Doraemon: Nobita ve Dinozorlardaki Şövalyeler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita ve Dinozorlardaki Şövalyeler
YönetmenTsutomu Shibayama
Oyuncular
MüzikShunsuke Kikuchi
Görüntü yönetmeniAkio Sayito
KurguKazuo Inoue
Yuko Watase
StüdyoShin-Ei Animation, Asatsu DK
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i14 Mart 1987 (1987-03-14)
Süre91 Dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon: Nobita ve Dinozorlardaki Şövalyeler (Japoncaドラえもん のび太と竜の騎士Doraemon Nobita to Ryū no Kishi) sekizinci uzun metrajlı Doraemon filmidir ve 14 Mart 1987'de Japonya'da gösterime girmiştir. Doraemon Uzun Öyküler serisinin aynı adı 1987 yılının en çok hasılat yapan animasyon filmi oldu.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Nobita, Gian, Suneo ve Shizuka'nın inanmadığı dinozorun hala var olduğunu savunuyor. Doraemon'dan yardım ister, ancak daha sonra Doraemon'un aygıtı tarafından dinozorların neslinin tükendiğine ikna olur. Bu arada, sıfır not sınav kağıtlarını annesinden saklayacak bir yer bulması gerekiyor. Gian, Suneo'nun uzaktan kumandalı uçağıyla oynarken kontrolünü kaybeder ve uçak bir nehre düşer. Gian kaçtıktan sonra Suneo nehirde büyük bir dinozor gördü. Tehdit edilir, Doraemon ve Nobita ile tanışır ama sonra kaçar. Nobita ve Doraemon okullarının arkasındaki tepeye giderler ve Doraemon aleti Holewhere'i kullanarak bir tünel bulur. Geceleri Suneo yine aynı dinozoru bahçesinde görür ama onun hasta olduğunu düşünür.

Ertesi gün Nobita herkesi tünele götürür. Suneo bir çıkıştan çıkar ve bir dinozor sürüsü görür ama kimse ona inanmaz. Ertesi gün tekrar yeraltına inerler ve Suneo kamerayla gelir ve boğulan uçağını kaydederken oynarlar.

Tehdit, o bir mağarada koşar ve kaybolur ve dinozor üzerinde bir şövalye tarafından yakalanır. Gian'ın ve Nobita'nın anneleri Holewhere'i parkta bırakarak öfkeli oldukları için diğerleri aceleyle eve gitmek zorunda kalırlar.

Ertesi gün Holewhere bir kamyon tarafından hasar görür, bu nedenle tekrar yer altına inemezler. Doraemon, Suneo'nun üç gündür evde olmadığını öğrenince herkesten özür dilemeye gider. Nobita ve Doraemon, Suneo'nun kayıtlarını izler ve uçak hakkında bilgi edinir.

Geceleri herkes nehre gider ve yerli Kappalar tarafından yakalandıkları bir yeraltı dünyasının girişini bulur. Onlara Suneo'nun başkentleri Enriru'da olduğunu söyleyen bir Şövalye olan Banhou tarafından kurtarılırlar. Başkente giderler ve Suneo'yu bulurlar. Banhou onlara hafızalarının silineceğini söyler.

Banhou eğitim için gitmek zorundayken, kız kardeşi Roo'dan onlara yeraltı dünyasını göstermesini ister ama yasak bir yere gitmemeleri konusunda onları uyarır. Müzeye giderler, yeraltı insanının dinozorlardan evrimleştiğini ve bir şeyin/birinin dinozorların neslinin tükenmesinin nedeni olduğunu bulurlar. Ayrıca yeraltında mükemmel bir dikdörtgen arazi gördüler. Roo gökyüzünden, güneşten ve yıldızlardan habersizdir.

Dinozor Nobita binerken yasak binaya götürülür, burada büyük bir gemi bulur ve memelilerden yeryüzünü geri alma planlarını duyar. Nobita herkesi uyarmak için geri gelir ve kaçarlar. Uçan dinozor tarafından kovalanırken Kappalar tarafından yakalanırlar. Pişirilmeye hazırlanırlar ama büyük gemi gelir ve onları kurtarır.

Gemi, onları Kretase dönemine götüren bir zaman makinesine dönüşür. Yeraltı dünyası insanlarının dinozorların neslinin tükenmesinden bazı dünya dışı varlıkların sorumlu olduğunu düşündüklerini ortaya çıkarmak. Nobita ve herkes tekrar gemiden kaçar ve geminin yakınında kamp kurar. Shizuka, oraya geldiklerinden beri yaklaşan bir kuyruklu yıldız görür. Şövalyeler üslerine saldırır, kuyruklu yıldız dünyaya çarparak devasa bir Tsunamiye neden olur ve Şövalyeler de yeraltında saklanabilen gemiye koşarlar.

Doraemon, Tsunami'den saklanmak için yeraltında bir tünel patlatırken. Haritaya göre aynı büyük dikdörtgen yeri yaptıklarını fark ettikten sonra. Su çekildikten sonra herkes yerden çıkar.

Doraemon, asteroidin tüm bitki ve planktonların ölümüne neden olduğunu açıklıyor. Bitkilere bağımlı hayvanlar ve diğer hayvanlar acı çekerken, memeliler hayatta kalmak için kış uykusuna yattı.

Bu Yeraltı Dünyası'na göre insanlar, Dinozorların neslinin tükenmesinin Tanrı'nın isteği olduğunu düşündüler. Doraemon daha sonra yeraltında bir dünya yapmalarına ve kalan tüm Dinozorları oraya götürmelerine yardımcı olur.

Kahraman muamelesi görürler ve anıları silinmeden yüzeye gönderilirler.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Ses
doraemon Nobuyo Oyama
Nobita Nobi Noriko Ohara
Shizuka Minamoto Michiko Nomura
Suneo Honekawa Kaneta Kimotsuki
Jian Kazuya Tatekabe
Nobita'nın Annesi Sachiko Chijimatsu
Jian'ın Annesi Kazuyo Aoki
Suneo'nun Annesi Yoshino Ohtori
banho Hideyuki Hori
Düşük Chie Koujiro
Baş Rahip Chikao Ohtsuka
Ordu Komutanı Nobuo Tanaka
Fransa Kralı Kinshiro Iwao
Müdür masayuki sato
Genç erkek Youko Ogai