Kullanıcı:İkmal/Arşiv İşleri Daire Başkanlığı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba, Vikipedi'ye hoş geldiniz[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünyanın bütün dillerinde bilgi yaymayı amaçlayan özgür ansiklopedi, sizin katkılarınızla gelişiyor.
Katkıda bulunurken temel ilkeleri göz ardı etmezseniz seviniriz.
Telif hakları, tarafsızlık ve katılım davranışları bu ansiklopedinin en önemli başlıklarıdır.
Biçim konusunda bu rehberden yararlanabilir, her türlü konuda vikipedistlerden yardım isteyebilirsiniz.
Lütfen değişiklik yapmaktan çekinmeyin.
Mavi bağlantıları tıklayarak Vikipedi'yi tanımayı ve katkıda bulunmayı sürdürmeniz dileğiyle.
Kolay gelsin.
kibele 17:23, 9 Kasım 2013 (UTC)


Bilgilenmeyle doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan içerikler reklam olarak algılanabilir. Kendinize veya gruplarınıza ait blog ve/veya forum sitelerine yönlendirici bağlantılar eklemeyin, Vikipedi; şirket, kurum ve kuruluşlarınızı ya da web sitenizi tanıtma yeri değil, bir ansiklopedidir.
Vikipedi’de reklam yapmak yasaktır. Ticari olsun ya da olmasın, bu tip maddeler/içerik eklemeye devam etmenize izin verilemez ve bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir. Lütfen bu tür içerik eklemeyiniz. - 78.161.40.124 00:26, 10 Kasım 2013 (UTC)


Sosyal Medya Okuryazarlığı sayfası hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Sayın Kibele.

Israrla açmış olduğum "Sosyal Medya Okuryazarlığı" sayfasını silmektesiniz. Reklam ve tanıtım amacı gütmemekteyim. Eklediğim içerik bir akademisyenin Yüksek Lisans tezidir ve ansiklopedik, bilimsel değer taşımaktadır. Cevabî yazınızı okumak dileğiyle. Güzel günler dilerim.İkmal (mesaj) 12:11, 10 Kasım 2013 (UTC)

merhaba, öncelikle size yolladığım mesaj bir hoşgeldin yazısıdır, vikipedi'yi tanıtmak amaçlıdır. maddeye gelirsek, VP:ÖAY gereği bu tip içeriklere yer veremiyoruz. ansiklopedik katkılarınızdan memnun oluruz. teşekkürler. kibele 12:17, 10 Kasım 2013 (UTC)

78.161.3.141 ip no'lu kullanıcı hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar.

78.161.3.141 ip no'lu anonim kullanıcı vandalist fiiller güdüyor. Gereğini yapmanızı istirham ediyorum. Saygılarımla... İkmal(mesaj) 16:24, 20 Kasım 2013 (UTC)

Merhabalar, anonimin vandalist bir dürtü ile hareket ettiğini düşünmüyorum. Evet, bazı maddelerde link çıkartılıp, yerine başka bir alternatif link koyulmamış. Ama genelde, kaldırdığı linklerin yerine bence de daha doğrulanabilir olan, bağlantılar eklemiş. Bunun dışında bir hatalı değişikliği düzeltmiş. Bu sebeple, yerine farklı bir referans eklenmeyen maddelerdeki değişiklikleri geri alındı ve diğer değişikliklerse onaylandı. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 16:41, 20 Kasım 2013 (UTC)
Ekseriyetle benim maddelerimi değiştiriyor ve hep aynı sebebi öne sürüyor.Bu imzasız yazı İkmal (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Anlıyorum ancak, ortada bir çatışma durumu var diyemeyiz buna. Doğrulanabilirlik ve güvenilirlik sayfalarımıza göz gezdirip, bundan sonra eklediğiniz kaynakların hep aynı site yerine, daha farklı siteler olarak seçilmesi yönünde hareket ederseniz, bu durumun önüne geçebiliriz sanıyorum. İyi akşamlar.. --Théoden ileti 16:53, 20 Kasım 2013 (UTC)
Madde ile doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan dış bağlantılar reklam olarak algılanabilir. Lütfen Vikipedi maddelerine ticarî amaca yönelik bağlantılar eklemeyin. Vikipedi ayrıca, sahibi veya üyesi olduğunuz blog, forum veya hayran sitelerini tanıtabileceğiniz bir platform da değildir.

Bu tür eklemeler yapmanız Vikipedi kurallarına aykırıdır. Detaylı bilgi için lütfen "Vikipedi ne değildir?" sayfalarına bakınız. Israrla bu tür dış bağlantılar eklemeniz halinde bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir ve engellenebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
kibele 18:33, 21 Kasım 2013 (UTC)

hep aynı haber sitesini kaynak olarak maddelere ekliyorsunuz. üstelik bu vikipedi'nin güvenilir kaynak saymadığı türden bir site. sizin değişikliklerinizi geri alan ve kaynak ekleyen kullanıcı ise her seferinde başka bir kaynaktan yararlanmış. bu şekilde reklam yapmanıza izin verilmeyecek. lütfen vikipedi kurallarına uygun davranın. --kibele 19:21, 21 Kasım 2013 (UTC)

"Senin kaynağın mı iyi benim kannağım mı?" ilerde büyük sorunlar açabilecek bir eylemin tohumlarını atıyorsunuz. Yapmayın yahu! Elbette tek bir kaynak tatmin edici değil. Birbirimize yardımcı olarak daha fazla kaynak ekleyelim. Yaptığım değişiklikler daha önce görevliler tarafından onaylanmıştır!
mesele iyi kaynak kötü kaynak meselesi değil, reklam.. kaynağınızı tek olarak gören devriyeler onaylayarak doğru yapmışlar. ancak sizin bütün maddelere aynı haber sitesinden kaynak eklemeniz sorunlu. değişikliklerinizi son kez geri alıyorum, tekrarlamayacağınızı umuyorum. --kibele 19:30, 21 Kasım 2013 (UTC)
Bundan sonraki düzenlemelerimde en az 2-3 farklı kaynak kullanacağım. Gündemi takip ederek Wikipedia'yı güncel tutmaya çalışıyorum. Emeğe saygı duyalım lütfen. İkmal (mesaj) 19:33, 21 Kasım 2013 (UTC)

engellendiniz[değiştir | kaynağı değiştir]

vikipedi'ye geldiğinizden beri bütün katkılarınız bir haber sitesini kaynak olarak eklemek yönünde olmuş. uyarılara rağmen devam ettiğiniz için engellendiniz. döndüğünüzde buna izin verilmeyeceğini söylemek isterim. umarım, vikipedi'ye bu amaç dışında katkıda bulunmayı tercih edersiniz. --kibele 19:42, 21 Kasım 2013 (UTC)

Sanki yaptığım tek şey link eklemekmiş gibi davranıyorsunuz. Esefle kınıyorum. Onu geçtim Öğr. Gör. Mustafa Bostancı'nın "Sosyal Medya Okuryazarlığı"adlı çalışmasına dayanarak oluşturduğum maddemi geçer sebep olmadan sildiniz defalarca. Hiç inkar etmeyin kişisel garez güdüyorsunuz. İkmal (mesaj) 19:50, 21 Kasım 2013 (UTC)
evet, reklam eklemek dışındaki tek katkınız o. VP:ÖAY ihlali nedeniyle silindi. binlerce kullanıcının durmaksızın katkı yaptığı bu mecrada size neden kişisel davranıldığını açıklamakta zorlanırsınız, bu yüzden böyle VP:KSY kişisel yorumlar yapmasanız iyi olur. iyi akşamlar. --kibele 19:55, 21 Kasım 2013 (UTC)
Sayın Kibele bahse konun sitenin bana ait olduğunu, eklediğiniz referanstaki sitelerinde size ait olmadığını ispat edin akabinde ben de cezamı çekeyim. Olur mu? İkmal (mesaj) 20:03, 21 Kasım 2013 (UTC)İkmal (mesaj) 20:02, 21 Kasım 2013 (UTC)
son kez cevap vereyim de kimsenin kafası bulanmasın. 1.) ben herhangi bir referans eklemedim. 2.) sizin sitenizi çıkartan kullanıcı farklı kaynaklar eklemiş, aralarında ulusal gazeteler, haber siteleri var, onların sahibi olduğunu hiç sanmam. :) 3.) bizi ilgilendiren sizin bu siteyle olan ilişkiniz değil, buradaki etkinliğiniz ki katkılarınıza bakan herkes bunu rahatça görür. tekrar iyi akşamlar. --kibele 20:07, 21 Kasım 2013 (UTC)
Neden bana kulak vermiyorsunuz? Kabul ediyorum tek bir kaynak eklemek pek sağlıklı değil, bundan sonraki katkılarımda birden çok kaynak ekleyeceğimi ifade ettim. Beni engellemekle doğruluğu tartışılır bir karar verdiniz. Wikipedia Hürriyet, Milliyet vb. sitelerin link çöplüğü mü? Bu da size SON sorum olsun İkmal (mesaj) 20:15, 21 Kasım 2013 (UTC)
bu siteyi eklemekte ısrarcı olursanız engeliniz tekrarlanacaktır. birden çok kaynak derken umarım bundan söz etmiyorsunuzdur. internette söylediklerinizin dışında pek çok gazete ve haber sitesi var ve vikipedi'de de bunlardan yararlanılıyor. bu yöndeki katkılarınızdan memnun oluruz. ancak tekrar etmem gerekir ki, buradaki mesele kaynak güvenilirliğinden çok reklam yapılmasıdır. --kibele 20:20, 21 Kasım 2013 (UTC)
Sayın Kibele bu itham gücüme gidiyor. Mesnetsiz iddialara dayanarak beni reklamcılıkla suçluyorsunuz. İnsanların niyetlerini okuyan bir aletiniz varsa lüfen 1 adet bana da gönderin, inanın çok lazım oluyor. İkmal (mesaj) 20:32, 21 Kasım 2013 (UTC)
niyet okuma aracımı şurada.. --kibele 20:34, 21 Kasım 2013 (UTC)
Sayın Kibele gerçekten üzüyorsunuz beni. Lütfen tarafsız olun. Ya buna ne demeli? https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Katk%C4%B1lar/78.161.3.141

Neden böyle bir mesaj atma gereği duydunuz[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba KitKatsdk ilgili haber sitesiyle sorunlar yaşıyor olabilirsiniz, lütfen bu sorunu muhataplarıyla çözün. Bahse konu site sizi tatmin etmeyebilir. Dilediğiniz kadar ilave kaynak ekleyebilirsiniz. Fakat haber sitelerini birer ikişer tasfiye etmeye başlarsak bunu sonu gelmez ve tarafsızlık ilkesi yerle bir olur. Belli yayın gruplarının yandaşı bir hale geliriz. Size bunu anlatmaya çalışıyorum fakat bir türlü anlatamıyorum. İkmal (mesaj) 18:03, 21 Kasım 2013 (UTC)

Bana bu mesajı atmışsınız. Benim kimseyle sorun yaşadığım yok. Sadece biraz fazla okuyorum. Bugüne kadar anonim olarak katkıda bulunuyordum. Ancak artık kullanıcı adı aldım. O gösterdiğiniz anonim de bendim, hesabımı açmayı unutmuşum ama hiçbir önemi yok bence. Ben kimsenin yandaşı değilim efendim, bunu da belirteyim. Allah aşkına, eğri oturup doğru konuşalım. Tarafsızlık ilkesinden bahsediyorsunuz ama ben bu sitenin haberi kopyaladığı siteleri link veriyorum. Yani bu kadar akılsız mı sanıyorsunuz beni ve insanları? Söz konusu sitenin ömrü en fazla bir yıl ve tüm haberleri başka sitelerden tamamen kopyalamış. Keşke o sahibiyim sandığınız siteler, bu site hakkında telif hakkı için işlem başlatsalar. Bu sitenin yalnızca backlink için açıldığı açık ve net belli oluyor. Ne diye diretiyorsunuz, anlamış değilim. Lütfen Vikipedi:Güvenilir kaynaklar bölümünü okuyun. Başka da söyleyecek sözüm yok. Kolay gelsin. --KitKatsdk (mesaj) 02:33, 22 Kasım 2013 (UTC)
Yapmayın efendim. Haber sitelerinin içeriğinin ekseriyeti ajanslardan derlemedir. Sizin mantığınızla düşünürsek AA, İHA, CHA, DHA vb. dışındaki hiçbir kaynaktan yararlanmamak gerek :) Estağfurullah sizi akılsız sanmıyorum ama "saygı" konusunda pek hassas olmadığınızı söyleyebilirim. Beni haber sitelerinin avukatlığını yapmak zorunda bırakıyorsunuz. Siteyi bende biraz inceledim. Ekseriyetle Trthaber'in içeriğini kullanıyor ve kaynak belirtiyor. Whois çektiğimde ise. 3.5 yılı aşkındır yayın yaptığını görüyorum. İlgili haber sitesi beni ilgilendirmiyor fakat bana ve göstermiş olduğum emeğe saygı duyun. Sizin yüzünüzden adım reklamcı oldu ve ceza aldım. Güzel bir şey mi bu yaptığınız? Müsaade edin de ben de insanlık faidesi için çalışayım. İlerde çok büyük sorun çıkaracak bir şeyin tohumlarını attınız. Saygılarımla İkmal (mesaj) 09:32, 22 Kasım 2013 (UTC)
Yine tamamı TRT'den söz konusu siteye kopyalanmış bir haberi, referans olarak kullanmışsınız. İnanın dimağım tutuldu. Nasıl anlatsam, ne desem bilmiyorum. Düşündüm de, bari şöyle anlatayım. Söz konusu c**-haber.com web sitesi, Vikipedi'de Sabah (gazete), Hürriyet (gazete), TRT, Daily News (New York), Anadolu Ajansı gibi madde olabiliyorsa ki bunu yaptığımız aramada (Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK) göremiyoruz. Bu durumda, söz konusu haber kaynağı güvenilir ve kayda değer değildir. Umarım anlatabilmişimdir. Ayrıca trt.net.tr sitesi telif hakkı saklı bir sitedir. Bunu sitenin en altına baktığınızda copyright 1999-2013 yazısından anlayabilirsiniz. Bakınız Copyright... --KitKatsdk (mesaj) 06:59, 23 Kasım 2013 (UTC)
Bakınız nezih bir üslupla size son kez cevap yazıyorum. Benim için referans haberi gördüğüm kaynaktır. Ben ilgili haberi bahse konu siteden gördüm ve referansa da bu siteyi yazarım! Yaptığınız tek şey linklerle oynamak böyle wikipedistlik olmaz! Telif hakkı konusundaki haklı eleştirinize binaen bende ilgili haber sitesine yazı yazdım ve Trthaber'in içeriğinin kullanım hakkına sahip olduklarına dair iletiyi tokat gibi yüzüme çarptılar ne diyeceğimi bilemedim. Saygılarımla. İkmal (mesaj) 13:20, 23 Kasım 2013 (UTC)

Müstehakım olmayan bir hâl ile muamele[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Sayın Rapsar.

Elimden geldiğince Wikipedia'daki bazı maddelere yeni başlıklar ekledim, güncel bilgileri ilave ettim. Bir kullanıcı ile birlikte Sayın Kibele katkımı bir yana bırakıp referans gösterdiğim haber sitesi takılıp kalmak suretiyle beni reklamcı diye yaftaladı ve 1 günlük erişim cezası verdi. Yaptığım değişiklikler sadece link eklemekten ibaret olmadığı için reklamcı olarak yaftalanmam mantıklı değil.

Katkılarımın çoğunu siz onayladınız. Direkt olmasa da dolaylı olarak size de yapılmış olan bir saygısızlıktır bu. Konuya müdahil olmanızı rica ediyorum. Saygı & sevgilerimle... İkmal (mesaj) 20:14, 22 Kasım 2013 (UTC)

Merhaba. Öncelikle kaynak ekleme ve maddeleri güncel tutma çabanız için teşekkürler. Ancak şu haber sitesi güvenilir kaynak olarak durmuyor. Bu site yerine daha güvenilir haber sitelerini kaynak olarak gösterirseniz, kaynaklar sorgulanmaz ve okurun aklında "bu siteye güvenebilir miyim?" sorusu oluşmaz. Burada sıkıntı yaratan seri kaynak eklemek değil, seri bir biçimde güvenilir olmayan bir web sitesini kaynak olarak eklemek gibi anladım durumu ben. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 20:23, 22 Kasım 2013 (UTC)
Rica ederim efenim. Bizler birçok kaynağı ekleyelim, güvenilir olan ile olmayana okuyucu karar versin; belli yayınları tasfiye etmek tarafsızlık ilkesiyle çelişecektir. Öyle değil mi? Ceza verilmesini doğru buluyor musunuz? Ve birde aldığım bu ceza Wikipedia'daki geleceğimi etkileyecek mi? Saygılarımla... İkmal (mesaj) 21:24, 22 Kasım 2013 (UTC)
Belli kaynakları kullanmamak kesinlikle tarafsızlık ilkesiyle çelişmez. Kaynakların güvenilirliği konusunda tek bir kriter var: güvenilir olup olmadığı. Bloglar, forumlar, Facebook gibi siteler, kim tarafından yazıldığı belli olmayan siteler, mesnetsiz içeriğe sahip yazılar güvenilir değildir. Ceza olarak görmeyin bunu, uyarılara ve bilgilendirmelere rağmen aynı davranışın tekrarlanması sebebiyle verilen bir kısıtlama gibi düşünün. Tabi yaptığı hataları kullanıcıya detaylıca anlatmak daha iyi bence. Bu engel, davranışların tekrar edilmemesi durumunda ilerisi için bir sorun teşkil etmeyecektir.--RapsarEfendim? 21:36, 22 Kasım 2013 (UTC)
Alakanız için teşekkür ederim. Ceza vermekle kalınmayıp reklamcı olarak yaftalandım. Bu güzide platformda elimizde kesin kanıt olmadan birbirimize böyle yakıştırmalar yapmamalıyız. Pekala bu durumda son sözü kim söyleyecek. Size göre A Haber kaynağı güvenilir olabilir fakat bir başkası A Haber kaynağı için güvenilir olmayabilir. Bu durumda ne yapılacak? İkmal (mesaj) 21:46, 22 Kasım 2013 (UTC)
Rica ederim. Böyle bir durumda kaynak kullanma işlemini durdurmak ve konuyla ilgilenen diğer kullanıcıların görüşlerini almak faydalı olacaktır. Bir de mesajlarınızı benim mesaj sayfama (da) eklerseniz daha iyi olur :)--RapsarEfendim? 21:56, 22 Kasım 2013 (UTC)

Cyber-haber[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarafınıza yapılan bunca açıklama, bilgi ve engel sonrası halen aynı haber sitesini eklemeye çalışmanız, reklam faaliyetleri içerisinde olduğunuz kaygısını güçlendirmektedir. Lütfen ilgili web sitesini haber kaynağı olarak kullanmaktan vazgeçin. Tekrarında engelleneceksiniz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 13:27, 23 Kasım 2013 (UTC)

Yaptığım tek şey link eklemek mi? Değişikliğimi kontrol eder misiniz? İkmal (mesaj) 13:28, 23 Kasım 2013 (UTC)
Bakın ilk mesajlaşmamızda, durumun normal olduğu ihtimaliyle üzerinde pek durmadım. Ancak, ekleme gayretiniz hep bir site üzerinde yoğunlaşmış durumda ve bu konuda defalarca uyarı almışsınız ve yine bu uyarılara uymadığınız için engellenmişsiniz. Bu kadar ısrar etmeniz sebebiyle de, reklam kaygısı içerisinde olduğunuzdan başka bir izlenim uyanmamakta. Lütfen tekrar etmeyiniz. --Théoden ileti 13:31, 23 Kasım 2013 (UTC)
Birincisi eklediğim tek kaynak bahse konu site değil. İkincisi daha önceleri bu tür değişikliklerim onay alıyordu sorun yoktu. Anonimin biri çıktı sırf benim maddelerim üzerine oynama yaptı ve o sırf o dedi diye adımız reklamcı oldu. Anonimler yönetecekse bu platformu size gerek yok sanırım. Ne dersiniz? İkmal (mesaj) 13:34, 23 Kasım 2013 (UTC)
Vikipedi'de tüm kullanıcılar anonimler dahil, eşit söz hakkına sahiptir. Hizmetli oluşum beni ya da diğer hizmetli arkadaşlarımı başka herhangi bir kullanıcıdan üstün kılmamaktadır. Yalnızca topluluğun güvenini kazanmış kullanıcılar olarak, Vikipedi'nin işleyişinde gerekli olan 3 yetkiyi kullanabiliyoruz. Önemli olan politikalar ve onları uygulamaktır, hizmetli ya da anonim olmak değil. Bilginize. --Théoden ileti 13:50, 23 Kasım 2013 (UTC)
Madem ki herkes eşit söz hakkına sahip neden söylediklerimin bir tanesine bile kulak verilmiyor? Madem eşit söz hakkına sahibiz neden sizin gibi düşünmediğim için ceza tehdidiyle karşı karşıyayım? Ben ve zamanında değişikliğimi onaylayan yetkililer sizin kadar akıllı değil miyiz acaba? Saygılarımla. İkmal (mesaj) 13:55, 23 Kasım 2013 (UTC)

Arkadaş tavsiyesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Sana bir arkadaş tavsiyesi: şöyle yapma. Çünki katkınızı bu şekilde geri almanız doğru değildir. İyi vikiler, --►Cekli829 16:24, 23 Kasım 2013 (UTC)

Alakanız için teşekkürler. İnsanda sabır bırakmıyorlar. Amacım sadece güncel bilgileri eklemek. Fakat "sen reklam yapmaktan başka bir şey bilmiyorsun" diye yaftaladılar, 1 gün de ceza verdiler. Madem reklamcılıktan öteye gidemedim, Wikipedia'nın bir reklamcının katkılarına ihtiyacı yoktur diye düşünüyorum ve katkılarımı geri çekiyorum. Kusura bakmayın, sorunun sizle hiçbir ilgisi yok. Bu arada "çünki" değil "çünkü" :) Saygılarımla... İkmal (mesaj) 16:31, 23 Kasım 2013 (UTC)
Vikipedi kurallarına aykırı hareketleriniz nedeniyle, değişiklik yapmanıza bir süre için izin verilmiyor. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Théoden ileti 16:33, 23 Kasım 2013 (UTC)

Zeytin Dalı[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Sayın Théoden.

Sayın Kibele ve siz, reklam yapmakla suçladınız ve ceza verdiniz. İlk başlarda bitecek gibi görünmeyen itirazımın nihayetinde sizlere hak verdim ve eylemlerimi durdurdum. Sizlerin tabiriyle bir "reklam"cının az buçuk katkıları Wikipedi için önemli değildir diye düşündüm ve katkılarımı geri çekmek isteyince yine engelinizle karşılaştım. Bu durumda aklıma ilk olarak şu geldi. Madem katkılarım vandalistçe, niye silmeme izin vermiyorsunuz?" Bakınız ben öz eleştiri yapıyor ve hatalarımı kabul ediyorum. Ama sizde kabul edin ki Wikipedia için faideli çalışmalar yapacak bir potansiyelim varken bir bağlantıya takıldınız olaylar bu hale geldi. Israrcı olmamın sebebiyse anonim bir kullanıcının sözü ile bir yayın organının 'zararlı site' ilan edilmesi ve 7-8 maddenin bu yüzden sorgulanmadan değişmesiydi. İlerde hizmetliler olarak "Wikipedia için kaynak gösterilebilir haber siteleri" gibi haber sitelerini en iyice ayrıntısına inceleyen bir araştırma yapar da benim eklediğim siteler bu listenin dışında kalırsa sizi zahmete sokmadan eklediğim linkleri bizzat ben kaldırırım zaten. Fakat bir kişinin tesiriyle daha önce onay almış linklerin tasfiye edilmesine vicdanen karşıyım. Değişiklilerimi onaylayan "Rapsar" da kanaatimce en az o yarı anonim kullanıcı kadar zeki ve emektâr bir insan.

Size karşı kırıcı, incitici bir iletim olduysa özür dilerim. Umarım kendimi izah edebilmişimdir.İkmal (mesaj) 18:30, 25 Kasım 2013 (UTC)

Eklenebilecek siteleri anlatan şu politikamız söz konusu. Eklemeye çalıştığınız bağlantı bir-iki ekleme de kabul edilemez değil elbette. Ama siz tüm katkı ağınızı bu site üzerine kurmuştunuz ve bu durumda bizlerin reklam faaliyetleri içerisinde olduğunuzu düşünmekten başka bir alternatifimiz yok. Kaç tane uyarı yapılmış, siz yine gidip aynı siteyi referans olarak ekliyorsunuz. Bu her şeyin başında tarafınıza yapılan uyarıları kaale almadığınızdan vandalizm olarak değerlendirilebilecek bir davranıştı. Nitekim bu doğrultuda ikinci engelinizi aldınız. Katkılarınızı geri çekmek konusundaysa; bizim sizin katkılarınızla bir derdimiz yok, olamazda. Ama doğru şekilde yapılmış bir değişikliği sırf diğer kullanıcılarla ters düşmek sebep içerikten çıkartmaya çalışmak uygun değil. Burada herkes ilk dönemlerinde hatalar yaptı, uyarılar aldı. Ama uyduk, inatlaşmadık ve gösterilen yolda-bize göre yanlışta olsa- devam ettik. Çünkü Vikipedi kullanıcıların ne düşündüğünü umursamıyor, önceden belirlenmiş politikaları var ve ona uyulmasını istiyor. Anonim, kayıtlı kullanıcı muhabbetine tekrar girmiyorum. O konudaki düşüncelerimi daha önce yazmıştım. Bundan böyle politikalar doğrultusunda hareket etmenizi rica ediyorum, iyi çalışmalar.. --Théoden ileti 21:44, 25 Kasım 2013 (UTC)
"uyarıları kaale almadığınızdan" Bu yorumunuza katılmıyorum. Her fiilimde değişiklik özetinde meramımı anlatmaya çalıştım. Link uyarısı ilk defa siz yapmış olsaydınız hiçbir itirazım olmayacaktı. Fakat sadece benim katkılarımda yoğunlaşmış yarı anonim bir kullanıcının tesirinde kalmanız tabiri caizse çıldırttı beni.
İlgili haber sitesiyle iletişime geçtiğimde ise Trt'den aldıkları izin dahilinde iktibas ettiklerini ifade ettiler. Bunun yanında haber sitelerinin Wikipedia'da tabiri caizse "banlı" durumunda olmalarından beni sorumlu tutuyorlar ve hukuki yollara başvurabileceklerimi ima etmekteler.'''''
"Ama siz tüm katkı ağınızı bu site üzerine kurmuştunuz" sözünüze gelecek olursam; bahse konu sitenin rss beslemesine abonesiyim. Katkı yapacağım zaman elimin altında hazır bulunduğu için direkt bu siteyi referans gösteriyordum. Sandığınız gibi bir durum söz konusu değil.
Üstüne basa basa bir daha ve son kez söylüyorum ki değişikliklerim "onay" almıştır ve onay alan bir katkının kısa bir süre içinde vandalist bir yapıya bürünmesi mantıklı bir durum değildir.
Güncel bilgileri eklemeye devam etmek, Wikipedia'da kalıcı olmak istiyorum. Sizden de anlayış bekliyorum. Wikipedia'nın kaynaklarla ilgili politikasını sadece TV'si, gazetesi olan, kar amacı güden ticari kuruluşların haber sitelerine indirgemek Wikipedia gibi kar amacı gütmeyen, insanlık faidesi için çalışan bir kuruluşu kar amacı güden kuruluşların reklam alanı haline getirir ki'''' bu da istenilen bir hâl olmasa gerek. Binaenaleyh katkılarımda legal yayın yapan her türlü haber sitesinden faydalanacağım.
Saygılarımla İkmal (mesaj) 16:45, 26 Kasım 2013 (UTC)
Açıklamalarımı yinelemeyeceğim. Yalnızca ilgili web sitesi yetkilileriyle bir daha ki görüşmenizde, doğrudan Vikipedi'ye ya da kullanıcılarına karşı yasal yollarla tehditin yasak olduğu ve bu tür bir tehdit unsurunu sarfeden kullanıcıların süresiz olarak engellendiğini belirtirseniz çok seviniriz. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 21:10, 26 Kasım 2013 (UTC)

Sosyal Medya sayfası hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar Sayın İncelemeelami

Şurada çıkarmış olduğunuz içerik yurdumuzun çeşitli bölgelerinde Sosyal Medya konulu programlar yapan Erciyes Ün. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa BOSTANCI'ya ait olup içeriği bizzat kendisi eklemiştir. Bahse konu içerik akademik bir çalışma olup çeşitli mecralarda yayınlanmıştır. Binaenaleyh Wikipedia'da olması gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla İkmal (mesaj) 21:27, 25 Kasım 2013 (UTC)

Merhabalar. Kendisinin ekleyip, eklemediğini bu sanal ortamda bilemeyeceğimiz aşikardır. Fakat, asla bunu ekleyemezsiniz gibi bir düşünce kafanızda oluşmasın. Yalnızca ben google adı verilen yararlı arama motorunda şöyle bir arama yaptığımda söz konusu içeriğin, bir kaç siteden telif hakkı saklı olduğunu gördüm. Dilerseniz siz bu metni okuyup, kendi cümleleriniz ile tekrar kurgulayın. Bu durumda, yani benzeri olmadığı şekilde muhakkak devriyeler, değişikliğinizi onaylayacaktır. Kolay gelsin.--i.e.msj 23:06, 25 Kasım 2013 (UTC)
Merhaba. Kendisi aynı zamanda hocam olur ve iletişim bilgiler buradadır. Sadece kendi sitesinde yayınladı. Bunun dışında görmüş olduğunuz sanalkurs adlı site uyarılarımız sonucunda içeriği kaldırdı. Hülasa telif hakkı açısından hiçbir sıkıntı yok. Saygılarımla... İkmal (mesaj) 16:16, 26 Kasım 2013 (UTC)
Anladım ve emeğinize sağlık. Fakat durum söylediğiniz gibi olsa bile, Vikipedi açısından yine bir sorun var. Çünkü böyle bir durumda bile, söz konusu içeriğin Vikipedi'ye eklenmesi için OTRS iznine ihtiyaç bulunmaktadır. Diğer türlü yardımcı olamadığım için gerçekten üzgünüm. Dediğim gibi, siz bu cümleyi biraz değiştirseniz. Sorun kalacağını düşünmüyorum. Saygılar.--i.e.msj 16:20, 26 Kasım 2013 (UTC)
Pekala. O zaman dediğiniz gibi kendi cümlelerimle tekrar kurgulayıp yeniden göndereceğim. Ve birde hocamın Sosyal Medya Okuryazarlığı adlı çalışması var. Bunu da kendi cümlelerimle yeniden kurgulamadım, bir madde açtım ama sildiler birkaç kez. Bu konuda da yardımcı olur musunuz? Saygılarımla İkmal (mesaj) 16:50, 26 Kasım 2013 (UTC)
Olmaya çalışayım elbette. Ancak, maddenin ne olduğunu bir incelemem lazım. Dilerseniz, kullanıcı sayfanıza alt sayfalar oluşturarak, denemelerinizi orada gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin Kullanıcı:İkmal/Deneme1 isimli sayfayı oluşturun ve telifli dahi olsa, söz konusu maddeyi orada düzenlemeye başlayın. Bende bir ara fırsat bulduğumda gözden geçireyim. Bu şekilde daha hızlı yol alabiliriz diye düşünüyorum.--i.e.msj 17:08, 26 Kasım 2013 (UTC)
Buyursunlar efendim. Alakanız için teşekürler. Geri dönüşünüzü bekliyorum. Sevgi ve saygılarımla... İkmal (mesaj) 19:16, 26 Kasım 2013 (UTC)
Merhaba, bu sayfada yazdığınızın ilk paragrafı Sosyal medya maddesinin Sosyal_medya#Sosyal_Medya.E2.80.99n.C4.B1n_Topluma_Etkileri bölümünde yazıyordu. İkinci paragrafta da herhangi bir sorun görmediğim için onu da oraya taşıdım. Bunun yanı sıra, ayrı madde olmaması gereken Sosyal medya hastalıkları, Sosyal medya bağımlılığı, Sosyal medya uzmanı ve Sosyal medya platformu maddelerine de Sosyal medya sayfasına aktararak, düzenledim. Başka bir şey yapılması gerektiğini düşünmüyorum. Konuya da çok vakıf olmadığım için, yalnızca VP:BEK açısından düzenlemeler yaptım. Emekleriniz için teşekkürler. Dilerseniz, Sosyal medya maddesini geliştirmeye devam edebilirsiniz. Kolay gelsin.--i.e.msj 21:25, 26 Kasım 2013 (UTC)
Anlıyorum efendim. İki paragraflık bahse konu katkıyı "Sosyal Medyanın Topluma Etkileri" değilde "Sosyal Medya Okuryazarlığı" alt başlığı altında eklesek olur mu acaba? Saygılarımla... İkmal (mesaj) 08:28, 27 Kasım 2013 (UTC)
Tamam. Ancak sizde Vikipedi'de bu tür iş ve işlemleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz.--i.e.msj 08:38, 27 Kasım 2013 (UTC)
Çok teşekkür ederim, çok naziksiniz. Ancak sizde Vikipedi'de bu tür iş ve işlemleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz. demişsiniz, haklısınız. Her katkımı silen, vandal damgası vuran birkaç değerli hizmetli arkadaşımızdan dolayı durumu size aktardım. Sağ olunuz. Sonsuz saygı ve sevgilerimle... İkmal (mesaj) 09:55, 27 Kasım 2013 (UTC)

Sosyal medya sayfası hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sayın İncelemeelamanı, Öncelikle merhabalar; güzel günler iyi çalışmalar diliyorum. Tabiri caizse insanı çığrığından çıkarıyorlar bazı değerli arkadaşlar. Sosyal Medya Sayfasındaki Sosyal Medya Okuryazarlığı başlığı altında eklemiş olduğunuz içeriği Sayın Kibele yine başına buyruk davranarak sildi. Lütfen müdahil olunuz. Saygı ve sevgilerimle İkmal (mesaj) 17:28, 28 Kasım 2013 (UTC)
Merhabalar. Az önce kibele'ye yaptığının doğru olduğunu ve benim yaptığımın yanlış olduğunu söyledim. Kibele'nin yaptıkları gerçekten doğru. Ben sizin şuradaki metninizin ikinci paragrafından bir kopyalama yapıp aramıştım. Ancak, söz konusu içerik buradaki pdf sayfasından kopyalanmış. Bunda sizin de bir suçunuz yok. Ama değişiklikleri geriye almanıza gerek yok. Çünkü dediğim gibi kibele haklı. Şöyle yapalım. Ben şu makaleyi bir okuyup, buna göre bir metin oluşturayım. Yani daha önce dediğim gibi. Fakat, gerçekten çok ilgili bir konu olmadığı için sizden iyi yapabileceğimi düşünmüyorum. Fakat bu konuda en azından size bir yol göstermiş olurum. Biraz vakit verirseniz, düzenlemeyi yapmaya çalışacağım. Dediğim gibi hata benim. Sizde değişiklikte ısrar etmez iseniz, çok sevinirim. Görüşürüz.--i.e.msj 17:35, 28 Kasım 2013 (UTC)

Bakar mısınız?[değiştir | kaynağı değiştir]

Şurası

evet? --kibele 18:10, 28 Kasım 2013 (UTC)
İçerik sahibinin (Sosyal Medya ile ilgili) iletişim bilgileri. Bizzat kendisi ile iletişime geçebilirsiniz.
lütfen vikipedi işleyişi konusunda biraz bilgilenmeye çalışın. biz iletişime geçmiyoruz kimseyle. ayrıca bu metinle ilgili konu telifle sınırlı değil daha önce de söylediğim gibi. bir de şöyle bir politikamız da var. --kibele 21:08, 28 Kasım 2013 (UTC)
Wikipedia politikalarını aslına uygun bir biçimde uygulamıyorsunuz. Telif var diyorsunuz aksini ispat ediyorum bu defada sanki politikayı bilmiyormuşum gibi davranıyorsunuz. Açık ve net biçimde Burada kastedilen, yayımlanmamış kuramlar, veriler, ifadeler, ibaresi geçiyor. Yurt dört bir yanında düzenlenen konferans, seminer vb. uygulamalarda dile getirilen, dergide yayımlanmış bir katkıdan bahsediyorum. Lütfen, yapmayınız böyle. İkmal (mesaj) 21:24, 28 Kasım 2013 (UTC)
aksini nasıl ispat ettiniz? her neyse, politikalar konusundaki önerimi tekrarlayarak kendi adıma bu konuşmayı sonlandırıyorum. başka kullanıcılarla iletişebilirsiniz isterseniz. --kibele 21:29, 28 Kasım 2013 (UTC)
Sayın Kibele buradan iletişim kurabilir miyim? Mesajımı okuyor musunuz? İkmal (mesaj) 09:56, 2 Aralık 2013 (UTC)

Fadıl Akgündüz hk.[değiştir | kaynağı değiştir]

Adı Mehmet Fadıl diye geçiyor kaynaklarda. O yüzden değişiklik yaptım. İyi günler İkmal (mesaj) 11:42, 1 Aralık 2013 (UTC)

O zaman neden kaynak göstermedin? Onunla ilgili maddenin ismi Fadıl Akgündüz. İyi vikiler, --►Cekli829 12:58, 1 Aralık 2013 (UTC)

Engel[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, lütfen bu politikayı okuyunuz. Engel süreniz, bittiğinde olumlu değişikliklerinizi bekliyoruz. --i.e.msj 22:06, 1 Aralık 2013 (UTC)

Sayın İncelemeelamanı size tüm içtenliğimle söylüyorum ki keyfi davranılıyor. Değişiklerim ilgili görevliler tarafından onaylandı. Hatta Yimpaş sayfasını siz onayladınız. Paul Warker ve İdris Bal sayfalarında yaptığım değişiklikler onay aldı. Birisi bunu beğenmedi diye günlerce ceza almam reva mı? Lütfen siz dur diyin bu hukuksuzluğa! İkmal (mesaj) 22:16, 1 Aralık 2013 (UTC)

Evvâla Tebrik ve Takdir ederim...[değiştir | kaynağı değiştir]

Öncelikle tebrik ediyorum 'haksız' yere 1 hafta gibi değerli bir süre boyunca yasakladığınız ve gönderdiğim mesajları cevaplamak yerine sildiğiniz için.
Yasaklanmamın müsebbibi olarak öne sürdüğünüz fiile bu sayfada neden göz yumdunuz? Emin olun şöyle bir saatimi bu işe ayıracak olsam bu sayfa gibi onlarcasını bulurum.İkmal (mesaj) 18:28, 9 Aralık 2013 (UTC)

bu haftanızı ve diğer zamanlarınızı vikipedi'nin kurallar dahilinde düzenlenmesine ayırmanızdan mutluluk duyarız. kolay gelsin. --kibele 18:36, 9 Aralık 2013 (UTC)
Öncelikle kural ihlali yaptığınız içerikle ilgili cevap veriniz efenim! İkmal (mesaj) 18:36, 9 Aralık 2013 (UTC)
izleme listemde bile olmayan bir sayfa ve yapmadığım kural ihlali konusunda yapılacak bir açıklama yok. yeterince bilgilendirildiniz. bundan sonrası görüşlerinizi açıklamak için vikipedi'yi aksatma kapsamına girer. --kibele 18:42, 9 Aralık 2013 (UTC)
Buyrunuz İçeriği değiştirip kaynağa dokunmamışsınız.
KD prensibine uymadığı aşikar bir haber sitesinin varlığına neden müdahale etmediniz? İkmal (mesaj) 18:48, 9 Aralık 2013 (UTC)
vikipedi'yi anlama, katkıda bulunma yönünde değil de, bir siteyi eklemenizi haklı çıkarma yönünde bir çaba olduğu için bundan sonraki mesajlarınıza cevap vermeyeceğimi söyleyeyim öncelikle. kural ihlallerinize göz yumulmayacaktır. 1.) vandalizm önleme amacıyla yapılan geri almalar başta olmak üzere, vikipedi'de yapılan değişikliklerde metinlerin tamamından sorumlu değildir hiç bir kullanıcı. 2.) vikipedi'de kd olmayan sitelerin kaynak gösterilmesi dahil pek çok uygun olmayan içerik mevcuttur, çabamız bunların ayıklanması yönündedir. kaldı ki, o kaynağın kd olup olmadığı da ayrı konudur. ancak siteyi aynı kullanıcının seri olarak eklediğine ilişkin bir veri var mı yok mu bilmeden kendi durumunuzla karşılaştırmanız da yanlış bir yaklaşımdır, iyi çalışmalar. --kibele 19:01, 9 Aralık 2013 (UTC)
Merak ediyorum neden bir kere de "Acaba hata yapmış olabilir miyim?" sorusunu sormuyorsunuz kendinize ve hemen karşıdakine veryansın ediyorsunuz.
Niyet okuma makinenizin şarjı iyi bugün anlaşılan. Site ekleme konusunda kendimi haklı çıkarmaya çalıştığımı nereden çıkardınız? Yaptığım kurallara aykırı(ymış) ceza defalarca çektim. Fakat bir fiil kural dışıysa kişiye göre farklılık göstermese gerek. Benim için kural dışı olan bir şey sizin için de bir başkası içinde kural dışıdır öyle değil mi? Bahse konu sitenin içeriklerinin bir kısmını arama motorlarında arattığınızda site içeriğinin kaynak dahi gösterilmeden kopyalanan içeriklerden oluştuğunu göreceksiniz. Ben bir içerik katkı ekleyince maşallah 30 saniye geçmeden siliyordunuz fakat aynı gayreti göremiyorum sizde nedense? Cevap vermeyeceğinizi söylemişsiniz. Size tavsiyem
İletişimden korkmayınız, çekinmeyiniz. Saygılarımla İkmal (mesaj) 19:21, 9 Aralık 2013 (UTC)

Bakabilir misiniz?[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar.

Şuradaki hal tekerrür etmekte bkz. Ayrıca birde bu sürecin işleyişi hakkında bilgi verebilir misiniz? Saygılarımla. İkmal (mesaj) 19:09, 19 Aralık 2013 (UTC)

Merhaba, aslında şikayetiniz bir hizmetli olan kibele'nin silme, koruma altına alma ve engellemeyi, ilgili ve genel politikaları ihlal eden bir olay olmaması nedeniyle, hizmetli şikayetleri bölümünde açmanız doğru değil. Bunun yerine, Vikipedi:Şikâyet sayfasını kullanmanız daha doğru olurdu. Fakat, bununla birlikte Vikipedi'de henüz ilgili bir politika olmasa da, topluluk genel olarak şikayet bölümünün kapatılmasına taraftar. Hizmetli ve bürokratların buradaki şikayetlere geç yanıt vermesi veya hiç vermemesine doğal neden de bu. Süreç ise; aynen Vikipedi:Şikâyet sayfasının üzerinde yazan prosedür doğrultusunda ilerliyor. Ayrıca, benim yaptığınız değişikliklerdeki geriye aldığım, VP:N ve VP:İÜYY'ye aykırı yorumlarınız nedeniyle de engellebilirsiniz. Bunlara dikkat ederseniz sevinirim. Kişisel fikrim ise, göstermiş olduğunuz söz konusu iş ve işlemlerde, kibele'nin herhangi bir hatasının bulunmaması. Mesela, şu anda 1800 madde gözden geçirilmeyi bekliyor ve her madde ile hiçkimse baştan sona ilgilenemez. Zaten bu durum, Vikipedi projesinin genel amacına da ters düşüyor. Çünkü, Vikipedi hiçbir zaman bitmez. Herkes, bir kelime veya işaret ekleyerek projenin gelişmesine katkıda bulunur. Tüm bunların yanı sıra belirtmiş olduğunuz web sitesi iki tane. Birisi com, diğeri ise com.tr uzantılı. Kendilerine danışmadım ama, her iki web sitesi de ajanslara abone olduklarına dair ibareler bulunduruyorlar. --i.e.msj 20:59, 19 Aralık 2013 (UTC)

Bir bakalım[değiştir | kaynağı değiştir]

Şuraya bir bakalım. İkmal (mesaj) 18:00, 6 Ocak 2014 (UTC)

neden? --kibele 18:09, 6 Ocak 2014 (UTC)
Olmaması gereken bir sayfa. Zahmet buyursanız da inceleseniz... İkmal (mesaj) 18:20, 6 Ocak 2014 (UTC)
inceleyenler var gördüğüm kadarıyla.. görüşler bildirilir, bir hizmetli gerekeni yapar rutin uygulama olarak. bir de üslup önemli elbette iletişimde. kolay gelsin. --kibele 18:25, 6 Ocak 2014 (UTC)

kişisel yorumlar yapmayınız[değiştir | kaynağı değiştir]

burada görevli değil gönüllüyüm. son yaptığınız yorum bir kişisel yorum ihlalidir. tekrarında diğer hizmetlilerden konuyla ilgilenmelerini rica edeceğim. --kibele 18:38, 6 Ocak 2014 (UTC)

Yaptırımlarla tehdide ne gerek var Kibele? Medeni bir şekilde konuşularak da hallolur problemler. Kıracak bir şey söylediysem özür dilerim. Ama bu hadise çok iyi oldu aslında. Politikalara ne kadar bağlı kalındığını görmüş olduk. Teşekkür ederim. İkmal (mesaj) 18:44, 6 Ocak 2014 (UTC)
eleştirebilmek için önce bilgilenmek ve öznel fikirlerden, isteklerden sıyrılarak yaklaşabilmek gerekiyor. hâlâ umudumuzu koruyoruz elbette. --kibele 18:58, 6 Ocak 2014 (UTC)
Kaideleri uygulama konusunda müthiş bir serbestlik var. Sözüm meclisten dışarı işine geldiği zaman aslan kesilip klavyesini kılıç gibi bağrımıza batıranlar işine geldiğinde ise burası özgür bir platform kardeşim, ben gönüllü çalışıyorum, her işe ben mi koşacağım diye garip bir manevra yapabiliyor. Bu anlayışın bence yıkılması lazım. Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum. İkmal (mesaj) 19:07, 6 Ocak 2014 (UTC)
geçenlerde bir kullanıcı bana bir şey sorup, sonra yanlış anladığını farkedip yeni bir mesaj yollamış. 'gezinmek gerekiyormuş' diyerek. sitenizin kaynak olarak kabul edilmemesi nedeniyle taktığınız tek taraflı gözlüğü çıkartarak gezinmenizi önererek iyi geceler diliyorum. --kibele 19:28, 6 Ocak 2014 (UTC)
Site ile ilgili en ufak bir şey söyledim mi Allah aşkına? Bir kere sitem falan da değil. Beni üzen rutin bir durum için üst üste ceza vermeniz ve beni bu platformda tabiri caizse sabıkalı duruma düşürmeniz. İkmal (mesaj) 19:36, 6 Ocak 2014 (UTC)

VP:ÖAY'yi ihlal etmeyin lütfen[değiştir | kaynağı değiştir]

eklediğiniz içeriğin ansiklopedik kayda değerliğe sahip olmadığı açıktır. eklemekte ısrarcı olmayın. --kibele 17:32, 27 Şubat 2014 (UTC)

  • Siyasal İletişim mefhumu KD değil öyle mi? İncelemeelamani onaylandı hatta teşekkür etti. (...)İkmal (mesaj) 17:35, 27 Şubat 2014 (UTC)
Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınızdan dolayı size yapılan uyarıları önemsememeniz vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. kibele 17:38, 27 Şubat 2014 (UTC)



kuralları uygulamaya çalışanlara vandal demek de sorunlu. --kibele 17:38, 27 Şubat 2014 (UTC)

    • Kuralları uygulamak Vikipedi içeriğini mesnetsiz iddialarla boşaltmak demek değildir. İkmal (mesaj) 19:24, 27 Şubat 2014 (UTC)

engellendiniz[değiştir | kaynağı değiştir]

vikipedi kurallarıni ihlal eden değişikliklerdeki ısrarınız nedeniyle 1 ay süreyle engellendiniz. daha önce yaptığınız gibi ihlali anonim olarak delmeniz durumunda engelin baştan başlatılacağını hatırlatayım. --kibele 19:29, 27 Şubat 2014 (UTC)

  • Utanç duyuyorum. (...) Madem iddianızda ısrarlısınız taşıyalım tartışma sayfasına. İkmal (mesaj) 19:41, 27 Şubat 2014 (UTC)
Zan altında bırakmak gibi bir durum yok. Yaptığınız şeyi söyledim. Aynı şahsın çalışmalarını buraya eklemeye çalışıyorsunuz. Her akademik içerik Vikipedi'de yer alacak kadar kayda değerdir diye bir politika yok. --Eldarion 14:16, 3 Haziran 2014 (UTC)
Zan altında bırakmak nasıl olmasın? "Kişisel tanıtımınızı yapmayın" diyorsunuz. İçerik bana ait değil, niye kendi tanıtımım olsun ki? İkmal (mesaj) 21:08, 3 Haziran 2014 (UTC)