Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Grand Theft Auto: Chinatown Wars
GeliştiriciRockstar Leeds Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıRockstar Games
YapımcılarRockstar Leeds,
Rockstar North[1][a]
SeriGrand Theft Auto
PlatformlarNintendo DS
PlayStation Portable
iOS
Android
ÇıkışNintendo DS

PlayStation Portable

iOS
17 Ocak 2010(iPhone, iPod Touch)
9 Eylül 2010[7] (iPad)
TürAksiyon
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Grand Theft Auto: Chinatown Wars, Nintendo DS, PlayStation Portable, iOS ve Android platformları için Rockstar Leeds ve Rockstar North tarafından geliştirilmiş Grand Theft Auto serisinin 13. oyunudur.

Oyunun Nintendo DS sürümünde PDA, GPS, radyo, harita üzerinde kişiye erişim kontrolü dokunmatik ekran aracılığıyla sağlanmıştır. Islık komutuyla taksi çağırma DS mikrofon tarafından desteklenmektedir. PSP versiyonunda ise güncellenmiş grafikler mevcuttur. Serinin ilk oyunları ile benzer bir "klasik" (kuş bakışı) görünüm sunuyor. Mini oyunlar (örneğin dövme hazırlanması, araca düz kontak yaptırma. QTE gibi) dokunmatik ekran işlevselliğine adapte edilmiştir. PSP versiyonunda Nintendo DS sürümünde bulunmayan ilave görev ve radyo istasyonları bulunur. Ancak PSP'de çoklu oyuncu en fazla 2 oyuncuya kadar desteklenmiştir. Oyunun iOS versiyonunda dokunmatik ekranda kontroller, iPod kütüphane kullanan özel bir radyo istasyonu ve mini oyunlar gibi kapasitif dokunmatik ekran ile iyi çalışması için adapte edilmiş özellikler içerir. IOS versiyonu da, Nintendo DS ve Sony PSP'ye göre daha fazla müzik ve radyo istasyonu içerir. Hareket eden bir aracı çalmak önceki GTA oyunları ile benzer olup, park halindeki araçları için farklı bir sistem kullanılmaktadır. Bazı araçlar düz kontağa ihtiyaç duyarken, bazıları tornavida ve birkaç alet ile kolayca çalınabiliyor. Daha yeni, daha pahalı arabalar için ise oyuncunun, bilgisayar ile immobilizer "hack" kullanması gerekiyor. Araçtan ateş etmek ise yine mümkündür. Oyuncunun Nintendo Wi-Fi bağlantısı üzerinden kullanılabildiği bazı özellikler şunlardır; ticaret öğeleri, favori GPS istatistikleri ve benzeri şeyleri diğer oyuncular ile paylaşabilme. Ayrıca Social Club sayesinde, yeni görev yüklemek de mümkündür.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Not listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Android ve Fire OS'ye portlandı ve ayrıca War Drum Studios tarafından iOS'a yeniden portlandı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Rockstar Games Announces Grand Theft Auto: Chinatown Wars for the Nintendo DS" (Basın açıklaması). Kotaku. 15 Temmuz 2008. 21 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2008. 
  2. ^ "Grand Theft Auto: Chinatown Wars". War Drum Studios. 13 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2016. 
  3. ^ "Grand Theft Auto: Chinatown Wars for DS - Grand Theft Auto: Chinatown Wars DS Game - Grand Theft Auto: Chinatown Wars DS Video Game". Uk.gamespot.com. 8 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2011. 
  4. ^ a b Oli Welsh (15 Aralık 2008). "GTA: Chinatown Wars dated News // DS /// Eurogamer - Games Reviews, News and More". Eurogamer.net. 18 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2009. 
  5. ^ "First Reviews for Grand Theft Auto: Chinatown Wars on PSP". Rockstar Games. 4 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2009. 
  6. ^ "Grand Theft Auto: Chinatown Wars for PSP - Grand Theft Auto: Chinatown Wars PSP Game - Grand Theft Auto: Chinatown Wars PSP Video Game". Uk.gamespot.com. 25 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2011. 
  7. ^ "GTA: Chinatown Wars Crashes into iPad". IGN. 9 Eylül 2010. 20 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Eylül 2010.