topluluğuz, nitelikli madde sayısı az, bu nedenle insanlar genel bir teşvik yaratmak istiyor; ilk duruma dönüyoruz. İsterseniz peer review için gerekli şeyleri yapmaya başlayalım, ama şahsen baştan söylemek de yarar görüyorum bu bahsettiğiniz meseleyi tamamen çözümlemeyecektir. Şahsi çözümüm ne? Bence bu zamanla çözülecektir, zaten ana sayfa tasarımı yenilenince günün maddesi 1 tane olacak, örnek bir madde olacak ve oylama ile gelecek. Topluluk büyüdükçe her şey kendiliğinden çözülecek

gibi geliyor - yine de peer review fikri başka açılardan da güzel bir fikir, yapalım derim. Teşekkürler... - Noumenon mesajkatkılar 13:26, 11 Haziran 2006 (UTC)

Türk alfabeleri[kaynağı değiştir]

Selam Infocan, o sayfanin icerigi burda coktan bulunuyor. Ama sizin gösterdiginiz sayfa biraz daha ayrintili. Ordan eksik olan bilgileri aktaririm ama ayri bir maddeye gerek yok bence. Selamlar --Erdall 12:04, 13 Haziran 2006 (UTC)

Çevrim - döngü[kaynağı değiştir]

Dizel döngüsü yerine dizel çevrimi terimini tercih ettiğinizi yazmışsınız, bir görüş belirtmek istedim. Google'da örneğin Carnot döngüsü ve Carnot çevrimi diye aratınca ikisinin de kullanıldığını ama "çevrim"li terimin iki katı daha yaygın olduğunu görebilirsiniz. Tahmin ediyorum farklı üniversitelerdeki hocalar yurt dışından dönüp bu konuda ilk defa ders vermek durumunda olunca bir seçim yapıyorlar ve zamanla bir "çevrimci" bir de "döngücü" hocalar grubu ortaya çıkıyor. Bir öğrencinin de hangi terimi öğrendiği biraz tesadüfe kalıyor. Ben bu konuda taraf değilim, ne mühendisim, ne fizikçi. Ancak Türkçe'de yeni sözcükler yaratılırken yapılan seçimlerin mantıklı olmasını, Türkçe'nin ifade gücünü arttırıcı yönde olmasını arzuluyorum. Söyleyeceğim bu bağlamda olacak: Google'da baktım, "çevrim" İngilizce'deki "cycle", "conversion" ve "translation" kavramlarının karşılığı olarak kullanılabiliyor. Görebildiğim kadarıyla "döngü" sadece "cycle"ın karşılığı oluyor. Bu yüzden "Carnot çevrimi" "Carnot döngüsü"nden daha akıl karıştırıcı bir terim, eğer Carnot kimdir bilmiyorsanız. Vikipedi'deki yazılarımızla Türkçe'nin gelişiminde çok etkili olma gücümüz var, bu yüzden kelime seçimlerimizi de bilinçli yapmaktan yanayım. Bu konu "çevrim" mi "döngü" mü tartışmasından daha büyük, neyse öylesine bir fikrimi paylaşayım dedim. --İnfoCan 16:27, 13 Haziran 2006 (UTC)

Öncelikle, ilginiz ve değerli görüşleriniz için çok teşekkürler. Temelde haklı olabilirsiniz. Benim amacım sadece yaygın kullanımda olan kelimeyi kullanarak, bu bilgi ile ilgilenen insanlara daha tanıdık gelebilmek, daha kolay anlaşılabilmek ve daha ulaşılabilir olabilmekti. Yeni kelimelere Türkçe karşılık bulurken dikkat etmek ve Türkçe'yi doğru kullanmak konularındaki hassasiyetinize katılıyorum. Ama bu kelime senelerdir Türkçe'de kullanılıyor, sorun yaratmayacağını düşünüyorum. Ama döngü olarak kullanıldığını da belirtmek için ve o şekilde arayanların da rahat ulaşabilmesi için döngü ile olan tanımları da yönlendireceğim. Tekrar teşekkürler...--renegademsj 09:44, 14 Haziran 2006 (UTC)

  • Bu arada Termodinamik çevrimler şablonunun yeni renkleri iyi olmuş, fakat şablon tüm sayfalarda ortada duruyor. Şablon değişince tüm çevrim sayfaları değişmiş (Carnot çevrimi, Rankine çevrimi vs. , maddelere bakarsanız), bu şekilde sanki iyi durmamış. Genel olarak da Viki'de tanıtım şablonları sağ tarafta duruyor. Eğer sizce de mahsuru yoksa yine yazının yanında sağda olsun.--renegademsj 10:30, 14 Haziran 2006 (UTC)

Merhaba, güncel konularda dediğinizde haklısın. Bir kullanıcının girişlerinin politik ve yorumlu ve çoğunluklada bir adrese yöneldiğini farkedip toplu bir temizliğe giriştim. Arada kaçanlar olmuş olabilir. Farkettiklerinizi düzeltebilirseniz memnum olurum. Dikkatinizi bir noktaya da çekmek isterim. Verilen kaynakların bazıları, köşe yazısında bahsedilmiş, köşe yazarının yorumları ve doğruluğu belli olmayan sayfalar. O sebeple tartışma kısmında konuya hakim ve tarafsız kullanıcıların düzenlemesi için davette bulundum. Çünkü bazı kısımların yalan olduğu ortaya çıktıysa, kendisinin de kaynağınında durması yanlıştır. Olaylardan bu kadar zaman geçtikten sonra peşpeşe çıkan bomba haberlerin bazıları yalan olsa gerek. İlginize teşekkürler. --Özgür 05:07, 15 Haziran 2006 (UTC)

Bu arada şöyle bir baktım ama sildiğim bir "kaynakça" bulamadım. Bazı sayfalarda hem dış bağlantı hem de kaynakça var. Onların haber yorumlarına giden dış bağlantılarını silmiştim ama kaynakçaları duruyor. --Özgür 05:27, 15 Haziran 2006 (UTC)

  • Düzenlemeniz iyi olmuş. Belirttiğiniz için teşekkürler sildim kategorileri. İyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 22:33, 15 Haziran 2006 (UTC)


  • Merhabalar,

Trafiğin arttığı bu günlerde hem kaynak konusunun önemini vurgulamak hem de kaynak bulmakta zorlanan arkadaşlara yardımcı olabilmek için kaynaklar bölümünü oluşturmaya başladık. Tabii çeviri işi çıktı fakat içeriklerin çoğunluğu liste halinde olduğu için çevirisi önceki çalışmalara göre daha kolay olacaktır. Bu konuya ilginizi ve yardımınızı bekliyor, tüm Vikipedist arkadaşları yardımcı olmaya çağırıyoruz.

Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 07:29, 19 Haziran 2006 (UTC)


Selam Infocan, resimdeki bütün isimleri cevirip ayni resimin altindaki sirasina göre, resimin tartisma sayfasina dizdim, istersen resimin icine aktarabilirsin simdi.

Ama anca farkina vardim, bu resim dilleri degil, türk halklarinin ayrintili cografi dagilimini gösteriyor. Hem halklarin siniflandirilmasi, dillerin siniflandirilmasindan farkli.. ama bu resimi yinede Türk halk grubu maddesinde cok güzel kullanabiliriz bence.. --Erdall 03:50, 20 Haziran 2006 (UTC)

Re:Dillere göre kategoriler[kaynağı değiştir]

Çok boş kaldığı için ve mantıklı gelmediği için sildim. Lazımsa geri getir... ;-) --katpatuka 19:32, 21 Haziran 2006 (UTC)

resim sorunu[kaynağı değiştir]

Selam Uğur, Resim:Turkler.pngi yükledim ama görünmüyor. Sistem sorunu mu, ben mi bir çşeyi yanlış yaptım? --İnfoCan 01:16, 22 Haziran 2006 (UTC)

İnfoCan, şu anda sınırı hatırlamıyorum fakat vikide resim boyutları ile ilgili bir sınır vardı, senin yüklediğin resim 2milyar pixele 2 milyar pixel civarlarında:) 2147483647x355664567 (190.395 bayt) Resim:Turkler.png sayfasına bakabilirsen. Şayet resmin gerçek boyutu buysa bunu küçülterek yüklemeye deneyebilirsin. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 08:19, 22 Haziran 2006 (UTC)
Selam Infocan, iyiki diger arkadasin yardimina gerek kalmamis, o baska büyük islerin pesinde su an. Haritalar cok faydali birsey. Harita yapmasini bilmiyorum ne yazikki, yoksa ortaligi haritaya bogardim:-) Eline saglik, güzel olmus.. selamlar --Erdall 12:54, 24 Haziran 2006 (UTC)

Kamu Malı Kaynaklar[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Öncelikle tercümeye katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim - taşırken bir an gözümde o kadar büyümüştü ki tüm o sayfalar. Uyarı koymanız ve bilgilendirici bağlantı vermeniz çok iyi olmuş. Özellikle Türkiye devlet sitelerinin içeriği kullanıcılar tarafından hep kamu malı olarak algılanıyor. Üretim yeri ile ilgili kısım da ilgi çekici, yararlı olacağından eminim. Üretim yeri ile Vikipedi'de fair use altında kullanma arasındaki ilişkiyi çok fazla tartışmış olmamıza rağmen kamu malı hususu pek gündememe gelmemişti. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:03, 30 Haziran 2006 (UTC)

  • merhaba, aşağıdaki mesajı bir madde sayfasına koydum ama kimse görmeyecek orada, ben de sizden yardım isteyeyim dedim. zaten, beni günün sayfası adayı maddelere yönlendirdiğiniz için bir teşekkür etmek istiyordum.
imdat! rüzgârlar arasında telef olmak üzereyim, ben ortalığı iyice karıştırmadan iyi bilen biri el atabilir mi, şapkaların hatırına.. bir sürü rüzgârlı başlık var, şapkalı, şapkasız. yönlendirmeler de değişiyor, yani bir metnin içindeki rüzgârı değiştirdiğimde bağlantı kopuyor, oysa o başlık şapkalı, ama yönlendirme olduğu için bağlantı çalışmıyor. biz nelerle uğraşıyoruz, boşver şapkaları demiyorsunuzdur umarım..--kibele 16:37, 2 Temmuz 2006 (UTC)
Sorunun çözümü şöyle olmalı bence: çoğu kişinin arama yaparken sözcüğü şapkasız yazacağını varsaymalıyız. Dolayısıyla örneğin "Rüzgar türbini"nden "Rüzgâr türbini" sayfasına yönlendirme olmalı. Böyle yapınca üstelik başka maddelerden o maddeye yapılan bağlantıda madde başlığının nasıl yazılmış olduğu farketmez. Yazar o maddeden "Rüzgâr türbini" sayfasına bağlantı yapmak için onu nasıl yazarsa yazsın verilen bağlantı aynı kapıya çıkar. İyi çalışmalar. --İnfoCan 17:03, 2 Temmuz 2006 (UTC)
  • teşekkür ederim. --kibele 21:09, 2 Temmuz 2006 (UTC)
  • merhaba, sözünü ettiğiniz maddelere bakıcam. ben de birşey sormak istiyorum. bazı kategorilerde tekrarlar var (ABD şehirleri, ABD kentleri gibi), ya da yanlış yazılanlar (böksörler).. kullanıcılar bunları düzeltebiliyor mu? evetse, nasıl? --kibele 10:01, 4 Temmuz 2006 (UTC)
Silinmesi gereken madde veya kategorilerin sayfasına {{sil|"Silinme sebebi"}} şablonunu koyarsanız bir yöneticinin haberi olur ve onu siler. Amerıka Kentleri durumunda bunu yapmadan önce tabiî o kategorideki maddeleri öbür kategoriye aktarmanız gerekir. Bir şehri bir kategoriden öbürüne aktarmak için o şehir hakkındaki sayfanın altındaki kategori ismini doğru olanla değiştireceksiniz. Yanlış madde isimleri için ise sayfa tepesindeki "isim değiştir" düğmesine basın, isim değiştirme nedeni ile ilgili kutuya da "düzeltme, eskisi silinebilir" gibi bir şey yazın. İyi çalışmalar, teşekkürler. --İnfoCan 14:09, 4 Temmuz 2006 (UTC)

Selam Infocan, o isimlerini ceviremedigimiz boylari (Truchmenen, Hamse) "Truhmenler" ve "Kalaylar" olarak adlandirabilirmissin. O resimi yapan arkadas, zaman bulunca tekrar elden gecirip icine irmaklarida cizecekmis cografyasi daha iyi belli olsun diye. Ayrica birkere tercüme etmemi rica ettigin bu safyayida cevirdim: Resim:New Turkic alphabets.jpg ve ayni yaziyi burayada aktardim: Türk dil alfabesi. Selamlar --Erdall 04:19, 5 Temmuz 2006 (UTC)

Hello my friend İnfoCan, our common friend Kullanıcı:Erdall reported to me that you discovered an error in the representation map provided by me. My question: Where exactly and which color is there wrongly registered? Perhaps we can clarify that! Best greeting and still "glad work"! Kulanıcı: Michael
Hallo Michael, thanks for getting back to me. There seems to be a problem with the boundaries of Turkey in your map. The Eastern portion is stretched out too far towards the East. Compare, for example, this map[1] with my modification of yours, Resim:Turki halklar.png, in which all of Turkey is dark green. I hope you can fix this easily. --İnfoCan 06:49, 6 Temmuz 2006 (UTC)
Hello InfoCan, recognized your "problem": During the revision of Turkey you are a little beyond the Turkish borders. But no problem, I will again revise and then will reset your map. Something can last, because I have at present only little spare time, but it is corrected! Best greetings Kulanıcı: Michael
Thanks very much Michael! --İnfoCan 19:11, 6 Temmuz 2006 (UTC)
Hello, I'm again! A small correction suggestion: the Turkish race of the Hamse does not become - as I had written Kullanıcı:Erdall - separates the Kalay the Kashkay added. Until today this trunk described as one with "unsecured origin" and (allegedly) to be supposed it descendants from Kurds and Arabs be, who accepted the Turkish language! (Apology for the incorrect information from my side!) "der alte Germane" 22:08, 6 Temmuz 2006 (UTC)
Hello InfoCan, map
Turki halklar
is finished. I believe, thus can work one only once with. I will however continue to revise it, if you have thus suggestions for improvement, then please on my user side answer to give! Best thanks!
  • cadı olmaya alışkın biri olarak önce periliğe ısınmam gerekecek galiba.:) çok teşekkür ederim. bunu bir armağan olarak kabul ediyorum. şablon olarak değilse de severek kullanıcı sayfama yerleştirdim. yeni maddeler de yazan vikiperilerden olmayı umuyorum. --kibele 18:41, 5 Temmuz 2006 (UTC)
  • merhaba. bir yardım isteyebilir miyim? rodin'in kamboçyalı kadınlar diye bir dizi deseni vardır. bunlardan telif problemi olmayanlara nasıl ulaşabilirim. şu anda rodin müzesinde sergisi var. yani neyi kastettiğimi http://www.musee-rodin.fr/ adresinde görebilirsiniz. aslında genel olarak telifsiz görsellere nasıl ulaşacağımı öğrenmek istiyorum. şimdiden teşekkürler. --kibele 18:50, 7 Temmuz 2006 (UTC)
    • Auguste Rodin (1840 - 1917): tüm tablolarının resimleri artık kamu malı olmuş durumda. Amerikan telif kanunlarına göre (Vikipedi sunucuları ABD'de olduğu için oranın kanunlarına bakıyoruz), bir eser sahibinin eserleri, onun ölümünden 70 yıl sonra kamu malı oluyor. Ancak şöyle bir incelik var: bu eserlerin fotoğraflarında orijinallik olmaması gerekiyor, aksi halde o fotoğraflar telif korumasına giriyor. Bir fotoğrafçı Rodin'ın bir heykelinin fotoğrafını çekerken ışık, perspektif gibi ayrıntıları kullanarak yeni bir yaratıcılık ürünü meydana getirir, bu yüzden onun bu fotoğrafı telifli bir sanat eseri sayılır. Buna karşın, kamu malı bir tablonun tam karşısından çekilmiş bir fotoğrafında herhangi bir yaratıcı yön olamayacağına karar vermiş ABD mahkemeleri bu yüzden onlar telifli olmuyorlar. Uzun lafın kısası bulduğunuz Rodin tablolarının resimlerini istediğiniz gibi kullanabilirsiniz! Ama heykeller konusunda dikkatli olun, aksi belirtilmemişse telifli olduğunu varsayın.
Genelde Commons kamu malı görseller için ilk bakacağınız yer olsun. Orada hatta bir süru Rodin heykel resmi var [2]. Diğer telifsiz görseller için Vikipedi:Kamu malı görüntü kaynakları sayfasından yararlı bağlantılar bulabilirsiniz; o sayfanın sağ üst köşesindeki Vikipedi araştırma kaynakları kutusunda belirtilen diğer sayfalar da bir göz atınız. --İnfoCan 19:30, 7 Temmuz 2006 (UTC)
  • teşekkürler. biraz yeni alanlara dalayım dedim de.. --kibele 19:35, 7 Temmuz 2006 (UTC)
  • yine ben. bir sürü sayfa okudum, epeyce bilgilendim fotoğraf konusunda ama yine de yükleyemedim. :) bir noktaya kadar geliyorum. ama bazı sayfalar yüklenemeyebilir diye bir ibare var. o yüzden mi, yoksa ben mi beceremiyorum, bilemedim. vaktiniz varsa yüklemek istediğim resim şu:http://www.musee-rodin.fr/images/imagra/D5076g.jpg teşekkürler. --kibele 20:30, 7 Temmuz 2006 (UTC)
    • O ibare sadece bir ikaz, kendinize güveniyorsanız devam edin. Ben yükledim:
Resim:Rodin_et_les_danseuses_cambodgiennes_1.jpg
O sayfaya gidip resmi nereden aldığınızı ve resmin ismini belirtmeniz uygun olur.
teşekkürler. bundan sonra yapabilirim sanırım--kibele 21:15, 7 Temmuz 2006 (UTC)

ppt Microsoft Power Point ürünü olduğu için ve üretmek ya da değiştirmek için MS Office gerektirdiği için Wikimedia vakfının ilkelerine ters. Aynı şekilde mesela flash animasyonları da yok. Açık kaynak ve bedava program ürünleri tercih edildiğinden ppt ye falan izin verilmiyor. Bu sebeple başka bir yol bulman gerekecek. Grafikleri oluşturmak için başka programlar mevcut onlara bak. Bu arada bütün dünya yavaş yavaş SVG resim formatına geçmeye başladı. Çok fikrim yok ama SVG üreten bedava bir program kullanmaya başlayabilirsin belki. --Özgür 16:26, 10 Temmuz 2006 (UTC)

Resim Kaynakları[kaynağı değiştir]

Merhaba, geç cevap vermem inanın sadece unutkanlık. Hassasiyetiniz için teşekkürler. Eklediğim resimlere tekrar baktım, çoğu tarihi fotoğraflar üzerinden hayli vakit geçmiş. 98 yılından beri nerede tarihi foto görsem topluyorum. Bazıları internetten bazıları cd yoluyla elime geçti. Yani tarihi resimler için internetten kolay kolay kaynak gösteremem. Resim telif konularına da fazla bakmadım. Bunun dışında 4-5 resim var onlarda İng. Vikiden. Onları hallederim ama tarihi resimler için ne yazmalıyım bilemiyorum. --Cansız 22:37, 15 Temmuz 2006 (UTC)

  • İngilizce Viki'den olan resimlerin oradan nereden alındığını belirtirseniz sorun kalmaz. Diğerlerini araştırmanız gerek. İnternet'ten bulduklarınızı Google [3] veya Yahoo'nun [4] resim arama sayfalarından belki tekrar bulabilirsiniz, orada verilen bilgilerden yararlanarak da resmin sahibini ve de onun ölüm tarihini bulabilirsiniz (ben telif durumu belirsiz olan şu resmi o şekilde belgelendirmiştim). CD kaynaklı resimler hakkında ise herhalde CD'nin içinde bilgi verilmiştir. Bir eserin kamu malı olabilmesi için eser sahibinin ölümünden 70 yıl geçmesi, veya eser sahibinin bu malı kamu malı beyan etmesi gerekiyor. Eğer resimlerinizin bu şartları sağladığından emin değilseniz, onlar için "kamu malı" ibaresini kullanmanız doğru olmaz. "Muhtemelen" kamu malı olsalar da, de Vikipedi kurallarına göre burada kullanılamazlar. Bir diğer alternatifiniz daha var. Eğer resimler Vikipedi dışında bir sitede duruyorlarsa, telifli de olsalar, yazdığınız maddenin sonundaki "Dış bağlantılar" bölümünden oraya bağlantı verebilirsiniz. İyi çalışmalar, teşekkürler. --İnfoCan 16:04, 16 Temmuz 2006 (UTC)
  • Ufak bir düzeltme. ABD kanunlarına tekrar bir baktım. 1923 öncesinde yayımlanmış bir eser durumunda eser sahibinin ölüm tarihine bakılmadan kamu malı sayılıyormuş [5].--İnfoCan 16:34, 16 Temmuz 2006 (UTC)

uygunsuz ifade[kaynağı değiştir]

İnfoCan o mesajı senin yazının alt ı na ekleyerek yanlış anlamaya yol açtım sanırım, mesajın seninle ilgisi yok, başka bi konuyla ılgili o yazı.Vikipedi:Silinmeye aday maddeler/Korduene Krallığı--Erdemsenol 22:59, 15 Temmuz 2006 (UTC)

Sevgili kardeşim, Erdemşenol'un bahsettiğin mesaj, Trigan, Tigris, Tevşo denen 172.. ip li defalarca süresiz engellenmiş biri hakkında. Senle alakası sadece mesajların alt alta yazılmasından ibaret.--Cansız 22:48, 15 Temmuz 2006 (UTC)
O konuya ben de bulaştım, mesajın şimdi benimle de ilgisi oldu :-) . İki kişiye özür borçlusunuz! --İnfoCan 02:28, 16 Temmuz 2006 (UTC)