Kuşlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Neornithes 
 Paleognathae 

Struthioniformes

Rheiformes

Tinamiformes

Casuariiformes

Apterygiformes

 Neognathae 

Neoaves

 Galloanserae 

Anseriformes

Galliformes

Neoaves 
 Mirandornithes 

Podicipediformes

Phoenicopteriformes

Phaethontiformes

Pteroclidiformes

Mesitornithiformes

Columbiformes

Eurypygiformes

 Cypselomorphae 

Caprimulgiformes

Apodiformes

Aegotheliformes

Opisthocomiformes

Gruiformes

Cuculiformes

Musophagiformes

Aequornithes

Charadriiformes

"Higher Landbirds"

Aequornithes 

Gaviiformes

Sphenisciformes

Procellariiformes

Ciconiiformes

Suliformes

Pelecaniformes

"Higher Landbirds

Accipitriformes

Strigiformes

Coliiformes

Leptosomatiformes

Trogoniformes

 Picocoraciae 

Bucerotiformes

Coraciiformes

Piciformes

Cariamiformes

 Eufalconimorphae 

Falconiformes

 Psittacopasserae 

Psittaciformes

Passeriformes

A phylogenetic tree of the modern bird orders, based on recent studies.[1][2][3] Note the polytomies.

Yaşayan kuş takımlarının ve familyalarının listesidir.

Paleognathae[değiştir | kaynağı değiştir]

Struthioniformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Afrika ve Avustralya; 2 tür.

Rheiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Güney Amerika, 2 tür.

Tinamiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Güney Amerika, 45 tür.

Casuariiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Avustralya, 4 tür.

Apterygiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Avustralya, 5 tür.

Neognathae[değiştir | kaynağı değiştir]

Anseriformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 150 tür.

Galliformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 250 tür.

Podicipediformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 19 tür; bazen Phoenicopteriformes ile gruplandırılmış.

Phoenicopteriformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 6 tür.

Mesitornithiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Madagaskar, Neotropics, Yeni Kaledonya, 5 tür.

Pteroclidiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Afrika, Avrupa, Asya, 16 tür, bazen Columbiformes ile gruplandırılmış.

Columbiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 300 tür.

Phaethontiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Oceanic; 3 tür.

Caprimulgiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 90 tür.

Apodiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 400 tür.

Aegotheliformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Okyanusya, 10 tür, bazen Apodiformes ile gruplandırılmış.

Cuculiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 126 tür.

Opisthocomiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Güney Amerika, 1 tür.

Musophagiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Afrika; 23 tür.

Gruiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 191 tür.

Gaviiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuzey Amerika, Avrasya, 5 tür.

Sphenisciformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Antarktika ve Güney sular; 17 tür.

Procellariiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Pan-okyanus; 120 tür.

Ciconiiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 19 tür.

Pelecaniformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 108 tür.

Suliformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 59 tür.

Charadriiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 350 tür

Accipitriformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 200 tür.

Strigiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 130 tür.

Coliiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Sahra-altı Afrika'da; 6 tür.

Trogoniformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Sahra-altı Afrika, Amerika, Asya, 35 tür.

Coraciiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 144 tür.

Bucerotiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski Dünya, Yeni Gine, 64 tür.

Leptosomatiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Madagaskar, 1 tür.

Piciformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Avustralya dışında dünya çapında; 400 tür.

Falconiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 60 tür.

Cariamiformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Güney Amerika, 2 tür.

Psittaciformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Pan-tropikal, güney ılıman bölgelerde; 330 tür.

Passeriformes[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında; 5000 tür.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ A Phylogenomic Study of Birds Reveals Their Evolutionary History. Shannon J. Hackett, et al. Science 320, 1763 (2008).
  2. ^ Metaves, Mirandornithes, Strisores and other novelties – a critical review of the higher-level phylogeny of neornithine birds 23 Nisan 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Gerald Mayr. J Zool Syst Evol Res (2010).
  3. ^ Alexander Suh; ve diğerleri. (23 Ağustos 2011). "Mesozoic retroposons reveal parrots as the closest living relatives of passerine birds". Nature Communications. 2 (8). doi:10.1038/ncomms1448. PMC 3265382 $2. PMID 21863010.