Avram Büyük Dukalığı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Avram Büyük Dükalığı sayfasından yönlendirildi)
Avram Büyük Dukalığı
Resmî dil(ler)İngilizce
Örgütsel yapıMutlak Monarşi
• Grandük
John Charlton Rudge
Tarihçe
• Kuruluş
1980
Sözde para birimiAvram, Ducal
Günümüzdeki durumuAktif

Avram Büyük Dukalığı, 1980 yılı başlarında kurulan bir mikro ulustur. Kurucusu, Tazmanyalı John Charlton Rudge'dür.[1] Kendisini Avram Büyük Dukalığı mikro ulusun Grandük'ü olarak ilan etmiştir.

Dukalığın kamuya yaptığı bildiri, Avram Kraliyet Bankası idi. Bu banka, bir zamanlar Tazmanya, George Town'daki Avram Büyük Dukalığı'na ait perakende tesislerinde işletilmekte ve kendi banknotlarını, madeni paralarını ve platin 1 ons madeni paralarını çıkarmaktaydı. Bu girişim daha sonra Tazmanya'nın batı kıyısındaki küçük bir yerleşim yeri olan Strahan'a taşındı. Avram para birimini elde etmek için, müşteriler Avustralya dolarına denk gelecek Avram para birimi ile takas yapması gerekmekte.[2]

Avram Bank'ın ruhsatsız yapısından dolayı Avustralya hükûmeti, Avram'ın tüm para rezervlerine el koydu ve Avustralya Federal Mahkemesi bu oluşuma karşı dava açtı. Avustralya federal hükûmetine yaklaşık 22 Milyon Avustralya Doları'ına mal olan toplam altı dava gerçekleşti. Sonunda, mahkemeler Avram Büyük Dukalığın herhangi bir yasadışı faaliyette bulunmadığına karar verdi ve el konulan tüm malların iadesine karar verdi. Bankacılık uygulamalarına engelsiz olarak devam etmesine izin verildi. 1980'lerden beri Avram Kraliyet Bankası adına birkaç madeni para ve banknot basmıştır. Bazı medya temsilcilerine bankanın Tazmanya'nın içinde ve dışında bir dizi belirtilmemiş siteden faaliyet gösterdiğini iddia etti.

Grandük Rudge, Lyons'daki siyasi Liberal Parti'yi temsil eden Tazmanya Meclis üyeliğine seçildi. Tek bir dönem görev yaptı ve Gölge Hükûmet İnşaat Bakanı olarak görev yaptı. Rudge daha sonra, alınan kararlarından birinde Yargıç Pierre Slicer tarafından kabul edildiği üzere yasal adı altında Sorell belediye meclisinde meclis üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Rudge, onlarca "asil" ve "dini" unvanın ("Enoch Kontu" ve "The Royal See'nin Kardinal Başpiskoposu" vb.) antik kökenli olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, birkaç kadim şövalyelik tarikatının büyük ustası olduğunu ve çeşitli unvanlarını listeleyen bir Avustralya pasaportu ile seyahat ettiğini iddia etmektedir.

Avram Dukalığı, Hutt River Prensliği gibi Avustralya'daki diğer mikro uluslar gibi hiçbir zaman toprak talep etmedi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "His Grace the Most Noble the Duke of Avram". The Parliament of Tasmania. 24 Kasım 2005. 20 Ağustos 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2008. 
  2. ^ The Grand Duchy of Avram

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]