Doraemon: Nobita ve Çelik Birlikler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita ve Çelik Birlikler
YönetmenTsutomu Shibayama
YazarHiroshi Fujimoto
Oyuncular
MüzikShunsuke Kikuchi
StüdyoShin-Ei Animation Co., Ltd.
Asatsu DK Holdings
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i15 Mart 1986 (1986-03-15)
Süre97 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon: Nobita ve Çelik Birlikler (Japoncaドラえもん のび太と鉄人兵団, Doraemon Nobita to Tetsujin Heidan), Doraemon Uzun Öyküler serisininaynı adlı yedinci cildine dayanan1986 Japon animasyonlu bilim kurgu aksiyon-macera filmidir . Orijinal arsa Fujiko F. Fujio tarafından yazılmıştır. Alternatif başlıklar arasında The Platoon of Iron Men veya The Robot Army sayılabilir. Film, başta Gundam ve Mazinger olmak üzere dev robotlar veya " mecha " içeren birçok anime serisine saygı duruşunda bulunuyor. 7.Doraemon filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin konusu, kuzeninin yaptığı yeni robotu sergileyen zengin çocuk Suneo Honekawa'yı gölgede bırakmak için gerçekten büyük bir RC oyuncak robot istediği için sinir krizi geçiren Nobita'yı içeriyor. Onun fit olması yalnızca, Her Yerdeki Kapısını yaz sıcağından Kuzey Kutbu'na kaçmak için kullanan Doraemon'u rahatsız eder.. Nobita çok geçmeden onu takip eder ve titreşen bir ışıkla yanıp sönmeye başlayan ve dev bir robotun ayağına benzeyen şeyi çağıran garip bir bowling topu benzeri küre keşfeder. Nobita kızakla aşağı inmek için ayağını kullanıp Anywhere Kapısı'ndan odasına çarptıktan sonra, bowling topu onu kapıdan eve kadar takip eder ve başka bir robot parçası arka bahçesine düşer. Kısa bir süre sonra donmuş bir Doraemon, çözülmeden önce buzla kaplı ve soğuk algınlığı izler. Robot parçalarını öğrenen Doraemon, Nobita'ya bununla hiçbir ilgisi olmadığını itiraf eder ve ikisi, insanların olmadığı alternatif bir ayna dünyası olan Aynanın İçinden Dünya'ya girmek için Karşı Dünya Giriş Yağı ve Yuvarlanan Balık Deliği'ni kullanır. Orada, Nobita'nın "Zanda Claus" adını verdiği robotu yapıyorlar.Noel Baba .

Nobita, Doraemon'un cebinden çıkardığı bir beyin dalgası denetleyicisini kullanarak, Shizuka Minamoto'yu eğlenceye dahil etmeden önce robotun ayna dünyasında jimnastik manevraları yapmasını sağlıyor. Üçlü eğlenir, ancak daha sonra Shizuka yanlışlıkla kontrol panelindeki bir düğmeye basar ve bu da robotun bütün bir gökdeleni yok eden devasa bir lazer ışını ateşlemesini sağlar. Grup, Zanda Claus'un gerçekte ne kadar tehlikeli olduğunu anlar ve gerçek dünyaya dönmeye ve robotu bulduklarını unutmaya karar verirler. Ancak Nobita, telepatik gönderen küreyi unuttu.Zanda Claus'un gerçek sahibi Lilulu adlı gizemli bir kıza mesajlar. Lilulu, robot hakkında bildiği her şeyi kazara ağzından kaçırdığında Nobita'yı arar. Lilulu onu nerede olduğunu göstermeye zorladıktan sonra, Nobita Doraemon'un Doraemon'un Doraemon'u Aynanın İçinden Dünyasına götürmek için dolapta sakladığı yedek cepten Yuvarlanan Balık Deliği'ni ödünç alır. Nobita'nın bir süreliğine Roll-Up Fishing Hole'u ödünç almasına izin verirken Zanda Claus'u geri alır.

Bir süre sonra, Nobita neyin peşinde olduğu konusunda gözle görülür bir şekilde gergindir ve arka arkaya iki kayan yıldız gördükten sonra, Ura Dağı'ndaki ormanı araştırmak için Bambu Helikopteri'ni kullanır. Orada, Nobita, Roll-Up Fishing Hole'da başka bir kayan yıldızı takip eder ve Lilulu'yu devasa bir robot ordusu kurarken bulur. Nobita'nın evdeki tuhaf davranışlarından şüphelenen Doraemon, onu orada takip eder. Ayna dünyasına girerler ve robotlar tarafından inşa edilen devasa bir üs görürler. İkili daha sonra, robotların daha hızlı çalışmasını emreden Lilulu'yu dinlemek için uzun menzilli bir Kağıt Bardak Telefon kullanır. İnsandan nefret eden bir android olduğu ortaya çıkar. Lilulu onları keşfettiğinde, Nobita ve Doraemon, Lilulu onları takip ettiğinde Zanda Claus tarafından yanlışlıkla yok edilen portal ile kendi dünyalarına geri kaçarlar.

İkisi artık her şeyin güvende olduğuna inanırken, aniden uyanıp etrafta zıplamadan önce hala evde olan küreyi tamamen unutmuşlardır. Doraemon üzerine bir Tercüme Jelly koyduktan sonra, küre kendisini Zanda Claus'un 'beyni' olarak tanıtır ve onu Mechatopia gezegeninden Dünya'yı fethetmeyi ve tüm insanlığı köleleştirmeyi amaçlayan dev bir robot ordusu hakkında uyarır. Yetkilileri uyarmaya çalışıyorlar ama boşuna, çünkü doğal olarak hiçbiri Doraemon veya Nobita'ya inanmıyor. Sadece Suneo ve Gian ona ve Nobita'ya robot ordusu hakkında inanırken, Doraemon küreyi artık bir tehdit olmayana kadar yeniden programlar.

Shizuka'nın Küvetinden özel bir pigment kullanarak Ayna Dünyasına yeniden girerler, ancak görevin riskli doğası nedeniyle Shizuka'yı görevin dışında bırakırlar. Doraemon'un fütüristik silahlarını kullanarak üsdeki robotları yok etmeyi başarırlar ve çok geçmeden iki gün içinde devasa bir robot ordusunun Dünya'ya yaklaştığını öğrenirler. Bu sırada Shizuka, Ayna Dünyasını öğrenir ve ona girer. Yaralı bir kız (Lilulu) bulur ve onu evine götürür (Ayna Dünyasında). Daha sonra Nobita, Doraemon, Gian ve Suneo, Shizuka'ya yeniden katılır. Shizuka, Lilulu'yu onarmak için Doraemon'un ilk yardım çantasını kullanır. İyileşirken Lilulu, Shizuka'ya gezegeni Mechatopia'nın tarihini anlatır.

Nobita ve diğerlerinin onun için yaptıklarına rağmen, Lilulu kaçar ve Robot Ordusunun geri kalanını gerçek Dünya'da değil, Ayna Dünyasında oldukları konusunda uyarmaya karar verir. Çete, Nobita'nın keşfedip onu durdurmaya çalışırken onu arar, ancak Lilulu, Nobita'yı parmağından bir lazer ışını ile nakavt eder.

Nobita, Doraemon tarafından bulunur ve Lilulu'yu robot ordusunun komutanı ve subaylarıyla buluştuğu yere kadar takip ederler. Şaşırtıcı bir şekilde, Ayna Dünyasının gerçek doğasını ortaya çıkarmaz ve hatta Robot Ordusu'nun insanlığı köleleştirme amacını açıkça sorgular, bu da onun tutuklanmasını emretmelerine neden olur. Neyse ki, Nobita ve Doraemon onu kurtardı. Ayna Dünyasında Shuzuka'nın evine geri dönen Lilulu, sadakatiyle hala çatışıyor ve Doraemon'un Küçük El Feneri'ni kullanarak onu bir kuş kafesine kilitlemesine isteyerek izin veriyor.

Bu arada robot ordusu dünyada insan azlığı nedeniyle şüphelenmeye başlar. Dünyanın uydu görüntüsünü analiz ettikten ve görüntüyü mevcut dünyanın başka bir görüntüsüyle karşılaştırdıktan ve nasıl tersine döndüklerini gördükten sonra sahte bir dünyada olduklarını keşfederler. Bağlantı kapısı olduğuna inandıkları sahte dünyaya ilk girdikleri göle geri dönerler. Doraemon ve grup orduyu gölde durdurur.

Lilulu ve Shizuka, Suneo'nun robotundan (Doraemon'un filmin yarısında duyarlı hale getirdiği ve onların arayışında çeteye katıldığı) bir patlamanın Shizuka'ya dünyayı kurtarmak için parlak bir fikir verdiği bir konuşma yapmak için Shizuka'nın evinde kalır. Büyüyen El Feneri ile Lilulu'yu yeniden büyütür ve gerçek dünyadaki Nobita'nın odasına dönmek için Walk-In Mirror'ı kullanırlar, burada Nobita'nın masasında bulunan zaman makinesini kullanarak 30.000 yıl öncesine Mechatopia'da seyahat ederler. robot ordusunun soyundan geldiği robotları yaratan profesörle konuşun. Robot ordusunun ne hale geldiği karşısında dehşete düşen profesör, robotlarındaki rekabet içgüdüsünü ortadan kaldırarak, bu içgüdüleri insanlık ve sevgi ile değiştirerek her şeyi yeniden yapmaya karar verir. İşini bitiremeden yere yığılır.

Şimdiki zamanda Dünya'da, sayıca çok daha üstün olan robot ordusu, Zanda Claus'un ağır bir şekilde ezilmesiyle üstünlüğü ele geçirdi, aniden robot ordusu ortadan kaybolmaya başladı, yani geçmişteki yeniden programlama başarıyla tamamlandı ve robot ordu tarihten tamamen silinir. Geçmişte Mechatopia'da Lilulu da ortadan kaybolmaya başlar ve Shizuka tamamen silinmeden önce onunla son bir el sıkışma paylaşır. Kalbi kırık bir Shizuka daha sonra Dünya'ya dönmek için Her Yerdeki Kapıyı kullanır ve Lilulu'nun sonuyla ilgili üzüntüyle arkadaşlarına yeniden katılır.

Gerçek dünyaya döndükten sonra, Doraemon, Nobita'nın sınıflarda dalgın olduğu için ceza olarak öğretmeni tarafından okulda bırakıldığını bulur. Nobita, Doraemon'a Lilulu'nun kaderini derinden düşündüğünü itiraf eder ve Doraemon beyzbol sahasına gitmeden önce yeniden doğma olasılığını tartışırlar . Kısa bir süre sonra, Nobita, Lilulu'nun okul pencerelerinden yanından uçtuğunu görünce şok olur. Uçup gitmeden önce ona kabul edilebilir bir el sallıyor. Lilulu'nun gerçekten yeniden doğduğuna ikna olan Nobita, arkadaşlarına iyi haberi vermek için acele ederken, Lilulu Dünya'yı uzaydan izliyor.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Japon seslendirme sanatçısı
doraemon Nobuyo Oyama
nobita Noriko Ohara
Shizuka Michiko Nomura
dev Kazuya Tatekabe
Suneo Kaneta Kimotsuki
Riruru Yuriko Yamamoto
mikrolar Yuji Mitsuya
Profesör Kazuo Kumakura
Judo Osamu Kato
Robot Takım Lideri Yasurō Tanaka
robot askerler Masashi Hirose

Koichi Hashimoto

Tamako Nobi Sachiko Chijimatsu
Nobisuke Nobi Masayuki Kato
usta Ryoichi Tanaka
Gian'ın Annesi Kazuyo Aoki
Suneo'nun Annesi Yoshino Ohtori