Michael Jackson şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste Michael Jackson şarkılarını göstermektedir.

Şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı Yıl Album Yazar(lar) Not
"2 Bad" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
Bruce Swedien
René Moore
Dallas Austin
Shaquille O'Neal
"2000 Watts" 2001 Invincible Michael Jackson
Teddy Riley
Tyrese Gibson
Jaron Henson
"2300 Jackson Street" 1989 2300 Jackson Street Jermaine Jackson
Jackie Jackson
Tito Jackson
Randy Jackson
Gene Griffin
Aaron Hall
"A Brand New Day" 1978 The Wiz Luther Vandross
"A Place with No Name" 2014 Xscape Michael Jackson
Dewey Bunnell
Dr. Freeze
  • 1998'de yazılıp kaydedilmiştir
  • "A Horse with No Name" şarkısına benzemektedir
  • 24 saniyelik bir kesit 16 Temmuz 2009'da sızdırılmıştır
  • Tam versiyonu 18 Aralık 2013'te sızdırılmıştır
"Ain't No Sunshine" 1972 Got to Be There Bill Withers
  • Bill Withers yorumu (cover)
"Al Capone" 2012 Bad 25 Michael Jackson
"All Eyez on Me" 2002 All Eyez on Me Monica Arnold
LaShawn Daniels
James Ingram
Quincy Jones
  • Monica with Michael Jackson's background vocal from "P.Y.T. (Pretty Young Thing)" with ad-libs taken from the Invincible recording sessions
"All I Do" 1980 Hotter than July Stevie Wonder
Clarence Paul
Morris Broadnax
  • Stevie Wonder Michael Jackson'ın vokalleri ile
"All I Do" 2002 I'm Just Corey Brian Holland
Michael Lovesmith
"All in Your Name" 2011 Barry Gibb
Michael Jackson
"All the Things You Are" 1973 Music & Me Oscar Hammerstein II
Jerome Kern
"Another Part of Me" 1987 Bad Michael Jackson
"Baby Be Mine" 1982 Thriller Rod Temperton
"Bad" 1987 Bad Michael Jackson
"Be a Lion" 1978 The Wiz Charlie Smalls
"Beat It" 1982 Thriller Michael Jackson
"Beautiful Girl" 2004 The Ultimate Collection Michael Jackson
"Behind the Mask" 2010 Michael Michael Jackson
Chris Mosdell
Ryuichi Sakamoto
  • Shanice'in ek vokallerini içermektedir
"Ben" 1972 Ben Walter Scharf
Don Black
  • Ben (1972) film müziği
"Best of Joy" 2010 Michael Michael Jackson
  • Michael Jackson'ın kaydettiği son şarkılarından. Ölüm yılı olan 2009'da yazıp kaydetmiştir
"Billie Jean" 1982 Thriller Michael Jackson
"Black or White" 1991 Dangerous Michael Jackson
Bill Bottrell
  • Rap L.T.B.'den
"Blood on the Dance Floor" 1997 Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix Michael Jackson
Teddy Riley
"Blue Gangsta" 2014 Xscape Michael Jackson
Dr. Freeze
  • "No Friend of Mine" ya da "Gangsta" olarak da bilinir
  • 2010'da sızdırılmıştır
"Break of Dawn" 2001 Invincible Michael Jackson
Dr. Freeze
  • Arka vokaller Dr. Freeze'den
"Breaking News" 2010 Michael Michael Jackson
Eddie Cascio
James Porte
  • Cascio ile yazılmış 12 şarkıdan biri
  • Demosu sızdırılmıştır
"Burn This Disco Out" 1979 Off the Wall Rod Temperton
"Butterflies" 2001 Invincible Andre Harris
Marsha Ambrosius
"Call on Me" 1984 Farewell My Summer Love Fonce Mizell
Larry Mizell
  • Orijinal versiyonu Anthology (1995) albumunda çıkmıştır
"Can't Get Outta the Rain" 1982 The Essential Michael Jackson 3.0 Michael Jackson
Quincy Jones
"Can't Let Her Get Away" 1991 Dangerous Michael Jackson
Teddy Riley
"Carousel" 2001 Thriller (Special Edition) Michael Sembello
Don Freeman
"Centipede" 1984 Centipede Michael Jackson
"Cheater" 2004 The Ultimate Collection Michael Jackson
Greg Phillinganes
"Chicago" 2014 Xscape Cory Rooney
  • "She Was Loving Me" ve "Chicago (She Was Loving Me)" olarak da bilinir
  • 1999'da kaydedilmiştir
  • Invincible albumuna girememiştir
  • "Chicago 1945" ile karıştırılmamalı
"Childhood" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
"Cinderella Stay Awhile" 1975 Forever, Michael Michael Burnett Sutton
Mack David
"Come Together" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I John Lennon
Paul McCartney
"Cry" 2001 Invincible R. Kelly
  • "Cry (You Can Change the World)" olarak da bilinir
"D.S." 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
"Dangerous" 1991 Dangerous Michael Jackson
Bill Bottrell
Teddy Riley
"Dapper-Dan" 1975 Forever, Michael Don Fletcher
  • Freestyle
"Dear Michael" 1975 Forever, Michael Hal Davis
Elliot Willensky
"Dirty Diana" 1987 Bad Michael Jackson
"Do the Bartman" 1990 The Simpsons Sing the Blues Bryan Loren
Michael Jackson
"Do You Know Where Your Children Are" 2014 Xscape Michael Jackson
  • "12 O'Clock" olarak da bilinir
  • 1991'de yazılıp kaydedilmiştir
  • Dangerous albumuna girememiştir
  • 2010'da sızdırılmıştır
"Doggin' Around" 1973 Music & Me Lena Agree
"Don't Be Messin' 'Round" 2012 Bad 25 Michael Jackson
  • Şarkı Michael Jackson'ın piyano oynamasını içermektedir
  • Bruce Swedien bu şarkının bir şaheser olabileceğini söylemiştir
"Don't Let a Woman (Make a Fool Out of You)" 1982 Synapse Gap (Mundo Total) Joe King Carrasco
Johnny Perez
  • Joe King Carrasco & The Crowns ile Michael Jackson'ın arka vokalleri
"Don't Let It Get You Down" 1984 Farewell My Summer Love Mel Larson
Jerry Marcellino
Deke Richards
  • Orijinal versiyonu Anthology (1995) albumunda çıkmıştır
"Don't Stand Another Chance" 1984 Dream Street Janet Jackson
Marlon Jackson
John Barnes
"Don't Stop 'Til You Get Enough" 1979 Off the Wall Michael Jackson
"Don't Walk Away" 2001 Invincible Michael Jackson
Teddy Riley
Richard Stites
Reed Vertelney
"Earth Song" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
"Ease on Down the Road" 1978 The Wiz Charlie Smalls
"Eaten Alive" 1985 Eaten Alive Michael Jackson
Barry Gibb
Maurice Gibb
  • Diana Ross ile Michael Jackson ve Barry Gibb
  • Solo versiyonu Michael Jackson tarafından kaydedilmiştir ancak çıkarılmamıştır
"Euphoria" 1973 Music & Me Leon Ware
Jacqueline Hilliard
"Everybody's Somebody's Fool" 1972 Ben Gladys Hampton
Regina Adams
Ace Adams
"Fall Again" 2004 The Ultimate Collection Walter Afanasieff
Robin Thicke
"Farewell My Summer Love" 1984 Farewell My Summer Love Keni St. Lewis
  • Orijinal versiyonu Anthology (1995) albumunda çıkmıştır
  • Working title "Let Me Count the Ways"
"Fly Away" 2001 Bad (Special Edition) Michael Jackson
"For All Time" 2008 Thriller 25 Michael Sherwood
Steve Porcaro
  • Michael Sherwood ile Steve Porcaro tarafından yazılmıştır
  • Thriller sessionde kaydedilmiştir
  • Sonra Dangerous session sırasında değiştirilmiştir
  • Dangerous albumuna girememiştir
"Free" 2012 Bad 25 Michael Jackson
"Get It" 1987 Characters Stevie Wonder
  • Stevie Wonder ile Michael Jackson
"Get on the Floor" 1979 Off the Wall Michael Jackson
Louis Johnson
"Ghosts" 1997 Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix Michael Jackson
Teddy Riley
"Girl Don't Take Your Love from Me" 1972 Got to Be There Willie Hutch
"Girl You're So Together" 1984 Farewell My Summer Love Keni St. Lewis
"Girlfriend" 1979 Off the Wall Paul McCartney
  • Paul McCartney & Wings yorumu (cover)
  • Aslen Michael Jackson için yazılmıştır
"Girls, Girls, Girls, Pt. 2" 2001 The Blueprint Tom Brock
Shawn Carter
Justin Smith
"Give In to Me" 1991 Dangerous Michael Jackson
Bill Bottrell
"Goin' Back to Alabama" 1981 Share Your Love Lionel Richie
  • Kenny Rogers ile Michael Jackson ve Lionel Riche'in arka vokalleri
"Give Me Half a Chance" 1986 Looking Back to Yesterday C. Davis
"Gone Too Soon" 1991 Dangerous Larry Grossman
Buz Kohan
  • Michael Jackson'ın arkadaşı Ryan White anısına
"Got the Hots" 2008 Thriller 25 (Japanese Edition) Michael Jackson
Quincy Jones
"Got to Be There" 1972 Got to Be There Elliot Willensky
  • Michael Jackson'ın ilk solo single şarkısı
"Greatest Show on Earth" 1972 Ben Mel Larson
Jerry Marcellino
"Happy" 1973 Music & Me Michel Legrand
Smokey Robinson
"Heal the World" 1991 Dangerous Michael Jackson
  • Michael'ın sözlerini içeren bir versiyon Signature Series (1992) adlı çok nadir bir promoda çıkmıştır
"Heartbreaker" 2001 Invincible Michael Jackson
Rodney Jerkins
Fred Jerkins III
LaShawn Daniels
Mischke Butler
Norman Gregg
  • Rap performansı Fats'ten
"Heaven Can Wait" 2001 Invincible Michael Jackson
Teddy Riley
Andreao Heard
Nate Smith
Teron Beal
Eritza Laues
Kenny Quiller
"Here I Am (Come and Take Me)" 1984 Farewell My Summer Love Al Green
Mabon Hodges
"Here to Love You" 1978 Minute by Minute Michael McDonald
"HIStory" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
James Harris III
Terry Lewis
"Hold My Hand" 2010 Michael Aliaune Thiam
Giorgio Tuinfort
Claude Kelly
  • Akon ile
  • Bitmemiş versiyonu Temmuz 2008'de sızdırılmıştır
"Hollywood Tonight" 2010 Michael Michael Jackson
Brad Buxer
Teddy Riley
  • Teddy Riley tarafından yazılmıştır
"Human Nature" 1982 Thriller Steve Porcaro
John Bettis
"I Can't Help It" 1979 Off the Wall Stevie Wonder
Susaye Greene
"(I Can't Make It) Another Day" 2010 Michael Lenny Kravitz
  • Lenny Kravitz ile
  • Dave Grohl'un davulu kaydedilmiştir, ancak son versiyona girememiştir
  • "Another Day" olarak da bilinir
  • 90 saniyelik bir kesit 4 Ocak 2010'da sızdırılmıştır
  • "We've Had Enough" vokalleri içermektedir
"I Hear a Symphony" 1986 Looking Back to Yesterday Holland-Dozier-Holland
"I Just Can't Stop Loving You" 1987 Bad Michael Jackson
  • Siedah Garrett ile düet
  • Fransızca ve ispanyolca versiyonlarının adları "Je Ne Veux Pas La Fin De Nous" ve "Todo Mi Amor Eres Tu"
"(I Like) The Way You Love Me" 2010 Michael Michael Jackson
  • "The Way You Love Me" adlı demo The Ultimate Collection (2004) albumunda çıkmıştır
  • "I Like the Way" olarak da bilinir
"I Like You the Way You Are (Don't Change Your Love on Me)" 1986 Looking Back to Yesterday W. Hutch
"I Need You" 1995 Brotherhood Eric Carmen
  • Eric Carmen yorumu (cover)
  • 3T ile Michael Jackson arka vokallerde
"I Wanna Be Where You Are" 1972 Got to Be There Arthur "T-Boy" Ross
Leon Ware
"I Was Made to Love Her" 1986 Looking Back to Yesterday Stevie Wonder
Henry Cosby
Lula Mae Hardaway
Sylvia Moy
  • Stevie Wonder yorumu (cover)
"If'n I Was God" 1986 Looking Back to Yesterday Robert B. Sherman
Robert M. Sherman
"I'll Come Home to You" 1975 Forever, Michael Freddie Perren
Christine Yarian
"I'm in Love Again" 1980 Love Lives Forever Minnie Riperton
Richard Rudolph
  • Virtual düet Minnie Riperton ile Michael Jackson'dan
"I'm So Blue" 2012 Bad 25 Michael Jackson
"In Our Small Way" 1972 Got to Be There Beatrice Verdi
Christine Yarian
  • Sonra Ben (1972) albumunda çıkmıştır
"In the Back" 2004 The Ultimate Collection Michael Jackson
Glen Ballard
"In the Closet" 1991 Dangerous Michael Jackson
Teddy Riley
  • Kadın vokalı önce "Mystery Girl" olarak adlandırılmıştır, ancak sonra Princess Stéphanie of Monaco olduğu açıklanmıştır
  • Öncesinde Madonna ile düet olması düsünülüyordu
"Invincible" 2001 Invincible Michael Jackson
Rodney Jerkins
Fred Jerkins III
LaShawn Daniels
Norman Gregg
  • Rap performansı Fats'ten
"Is It Scary" 1997 Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix Michael Jackson
James Harris III
Terry Lewis
"It's Not Worth It" 2002 Full Moon LaShawn Daniels
Fred Jerkins III
Rodney Jerkins
  • Brandy ile Michael Jackson'ın destek vokalleri ("Ride with Me")
"It's the Falling in Love" 1979 Off the Wall Carole Bayer Sager
David Foster
"Jam" 1991 Dangerous Michael Jackson
Teddy Riley
Bruce Swedien
René Moore
"Je Ne Veux Pas La Fin De Nous" 2012 Bad 25 Michael Jackson
Christine Decroix
"Johnny Raven" 1973 Music & Me Billy Page
"Just a Little Bit of You" 1975 Forever, Michael Edward Holland, Jr.
Brian Holland
"Just Friends" 1981 Sometimes Late at Night Carole Bayer Sager
Burt Bacharach
Peter Allen
  • Carole Bayer Sager ile Michael Jackson
"Just Good Friends" 1987 Bad Terry Britten
Graham Lyle
"Keep the Faith" 1991 Dangerous Michael Jackson
Glen Ballard
Siedah Garrett
  • Koro düzenlemesi Andrae Crouch'tan
  • Jackson worked on an early demo for "Keep the Faith" recorded in 1990
  • Erken demosu internete sızdırılmıştır
"Keep Your Head Up" 2010 Michael Michael Jackson
Eddie Cascio
James Porte
  • Cascio ile yazılmış 12 şarkıdan biri
  • Demosu internete sızdırılmıştır
"Leave Me Alone" 1987 Bad Michael Jackson
  • Released on later reissues and on the CD edition of Bad (1987)
"Liberian Girl" 1987 Bad Michael Jackson
  • Konuşma kısmı Letta Mbulu'dan
  • 1987'de kaydedilmiştir
  • "Pryamid Girl"'den gelişmiştir
"Little Christmas Tree" 1973 A Motown Christmas George S. Clinton
Artie Wayne
"Little Susie" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
"Lonely Teardrops" 1986 Looking Back to Yesterday Berry Gordy
Gwendolyn B. Gordy
Tyran Carlo
"Love Is Here and Now You're Gone" 1972 Got to Be There Holland-Dozier-Holland
"Love Never Felt So Good" 2014 Xscape Michael Jackson
Paul Anka
  • Two versions released as singles, solo and duet with Justin Timberlake
  • Written in 1983, after the Thriller album for The Jacksons' album Victory
  • Bad albumuna girememiştir
  • Demo versiyonu 2006'da internete sızdırılmıştır
  • Johnny Mathis tarafından kaydedilip 1984'teki A Special Part of Me albumunda çıkmıştır
"Love's Gone Bad" 1986 Looking Back to Yesterday Holland-Dozier-Holland
  • The Jackson 5 version released on Boogie (1979)
"Loving You" 2014 Xscape Michael Jackson
  • Michael Jackson wrote and recorded the track in the mid-80s before bringing the multi-track tapes to his trusted engineer, Matt Forger, to mix.
"Man in the Mirror" 1987 Bad Glen Ballard
Siedah Garrett
"Maria (You Were the Only One)" 1972 Got to Be There Lawrence Brown
Linda Glover
George Gordy
Allen Story
"Melodie" 1984 Farewell My Summer Love Mel Larson
Jerry Marcellino
Deke Richards
  • Orijinal versiyon Anthology (1995) albumunda çıkmıştır
"Mind Is the Magic" 1995 Dreams & Illusions Michael Jackson
Bryan Loren
  • 1989'da Michael Jackson ile Bryan Loren tarafından Siegfried & Roy'un Beyond Belief Show programı için yazılmıştır
  • Michael Jackson gave his permission for Siegfried & Roy to release this song on their German album Dreams & Illusions (1995)
"Minute by Minute" 1978 Minute by Minute Michael McDonald
Lester Abrams
"Money" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
"Monkey Business" 2004 The Ultimate Collection Michael Jackson
Bill Bottrell
"Monster" 2010 Michael Michael Jackson
Eddie Cascio
James Porte
Curtis Jackson
  • Cascio ile yazılmış 12 şarkıdan biri
  • Rap 50 Cent'ten
  • Gitar Orianthi'den
  • Demosu internete sızdırılmıştır
"Morning Glow" 1973 Music & Me Stephen Schwartz
"Morphine" 1997 Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix Michael Jackson
  • Gitar Slash'den
  • "Just Say No" olarak da bilinir
"Much Too Soon" 2010 Michael Michael Jackson
"Muscles" 1982 Silk Electric Michael Jackson
"Music and Me" 1973 Music & Me Jerry Marcellino
Mel Larson
Don Fenceton
Mike Cannon
"My Girl" 1972 Ben Smokey Robinson
Ronald White
"Night Time Lover" 1980 La Toya Jackson La Toya Jackson
Michael Jackson
  • La Toya Jackson ile Michael Jackson
"Off the Wall" 1979 Off the Wall Rod Temperton
"On the Line" 2004 The Ultimate Collection Michael Jackson
Kenneth "Babyface" Edmonds
  • Aslen Michael Jackson tarafından Spike Lee filmi Get on the Bus için 1996'da kaydedilmiştir
  • A shorter version with a fade out was on the minimax CD single and the full length version of the song was released on The Ultimate Collection (2004)
"One Day in Your Life" 1975 Forever, Michael Sam Brown III
Renée Armand
"One More Chance" 2003 Number Ones R. Kelly
"P.Y.T. (Pretty Young Thing)" 1982 Thriller James Ingram
Quincy Jones
"Papa Was a Rollin' Stone" 1982 Wolf Norman Whitfield
Barrett Strong
"People Make the World Go 'Round" 1972 Ben Thom Bell
Linda Creed
"Planet Earth" 2009 This Is It Michael Jackson
  • Şiir, Dangerous (1991) album notlarında çıkmıştır
"Price of Fame" 2012 Bad 25 Michael Jackson
"Privacy" 2001 Invincible Michael Jackson
Rodney Jerkins
Fred Jerkins III
LaShawn Daniels
Bernard Belle
"Remember the Time" 1991 Dangerous Michael Jackson
Teddy Riley
Bernard Belle
"Ride with Me" 2006 Versatility Rodney Jerkins
  • Enstrumantal, Rodney Jerkins ile Michael Jackson'ın destek vokalleri
"Rock with You" 1979 Off the Wall Rod Temperton
"Rockin' Robin" 1972 Got to Be There Leon Rene
"Save Me" 1980 Old Crest on a New Wave Jim Krueger
"Say Say Say" 1983 Pipes of Peace Paul McCartney
Michael Jackson
  • Paul McCartney ile Michael Jackson
"Scared of the Moon" 2004 The Ultimate Collection Michael Jackson
Buz Kohan
"Scream" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
Janet Jackson
James Harris III
Terry Lewis
  • Janet Jackson ile düet
"She Drives Me Wild" 1991 Dangerous Michael Jackson
Teddy Riley
Aqil Davidson
"She's Out of My Life" 1979 Off the Wall Tom Bahler
"Shoo-Be-Doo-Be-Doo-Da-Day" 1972 Ben Stevie Wonder
Sylvia Moy
Henry Cosby
  • Stevie Wonder yorumu (cover)
"Shout" 2001 Michael Jackson
Teddy Riley
Claude Forbes
Roy Hamilton
Samuel Hoskins
Carmen Lampson
  • "Cry" (2001) şarkısının B tarafı
  • Sonra The Ultimate Fan Extras Collection (2013)'ta çıkmıştır
"Slave to the Rhythm" 2014 Xscape L.A. Reid
Kenneth "Babyface" Edmonds
Daryl Simmons
Kevin Roberson
  • "Slave 2 the Rhythm" olarak da bilinir
  • 2010'da internete sızdırılmıştır
"Smile" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Charlie Chaplin
John Turner
Geoffrey Parsons
  • Aslen Charlie Chaplin'in 1936'daki Modern Times filminden enstrumantal müziğidir
"Smooth Criminal" 1987 Bad Michael Jackson
  • "Al Capone" ve "Chicago 1945"'ten gelişmiştir
"So Shy" 1982 Wolf John Gibson
  • Bill Wolfer ile Michael Jackson'ın arka vokalleri
"Somebody's Watching Me" 1984 Somebody's Watching Me Kennedy Gordy
"Someone in the Dark" 1982 E.T. the Extra-Terrestrial Alan Bergman
Marilyn Bergman
Rod Temperton
"Someone Put Your Hand Out" 2004 The Ultimate Collection Michael Jackson
Teddy Riley
  • Mayıs 1992'de Pepsi tanıtım single şarkısı olarak çıkmıştır
  • Sonra The Ultimate Collection (2004) albumunda çıkmıştır
"Somethin' Special" 1981 The Dude Rod Temperton
"Song Groove" 2012 Bad 25 Michael Jackson
  • "Abortion Papers" ve "Song Groove (Abortion Papers)" olarak da bilinir
"Speechless" 2001 Invincible Michael Jackson
"Speed Demon" 1987 Bad Michael Jackson
"State of Independence" 1982 Donna Summer Jon Anderson
Vangelis
"Stranger in Moscow" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
"Streetwalker" 2001 Bad (Special Edition) Michael Jackson
"Sunset Driver" 2004 The Ultimate Collection Michael Jackson
"Superfly Sister" 1997 Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix Michael Jackson
Bryan Loren
"Tabloid Junkie" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
James Harris III
Terry Lewis
"Take Me Back" 1975 Forever, Michael Edward Holland, Jr.
Brian Holland
"Teenage Symphony" 1986 Looking Back to Yesterday Hal Davis
G. Jones
M. McLeod
"Tell Me I'm Not Dreamin' (Too Good to Be True)" 1984 Dynamite Michael Omartian
Bruce Sudano
Jay Gruska
"That's What Love Is Made Of" 1986 Looking Back to Yesterday Smokey Robinson
Robert Rogers
Warren Moore
"The Dude" 1981 The Dude Rod Temperton
Patti Austin
"The Girl Is Mine" 1982 Thriller Michael Jackson
"The Lady in My Life" 1982 Thriller Rod Temperton
"The Lost Children" 2001 Invincible Michael Jackson
"The Man" 1983 Pipes of Peace Paul McCartney
Michael Jackson
  • Paul McCartney ile Michael Jackson
"The Way You Make Me Feel" 1987 Bad Michael Jackson
  • 1985'te yazılan "Hot Fever"'dan gelişmiştir
"There Must Be More To Life Than This" 2014 Queen Forever Freddie Mercury
  • Freddie Mercury ile Michael Jackson düeti 1981–1983 arasında kaydetmişlerdir
"They Don't Care About Us" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
"This Had to Be" 1980 Light Up the Night Michael Jackson
Louis Johnson
George Johnson
"This Is It" 2009 This Is It Michael Jackson
Paul Anka
"This Time Around" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I Michael Jackson
Dallas Austin
Bruce Swedien
René Moore
Christopher Wallase
"Threatened" 2001 Invincible Michael Jackson
Rodney Jerkins
Fred Jerkins III
LaShawn Daniels
"Thriller" 1982 Thriller Rod Temperton
"To Make My Father Proud" 1984 Farewell My Summer Love Bob Crewe
Larry Weiss
  • Orijinal versiyonu Anthology (1995) albumunda çıkmıştır
"To Satisfy You" 1992 Music for the New World Bryan Loren
Michael Jackson
  • Bryan Loren ile Michael Jackson'ın arka vokalleri
"Todo Mi Amor Eres Tu" 2001 Bad (Special Edition) Michael Jackson
Rubén Blades
"Todo Para Ti" 2001 Michael Jackson
Rubén Blades
"Too Young" 1973 Music & Me Sidney Lippman
Sylvia Dee
"Touch the One You Love" 1984 Farewell My Summer Love Artie Wayne
George S. Clinton
"Turn on the Action" 1981 The Dude Rod Temperton
"Twenty-Five Miles" 1987 The Original Soul of Michael Jackson Edwin Starr
Bert Berns
Jerry Ragovoy
Johnny Bristol
Harvey Fuqua
  • Edwin Starr yorumu (cover)
"Unbreakable" 2001 Invincible Michael Jackson
Rodney Jerkins
Fred Jerkins III
LaShawn Daniels
Nora Payne
Robert Smith
Christopher Wallace
"Up Again" 1973 Music & Me Freddie Perren
Christine Yarian
"Wanna Be Startin' Somethin'" 1982 Thriller Michael Jackson
"We Are Here to Change the World" 2004 The Ultimate Collection Michael Jackson
John Barnes
"We Are the World" 1985 We Are the World Michael Jackson
Lionel Richie
"We're Almost There" 1975 Forever, Michael Edward Holland, Jr.
Brian Holland
"We've Got a Good Thing Going" 1972 Ben Berry Gordy
Freddie Perren
Alphonzo Mizell
Deke Richards
"We've Got Forever" 1975 Forever, Michael Elliot Willensky
"We've Had Enough" 2004 The Ultimate Collection Michael Jackson
Rodney Jerkins
LaShawn Daniels
Carole Bayer Sager
"What a Fool Believes" 1978 Minute by Minute Michael McDonald
Kenny Loggins
"What Goes Around Comes Around" 1972 Ben Allen Levinsky
Arthur Stokes
Dana Meyers
Floyd Weatherspoon
"What More Can I Give" 2001 Michael Jackson
  • Farklı sanatçılarla kaydedilmiştir
  • İspanyolca versiyonun adı "Todo Para Ti"
  • Solo versiyonu Aralık 2016'da sızdırılmıştır
"Whatever Happens" 2001 Invincible Michael Jackson
Teddy Riley
Gil Cang
Jasmine Quay
Geoffrey Williams
"Whatzupwitu" 1993 Love's Alright Eddie Murphy
Trenten Gumbs
  • Eddie Murphy with Michael Jackson
"When I Come of Age" 1986 Looking Back to Yesterday Hal Davis
Don Fletcher
Weldon Dean Parks
"Who Is It" 1991 Dangerous Michael Jackson
"Who's Lookin' for a Lover" 1986 Looking Back to Yesterday J.D. Hilliard
L. Ware
"Who's Right, Who's Wrong" 1979 Keep the Fire Kenny Loggins
Richard Page
  • Kenny Loggins ile Michael Jackson'ın destek vokalleri
"Why" 1995 Brotherhood Kenneth "Babyface" Edmonds
  • 3T ile Michael Jackson
  • Solo versiyonu Michael Jackson tarafından kaydedilmiştir ancak çıkarılmamıştır
"Why You Wanna Trip on Me" 1991 Dangerous Teddy Riley
Bernard Belle
"Will You Be There" 1991 Dangerous Michael Jackson
"Wings of My Love" 1972 Got to Be There Berry Gordy
Freddie Perren
Alphonzo Mizell
Deke Richards
"With a Child's Heart" 1973 Music & Me Sylvia Moy
Henry Cosby
Vicki Basemore
"Workin' Day and Night" 1979 Off the Wall Michael Jackson
"Xscape" 2014 Xscape Michael Jackson
Rodney Jerkins
Fred Jerkins III
LaShawn Daniels
  • "Xcape" ve "Escape" olarak da bilinir
  • Invincible albumu kaydı sırasında kaydedilmiştir
  • 2002'de internete sızdırılmıştır
"Yeah" 1993 Love's Alright Eddie Murphy
  • Eddie Murphy Michael Jackson'ın destek vokalleri ve farklı sanatçılar ile
"You Are My Life" 2001 Invincible Michael Jackson
Kenneth "Babyface" Edmonds
Carole Bayer Sager
John McClain
  • Michael Jackson'ın çocukları için yazılmıştır
"You Are Not Alone" 1995 HIStory: Past, Present and Future, Book I R. Kelly
"You Are There" 1975 Forever, Michael Sam Brown III
Randy Meitzenheimer
Christine Yarian
"You Can Cry on My Shoulder" 1972 Ben Berry Gordy
"You Can't Win" 1978 The Wiz Charlie Smalls
"You Rock My World" 2001 Invincible Michael Jackson
Rodney Jerkins
Fred Jerkins III
LaShawn Daniels
Nora Payne
"You're Good for Me" 1986 Looking Back to Yesterday E. Horan
"You've Got a Friend" 1972 Got to Be There Carole King
  • Carole King yorumu (cover)
"You've Really Got a Hold on Me" 1984 Farewell My Summer Love Smokey Robinson
Ronald White
Robert Rogers
  • The Miracles yorumu (cover)
  • The Jackson 5 versiyonu The Ultimate Rarities Collection 1: Motown Sings Motown Treasures (1998)'da çıkmıştır

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]