Doraemon: Nobita ve Yeni Çelik Birlikler—Kanatlı Melekler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita ve Yeni Çelik Birlikler—Kanatlı Melekler
YönetmenYukiyo Teramoto
Yapımcı
  • Maiko Sumida
  • Momoko Kawakita
  • Rika Tsuruaki
  • Shunsuke Okura
  • Takumi Fujimori
YazarYuichi Shinbo
Oyuncular
MüzikKan Sawada
Görüntü yönetmeniKatsuyoshi Kishi
Kurgu
StüdyoShin-Ei Animation
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i5 Mart 2011 (2011-03-05) (Japonya)
Süre108 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon Filmi: Nobita ve Yeni Çelik Birlikler-Kanatlı Melekler (Japonca 映画 ドラえもん 新 ・ び たち ~ 兵団 ~ は ばたけ 天使 たち, Eiga Doraemon Shin Nobita'ya Tetsujin Heidan ~ Habakake Tenshi Tachi ~ 2011 Japon animasyon bilim ka filmidir . 5 Mart 2011'de Japonya'da gösterime girdi . Film, 1986 yapımı Doraemon: Nobita ve Çelik Birlikler filmin yeniden çevrimidir. ve 3 boyutlu olarak gösterime giren ilk Doraemon filmi . Bu film, en çok kazanan 5. Japon animasyon anime filmi oldu. 31. Doraemon filmidir

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin konusu, kuzeninin yaptığı yeni robotu sergileyen zengin çocuk Suneo'yu geride bırakmak için büyük bir RC oyuncak robot istediği için öfke nöbeti geçiren Nobita'yı içeriyor. Onun nöbeti Doraemon'u kızdırır ve Kuzey Kutbu'ndaki yaz sıcağından yine de serinlemek için Her Yer Kapısını kullanır.. Bir süre sonra Nobita onu takip eder ve titreşen bir ışıkla yanıp sönmeye başlayan ve dev bir robotun ayağına benzeyen şeyi çağıran bowling topu benzeri garip bir küre keşfeder. Nobita, Anywhere Door'dan odasına çarparak aşağı kaymak için ayağını kullandıktan sonra, bowling topu onu kapıdan eve kadar takip eder ve başka bir robot parçası arka bahçesine düşer. Kısa süre sonra donmuş bir Doraemon, çözülmeden önce buzla kaplı ve soğuk algınlığı ile takip eder. Robot parçalarını öğrenen Doraemon, Nobita'ya bununla hiçbir ilgisi olmadığını itiraf ediyor çünkü ikisi , alternatif bir ayna dünyası olan World Inside the Mirror'a girmek için Karşı Dünya Giriş Yağı ve Toplanan Balık Tutma Deliğini kullanıyor.insanlar olmadan Orada, Nobita'nın parçaları çağıran kürenin Noel Baba'dan geldiğine inandığı için "Zanda Claus" adını verdiği robotu yaptılar.

Doraemon'un cebinden çıkardığı bir beyin dalgası kontrol cihazını kullanan Nobita, Shizuka Minamoto'yu eğlenceye katılması için getirmeden önce robotun aynalı bir dünyada jimnastik manevraları yapmasını sağlar. Üçlü bundan zevk alır, ancak daha sonra Shizuka, kontrol panelinde yanlışlıkla robotun bütün bir gökdeleni yok eden devasa bir lazer ışını ateşlemesine neden olan bir düğmeye basar. Grup, Zanda Claus'un gerçekte ne kadar tehlikeli olduğunun farkına varır ve gerçek dünyaya dönmeye ve robotu bulduklarını unutmaya karar verirler. Ancak Nobita, telepatik gönderen küreyi unuttu.Riruru adında gizemli bir kıza mesajlar. Zanda Claus'un gerçek sahibi olan Riruru, yanlışlıkla robot hakkında bildiği her şeyi ağzından kaçırınca Nobita'yı arar. Riruru, onu nerede olduğunu göstermeye zorlamaya devam ettikten sonra Nobita, Doraemon'un onu Aynanın İçindeki Dünya'ya götürmek için dolapta sakladığı yedek cepten Toplayıcı Balık Deliğini ödünç alır. Nobita'nın Roll-Up Fishing Hole'u bir süreliğine ödünç almasına izin verirken Zanda Claus'u geri alır.

Bir süre sonra Nobita, neyin peşinde olduğu konusunda gözle görülür bir şekilde gergindir ve arka arkaya iki kayan yıldız gördükten sonra, Ura Dağı'ndaki ormanı araştırmak için Bambu Copter'ı kullanır. Orada Nobita, yuvarlanmamış Roll-Up Fishing Hole boyunca başka bir kayan yıldızı takip eder ve Riruru'nun devasa bir robot ordusu inşa ettiğini görür. Nobita'nın evdeki tuhaf davranışlarından şüphelenen Doraemon, onu orada takip eder. Ayna dünyasına girerler ve insansı robotlar tarafından inşa edilen devasa bir üs görürler. İkili daha sonra robotlara daha hızlı çalışmalarını emrederken Riruru'yu dinlemek için uzun menzilli bir Kağıt Bardak Telefon kullanıyor. İnsandan nefret eden bir robot olduğu ortaya çıktı. Riruru onları keşfettiğinde Nobita ve Doraemon, Zanda Claus tarafından yanlışlıkla yok edilen portal ile kendi dünyalarına kaçarlar.

Ancak ikisi, aniden uyanıp etrafta zıplamadan önce, hala evde olan küreyi tamamen unutmuşlardır. Doraemon, Translation Jelly'yi koyduktan sonra küre kendisini Zanda Claus'un "beyni" olarak tanıtırken, onu Dünya'yı fethetmeyi ve tüm insanlığı köleleştirmeyi amaçlayan dev bir robot ordusu hakkında uyarıyor. Yetkilileri uyarmaya çalışırlar, ancak hiçbiri Doraemon veya Nobita'ya inanmadığı için boşuna. Robot ordusu hakkında yalnızca Suneo ve Gian ona ve Nobita'ya inanırken, Doraemon özel bir kuluçka makinesi çıkarır ve içinde Tercüme Jölesi bulunan küreyi koyarak yumurtadan "Pippo" adlı sarı bir civcive dönüşmesine neden olur ( onomatopoeias Japoncada bir peep'in çıkardığı sesi tanımlamak için).

Özel bir yağ kullanarak Shizuka'nın Küveti aracılığıyla Ayna Dünyasına yeniden girerler, ancak riskli doğası nedeniyle Shizuka'yı görevin dışında bırakırlar. Ancak robot ordusu tarafından yakalanırlar ve yalnızca Pippo ve Nobita kaçar. Nobita, arkadaşlarına yardım etmeye karar verir ve böylece onları kurtarmak için üsse gider. Üssünde, gerçek adının Judo olduğu ortaya çıkan Zanda Claus'u bertaraf eden robot ordusunu görürler. Pippo, Zanda Claus'a girer ve dikkatini dağıtır ve Nobita arkadaşlarını kurtarır. Bu sırada Shizuka, Ayna Dünyasını öğrenir ve ona girer. Yaralı bir kız (Riruru) bulur ve onu eve götürür. Daha sonra Nobita, Doraemon, Nobita, Suneo ve Pippo, Shizuka ile yeniden birleşir. Shizuka, Riruru'yu onarmak için Doraemon'un ilk yardım çantasını kullanır.

Bu, ekibin Pipo'nun güvenini kazanmasına yardımcı olur. Nobita, Pippo ile iyi arkadaş olur. Riruru, çocukken bazı travmatik deneyimler yaşadı ve insanlara karşı çok derin bir güvensizlik ve kızgınlık besliyor. Kendini bağlı hissettiği tek kişi, diğer robotlar tarafından kırıldıktan sonra "bir hevesle" tamir ettiği Pippo'dur. Nobita ve diğerlerinin onun için yaptığı her şeye rağmen, Riruru kaçar ve Robot Ordusunun geri kalanını gerçek Dünya'da değil, Ayna Dünya'da oldukları konusunda uyarmaya karar verir. Ekip, buluşmadan önce onu bulur ve Nobita onu durdurmaya çalışır, ancak Riruru, Nobita'yı parmağından çıkan bir lazer ışınıyla vurur. Pippo, Nobita'nın önüne atlar ve çok ağır şekilde yaralanır, bu da Riruru'ya, insan eksikliğinin nedenini açıklamadan insanlara yardım etmeye karar verirken bir uyandırma çağrısı verir.

Bununla birlikte, komutan ve robot ordusunun geri kalanı, sapkınlığı nedeniyle onu zincirler ve bildikleri için ona işkence etmeye devam eder. Neyse ki Nobita, Doraemon ve diğerleri, Zanda Claus ile birlikte gelir ve onu kurtarır. Riruru, gerçek dünyaya döndüğünde, Doraemon'un Küçük Işık'ı kullanarak onu bir kuş kafesine kilitlemesine izin verdiği için hala çelişkili hissediyor .

Bu sırada robot ordusu, dünyada insan azlığından şüphelenmeye başlar. Dünyanın uydu görüntüsünü inceleyip bu görüntüyü şimdiki dünyanın başka bir görüntüsüyle karşılaştırıp nasıl tersine döndüğünü gördükten sonra sahte bir dünyada olduklarını keşfederler. Bağlantı kapısı olduğuna inandıkları sahte dünyaya ilk girdikleri göle geri dönerler. Doraemon ve grup, orduyu gölde durdurur.

Riruru ve Shizuka, konuşmak için Shizuka'nın evinde kalır ve bu, Shizuka'ya dünyayı kurtarmak için parlak bir fikir verir. Büyüyen Meşale Işığını kullanarak Riruru'yu yeniden büyütür ve ikisi de gerçek dünyaya dönmek için Gömme Aynayı kullanır. Zaman makinesini kullanarak Megatopia'da 30.000 yıl öncesine dönerek robot ordusunun soyundan gelen robotları yaratan profesörle konuşmaya çalışırlar. Profesör, robotlarından rekabet içgüdüsünü kaldırarak, bu içgüdülerin yerine insanlık ve sevgi içgüdülerini koyarak her şeyi yeniden yapmayı planlıyor. İşini bitiremeden yere yığılır. Riruru, kurtuluşu tamamlamak için tarihi değiştirdikten sonra kendisinin ve Pippo'nun ortadan kaybolacağı gerçeğini göz ardı eder ve profesörün talimatıyla yeniden programlamaya devam eder.

Şimdiki zamanda Dünya'ya geri döndüğünde, sayıca daha büyük olan robot ordusu üstünlüğü ele geçirdi. Zanda Claus, robot ordusunun önde gelen gemisini yok etme sürecinde ağır hasar alır. Megatopia'ya geri dönen Riruru, profesör son nefesini verdiğinde işini neredeyse bitirmiştir. İlk başta ne yapacağını bilemez, sonra sadece duygularını, Nobita'dan ve Pippo dahil arkadaşlarından sevgisini eklemesi gerektiğini anlar. İş tam zamanında tamamlanır. Robot ordusu güçlendirildi ve toplu halde saldırıyor. Yeniden programlama başarıyla tamamlandı ve robot ordusu, Riruru ve Pippo gibi tamamen silindi. Shizuka, Dünya'ya dönmek için Her Yer Kapısını kullanır ve kederle arkadaşlarına yeniden katılır.

Ertesi gün grup gerçek dünyaya geri döner ve Nobita okula geri döner. Bu sefer kalmayı seçer ve Doraemon, beyzbol sahasına gitmeden önce onunla konuşmak için gelir . Nobita, Riruru ve Pippo'nun diriltilip diriltilemeyeceğini merak ederken, gözlerinden bir gölge geçer ve Riruru sırtında kanatlarla belirir. Kanatlar, Pippo'nun görünümünü dev bir Anka kuşu şeklinde alır . Nobita'yı tezahüratlarla ziyaret ederler, ardından bir kez daha havaya kaybolurlar. Nobita, ortaya çıkanların Riruru ve Pippo olduğuna inanır ve arkadaşlarına söylemek için sahaya koşar.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Japonca
Doraemon Wasabi Mizuta
Nobita Nobi Megumi Ōhara
Shizuka Minamoto Yumi Kakazu
Takeshi 'Gian' Goda Subaru Kimura
Suneo Honekawa Tomokazu Seki
Dorami Chiaki
Riruru Miyuki Sawashiro
Pippo Yumiko Kobayashi
Grand Commander Koji Kato
Miyabiaki Fukuyama Masaharu Fukuyama
Tamako Nobi Kotono Mitsuishi
Nobisuke Nobi Yasunori Matsumoto
Vice Commander Naoki Tatsuta
Aristocracy Robot Junichi Sugawara
Dr. God Tadashi Nakamura