Kaiji

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaiji
賭博黙示録カイジ
(Tobaku Mokushiroku Kaiji)
TürAksiyon, kumar, gerilim[1]
Manga
YayımcıKodansha
Cilt sayısı58
Anime televizyon dizisi
Gyakkyō Burai Kaiji: Ultimate Survivor
YönetmenYuzo Sato
Yapımcı
  • Toshio Nakatani
  • Manabu Tamura
SenaristHideo Takayashiki
MüzikHideki Taniuchi
StüdyoMadhouse
Lisans
KanalNippon TV
Yayın tarihi 3 Ekim 2007 2 Nisan 2008
Bölüm sayısı26
Anime televizyon dizisi
Gyakkyō Burai Kaiji: Hakairoku-hen
YönetmenYuzo Sato
Yapımcı
  • Toshio Nakatani
  • Manabu Tamura
  • Naoki Iwasa (#17-26)
SenaristHideo Takayashiki
MüzikHideki Taniuchi
StüdyoMadhouse
Lisans
KanalNippon TV
Yayın tarihi 6 Nisan 2011 28 Eylül 2011
Bölüm sayısı26

Kaiji (賭博黙示録カイジ), Nobuyuki Fukumoto tarafından yazımına ve çizimine 1996'da başlanılan bir manga serisi. İlk 2 serisi Madhouse tarafından animeye uyarlanmıştır. Kumar sanatı üstüne kurulu olan seri, Kaiji adlı birinin yaşadığı gerilimli ve büyük riskli kumarları anlatır. Daha çok kumar sanatına yüklü olan seri, sadece kumara değil; başarı, kazanç, para, krallar, umut ve ölüm gibi birçok konu hakkında da psikolojik mesajlar verir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Itou Kaiji, sıradan bir serseridir. Kumar oynamak, zamanını boş boş geçirmek ve arabalara zarar vermekten başka pek bir şey yapmaz. Ancak bir gün evine siyah ceketli biri gelir. Ceketli adam Kaiji'nin geçen yıllarda kefil olduğu arkadaşının onlara borcunu ödemediğini ve borcun ona kaldığını söyler. Toplam borcu da 3 milyon yendir. Tabii ki Kaiji'nin bu kadar büyük bir mevlayı ödeyecek parası yoktur. Ancak ceketli adam ona bir seçenek sunar. Kendisinin gibi borçluların olacağı bir gemiye katılmasını ve gemide onlarla beraber bir oyun oynamasını teklif eder. Kabul ederse borcu silinecektir. Hatta iyi oynayabilirse para bile kazanabileceğini söyler. Başka bir seçeneği olmayan Kaiji teklifi kabul eder ve gemiye gider. Ancak ne kadar korkunç bir duruma düştüğünden habersizdir. Ve kendisini o günden sonra borçların baskısıyla ve kendini kumar oyunlarında heba ederken bulucaktır

İlk serinin bu gemide geçmesine karşın, diğer seriler daha farklı kumarlarla ve daha farklı olaylarla gelir. Ve Kaiji bazen gittikçe açılan borcunu kapatmak ya da intikam istediği için oynar. Her kumar oyununda Kaiji'nin uyguladığı farklı bir taktik ve risk ettiği başka unsurlar vardır. Ve beklenenin aksine her oyunu da kazanamaz.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Loo, Egan (15 Ekim 2008). "Live-Action Film of Kaiji Manga to Open Next Summer". Anime News Network. 23 Haziran 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2022.