Güneş dışı gezegenler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Çoklu gezegen sistemleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara
Algılama yöntemlerini gösteren renkleriyle, Şubat 2014 itibariyle her yıl keşfedilen güneşdışı gezegen sayıları:
██ Dikey hız yöntemi ██ Geçiş yöntemi ██ zamanlama
██ Astrometri ██ Doğrudan görüntüleme ██ mikromercekleme
██ Atarca zamanlaması

İlk kez 1984 yılında görece genç ve sıcak bir yıldız olan Vega (A tipi, 26.4 ışık yılı uzaklıkta) çevresinde gözlenen Toz diski daha sonra yakınlardaki 100 kadar yıldızın çevresinde de gözlendi. Ancak gezegenlerin bu disk içinde oluşmak için fazlaca bir zamanları yoktur. Uluslararası bir gökbilim ekibince 84 yıldız üzerinde yapılan bir araştırma, 400 milyon yıldan daha genç yıldızların %60'ının toz diskine sahip olduğunu, yaşları 1 milyar yılı aşan yıldızlardaysa bu oranın %10'a düştüğünü ortaya koymuştur. Sonuç: Bir gaz ve toz diskinin ömrü, yalnızca 300 - 400 milyon yıl. Daha sonra toz diski çeşitli öğelerin etkileşimiyle dağılıyor. Disk içindeki toz zerrecikleri, başka zerreciklerle çarpışarak iyice ufalıyor. En küçükleri yıldızdan gelen ışınım basıncıyla uzaya atılıyor. Daha büyükleriyse yıldız ışığıyla etkileşim sonucu sarmal hareketlerle yavaş yavaş yıldızın içine düşüyorlar.

Güneşdışı gezegenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Son yıllarda disklerin içinde ya da ergin yıldızların çevresinde saklanan gezegenler birer birer ortaya çıkarılmaya başlandı. İlk gezegen adayı 1995 Ekim ayında, 50 ışık yılı uzağımızdaki 51 Pegasi yıldızının çevresinde belirlendi. Bugün neredeyse gün geçmiyor ki, Güneşimize yakın yıldızların çevresinde dönen bir gezegen bulunmasın. Hatta Güneş Sistemimizde olduğu gibi, çevresinde birden çok gezegen oluşan bir yıldız bile belirlenmiştir.

Ana yıldızın Bahar açısına göre sıralanmıştır. Çoklu gezegen sistemleri sarı renk ile belirtilmiştir.

Yıldız Takımyıldız Sağ
açıklık
Yükselim Gör.
par.
Yıldız uzaklığı (Iy) Tayf
türü
Gezegen Kütle
(MJ)
Yarıçap
(RJ)
Yörünge
süresi

(g)
Yarı-büyük
eksen

(AU)
Yörünge
dış merkezi
Eğiklik
(°)
Keşif
yılı
WASP-1 Andromeda 00s 20d 40sn +31° 59′ 24″ 11.79 1031 F7V b 0.89 1.358 2.51997 0.0382 0 83.9 2006
Upsilon Andromedae A Andromeda 01s 36d 48sn +41° 24′ 20″ 4.09 43.9 F8V b 0.687–1.37 4.617113 0.0595 0.023 30+ 1996
HD 17156 Kraliçe 02s 49d 44sn +71° 45′ 12″ 8.17 255.2 G0 b 3.212 1.023 21.21688 0.1623 0.6753 86.2 2007
WASP-11/HAT-P-10 Kahraman 03s 09d 29sn +30° 40′ 25″ 11.89 408 K3V b 0.460 1.045 3.7224690 0.0439 0 88.5 2008
Epsilon Eridani Irmak 03s 32d 55sn −09° 27′ 29″ 3.73 10.5 K2V b 1.55 2502 3.39 0.702 30.1 2000
XO-3 Zürafa 04s 21d 53sn +57° 49′ 01″ 9.8 660 F5V b 11.79 1.217 3.1915239 0.0454 0.26 84.2 2007
WASP-12 Arabacı 06s 30d 33sn +29° 40′ 20″ 11.69 871 G0V b 1.41 1.79 1.091423 0.0229 0.049 83.1 2008
COROT-1 Tekboynuz 06s 48d 19sn –03° 06′ 08″ 13.6 1560 G0V b 1.03 1.49 1.5089557 0.0254 0 85.1 2007
COROT-4 Tekboynuz 06s 48d 47sn −00° 40′ 22″ 13.7 F0V b 0.72 1.19 9.20205 0.090 0 90 2008
HAT-P-9 Arabacı 07s 20d 40sn +37° 08′ 26″ 12.34 1560 F b 0.78 1.4 3.92289 0.053 0 86.5 2008
XO-4 Vaşak 07s 21d 33sn +58° 16′ 05″ 10.7 956 F5V b 1.72 1.34 4.12502 0.0555 0 88.7 2008
XO-5 Vaşak 07s 46d 52sn +39° 05′ 41″ 12.13 880 G8V b 1.15 1.15 4.187732 0.0508 0 86.8 2008
XO-2 Vaşak 07s 48d 07sn +50° 13′ 33″ 11.18 486 K0V b 0.57 0.973 2.615838 0.0369 0 88.58+ 2007
55 Cancri A Yengeç 08s 52d 37sn +28° 20′ 02″ 5.95 40.9 G8V d 3.9-6.0 5218 5.77 0.025 53+-7 2002
HD 80606 Büyük Ayı 09s 22d 37sn +50° 36′ 13″ 8.93 190 G5 b 4.0 1.029 111.436 0.453 0.9336 89.285 2001
OGLE-TR-211 Karina 10s 40d 15sn −62° 27′ 20″ 5300 F b 1.03 1.36 3.67724 0.051 0 87.2+ 2007
OGLE-TR-132 Karina 10s 50d 34sn −61° 57′ 25″ 15.72 7110 F b 1.14 1.18 1.689868 0.0306 0 85 2003
OGLE-TR-113 Karina 10s 52d 24sn −61° 26′ 48″ 16.08 1800 K b 1.32 1.09 1.4324757 0.0229 0 89.4 2004
OGLE-TR-111 Karina 10s 53d 01sn −61° 24′ 20″ 16.96 5000 G b 0.53 1.0 4.01610 0.047 0 88.1 2002
OGLE2-TR-L9 Karina 11s 07d 55sn −61° 08′ 46″ 2935 F3 b 4.5 1.61 2.4855335 0.0308 2008
OGLE-TR-182 Karina 11s 09d 19sn −61° 05′ 43″ 16.84 12700 G b 1.01 1.13 3.9791 0.051 0 85.7 2007
Gliese 436 Aslan 11s 42d 11sn +26° 42′ 23″ 10.68 33.48 M2.5 b 0.072 0.438 2.643904 0.02872 0.150 85.8 2004
2M1207 Erboğa 12s 07d 33sn −39° 32′ 54″ 20.15 173 M8 b 3.3 1.5 620000 41 2004
PSR B1257+12 Başak 13s 00d 03sn +12° 40′ 57″ 980 pulsar A 6.3×10−5 25.262 0.19 0 ~50 1994
PSR B1257+12 Başak 13s 00d 03sn +12° 40′ 57″ 980 pulsar B 0.014 66.5419 0.36 0.0186 53 1992
PSR B1257+12 Başak 13s 00d 03sn +12° 40′ 57″ 980 pulsar C 0.012 98.2114 0.46 0.0252 47 1992
GSC 03466-00819 Büyük Ayı 13s 44d 23sn +48° 01′ 43″ 11.86 457 K HAT-P-3b 0.599 0.890 2.899703 0.03894 0 87.24 2007
WASP-15 Suyılanı 13s 55d 43sn –32° 09′ 35″ 10.9 1005 F5 b 0.542 1.428 3.7520656 0.0499 0 85.5 2008
WASP-14 Çoban 14s 33d 06sn +21° 53′ 41″ 9.75 520 F5V b 7.725 1.259 2.243756 0.037 0.095 84.79 2008
BD+36°2593 Çoban 15s 19d 58sn +36° 13′ 47″ 11.2 1010 F HAT-P-4b 0.68 1.27 3.056536 0.0446 0 89.9 2007
Lupus-TR-3 Kurt 15s 30d 19sn −42° 58′ 46″ 17.4 8950 K1V b 0.81 0.89 3.91405 0.0464 0 88.3 2007
XO-1 Kuzeytacı 16s 02d 12sn +28° 10′ 11″ 11.3 600 G1V b 0.9 1.3 3.941534 0.0488 0 87.7 2006
HD 147506 Herkül 16s 20d 36sn +41° 02′ 53″ 8.71 440 F8 HAT-P-2b 8.65 0.951 5.63341 0.0677 0.5163 90 2007
HD 149026 Herkül 16s 30d 29sn +38° 20′ 50″ 8.15 257 G0IV b 0.359 0.654 2.8758887 0.04313 0 85.3 2005
OGLE-2005-BLG-071L Akrep 17s 50d 09sn −34° 40′ 23″ 19.5 9500 M b 3.5 3600 3.6 2005
OGLE-TR-10 Yay 17s 51d 28sn −29° 52′ 34″ 15.78 5000 G2V b 0.63 1.26 3.10129 0.04162 0 84.5 2002
GSC 03089-00929 Herkül 17s 52d 07sn +37° 32′ 46″ 12.4 1300 G TrES-3 1.92 1.295 1.30619 0.0226 0 82.15 2007
OGLE-2006-BLG-109L Yay 17s 52d 35sn −30° 05′ 16″ 4900 b 0.71 1825 2.3 2008
OGLE-2006-BLG-109L Yay 17s 52d 35sn −30° 05′ 16″ 4900 c 0.27 5100 4.8 0.11 59 2008
GSC 02620-00648 Herkül 17s 53d 13sn +37° 12′ 42″ 11.592 1400 F TrES-4 0.919 1.799 3.553945 0.05091 0 82.86 2006
OGLE-TR-56 Yay 17s 56d 35sn −29° 32′ 21″ 16.56 4892 G b 1.29 1.30 1.211909 0.0225 0 78.8 2003
SWEEPS J175853.92−291120.6 Yay 17s 58d 54sn −29° 11′ 21″ 18.8 22000 SWEEPS-04 <3.8 0.81 4.2 0.055 87+ 2006
SWEEPS J175902.67−291153.5 Yay 17s 59d 03sn −29° 11′ 54″ 19.83 22000 SWEEPS-11 9.7 1.13 1.796 0.03 84+ 2006
OGLE-2003-BLG-235L
/MOA-2003-BLG-53L
Yay 18s 05d 16sn −28° 53′ 42″ 19000 K b 2.6 4.3 2004
MOA-2007-BLG-400L Yay 18s 09d 42sn −29° 13′ 27″ 20000 b 0.5–1.3 0.85 or 7.5 2008
GSC 02634-01087 Çalgı 18s 17d 37sn +36° 37′ 16″ 12 1110 G HAT-P-5b 1.06 1.26 2.788491 0.04075 0 86.75 2007
WASP-3 Çalgı 18s 33d 32sn +35° 39′ 42″ 10.64 727 F7V b 1.76 1.31 1.846834 0.0317 0 85.06 2007
GSC 02652-01324 Çalgı 19s 04d 09sn +36° 37′ 57″ 11.79 512 K0V TrES-1 0.61 1.081 3.030065 0.0393 0.135 88.2 2004
GSC 03549-02811 Ejderha 19s 07d 14sn +49° 18′ 59″ 11.41 718 G0V TrES-2 1.199 1.272 2.470621 0.03556 0 83.62 2006
COROT-2 Yılan 19s 27d 07sn +01° 23′ 02″ 12.57 930 G7V b 3.31 1.465 1.7429964 0.0281 0 87.84 2007
HAT-P-7 Kuğu 19s 28d 59sn +47° 58′ 10″ 10.5 1044 F8 b 1.776 1.363 2.2047299 0.0377 0 85.7 2008
HAT-P-11 Kuğu 19s 50d 50sn +48° 04′ 51″ 9.59 123.5 K4 b 0.081 0.422 4.8878162 0.053 0.198 88.5 2009
HD 189733 Tilkicik 20s 00d 43sn +22° 42′ 39″ 7.67 62.9 K1–K2 b 1.13 1.138 2.2185733 0.03099 0.00 85.76 2005
WASP-2 Yunus 20s 30d 54sn +06° 25′ 46″ 11.98 493 K1V b 0.914 1.017 2.152226 0.03138 0 84.8 2006
WASP-7 Mikroskop 20s 44d 10sn −39° 13′ 31″ 9.51 460 F5V b 0.96 0.915 4.954658 0.0618 0 89.6 2008
HD 209458 Kanatlıat 22s 03d 10sn +18° 53′ 04″ 7.65 154 G0V b 0.685 1.32 3.52474859 0.04707 0.07 86.677 1999
HAT-P-8 Kanatlıat 22s 52d 10sn +35° 26′ 50″ 10.17 750 b 1.52 1.5 3.07632 0.0487 0 87.5 2008
Gliese 876 Kova 22s 53d 13sn −14° 15′ 13″ 10.17 15.3 M4V d 0.0265 1.9379 0.0208069 0.0 ~47.2 2005
Gliese 876 Kova 22s 53d 13sn −14° 15′ 13″ 10.17 15.3 M4V c 0.78 30.48 0.13062 0.2683 51.1 2001
Gliese 876 Kova 22s 53d 13sn −14° 15′ 13″ 10.17 15.3 M4V b 2.64 60.81 0.20700 0.0363 47.2 1998
Fomalhaut Güneybalığı 22s 57d 39sn −29° 37′ 20″ 1.16 25.0 A3V b 0.054-3.0 ~320000 ~115 ~0.11 ~66 2008
ADS 16402 B Kertenkele 22s 57d 47sn +38° 40′ 30″ 10.4 453 G0V HAT-P-1b 0.524 1.225 4.4652934 0.0553 0.067- 86.28 2006
HR 8799 Kanatlıat 23s 07d 29sn +21° 08′ 03″ 5.964 120 A5V d 10 1.2 ~36500 24 ~0 ~0 2008
HR 8799 Kanatlıat 23s 07d 29sn +21° 08′ 03″ 5.964 120 A5V c 10 1.2 ~69000 38 ~0 ~0 2008
HR 8799 Kanatlıat 23s 07d 29sn +21° 08′ 03″ 5.964 120 A5V b 7 1.1 ~170000 68 ~0 ~0 2008
WASP-10 Kanatlıat 23s 15d 58sn +31° 27′ 46″ 12.7 290 K5 b 3.06 1.08 3.0927616 0.0371 0.057 86.8 2008
WASP-4 Anka 23s 34d 15sn −42° 03′ 41″ 12.6 851 G7V b 1.237 1.365 1.3382282 0.0230 0 89.35 2007
GSC 03239-00992 Andromeda 23s 39d 06sn +42° 27′ 58″ 10.5 650 F HAT-P-6b 1.057 1.33 3.852985 0.05235 0 85.51 2007
WASP-5 Anka 23s 57d 24sn −41° 16′ 38″ 12.26 967 G4V b 1.58 1.09 1.6284296 0.02683 0 85+ 2007
COROT-5 Tekboynuz 14 F9V b 0.86 1.2 4 2008
COROT-6 Tekboynuz 13.9 F5V b 1.16 8.89 2009
COROT-7 Tekboynuz 11.7 390 K0V b 0.035 0.157 0.85 0.017 0 70 2009
WASP-6 12.4 1001 G8V b 0.503 1.224 3.361006 0.0421 0.054 88.47 2008
WASP-8 9.9 160 G6 b 2.23 1.17 8.16 0.0793 2008
WASP-9 10.2 489 G0 b 2.3 1.3 1.99 0.0311 2008
WASP-13 10.7 509 F9 b 0.37 1.03 4.35 0.0522 2008

Güneşdışı gezegen adayları[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana yıldızın Bahar açısına göre sıralanmıştır. Çoklu gezegen sistemleri sarı renk ile belirtilmiştir.

Yıldız Takımyıldız Sağ
açıklık
Yükselim Gör.
par.
Yıldız uzaklığı (Iy) Tayf
türü
Gezegen Kütle
(MJ)
Yörünge
süresi

(g)
Yarı-büyük
eksen

(AU)
Yörünge
dış merkezi
Keşif
yılı
HD 142 Anka 00s 06d 19sn −49° 04′ 30″ 5.70 67.18 G1IV b >1.31 350.3 1.045 0.26 2001
GJ 3021 Küçüksuyılanı 00s 16d 12sn –79° 51′ 04″ 6.59 57.47 G6V b >3.37 133.71 0.495 0.511 2000
HD 2039 Anka 00s 24d 20sn −56° 39′ 00″ 9.01 293 G2/G3IV–V b >4.85 1192.582 2.19 0.68 2002
BD-17°63 Balina 00s 28d 34sn –16° 13′ 35″ 9.62 112.9 K5V b >5.1 655.6 1.34 0.54 2008
HD 2638 Balina 00s 29d 59sn −05° 45′ 50″ 9.44 175.18 G5 b >0.48 3.4442 0.044 0 2005
54 Piscium A Balıklar 00s 39d 21sn +21° 15′ 01″ 5.80 36.2 K0V b >0.227 62.206 0.296 0.618 2003
HD 4113 Heykeltraş 00s 43d 13sn −37° 58′ 57″ 7.88 144 G5V b >1.56 526.62 1.28 0.903 2007
HD 4208 Heykeltraş 00s 44d 26sn −26° 30′ 56″ 7.79 106.6 G5V b >0.804 828.0 1.650 0.052 2001
HD 4308 Tukan 00s 44d 39sn −65° 38′ 58″ 6.54 71.39 G5V b >0.0442 15.56 0.115 0.00 2005
HD 4203 Balıklar 00s 44d 41sn +20° 26′ 56″ 8.68 253 G5 b >1.65 400.944 1.09 0.46 2001
HD 5319 Balina 00s 55d 01sn +00° 47′ 22″ 8.05 326 K0III b >1.94 669.37 1.74 0.12 2007
HD 6434 Anka 01s 04d 40sn −39° 29′ 17″ 7.72 131.5 G3IV b >0.39 21.998 0.14 0.17 2000
HD 7924 Kraliçe 01s 21d 59sn +76° 42′ 37″ 7.19 54.8 K0V b >0.029 5.3978 0.057 0.17 2009
HD 8574 Balıklar 01s 25d 12sn +28° 34′ 00″ 7.12 144 F8 b >2.23 228.8 0.76 0.4 2002
Upsilon Andromedae A Andromeda 01s 36d 48sn +41° 24′ 20″ 4.09 43.9 F8V c >1.97 241.23 0.830 0.262 1999
Upsilon Andromedae A Andromeda 01s 36d 48sn +41° 24′ 20″ 4.09 43.9 F8V d >3.93 1290.1 2.54 0.258 1999
q1 Eridani Irmak 01s 42d 29sn −53° 44′ 27″ 5.52 56.57 F8V b >0.93 1003 2.03 0.16 2003
109 Piscium Balıklar 01s 44d 55sn +20° 04′ 59″ 6.29 106 G5IV b >6.38 1076.4 2.16 0.1023 2000
HD 11506 Balina 01s 52d 51sn −19° 30′ 25″ 7.51 175.6 G0V b >3.44 1270 2.43 0.22 2007
HD 11506 Balina 01s 52d 51sn −19° 30′ 25″ 7.51 175.6 G0V c >0.82 170.46 0.639 0.42 2009
Eta2 Hydri Küçüksuyılanı 01s 54d 56sn −67° 38′ 50″ 4.70 216.89 G8.5III b >6.54 711 1.93 0.40 2005
HD 11964 Balina 01s 57d 09sn −10° 14′ 32″ 6.42 110.8 G5IV c >0.0788 37.910 0.229 0.30 2007
HD 11964 Balina 01s 57d 09sn −10° 14′ 32″ 6.42 110.8 G5IV b >0.622 1945 3.16 0.041 2005
HD 12661 Koç 02s 04d 34sn +25° 24′ 51″ 7.44 121.2 G6V b >2.34 262.53 0.834 0.361 2001
HD 12661 Koç 02s 04d 34sn +25° 24′ 51″ 7.44 121.2 G6V c >1.83 1679 2.86 0.017 2003
Gliese 86 A Irmak 02s 10d 14sn −50° 50′ 00″ 6.17 35.9 K1V b >3.91 15.76491 0.113 0.0416 2000
79 Ceti Balina 02s 35d 19sn −03° 33′ 38″ 6.78 117.1 G5IV b >0.260 75.523 0.363 0.252 2000
Lambda2 Fornacis Ocak 02s 36d 59sn −34° 34′ 41″ 5.78 83.1 G1V b >0.069 17.24 0.14 0.20 2009
HD 16175 Kahraman 02s 37d 01sn +42° 03′ 45″ 7.28 195 G0 b >4.5 856 2.07 0.48 2007
81 Ceti Balina 02s 37d 42sn −03° 23′ 46″ 5.65 317 G5III b >5.3 952.7 2.5 0.206 2008
Iota Horologii Saat 02s 42d 31sn −50° 48′ 12″ 5.40 50.6 G0Vp b >2.24 311.3 0.91 0.22 1998
HD 17092 Kahraman 02s 46d 22sn +49° 39′ 11″ 7.73 109 K0III b >4.6 359.9 1.29 0.166 2007
HIP 14810 Koç 03s 11d 14sn +21° 05′ 50″ 8.52 173 G5 b >3.84 6.6792 0.0692 0.147 2006
HIP 14810 Koç 03s 11d 14sn +21° 05′ 50″ 8.52 173 G5 c >0.76 95.2914 0.407 0.4088 2006
94 Ceti A Balina 03s 12d 46sn −01° 11′ 45″ 5.07 73 F8V b >1.69 535.7 1.428 0.30 2000
HD 20367 Koç 03s 17d 40sn +31° 07′ 37″ 6.41 88.44 G0 b >1.07 500 1.25 0.23 2002
HD 20782 Ocak 03s 20d 03sn −28° 51′ 14″ 7.38 117 G2V b >1.8 585.86 1.36 0.92 2006
HD 20868 Ocak 03s 20d 43sn –33° 43′ 48″ 9.92 159.5 K3/4IV b >1.99 380.85 0.947 0.75 2008
HD 23127 Ağcık 03s 39d 24sn −60° 04′ 40″ 8.58 290 G2V b >1.5 1214 2.4 0.44 2007
HD 23079 Ağcık 03s 39d 43sn −52° 54′ 57″ 7.10 113.5 F8/G0V b >2.61 738.459 1.65 0.1 2001
HD 23596 Kahraman 03s 48d 00sn +40° 31′ 50″ 7.24 170 F8 b >7.19 1558 2.72 0.314 2002
HD 24040 Boğa 03s 50d 23sn +17° 28′ 35″ 7.52 151.7 G0 b >4.04 3400 4.68 0.068 2006
Epsilon Reticuli A Ağcık 04s 16d 29sn −59° 18′ 07″ 4.40 59.45 K2IVa b >1.56 428.1 1.271 0.060 2001
HD 27894 Ağcık 04s 20d 47sn −59° 24′ 39″ 9.36 138.1 K2V b >0.618 17.991 0.1221 0.049 2005
HD 28185 Irmak 04s 26d 26sn −10° 33′ 02″ 7.81 129 G5 b >5.72 383.0 1.031 0.070 2001
Epsilon Tauri Boğa 04s 28d 37sn +19° 10′ 50″ 3.53 155 K0III b >7.6 645.5 1.93 0.151 2007
HD 30177 Kılıçbalığı 04s 41d 54sn −58° 01′ 14″ 8.41 179 G8V b >9.17 2819.654 3.86 0.3 2002
Gliese 176 Boğa 04s 42d 56sn +18° 57′ 29″ 9.97 30.7 M2.5V b >0.0757 10.2366 0.0727 0.23 2007
HD 33283 Tavşan 05s 08d 01sn −26° 47′ 50″ 8.05 280 G3V b >0.33 18.179 0.168 0.48 2006
HD 33564 Zürafa 05s 22d 33sn +79° 13′ 52″ 5.08 68.4 F6V b >9.1 388 1.1 0.34 2005
HD 37124 Boğa 05s 37d 02sn +20° 43′ 50″ 7.68 108.3 G4V b >0.61 154.46 0.53 0.055 1999
HD 37124 Boğa 05s 37d 02sn +20° 43′ 50″ 7.68 108.3 G4V d >0.6 843.6 1.64 0.14 2002
HD 37124 Boğa 05s 37d 02sn +20° 43′ 50″ 7.68 108.3 G4V c >0.66 2295 3.19 0.2 2005
Pi Mensae Masa 05s 37d 09sn −80° 28′ 08″ 5.67 59.39 G1V b >10.312 2151 3.379 0.6405 2001
HD 37605 Avcı 05s 40d 01sn +06° 03′ 38″ 8.69 140 K0V b >2.3 55 0.25 0.677 2004
HD 38529 A Avcı 05s 46d 34sn +01° 10′ 05″ 5.94 138 G4IV b >0.78 14.309 0.129 0.29 2000
HD 40307 Ressam 05s 54d 04sn –60° 01′ 24″ 7.17 41.7 K2.5V b >0.0132 4.3115 0.047 0 2008
HD 40307 Ressam 05s 54d 04sn –60° 01′ 24″ 7.17 41.7 K2.5V c >0.0216 9.62 0.081 0 2008
HD 40307 Ressam 05s 54d 04sn –60° 01′ 24″ 7.17 41.7 K2.5V d >0.0288 20.46 0.134 0 2008
HD 41004 A Ressam 05s 59d 49sn −48° 14′ 22″ 8.65 139 K1V b >2.3 655 1.31 0.39 2004
HD 40979 Arabacı 06s 04d 29sn +44° 15′ 37″ 6.74 109 F8V b >3.83 263.84 0.855 0.269 2002
HD 43691 Arabacı 06s 19d 35sn +41° 05′ 32″ 8.03 304 G0IV-V b >2.49 36.96 0.24 0.14 2007
HD 45364 Büyük Köpek 06s 25d 38sn −31° 28′ 51″ 8.07 106.3 G8V b >0.1872 226.93 0.6813 0.1684 2008
HD 45364 Büyük Köpek 06s 25d 38sn −31° 28′ 51″ 8.07 106.3 G8V c >0.6579 342.85 0.8972 0.0974 2008
HD 45350 Arabacı 06s 28d 45sn +38° 57′ 46″ 7.88 160.0 G5IV b >1.82 962.1 1.918 0.778 2005
HD 45652 Tekboynuz 06s 29d 13sn +10° 56′ 02″ 8.10 117.9 G8-K0 b >0.47 44 0.23 0.38 2008
6 Lyncis Vaşak 06s 30d 47sn +58° 09′ 46″ 5.86 186 K0IV b >2.4 899 2.2 0.134 2008
HD 46375 Tekboynuz 06s 33d 12sn +05° 27′ 46″ 7.94 108.9 K1IV b >0.226 3.023573 0.0398 0.063 2000
HD 47186 Büyük Köpek 06s 36d 09sn –27° 37′ 20″ 7.80 123.4 G5V b >0.07167 4.0845 0.05 0.038 2008
HD 47186 Büyük Köpek 06s 36d 09sn –27° 37′ 20″ 7.80 123.4 G5V c >0.35061 1353.6 2.395 0.249 2008
HD 47536 Büyük Köpek 06s 37d 47sn −32° 20′ 23″ 5.25 395 K1III b >4.96 430 1.61 0.2 2002
HD 47536 Büyük Köpek 06s 37d 47sn −32° 20′ 23″ 5.25 395 K1III c >6.98 2500 3.72 0.14 2007
HD 48265 Pupa 06s 40d 02sn −48° 32′ 31″ 8.07 285 G5V b >1.2 762 1.6 0.24 2008
HD 49674 Arabacı 06s 51d 30sn +40° 52′ 03″ 8.10 133.8 G5V b >0.105 4.94737 0.0580 0.087 2002
HD 50499 Pupa 06s 52d 02sn −33° 54′ 56″ 7.22 154.2 GIV b >1.71 2582.7 3.86 0.23 2005
HD 50554 İkizler 06s 54d 42sn +24° 14′ 44″ 6.86 101.2 F8 b >4.9 1279 2.38 0.42 2002
HD 52265 Tekboynuz 07s 00d 18sn −05° 22′ 01″ 6.30 91.5 G0V b >1.09 119.290 0.504 0.325 2000
HD 59686 İkizler 07s 31d 48sn +17° 05′ 09″ 5.45 300 K2III b >5.25 303 0.911 0 2003
HD 60532 Pupa 07s 34d 03sn −22° 17′ 46″ 4.45 83.8 F6IV-V b >3.15 201.83 0.77 0.278 2008
HD 60532 Pupa 07s 34d 03sn −22° 17′ 46″ 4.45 83.8 F6IV-V c >7.46 607.06 1.58 0.038 2008
NGC 2423-3 Pupa 07s 37d 09sn −13° 54′ 24″ 9.45 2500 K-M b >10.6 714.3 2.1 0.21 2007
HD 63454 Bukalemun 07s 39d 21sn −78° 16′ 44″ 9.37 116.7 K4V b >0.38 2.81782 0.036 0 2005
Pollux İkizler 07s 45d 18sn +28° 01′ 34″ 1.15 33.7 K0IIIb b >2.3 589.64 1.64 0.02 2006
HD 65216 Karina 07s 53d 4sn −63° 38′ 50″ 7.98 116.0 G5V b >1.22 613 1.374 0.41 2003
HD 66428 Tekboynuz 08s 03d 28sn −01° 09′ 45″ 8.25 179 G5 b >2.82 1973 3.18 0.465 2006
HD 68988 Büyük Ayı 08s 18d 22sn +61° 27′ 38″ 8.21 189 G0 b >1.92 6.276370 0.0704 0.1497 2001
HD 68988 Büyük Ayı 08s 18d 22sn +61° 27′ 38″ 8.21 189 G0 c >5.29 4100 5.32 0.01 2006
HD 69830 Pupa 08s 18d 23sn −12° 37′ 55″ 5.95 41 K0V b >0.033 8.667 0.0785 0.1 2006
HD 69830 Pupa 08s 18d 23sn −12° 37′ 55″ 5.95 41 K0V c >0.038 31.56 0.186 0.13 2006
HD 69830 Pupa 08s 18d 23sn −12° 37′ 55″ 5.95 41 K0V d >0.058 197 0.63 0.07 2006
HD 70642 Pupa 08s 21d 28sn −39° 42′ 19″ 7.18 95 G5V b >1.97 2068 3.232 0.034 2003
HD 70573 Suyılanı 08s 22d 50sn +01° 51′ 34″ 8.70 149 G1-1.5V b >6.1 851.8 1.76 0.4 2007
HD 72659 Suyılanı 08s 34d 03sn −01° 34′ 05″ 7.48 168 G0V b >2.96 3177.4 4.16 0.2 2002
HD 73267 Kumpas 08s 36d 18sn –34° 27′ 36″ 8.90 179.1 G5V b >3.06 1260 2.198 0.256 2008
HD 73256 Kumpas 08s 36d 23sn −30° 02′ 15″ 8.08 119 G8/K0 b >1.87 2.54858 0.037 0.03 2003
HD 73526 Yelken 08s 37d 16sn −41° 19′ 08″ 9.00 323 G6V b >2.07 187.5 0.66 0.39 2002
HD 73526 Yelken 08s 37d 16sn −41° 19′ 08″ 9.00 323 G6V c >2.30 376.9 1.05 0.40 2006
4 Ursae Majoris Büyük Ayı 08s 40d 13sn +64° 19′ 41″ 5.79 252 K1III b >7.1 269.3 0.87 0.432 2007
Gliese 317 Kumpas 08s 40d 59sn −23° 27′ 23″ 12.0 29.9 M3.5 b >1.2 692.9 0.95 0.193 2007
HD 74156 Suyılanı 08s 42d 25sn +04° 34′ 41″ 7.62 210.6 G0 b >1.88 51.65 0.294 0.64 2001
HD 74156 Suyılanı 08s 42d 25sn +04° 34′ 41″ 7.62 210.6 G0 d >0.396 336.6 1.01 0.25 2007
HD 74156 Suyılanı 08s 42d 25sn +04° 34′ 41″ 7.62 210.6 G0 c >8.03 2476 3.85 0.43 2001
HD 75289 Yelken 08s 47d 40sn −41° 44′ 12″ 6.35 94.36 G0V b >0.467 3.509267 0.0482 0.034 1999
55 Cancri A Yengeç 08s 52d 37sn +28° 20′ 02″ 5.95 40.9 G8V e >0.034 2.81705 0.038 0.07 2004
55 Cancri A Yengeç 08s 52d 37sn +28° 20′ 02″ 5.95 40.9 G8V b >0.824 14.65162 0.115 0.014 1996
55 Cancri A Yengeç 08s 52d 37sn +28° 20′ 02″ 5.95 40.9 G8V c >0.169 44.3446 0.240 0.086 2002
55 Cancri A Yengeç 08s 52d 37sn +28° 20′ 02″ 5.95 40.9 G8V f >0.144 260 0.781 0.2 2005
HD 75898 Vaşak 08s 53d 51sn +33° 03′ 25″ 8.04 262.9 G0IV b >2.51 407.26 1.168 0.10 2007
HD 76700 Uçanbalık 08s 53d 55sn −66° 48′ 03″ 8.13 194.6 G6V b >0.233 3.97097 0.0511 0.095 2002
HD 81040 Aslan 09s 23d 47sn +20° 21′ 52″ 7.72 106.2 G2/G3 b >6.86 1001.7 1.94 0.526 2005
41 Lyncis Büyük Ayı 09s 28d 40sn +45° 36′ 05″ 5.41 287.9 K0III-IV b >2.7 184.02 0.81 0 2008
HD 82943 Suyılanı 09s 34d 50sn −12° 07′ 46″ 6.54 89.56 G0 c >1.85 219.4 0.75 0.38 2001
HD 82943 Suyılanı 09s 34d 50sn −12° 07′ 46″ 6.54 89.56 G0 b >1.84 435.1 1.18 0.18 2000
HD 83443 Yelken 09s 37d 11sn −43° 16′ 19″ 8.23 141.9 K0V b >0.38 2.98565 0.039 0.013 2000
HD 86081 Altılık 09s 56d 06sn −03° 48′ 30″ 8.73 297 F8V b >1.5 2.1375 0.039 0.008 2006
HD 88133 Aslan 10s 10d 07sn +18° 11′ 12″ 8.01 242.7 G5IV b >0.299 3.41587 0.0472 0.133 2004
HD 89307 Aslan 10s 18d 21sn +12° 37′ 15″ 7.06 108 G0V b >2.73 3090 4.15 0.27 2004
HD 89744 Büyük Ayı 10s 22d 10sn +41° 13′ 46″ 5.74 130 F7V b >8.58 256.80 0.934 0.6770 2000
HD 92788 Altılık 10s 42d 48sn −02° 11′ 01″ 7.31 107.1 G5 b >3.86 377.7 0.97 0.27 2000
HD 93083 Pompa 10s 44d 20sn −33° 34′ 37″ 8.30 94.22 K3V b >0.37 143.58 0.477 0.14 2005
BD−10°3166 Kupa 10s 58d 28sn −10° 46′ 13″ 10.08 218 G4V b >0.458 3.48777 0.0452 0.019 2000
47 Ursae Majoris Büyük Ayı 10s 59d 29sn +40° 25′ 46″ 5.10 45.9 G0V b >2.60 1083.2 2.11 0.049 1996
47 Ursae Majoris Büyük Ayı 10s 59d 29sn +40° 25′ 46″ 5.10 45.9 G0V c >0.46 2190.01 3.39 0.22 2001
HD 99109 Aslan 11s 24d 17sn −01° 31′ 44″ 9.10 197 K0 b >0.502 439.3 1.105 0.09 2006
83 Leonis B Aslan 11s 26d 46sn +03° 00′ 22″ 7.57 58.64 K2V b >0.109 17.0431 0.1232 0.254 2005
HD 100777 Aslan 11s 35d 52sn −04° 45′ 21″ 8.42 172 K0V b >1.16 383.7 1.03 0.36 2007
HD 101930 Erboğa 11s 43d 30sn −58° 00′ 24″ 8.21 99.42 K1V b >0.30 70.46 0.302 0.11 2005
HD 102117 Erboğa 11s 44d 50sn −58° 42′ 13″ 7.47 136.9 G6V b >0.172 20.8133 0.1532 0.121 2004
HD 102195 Başak 11s 45d 42sn +02° 49′ 17″ 8.05 94 G8V ET-1 >0.488 4.115 0.049 0.06 2006
HD 102272 Başak 11s 46d 24sn +14° 07′ 26″ 8.71 1170 K0 b >5.9 127.58 0.614 0.05 2008
HD 102272 Başak 11s 46d 24sn +14° 07′ 26″ 8.71 1170 K0 c >2.6 520 1.57 0.68 2008
HD 104985 Zürafa 12s 05d 15sn +76° 54′ 20″ 5.79 333 G9III b >6.3 198.2 0.78 0.03 2003
HD 106252 Başak 12s 13d 29sn +10° 02′ 29″ 7.36 122.1 G0 b >6.81 1500 2.61 0.54 2002
HD 107148 Başak 12s 19d 13sn −03° 19′ 11″ 8.01 167.3 G5 b >0.21 48.056 0.269 0.05 2006
HD 108147 Güneyhaçı 12s 25d 46sn −64° 01′ 19″ 6.99 125.7 F8/G0V b >0.40 10.901 0.104 0.498 2000
HD 108874 Berenis'in Saçı 12s 30d 26sn +22° 52′ 47″ 8.76 223.4 G5 b >1.36 395.4 1.051 0.07 2003
HD 108874 Berenis'in Saçı 12s 30d 26sn +22° 52′ 47″ 8.76 223.4 G5 c >1.018 1605.8 2.68 0.25 2005
HD 109749 Erboğa 12s 37d 16sn −40° 48′ 43″ 8.10 192.5 G3IV b >0.28 5.24 0.0635 0.01 2005
HW Virginis Başak 12s 44d 20sn −08° 40′ 17″ 10.9 590 sdB+M c >8.47 3310 3.62 0.31 2008
HD 111232 Sinek 12s 48d 51sn −68° 25′ 30″ 7.61 94.6 G8V b >6.8 1143 1.97 0.2 2004
HD 114386 Erboğa 13s 10d 39sn −35° 03′ 17″ 8.73 91.42 K3V b >1.24 937.7 1.65 0.23 2004
HD 114762 Berenis'in Saçı 13s 12d 19sn +17° 31′ 01″ 7.30 91.3 F9V b >11.02 83.8881 0.363 0.3359 1989
HD 114783 Başak 13s 12d 43sn −02° 15′ 54″ 7.57 66.60 K0 b >1.034 496.9 1.169 0.085 2001
HD 114729 Erboğa 13s 12d 44sn −31° 52′ 24″ 6.69 114.1 G3V b >0.95 1114 2.11 0.167 2003
70 Virginis Başak 13s 28d 26sn +13° 47′ 12″ 5.00 59.1 G4V b >7.49 116.6884 0.484 0.4007 1996
HD 117207 Erboğa 13s 29d 21sn −35° 34′ 15″ 7.26 108 G8IV/V b >2.06 2627.08 3.78 0.16 2005
HD 117618 Erboğa 13s 32d 25sn −47° 16′ 16″ 7.18 124.0 G2V b >0.178 25.827 0.176 0.42 2004
HD 118203 Büyük Ayı 13s 34d 02sn +53° 43′ 42″ 8.05 289 K0 b >2.13 6.1335 0.07 0.309 2005
Tau Boötis A Çoban 13s 47d 17sn +17° 27′ 22″ 4.50 50.84 F7V b >4.13 3.312463 0.0481 0.023 1996
HD 121504 Erboğa 13s 57d 17sn −56° 02′ 24″ 7.54 144.6 G2V b >1.22 63.33 0.33 0.03 2000
HD 122430 Suyılanı 14s 02d 22sn −27° 25′ 47″ 5.48 440 K3III b >3.71 344.95 1.02 0.68 2003
HD 125612 Başak 14s 20d 54sn −17° 28′ 53″ 8.31 172.3 G3V b >3.5 502 1.2 0.39 2007
HD 128311 Çoban 14s 36d 00sn +09° 44′ 47″ 7.51 54.14 K0 b >2.19 458.6 1.100 0.25 2000
HD 128311 Çoban 14s 36d 00sn +09° 44′ 47″ 7.51 54.14 K0 c >3.22 928 1.76 0.170 2005
HD 130322 Başak 14s 47d 32sn −00° 16′ 53″ 8.05 97.02 K0V b >1.08 10.724 0.088 0.048 2000
HD 132406 Çoban 14s 56d 55sn +53° 22′ 56″ 8.45 232 G0V b >5.61 974 1.98 0.34 2007
23 Librae Terazi 15s 13d 28sn −25° 18′ 33″ 6.45 81 G5V b >1.62 258.31 0.820 0.243 2000
HD 136118 Yılan 15s 18d 55sn −01° 35′ 32″ 6.94 171 F9V b >11.9 1209 2.3 0.37 2002
Gliese 581 Terazi 15s 19d 26sn −07° 43′ 20″ 10.55 20.3 M3 b >0.04978 5.36843 0.04061 0.01374 2005
Gliese 581 Terazi 15s 19d 26sn −07° 43′ 20″ 10.55 20.3 M3 c >0.01596 12.92648 0.07295 0.15926 2007
Gliese 581 Terazi 15s 19d 26sn −07° 43′ 20″ 10.55 20.3 M3 d >0.02455 83.22730 0.2525 0.12118 2007
Iota Draconis Ejderha 15s 24d 55sn +58° 57′ 57″ 3.31 102.7 K2III b >8.82 511.098 1.275 0.7124 2001
HD 139357 Ejderha 15s 35d 16sn +53° 55′ 20″ 5.98 396.0 K4III b >9.76 1125.7 2.36 0.1 2009
HD 330075 Cetvel 15s 49d 37sn −49° 57′ 48″ 9.36 163.7 G5 b >0.76 3.369 0.043 0 2004
Kappa Coronae Borealis Kuzeytacı 15s 51d 13sn +35° 39′ 26″ 4.79 101.5 K1IVa b >1.8 1191 2.68 0.19 2007
HD 141937 Terazi 15s 52d 17sn −18° 26′ 09″ 7.25 109.1 G2/G3V b >9.7 653.22 1.52 0.41 2002
HD 142415 Cetvel 15s 57d 40sn −60° 12′ 00″ 7.34 111.5 G1V b >1.62 386.3 1.05 0.5 2003
Rho Coronae Borealis Kuzeytacı 16s 01d 03sn +33° 18′ 51″ 5.40 56.81 G0V or G2V b >1.093 39.8449 0.229 0.057 1997
HD 143361 Cetvel 16s 01d 50sn –44° 26′ 04″ 9.20 194 G0V b >3.0 1086 2.0 0.18 2008
HD 142022 A Sekizlik 16s 10d 15sn −84° 13′ 53″ 7.70 117 K0V b >4.4 1923 2.8 0.57 2005
14 Herculis Herkül 16s 10d 23sn +43° 49′ 18″ 6.67 59 K0V b >4.64 1773.4 2.77 0.369 1998
14 Herculis Herkül 16s 10d 23sn +43° 49′ 18″ 6.67 59 K0V c >2.1 6906 6.9 0 2005
HD 145377 Akrep 16s 11d 36sn –27° 04′ 41″ 8.12 188 G3V b >5.76 103.95 0.45 0.307 2008
PSR B1620−26 Akrep 16s 23d 38sn −26° 31′ 53″ 24 12,400 pulsar
+ DB
b 2.5 ~36500 23 low 1993
HD 147513 Akrep 16s 24d 01sn −39° 11′ 34″ 5.37 41.96 G3/G5V b >1.21 528.4 1.32 0.26 2002
HD 149143 Yılancı 16s 32d 51sn +02° 05′ 05″ 7.90 206 G0IV b >1.33 4.072 0.053 0.016 2005
HD 154345 Herkül 17s 02d 36sn +47° 04′ 55″ 6.74 58.91 G8V b >0.963 3322 4.18 0.036 2006
HD 153950 Akrep 17s 04d 31sn –43° 18′ 35″ 7.39 162 F8V b >2.73 499.4 1.28 0.34 2008
HD 155358 Herkül 17s 09d 35sn +33° 21′ 21″ 7.50 141.5 G0 b >0.89 195 0.628 0.112 2007
HD 155358 Herkül 17s 09d 35sn +33° 21′ 21″ 7.50 141.5 G0 c >0.504 530.3 1.224 0.176 2007
HD 154672 Sunak 17s 10d 05sn −56° 26′ 57″ 8.22 215 G3IV b >4.96 163.94 0.597 0.61 2008
HD 154857 Sunak 17s 11d 15sn −56° 40′ 50″ 7.25 223 G5V b >1.8 409 1.2 0.47 2004
HD 156846 Yılancı 17s 20d 34sn −19° 20′ 01″ 6.51 160 G0V b >10.45 359.51 0.99 0.8472 2007
Gliese 674 Sunak 17s 28d 40sn −46° 53′ 43″ 9.38 14.8 M2.5 b >0.037 4.6938 0.039 0.2 2007
HD 159868 Akrep 17s 38d 60sn −43° 08′ 44″ 7.24 172 G5V b >1.7 986 2 0.69 2007
Mu Arae Sunak 17s 44d 08sn −51° 50′ 02″ 5.15 50.6 G3IV–V c >0.03321 9.6386 0.09094 0.172 2004
Mu Arae Sunak 17s 44d 08sn −51° 50′ 02″ 5.15 50.6 G3IV–V d >0.5219 310.55 0.9210 0.0666 2006
Mu Arae Sunak 17s 44d 08sn −51° 50′ 02″ 5.15 50.6 G3IV–V b >1.676 643.25 1.497 0.128 2000
Mu Arae Sunak 17s 44d 08sn −51° 50′ 02″ 5.15 50.6 G3IV–V e >1.814 4205.8 5.235 0.0985 2002
OGLE-2005-BLG-390L Akrep 17s 54d 19sn −30° 22′ 38″ 19.7 21500 M? b 0.018 3500 2.6 2006
HD 164922 Herkül 18s 02d 30sn +26° 18′ 46″ 7.01 71.5 K0V b >0.36 1155 2.11 0.05 2006
OGLE-2005-BLG-169L Yay 18s 06d 05sn −30° 43′ 57″ 19.4 8800 M? b 0.041 3300 2.7 2006
MOA-2007-BLG-192L Yay 18s 08d 04sn –27° 09′ 00″ 3000 b 0.01 0.62 2008
HD 167042 Ejderha 18s 10d 31sn +54° 17′ 11″ 5.97 163 K1III b >1.6 416.1 1.3 0.03 2007
HD 168443 Yılan 18s 20d 04sn −09° 35′ 34″ 6.92 123.5 G5 b >7.2 58.116 0.29 0.529 1998
HD 168746 Yılan 18s 21d 49sn −11° 55′ 21″ 7.95 140.6 G5 b >0.23 6.403 0.065 0.081 2000
42 Draconis Ejderha 18s 25d 59sn +65° 33′ 49″ 4.83 317.4 K1.5III b >3.88 479.1 1.19 0.38 2009
HD 169830 Yay 18s 27d 49sn −29° 49′ 00″ 5.90 118.46 F9V b >2.88 225.62 0.81 0.31 2000
HD 169830 Yay 18s 27d 49sn −29° 49′ 00″ 5.90 118.46 F9V c >4.04 1487 2.55 0.33 2003
HD 170469 Yılancı 18s 29d 11sn +11° 41′ 44″ 8.21 212 G5IV b >0.67 1143 2.07 0.36 2007
HD 171028 Yılancı 18s 32d 15sn +06° 56′ 45″ 8.31 293.5 G0 b >1.83 538 1.29 0.61 2007
HD 173416 Çalgı 18s 43d 36sn +36° 33′ 24″ 6.06 135 G8III b >2.7 323.6 1.16 0.21 2009
HD 175541 Yılan 18s 55d 41sn +04° 15′ 55″ 8.03 418 G8IV b >0.61 297.3 1.03 0.33 2007
HD 177830 Çalgı 19s 05d 20sn +25° 55′ 14″ 7.17 192.54 K0 b >1.43 407.88 1.22 0.041 1999
HD 177830 Çalgı 19s 05d 20sn +25° 55′ 14″ 7.17 192.54 K0 c >0.186 111.19 0.514 0.40 2007
HD 178911 B Çalgı 19s 09d 03sn +34° 35′ 59″ 7.98 152.4 G5 b >6.292 71.487 0.32 0.1243 2001
HD 179949 Yay 19s 15d 33sn −24° 10′ 45″ 6.25 88.18 F8V b >0.916 3.092514 0.0443 0.022 2000
HD 181433 Tavus 19s 25d 10sn –66° 28′ 08″ 8.38 85.3 K5V b >0.0238 9.3743 0.08 0.396 2008
HD 181433 Tavus 19s 25d 10sn –66° 28′ 08″ 8.38 85.3 K5V c >0.64 962 1.76 0.28 2008
HD 181433 Tavus 19s 25d 10sn –66° 28′ 08″ 8.38 85.3 K5V d >0.54 2172 3.00 0.48 2008
HD 183263 Kartal 19s 28d 24sn +08° 21′ 28″ 7.86 173 G2IV b >3.69 634.23 1.52 0.38 2005
HD 183263 Kartal 19s 28d 24sn +08° 21′ 28″ 7.86 173 G2IV c >3.82 2950 4.25 0.253 2008
HD 231701 Okçuk 19s 32d 04sn +16° 28′ 27″ 8.97 354 F8V b >1.08 142 0.55 0.19 2007
HD 185269 Kuğu 19s 37d 12sn +28° 30′ 00″ 6.67 153 G0IV b >0.94 6.838 0.077 0.3 2006
16 Cygni B Kuğu 19s 41d 51sn +50° 31′ 03″ 6.20 70.5 G2.5V b >1.68 798.5 1.681 0.681 1996
HD 187123 Kuğu 19s 46d 57sn +34° 25′ 15″ 7.86 156.28 G5 b >0.52 3.097 0.042 0.03 1998
HD 187123 Kuğu 19s 46d 57sn +34° 25′ 15″ 7.86 156.28 G5 c >1.99 3810 4.89 0.252 1998
HD 187085 Yay 19s 49d 33sn −37° 46′ 50″ 7.22 147 G0V b >0.75 986 2.05 0.47 2006
HD 188015 Tilkicik 19s 52d 04sn +28° 06′ 01″ 8.22 171.66 G5IV b >1.50 461.2 1.1203 0.137 2005
Xi Aquilae Kartal 19s 54d 15sn +08° 27′ 41″ 4.72 204.5 G9IIIb b >2.8 136.75 0.68 0 2008
HD 190228 Tilkicik 20s 03d 00sn +28° 18′ 24″ 7.30 215.7 G5IV b >4.99 1127 2.31 0.43 2002
Gliese 777 A Kuğu 20s 03d 37sn +29° 53′ 48″ 5.71 51.81 G6IV c >0.057 17.1 0.128 0.01 2005
Gliese 777 A Kuğu 20s 03d 37sn +29° 53′ 48″ 5.71 51.81 G6IV b >1.502 2891 3.92 0.36 2002
HD 190647 Yay 20s 07d 20sn −35° 32′ 19″ 7.78 177 G5V b >1.9 1038.1 2.07 0.18 2007
HD 192263 Kartal 20s 13d 59sn −00° 52′ 00″ 7.79 64.85 K2V b >0.72 24.348 0.15 0 1999
HD 192699 Kartal 20s 16d 06sn +04° 34′ 05″ 6.44 210 G8IV b >2.5 351.5 1.16 0.149 2007
HD 195019 A Yunus 20s 28d 17sn +18° 46′ 12″ 6.91 65 G3IV–V b >3.43 18.3 0.14 0.05 1998
HD 196050 Tavus 20s 37d 51sn −60° 38′ 04″ 7.50 153 G3V b >3 1289 2.5 0.28 2002
HD 196885 A Yunus 20s 39d 51sn +11° 14′ 58″ 6.40 107.63 F8IV b >2.96 1349 2.30 0.462 2005
18 Delphini Yunus 20s 58d 26sn +10° 50′ 21″ 5.52 238.4 G6III b >10.3 993.3 2.6 0.08 2008
HD 202206 Oğlak 21s 14d 57sn −20° 47′ 21″ 8.08 151.14 G6V c >2.44 1383.4 2.55 0.267 2004
Gliese 832 Turna 21s 33d 34sn −49° 00′ 32″ 8.67 16.10 M1.5 b >0.64 3416 3.4 0.12 2008
HD 205739 Güneybalığı 21s 38d 08sn −31° 44′ 15″ 8.56 295 F7V b >1.37 279.8 0.896 0.27 2008
HD 208487 Turna 21s 57d 19sn −37° 45′ 49″ 7.48 144.4 G2V b >0.520 130.08 0.524 0.24 2004
V391 Pegasi Kanatlıat 22s 04d 12sn +26° 25′ 08″ 14.57 4570 sdB b >3.2 1140 1.7 0 2007
HD 210277 Kova 22s 09d 29sn −07° 32′ 32″ 6.63 69.41 G0 b >1.29 442.19 1.138 0.476 1998
Gliese 849 Kova 22s 09d 40sn −04° 38′ 27″ 10.42 28.7 M3.5 b >0.82 1890 2.35 0.06 2006
HD 210702 Kanatlıat 22s 11d 51sn +16° 02′ 02″ 5.93 183 K1III b >2 341.1 1.17 0.152 2007
HD 212301 Sekizlik 22s 27d 30sn −77° 43′ 04″ 7.77 172 F8V b >0.45 2.457 0.036 0 2005
HD 213240 Turna 22s 31d 00sn −49° 25′ 59″ 6.80 133 G4IV b >4.5 951 2.03 0.45 2001
Tau1 Gruis Turna 22s 53d 38sn −48° 35′ 54″ 6.03 108.58 G0V b >1.26 1311 2.561 0.0703 2002
Rho Indi Hintli 22s 54d 39sn −70° 04′ 25″ 6.06 86.43 G2.5IV b >2.26 1353 2.536 0.319 2002
HD 216770 Güneybalığı 22s 55d 53sn −26° 39′ 31″ 8.10 123.5 K1V b >0.65 118.45 0.46 0.37 2003
51 Pegasi Kanatlıat 22s 57d 27sn +20° 46′ 07″ 5.49 50.1 G2V b >0.472 4.230785 0.0527 0.013 1995
HD 217107 Balıklar 22s 58d 15sn −02° 23′ 42″ 6.16 64.3 G8IV b >1.37 7.1269 0.074 0.13 1998
HD 217107 Balıklar 22s 58d 15sn −02° 23′ 42″ 6.16 64.3 G8IV c >2.49 4210 5.27 0.517 1998
Psi1 Aquarii Kova 23s 15d 53sn −09° 05′ 15″ 4.21 148 K0III b >2.942 181.84 0.324 0.003 2003
HD 219828 Kanatlıat 23s 18d 47sn +18° 38′ 45″ 8.04 265 G0IV b >0.066 3.8335 0.052 0 2007
14 Andromedae Andromeda 23s 31d 17sn +39° 14′ 10″ 5.22 249 K0III b >4.8 185.84 0.83 0 2008
HD 221287 Tukan 23s 31d 20sn −58° 12′ 35″ 7.82 173 F7V b >3.09 456.1 1.25 0.08 2007
Gamma Cephei A Kral 23s 39d 20sn +77° 37′ 56″ 3.22 45 K2V b >1.59 902.96 2.044 0.115 1988
HD 222582 Kova 23s 41d 51sn −05° 59′ 08″ 7.70 137 G5 b >5.4 572 1.35 0.76 1999
HD 224693 Balina 23s 59d 54sn −22° 25′ 41″ 8.23 307 G2IV b >0.71 26.73 0.233 0.05 2006

Çoklu gezegen sistemleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana yıldızın tayf türüne göre düzenlenen çoklu gezegen sistemleri.

15 Ocak 2013 itibariyle Güneş Sistemi dışında bilinen 176 çoklu gezegen sistemi[1] (doğrulanmış en az iki gezegeni olan) vardır. Aşağıdaki yıldız tablosu; koordinatları, tayfsal ve fiziksel özellikleriyle doğrulanmış gezegenlerin bilgisini içermektedir (7 Temmuz 2011 itibariyle). İki önemli yıldız özelliği kütle ve metallikdir çünkü bu iki veri gezegen sistemlerinin yapısını belirler. Yüksek kütle ve metalliğe sahip yıldızlar, daha fazla gezegene sahip olma eğilimindedirler.

Renkli satırlar en az üç gezegeni olan yıldızları göstermektedir.

Renk göstergesi
3 4 5 6 7 8
Yıldız Takımyıldız Sağ
açıklık
Yükselim Görünen
parlaklık
Uzaklık (Iy) Tayf
türü
Kütle
(M)
Sıcaklık (K) Yaş
(Gyr)
Doğrulanmış
(doğrulanmamış)
gezegenler
Notlar
Güneş - - −26,74 1,6 × 10-5 G2V 1,000 5778 4,572 8 Bizim yıldızımız
Gliese 876 Kova 22s 53d 16,73sn −14° 15′ 49,3″ 10,17 15 M4V 0,334 3348 4,893 4 -
82 G. Eridani Irmak 03s 19d 55,65sn −43° 04′ 11,2″ 4,254 20 G8V 0,97 5401 5,76 3 -
Gliese 581 Terazi 15s 19d 26,83sn −07° 43′ 20,2″ 10,56 20 M3V 0,311 3484 4,326 4 (2) -
Gliese 667 C Akrep 17s 18d 57,16sn −34° 59′ 23,14″ 10,20 21 M1.5V 0,31 3700 bilinmiyor 5 (2) Üçlü yıldız sistemi
61 Virginis Başak 13s 18d 24,31sn −18° 18′ 40,3″ 4,74 28 G5V 0,954 5531 8,960 3 -
55 Cancri Yengeç 08s 52d 35,81sn +28° 19′ 50,9″ 5,95 40 G8V 1,026 5217 5,543 5 -
HD 69830 Pupa 08s 18d 23,95sn −12° 37′ 55,8″ 5,95 41 K0V 0,856 5385 7,446 3 -
HD 40307 Ressam 05s 54d 04,24sn −60° 01′ 24,5″ 7,17 42 K2.5V 0,752 4977 1,198 6 -
Upsilon Andromedae Andromeda 01s 36d 47,84sn +41° 24′ 19,7″ 4,09 44 F8V 1,010 6107 3,781 4 -
47 Ursae Majoris Büyük Ayı 10s 59d 27,97sn +40° 25′ 48,9″ 5,10 46 G0V 1,029 5892 7,434 3 -
Nu2 Lupi Kurt 15s 21d 49,57sn −48° 19′ 01,1″ 5,65 47 G2V bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 3 -
Gliese 163 Kılıçbalığı 04s 09d 16sn −53° 22′ 25″ 11,8 49 M3.5V 0,4 bilinmiyor 3 3 (1) -
Mu Arae Sunak 17s 44d 08,70sn −51° 50′ 02,6″ 5,15 51 G3IV-V 1,077 5704 6,413 4 -
HD 113538 Erboğa 13s 04d 57,48sn −52° 26′ 34,5″ 9,10 52 K9V 0,698 4685 1,278 2 -
Gliese 777 Kuğu 20s 03d 37,41sn +29° 53′ 48,5″ 5,71 52 G6IV 1,037 5588 12,110 2 -
Gliese 676 A Sunak 17s 30d 11,2042sn -51° 38′ 13,116″ 9,59 53 M0V 0,71 bilinmiyor bilinmiyor 4 -
HD 128311 Çoban 14s 36d 00,56sn +09° 44′ 47,5″ 7,51 54 K0V 0,804 4965 0,394 2 -
14 Herculis Herkül 16s 10d 24,31sn +43° 49′ 03,5″ 6,67 57 K0V 0,902 5311 0,706 2 -
83 Leonis Aslan 11s 26d 46,28sn +03° 00′ 22,8″ 7,57 59 K2V 0,777 4875 4,486 2 -
HD 217107 Balıklar 22s 58d 15,54sn −02° 23′ 43,4″ 6,18 65 G8IV 1,019 5646 7,320 2 -
HD 215152 Kova 22s 43d 21sn -06° 24′ 03″ 8,13 70 G8IV 1,019 5646 7,320 2 -
HD 1461 Balina 00s 18d 41,62sn −08° 03′ 09,5″ 6,47 76 G0V 1,08 5765 6,3 2 -
HD 134060 Pergel 15s 10d 44,97sn −61° 25′ 20,3″ 6,29 79 G3IV bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 2 -
HD 60532 Pupa 07s 34d 03,18sn −22° 17′ 45,8″ 4,46 83 F6IV-V 1,444 6095 2,671 2 -
HD 96700 Suyılanı 11s 07d 54sn -30° 10′ 28 ″ 6,50 83 G0V bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 2 -
HD 142 Anka 00s 06d 18,66sn −49° 04′ 30,3″ 5,70 84 G1IV... 1,1 6180 5,93 2 (1) -
HD 39194 Masa 05s 44d 32sn -70° 08′ 37″ 8,08 84 K0V bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 3 -
23 Librae Terazi 15s 13d 28,67sn −25° 18′ 33,6″ 6,45 85 G5V 1,047 5559 7,322 2 -
HIP 57274 Büyük Ayı 11s 44d 41sn +30° 57′ 33 ″ 8,96 85 K5V 0,73 4640 7,87 3 -
HD 181433 Tavus 19s 25d 09,57sn −66° 28′ 07,7″ 8,38 87 K5V 0,777 4962 8,974 3 -
HD 134606 Cennetkuşu 15s 15d 15sn -70° 31′ 11″ 6,85 87 G6IV bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 3 -
HD 82943 Suyılanı 09s 34d 50,74sn −12° 07′ 46,4″ 6,54 90 G0V 1,175 5874 3,080 2 (1) -
HD 114386 Erboğa 13s 10d 39,82sn −35° 03′ 17,2″ 8,73 91 K3V bilinmiyor 4819 2,19 2 -
HD 13808 Irmak 02s 12d 43sn -53° 44′ 38″ 8,38 93 K2V bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 2 -
Yıldız Takımyıldız Sağ
açıklık
Yükselim Görünen
parlaklık
Uzaklık (Iy) Tayf
türü
Kütle
(M)
Sıcaklık (K) Yaş
(Gyr)
Doğrulanmış
(doğrulanmamış)
gezegenler
Notlar
HD 21693 Ağcık 03s 27d 12sn -58° 19′ 25″ 7,94 105 G9IV bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 2 -
HD 11964 Balina 01s 57d 09,61sn −10° 14′ 32,7″ 6,42 107 G5IV 1,125 5522 9,561 2 -
HD 45364 Büyük Köpek 06s 25d 38,48sn −31° 28′ 51,4″ 8,07 107 G8V 0,815 5434 7,546 2 -
HD 37124 Boğa 05s 37d 02,49sn +20° 43′ 50,8″ 7,68 110 G4V 0,830 5606 3,327 3 -
HD 65216 Karina 07s 53d 41,3sn −63° 38′ 50,4″ 7,98 112 G5V 0,92 5666 3,327 2 -
HD 12661 Koç 02s 04d 34,29sn +25° 24′ 51,5″ 7,44 114 G6V 1,068 5742 7,051 2 -
HD 51608 Karina 006s 54d 51sn -55° 15′ 34″ 8,17 114 K0IV bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 2 -
HD 20781 Ocak 03s 20d 03sn -28° 47′ 02″ 8,44 115 G9,5V bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 2 İkili yıldız sistemi.
HD 169830 Yay 18s 27d 49,48sn −29° 49′ 00,7″ 5,91 119 F9V 1,413 6266 4,950 2 -
HD 215456 Turna 22s 46d 08sn -48° 58′ 4″ 6,63 124 G0,5V bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 2 -
Kepler-42 Kuğu 19s 28d 53sn +44° 37′ 10″ 16,12 126 M 0,13 3068 bilinmiyor 3 -
HD 31527 Tavşan 04s 55d 38sn -23° 14′ 31″ 7,48 126 G0V bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 3 -
HD 10180 Küçüksuyılanı 01s 37d 53,58sn −60° 30′ 41,5″ 7,33 127 G1V 1,055 5911 4,335 7 (2) -
HD 47186 Büyük Köpek 06s 36d 08,79sn −27° 37′ 20,3″ 7,79 129 G6V 0,991 5675 4,437 2 -
HR 8799 Kanatlıat 23s 07d 28,72sn +21° 08′ 03,3″ 5,96 129 A5V 1,472 7429 0,064 4 -
HD 38529 Avcı 05s 46d 34,96sn +01° 10′ 06,7″ 5,94 138 G4V 1,48 5697 3,28 2 (1) -
HD 93385 Yelken 10s 46d 15sn -41° 27′ 52″ 7,49 138 G2V bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 2 -
BD-08°2823 Altılık 10s 00d 47,72sn −09° 31′ 00,0″ 9,86 139 K3V 0,744 4746 4,526 2 -
HD 147018 Güney Üçgeni 16s 23d 00,15sn −61° 41′ 19,5″ 8,37 140 G9V 0,927 5441 6,364 2 -
HD 37605 Avcı 05s 40d 01,73sn +06° 03′ 38,1″ 8,69 140 K0 0,8 5475 10,71 2 -
HD 215497 Tukan 22s 46d 36,75sn −56° 35′ 58,3″ 8,97 142 K3V 0,865 4852 4,568 2 -
HD 20003 Küçüksuyılanı 03s 07d 38sn -72° 19′ 19″ 8,37 143 G8V bilinmiyor bilinmiyor bilinmiyor 2 -
HD 155358 Herkül 17s 09d 34,62sn +33° 21′ 21,1″ 7,27 144 G0V 0,873 5760 9,992 2 -
HIP 5158 Balina 01s 06d 02,05sn −22° 27′ 11,4″ 10,21 146 K5 0,780 4962 bilinmiyor 2 -
HD 187123 Kuğu 19s 46d 58,11sn +34° 25′ 10,3″ 7,83 157 G5V 1,056 5714 5,327 2 -
HD 204313 Oğlak 21s 28d 12,21sn –21° 43′ 34,5″ 7,99 154 G5V 1,045 5767 3,38 3 -
HD 11506 Balina 01s 52d 50,53sn −19° 30′ 25,1″ 7,54 169 G0V 1,191 6058 5,420 2 -
HD 41248 Ressam 06s 00d 33,0sn -56° 09′ 43″ 8,82 171 G2V 0,92 5713 2 2 -
HD 9446 Üçgen 01s 33d 20,18sn +29° 15′ 54,5″ 8,35 171 G5V 1,003 5793 3,876 2 -
HD 159868 Akrep 17s 38d 59,53sn −43° 08′ 43,8″ 7,27 172 G5V 1,09 5395 8,1 2 -
HIP 14810 Koç 03s 11d 14,23sn +21° 05′ 50,5″ 8,51 174 G5V 0,989 5485 5,271 3 -
HD 125612 Başak 14s 20d 53,51sn −17° 28′ 53,5″ 8,33 177 G3V 1,099 5897 2,150 3 -
HD 207832 Güneybalığı 21s 52d 36,0sn -26° 01′ 36″ 8,79 177 G5V 0,94 5710 4,5 2 -
HD 183263 Kartal 19s 28d 24,57sn +08° 21′ 30,0″ 7,86 180 G2IV 1,172 5888 3,303 2 -
HD 177830 Çalgı 19s 05d 20,77sn +25° 55′ 14,4″ 7,18 193 K0IV 1,477 4948 4,033 2 -
Yıldız Takımyıldız Sağ
açıklık
Yükselim Görünen
parlaklık
Uzaklık (Iy) Tayf
türü
Kütle
(M)
Sıcaklık (K) Yaş
(Gyr)
Doğrulanmış
(doğrulanmamış)
gezegenler
Notlar
HD 109271 Başak 12s 33d 36,0sn -11° 37′ 19″ 8,05 202 G5 1,047 5783 7,3 2 (1) -
HD 108874 Berenis'in Saçı 12s 30d 26,88sn +22° 52′ 47,4″ 8,74 204 G5V 0,987 5407 7,260 2 -
HD 74156 Suyılanı 08s 42d 25,12sn +04° 34′ 41,2″ 7,61 210 G0IV 1,236 6039 7,375 2 (1) -
Kepler-37 Çalgı 18s 58d 23,1sn 44° 31′ 05″ 9,77 215 G 0,803 5417 6 3 -
HD 200964 Tay 21s 06d 39,84sn +03° 48′ 11,2″ 6,49 223 K0III 1,437 5164 2,992 2 -
HD 163607 Ejderha 17s 53d 40sn +56° 23′ 31″ 8,15 225 G5IV 1,09 5543 8,6 2 -
HD 159243 Yılancı 17s 33d 22,0sn +05° 42′ 03″ 8,65 225 G0V 1,125 6123 1,25 2 -
HD 13908 Kraliçe 02s 18d 15,0sn +65° 35′ 40″ 7,51 232 F8V 1,29 6255 2,9 2 -
24 Sextantis Altılık 10s 23d 28,37sn −00° 54′ 08,1″ 6,44 253 G5III 1,545 5098 2,697 2 -
HAT-P-17 Kuğu 21s 38d 08,73sn +30° 29′ 19,4″ 10,54 295 K0V 0,857 5246 7,751 2 -
HD 73526 Yelken 08s 37d 16,48sn −41° 19′ 08,8″ 9,00 328 G6V 1,020 5470 5,589 2 -
HD 16031 Balina 02s 34d 11sn -12° 23′ 03″ 9,76 362 F2V 0,83 6040 12,8 2 -
HD 47536 Büyük Köpek 06s 37d 47,62sn −32° 20′ 23,0″ 5,26 402 K1III 0,944 4379 9,328 2 -
Kepler-68 Kuğu 19s 24d 07,76sn +49° 02′ 25,0″ 8,588 440 G 1,079 5793 6,3 3 -
COROT-7 Tekboynuz 06s 43d 49,47sn −01° 03′ 46,9″ 11,73 489 K0V 0,93 5275 1,5 2 (1) -
Kepler-10 Ejderha 19s 02d 33,06sn +50° 14′ 28,7″ 10,96 564 G5V 0,895 5627 11,876 2 -
HAT-P-13 Büyük Ayı 08s 39d 31,81sn +47° 21′ 07,3″ 10,62 698 G4 1,22 5638 5 2 (1) -
HD 102272 Başak 11s 46d 23,54sn +14° 07′ 26,3″ 8,71 796 K2III 1,886 4908 1,527 2 -
Kepler-20 Çalgı 19s 10d 47,524sn 42° 20′ 19,30″ 12,51 950 G8 0,912 5466 8,8 5 -
PSR B1257+12 Başak 13s 00d 03,58sn +12° 40′ 56,5″ 24,31 980 pulsar 1,444 28856 0,797 3 -
Yıldız Takımyıldız Sağ
açıklık
Yükselim Görünen
parlaklık
Uzaklık (Iy) Tayf
türü
Kütle
(M)
Sıcaklık (K) Yaş
(Gyr)
Doğrulanmış
(doğrulanmamış)
gezegenler
Notlar
Kepler-80 Çalgı 19s 44d 27,0sn +39° 58′ 44″ 15,0 1100 bilinmiyor bilinmiyor 4250 bilinmiyor 2 (3) -
Kepler-62 Çalgı 18s 52d 51,0sn +45° 20′ 60″ 13,75 ~1200 K2V 0,69 4869 bilinmiyor 5 -
Kepler-88 Çalgı 19s 24d 36sn +40° 40′ 10″ 11,454 ~1255 G 1,022 5513 2,45 2 -
Kepler-32 Kuğu 19s 51d 22,0sn +46° 34′ 27″ 16 1301,1 M1V 0,58 3900 bilinmiyor 5 -
Kepler-36 Kuğu 19s 25d 00,04sn +49° 13′ 54,58″ 11,866 1530 G1V 1,07 5911 bilinmiyor 2
NN Serpentis Yılan 15s 52d 56,13sn +12° 54′ 44,7″ 16,67 1593 WD+M 0,646 18858 10,153 2 İkili yıldız çevresindeki gezegenler
Kepler-11 Kuğu 19s 48d 27,62sn +41° 54′ 32,9″ 13,69 1999 G4V 0,954 5681 7,834 6 -
Kepler-90 Ejderha 18s 57d 44,0sn +49° 18′ 19″ 14,0 ~2500 1,13 5930 bilinmiyor 7 -
Kepler-23 Kuğu 19s 36d 52,54sn +49° 28′ 45,21″ 13,438 2600 1,11 5760 bilinmiyor 2 (1) -
Kepler-9 Çalgı 19s 02d 17,76sn +38° 24′ 03,2″ 13,91 2754 G2V 0,998 5722 3,008 3 -
Kepler-46 Kuğu 19s 17d 04,449sn +42° 36′ 15,03″ 15,262 2800 0,9 5155 9,9 2 (1) -
Kepler-70 Kuğu 19s 45d 25sn 41° 05′ 34″ 14,87 3849 sdB 0,496 27730 0,0184 2 (1) -
Kepler-24 Çalgı 19s 21d 39,18sn +38° 20′ 37,51″ 14,925 3910 1,03 5800 bilinmiyor 2 (2) -
Kepler-29 Kuğu 19s 53d 23,60sn +47° 29′ 28,41″ 15,282 4560 1 5750 bilinmiyor 2
Kepler-30 Çalgı 19s 01d 08,07sn +38° 56′ 50,21″ 15,403 4560 0,99 5498 bilinmiyor 3
OGLE-2006-BLG-109L Yay 17s 52d 35,22sn −30° 05′ 15,7″ 19,87 4850 M1V 0,513 3998 6,315 2 -
Kepler-47 Kuğu 19s 41d 11,5sn +46° 55′ 13,69″ 15,178 ~4900 G
M
bilinmiyor 5636(A)
(B, bilinmiyor)
bilinmiyor 3 İkili yıldız çevresindeki gezegenler
Kepler-31 Kuğu 19s 36d 05,52sn +45° 51′ 11,09″ 15,237 6850 1,21 6340 bilinmiyor 2 (2)
Kepler-19 Kuğu 19s 21d 41sn +37° 51′ 06″ 15,178 6910 0,936 5541 1,9 2
Kepler-33 Çalgı 19s 16d 18,61sn +46° 00′ 18,8″ 13,988 G1IV 1,164 5849 4,27 5
Kepler-89 Kuğu 19s 49d 20sn +41° 53′ 28″ 12,4 1,25 6116 3,9 4
Kepler-18 Kuğu 19s 52d 19,06sn +44° 44′ 46,76″ 13,549 0,97 5345 10 3
Kepler-25 Çalgı 19s 06d 33,22sn +39° 29′ 16,41″ 10,734 1,22 6190 bilinmiyor 3
Kepler-26 Çalgı 18s 45d 59,84sn +46° 33′ 59,54″ 15,473 0,65 4500 bilinmiyor 2 (2)
Kepler-27 Çalgı 19s 28d 56,82sn +41° 05′ 9,15″ 15,855 0,65 5400 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-28 Kuğu 19s 28d 32,89sn +42° 25′ 45,91″ 15,036 0,75 4590 bilinmiyor 2
Kepler-48 Kuğu 19s 56d 33,41sn +40° 56′ 56,47″ 13,04 0,89 5190 bilinmiyor 4
Kepler-49 Kuğu 19s 29d 10,7sn +40° 35′ 30,48″ 15,264 0,55 3974 bilinmiyor 2 (2)
Kepler-50 Kuğu 19s 12d 24,21sn +50° 02′ 01,38″ 10,421 1,23 6058 bilinmiyor 2
Kepler-51 Kuğu 19s 45d 55,14sn +49° 56′ 15,66″ 14,669 1 5803 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-52 Ejderha 19s 06d 57,13sn +49° 58′ 32,70″ 15,095 0,54 4075 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-53 Çalgı 19s 21d 50,82sn +40° 33′ 44,86″ 15,386 0,98 5858 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-54 Kuğu 19s 39d 05,74sn +43° 03′ 22,65″ 15,847 0,51 3705 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-55 Çalgı 19s 00d 40,40sn +44° 01′ 35,28″ 15,791 0,62 4362 bilinmiyor 2 (3)
Kepler-56 Kuğu 19s 35d 02,01sn +41° 52′ 18,72″ 12,440 1,37 4931 bilinmiyor 2
Kepler-57 Kuğu 19s 34d 33,91sn +44° 39′ 25,34″ 14,809 0,83 5145 bilinmiyor 2
Kepler-58 Kuğu 19s 45d 26,07sn +39° 06′ 54,69″ 14,820 0,95 5843 bilinmiyor 2 (2)
Kepler-59 Çalgı 19s 08d 09,48sn +46° 38′ 24,46″ 14,307 1,04 6074 bilinmiyor 2
Kepler-60 Kuğu 19s 15d 50,70sn +42° 15′ 54,04″ 13,959 1,11 5915 bilinmiyor 3
Kepler-65 Kuğu 19s 14d 45,29sn +41° 09′ 04,22″ 11,018 1,25 6211 bilinmiyor 3
Kepler-79 Kuğu 20s 02d 04,11sn +44° 22′ 53,69″ 13,914 1,1 6187 bilinmiyor 2 (2)
Kepler-81 Kuğu 19s 34d 32,87sn +42° 49′ 29,89″ 15,019 0,64 4500 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-82 Kuğu 19s 31d 29,61sn +42° 57′ 58,09″ 15,158 0,85 5512 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-83 Çalgı 18s 48d 55,80sn +43° 39′ 56,26″ 15,777 0,66 4648 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-84 Kuğu 19s 53d 00,49sn +40° 29′ 45,87″ 14,764 1 5755 bilinmiyor 2 (3)
Kepler-85 Kuğu 19s 23d 53,62sn +45° 17′ 25,14″ 14,779 0,92 5497 bilinmiyor 2 (2)
Kepler-87 Kuğu 19s 51d 40,05sn +46° 57′ 54,47″ 14,600 1,1 5600 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-92 Çalgı? 19s 16d 20,65sn +41° 33′ 46,6″ 10,403 1,21 5883 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-93 Çalgı 19s 25d 40,39sn +38° 40′ 20,48″ 9,931 G5V 0,91 5669 bilinmiyor 2
Kepler-94 Çalgı 18s 44d 46,74sn +47° 29′ 49,73″ 12,895 0,81 4781 bilinmiyor 2
Kepler-97 Kuğu? 19s 09d 18,39sn +48° 40′ 24,35″ 12,872 0,94 5779 bilinmiyor 2
Kepler-100 Kuğu? 19s 25d 32,64sn +41° 59′ 24,98″ 11,197 1,08 5825 bilinmiyor 3
Kepler-102 Çalgı 18s 45d 55,86sn +47° 12′ 28,91″ 11,492 0,8 4903 bilinmiyor 5
Kepler-103 Çalgı 19s 15d 56,29sn +40° 03′ 52,28″ 12,287 1,09 5845 bilinmiyor 2
Kepler-106 Kuğu 20s 03d 27,36sn +44° 20′ 15,20″ 12,882 1 5858 bilinmiyor 4
Kepler-109 Çalgı 19s 21d 34,26sn +40° 17′ 5,55″ 12,365 1,04 5952 bilinmiyor 2
Kepler-113 Kuğu 19s 11d 59,49sn +50° 56′ 39,60″ 13,461 0,75 4725 bilinmiyor 2
Kepler-114 Kuğu 19s 36d 29,14sn +48° 20′ 58,3″ 11,366 0,56 4619 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-128 Çalgı 18s 49d 58,13sn +43° 58′ 48,8″ 10,109 1,18 6090 bilinmiyor 2
Kepler-145 Kuğu 19s 25d 33,0sn +44° 31′ 45″ 11,9 1,26 6207 bilinmiyor 2
Kepler-177 Çalgı 19s 04d 11,0sn +45° 03′ 12″ 15 0,93 5942 bilinmiyor 2
Kepler-238 Çalgı 19s 11d 35sn +40° 38′ 16″ 15,084 1,43 5614 bilinmiyor 2 (3)
Kepler-276 Çalgı? 19s 34d 16sn +39° 02′ 11″ 15,368 0,96 5812 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-277 Çalgı 19s 06d 19,96sn +39° 04′ 37,95″ 13,420 1,12 5946 bilinmiyor 2
Kepler-279 Çalgı? 19s 09d 33,90sn +42° 11′ 41,41″ 13,659 1,10 6562 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-282 Çalgı? 19s 09d 33,90sn +42° 11′ 41,41″ 15,204 0,97 5876 bilinmiyor 2 (2)
Kepler-305 Kuğu 19s 56d 53,83sn +40° 20′ 35,46″ 15,812 0,76 4918 bilinmiyor 2 (2)
Kepler-307 Kuğu 19s 51d 10,83sn +40° 25′ 03,73″ 14,072 0,98 5445 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-328 Kuğu 19s 43d 14,23sn +40° 00′ 30,61″ 15,674 1,15 5914 bilinmiyor 2
Kepler-350 Çalgı 19s 01d 40,71sn +39° 42′ 21,99″ 13,781 1 6215 bilinmiyor 2 (1)
Kepler-396 Kuğu 19s 44d 31,87sn +48° 58′ 38,65″ 11,921 0,85 5384 bilinmiyor 2
Kepler-406 Kuğu 19s 27d 23,53sn +44° 58′ 05,61″ 12,520 1,07 5538 bilinmiyor 2

Gezegen sistemi istatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıldız başına
gezegenler
Yıldız
sayısı
Yıldız
8 1
7 1
6 2
5 5
4 8
3 18
2 65

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Schneider, Jean (10 Eylül 2011). "Interactive Extra-solar Planets Catalog". The Extrasolar Planets Encyclopaedia. http://exoplanet.eu/catalog.php. Erişim tarihi: 11 Ocak 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons'ta
Güneş dışı gezegenler listesi ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.

Güneşdışı gezegenlerin özel listeleri: