Beck (manga)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Beck
TürBüyüme kurgusu, romantizm[1]
Manga
YazarHarold Sakuishi
YayımcıKodansha
Diğer yayımcı
DergiMonthly Shōnen Magazine
DemografikShōnen
Yayın tarihiKasım 1999Nisan 2008
Cilt sayısı34
Anime televizyon dizisi
Beck: Mongolian Chop Squad
Yönetmen
  • Osamu Kobayashi
  • Mitsuyuki Masuhara
Yapımcı
  • Gō Shukuri
  • Yoshimi Nakajima
SenaristOsamu Kobayashi
StüdyoMadhouse
Lisans
KanalTV Tokyo
Diğer kanallar
Yayın tarihi 8 Ekim 2004 21 Mart 2005
Bölüm sayısı26
Oyun
GeliştiriciSun-Tec
YayımcıMarvelous Interactive
TürMacera, müzik
PlatformPlayStation 2
Çıkış tarihi31 Mart 2005
Canlı çekim filmi
YönetmenYukihiko Tsutsumi
SenaristTetsuya Oishi
Yayın tarihi4 Eylül 2010
Yayın süresi145 dakika

Beck, Harold Sakuishi tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Mayıs 1992-Mart 2003 tarihleri arasında Kodansha'nın Monthly Shōnen Magazine dergisinde yayınlandı. Seri, gitar dahisi Ryusuke Minami ile tanışana kadar sıkıcı bir hayatı olan ortalama bir genç olan 14 yaşındaki Yukio "Koyuki" Tanaka'ya odaklanarak, bir rock grubu oluşturan bir grup Japon gencin ve onların şöhret mücadelesinin hikâyesini anlatmaktadır.

Madhouse tarafından hazırlanan Beck: Mongolian Chop Squad bir anime televizyon serisi uyarlaması ise Ekim 2004-Mart 2005 tarihleri arasında yayınlandı. Bir canlı çekim film uyarlaması ise 4 Eylül 2010 tarihinde gösterime girdi. Seri aynı zamanda üç rehber kitap, dört film müziği, bir video oyunu ve bir dizi gitara uyarlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

14 yaşında bir ortaokul öğrencisi olan Yukio "Koyuki" Tanaka hayatında önemli hiçbir amacı bulunmamaktadır. Günlerini sıkıntı içerisinde geçirirken, garip görünüşlü bir köpeği kurtarır ve bu arada usta gitarist Ryuusuke Minami ile tanışır. Bu olaydan sonra şans eseri çocukluk arkadaşı Izumi ile de karşılaşır ve beraber canlı müzik dinlemeye giderler. Hayatında hep pop dinlemiş olan Yukio, burada rock müzik ile tanışır ve çok beğenir. Bir şekilde Ryusuke'nin kurduğu Beck adındaki gruba katılır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kimlinger, Car (24 Eylül 2007). "BECK: Mongolian Chop Squad DVD 1 - Review". Anime News Network. 29 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]