Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Osmanlı padişah anneleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vito Genovese 15:10, 27 Ocak 2017 (UTC)

Şablon:Osmanlı padişah anneleri[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Şablon içeriği kronolojik olarak sıralanmış Şablon:Osmanlı padişah eşleri şablonunda zaten var. Dolayısıyla tekrar olduğu için silinmeli.

  • Silinsin Silinsin --Nushirevan11☾★ 15:49, 22 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İlgili şablonlar aynı şeyi içerse dahi kalması gerektiğini düşünüyorum. "Padişah oğulları" şablonu da "padişahları" içeriyor, o zaman padişahlar şablonunu silelim gibi bir şey bu gerekçe. "Valide sultan" ile "padişah annesi" kavramını da ayırmak lazım.--RapsarEfendim? 10:03, 24 Aralık 2016 (UTC)
@Rapsar Padişah oğulları şehzadelerdir. Her şehzade padişah değildir. Bundan ötürü ayrıca belirtilebilir ancak her padişah annesi aynı zamanda padişah eşidir. Bu sebepten ötürü Şablon:Osmanlı padişah eşleri şablonunda Valide Sultanlar zaten belirtilmiş. Ve en önemlisi başlığında Osmanlı padişah eşleri ve anneleri yazılmış ve tasnifleme yapılmış. Osmanlı padişah eşleri şablonunda başlıkta ve içerikte belirtildiği için aynı bir başka şablon tekrardan öteye gitmemektedir diye düşünüyorum. Zaten padişahlar için ayrıca şablon oluşturulmamış Şablon:Osmanlı Hanedanı başlığı altında bir şablon oluşturulmuş. İyi çalışmalar. --Nushirevan11☾★ 13:02, 24 Aralık 2016 (UTC)
O şablon daha önce böyleymiş, ne olmuş da bu hâle gelmiş anlamadım. Padişah ile hanedan reisi tamamen farklı kavramlar. Hele şablon adı "hanedan" iken, padişah annelerinin olması, oğullarının veya kızlarının veya kardeşlerinin vs olmaması falan hep sıkıntı, hep problem. Her şehzade padişah değil ama padişah olanların tamamı şehzade.--RapsarEfendim? 17:47, 24 Aralık 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. --Neolegen (mesaj) 21:36, 25 Aralık 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bahsedilen içerik benzerliği silinmesini gündeme getirmiş ancak bu iki şablon arasından brisini sileceksek Şablon:Osmanlı padişah eşleri olanı silmemiz gerekli diye düşünüyorum. Zira padişah anneleri sınırlı sayıda ve hepsi belirli ancak eğer bu kişileri eşler olarak kategorize edersek o zaman nikahlı/nikahsız, haseki/haeski olmayan, şehzade anası, padişah anası gibi tonla çeşit karşımıza çıkacak; pek çok eşin de yeterli bilgiyle doldurulamaması cabası. Bu nedenle eşler şablonu kafa karıştırıcı denebilir, silinebilir; ancak anneler şablonu daha makul ve yüzyıllar veya dönemler olarak gruplandırılıp kalması benim tercihim. ÖterbülbülBuyrun? 13:19, 20 Ocak 2017 (UTC)
Osmanlı padişah eşleri
Buradaki adı yazılan eşlerin hangilerinin padişah annesi oldukları nasıl anlaşılıyor?

71.191.10.83 02:06, 25 Ocak 2017 (UTC)

Bu yukardaki şablon aracılı ile kimin bir padişah annesi olduğu açıkça belli edilmemiş, bu nedenledir ki aşağıdaki

korunması yararlı olur, zira diğeri düzgün malumat vermemektedir71.191.10.83 15:38, 25 Ocak 2017 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.