Doraemon: Nobita'nın Dinozoru

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita'nın Dinozoru
YönetmenHiroshi Fukutomi
Yapımcı
  • Sankichiro Kusube
  • Soichi Bessho[1]
Yazar
Oyuncular
MüzikShunsuke Kikuchi[1]
Görüntü yönetmeniKatsuji Misawa[1]
Kurgu
  • Kazuo Inoue
  • Seiji Morita
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i15 Mart 1980 (1980-03-15)
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon: Nobita'nın Dinozoru (Japonca:ドラえもん: のび太の恐竜, Doraemon: Nobita no Kyōryū) Doraemon Uzun Hikayeler serisinin aynı adlı ilk cildine dayanan 1980 Japon animasyon filmidir. Film 15 Mart 1980'de Japonya'da vizyona girdi. İlk uzun metrajlı Doraemon filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Suneo, Nobita dışında herkese bir dinozor pençesi fosili gösteriyor. Sinirlenen Nobita, yaşayan bir dinozor bulabileceğini iddia ediyor. Doraemon ona yardım etmeyi reddettiği için, bir yamaca kazar, ancak bunun yerine yakındaki bir ev sahibinden onu yerde bir delik açmaya zorlayan ceza alır. Altında yumurta şeklinde bir taş bulur ve onu eski haline döndürmek için çabucak bir zaman sargısı kullanır ve onu ısıttıktan sonra yumurta yumurtadan çıkarak bir plesiosaur (Futabasaurus) ortaya çıkarır.), sonradan Nobita tarafından Piisuke olarak adlandırılır. Nobita bunu hemen başkalarına göstermek yerine başkalarıyla anlaşma yaparken büyümesini bekliyor. Piisuke çok büyüdükçe, Nobita ve Doraemon onu yakındaki gölde saklar ve bulunma tehlikesiyle karşı karşıya kalır, Doraemon ve Nobita onu Geç Kretase döneminde 100 milyon yıl öncesine götürür. Daha önce Nobita ile Piisuke'yi satmak için anlaşma yapmaya çalışan gizemli bir saldırgan tarafından saldırıya uğrarlar, ancak kaçmayı başarırlar. Hiçbir kanıtı kalmayan Nobita, bunun yerine onlara bir televizyon monitörü aracılığıyla Piisuke'yi gösterir, ancak kendisinin ve Doraemon'un bilmeden Piisuke'yi Kuzey Amerika'ya naklettiklerini fark eder.zaman makinesinin saldırgan tarafından saldırıya uğramasının ardından sahile indi. Onlar ve diğerleri oraya gitmeye karar verirler, ancak zaman makinesi aşırı yüklenir ve çöker.

Grup, Kuzey Amerika kıyısına iner ve Piisuke'yi bulur, ancak zaman makinesi bozulur ve şimdiki zamana geri dönmek istiyorlarsa, uzak Japonya'daki Nobita'nın masasına geri götürülmeleri gerekir. Geceleri yemek yerken Gian şarkılar söylemeye başlar ve ormanlardan devasa bir Tyrannosaurus belirir. Doraemon, onu evcilleştirmek için Momotaro Dango'sunu (Köfte) kullanır ve ona geri dönmesini emreder ve grup, eve dönmek için Kuzey Amerika ve Asya'yı birbirine bağlayan karada seyahat etmeye karar verir. Yollarında Ornithomimus ve Apatosaurus gibi ilerlemelerine yardımcı olan veya engelleyen çeşitli dinozor türleri ile tanışırlar . Bir uçurumda , bir Pteranodon sürüsü tarafından saldırıya uğrarlar.Bambukopterlerini kıranlar. 24. yüzyıldan kalma Dollmanstein adlı bir fosil toplayıcı için çalışan dinozor avcıları olduklarını ortaya çıkaran birkaç gizemli saldırgan tarafından kurtarılırlar. Piisuke'yi satma karşılığında onları eve geri göndermeyi teklif ederler. Anlaşmayı reddeden grup, avcılar için çamurdan heykeller yapıp arabalara yerleştirerek onlar bir nehir boyunca kaçarken bir cazibe oluşturdu. Ancak, sonunda avcılar tarafından yakalanan Gian, Suneo ve Shizuka ile fark edilir ve ayrılırlar.

Doraemon ve Nobita, aşağı akışta Gian, Suneo ve Shizuka'nın bir Tyrannosaurus için yem olarak kullanıldığı avcıların mahallesini bulurlar . Avcılar, yaşamları karşılığında Piisuke'yi teslim etmelerini talep eder, ancak Tyrannosaurus'un daha önce Momotaro Dango kullandıkları ortaya çıkar ve grup bunu avcılara saldırmak için kullanır. Avcılar daha sonra Gelecek Zaman Devriyeleri tarafından yakalanır ve hapsedilir. Piisuke, anavatanı Geç Kretase Japonya'ya taşınırken, Nobita ve arkadaşları veda edip günümüze geri dönerler.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Japonca
Doraemon Nobuyo Oyama
Nobita Noriko Ohara
Shizuka Michiko Nomura
Gİan Kazuya Tatekabe
Suneo Kaneta Kimotsuki
Nobita'nın annesi Chijimatsu Sachiko
Nobita'nın babası Katou Masayuki
Gian'ın annesi Kazuyo Aoki
Piisuke Keiko Yokozawa
Bay Gakeshita Katou Masayuki
Siyah çocuk Seizo Kato
Suneo'nun Annesi Yoshino Ohtori
T/P Ekibi Masayuki SatoKazuhiko InoueYoshito Miyamura
Dollmanstein Ushio Shima
  1. ^ a b c d Galbraith IV 2008, s. 321.