Kullanıcı mesaj:Mimar77/2010

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski mesajlar
Arşiv

Tarih Kategorisinde Gerçekleşen Olaylar, Doğumlar, Ölümler Maddeleri Arasında Tutarsızlık[kaynağı değiştir]

Juscelino Kubitschek maddesini oluşturmaya çalışırken, yılların kategorilenmesini incelediğimde bir takım tutarsızlıklara rastladım:

  • İLK SORUM:

1953 yılına bakarsan Olaylar, Doğumlar ve Ölümler olarak kategorilendiğini göreceksin. Olaylar kısmındakiler aylara göre gruplanmamışlar.

1958 yılına bakarsan Dünyada Olup Bitenler, Türkiye’de Olup Bitenler, Doğumlar ve Ölümler olarak kategorilendiğini göreceksin, ama Olaylar kısmındakiler aylara göre gruplanmamışlar.

1961 yılına bakarsan Olaylar, Doğumlar ve Ölümler olarak kategorilendiğini göreceksin. Ama Olaylar kısmı aylara göre de alt kategorilerde yer almış.

Benim şahsi fikrim 1961 yılındaki şeklinin daha tutarlı ve doğru bir biçim olduğu yönünde ama bu konuda varılmış bir karar var mi? Hangi yol izlenmeli bu kategoriler düzenlenirken?

  • İKİNCİ SORUM:

Juscelino Kubitschek maddesini oluşturuken Kategori:1902 doğumlular ve Kategori: 1976 yılında ölenler kategorilerini de oluşturdum. Ama bu doğum ve ölüm tarihleri 1902 ve 1976 kategorilerine eklenmedi. Bu doğum ve ölüm tarihlerini ayrıca 1902 ve 1976 kategorilerine de mi eklemek lazım?

Çalışmalarında kolay gelsin. Sevgiler… Mimar77 05:25, 3 Ocak 2010 (UTC)

Selam. İlk sorun için tutarsızlık söz konusu. Ama istediği stil ile yazabilirsin, bence. Önemli olan bilgileri aktarmak. İkinci soruna gelince, yaptığın doğru. Yani ayrıcalar gerek yok. Hadi kolay gelsin. mutlu yıllar dilerim.Takabeg ileti 05:32, 3 Ocak 2010 (UTC)


İyiyim, siz?. Oscar Niemeyer, taslak değil ki bence. --Captain BradleyMesaj SayfamKatkılarım 19:05, 3 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhaba Mimar; çabaların için teşekkürler. Fakat, Burj Halife ismini görünce şöyle bir durakladım. Bu ismi duymamıştım. İkinci bir ismi olabilir doğal olarak. Anında silip isteğini halledebilirdim ama, "hadi önce bir bakayım" düşüncesi şu sonuca yol açtı: Burj Halife 23,600 sonuç oysa Burj Dubai 2.910.000 sonuç! Mecburen yönlendirme yapıyorum. En-wiki'de olması gerekeni yani doğru isme öncelik tanıyıp yaygın olanı yönlendirmişler ama; yine de doğru isme öncelik tanımakla daha yaygın olana öncelik tanımak arasında ikilemdeyim çünkü resmi sitesi bile Burj dubai adını kullanıyor ! Neyse, bir temizleyelim bakalım, gerekirse değiştirilir. Bu arada diğer katkıların gözümden kaçmıyor, "sakın durma, durursan düşersin" diye bir söz vardır ya :) aynı hızla devam lütfen.. Daha çooook eksiğimiz var eminim. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   05:44, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • Bu hususta benim fikrimi almadan değişiklik yapmadığın için çok teşekkür ederim. Niye isiminin Burç Halife olarak kalması gerektiğinin nedenlerini burada açıkladıktan sonra bunu maddenin tartışma sayfasında da yayınlayacağım:
  • Birinci Neden: Bir kere neden Burj değil de Burç denmesinin nedeni bu direkt Türkçe’ye çevrilebilen ve anlam değişikliğine neden olmayan bir terim olduğu içindir. Ayrıca İngilizce’den farklı Wikipedia sürümlerinde de bunu görebilirsin.
  • İkinci Neden: Neden Burç Dubai değil de Burç Halife olduğuna gelince sonuçta Burç Dubai ismi, yapının sahiplerince verilen bir isimdi ama resmi bir isim olmadığı anlaşılmış oldu. (Aslında tahminimce bu resmi isim idi ama Abu Dabi emirliği Dubai Emirliği’nin borçlarının bir kısmını ödeyince onlar da ya teşekkürlerini sunmak ya da öyle anlaştıkları için bu isim değişikliğine gittiler). Sonuçta bu yapının resmi ismi 4 Ocak 2010 tarihinden itibaren Burç Halife oldu.
  • Üçüncü Neden: Batı’da gökdelen ismini genelde binayı inşa eden firma önceden verir veya bazen bina sahibi değişirse ismi de değişebilir. Bir örnek vereyim. Mimarlık eğitimi alan herkesin bildiği (veya bilmesi gerektiği) dünyanın en ünlü yapılarından birisi Sears Kulesi’dir. Ama bu gökdelendeki kontrolün çoğunluğu başka birisine geçince bu isim sanırım 2009 yılında değişti. Tüm Wikipedia sürümleri de bu değişikliği uyguladılar.
  • Dördüncü Neden: Kullanım yaygınlığı olsa da Burç Dubai ismi sadece 4 Ocak 2010 tarihinden beri yani üç gündür kullanılan bir isim. Bu kadar kısa sürede yaygınlaşmamış olması doğal.Ama bazı ciddi mimari yayınlar (Arkitera) veya gazetelerde (Milliyet) bu isimi kullanılmakta bile.
  • Beşinci Neden: Tüm diğer Wikipedia sürümlerinde bu değişiklik yukarıda dediğim nedenlerden dolayı gerçekleşti.
Bu arada merak etme, diğer potansiyel isimlerdeki (Burj Dubai, Burç Dubai) tüm yönlendirmeleri de bu mesajdan sonra yapacağım. Teşekkür ederim iyi dileklerin için. Çalışmalarında da kolay gelsin. Mimar77 23:59, 5 Ocak 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba; seni her gördüğümde mimariyle ilgili maddelerin öksüz kalmadığını düşünerek seviniyorum. İstediğine benzer şöyle bir tasarım yaptım (aynen kopyalayıp deneme tahtasında görebilir, daha sonra buraya tıklayıp istiyorsan oluşturabilir, içindeki resmi dilediğin bir başkasıyla değitirebilirsin);
{{userbox|#fff|#DDF|[[Resim:Brunelleshi-and-Duomo-of-Florence.gif|45px]]|info=Bu kullanıcı '''[[mimarlık]]''' alanında
katkıda bulunabilir.}}

<noinclude>[[Kategori:Kullanıcı katkı alanı şablonları|Mimarlık]]</noinclude>

Ama ayrıca bir kategori istiyorsan [[Kategori:Mimarlık alanında katkıda bulunabilecek vikipedistler]] 'i açıp onun içine de bağlı olduğu kategori olarak [[Kategori:Katkıda bulunabilecekleri alanlara göre vikipedistler]] üst kategorisini yaleştirip kaydedersen sorun kalmaz. Belki ilerde lazım olur diye her ihtimale karşı şu ikibağlantıyı da vereyim: kullanıcı şablonları ve tüm ana kategoriler. Yaptığın diğer şablon-kat. yanlış olduğu için onu siliyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.  Levent İleti Katkılar   11:15, 9 Ocak 2010 (UTC)

  • Rica ederim önemli değil; kullanıcı sayfana yakışmış. Bir de bir ara dikkatimi çektiği ve önemine inandığım için eklediğim şu sayfanın en altında bir şablon var; belki oradaki kırmızı bağlantılar ilgini çeker ve ödeşiriz , tabii bu "ödeşme" sözü işin şaka kısmı. İyi çalışmalar, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   17:59, 9 Ocak 2010 (UTC)
  • Doğrusu onlardaki Bild-GFDL şablonunu ben de tanımıyorum, en iyisi bu konuda Kullanıcı:Homonihilis'e danışman. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   21:31, 9 Ocak 2010 (UTC)
Vikipedi'ye yeni ve önemli maddeler kazandıran Mimar77'ye küçük bir teşekkür ifadesi, kabul etmesi dileğiyle sunulmuştur..  Levent İleti Katkılar   10:04, 10 Ocak 2010 (UTC)
  • Not:Yeni madde eklemekte karşımda bir rakip görmekten hoşnutum :) Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   10:06, 10 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba Mimar, Eklediğim maddeler zaten izleme listemde kayıtlı olduklarından yapılan tüm değişikliklerden haberdar oluyorum. Evet haklısın, Sayın Vanlı'nın Türk mimarlık tarihi için önemli olduğunu gördüğüm anda hemen Viki'ye bakmıştım "var mı?" diye.. Eklemem gereken önemli birkaç madde var, aralarda bahsettiğin eksiklikleri gidereceğim zamanla. Bu arada beni gaza getirdin, yine bugün önemli biri üzerinde çalışıp bitirdim. Ş. Vanlı için yaptıklarına teşekkürler, eline emeğine sağlık. Görüşmek dileğiyle.  Levent İleti Katkılar   23:30, 10 Ocak 2010 (UTC)

Fotoğraf yükleme[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Almanca vikide resimler hem GÖBL hem de CC ile lisanslanmış. Aslında sizin verdiğiniz hâli de sorunsuz ancak ben yine de ikinci lisansı (CC) da ekledim. GÖBL lisansına da fotoğrafın asıl sahibi olan kullanıcının linkini ekledim. Değişiklikler şöyle: [1] ve [2] İyivikiler... [ho? ni!] 10:14, 11 Ocak 2010 (UTC)

Maddeyle ilgilendiğinizi ve oylamaya katıldığınızı gördüm.Acaba dediğiniz kısımları İngilize Vikiden çevirirseniz çok sevinirim.İlgilenirseniz ve bilgilendirirseniz teşekkür ederim.Drlp ileti 13:38 11 Ocak 2010 (UTC)

  • SM sayfasında Avrupa tarihi ile ilgili yorumlarımı ekledim: [Yorumlarım] Gerek tarih ve politika konularında gerekse İngilizce çeviri konusunda oldukça bilgili olduğum için eğer uygun görürseniz bu maddeyi SM yapmak için katkıda bulunmak istiyorum. Genel hatları tekrar belirleyebilirsek bazı bölümlerinin hazırlanmasını ben yapabilirim. Bu hususta tartışmak ister misiniz? Saygılarımla Mimar77 03:36, 11 Ocak 2010 (UTC)
    • Yorumlarınızı gördüm. Ben de yorumlarımı ekledim. Konuyu iyi bildiğiniz yorumlarınızdan belli. Belirttiğiniz konuların önemine bütün kalbimle katılıyorum ve bu konuları eklemenize hiçbir itirazım yok. Yanlız Kullanıcı:Takabeg'in belirttiği gibi başlıklar arasında ahengi korumak önemli. Ekleme yapıldığında bu ahengi tekrar kurmak gerek. Bir de madde zaten çok uzun. Belki % 20-%40 daha uzatılabilir ama daha da fazla uzatılırsa okunamayacak hale gelmesi tehlikesi var. Bu parametreler altında yapacağınız eklemeleri gönülden destekliyorum. Konuya ilginiz için çok teşekkürler. ---Vikiyazar 15:10, 11 Ocak 2010 (UTC)
    • Eğer maddeyle ilgilenirseniz bizi sevindirirsiniz.Drlp ileti 18:44 11 Ocak 2010 (UTC)
  • Dediklerinize katılıyorum, bu maddeyi çok uzatmadan nitelik olarak zenginleştirmemiz gerekecek. Arzu ederseniz Avrupa Tarihi Tartışma Sayfası’nda devam edelim mi bu konuya? Hem de birden fazla kişi ile iletişime geçmek daha kolay olur. Sevgiler Mimar77 00:12, 12 Ocak 2010 (UTC)
    • Tavsiye ettiğiniz konuların çoğunu maddeye ekledim. Zaman çizelgesini de ekledim. İstediğiniz diğer konuları da maddeye eklerseniz memnun olurum. ---Vikiyazar 15:38, 12 Ocak 2010 (UTC)

Avrupa tarihi maddesinde yer alan Avrupa tarihi zaman çizelgesi’ne eklenmesi gereken birçok tarih ve olay var. Bunu nasıl yapabilirim? Sevgiler Mimar77 16:31, 13 Ocak 2010 (UTC)

  • İyi akşamlar; Şevki Vanlı sayfasına bulabildiğim isbn'leri ekledim, haber vereyim dedim. Kolay gelsin.  Levent İleti Katkılar   17:00, 13 Ocak 2010 (UTC)
  • Bu maddenin [tartışma kısmında] destek verdim. Son eksikler nedir sence? Benim aklıma pek birşey gelmiyor ama biraz daha kaynak eklemek faydalı olabilir. Sevgiler Mimar77 01:32, 14 Ocak 2010 (UTC)
    • Eline sağlık. Desteğin için teşekkürler. Bence madde bu haliyle oldukça güzel. Kullanıcı:Takabeg Amerikan Bağımsızlık Savaşı bölümünü sorgulamış. Nedenini anladım sanıyorum, onu düzelteceğim. Ayrıca Kullanıcı:Finlandiyalı Schengen Antlaşması ve Bosna Savaşı'ndan bahsedilmesini istiyor. Daha çok kaynak konması her zaman için yararlı. Başka birşey aklıma gelmiyor. ---Vikiyazar 14:14, 14 Ocak 2010 (UTC)

Sildiğin Kategori:Belo Horizonte kategorisini tekrar oluşturdum. Daha önceden bu kategoriye koymam gerekenleri koymayı unutmuştum. Sevgiler Mimar77 00:05, 14 Ocak 2010 (UTC)

Elinize sağlık. Ayrıca açtığınız maddeler için de ayrıca ellerinize emeğinize sağlık, zevkle takip ediyorum çalışmalarınızı. Bu arada kategoriye interwikilerini ekledim şimdi. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 00:11, 14 Ocak 2010 (UTC)

Seçkin Liste[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. İyisindir umarım. Seçkin Liste ile ilgili bir sorum vardı: Pritzker Mimarlık Ödülü adındaki hazırladığım madde eğer tüm kırmızılar giderse, tüm İngilizce terimler çevrilirse ve de Türkçe kaynaklar eklenirse SL olması için aday gösterilmesi kriterlerini taşıyor mu? Sanırım İngilizcesi SL olmuş. Sevgiler Mimar77 02:08, 14 Ocak 2010 (UTC)
Ve aleyküm selam. Bence olaiblir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:16, 14 Ocak 2010 (UTC)
P.S. Avrupa tarihi maddesiyle ilgilendiğin için eline sağlık. Ancak madde başından sonuna kadar incelenmesi lazım. Amerika Bağımsızlık Savaşı hakkında bile ilginç iddia yazılıyor :) Hadi görüşürüz. Takabeg ileti 02:16, 14 Ocak 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

(Çalışkanlık yıldızı) Mimar77, son zamanlarda özellikle tarih alanında yaptığınız çalışmalardan ötürü size bu yıldızı taktim ediyorum.Drlp ileti 17:20 14 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Mimar77, hızına yetişip de katkılarını takip edemiyorum artık. Ellerine sağlık, hepsi birbirinden güzel. Bir de küçük bir hatırlatma yapmam gerek, bazı ülkelerin bayrağını Vikipedi'ye yüklediğini gördüm. Bu bayraklar Commons'ta bulunduğu için tekrar Vikipedi'ye yüklemene gerek yok, aynı isimle burada da kullanabilirsin. Teşekkürler ve kolay gelsin.--Gökhan 00:38, 17 Ocak 2010 (UTC)

Anladım, Flag of Vatican City.svg dosyası Commons'a Flag of the Vatican City.svg adıyla yüklenmiş. Aynı şekilde Makedonya bayrağının adı da farklı. Ben bu düzeltmeleri yaparım şimdi. Kolay gelsin. --Gökhan 00:52, 17 Ocak 2010 (UTC)

Bayraklar hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsın? Yüklediğim bayrakları silmişsin, sanırım o bayrakların wikicommons’ta olmaları lazım ama sildiğin bayrakları Avrupa Merkez Bankaları Sistemi maddesine bir şekilde yükleyebilirsen veya bana bunun nasıl yapılacağı gösterebilirsen çok sevinirim. Kolay gelsin...Sevgiler Mimar77 02:14, 17 Ocak 2010 (UTC)

  • Selamlar. İyiyim sağolun, siz nasılsınız? Ben de size mesaj yazıyordum, o sırada mesajınıza rastladım. Sanıyorum başka bir Vikipedi'den kopyaladınız o şablonları; o nedenle İngilizce kalmış ülke adları. Örneğin küçük boyutlarda Avrupa Birliği bayrağı eklemek için {{Bayraksimge|Avrupa Birliği}} yazmalısınız. Diğerleri için gerekli değil ama sorun çıkaran görünmeyen bayraklarda bunu yapmalısınız; çünkü kamu malı olan devlet bayrakları Commons'ta zaten yüklüdür. Görüşmek dileğiyle, sevgiler... --.dsm. 02:18, 17 Ocak 2010 (UTC)

Avrupa ile ilgili şablonlar[kaynağı değiştir]

  • Şablon:Avrupa konuları'ndan Mimarlık, Müzik, Eğitim, Ulaşım, Hukuk kalmalıdırlar. Çünkü birçok Avrupa Birliği üyesi olmayan Avrupa ülkeleri var. Ayrıca bu maddeler önemli. Dış bağlantısı olmasa bile ben yazabilirim o maddeleri. Onun haricindekileri çıkarttım zaten. Şablon:Avrupa Birliği konuları'nda hukuk eklenebilir. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 12:41, 18 Ocak 2010 (UTC)
  • Şimdi sanırım nasıl oldu? Birde adres iki kolonlu olursa daha iyi olur demiştiniz. Ne demek istediniz?-- FinlandiyalıM 08:29, 23 Ocak 2010 (UTC)
  • Birde şablonda Yıkılış Tarihi görünmüyor. Onu da hallederseniz sevinirim:)-- FinlandiyalıM 12:52, 23 Ocak 2010 (UTC)
  • Tamam şimdi halloldu:) Taşıyabiliriz artık. Maddelere şablonu eklemekte yardım edebiirmisiniz?-- FinlandiyalıM 13:46, 29 Ocak 2010 (UTC)

Günün seçkin resmi[kaynağı değiştir]

Günün seçkin resminde rock grubu yerine rok grubu yazılmış. Bunu düzeltebilecek kim ise ona haber verir misin? Sevgiler Mimar77 00:15, 26 Ocak 2010 (UTC)

Buralardaysam bildireceğim. Aslında rok müziği olarak da yazılır. Fakat TDK sözlükte ne rock ne de rok var :) Dolayısıyla olduğu gibi rock yazılması doğrudur, bence. Takabeg ileti 00:20, 26 Ocak 2010 (UTC)

Oscar Niemeyer[kaynağı değiştir]

Merhaba, iyisindir umarım. Şu maddeyi KM yapmak için uğraşıyorum. SM olması için çok daha uğraşmam gerekir o zamanı eksik olan diğer mimarlık maddelerini oluşturmaya harcamak istiyorum. Sence bu maddenin KM olması için eksiklikler nedir? Aklıma mimarın çocukluk ve son dönem resimlerini ekleyip, bu dönemlerden bahsetmek geliyor. Bir de kaynaklar kısmının formatı uygun mu sence? Sevgiler Mimar77 03:50, 25 Ocak 2010 (UTC)

Selamlar, sağolun iyiyim siz? Öncelikle geç cevabım için kusura bakmamanızı diliyorum, pazar gecesinden sonra bir daha vikiye girebilme olanağı bulamadım, zaten cevap yazmadan önce maddeyi incelemek istediğim için de pazar gecesi rötorlamıştım cevabı :). Maddeye gelirsek, öncelikle ellerinize sağlık çok güzel bir madde olmuş. Bir iki ufak değişiklik yaptım biçim ile ilgili. Maddeyi okurken "ünlü" kelimesi dikkatimi çekti, bu subjektif bir sıfat olduğundan vikide kullanılmıyor da, bu nedenle onun yerine tanınmış desek daha iyi olabilir. Dipnotlar esas kaynaklar, kaynakça birleştirilmeli bence. Bu nedenle bir değişiklik yapıyorum şimdi eğer beğenmezseniz geri alın lütfen başka bir çare düşünelim. Dipnotları açıklama yapmak amaçlı kullanmak daha doğru diye düşünüyorum, misal Olympia (tablo) maddesindeki kaynakça ve notlar kısımları gibi. Aslında önemli eserleri yerine de, kime göre önemli sorusunu doğurduğundan, başka bir isimlendirme tercih edilebilir. Bir de bazı yerlere şimdilik kırmızı olsa da içbağ eklemek gerekli gibi, bazı yerlere içbağ ekleyecektim ama ing. vikiyi de öncelikle kontrol etmenin daha sağlam olacağına karar verdim :), kayda değerlik açısından bir fikir edinmek açısından. İçeriğe gelirsek, ing. vikiden çeviri büyük kısmı galiba, en:Oscar Niemeyer. İng. madde daha çok içeriğe sahipmiş gibi görünse de, sanıyorum çevirirken kaynaksız olan içeriği temizlemişsiniz. Böyle olması çok daha iyi olmuş elinize sağlık. Velhasıl bazı kaynaklar aktarılmamış, farkettiğim birini girişe ekledim şimdi, daha da olabilir. Dediğiniz gibi çocukluk dönemi eksik ki ispanyolca es:Oscar Niemeyer maddede çook az da olsa yer vermişler buna. Belirttiğiniz çocukluk ve son dönemine ilaveten, eserlerinin kritiği de yer alırsa harika olur, hakemli dergilerde yayımlanmış böyle yazılar kaynak gösterilse hele çok yararlı olur bence. Ayrıca Fidel Castro'dan hiç bahsedilmemiş maddede, bahsetmek lazım bence. Sürgün yılları da biraz daha geliştirilebilir, bu dönemde nerede neler yaşadı gibi. Bir de Brezilya Komünist Partisi'nin Halkçı Sosyalist Parti olması, bunun üzerine partiden istifa edip komünist parti adındaki yeni gruba katılması da yer almalı maddede. Mimari hayatı kadar siyasi hayatının da üstünde durmalı çünkü siyasi olarak hayli aktif bir şahıs. akademik google aramasında çıkan sonuçlardan [3], [4], [5] ve bir başka akademik google aramasından: [6], [7] gibi bilimsel yazılardaki içerikler de eklenebilir. Biraz uzattım galiba :)), o yüzden şimdilik susayım en iyisi :). Belirttiğim konular tamamlandığında, çok büyük bir eksiklik kalmaz heralde diye düşünüyorum. Ancak yine de tekrar bir göz atmak neler eklenebilir kontrol etmek yararlı olabilir. Fikrimi soruduğunuz için çok teşekkürler, madde için ellerinize emeklerinize bilgilerinize sağlık. İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar--Merube 89msj 22:41, 27 Ocak 2010 (UTC)
  • Merhaba Mimar, öncelikle doğru anlamışsın. Bilgi kutusundan sonra boşluk olması bilgi kutusu ile giriş cümlesi arasındaki hizayı bozmakta, boşluk yaratmakta. Bu arada ben yeni maddeleri kontrol ederken, açtığın maddeleri inceledim. cidden övgüye layık maddeler açmışsın, ellerine sağlık. Vikipedi'de böyle güzel ve doyurucu maddelere ihtiyaç var. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 10:59, 29 Ocak 2010 (UTC)
  • Şablonu taşımaya başlıyorum. Yakında Avrupa'daki en uzun binalar listesini yapacağım:)-- FinlandiyalıM 07:17, 30 Ocak 2010 (UTC)

Avrupa’da politika[kaynağı değiştir]

  • Tekrar merhaba Murat. Sildiğin bir yönlendirme olan Avrupa’da politika maddesi hakkında senin görüşünü almak istiyorum. Bildiğin gibi Politika ile Siyaset aynı anlama gelmektedir. Dolayısıyla benim kanımca Avrupa’da siyaset maddesine Avrupa’da politika maddesi yönlendirilmelidir. Sanırım ana maddede değişiklik yapınca bu maddenin yönlendirildiği madde birden boş kaldı ama emin olmak istedim. Sevgiler
  • Bir de bir maddenin ikinci harfinin küçük ve büyük yazılarak aranması neden farklı sonuçlar veriyor? Avrupa’da politika ve Avrupa’da Politika için iki farklı yönlendirme yaptım da...Sevgiler Mimar77 03:45, 17 Ocak 2010 (UTC)
  • Avrupa'da politika ve Avrupa'da siyaset aynı şey demek oldukları için, Avrupa'da politika başlığının Avrupa'da siyaset maddesine yönlendirilmesinde bir sakınca yok. Aynı adı büyük harfle ve küçük harfle arayunca farklı sonuçlar vermiyor genelde. Maddenin başlığında farklı bir kesme işareti kullanmışsınız, ondan kaynaklı olabilir. Teşekkürler, sevgiler. --.dsm. 16:45, 30 Ocak 2010 (UTC)

Geciken mesajlar[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Merube. Öncelikli olarak bu metinde yaptığın değişiklikler ve önerilerin için çok teşekkür ederim. Gerçekten de son derece aydınlatıcı ve maddeyi iyileştirici öneriler ve değişiklikler olmuş, eksik olma… Oscar Niemeyer ile ilgili bahsettiğin tüm hususları birkaç gün içinde yazıya eklemeye başlayacağım. Ayrıca tüm kırmızı bağlantıları da mavileştireceğim. Ancak kaynaklar kısmını nasıl yapmam gerektiğine emin olamadım. Belirttiğin gibi Olympia (tablo) maddesi gibi yapmam gerektiğini anlamıştım zaten. Bahsettiğin kaynakları da eklemek gerek, ona da hiç şüphem yok. Ancak ya İnternet’ten bulduğum o kaynaklar nasıl gösterilmeli sence? Bu hususta düşüncelerin nedir? Sevgiler Mimar77 00:16, 28 Ocak 2010 (UTC)
  • Şu kullanıcının sanırım uyarılması gerekiyor [8] Sevgiler Mimar77 20:57, 31 Ocak 2010 (UTC)
Uzun süredir vikilemediğimden mesajlarınızı yeni görebildim, hayli geciken cevaplarım için öncelikle kusura bakmamanızı dilerim. Kullanıcının uygunsuz eklemelerini aldım, ancak üzerinden hayli vakit geçtiğinden bir uyarı mesajı yollamadım zira değişken IP nosu olma ihtimali var. Niemeyer ile ilgili bir faydam dokunabildiyse ne mutlu bana. Maddeyi hayli geliştirmişsiniz gördüğüm kadarıyla, ellerinize sağlık. İnternet kaynaklarını {{cite web}} ile yahut o tarzda olmak üzere yazıyla ekleyebilirsiniz, bence önemli nokta hepsine erişim tarihinin eklenmesi. Siteler zamanla değişebildiğinden, erişim tarihinin eklenmesi önem arz ediyor. Şu anki kaynakların sonuna Erişim tarihi 00.00.2010 eklemek yeterli olacak gibi. Eleştiriler kısmına kesin kaynak eklemek lazım bir de gençlik yılları bilhassa Castro'nun sözlerine. Tekrar ellerinize sağlık böyle bir madde kazandırdığınız için vikimize, sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 01:22, 1 Şubat 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube. Değerli tavsiyelerin için tekrar çok teşekkür ederim. Şu aşamada yapmam gereken iki şey var galiba: Kalan kırmızıları mavileştirmek ve de daha fazla kaynak bularak aynı zamanda kaynaklar kısmını düzenlemek. Ondan sonra bu maddenin KM adayı olması için eksikler var mı yok mu diye senin fikrini tekrar almak isterim. Çalışmalarından kolay gelsin, iyi vikiler sana da…Sevgiler Mimar77 03:48, 1 Şubat 2010 (UTC)
Fikir belirtmek çok isterim ve buna çok sevinirim, harika çalışmalarınız için tekrar ellerinize sağlık. İyi vikilemeler, sevgiler--Merube 89msj 17:54, 2 Şubat 2010 (UTC)

Rotonde, Rotunda[kaynağı değiştir]

Selam mimar. Nasıl gidiyor ? Bi konuda uzmana danışmak istiyorum. Rotunda'nın Türkçesi var mı ? Varsa tam olarak nedir ? Takabeg ileti 23:45, 14 Şubat 2010 (UTC)

  • Kusura bakma lütfen hemen cevap yazamadım. Bir süredir online değildim. Bildiğim bir terim değil ama araştırdığım zaman Türkçesinin ya Rotond ya da Rotunda olarak çevrildiğini görüyorum:[9], [10], [11] Sevgiler...Mimar77
Kurusun yoktur. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 04:37, 22 Şubat 2010 (UTC)
Birde en:Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofíaen:Palau de les Arts Reina Sofía ve en:Torre Agbar madde açma planın var mı acaba ? Takabeg ileti 04:45, 22 Şubat 2010 (UTC)
P.S. Geçenlerde Candido Portinari maddesini açtığını gördüm. Eline sağlık. Maddeyi açmışken bunu SRA gösterebilir misin ? Takabeg ileti 04:47, 22 Şubat 2010 (UTC)
Özür dilerim. Hatam oldu. Şöyle olacaktı...

Torre Agbar maddesi açılırsa A ve B (belki de daha vardır) SR olabilir.

Palais des Arts Reina Sofía maddesi açılırsa C kesin SR olacak.

Aslında Bu sayfaya bakarak söylüyorum sadece. İyi çalışmalar.

Takabeg ileti 05:35, 22 Şubat 2010 (UTC)

Haritaları Türkçeleştirme[kaynağı değiştir]

Haritalar nasıl Türkçeleştiriliyor.Bilgilendirirseniz ve ilgilenirseniz çook sevinirim.--Drlp ileti 15:14, 19 Şubat 2010 (UTC) Bende aynısını soracaktım neyse kolay gelsin--Bilgehan Öztürk 12:29, 22 Şubat 2010 (UTC)


Selam. Eline sağlık. A ve B SRA'da görebilecek miyiz ? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:58, 23 Şubat 2010 (UTC)

  • Teşekkür ederim. Bunu ekleyeceğim: A ama diğeri başka bir proje. Londra’da yer alıyor ve gerçekten de bu yapıya benziyor. Zaten Torre Agbar maddesini oluştururken bahsetmiştim. Sevgiler, kolay gelsin… Mimar77 04:00, 23 Şubat 2010 (UTC)
Evet B ayrı bir bina imiş. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 04:11, 23 Şubat 2010 (UTC)
  • Bu madde için Nagaragawa Kongre Merkezi oluşturduğum kategori ve onun bağlantılı kategorileri doğru oldu mu emin değilim. Bir de başka bir örneği kopyaladım ama sergi salonu terimi pek doğru değil kanımca. Convention center, kongre salonu olarak çevrilmeli diye düşünüyorum. Ya sen ne düşünüyorsun bu hususlarda? Sevgiler Mimar77 05:17, 23 Şubat 2010 (UTC)
Türkçe Vikide en:Category:Convention centers -> Kategori:Sergi salonları olarak çevirilmektedir. en:Convention center maddesindeki açıklamada da sergi salon anlamına geliyor (gerç kaynaksız:)). Bu çevirinin uygun olup olmadığına emin değilim, ben de. Ancak kategorize işini görüyor. Yani idare eder :)) Takabeg ileti 05:44, 23 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba. Pritzker Mimarlık Ödülü hakkında Stambouliote'tan görüş istediğinizi gördüm de, eğer zaten farkında değilseniz haber vereyim, bir süre önce bu tür amaçlar için Vikipedi:Madde incelemesi sayfasını kullanıma girdi. Tabii bir mecburiyet yok ve sizin durumunuzda belki de gereksiz, ama Stambouliote‎ müsait değilse veya ondan alacağınız görüşe ek olarak, Madde İncelemesi sayfasını da bir deneyebilirsiniz. Aslında en iyisi, Madde İncelemesi sayfasına başvurunuzu yapmanız, Stambouliote'un‎ da orada değerlendirmesini yapması olurdu, böylece yeni sistemimiz de uygulamaya girmiş olurdu. --İnfoCan 15:01, 25 Şubat 2010 (UTC)

  • Vikipedi:Madde incelemesi sayfasından haberim yoktu. Sayenizde öğrenmiş oldum, teşekkür ederim. Pritzker Mimarlık Ödülü ile ilgili Stambouliote’dan görüşlerini aldım ama kırmızıları tamamladıktan sonra o sayfaya yerleştireceğim. Gözümden kaçmış hususlar var ise arkadaşlar bunu SL adayı yapmadan bana bildirirlerse çok faydalı olur. Pritzker Mimarlık Ödülü maddesinden sonra önümüzdeki günlerde Oscar Niemeyer maddesini de tamamlayacağım. Şu anki haliyle çok eksik ama bir iki haftaya onu da tamamlar bu listeye koyarım. Mimar77 03:46, 26 Şubat 2010 (UTC)
  • Aklıma takılan bir husus var. Vikipedi:Madde incelemesi sayfası neden sadece Seçkin Maddeler için kullanılıyor? Aynı zamanda Kaliteli Maddeler de burada incelense daha faydalı olmaz mı? Sevgiler… Mimar77 03:46, 26 Şubat 2010 (UTC)
  • Sadece Seçkin Maddeler için kullanılması gibi bir şart yok tabii (sadece bazı maddeler SM adayı olmadan böyle bir incelemeden geçseydi ne iyi olurdu diye düşünmüşlüğüm vardır, belki onu belli ettim!). Metni değiştirerek meseleye açıklık getireceğim. Teşekkürler. --İnfoCan 15:49, 26 Şubat 2010 (UTC)

VikiProjeler[kaynağı değiştir]

VikiProje Orta Asya davetiyesi
İyi günler. VikiProje Orta Asya'ya ilgi duyabileceğinizi düşündüm. Detay için proje sayfasına bakabilirsiniz. FinlandiyalıM 16:14, 25 Şubat 2010 (UTC)
VikiProje Kafkasya davetiyesi
Merhaba!
Kafkasya ile ilgili maddeleri geliştirip, bu konudaki maddeleri açan Kafkasya VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar FinlandiyalıM 16:14, 25 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba. Öncelikle katkıda bulunduğum maddelerle ilgili nazik sözleriniz için teşekkür ederim. Hazırladığınız madde için görüşüme başvurmanız da çok onur verici. Kullanıcı sayfanızda mimar olduğunuz gördüm. Bu durumda bana o madde üstüne çok fazla konuşmak düşmez ama bir iki naçizane önerim olabilir. Birincisi "nominatör" sözcüğünün ne anlamda kullanıldığı yabancı dil bilmeyenler fazla açık değil. Onun yerine daha açıklayıcı bir cümle getirilebilir: Pritzker Mimarlık Ödülü’nün adayları, her milletten; devlet memurları, yazarlar, akademisyenler, mimarlar, mimarlık kurumları ya da sanayiciler arasından seçilen bir grup/komite tarafından belirleniyor. denebilir eğer siz de uygun görürseniz. Bir de giriş bölümünde Türkiye'de verilen ödülle ilgili uzunca bir paragraf var. Okuyucularımızın ilgisini en çok bunun çekeceğinden eminim ama vikipedi kullanıcıları VP:TBA bakımından burayı uygun bulmayabilirler. Belki sayfanın sonuna dipnot olarak eklemek çözüm olabilir bu soruna. Onun dışında kırmızı bağlantı probleminin büyük olduğunu düşünmüyorum. Eğer bu konuda bir sorun olursa kırmızı bağlantıların mavileştirilmesi için de yardımlarımı esirgemem. İyi çalışmalar. --Stambouliote ileti 18:33, 25 Şubat 2010 (UTC)

Tekrar merhaba. Bence kaynak olarak Pritzker'in kendi sitesi bile başlıbaşına yeterlidir. Tabii daha fazla kaynak kimseyi rahatsız etmez :) Oylama sırasında kaynak yetersizliği bahanesiyle kimsenin karşı oy kullanacağını sanmam; zira oldukça dolgun kaynaklara sahip. Yalnızca İkinci paragrafta (aday gösterenlerin seçimi konusunda olan) bir kaynağa başvurmak tatmin edici olabilir. Çok güzel bir iş ortaya çıkartmışsınız. Ellerinize sağlık. --Stambouliote ileti 07:56, 26 Şubat 2010 (UTC)
Bir kez daha, mesleki katkılarınızdan dolayı teşekkürler, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   08:02, 26 Şubat 2010 (UTC)

Merhabalar. Öncelikle çevirdiğiniz maddeleri inceledim. Mimarlıkla ilgilendiğim için benim de işime oldukça yaradılar. Maddeler için teşekkürler. Ancak maddelere kaynak olarak İngilizce Vikipediyi göstermek yerine İngilizce Vikipedide (eğer varsa) kaynakları çevirmek maddelerinizin kalitesini katlayacaktır. Şimdiden teşekkürler. --Veritasileti 09:19, 26 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 03:07, 2 Mart 2010 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Discovery of the Land1.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. a[.]med»»ileti 16:02, 3 Mart 2010 (UTC)

  • Günaydın adsız mimar arkadaşım umarım iyisindir. O kategori silmeler filan basit şeyler, halloldu. Asıl zoru senin yaptıkların, bilgi üretmek. Ellerine sağlık, çalışmalarını kıskanarak izliyorum, "keşke ben de.." diyerek.. Sevgiyle kal.  Levent İleti Katkılar   06:53, 6 Mart 2010 (UTC)

Selam Mimar. Sagami-ji'nin hangisini seçelim ? Takabeg ileti 03:05, 7 Mart 2010 (UTC)

Pritzker Mimarlık Ödülü[kaynağı değiştir]

Merhaba Mimar77, adaylık sayfanı düzelttim. Madde için eline sağlık. --İnfoCan 07:25, 12 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba Mimar, Bahsettiğin kategoriye baktım ama ne gibi bir sorun olduğunu, neden kaynaklandığını çözemedim. Kategoride en son bir bot değişikliği, şablonda da senin değişikliğin görünüyor. Dilersen Kullanıcı:Superyetkin'e ya da Vito'ya sorabilirsin, belki onlar çözer. Bu arada Pritzker'i anasayfaya önerdim. İleriki süreçte anasayfada yer alması gerekliliğini düşünüyorum, bahaneyle haber vereyim. Kendine iyi bak, sevgiler.  Levent İleti Katkılar   19:16, 13 Mart 2010 (UTC)
  • Rica ederim ben birşey yapmıyorum, şu an içindeyken sen görmüyor ve farkına varmıyorsun ama asıl mimari (ve hatta birçok) konularda Vikipedi'yi zenginleştiren, bilginin çoğalmasına katkıda bulunan sensin. İyi ki varsın. İş ve özel yaşamından fedakarlıkla buraya ayırdığın zamanın azalmaması için elimizden gelecek her konuda yapılacak ne varsa burada olduğumu bil. Bu arada sorunun çözülmesine sevindim. Bir de V. Dalokay'ı önermiştim, bunlar gibi senin de anasayfaya önerilerin olursa gerek kendin yapabilir, gerekse bize önerebilirsin. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   19:32, 13 Mart 2010 (UTC)

Kudüs Arkeoloji Parkı[kaynağı değiştir]

Merhaba Nasılsın? İbranice biliyorsun sanırım. Kudüs Arkeoloji Parkı adında bir madde oluşturmuştum. Acaba bu maddenin İbranice karşılığı var mı? Sevgiler Mimar77 16:47, 20 Mart 2010 (UTC)

evet var... ibranice karsiligi olan he:הגן הארכאולוגי ירושלים maddeye ekledim. Saygilar -- Iggydarsamesaj 15:55, 22 Mart 2010 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Mimar77 23:14, 23 Mart 2010 (UTC)
rica ederim ne demek, maddeyi yarattigin icin ellerine saglik -- Iggydarsamesaj 04:17, 24 Mart 2010 (UTC)

Selamlar. Nasılsınız? Güzel maddelerinizi zevkle okuyorum, ellerinize sağlık. Devriye gezerken ingilizce vikiyi kaynak gösterirken oldidli versiyonu değil de direkt adresi kullandığınızı fark ettim. Sanırım gözden kaçmış. Yine de bildirmek istedim. Şu şekilde tamamladım, oldidli versiyon kullanmadığınız maddeler varsa fark ettikçe, yer geldikçe oldidli versiyonlarına çevirebilir misiniz acaba? Böyle olunca tam olarak bakıldığı tarihteki hali gözükmekte o nedenle kaynak gösterirken değeri daha fazla. Cite this page sekmesinden oldidli url adresine ulaşabilirsiniz. Naçizane hatırlatayım dedim. Tekrar güzel maddeler ve katkılarınız için ellerinize sağlık. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 21:42, 24 Mart 2010 (UTC)

Seçkin Liste[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğiniz madde, seçkin liste statüsü aldı.

Pritzker Mimarlık Ödülü, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin liste olarak seçildi. Başka bir listeyi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin liste adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. İnfoCan 15:01, 26 Mart 2010 (UTC)

  • Selamlar. Nasılsınız? Güzel maddelerinizi zevkle okuyorum, ellerinize sağlık. Devriye gezerken ingilizce vikiyi kaynak gösterirken oldidli versiyonu değil de direkt adresi kullandığınızı fark ettim. Sanırım gözden kaçmış. Yine de bildirmek istedim. Şu şekilde tamamladım, oldidli versiyon kullanmadığınız maddeler varsa fark ettikçe, yer geldikçe oldidli versiyonlarına çevirebilir misiniz acaba? Böyle olunca tam olarak bakıldığı tarihteki hali gözükmekte o nedenle kaynak gösterirken değeri daha fazla. Cite this page sekmesinden oldidli url adresine ulaşabilirsiniz. Naçizane hatırlatayım dedim. Tekrar güzel maddeler ve katkılarınız için ellerinize sağlık. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 21:42, 24 Mart 2010 (UTC)
  • Biraz geç cevap yazıyorum ama son dönemde oldukça yoğundum. Kusura bakma lütfen. URL konusundaki yardımın için çok teşekkürler. Ayrıca iki seçkin madde hedefimden ilkini nihayet tamamladım ve Pritzker Mimarlık Ödülü SL olarak seçildi. Şimdi seninle de bir süre önce konuşmuş olduğumuz Oscar Niemeyer maddesinin SM adayı yapacağım. İlk önce tüm kırmızılar giderildikten sonra kaynakları doğru bir şablonla düzenleyeceğim. Sonra da eklenmesi gereken yeni kaynakları (senin tavsiye ettiklerin de dahil olmak üzere) ekleyeceğim. Sevgiler Mimar77 01:40, 29 Mart 2010 (UTC)
Rica ederim, ne kusuru lafı olamaz :). SLA ve SMAlara pek ilgi gösteremiyorum yoğunluktan, sonuçlanmış çoktan da kaçırmışım. Ellerinize sağlık madde için. Çok güzel bir çalışmaya imza atmışsınız. Niemeyer için de şimdiden elinize sağlık diyorum. Haber verdiğiniz için ve nazik düşünceniz için de çok teşekkür ederim. Şu anda en büyük eksikliği kaynaklandırma gibi gözüküyor maddenin. Vikimiz yepyeni bir seçkin içerik daha kazanacak umarım süreç sonunda. Güzel katkılarınız için çok teşekkürler, sevgilerimle--Merube 89msj 17:17, 29 Mart 2010 (UTC)

Selam Mimar77. Tesadüfen farkettim Vikipedi:Madde incelemesi/Parlamento Binası, Kanberra/arşiv1 başvurusu Madde incelemesi sayfasına hiç konmamış. Unuttunuz mu, vaz mı geçtiniz? --İnfoCan 17:03, 7 Nisan 2010 (UTC)

Madde Sayısına Göre Vikipedi şablonu ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube, nasılsın? Yukarıda belirttiğim ve ikimizin profilinde de olan bu şablonun güncellenmesinde bir problem var sanırım. Eğer şu linke bakarsanız [12] mesela Rumence’nin 142,141 maddeye ulaştığını, Çekçe’nin 160,521 madde ile Macarca’yı geçtiğini farkedebileceksiniz. Bu hususta birşeyler yapabilirseniz veya yapabilecek arkaşa bildirebilirseniz çok mutlu olurum. Oluşturduğunuz güzel maddeleri de zevkle okumaya devam ediyorum Çalışmalarınızda kolay gelsin. Mimar77 23:06, 11 Nisan 2010 (UTC)

Merhabalar, sağolun siz nasılsınız? O şablonun belli bir periyodu vardı, güncellenmek için. Superyetkin botu olan bir kullanıcıyla konuşmuştu bu doğrultuda. O kullanıcı bot yardımıyla belli aralıklarla güncelliyordu şablonu. Sanıyorum o bir süredir yok, ondan sanıyorum bu geri kalma durumu. Hayli geri kalmış durumda şablon, çok haklısınız. İsterseniz bir de superyetkin'e danışalım, o muhakkak benden çok biliyordur bu konuyu. Ben şimdi soruyorum kendisine. Bilmukabele, ben de sizin maddelerinizi zevkle izliyorum. Oscar maddesinin son halini de heyecanla bekliyorum. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 23:10, 11 Nisan 2010 (UTC)
Sağolsun Superyetkin hızır gibi yetişti, [13]. Haber vermek istedim. Sevgiler--Merube 89msj 23:26, 11 Nisan 2010 (UTC)

Kategoriler hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Muratsahan. Nasılsın? Oluşturduğum şu kategoride düzeltme yapmışsın: [14]. Sanırım kesme işareti sebebiyle bu değişikliği yaptın. Bu durumu ben de farketmiştim ancak bu kategorideki [15] diğer maddelerin çoğunluğu kesme işaretli olduğu için o şekilde düzenlemeyi tercih etmiştim. Ayrıca dilbilgisi kurallarından hatırladığım kadarıyla 1. binyıl özel isim sayılacağından kesme işareti kullanılmalıdır. Bu hususta herhangi bir tartışma oldu mu Vikipedi’de? İlerde oluşturacağım maddeler için bunu bilmemde fayda olacak. Çalışmalarında kolay gelsin. Sevgiler. Mimar77 04:47, 12 Nisan 2010 (UTC)

  • Selamlar Mimar, sağolun ve iyiyim. Umarım siz de iyisinizdir. Ben binyıl kategorisinde herhangi bir düzenleme yapmadım. O kategoriyi siz oluşturmuşsunuz. Ben şuradaki ve şuradaki kategoriyi yeniden adlandırdım. Birincisi 2000'lerda değil 2000'lerde olacaktı. İkincisi ise tarihlerin yazılışında (rakam ile yazılmadığında) izel ad sayılarak kesme işareti kullanıldığını TDK'nın Yazım Klavuzu'nda hiç görmedim. Hatta dediğiniz üzerine araştırma yaptım herhangi bir şey bulamadım. Kelime bazlı araştırma yaptım, bu kez de TDK'nın sayfasında bizim yaptığımız gibi yüzyıllarda şeklinde yazıldığını gördüm. Acaba bu konuya dair bir kaynağınız var mı? Varsa değişiklik ya da tartışma söz konusu olacaksa topluluğa duyuralım. İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Muratsahinileti 05:04, 12 Nisan 2010 (UTC)
  • Rica ederim. Saygılarla, görüşmek üzere.--Muratsahinileti 05:55, 12 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba Mimar77, burada bir soru sormuşsunuz, Üslup şablonu ile birlikte, taraflı olduğunu düşünüyorsanız ya da kaynaksız bu şablonları da koyabilirsiniz. Küçük bir bilgilendirme notu, şimdi ve sonrası için, eğer SAM'de bir madde aday gösterilmişse ve siz bu maddenin kurtarılabileceğini düşünüyorsanız bunu belirterek, adaylığı devam ederken bile madde de düzenlemeler yapabilirsiniz. Üslup şablonu gibi şablonu şu anda kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar..--Boyalikus 17:20, 12 Nisan 2010 (UTC)

Ellerinize sağlık[kaynağı değiştir]

  • Açtığınız maddeleri hayranlıkla izliyorum. Bu nitelikli katkılarınızın her daim sürmesini diliyorum. Sevgilerimle. --.dsm. 01:15, 14 Nisan 2010 (UTC)
  • KaosGL tarafından labunyaca hakkında kendi web sitelerinden birkaç bilgi verildiğini hatırlıyorum. (Belki kaynak olarak kullanılabilir) Ki aslında acı bir gerçek var, o da şu; zaten birkaç tane olan Türkiye'de ki topu topu LGBT haklarını arama, bilgilendirme vs. amaçla kurulmuş LGBT derneklerinin içinde bulunduğum bazıları dahi labunyacadan habersiz. Yeri geldiğinde her baskıya karşın transexsüelizmin kabul edilmesi gerektiğini söyleyen bu derneklerin, bunu dahi bilmeden; neden var oldukları konusunda inanın derin kaygılar duyuyorum. Ancak ben kaygılarımı geçmişten bugüne gelmiş Türk hükümetlerin bu dernekler ve insanlar aleyhine girişimlerine bağlıyorum. Ki ysalar dahi standartlaması gereken AB yasalarından Alaska kadar uzak. Ancak tekrar belirtiyorum: kaynak var. Ancak yeterli olabileceği konusunda birşey söylemem doğru olmaz. Birde Argo Gay başlığına aktarılması mantıklı. ;)) - Nebeviye!^□ 15:18, 16 Nisan 2010 (UTC)
  • Merhaba Nebeviye. Açıklaman için teşekkür ederim. Bu konu benim pek bildiğim ve direkt ilgili olmadığım bir husus olduğu için yukarıda belirttiklerine çok fazla yorum ekleyemeyeceğim. Herhalde senin gibi bu hususlarda ilgili olanlar daha faydalı yorumlar yapabilirler. Ben sadece o madde ile ilgili önerilerimi sunmuştum ama sonuçta bu husus (direkt ilgili olmasa da) diğer azınlıkların sorunlarına benzerlikler gösterdiği için Madde Silinmesi kısmında o yorumda bulunmuştum. Günümüzde üzerinde çalışma yapılmamış ve yerel olan birçok dini, kültürel veya etnik argolar olduğuna da inanıyorum. Lubunyaca da eminim bu kategoriye giriyor. Çalışmalarında kolay gelsin. Mimar77 22:47, 16 Nisan 2010 (UTC)

Kullanıcı ile ilgili[kaynağı değiştir]

Şu kullanıcıyı uyarır veya engeller misiniz? [16] Sevgiler, kolay gelsin. Mimar77 03:59, 21 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba, afedersiniz mesajınızı biraz geç gördüm, kullanıcı da gitmiş zaten. Kolay gelsin. --Gökhan 07:06, 21 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba. İlginizi çekeceğini düşündüğüm bir düzenleme çalışması için kapınızı çalmış bulunmaktayım Zamanınız olduğunda Fonksiyonalizm maddesiyle ilgilenebilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 00:21, 25 Nisan 2010 (UTC)

  • Tekrar hoş geldin Mimar, özlemiştik katkılarını :).--Gökhan 16:52, 19 Mayıs 2010 (UTC)

Oscar Niemeyer[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Infocan. Oscar Niemeyer maddesini SM adayı olarak gösterdim. Herşeyi doğru yapıp yapmadığımı kontrol edebilirsen çok sevinirim. Kolay gelsin. Mimar77 08:51, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Selam Mimar77. Tebrik ederim, eline sağlık. Adaylıkta bir kusur yok, bir tek {{Kullanıcı VH}}'de duyurusunu yaparsan yararlı olur. Maddeyle ilgili bir önerim var: Giriş bölümü maddenin genel bir özeti olmalı. Bu bakımdan oradaki alıntıyı madde içinde daha uygun bir yere aktarman bence daha iyi olur. Bunun dışında madde çok güzel görünüyor. --İnfoCan 14:44, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Yorumların için teşekkür ederim. Alıntıyı yazının başka bir yerine ekledim. {{Kullanıcı VH}}’de ise Drlp eklemiş zaten sağolsun.Mimar77 21:42, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Mimarlık alanındaki başarılarınız nedeniyle bu resmi size takdim ediyorum. BeşiktaşlıM
  • Portekizce Vikipedi'de en altta Bibliografia diye bir şey var o eklenebilir. Rusça Vikipedi'deki gibi Mimar bilgi kutusu şablonu oluşturulmalıdır derken oradaki daha güzel görünüşlü. Sanırım bunu bende yapabilirim. Hataları siz düzeltirsiniz:) Birde Baykonur Uzay Üssü maddesininde geliştirilmesi gerekli. Belki onuda SM yapabiliriz:) Teşekkürler, iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 09:19, 22 Mayıs 2010 (UTC)
  • Nihayet Oscar Niemeyer ile ilgili maddeyi tamamladığımı zannediyorum, bugün veya yarın bu maddeyi SM adayı yapacağım. Senin geçmişte yaptığın önerilerin birçoğunu da dikkate almaya çalıştım. Halen eksikleri var ise bana bildirebilirsen ya da SM adaylık kısmında yorum olarak belirtirsen çok mutlu olurum. Yardımların için tekrar teşekkür ederim. Çalışmalarında kolay gelsin. Mimar77 08:34, 21 Mayıs 2010 (UTC)
Selamlar, ellerinize sağlık harika bir maddeye daha imza atmışsınız. Ayrıntılı inceleyemedim henüz maddeyi. İlk fırsatta bakmaya çalışacağım. Birşey dikkatimi çekti de bu arada, 21 ve 69 nolu kaynaklar aynıymış. Diğerleri hep farklı gibi geldi ama, superyetkin'den rica etsek de botla hemen "ref name" yapsa bunları, hem zamandan tassarruf hem de gözden kaçma ihtimaline karşı önlem :). İçeriği ilk fırsatta incelemeye çalışacağım. Tekrar ellerinize sağlık, ilk izlenimim dediğim gibi harika bir madde olduğu yönünde. Güzel çalışmalarınızı okumak her zaman büyük zevk. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 16:23, 22 Mayıs 2010 (UTC)
  • Yorumların ve iyi niyetin için tekrar teşekkür ederim. O iki haber linkini inceledim ve onlar da dahil olmak üzere tüm kaynakların linklerini tek tek gözden geçirdim, sonradan problem olmasın diye. Dediğin bot ile de son bir denetleme yapılabilir tabi ki. Sonuçta farklı kullanıcıların veya bot’ların katkıları bu maddeyi daha da değerli kılacak. Çalışmalarında kolay gelsin. Sevgiler Mimar77 09:19, 23 Mayıs 2010 (UTC)
Şimdi tekrar baktım maddeye aynı kaynağı bulamadım. Demek istediğim ref name şeklinde kullanmaktı. Yoksa birden fazla yerde aynı kaynak elbette kullanılacaktır, hatta kullanılmalıdır. Çünkü bu, çoğu durumda istisnalar elbette vardır, kaynaklandırmanın cümle cümle yapıldığını daha iyi gösterir bence. ref name kullanımı için mesela bir kaynağa mimar adını koyalım o zaman <ref name="Mimar">KAYNAK</ref> şeklinde yazıyoruz. Böylece bunlar kaynaklarda aynı numara ile adlandırılıyor ve kaynaklarda da numaraların yanında birden fazla yerde kullanıldığı a, b, c gibi harflerle gösteriliyor. Size zahmet vereceğim ama yine, size zahmet kaynakları böyle adlandırarak tekrar ekleyebilir misiniz? Ref name kullanmasanız da olur, sonra yetkin'in botundan rica edilir hemen çözülür. İyi çalışmalar, sevgiler--Merube 89msj 12:57, 23 Mayıs 2010 (UTC)
  • Bahsettiğin o kaynağın linkinde sorun olduğu için sildim. O sebepten dolayı da tüm kaynakların linklerini tek tek kontrol ettim. Ancak şu andaki haliyle 11 ve 61. maddeler aynı, onları a, b, c olarak düzenleyebiliriz. Bunu zahmet olmazsa 11 ve 61 no ‘lu maddeleri senin yapman mümkün mü? Ben de nasıl yapıldığını öğrenir, sonraki kaynaklamalarımda yaparım. Ancak diğer kaynaklarda bunu yapmam gerekiyor mu? Sevgiler Mimar77 13:37, 23 Mayıs 2010 (UTC)
Şimdi anladım, ellerinize sağlık link kontrolü için. Çok iyi olmuş. 11 ve 61 nolu kaynakları birleştirdim. Evet tüm kaynakları böyle yapmak lazım, özellikle seçkinlik için elzem. Aynı olanları gördükçe ben de birleştiririm, maddeye yavaş yavaş bakıyorum, çok güzel bir madde ellerinize sağlık tekrar. Sevgiler--Merube 89msj 13:43, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Avrupa Kültür Başkenti[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube. Nasılsın? Şu maddedeki Avrupa Kültür Başkenti son değişiklikler doğru mu yoksa vandalizm mi emin olamadım. Müsait olduğunda bir bakabilirsen sevinirim. Sevgiler Mimar77 10:14, 27 Mayıs 2010 (UTC)

Selamlar mimar, sağolun siz nasılsınız? Geri aldım o değişikliği zira sinsi vandalizm söz konusuydu, dikkatiniz için çok teşekkürler. Niemeyer için de Yetkin'e mesaj atmıştım, hemen yapmış sağolsun. Bu arada madde gün geçtikte daha da gelişiyor, ellerinize sağlık. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 18:15, 27 Mayıs 2010 (UTC)

Vandalizme ugramis sayfalarda revert islemlerini daha kolay yapabilmek adina; lutfen tercihlerim menusunde bulunan kucuk araclar arasindaki gezinti pencerelerini aktif ediniz, daha sonra internet sayfanizi yenileyiniz ya da browser gecmisinizi temizleyiniz. Ilgili maddeler uzerine gelince ufak bir pencere acilacak ve o pencerece rv ya da gg bulunanacak. Madde gecmisinde hangi surume yuklemek istiyorsaniz o surumun fark yazisinin uzerine geldiginizde eski bir surumu tek bir tus ile geri getirebileceksiniz. Iyi calismalar =)--88.235.60.220 17:52, 30 Mayıs 2010 (UTC)

Teşekkür ederim yardım için Mimar77 18:15, 30 Mayıs 2010 (UTC)
Rica ederim, isterseniz bir monobook olusturabilirsiniz eger SDD ya da YMD dusunuyorsaniz. Nasil hazirlamaniz gerektigine dair cesitli hizmetlilerden bilgi alabilirsiniz. Kolay gelsin.--88.235.60.220 18:20, 30 Mayıs 2010 (UTC)
  • Merhaba Vikiçizer, nasılsın? Kullanıcı vandalizm yapıyor: [17] Gerçekleştirdiğim geri almanın üzerinde aynı değişikliği 2010 Eurovision Şarkı Yarışması sayfasında yine yaptı. Acilen bu hususa çözüm getirebilir misin? Sevgiler. Mimar77 14:36, 30 Mayıs 2010 (UTC)
  • Tekrar merhaba.... 2010 Eurovision Şarkı Yarışması bugün epey vandalizme uğradı. Birkaç defa eski haline getirdim ama başka kullanıcılar da gelip değiştiriyorlar. Vandalizm yapılmış versiyonun üzerinde doğru bir değişiklik olmasın diye bu maddeyi geçici korumaya alır mısın? Sevgiler Mimar77 16:55, 30 Mayıs 2010 (UTC)
    • Merhaba Mimar77, aktif olmadığımız bir ana denk gelmiş, İnfocan gerekeni yapmış...Bu seferlik yardım edemedik:) İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 20:59, 30 Mayıs 2010 (UTC)
  • Kusura bakma ara sıra gözden kaçar böyle işte. Benzer bir durum olursa bana danışma uçur fazlalık oyu.)--Reality 19:36, 1 Haziran 2010 (UTC)

Slmlar. Çağdaş mimariyle daha çok ilgileniyorsunuz sanırım. Ancak yeni madde açmak istediğinizde Domenico Trezzini ve Francesco Bartolomeo Rastrelli adlı mimarları göz önünde bulundurur musunuz bilmem. St. Petersburg maddesine de katkı olmuş olur. Sadece önermek/haberdar etmek istedim. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 22:53, 1 Haziran 2010 (UTC)

Elinize, emeğinize sağlık.--a[.]med»»ileti 11:56, 5 Haziran 2010 (UTC)

Tartışma şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Mimar77, açtığınız sayfaların tartışma sayfalarını da açtığınızı gözlemliyorum. Oysa "Bu şablon ancak gerektiği zaman kullanılmalıdır. Her tartışma sayfasına onu eklemeyin. Özellikle boş tartışma sayfalarına onu koymayın." kuralımız var, Şablon:Tartışma'dan görebilirsiniz. Bundan sonra umarım dikkat edersiniz. Tartışması henüz olmayan maddelere tartışma sayfası açan kullanıcı görürseniz uyarmanızı rica ediyorum...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 17:35, 4 Haziran 2010 (UTC)

Şablon sorusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda. Şu anda senin online olduğunu görüp sana hemen sormak istedim. Şu şablona bir göz atar mısın? [18] Tüm maddeler için “Şu An Beşiktaşla Anlaştığı Duyruldu” yazıyor. Nasıl böyle birşey olabiliyor? Sevgiler Mimar77 11:42, 5 Haziran 2010 (UTC)

  • Mrb, bende öyle bir şey yok. Şablon düzgün herhangi bir bozukluk yok. --Hedda Gabler 11:44, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Edit: Varmış bir vandallık :) --Hedda Gabler 11:46, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Aslında kendimden şüphe etmeye başlamıştım bir şey göremiyorum diye :) Kolay gelsin. --Hedda Gabler 11:53, 5 Haziran 2010 (UTC)

Sevgili Beşiktaşlı. Nasılsın? İyisindir umarım. Daha önceden Chrysler Binası ile ilgili bir şablon hususunda senden yardım rica etmiştim ama senden cevap alamadım. Sanırım yoğunsun, o yüzden kendim o işi halletmeye çalışacağım. Kolay gelsin çalışmalarında. Sevgiler… Mimar77 12:45, 5 Haziran 2010 (UTC)

  • Merak etmeyin hallettim onu.-- BeşiktaşlıM 13:11, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Cevabın için teşekkür ederim. Kusuruma bakma lütfen tam olarak neyi hallettiğini anlayamadım da. Şu an Chrysler Binası maddesinde bulunan şablon oldukça kafa karıştırıcı bir şekilde organize edilmiş: [19] Ama İngilizce şablon bu hususta oldukça güzel bir düzenleme yapmış: [20] Benim istediğim İngilizce şablonun aynısı. Bu şablonu mu oluşturdun acaba? Kusura bakma uzun bir soru oldu. Sevgiler Mimar77 13:44, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Aslında şu hali bence daha iyi.-- BeşiktaşlıM 15:50, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Ben o şablonun değişmesini önermiyorum zaten. Bu şablon [21] dünyanın en uzun yapılarını öneriyor. Benim bahsettiğim bu şablon [22] ise dünyada her kıtanın en yüksek gökdelenlerini (yapılarını değil sadece gökdelenlerini) gruplandırılıyor. Birini diğerine göre beğenip beğenmemek söz konusu değil; bu şablonu zaten oluşturacağım. Ayrıca her iki şablon farklı amaçlar için de lazım. Yardım etmeyecekseniz onu belirtseydiniz baştan sizi rahatsız etmezdim. Ben kendimce bu şablonu oluşturmaya çalışacağım. Saygılar Mimar77 16:07, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Tamam en yüksek gökdelen şablonu oluşturulsun. Dünyanın en uzun yapıları şablonu silinecek zaten. Kuleler ve petrol platformları için ayrı şablon oluşturulacak o zaman:)-- BeşiktaşlıM 16:31, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Takabeg. İyisindir umarım. Bir vandalizm ile karşılaştığımızda o anda online olan adminlere ulaşmanın bir yolu var mı? Yoksa bir admine mesaj atıp, sonra onun online olmasını mı beklemek lazım? Kolay gelsin… Mimar77 15:49, 5 Haziran 2010 (UTC)
Hamdolsun. Senden haber ? Bence en iyisi Vikipedi:Şikayet sayfasına not bırakmaktır. Takabeg ileti 15:52, 5 Haziran 2010 (UTC)

Teşşekürler[kaynağı değiştir]

Bunu bilmiyodum hocam uyardığınız için teşekürler

Red-light district[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Bu maddenin [23] ismini nasıl çevirelim sence? Bir de köy çeşmesindeki tartışma önerime [24] göz atar mısın? Kolay gelsin. Mimar77 12:26, 6 Haziran 2010 (UTC)
Kırmızı Işık Bölgesi Takabeg ileti 12:31, 6 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Vikiçizer. Nasılsın? Bu maddeyi The Undertaker düzelttim ama vandallayanları acilen uyarıp, küfredenleri engellemeni rica edebilir miyim? Sevgiler Mimar77 20:40, 6 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba Mimar77, maddeyi anonime karşı korumaya aldım, gördüğüm vandalları da engelledim. Madde bir müddet istikrarlı kalır. Teşekkür ederim, iyi çalışmalar...Vikiçizer 20:46, 6 Haziran 2010 (UTC)
      • Teşekkür ederim. Bu adamın 4 Haziran gibi yakın bir zamanda sansasyonel bir gösterisi olmuş, ölü taklidi filan yapmış galiba. Hiç ilgim olmayan bu konuda da bilgilenmiş oldum : ) Demek istemem o’dur ki yakın zamanda olduğu için bu vandalizmin bir süre daha sürmesi mümkün. Sakıncası yok ise sen de bu maddeyi bir süreliğine izlemeye alır mısın? Tekrar sağol yardımın için, kolay gelsin Mimar77 20:51, 6 Haziran 2010 (UTC)
Korumaya aldığım maddeleri aynı zamanda izliyorum. Bu madde belli bir yaşın altındakiler için oldukça popülerdir, o yaştakiler için ise ansiklopedi pek önemli değildir:) Bu yüzden sürekli vandalizmle karşılacak bir madde...İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 20:56, 6 Haziran 2010 (UTC)

Katip bot ile ilgili[kaynağı değiştir]

  • Merhaba İnfocan. Katip bot Oscar Niemeyer maddesini seçkin madde yaparken { { Seçkin Madde } } adlı şablonu koymuş ama bu şablon { { Seçkin madde } } olmadığı için seçkin madde olduğunu gösteren yıldızı göstermedi. Yani ikinci kelimeni ilk harfini küçük olması gerekiyormuş.(M harfi m olmalıymış) Bilgilendirmek istedim. Sevgiler.. Mimar77 18:51, 6 Haziran 2010 (UTC)
Selam Mimar. Katip-bot uyarısı için teşekkürler, gereken düzeltmeyi yaptım. Bu arada daha evvel yazmaya zamanım olmadı ama bu vesileyle yazayım, Oscar Niemeyer için eline sağlık, teşekkürler. --İnfoCan 01:08, 7 Haziran 2010 (UTC)
  • Sevgili İnfocan. Sana zahmet olmazsa bu kategori sayfasını [25] siler misin? Oscar Niemeyer maddesini hazırlarken bu kategori Dünya Vatandaşı tarafından bu şekilde düzenlendiğinde pek anlam verememiş ama o zaman yeni olduğum için pek de yorum yapamamıştım. Kategorinin içinde kategori eklemekle bu mimar ile ilgili önemli kategorilere ulaşılmasının zorlaştığı kanaatindeyim. Senden ricam bu kategoriyi silmen. Sevgiler.... Mimar77 20:37, 7 Haziran 2010 (UTC)
  • kategori:Oscar Niemeyer olmasının belli bir mantığı var aslında. Mesela en:Category:Leonardo da Vinci paintings ve en:Category:Leonardo da Vinci sculptures, en:Category:Leonardo da Vinci'nin içinde yer alıyorlar ve bu mantıklı bir organizasyon. Niemeyer için bu kadar çok alt kategoriye gerek olmadığını öne sürülebilir. Öte yandan, sanki Oscar Niemeyer maddesindeki kategorileri kullanarak kategori:Oscar Niemeyer'ın eserleri'ne gitmek ansiklopedik açıdan kullanışlı olur gibi geliyor, bunun yolunun da kategori:Oscar Niemeyer'dan geçmesi mantıklı geliyor. Ne dersin? --İnfoCan 21:11, 7 Haziran 2010 (UTC)
  • Dediğin de oldukça mantıklı aslında. Benim pratik bulmadığım husus bu kategorinin içine Oscar Niemeyer ile ilgili tüm kategorilerin atılmasıydı. Senin önerin bu iki uç arasında bir denge kurulmasını öneriyor ki mantıklı geldi bana da. Böylelikle kategori sayılarında artışı önleriz ama 1907 doğumlular veya Pritzker Mimarlık Ödülleri sahipleri gibi sadece Oscar Niemeyer’a ait olmayanları ayrı kategoriler olarak göstermiş oluruz. Düzeltmeleri şimdi yapacağım. Teşekkürler yardımların için... Mimar77 21:17, 7 Haziran 2010 (UTC)
  • Öncelikle vikipedideki gelişmeleri daha yakından takip edebilmek adına vikipedi haber şablonu ve sayılarla vikipedi şablonlarını sayfanızda görerek kendi sayfamı revize ettim.Ümit ederim ki bu tarz kopyalar problem çıkartmıyordur:) Volkanozobut 01:14, 8 Haziran 2010 (UTC)
  • Mimarsınız sanırım.Ben de inşaat mühendisiyim ve mesajlarıma karşılık veriyor olmanız beni sevindirdi.Sonuçta meslektaş sayılırız ve acemi olmama rağmen ben de elimden geldiğince vikipediye yardımcı olmak istiyorum. Tabi öncelikle iş yoğunluğumu atlatabilmem gerekli akabinde neredeyse 24 saatimi bu ansiklopedi için harcayacağım.Umarım bu yolda sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmamda sakınca yoktur.Volkanozobut 01:14, 8 Haziran 2010 (UTC)
  • Adana Demirspor sayfasında "nasıl adlandırdığınızı bilmiyorum" fakat sürekli bir kaç kullanıcının atışması mevcut. Ansiklopediye yakışmayan terimler kullanılıyor ki bu kullanıcıların engellenmesi mümkün değil mi merak ediyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Volkanozobut 01:14, 8 Haziran 2010 (UTC)
  • 2010 Eurovision Şarkı Yarışması bugün defalarca vandalizme uğradı. Kaç defa geriye aldım ama acilen bir koruma getirir misin? Bu arada kim önce bu mesajı alırsa diye birkaç admin’e bu mesajı atıyorum, sonradan yanlış anlaşılma olmasın diye belirtiyorum. Sevgiler Mimar77 17:39, 30 Mayıs 2010 (UTC)
Selamlar, uzun süredir tam bir vikitatildeydim. Kusura bakmayın lütfen, yeni cevap yazabiliyorum ondan. Sorunla ilgilenilmiş çoktan gördüğüm kadarıyla. Bu arada Niemeyer SM seçilmiş, hayırlı olsun. Ziyadesiyle hakkeden bir çalışmaydı, bu vesileyle tekrar tebrik ve teşekkürlerimi sunmak isterim. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 19:33, 9 Haziran 2010 (UTC)
  • Sevgili Merube. Vikitatilden hoş geldin. Bu kategoride [26] yaptığın değişikliği geri aldım. İnfocan ile yaptığımız tartışmalara bakarsan Dünya Vatandaşı’nın yaptığı gibi tüm kategorileri bir kategorinin altına konulması kategori mantığına aykırı olduğu hususunda uzlaştık. Sadece direkt Oscar Niemeyer ile ilgili olan kategorileri alt kategori olarak tuttum. Genel kategorileri de Oscar Niemeyer maddesine ekledim. Bu konuda tartışmak istediğin bir husus olursa bana bildirirsen sevinirim. Tekrar hoşgeldin. İlerde KM veye SM yapmak istediğim maddelerde senin değerli fikirlerinden yararlanacağım. Sevgiler Mimar77 21:55, 9 Haziran 2010 (UTC)
Hoşbulduk mimar, çok sağol. Bu haliyle kategori hiçbir kategoriye bağlanmamakta. O nedenle bir şekilde gözden kaçtığını düşünüp kategorili sürümlerden birine geri almıştım sayfayı. Ama çok haklısınız bazı oldukça özel kategorilerin burada yer almaması uygun olur, ancak en azından bir iki kategori de eklenmesi elzem yoksa kategoriye ulaşmak çok zorlaşacak ve kategorilendirmenin mantığıyla çelişecek. En azından brezilyalı mimarlar gibi ve belki Pritzker Mimarlık Ödülü gibi iki kategori eklenebilir. Mimarlık ödülü kategorisinin eklenmesi dememin nedeni, pritzker ödülünün içinde ilgili mimarların eserlerinin bulunmasının faydalı olabileceğine dair görüşüm. Ancak o eklenmese de olur tabi, yeter ki bir kategori eklensin :). Sizin güzel maddelerinizi okumak her zaman büyük keyif, biraz olsun görüşlerim bir işe yarıyorsa ne güzel. Gelecek KM ve SM'lerinizi heyecanla bekliyorum, sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 22:04, 9 Haziran 2010 (UTC)
Önerilerin doğrultusunda üç kategori ekledim. Pritzker’i eklemedim çünkü kategoride bir tek bu mimarınki bu şekilde olacağı için tutarsızlık olacağını düşündüm. İlerde bu ödülü alan tüm mimarların ismi ile kategori eklenip, bu alt kategori eklenirse hepsine birdan o kategori de eklenebilir. Sevgiler Mimar77 22:08, 9 Haziran 2010 (UTC)
Haklısınız sadace bir mimarın o şekilde eklenmesi güzel durmayabilirdi, kategoriler için çok teşekkür ederim. Aslında 100 yaş üstü kişiler kategorisine de çok gerek yok sanıyorum, onu da çıkarabilir ne dersiniz? --Merube 89msj 22:12, 9 Haziran 2010 (UTC)
100 yaş kategorisini de önerin doğrultusunda çıkardım. Sevgiler Mimar77 16:21, 10 Haziran 2010 (UTC)
Elinize sağlık, çok teşekkürler. Sevgilerimle, iyi çalışmalar--Merube 89msj 19:33, 10 Haziran 2010 (UTC)

Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Ahzaryamed desteğiniz için çok teşekkürler. Maalesef olumsuz neticelendi. Katkılara devam elbette. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 22:43, 9 Haziran 2010 (UTC)
Bir de arsızlık yapayım:) w:BMW Welt maddesi ile uğraşmak isterseniz şu resmi de SRA göstermek ister misiniz? Bu da bir öneri sadece. İyi çalışmalar.--a[.]med»»ileti 15:37, 10 Haziran 2010 (UTC)
Başvurunun olumsuz sonuçlanmasına üzüldüm. Bu durumun en azından sana getirilen olumsuz eleştiriler konusunda kendini daha da geliştirme fırsatı vereceğine inanıyorum. Önerin için teşekkür ederim. Şu anda epey yoğunum ama fırsat bulur bulmaz o madde ile ilgilenmeye çalışırim. Kolay gelsin Mimar77 16:24, 10 Haziran 2010 (UTC)

Tarafsız Bakış Açısı[kaynağı değiştir]

  • Nasılsın? Herşey iyidir umarım. Türkiye maddesinde tarafsız bakış açısına aykırı düzenlemeleri benim versiyonuma geri alman mümkün mü? Ben 24 saat içinde aynı maddede 3 geri alım kuralını ihlal etmek istemiyorum da. Ayrıca bu değişikliği yapan kullanıcaya da bu konuda bilgi verdim. Sevgiler Mimar77 22:50, 12 Haziran 2010 (UTC)
Merhabalar, sağolun siz nasılsınız? Madde 1 haftalığına tam korumaya alındı ardından tekrar yarı korumaya alınacak. Haber verdiğiniz için çok teşekkürler. Kullanıcıya bir mesaj da ben attım. Tekrar ilginiz ve dikkatiniz için teşekkürler. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 22:56, 12 Haziran 2010 (UTC)
Ben de iyiyim teşekkür ederim. Yardımcı olduysam ne mutlu. Bir sorum olacaktı bu arada. Üç geri dönüş kuralı bir vandalizm yüzünden ihlal edilirse de kurallara aykırı oluyor mu? Bu [27] pek de net bir tarif değil. Galiba en doğrusu vandalizm var ise bir Admin’e bildirmek. Kolay gelsin. Mimar77 23:01, 12 Haziran 2010 (UTC)
Çok bariz bir vandalizm olursa düzgün sürüme geri alma işlemi 3GK'den muaf. Ancak bu biraz muğlak bir değişiklik olduğundan sizin yaptığınız gibi başka bir vikipedistten görüş almak en doğrusu. İyi çalışmalar, kolay gelsin--Merube 89msj 23:08, 12 Haziran 2010 (UTC)

Vandalism is any addition, removal, or change of content made in a deliberate attempt to compromise the integrity of Wikipedia. Vandalism cannot and will not be tolerated. Common types of vandalism are the addition of obscenities or crude humor, page blanking, and the insertion of nonsense into articles. Any good-faith effort to improve the encyclopedia, even if misguided or ill-considered, is not vandalism Yani, "compromise the integrity of Wikipedia, addition of obscenities or crude humor, page blanking, and the insertion of nonsense into articles." koşulları sağlanmıyorsa buna vandalizm diyemezseniz. Ayrıca, ne diyor bakın: Avoid the word "vandal". In particular, this word should not be used to refer to any contributor in good standing, or to any edits that might have been made in good faith. This is because if the edits were made in good faith, they are not vandalism. Makaleyi geliştirmek için yaptığım değişiklere vandalizm diyerek Wikipedia policy'isini asıl siz ihlal ediyorsunuz. Benim görüşüm Türkiye Devleti'nin 1071'de kurulduğu şeklinde ve İngilizce'deki madde de o şekilde. Burda ardıl devlet tartışması 2. paragrafta gereksiz. Benim görüşüm bu tartışmanın özette değil alt taraflarda yapılması. İçerik çıkarma niyetim yok, çünkü içerikler history'de tutulmakta ve yeniden bu sefer maddenin alt taraflarına eklenmesini düşünüyordum. Dizikaygisiz 11:19, 13 Haziran 2010 (UTC) Sonuç olarak, Türkiye Cumhuriyeti giriş de o şekilde: "Turks began migrating into the area now called Turkey in the eleventh century. The process was greatly accelerated by the Seljuk victory over the Byzantine Empire at the Battle of Manzikert. Several small beyliks and the Seljuk Sultanate of Rûm ruled Anatolia until the Mongol Empire's invasion. Starting from the thirteenth century, the Ottoman beylik united Anatolia and created an empire encompassing much of Southeastern Europe, Western Asia and North Africa. After the Ottoman Empire collapsed following its defeat in World War I, parts of it were occupied by the victorious Allies. A cadre of young military officers, led by Mustafa Kemal Atatürk, organized a successful resistance to the Allies; in 1923, they would establish the modern Republic of Turkey with Atatürk as its first president." İlk yazılan yazı ve ikinci yazılan yazı farklıydı: 1. kötü yazı: Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı sonunda yenilmesinden sonra, galip devletlerce vatan işgal edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yönetilen bağımsızlık savaşının sonunda vatan düşmandan kurtarılmıştır. TBMM, 29 Ekim 1923 tarihinde ülkede cumhuriyeti ilan etmiştir. 2. iyi yazı Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı sonunda yenilmesinden sonra, galip devletlerce Anadolu ve Trakya'nın önemli bölümü işgal edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yönetilen bağımsızlık savaşının sonunda galip devletlerin orduları ülkeden çıkarılmıştır. Lozan Barış Anlaşması ile yeni Türk devletinin bağımsızlığı tanınmıştır. [1] TBMM, 29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyet ilan etmiştir.Dizikaygisiz 11:19, 13 Haziran 2010 (UTC) Eklenen yazıyı çıkarmak yerine mümkünse içeriği geliştirme yoluna gitmeniz, cümleleri düzeltmeniz, vs. daha iyi bir yol.Dizikaygisiz 11:21, 13 Haziran 2010 (UTC) Şu cümle hem düşük hem yanlış: Türkiye, Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı sonunda yenilmesinden sonra, Osmanlı Devleti'nin yerine kurulan ardıl devletler içinde tek bağımsız devlet olarak devletin Türk nüfus çoğunluğuna sahip toprakları üzerinde Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki halkın büyük mücadelesi ile kurulmuştur. Tek bağımsız devlet ise, Yunanistan ne? Hani o daha önce bağımsız oldu diyelim Mısır ne? Great Britain to issue a unilateral declaration of Egypt's independence on 22 February 1922. Dizikaygisiz 11:29, 13 Haziran 2010 (UTC)

  • Öncelikli olarak fikirlerini, polemiğe girmeden, belli bir saygı ile ve ciddiyetle benimle tartıştığın için sana teşekkür ederim. Yukarıda belirttiğin bu fikirleri Türkiye maddesinin tartışma sayfasına da koymanı tavsiye ederim. Böylelikle bu maddeye katkıda bulunan diğer kullanıcıların da yorumlarını öğrenmiş olur bu hususta değişiklikler konusunda bir uzlaşmaya varılabilinir. Benim üzerinde durmak istediğim husus bu maddenin tek taraflı ve bir tarafın görüşleri baz olunarak yazılamayacağı idi. Bu politikaya uyulduğu sürece ve grubun ortak kararı ile her türlü değişiklik yapılabilinir. İkinci yazının daha iyi bir yazı olduğunu ve Vikipedi’nin tarafsızlık politikalarına daha yakın olduğu konusunda seninle hemfikirim ama bu eklemeyi mevcut yazıyı düzeltip, kaynaklarına dokunmadan yapmanı tavsiye ederim, o zaman bir sorun olmaz. Mimar77 20:02, 13 Haziran 2010 (UTC)
  • Vandalizm hususuna gelince, ben direkt sen vandalizm yapıyorsun demedim. Eğer bu değişiklikleri ısrarla eklemeye çalışır, mevcut kaynaklı kısımları da uzlaşı olmadan silersen vandalizm olarak nitelendirilebilir demek istemiştim ama bunu net açıklamadım, bu da benim eksikliğim olmuş. Vikipedi’ye tekrar hoşgeldin. Gerek bu maddede, gerekse diğer maddelerde katkılarının devamını bekliyoruz. Kolay gelsin. Mimar77 20:03, 13 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Although a small country, Albania is distinguished for its rich biological diversity. The variation of geomorphology, climate and terrain create favorable conditions for a number of endemic and sub-endemic species with 27 endemic and 160 subendemic vascular plants present in the country. The total number of plants is over 3250 species, approximately 30% of the entire flora species found in Europe. Coastal regions and lowlands have typical Mediterranean macchia vegetation, whereas oak forests and vegetation are found on higher altitudes. Vast forests of black pine, beech and fir are found on higher mountains and alpine grasslands grow at altitudes above 1800 meters a.s.l. There are around 760 vertebrate species found so far in Albania. Among these there are over 350 bird species, 330 freshwater and marine fish and 80 mammal species. There are some 91 globally threatened species found within the country, among which the Dalmatian pelican, Pygmy cormorant, and the European sea sturgeon. Rocky coastal regions in the south provide good habitats for the endangered Mediterranean monk seal. Some of the most significant bird species found in the country include the golden eagle – known as the national symbol of Albania – vulture species, capercaillie and numerous waterfowl. The Albanian forests still maintain significant communities of large mammals such as the brown bear, gray wolf, chamois and wild boar. The north and eastern mountains of the country are home to the last remaining Balkan lynx – a critically endangered population of the Eurasian lynx. BeşiktaşlıM 18:48, 14 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Mimar77, son değişikliklerde hoşgeldin mesajı attığınızı gördüm. Son değişiklikler sayfası biraz karıştı.. Anladığım kadarıyla kopyala yapıştır yapıyorsunuz. Monobook.js'niz yoksa bir tane ayarlayabiliriz, işleriniz kolaylaşır. Kolay gelsin. --Boyalikus 19:44, 14 Haziran 2010 (UTC)

  • Evet doğrudur öyle yapıyorum. Malum Vikipedi’de 6 aydan fazladır bulunuyorum. En önemli katkımın madde eklemesi olması hedefim değişmedi ama Vikipedi’nin farklı alanlarında da (tartışmalar, silinecek maddeler, v.s.) daha aktif olmak istiyorum. Monobook hakkında da bana yardımcı olabilirsen çok sevinirim. Bir ikinci sorum daha olacaktı. Kopyala yapıştırmanın bir sakıncası mı var yoksa monobook daha mı kolay bu hususlarda? İlgine ve mesajına çok teşekkür ederim. Mimar77 19:48, 14 Haziran 2010 (UTC)
  • Selam, burada benimki var. Kendinize Kullanıcı:Mimar77/monobook.js sayfası açıp bendeki içeriği kopyalayıp, kaydedip, tarayıcı önbelleğini boşaltmanız yeterlidir. Sol menünün altında gerekli kısa yol şablonlarını bulacaksınız.. Ama bunun dışında tercihlerinizden de çeşitli değişiklikler yapabilirsiniz. Ben kullanmıyorum ama yukarda Beta'yı dene seçeneği de benzer işlev görüyor. Kopyala yapıştır yapmanın hiçbir sakıncası yok ancak son değişiklikler birbirine giriyor, bu daha basit ve derli toplu bir görünüm sağlıyor, daha zahmetsiz. Kolay gelsin. --Boyalikus 20:36, 14 Haziran 2010 (UTC)

Unutmadan sil,düzenle, uyarı şablonları vb. uygulamalar var bunun içerisinde. Otomatik olarak koyuluyor ve özet kutucuğunu filan kendisi dolduruyor.. --Boyalikus 20:38, 14 Haziran 2010 (UTC)

  • Yazışmanızı görünce size bir monobook sayfası oluşturdum. Dilediğiniz kodları ekleyip çıkarmanız ya da değiştirmeniz mümkün. Önbelleği boşalttıktan sonra kullanabilirsiniz. --yabancım 20:46, 14 Haziran 2010 (UTC)
  • İsimleri değiştiremeniz ancak "Kullanıcı:Mimar77/Gezinti pencereleri.js" şeklinde bir sayfa olsaydı işe yarardı. O değişikliği geri almak gerekir. Önbelleği şu nota uygun olarak bir kere daha boşaltmayı dener misiniz: "Mozilla / Firefox / Safari: Shift e basılıyken sayfayı yeniden yükleyerek veya Ctrl-Shift-R yaparak (Apple Mac için Cmd-Shift-R);, IE: Ctrl-F5, Konqueror: Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak." Bundan sonra, son değişikliklerde herhangi bir maddenin üzerine imleci getirdiğinizde menü açılması gerekir. Sorun devam ederse lütfen tekrar yazın. --yabancım 21:55, 14 Haziran 2010 (UTC)

Kapsamli olarak; şu monobook'u kesinlikle kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken tüm içeriği kendi monobook sayfaniza kopyalamak. Kolay gelsin--88.242.78.229 22:50, 14 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Nazik hediyeniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle--Merube 89msj 00:30, 15 Haziran 2010 (UTC)

Oscar Niemeyer[kaynağı değiştir]

Merhaba Merube. Oscar Niemeyer’in geçmiş sayfasındaki küfürlü geçmişi silmen mümkün mü acaba? Kolay gelsin. Mimar77 20:07, 16 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar mimar. Böyle sürümleri, hizmetlilerin de göremeyeceği şekilde gizleme yetkisi olan gözetmenlerimizden isteyebilirseniz sevinirim. Kullanıcı:Eldarion ve Kullanıcı:Elmacenderesi iki gözetmenimiz. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 23:58, 16 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba, nasılın? Şu kullanıcı [28] [29] ile ilgili yapılması gerekeni yapar mısın? Vandalizmin yanı sıra ısrarla küfürlü yorum da ekliyor. Kolay gelsin. Mimar77 22:36, 16 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Mimar77, gereken yapıldı. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 06:46, 17 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba. Şu anomin kullanıcı aşırı derecede ve sinsi vandalizmler yapmış: [30] Tek tek geri aliyorum. Engeller misin gerekli görürsen? Kolay gelsin. Mimar77 15:45, 18 Haziran 2010 (UTC)

Selamlar, uyardığınız için teşekkürler. Genel kural olarak vandalizm yapan anonimleri 1 veya duruma göre 2 defa uyardıktan sonra engelliyoruz. Yani önce kullanıcıları bir defa uyardıktan sonra hizmetlilere bildirirseniz daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşabilirsiniz. Bu seferki vandalizmde katkıların arasında küfürlü değişikliğe rastladığım için 6 saatlik bir engel verdim. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 15:53, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Tekrar merhabalar. Bilgilendirmen için teşekkür ederim. Bu arada bu sayfadaki Haziran 2010’da silinmeye aday maddeleri [31] mümkünse 2 veya 3 alt gruba alabilir misin? Tüm sayfayı yüklerken bilgisayarım zaman zaman kilitleniyor, oylamalarda oy vermeye zorlanıyorum da. Bu ay daha önceden olmadığı kadar fazla aday gösterilmiş. Oldukça da uzun bir liste olmuş. Kolay gelsin. Mimar77 18:47, 18 Haziran 2010 (UTC)
Bir formül bulmaya çalışırım.--Machiavelli' msj 18:52, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Tekrar teşekkür ederim. Bu arada köy çeşmesinde [32] senin de yorumunu kullanarak Vikiproje politikası ile ilgili bir tartışma başlattım. Kolay gelsin. Mimar77 21:03, 18 Haziran 2010 (UTC)
Rica ederim. Aslında Vikiprojelerle ilgili durum biraz daha büyük ve geniş yönerge, politika gerekli. tr wiki de proje ve portallar genellikle atıl kalmıştır. Büyük oranda kullanıcı profilimizle ilgli (idi şimdilerde nasıl bilemiyorum ama birkaç ayda büyük bir atılım beklemiyorum). Projeler ve portallar ilgi görmedikçe yönerge ve politika çalışmalarımızda olmadı (ihtiyaç olmadı çünkü) gerçi daha büyük politika ve yönerge açıklarımızın olduğu dönemlerde de bu, zaten beklenemezdi. VP:SAS'taki bu tartışmalar umarım derli toplu bir proje yönergesine kapı aralar bu yönde bir adım attığınız için de teşekkürler.--Machiavelli' msj 21:44, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Mrb. Mimardınız sanırım? Eğer sizin için sorun olmazsa mesleğinizle ilgili birkaç soru sormak istiyordum...--Rapsar 17:58, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba, evet mimarım. Tabi ki istediğin soruları sorabilirsin. Cevaplayabildiklerimi elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Kolay gelsin. Mimar77 18:06, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Teşekkürler. Yarın LYS'ye gireceğim. Üniversitede bölüm olarak mimarlık düşünüyordum. Acaba nasıl bir meslektir? Yani iş imkanı bulabilir miyim? Sıkıcı ya da eğlenceli (!) bir meslek midir? Sizin mesleği seçmenizi ne sağladı ve beklediğiniz gibi bir iş mi çıktı? Zorlukları, güzellikleri nelerdir? Bu gibi şeyler işte :) Şu an çıkmak zorundayım, cevabını çok merak ettiğim halde maalesef yarın sınav sonrası okuyabileceğim :( Şimdiden çok teşekkürler, iyi akşamlar...--Rapsar 18:10, 18 Haziran 2010 (UTC)
  • Sınavda başarılar diliyorum sana öncelikli olarak. Bu Vikipedi ile direkt ilgili bir konu olmadığı için sana email atacağım birazdan. Umarım istediğin yeri kazanırsın. Mimar77 18:13, 18 Haziran 2010 (UTC)
Teşekkürler. Mail derken? Nasıl bakacağım? Vikipedi'nin bana verdiği bir mail adresi var da ben mi bilmiyorum :)?--Rapsar 05:33, 19 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba. Şu kullanıcı [33] ısrarla vandalizm yapmaya devam ediyor. İki kez uyardım, bilgine sunuyorum. Kolay gelsin. Mimar77 11:45, 19 Haziran 2010 (UTC)
    • Merhaba, bir müddet engellendi. Kolay gelsin...Vikiçizer 11:48, 19 Haziran 2010 (UTC)

Görsellerin değiştirilmesi hakkında[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Gökhan. Nasılsın? Bir konuda sorum olacaktı sana. Şu görseli [34] KM adayı yapacağım Chrysler Binası maddesinde New York City şehrindeki binaların yüksekliklerinin karşılaştırılması tanımı altında göstereceğim. İngilizce isimleri Türkçe’ye nasıl çevirebilirim? Ya da senin çevirmen mümkün mü? (Özgürlük Kulesi, Empire State Binası, Bank of America Kulesi, Chrysler Binası, New York Times Binası). Bir de sende olan monobook.css nedir acaba? Kolay gelsin... Mimar77 11:21, 19 Haziran 2010 (UTC)
  • Selam Mimar. İyiyim teşekkür ederim, sen de iyisin umarım. Ben o grafiği hallederim. Bendeki monobook.css, Vikipedi'nin görünümünü az bir miktar değiştiriyor. İstersen deneyebilirsin, bence hoş görünüyor. Olduğu gibi kopyalayıp kendi monobook.css sayfana atabilirsin, ben de enwiki'de birinde görmüştüm. Görüşmek üzere, kolay gelsin. --Gökhan 13:31, 19 Haziran 2010 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Dosya:NY Height Comparison tr.png. Kolay gelsin. --Gökhan 07:42, 20 Haziran 2010 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Mimar77 08:14, 20 Haziran 2010 (UTC)

Bir şablon sorusu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Gökhan. Nasılsın? Yine Chrysler Binası ile ilgili şu şablonu oluşturdum. Ancak İngilizceleri gibi Mevcut, İnşaatı halen devam eden, inşaatı askıya alınan ve eski kısımları alt başlıkları üsten alta alt grup olarak açılmıyorlar. Bu şablonu İngilizcesine benzetmek için yardımcı olabilirsen çok mutlu olurum, mümkünse tabiki… Sevgiler Mimar77 18:13, 20 Haziran 2010 (UTC)
  • Selam Mimar. Şablon şimdi EnWiki'dekine benzedi. Biraz daha düzenlenebilir tabii :). Görüşmek üzere. --Gökhan 19:47, 20 Haziran 2010 (UTC)
  • Sevgili Gökhan. Çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Mimar77 19:51, 20 Haziran 2010 (UTC)
Nazik mesajın ve ödül için teşekkür ederim Mimar .--Gökhan 01:10, 21 Haziran 2010 (UTC)
Ne demek efenim, biraz olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :). Bu arada evet, dosya daha önce 2 kez gerekçesiz olduğu için silinmiş, ben bununla ilgilenirim. Kolay gelsin.--Gökhan 15:23, 21 Haziran 2010 (UTC)

İyiyim sağol, umarım sen de iyisindir. Kategoriler silindi. Kolay gelsin. --yabancım 09:44, 22 Haziran 2010 (UTC)

Gördüğüm kadarıyla büyük katkılarınızın olduğu Avrupa tarihi konusu SM seçilmiş.Vikipedi'ye ciddi çalışmalarınız oluyor ve ben bunlardan çok şey öğreniyorum.Tekrar teşekkürler.Ödül verme yetisine sahipmiyim bilmiyorum ama yinede yıldız verme denemesini yapmak için en uygun kullanıcı sayfası olarak sizinkini görüyorum.Bir hata olursa şimdiden özür dilerim.

Özgün Yıldız
Yapmış olduğunuz başarılı çalışmalar nedeniyle yeni bir vikipedist olan bana çok yol gösteriyorsunuz.Bu sebeple bu yıldızı size layık görüyorum.İyi çalışmalar.Her zaman takipçinizim

Volkanozobut 12:24, 22 Haziran 2010 (UTC)

  • Türkiye yerleşim birimi sayfalarına eklediğim Index Anatolicus linklerine spam demişsiniz. Kusura bakmayın ama Vikipedi mantığına tamı tamına uyan, bilgilendirici ve faydalı bir link olduğunu düşünüyorum. "Dini, siyasi, ticari içeriği" ve reklam amacı yoktur. Halen bütün yerleşim birimi sayfalarında bulunan Yerelnet linkinden yapı ve mantık bakımından bir farkı yoktur. Ama içerik bakımından daha zengin ve faydalıdır. Bir daha düşünmenizi rica etsem?? --Tavitn 18:58, 22 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Tavitn. Yanlış kişiye mesaj attınız. Ben size Hoşgeldin mesajı atmışım. Kibele arkadaşımız o düzeltmeleri yapmış. Genelde mesajların sonunda o mesajı yazan kişinin sayfasına bağlantı olur (unutulmazsa tabi). Bir de herhangi bir kullanıcıya mesaj atarken en üstteki Konu Ekle düğmesine basarak (tıpkı ben bu mesajı sana gönderirken yaptığım gibi) konu başlığı eklemeyi de unutmayınız. Hem sizin hem de karşı tarafın okuması için kolaylık olur. Bu husus dışında sorularınız olursa sormaktan da çekinmeyin lütfen. Kolay gelsin. Mimar77 19:29, 22 Haziran 2010 (UTC)
  • Mrb. Çok küçük bir ricam olacaktı sizden. Deneme sayfamdaki Paul Stretford tartışması adlı bölümü çevirebilir misiniz? İngilizcem yetmedi :) Çok teşekkür ederim, iyi günler...--Rapsar 07:37, 23 Haziran 2010 (UTC)
Estğ. Türkçe kaynak bulunca kolayca hallettim :) Teşekkürler...--Rapsar 13:58, 26 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Infocan. Katip Bot Cádiz İli'ndeki belediyeler listesi‎ maddesini henüz seçilmediği halde SL yapmış. Geri aldım. Bu hususta gerekli düzenlemeleri yaparsan, ayrıca maddeyi SL adaylar kısmına koyabilirsen sevinirim. Mimar77 17:14, 24 Haziran 2010 (UTC)
  • Teşekkürler. SL ilan etmekte acele etmişim, sonradan geri aldım. Madde hakkındaki görüşünü adaylık sayfasında belirtebilirsen sevinirim. --İnfoCan 17:25, 24 Haziran 2010 (UTC)
  • Maddede gerekli düzenlemeleri yaptım. Adaylık sayfasına da son yorumlarımı ekledim. Kendine iyi bak. Kolay gelsin. Mimar77 18:50, 24 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba Mimar. Fena değilim, sen iyisindir umarım. Bu gibi durumlarda takdir bize kalıyor. Açık küfür olmasa da yazdıklarının küfürden çok farklı değerlendirilmemesi gerektiğini düşünerek engelledim. (Bu arada sil şablonu koyarken içeriği silmezsen iyi olur. Silmeden önce yazılanı görmek gerekiyor çünkü.) Ufukta yeni SM'ler var mı? Teşekkürler, kolay gelsin. --yabancım 15:51, 27 Haziran 2010 (UTC)

Dediklerinizi yaptım destek oyu verebilirsiniz artık. --dAVİDov 19:51, 27 Haziran 2010 (UTC)

SM ve SL Madde Adayları[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Infocan. Nasılsın? Umarım herşey iyidir. Sana SM ve SL adaylıkları hakkından birşeyler sormak istiyordum. Her ne kadar bu madde adaylıklarının ne olmaları gerektiği konusunda genel bir bilgi verilmişse de bazı olmazsa olmaz özelliklere yer verilmemiş. Mesela bir örnek vereyim sayfada 10-15 kırmızı bağlantı olduğu halde maddeler SM adayı yapılabiliyor. Bunun önüne geçilmesi için SM ve SL adayı sayfalarda olmazsa olmaz bazı şartlar getirilebilir mi? Bu hususta olumlu bakarsan benim aklımda bir takım kriterler var. Öncelikli seninle tartışırız; sonra da bunları Köy Çeşmesi’nde topluluğun onayına sunarız ama bu işin sorumlusu sen olduğun için önce senin fikrini almak istedim. Sevgiler. Mimar77 11:00, 27 Haziran 2010 (UTC)
  • Selam Mimar. Konuşalım. En azından kırmızı bağ kalmaması birinci şart olmalı. Ayrıca Madde İncelemesi'nden geçme ya şart olmalı veya kuvvetle önerilmeli, İnceleme yaptırmayan başvuruda buna neden gerek görmediği belirtmeli (başka dilde zaten SM olması gibi) derim. Bazen kişiler SM adaylığını bir maddeyi tamamlamaya teşvik etmek için kullanıyorlar gibi geliyor. Sen neler düşünüyorsun? --İnfoCan 15:44, 27 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Infocan. Senin dediklerini biraz daha derleyip, benim de düşündüğum bir iki madde daha ekledim. Ne düşünüyorsun bu taslak hakkında? Düzeltip eklemeler yaparsan çok sevinirim.
  • Bir maddeyi SM veya SL adayı gösteren kişi o maddenin oylamasına katılamaz. (Bu Vikipedi kurallarına aykırı mı emin değilim çünkü Seçkin Resim adaylığında aday gösterenler otomatik olarak oy verebiliyor. Ama zorunlu olmasa da oy vermesini ahlaki bulmuyorum. Ama bu ısrar ettiğim bir şart değil.)
  • Bir maddeyi SM veya SL için aday gösterenlerin bu maddeleri İnceleme’ye sunmaları gereklidir. Bunu yapmadan direkt aday gösterenler ise Seçkin İçerik Sorumlularına bunun için kabul edilebilir bir neden belirtmek zorundadır. (Mesela madde SM olan başka bir dilden aynen çevrilmesi gibi)
  • Bir maddenin SM veya SL adayı gösterildiği zaman hiçbir kırmızı bağlantıya sahip olmamalıdır. Seçkin İçerik Sorumluları madde SM veya SL adayı olmadan önce bağlantı verilmesi gereken yeni maddeler var ise onları açmalı, aralarında kırmızı olanlar var ise onlar oluşturulmadan madde aday olmamalıdır. (Maddenin adaylığı sırasında yeni eklemeler ve bu nedenle yeni kırmızı bağlantıların oluşması beklenebilir bir durumdur. Bu durumda maddeyi aday gösteren kişi ve diğer Vikipedistler bu bağlantıların oluşturulması için gayret göstermeleri tavsiye edilir. Gerekirse bunun için maddenin adaylık süresi uzatılabilir.)
  • Kaynaklandırma Vikipedi standartlarına uygun bir şekilde yapılmalıdır. Kaynaklandırmaların < ref name"XXX"> KAYNAK < / ref > şeklinde yazılması gereklidir. Böylece bunlar kaynaklarda aynı numara ile adlandırılır ve kaynaklarda da numaraların yanında birden fazla yerde kullanıldığı a, b, c gibi harflerle gösterilir. Mimar77 16:03, 27 Haziran 2010 (UTC)
  • Selam Mimar. Anlaştık. Aday gösterenin oyunun "sayılması" konusunda bir kurala gerek yok bence. Sonuçta önemli olan topluluğun görüşleri ve yapılan tartışmalar; seçkin içerik sorumlusu olarak ben aday gösterenin destek oyunu dikkate almıyorum dahi. İstersen bu konuyu Köy Çeşmesi'ne sen getir, ben de desteklerim. --İnfoCan 13:52, 28 Haziran 2010 (UTC)
  • Kusuruma bakma lütfen hemen cevaplayamadım. Çok yoğun bir dönemdeyim de. Aday yapan kişinin oyunun sayılmaması hususu dışındakilerde bir itirazın yok anladığım kadarıyla ki onda bile benim dediğime katılıyorsun yanlış anlamadıysam. Sen saymasan bile aday gösterenlerin bazıları kendi destek oylarını belirtiyorlar. En azından bilseler geçerli olmayacağını koymazlar diye düşünmüştüm ama istemezsen o kriteri çıkartırız. Yorumlarımı köy çeşmesine koydum. Oradan tartışmaya devam ederiz. Kolay gelsin. Mimar77 17:25, 2 Temmuz 2010 (UTC)

Örnek Portal Oluşturma ve Davet[kaynağı değiştir]

Merhabalar, şurada portal örneği hazırlayanın portalı adaylığa koyması hususundan bahsetmişsiniz.Vikipedi tartışma:Portal#Örnek Portal Oluşturma'da benzer bir öneri getirdim.Eğer bu konuyla ilgiliyseniz,siz de görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.Ayrıca sizi Tenis Projesi'ne davet ediyorum.----Âkhilleus mesaj 10:03, 3 Temmuz 2010 (UTC)

VikiProje Tenis davetiyesi
İyi günler...
Tenis alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Tenis Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Âkhilleus mesaj 10:03, 3 Temmuz 2010 (UTC)

Komşuluklar[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Merube. İyisindir umarım Komşuluklar konusunda kimseden itiraz gelmedi. Zaten bu çeviri Dünya Vatandaşı’nın sözlükten yaptığı bir çeviriye benziyor. Bu kategori isimlerini değiştirebilir misin acaba? Sevgiler Mimar77 22:12, 2 Temmuz 2010 (UTC)
  • Selamlar mimar. Sağolun, siz nasılsınız? Haklısınız uygunsuz bir adlandırmaymış. Rica etsem bunları yeni adlara beraber taşısak olur mu? Kategorilerde ad değişikliği olamadığından içindeki tüm maddeler tek tek yeni kategoriye taşınıp, ardından eski kategori k2 nedeniyle silinmeli. Silmeleri ben hallederim ama taşıma işi biraz yorucu olduğundan, beraber yapabilirsek çok sevinirim hem böylece çok daha hızlı çok daha kolay halledebiliriz bence. Olur mu? Bir de yeni adlandırma yerleşim birimleri mi bölgeleri mi olsun? Diğer kategori adlandırmalarında durum nasıl acaba, hangisi tercih edilmiş? Ona göre yeni adlandırmalara başlarız. Sevgiler--Merube 89msj 16:06, 3 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube. Taşıma işıni halleder etmez sana haber veririm. Böylece sen de eski kategorileri silersin. Sevgiler Mimar77 07:36, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Öyle daha da rahat olur tabi -benim için tabi  :)-. Çok teşekkürler, şimdiden ellerinize sağlık, sevgiler--Merube 89msj 21:52, 5 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Mimar. Dekonstrüktivizm maddesi SM olan İngilizcesinden çevrilmiş. Yalnız, oradaki iç bağlantılar burada verilmemiş. Bunun yapılması, sonra da kırmızılarının açılması gerekiyor. SM sayımızın yetersizliği nedeniyle ana sayfaya eski maddeleri çıkarmaya başladık, yeni SM'lere ihtiyacımız var. Yeni bir SM çalışması yapmak istesen diye haber vermek istedim. İlgilenemezsen de sorun değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 20:51, 7 Temmuz 2010 (UTC)
  • Ben de iyiyim sağol. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Küfürlü içerik var ise onları silersem en azından geçmişinde görebilirler diye düşünmüştüm ama bundan sonra dediğin gibi yaparım. Şu anda ufukta KM adayı yapacağım Chrysler Binası var. Sonra da European Union Prize for Contemporary Architecture maddesini çevirip, düzenleyip SL adayı yapmayı planlıyorum. Çünkü bu ödülü alanlar en azından dünyaca önemli mimarları bir kısmını oluşturuyorlar, tıpkı SL yaptıgım Pritzker Mimarlık Ödülü gibi. Üçüncü olarak da çok daha zor olan Ağa Han Mimarlık Ödülü maddesini de SL adayı yapmak istiyorum ama bu çok vakit alabilir, emin değilim. Kolay gelsin. Mimar77 16:15, 27 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar. İyisindir umarım. Sana zahmet olmazsa Chrysler Binası’nın KM adaylığını Vikihaber’e koyabilir misin? Teşekkürler. Mimar77 16:20, 8 Temmuz 2010 (UTC)
  • Ne deme, yaptım bile :) Hayırlı olsun, maddeyi birazdan detaylı bir biçimde inceleyeceğim, teşekkürler...--Rapsar 16:23, 8 Temmuz 2010 (UTC)
  • Sevgili Rapsar. Hem bu değişiklik, hem de maddedeki katkıların için çok teşekkür ederim. Mimar77 20:32, 8 Temmuz 2010 (UTC)
  • Est. ne demek. Maddenin giriş kısmı biraz kısa gibi, İng. versiyonunda fazladan bir yer var. Onu çevirebilir misin? Bir de Fransızca versiyonunda fazladan bilgi var mıdır acaba?--Rapsar 20:37, 8 Temmuz 2010 (UTC)
  • Bu yorumu duyunca çok şaşırdım çünkü ben maddeyi birebir çevirmiştim. O bahsettiğiniz ek kısım 2 Temmuz’da eklenmiş. Uyumsuzluk olmasın diye hemen ekliyorum. Başka hususlar da gözüne çarparsa hemen haber ver lütfen, düzeltirim. İlginize çok teşekkürler. Mimar77 20:43, 8 Temmuz 2010 (UTC)
  • Sanırım kaynak sayısı da artmış oradaki :) İlginize teşekkür ederim. Aslında maddeye siz de fazladan birkaç şey ekleyip, Km değil de SM adayı yapabilirdiniz.--Rapsar 20:45, 8 Temmuz 2010 (UTC)
  • Aslında İngilizce’deki kaynak sayısı aldatıcı... İngilizce maddedeki tüm kaynakları tek tek gözden geçirdim ve birçok kaynağın inaktif olduğunu farkettim. Hatta birkaç kaynağın üç dört defa tekrar edildiğini gördüm (tek farkları aynı kitabın farklı sayfaları idi, onları da bir tek kaynak yapıp, tüm sayfaları birlikte gösterdim.) Kaynak gösterilmesi gereken ancak inaktif olan yerlere de kendim yeni kaynaklar ekledim. Mimari bir eserin SM adayı olması için oldukça vakit harcamam gerekirdi diye düşündüm. Böyle bir maddenin tasarım öncesi, tasarım ve sonrası hakkında oldukça detaylı yazmam gerekirdi. Kısmet belki ilerde düşünebilirim ama şimdilik enerjimi bir iki yeni SM ve SL adayı sayfasına yoğunlaştıracağım :) Kolay gelsin. Mimar77 21:24, 8 Temmuz 2010 (UTC)
  • Mrb. tekrardan. Maddedeki resimleri biraz düzenledim, 3 resim solda ve üst üste biraz görü yoruyordu. Bu şekilde metin daha akıcı gibi. Kontrol edebilir misin? Beğenmezseniiz eski haline getiririz :)--Rapsar 09:46, 9 Temmuz 2010 (UTC)
  • Acaba yeni bir SM projeniz mi var? Merak ettim doğrusu :) Bu arada Chrysler Binası'na bir harita ekleyelim mi binanın New York'taki yerini gösteren?--Rapsar 10:46, 9 Temmuz 2010 (UTC)
  • Sonuçta Vikipedi’deki tüm maddeler her Vikipedi kullanıcısının değiştirmesine açıktır. Senin katkılarından bilakis memnun olurum. Anlaşılmayan unsurlar olursa tartışır, düzenleriz ama şu ana dek yaptıkların son derece verimli çalışmalar olmuş, teşekkür ederim. Harita konusunda çok emin değilim, haritalar bir şehir, kasaba, vs.’de gösterilmesi daha iyi olur gibi geliyor ama uygun görürsen ekle bakarız, değerlendiririz birlikte. Son soruna cevaben evet iki SL ve bir SM hedefim var. Sırasıyla Dekonstrüktivizm, sonra da European Union Prize for Contemporary Architecture ve Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü hedefledim. Kolay gelsin. Mimar77 10:55, 9 Temmuz 2010 (UTC)
  • "Bina hakkında alıntılar" kısmında ufak bir değişiklik yaptım. Eski halinden biraz daha derli toplu gözüktü gibi sanki; ancak tam emin olamadım :) Sizce nasıl olmuş, eski hali daha mı iyiydi yoksa böyle mi kalsın?--Rapsar 12:37, 9 Temmuz 2010 (UTC)
  • Bence yeni hali iyi olmuş. Ellerine sağlık. Mimar77 12:47, 9 Temmuz 2010 (UTC)
Teşekkürler, adaylık sayfasında bir şeyler belirttim, bakabilir misin? Onlar tamamlansın, hemen destek vereceğim :)--Rapsar 12:51, 9 Temmuz 2010 (UTC)
  • Vikipedi'ye kazandırdığınız mimarlık/yapı maddelerinden ötürü küçük bir hediye vermek istedim ama verilebilecek tüm ödüller, edilebilecek tüm teşekkürler zaten daha önce başka kullanıcılar tarafından sıralanmış yukarıda. Katkılarını zevkle takip ettiğim birkaç vikipedi yazarından birisiniz. elleriniz dert görmesin!--Stambouliote ileti 16:30, 8 Temmuz 2010 (UTC)
  • Sevgili Stambouliote. Nazik ve teşvik edici sözlerin için çok teşekkür ederim. Çalışmalarında kolay gelsin. Sevgiler Mimar77 20:37, 8 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube. Nasılsın? Bu kullanıcı [35] ısrarla bu maddeyi [36] vandallamakta ısrar ediyor. Takibe alabilir misin? Devam ederse gerekeni yaparsan sevinirim. Sevgiler Mimar77 18:53, 10 Temmuz 2010 (UTC)
Sağolun, siz nasılsınız? Takipte şu an, umarım uyarınızdan sonra vazgeçmiştir bu beyhude işlerden. Dikkat ve ilginiz için çok teşekkürler. Sevgiler, kolay gelsin--Merube 89msj 19:02, 10 Temmuz 2010 (UTC)
  • Ben de iyiyim teşekkür ederim. Çalışmalarında kolay gelsin. Bu arada rica etsem şu kullanıcıyı [37] engeller misiniz? Mimar77 23:48, 10 Temmuz 2010 (UTC)
Hemen engellendi küfür nedenli. Çok teşekkürler, dikkatiniz için de viki adına çok teşekkürler. Sevgiler, kolaylıklar--Merube 89msj 23:51, 10 Temmuz 2010 (UTC)

Bedri Rahmi Eyüboğlu maddesindeki şu kısım ilginizi çeker mi?: Milletvekili Mehmet Rahmi Eyüboğlu'nun oğlu, Türk aydınlanmasının öncülerinden Sabahattin Eyüboğlu ve ilk kadın mimarlardan Mualla Eyüboğlu'nun kardeşi, ressam Eren Eyüboğlu'nun eşidir. Kolay gelsin, ("bir dost") 88.242.182.104 16:21, 11 Temmuz 2010 (UTC)

Kafam karıştı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba nasılsın? Lizi Behmoaras’ın elimdeki kitabında ismi Lizi olarak geçiyor. [38] Ama esas kafa karıştırıcı olay bu kitabı basan Gözlem Yayıncılık’ın web sitesinde bile Liz yazmış !!! Bu nasıl olabiliyor anlamış değilim, hani kitap şu an gözümün önünde olmasa hadi neyse : ) Bazı güvenilir kitap web sitelerinde de [39] Liz olarak geçiyor. Her ikisi de doğru mu? Lizi'nin doğru olduğu kesin; yani elimdeki kitabın üzerine yazarının ismini yanlış yazacak değiller ama bir sorayım, fikrini alayım dedim. Peki her ikisi de doğru ise Liz mi yoksa Lizi mi ana maddede kalsın? Sevgiler Mimar77 17:17, 11 Temmuz 2010 (UTC)
    • Selam Mimar, Bu kitap bende vardi ama Istanbul'da kalmis =) Iki isim de dogrudur. Bir cesit Ingilizcedeki Robert - Bob gibi desek yeridir. Ben Liz(i)'yi tanimam ama tahminimce Nufus kagidinda adi Lizi'dir ve kisaca Liz olarak cagriliyodur diye tahmin ediyorum. Sonucta her iki isim de dogru ve madem Kitabin ustunde Lizi yaziyor bence madde de Lizi olarak kalmali (ve Liz, Lizi'ye yonlendirilmeli). Ilgin icin tesekurler. Iyi vikilemeler. -- Iggydarsamesaj 16:16, 12 Temmuz 2010 (UTC)

Dekonstrüktivizm[kaynağı değiştir]

Merhaba, dekonstrüktivizm maddesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Umarım madde katkılarınızla çok daha iyi hale gelecek. Elinize sağlık, iyi çalışmalar.--Alperen 18:15, 12 Temmuz 2010 (UTC)

  • Merhaba Mimar. Devriye olmak ister misin? Böylece elden geçirdiğin yeni maddeler diğer kullanıcılar tarafından farkedilecek ve tekrar kontrol edilmesine gerek kalmayacaktır. --yabancım 20:18, 17 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. Tabi ki neden olmasın? Esas amacım yeni madde ve SM, SL ve KM adayı maddeler oluşturmak ama elimin değdiği bir maddede vandalizm görürsem mutlaka o kişinin geçmişine bakıyorum. Önerdiğin gibi en azından devriye fonksiyonum olursa bu diğer arkadaşların yükünü azaltır. Bir de şu kullanıcıyı bir süre engeller misin? Vandalizm yaptığı yetmiyormuş gibi bir de olmayan yeni maddeleri oluşturuyor,hem de ısrarla (2011 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması maddesini ikinci kez oluşturdu, siler misin lütfen?). Mimar77 22:00, 17 Temmuz 2010 (UTC)
  • Madde silinmiş, kullanıcı engellenmiş. Israrlı oluşturma nedeniyle başlığı korumaya aldım. Ayrıca devriyelik ataman yapıldı. SM çalışmasına başlama da sevindim, böylece mimarlık alanından bir SMmiz daha olacak :) Kolaylıklar dilerim. --yabancım 10:28, 18 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba, nasılın? İyisindir umarım. Şu kullanıcı uyardığım halde vandallığa devam etti. İkinci kez uyardım. Takip edip, eğer devam ederse engeller misin? Sevgiler Mimar77 16:57, 17 Temmuz 2010 (UTC)
  • Maalesef devam ediyor zarar vermeye. Üç kez uyardım. Mimar77 17:05, 17 Temmuz 2010 (UTC)
    • Merhaba Mimar77, kullanıcı engellendi. İyi çalışmalar...Vikiçizer 22:15, 17 Temmuz 2010 (UTC)
  • Çok teşekkürler. Kolay gelsin. Mimar77 22:17, 17 Temmuz 2010 (UTC)

Merhaba Stambouliote. Umarım Lübnan ile ilgili tartışmada sana tamamen katılmamamı olumsuzluk olarak görmezsin. Çalışmaları ve fikirleri ile en çok takdir ettiğim Vikipedistlerden birisin. Aramızda bir olumsuzluk olursa çok üzülürüm. Sevgiler Mimar77 10:30, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Rica ederim, öyle şey olur mu? Burada ancak birbirimizin görüşlerine saygı duyarak hareket edersek ortaya güzel şeyler çıkartabiliriz. Farklı görüşleri nedeniyle ne kimseye cephe alırım, ne darılırım, ne kırılırım. Neticede ben de bugüne dek pek çok madde sundum SM ve KM adayı olarak, emek verdiğim maddelere karşı oy kullanan herkese darılsaydım vikipedi'de kimseyle muhabbetim kalmazdı. Karşıt görüşler ve eleştiriler maddeleri geliştirir. Benim içinse kırgınlık sebebi asla olamaz. İçiniz rahat olsun. Yalnızca şunu söylemek isterim ki, bazı maddelerin oylamalarında destek oyu veren kullanıcıların, karşıt oylara müdahale etmesi hiç hoşuma gitmiyor. Sıkboğaz ediyorlar gibi geliyor bana. Orada dile getirmek istemedim ama size söylemek istedim. Belki birileri görür de üstüne alınır. Kendi sunduğum maddelerde olumlu-olumsuz hiçbir oya müdahale etmedim. Böyle müdahaleler hoşuma gitmiyor işte :) Neyse, çok teşekkür ederim mesajınız için, benim için onore ediciydi. Aramızda hiçbir kırgınlık olmadığını belirtmek isterim. Hoşçakalın.--Stambouliote ileti 10:46, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Silindi. Uydurma bir sözcük değilse yönlendirilmesi gerekebilir. Kararı konuya hâkim olduğundan sana bırakıyorum. --yabancım 18:09, 20 Temmuz 2010 (UTC)

Türkiye Kürtleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Yabancı. İyisindir umarım. Türkiye Kürtleri maddesinde biraz düzeltmeler yaptım. Tarafsız ve objektif bir görüşe göre düzeltmeye çalıştım ama zahmet olmazsa bir göz atabilir misin? Kolay gelsin. Mimar77 20:20, 21 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Mimar. Dün nasıl olduysa gözden kaçmış mesajın. Ayrıntılı inceleyemedim, ama şimdilik gözüme çarpanları yazayım. Telif ihlal etiketini kaldırmışsın, sildiğin kısımlar telifli yerler miydi? Kalan kısımların telifsiz olduğundan emin misin? Kaynaksız etiketini de kaldırmışsın ama, madde bence hâlâ kaynaksız. Koca maddede topu topu üç kaynak var. Ne dersin? --yabancım 09:25, 22 Temmuz 2010 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. Gözümden kaçan ve senin belirttiğin hususlar olmuş. İlk iki telif ihlali ile ilgili kaynakların linkleri çalışmadığı için silmiştim ama üçüncüsü halen aktif; onu ve kaynaksız şablonunu ekledim. Bu arada Dekonstrüktivizm maddesinin SM adayı olması umduğumdan da uzun sürecek. Bu madde İngilizce’ye 2006 yılında SM seçilmiş. Bugün seçilse olsa olsa KM olabilirdi zaten bir dilde KM olmuş. Şu anda en zor ve pek keyif almadığım kısmı olan teorik kısmını düzenlemeye çalışıyorum. Sonra da uygulama kısmını biraz daha geliştirip tıpkı Oscar Niemeyer’da olduğu gibi uygulama örneklerinin olduğu bir listeyi ekleyeceğim. Madde biraz daha olgunlaşırsa senin görüşünü almayı isterim, sakıncası yoksa. Kolay gelsin. Mimar77 16:32, 23 Temmuz 2010 (UTC)
  • Türkiye Kürtleri'nde izlemede olalım. Bir de şu telifi araştırmak gerekecek. Dekonstrüktivizm'i vaktim olduğu sürece ne zaman istersen incelerim. Kolaylıklar dilerim. --yabancım 17:45, 23 Temmuz 2010 (UTC)
Selamlar mimar. Nasılsınız? Türkiye Kürtleri maddesini farkedip size mesaj yazacaktım ki sağolsun Yabancı çoktan ilgilenmiş. Yalnız bir ricam olacaktı. Artık çalışmayan linklerin olduğu yerlere de şüphe şablonunu eklerseniz dikkat çekilmesi açısından faydalı olur sanıyorum. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 20:49, 25 Temmuz 2010 (UTC)
  • İyiyim teşekkür ederim, sen nasılsın? Umarım herşey yolunda gidiyordur. Soruna gelince orada kaldırdığım iki aktif olmayan ya da benim ulaşamadığım link vardı ve de sayfanın geçmişinde onları görebilirsin. Ama uyarı şablonu eklememi istiyorsan bana hangi şablonu eklemem gerektiğini belirtirsen hem buraya ekleyebilirim, hem de bundan sonrası için de bilgim olur. Sevgiler Mimar77 21:16, 25 Temmuz 2010 (UTC)
Sağolun, ben de iyiyim. Aynı şablonla, aktif olmadıklarını belirterek o linkleri vererek -belki arşiv sitelerinden bulunabilir diye- eklenebilir sanıyorum. Sonra da aktif sitelerde, arşiv sitelerinde ayrıntılı araştırma yapılıp eğer sorun yoksa kaldırılır o şablonlar. Ne dersiniz?--Merube 89msj 21:19, 25 Temmuz 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikiproje:Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--82 ~145 ileti 08:03, 2 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba Merube, nasılsın? Şu kullanıcının katkılarına ve uyarılarına bakarsan olmayan maddeleri oluşturmaya devam ediyor. İki kez farklı zamanlarda uyardım, takibine alır mısın? Yeni bir kullanıcı olması nedeniyle bu yaptıklarını bilinçli yapmamış da olabilir ama uyardım her halükarda. Kolay gelsin. Mimar77 19:43, 7 Ağustos 2010 (UTC)
Selamlar, sağolun siz? Son uyarı olduğunu hatırlatmak için ben de birkaç uyarı yolladım. Yeni kullanıcı da olsa, yeteri kadar uyarıldığı aşikar ne yazık ki. Umarım tekrarlamaz bu tür davranışlarını. Dikkatiniz ve ilginiz için çok teşekkürler. Sevgiler, iyivikiler --Merube 89msj 19:50, 7 Ağustos 2010 (UTC)
Hiç zahmet olur mu :), rica ederim, derhal silindi. Tekrar teşekkürler, sevgiler--Merube 89msj 20:12, 7 Ağustos 2010 (UTC)

Küfürlü içerik[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Nasılsın? Herşey yolundadır umarım. Şurdaki küfürlü ifadeyi silebilir misin? Kolay gelsin. Mimar77 15:27, 7 Ağustos 2010 (UTC)
    • Merhaba Mimar77, siz nasılsınız:) Vandalizm temizlendi, vandallar engellendi. Hoşcakalın...Vikiçizer 20:28, 7 Ağustos 2010 (UTC)
  • sizi aktif gördüm, bi selam vermeden geçmek istemedim.. hala mesaj sayfanızda imzamın olmasını görmek mutlu etti. hep buradaydım. sakın bi yere kaybolmayın, burada insanlara yapılan haksızlıklar sizi olumsuz etkilemesin. mimari-mimarlık çok eksik, bilgiler çok eksik hala.. sevgiler. 78.179.13.101 22:51, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Küfürlü içerik[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Eldarion. Umarım herşey yolundadır. Vaktin olduğunda bu ve şu içerikleri temizler misin? Kolay gelsin. Mimar77 21:02, 4 Ağustos 2010 (UTC)
  • Selamlar. İlettiğiniz değişiklikler gizlenmiş ben yetişene kadar. İyi çalışmalar. --Eldarion 08:28, 9 Ağustos 2010 (UTC)
  • Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Kolay gelsin. Mimar77 10:12, 9 Ağustos 2010 (UTC)

Botu yeniden çalıştırdım. Haber verdiğiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 22:24, 9 Ağustos 2010 (UTC)

Oscar Niemeyer[kaynağı değiştir]

Merhaba Mimar. Şuradaki başlık ayrı bir liste haline getirilse daha iyi olur gibi geldi, ama emin olamadım. Sen ne dersin? --yabancım 18:01, 11 Ağustos 2010 (UTC)

Hızlı silme[kaynağı değiştir]

  • Mrb. Maddelere hızlı silme şablonu eklerken {{sil|silme nedeni}} şeklinde yapıp, silme nedenini özet kısmına değil de şablona yazabilirseniz hizmetliler için daha rahat olacaktır. İyi çalışmalar...--Rapsar 17:05, 12 Ağustos 2010 (UTC)

Çeviri isteği[kaynağı değiştir]

  • Bunları çevirebilirseniz iyi olur ayrıca. Gerçi biraz fazla ama.

Warsaw (LehçeWarszawa Şablon:IPAc-pl; see also other names) is the capital and largest city of Poland. It is located on the Vistula River roughly Şablon:Km to mi from the Baltic Sea and Şablon:Km to mi from the Carpathian Mountains. Its population as of June 2009 was estimated at 1,711,466, and the Warsaw metropolitan area at approximately 2,785,000. The city area is Şablon:Km2 to mi2, with an agglomeration of Şablon:Km2 to mi2 (Warsaw Metro Area- Obszar Metropolitalny Warszawy). Warsaw is the 9th largest city in the European Union by population. Warszawianka (1831) (FransızcaLa Varsovienne) is widely considered the unofficial anthem of Warsaw. On 9 November 1940 the City of Warsaw was awarded the highest military decoration for courage in the face of the enemy - Order Virtuti Militari for the heroic defence in 1939. Warsaw is also known as the "phoenix city", as it recovered from extensive damage during World War II (during which 80% of its buildings were destroyed), being rebuilt with the effort of Polish citizens, and the Soviet Union. Warsaw has given its name to the Warsaw Confederation, Warsaw Pact, the Duchy of Warsaw, Warsaw Convention, Treaty of Warsaw and the Warsaw Uprising.


Warsaw is a powiat (county), and is further divided into 18 boroughs, each one known as a dzielnica, each one with its own administrative body. Each of the boroughs includes several neighbourhoods which have no legal or administrative status. Warsaw has two historic districts, called Old Town (Stare Miasto) and New Town (Nowe Miasto) in the borough of Śródmieście. BeşiktaşlıM 17:12, 12 Ağustos 2010 (UTC)

"Hiçbir şeyden asla vazgeçme çünkü vazgeçenler yanlızca kaybedenlerdir." Abraham Lincoln

--88.250.227.151 22:20, 12 Ağustos 2010 (UTC)

SL ihraç adayı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Hedda. Nasılsın? Umarım yolundadır herşey. Ben şimdilik Dekonstrüktivizm maddesini SM adayı yapmaya uğraşıyorum ama senin TV dizilerine olan ilgin aklıma gelince (umarım yanlış hatırlamıyorumdur) bu SL ihraç adaylığını seninle tartışmak istedim. Bu maddenin tekrar SL olabilmesinin o kadar da zor olmayacağını düşünüyorum ama şu anda ek iş olarak yapabilmem için birisinin yardımına ihtiyacım var. Vaktin var ise ilgilenir misin ortak çalışmaya? Yoksa artık başka zamana kısmetse yine SL yapmaya çalışılır. Kolay gelsin. Mimar77 16:28, 12 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba, evet TV dizileriyle ilgileniyorum ama bu liste için ne yapabilirim bilmiyorum ki son dönemlerde pek Vikipedi'ye de girmiyorum. Bu nedenle yardım edebileceğimi sanmıyorum :( Dekonstrüktivizm maddesi için de ellerine sağlık, sayende mimari ile ilgili güzel maddelerimiz oluyor :) Görüşmek üzere, kolay gelsin. --Hedda Gabler 13:51, 13 Ağustos 2010 (UTC)
  • Anlıyorum, umarım ilerde vaktin olursa beraber tekrar gözden geçiririz. Bu arada teşvik edici sözlerin için çok teşekkür ederim. Kendine iyi bak. Kolay gelsin. Mimar77 16:49, 13 Ağustos 2010 (UTC)

Vikiproje Tarih davetiyesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Tarih davetiyesi
İyi günler...
Tarih alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Tarih Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

--Âkhilleus mesaj 18:53, 13 Ağustos 2010 (UTC)

  • Mrb. Spor portalını seçkin portal adayı olarak gösterecektim de, fikrinizi almak istedim :) İnceleyebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar...--Rapsar 18:58, 13 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba şu durumda aday olmaya uygun görünüyor. Ben pek göze çarpan bir husus görmedim. Zaten var ise onu adaylık sürecinde diğer arkadaşlar belirtir, sen de düzeltirsin. Kolay gelsin. Mimar77 17:59, 14 Ağustos 2010 (UTC)
Teşekkürler...--Rapsar 18:06, 14 Ağustos 2010 (UTC)

Sakıncalı kullanıcı ismi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Vikiçizer. Sanırım bu ikisi aynı kullanıcı [40] ve [41] Amaçları sadece vandalizm mi emin değilim ama takibe alabilir ve gereği neyse yapabilir misin? Ayrica ne olursa olsun isimleri dolayısıyla yasaklanmaları lazım galiba. Kolay gelsin. Mimar77 20:59, 12 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba Vikiçizer. Up your ass teriminin Türkçe’ye çevirmek istemiyorum ama sanırım bunun ne anlama geldiğini tahmin edebilirsin. O yüzden bu iki kullanıcının da kullanıcı isimleri dolayısıyla engellenmeleri gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bir önceki mesajımda net değildim, şimdi farkettim. Kusuruma bakma. Kolay gelsin. Mimar77 21:59, 13 Ağustos 2010 (UTC)
    • Merhaba, Mimar77, her ikisi de uygunsuz isimden süresiz engellendi. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 10:12, 14 Ağustos 2010 (UTC)

Rica ederim. Bu arada Dekonstrüktivizm için yaptığın katkıları heyecanla takip ediyorum :) Kolay gelsin. --yabancım 19:16, 14 Ağustos 2010 (UTC)

Erasmus Köprüsü[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Erasmusbrug maddesini açtım fakat ing. sürümünde bazı mesleki terimler var. Örneğin Cable-stayed bridge. İngilizce sürüme bir göz atabilir misiniz (w:Erasmusbrug)? Hürmetler.--[ahzaryamed]»»ileti 08:41, 17 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba. Vaktim olduğunda bakacağım bahsettiğin maddeye. Ama bu aralar biraz yoğunum; olur da yardımcı olamazsam kusura bakmazsın umarım. Bu arada Oppositions maddesindeki bilgi kutucuğunu ekledim ama 1970’lerde basılıp, artık basılmayan bir mimarlık dergisi için pek konulacak bilgi yok gibi geldi. Kolay gelsin. Mimar77 09:08, 17 Ağustos 2010 (UTC)
İlgin ve nezaketin için teşekkürler. Bilgi kutucuğu maddeyi daha içerikli ve estetik hale getirdi. Eline sağlık.--[ahzaryamed]»»ileti 13:40, 17 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba Alperen. Umarım herşey yolunda gidiyordur. Senin Dekonstrüktivizm maddesi ile ilgili kırmızıların bazılarını oluşturduğunu gözlemledim. Bu maddeler ile ilgili sana birkaç tavsiyem olacak:
  • Bir maddeyi mümkünse taslak olarak açmaktansa geliştirilmesi daha iyi olur. Çünkü taslak bir maddenin aslında varolmayan bir maddeden nitelik olarak çok farkı yok. Tabi ki bazen vakit olmadığında veya başka nedenlerden dolayı mecbur kalabiliriz ama mümkünse yapmamak daha iyi olur. Ama şunu da ekleyeyim Vikipedi’de taslak maddeler açmanın önünde hiçbir engel yok. Sadece bir maddenin taslak olarak kalması taraftarı değilim o kadar.
  • Bir madde çoğunlukla (Türkiye ile ilgili değilse her zaman) diğer dillerde de bağlantıları olur. Bunları göstermek zorundasın. Ben Daniel Libeskind ve Oppositions maddelerine ekledim, bir incele istersen. Bu hem Vikipediler arasında koordinasyon için gerekli hem de maddenin bir eksikliğini diğer dillerden sağlaman mümkün olabilir.
  • Bir maddenin mutlaka ama mutlaka en az bir kategorisi olmalı. Bu hususta emin değilsen diğer dillerdeki kategorilere bakıp onların Türkçelerini bulabilirsin. Daniel Libeskind ve Oppositions maddelerinde bu değişikliği yaptım.
  • Bu arada bir mimar olarak önemli mimarların biyografılerine mimar şablonunu mutlaka ekliyorum. Bunu başka mimarların şablonundan kopyalayıp, bilgileri İngilizcesinden alıp çevirip buraya ekleyebilirsin.

Umarım bu eleştirileri yapıcı olarak algılarsın. Ben de ilk Vikipedi’ye başladığımda birçok arkadaş bana yardımcı olmuştu. Seninle bildiğim bazı kuralları paylaşmak istedim sadece. Kolay gelsin. Mimar77 19:21, 16 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba. Eleştirileriniz için teşekkür ederim fakat taslak maddeler hakkındaki görüşlerinize malesef katılmıyorum. Wikipedia'nın İngilizce sürümünde taslak madde oranı %90'dan fazla. Wikipedia gönüllü bir proje olduğu için malesef hiçbir konuda bir "zorundalık" hissetmiyorum. Eksiklerin tamamlandığını görmekten memnuiyet duyarım. Fakat biçim konusunda sıkıntı olan maddelerin doğrudan silinmesine de diyecek birşeyim olmaz. Şahsen Vikipedide bilgi kutusu ve kategorisi olan 3 milyon taslak madde görmekten başka hiçbirşey beni daha mutlu etmez :) Saygılarımla --Alperen 10:50, 17 Ağustos 2010 (UTC)
  • Taslak maddelerin silinmemesi gerektiğine ben de katılıyorum. İlk başta belirttiğim gibi bir madde eğer mümkünse taslaktan daha fazla içeriğe sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Ama olmazsa tabi ki taslak olarak da oluşturulabilir. Ama taslak maddelerin silinmesi gerekir diye bir düşünceye ben de katılamam. Bir madde taslak veya daha gelişmiş haliyle Vikipedi’de yer alabilir. Bir madde taslak olursa sonrada diğer arkadaşlar umuyorum ki geliştirirler. Ayrıca Vikipedi’de herşey gönüllülük esasına dayalıdır tabi ki. Zorundalılık diye birşey asla söz konusu olamaz. Ben sadece fikirlerimi paylaşmıştım. Güzel çalışmalarınız için tekrar teşekkürler. Kolay gelsin. Mimar77 11:09, 17 Ağustos 2010 (UTC)

Halki Kapısı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Yzkoc. Umarım herşey iyi gidiyordur. Haddim olmayarak sana bir öneride bulunmak istiyorum. Halki Kapısı’ndaki görsel için Gökhan’a mesaj attığını görüyorum ve kendisi de en kısa sürede ilgileneceğini söylemiş. Bu haritadaki her terimin çevirisi biraz zaman alabilir. O yüzden benim sana tavsiyem haritada yer alan tüm terimleri ve Türkçe karşılıklarını tek tek yazıp bir mesaj halinde Gökhan’a iletmen. Böylece eminin ki yoğun olan Gökhan’ın da bu işi yapmasını çabuklaştırmış ve KM aday oylama süresi bitmeden bu işi tamamlamış olacaksın. Umarım bu tavsiyemi işine burun sokmak olarak algılamazsın, İstanbul’un tarihi ile ilgili maddelerin gelişmesini çok arzu ediyorum. Bu madde de güzel bir KM adayı kanımca. Kolay gelsin. Mimar77 21:00, 15 Ağustos 2010 (UTC)
  • Uyarınız için teşekkürler. Gökhan'a resmin maddelerini tercüme edip yolladım. Bilginize.--Yzkoc 19:02, 18 Ağustos 2010 (UTC)
  • Halki Kapısı için kaliteli madde adaylığını kim bitiriyor? Bunu ben mi yapacağım. Bilginiz var mı? Teşekkürler.--Yzkoc 12:43, 26 Ağustos 2010 (UTC)
  • KM ve SM adayı maddelerden sorumlu bir arkadaş var ancak o kurallar çerçevesinde uygun gördüğünde ve fırsat bulduğunda bu değişikliği yapacaktır emin olun. Senin bu hususta yapman gereken hiçbir şey yok. Madde için tekrar ellerine sağlık. Kolay gelsin. Mimar77 16:59, 26 Ağustos 2010 (UTC)

İsmini söyleyemediğim madde:)[kaynağı değiştir]

Ben dediğiniz maddede sadece 20. kaynağı düzelltim başka değişiklik yapmadım siz yazar ve tarih parametrelerini koymamışsınız ben koydum yaptığım sadece bu. bunun için deneme tahtası gerekmez heralde:) --Santos 00:00, 20 Ağustos 2010 (UTC)

Çeviri isteği[kaynağı değiştir]

  • Bunlarıda çevirebilirseniz iyi olur ayrıca. Gerçi biraz fazla ama neyse:) BeşiktaşlıM 18:16, 25 Ağustos 2010 (UTC)
  • Vaktim yok, başkasına sorsan daha iyi olur. Bir de birisinden yardım istediğinde o kişi sana yardım ettiyse ilerde ona teşekkür etmeni öneriririm. Nezaketen yani. Mimar77 19:18, 25 Ağustos 2010 (UTC)

Kaynaklandırma hakkında[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Rapsar. Senin üzerinde çalıştığım Dekonstrüktivizm maddesinde yaptığım değişikligi yanlışlıkla geri aldım (sonra o değişikliği geri aldım) ama bu hususu tartışmak istiyorum. Bence o kaynaklandırma formatı yanlış. İki sebebi var. Birincisi SM adayı yapacağım bir maddede kaynaklandırmanın tüm kaynaklar için aynı formatta olmasını tercih ediyorum. İkincisi o şekilde yapılan kaynaklandırma bana yanlış gibi geldi. Önce makalenin yazarı, sonra parantez içinde makale yayınlanış tarihi, sonra makalenin ismi ve en son erişim tarihi. Bilmiyorum sen ne düşünüyorsun bu hususta? Daha iyi bir kaynaklandırma metodu var mı? Bu maddeyi SM adayı yapacağım için önem veriyorum bu hususa. Kolay gelsin. Mimar77 20:24, 26 Ağustos 2010 (UTC)
Mrb. Şablonda yazar ile tarih kısımları gözüksün diye "ilk", "son" ve "tarih" parametrelerini eklememi kastettiniz değil mi? Onlar hangi sırayla eklenirse eklensin, altta hep aynı sırayla gözükür, yani sorun yok :) Kolay gelsin...--Rapsar 06:08, 27 Ağustos 2010 (UTC)

  • Çok teşekkürler. Hep birlikte nice verimli katkılara.--[ahzaryamed]₪.ileti 00:11, 29 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba. İyisindir umarım. Şu kullanıcının yaptığı vandalizmi geri almıştım, yine aynı şeyi yaptı. Bilgine sunuyorum. Kolay gelsin. Mimar77 22:12, 29 Ağustos 2010 (UTC)
  • Eğer bir daha yaparsa üç defa geriye dönüş kuralını ihlal etmek istemediğimden, bu kullanıcının yaptıklarını geri alabilirsen sevinirim. Mimar77 22:18, 29 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba. İyiyim sağol, sen de iyisindir umarım. Durmuş görünüyor, ama yine de engelledim. Bu arada basit vandalizmleri geri almak genellikle VP:3R kapsamında değerlendirilmiyor. Tabii başka kullanıcı varsa, ona paslamak her ihtimale karşı daha iyi olur. Ama ortalıkta kimse yoksa sorun olacağını sanmam. Teşekkürler. --yabancım 22:34, 29 Ağustos 2010 (UTC)
  • Ben de iyiyim sağolasın. Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. Bir de şu kullanıcı ile ilgilenebilir misin? Mimar77 22:37, 29 Ağustos 2010 (UTC)
  • O da tamam. Teşekkürler. --yabancım 22:42, 29 Ağustos 2010 (UTC)

Kategori adl.[kaynağı değiştir]

  • Mrb. şu kategori adının 2003'te olarak düzeltilmesi gerekli. Az önce oluşturduğunuz için size bildirmeden değiştirmek istemedim :) Kolay gelsin...--Rapsar 19:07, 30 Ağustos 2010 (UTC)
  • Haklısın, gözümden kaçmış, dikkati çektiğin için teşekkür ederim. Düzeltebilirsen sevinirim. Mimar77 19:53, 30 Ağustos 2010 (UTC)
Oldu bile :) İyi çalışmalar...--Rapsar 19:54, 30 Ağustos 2010 (UTC)

Vandala mandal[kaynağı değiştir]

Hepsi engellendi, madde yarı korumaya alındı. Haber verdiğin için teşekkürler. --yabancım 21:36, 30 Ağustos 2010 (UTC)

  • Yanlız mevcut listede eksik olan beş husus var. Birincisi Bayrağın yanında Ülke ismi, ikincisi Mimar, üçüncüsü Kullanım Amacı, dördüncüsü No yani sıralama numarası (1, 2, 3, 4…), beşincisi resimlerin eklenmesi (maddede listeden başka resmin yer almasına gerek yok, tıpkı Pritzker Mimarlık Ödülü gibi)
  • Fazla ve gereksiz olan husus da yapının yüksekliğinin feet olarak verilmesi. Bunun pratikte bir faydası yok. İngilizcesi’nde olması mutlaka gerekli çünkü ABD’de feet kullanılıyor, metre/santimetre değil. Kolay gelsin. Mimar77 14:35, 8 Eylül 2010 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. Nasılsın? Umarım herşey yolundadır. Şu kullanıcı ilk uyarıma rağmen birçok maddeyi tartışmalı ve objektif olmayan yorumsal haberler girmeye devam ediyor. Mümkünse takibe alıp, geri alınması gerekenleri geri alıp, gerekirse yeniden uyarabilir misin? Kolay gelsin. Mimar77 20:30, 9 Eylül 2010 (UTC)
  • Merhaba Mimar. Fena sayılmam, sen iyisindir umarım. Özellikle yeni gelen kullanıcıların şablon mesajları okumayabileceklerini düşündüğümden, konuyu etraflıca açıklamaya çalıştım. Takip etmeye çalışacağım, ama çok aktif olamayabilirim. Sen de ara sıra göz atabilirsen iyi olur. Teşekkürler, kolay gelsin. --yabancım 21:28, 9 Eylül 2010 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Tabi ki ben de takip edeceğim kendisinin çalışmalarını ama bir senin de bilgin olursa daha iyi olur diye düşündüm. Teşekkürler tekrar, kolay gelsin. Mimar77 22:38, 9 Eylül 2010 (UTC)

Sanat projesi işbirliği[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Ağustos-Ekim ayı işbirliği olarak Yaşayan Ölülerin Gecesi, Henry Moore ve John Mayer maddelerindeki bütün iç bağlantıları mavileştirmek seçilmişti. Proje kapsamında John Mayer maddesinin kırmızılıkları tamamlandı. Ancak ne yazık ki bundan sonra projeye ilgi azaldı ve neredeyse tamamen ilgisiz duruma geldi. Yine proje kapsamında bulunan Yaşayan Ölülerin Gecesi ve Henry Moore maddelerinin kırmızılıklarının giderilmesi için işbirliğine katılmanızı ümit ve rica ediyorum. İlgisiz kalan işbirliği projemizin tekrar canlanması için bu çağrı mesajını tüm sanat projesi üyelerine yolluyorum. Saygılarımla--Merube 89msj 20:32, 26 Eylül 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube. Sana hemen geri donemedigimi icim kusuruma bakma lutfen. Su aralar oldukca yogun bir donemdeyim ama firsatim olursa bu maddelerdeki kirmiziliklarla ilgilenmeye ben de gayret gosteririm. Bundan sonra da bu grubun calismalari ve yapilmasi gerekenlerle ilgili bilgilendirmeye devam et lutfen. Sevgiler Mimar77 12:14, 3 Ekim 2010 (UTC)
Çok sevindim ilginize. Çok teşekkürler. Nice etkili bir işbirliği çalışmasına imza atarız umarım. Sevgilerimle--Merube 89msj 12:17, 3 Ekim 2010 (UTC)

Villa Savoye hakkında[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Eldarion. İyisindir umarım. Şu linkteki fotografin aslında surada lisansı var ama bazı lisansların Türkçelerine halen aşina olmadım. Rica etsem yol gösterir misin? Kolay gelsin. Mimar77 20:45, 7 Ekim 2010 (UTC)
  • Selamlar. Açıkçası bu resim için kararsız kaldım birkaç kullanıcıya daha fikir danışmak gerekiyor sanıyorum. Şimdi durum normalde adil kullanım politikasına göre Eğer fotoğrafın konusu halen mevcudiyetini koruyorsa, özgür lisanslı bir fotoğrafı çekilebilir. Bu nedenle örneğin yaşayan kişilerin, mevcut otomobil ve uçak modellerinin ya da binaların telif hakkı saklı resimleri veya fotoğrafı çekilebilecek yerleşim yerleri ya da coğrafî nesnelerin telif hakkı saklı yazılımlar tarafından üretilmiş fotoğrafları adil kullanım kapsamına girmez. Yani binaların resimleri çekilebileceği için bunların adil kullanım resimlerini biz kullanamıyoruz. Ancak Fransa'da özel bir durum varmış commonsta okuduğuma göre. Açıkçası kararsız kaldım. --Eldarion 11:42, 8 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba Gökhan. İyisindir umarım. Eldarion gibi sen de bu işlerde bilgilisin. (Bu mesajı iki tarafa da ekliyorum.) Yorumun nedir acaba? Bunun bir faydası olur mu bilemiyorum ama bu ev Modern Mimarlık tarihinde çok önemli bir tasarımdır, . Ya da maddesini açsam o da bir işe yarar mı? İkinize de kolay gelsin, sevgiler. Mimar77 18:57, 8 Ekim 2010 (UTC)
  • Selam Mimar, teşekkür ederim sen de iyisin umarım. Evet bu karışık bir mevzu. Fransa'nın da dahil olduğu bazı ülkelerde bu tür eserlerin her türlü kopyası (ya da tasfiri) teliflidir (diğer bir değişle eserin mimarı bunlar üzerinde hak iddia edebilir). Tabii eserin üretildiği tarih de önemli örneğin Louvre Müzesi'nin resmi telifsiz olabilir ancak resim müzenin önündeki piramidi de kapsarsa ayrıca bir lisans bilgisi belirtilmesi gerekir. Şimdi bu gösterdiğin resim tabii ki telifli. Resim sayfasına AK gerekçesi ve telifli olduğunu gösteren bir etiket eklemen gerekecek. Bu resimdeki etiket bizde yok sanırım, en azından ben bulamadım. Bu şablonla ilgilenicem, şimdilik İngilizce haliyle kullanabilirsin (şablon:Non-free architectural work). Bu arada belirttiğin gibi Villa Savoye maddesini de açarsan çok iyi olur. Kolay gelsin. --Gökhan 21:02, 8 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba Gökhan. Bahsettiğin şablonu resme yerleştirdim, ayrıca Villa Savoye maddesini de oluşturdum. Bilgine…kolay gelsin. Mimar77 14:13, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube. İyisindir umarım. Şu kullanıcı ısrarla maddeleri boşaltıyor. Gereğini yapar mısın? Teşekkürler. Mimar77 16:45, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Selamlar Mimar, sağolun siz nasılsınız? Son bir kez uyarı yolladım, tekrarında derhal engellenecek kullanıcı. Çok teşekkürler dikkatiniz ve haber verdiğiniz için. Sevgilerimle--Merube 89msj 16:52, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Kolay gelsin. Mimar77 17:28, 10 Ekim 2010 (UTC)

Bir bot sorusu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Vikiçizer. Nasılsın? Umarım herşey yolundadır. Merube’ye mesaj attım ama olur da müsait olmazsa sana da bilgi vereyim dedim: Bu botta bir tuhaflık var gibime geldi. Zahmet olmazsa bir kontrol eder misin? Levent’in davası sayfasında da tuhaflıklar gözlemledim. Kolay gelsin. Mimar77 21:43, 13 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba Mimar77, umarım siz de iyisinizdir:) Memty Bot'un sahibi/kullanıcısı Memty'e bir kontrol etmesi için mesaj yazdım. Sizin mesajınızı aynen aktardım. Memty aktif sanıyorum, kontrol edip bilgi verecektir. Hoşcakalın...Vikiçizer 08:21, 14 Ekim 2010 (UTC)
    • Tekrar merhaba, Memty'den cevap geldi. Buraya kopyalıyorum. Kolay gelsin...Vikiçizer 09:33, 14 Ekim 2010 (UTC):Tuhaflık Vikipedi alanındaki proje sayfalarında bazı arkadaşların imzalarından kaynaklanıyor. İmzaları [[tr:Kullanıcı mesaj:***|***]] şeklinde olunca bot düz mantıkla çalıştığı için bunu interwiki zannediyor ve siliyor. Zaten Vikipedi alanındaki sayfaların interwikileri bitti. İlgili sayfalardaki değişiklikleri geri alacağım. Teşekkürler. Kolay gelsin. Memty 09:20, 14 Ekim 2010 (UTC)

Bir bot sorusu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Merube nasılsın? Senin gibi nazik ve pozitif vikipedistlerin varlığı beni sevindiriyor, ek parantez belirtmek istedim. bu botta bir tuhaflık var gibime geldi. Zahmet olmazsa bir kontrol eder misin? Levent’in davası sayfasında da tuhaflıklar gözlemledim. Kolay gelsin. Mimar77 21:32, 13 Ekim 2010 (UTC)
  • Bu arada Vikiçizer online galiba. Onu da bilgilendirdim. Mimar77 21:44, 13 Ekim 2010 (UTC)
Çok geç cevabım için lütfen kusuruma bakmayınız, bu aralar ne zaman aktif olacağım hiç belli olamıyor ne yazık ki. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, o sizin nazikliğiniz. Sizin gibi vikipedistler olması sayesinde insan vikiye daha da ısınıyor, vikiye daha da sıkı sarılıyor. Tekrar çok teşekkür ederim. Bot konusunda ise Çizer sağolsun çoktan ilgilenmiş gördüğüm kadarıyla. Tekrar çok geç cevabım için kusuruma bakmamanız dileğiyle. Sizle mesajlaşmak her zaman büyük zevk. Sevgiler--Merube 89msj 13:26, 15 Ekim 2010 (UTC)

Desteğiniz için teşekkür ederim. Vikipedi'ye daha fazla katkıda bulunabilirsem ne mutlu bana Görüşmek üzere, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 21:55, 15 Ekim 2010 (UTC)

İngilizce çeviri sorusu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Mimar77. Çalışmalarınızı keyifle takip ediyorum ve vikipediye mesleğimizle alakalı çok fazla şey kattığınaza inanıyorum. Ben de sizin kadar tecrübeli bir şekilde olmasa da elimden geldiğince çevirilerde yardımcı olmaya çalışıyorum ki hem vikipedi formatlarına hem de ingilizce çevirilere alışmam sanırım zaman gerektirecek.Geçenlerde Dekonstrüktivizm sayfanızı incelerken kırmızı linkleri mavileştirme çalışmanızı farkettim ve nacizane elimden geldiği kadar yardımcı olabilmek adına Maya Lin bağlantısını oluşturdum ki çeviri hala devam ediyor. Takıldığım bir cümleyi ingilizce ve mimarı bilginize güvenerek size sormayı daha uygun buldum. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
Lin's conception was to create an opening or a wound in the earth to symbolize the gravity of the loss of the soldiers.
Lin'in anlayışı asker kaybının cazibesini sembolize etmek için bir açılım veya dünyada bir yara oluşturmakdı. şeklinde bir çeviri bana anlamsız geldi?
Ayrıca mimar bilgi kutusu şablonunun genişliğini biraz daha düşürebilmek mümkün müdür? Bu sayede sayfalarda daha şık duracağına inanıyorum. İyi çalışmalar.Volkanozobut 20:39, 22 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba Volkanozobut. İyisindir umarım. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Ayrıca maddeye katkıların için de teşekkür etmek isterim. Mimar şablonu bana yeterli gibi görünüyor. Ama sence eklenmesi gereken neler var, istersen aramızda tartışalım, sonra aklına yatarsa o şablonun tartışma sayfasına taşır diğer Vikipedistlere de danışırız. Bu arada bir dilden ötekine çevirinin ne kadar zor olduğuna dair güzel bir örnek verdin. Benim yorumum aşağıdadır:
Maya Lin’in bu projedeki tasarım anlayışı askerlerin şehit olması gibi son derece hüzünlü ve ağır bir kavramı adeta yerde bir yara açarmış gibi bir delikle sembolize etmek olarak özetlenebilir. Mimar77 17:13, 23 Ekim 2010 (UTC)
  • Pardon bu arada sen şablonun genişliğinden bahsediyordun, yanlış anlamışım kusuruma bakma. Bu hususta pek bilgili değilim. Dürüst olmam gerekirse benim için uygun görünüyor ama sen bilirsin tabi ki. Uygun gördüğün birşeyler var ise taslak olarak hazırlayıp diğer Vikipedistlerin görüşüne sunabilirsin. Ben yorum yapacağıma söz veriyorum :) Mimar77 17:18, 23 Ekim 2010 (UTC)
  • Öncelikle çeviri önerin için çok teşekkür ederim ki gerçekten tamamıyle söylediğin gibi olmalı. Aslına bakarsan bu önerinden sonra çeviri işinden gözüm korktu. Şu sözün de çok haklısın: bir dilden ötekine çevirinin ne kadar zor olduğuna dair... :) Gerçekten bu iş benim ingilizcemi aşıyor. Şablon konusunda da bir hata yapıp o şablonu sizin düzenlediğinizi sanmıştım ki bu yüzden genişlikten bahsettim ancak sonrasında şablonun geçmişini görüntüleyince öyle olmadığını anladım. Şablonun gelişimi için Tartışma bölümüne birkaç öneri yapacağım.Yorumlarını bekliyorum.(Bu arada Dekonstrüktivizm de kırmızı bağlantı hiç kalmamış gibi.Epey hızlısın:)Volkanozobut 00:37, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba. Herşey iyi gidiyordur umarım. O tartışma sayfasında yorumlarımı belirttim. Bu arada Dekonstrüktivizm maddesi de nerdeyse bitti sayılır, kırmızılardan sonra ufak tefek birkaç eklemeden sonra birkaç güne bu maddeyi SM adayı yapacağım. Kolay gelsin. Mimar77 17:21, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • Gelişimini takip eden birisi olarak ilk destekleyenlerden birisi olacağım kesin. İyi çalışmalar.Volkanozobut 01:00, 30 Ekim 2010 (UTC)

Architecture of Kuwaiti[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Mimar77. Acaba Architecture of Kuwaiti maddesini çevirebilirmisiniz. İyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 16:06, 26 Ekim 2010 (UTC)
  • Şimdi çevirdim. Sana da zahmet olmazsa şunu çevirip o maddeye ekler misin? Sonrasında o şablondaki diğerlerini de teker teker çeviririz bir gün umarım. Mimar77 17:18, 29 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba. Şu kullanıcıyı uyardım ama bir başka kullanıcıyı hedef alarak hem de oldukça zararlı vandalizm yapıyor. Bir göz atarsanız sevinirim. Teşekkürler, kolay gelsin. Mimar77 20:11, 27 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba, kullanıcı bir süre engellendi. Teşekkürler...Vikiçizer 20:30, 27 Ekim 2010 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Şu IP numarası da düzenli olarak zararlı vandalizm yapmaya devam ediyor. Dikkatine sunmak istedim. Tekrar teşekkürler, kolay gelsin. Mimar77 15:09, 30 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba, kullanıcı 6 saat engellenmiş, ama daha evvelki engellerini hesaba katarak silsile yoluyla 48 saat engellendi. İyi çalışmalar...Vikiçizer 15:40, 30 Ekim 2010 (UTC)

Mimar bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Mimar. Rica etsem Şablon tartışma:Mimar bilgi kutusuna bakabilir misiniz? Oradaki öneriyi yerine getirmeden önce üçüncü bir kişinin daha görüş bildirmesi faydalı olacaktır diye düşünüyorum. İyi vikiler --Merube 89msj 16:40, 30 Ekim 2010 (UTC)
  • Hatırlattığın için teşekkür ederim. Yorumumu yaptım. Kolay gelsin. Mimar77 16:51, 30 Ekim 2010 (UTC)
Çok teşekkür ederim ilginiz için. Değişikliği derhal yaptım. Sevgiler--Merube 89msj 17:03, 30 Ekim 2010 (UTC)

SM projeleri[kaynağı değiştir]

  • Mesela Arnavutluk ve SSCB. SSCB maddesinin giriş kısmı Rusça vikipediden çevirilecek. Tarih kısmı ise İngilizce'den. Yönetimi ise İngilizce, Rusça karışık olacak. Şu Arnavutluk'u da en geç Aralık'ta SM yapmayı planlamaktayım. O konudada yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler, iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 18:55, 31 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba Beşiktaşlı. Dekonstrüktivizm maddesinin SM adayı yapıyorum birkaç gün içinde. O tamamlanır tamamlanmaz bahsettiğin maddedeki kırmızılar için yardımcı olacağım. Kolay gelsin. Mimar77 21:55, 3 Kasım 2010 (UTC)
  • Rumence vikideki dil ikonları çok hoşuma gitti. Mevcut ikonlarımız ise çok sıradan durmaktalar. Sizce nasıllar? Birde Arnavutluk maddesi SM yapacağım. Vaktiniz olursa yardım edebilirseniz sevinirim. Yeni bir SM gelecek vikimize:) Türkçe vikide SM sorunu var ayrıca. Teşekkürler iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 21:49, 2 Kasım 2010 (UTC)
  • Bu ikonun nasıl kullanılacağını tam anlamadım. Pek bildiğim bir konu değil de, rica etsem bana bir örnek gösterir misin? Mimar77 21:57, 3 Kasım 2010 (UTC)
  • Dil ikonu şablonlarını en icon veya benzer şablonlara ekleniliyor. Yani demek istediğim bunlar uygulansın mı uygulanmasın mı?-- BeşiktaşlıM 15:01, 4 Kasım 2010 (UTC)

Dolaşım şab.[kaynağı değiştir]

  • Mrb. modern mimari şablonunu oluşturdum; fakat bazı akımların Türkçelerini bulamadım. Yardım edebilir misiniz? Bir de Ekspresyonist mimarlık adı mı daha uygun Ekspresyonist mimari adı mı?--Rapsar 07:09, 5 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba. Kusura bakma lütfen, hemen cevap veremedim. Bence Ekspresyonist mimarlık ismi uygundur. Aslında mimari, mimarlık veya mimarisi temelde aynı şeyler olduğu için pek bir farkları da yoklar bence. Ama tutarlılık olsun diyorsan, kulağa doğru geldiği sürece mimarlık kelimesini kullanmak daha doğru geliyor bana. Modern mimari şablonuna gelince...isimlendirmelerle ilgili yavaş yavaş göz atarım o şablona, zaten benim profilime bakarsan Hedeflerim kısmındaki Madde 7’de bu şablonu çevirip her maddeyi açmak vardı : ) Ellerine sağlık bu arada. Mimar77 23:04, 6 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhabalar, Mimarmışsınız. Diyorum Azerice Vikipedi'de bile bulunan Mimarlık Portalını açsak hatta SP bile yapsak bence çok gerekli bir portal. Ben çalışmalara başlıyacağım. Eğer isterseniz kullanıcı sayfam bile olsa istedğiniz değişikliği yapabiirsiniz. İkimiz de aday gösterebiliriz. Emperyan»»ileti 13:47, 8 Kasım 2010 (UTC)
  • Kusura bakma lütfen hemen cevap yazamadım. Mimarlık Portalı oluşturmayı ben de düşünmüştüm zamanında ama henüz zamanı olmadığını düşünüyorum. Bunun en önemli sebebi ya yeterli mimarlık maddesi yok, ya da olanlar çoğunlukla yetersiz. İnan ki her SM veya KM adayı yaptığım mimarlık maddesinin kırmızıları o kadar çok oluyor ki. O yüzden şimdilik tüm enerjimi yeni maddeler oluşturmaya adıyorum. Ümit ederim belli bir zaman sonra bu durum değişir. Ama sen açmayı düşünüyorsan, elimden geldiğince ama kısıtlı bir şekilde yardım etmeye çalışırım. Kolay gelsin. Mimar77 22:11, 9 Kasım 2010 (UTC)
  • O zaman ben bir taslak açmaya başlıyım elimden geldiğince bende mimarlık hakkında maddeleri açmaya çalışırım fakat büyük ihtimalle taslak madde olur. O zaman eğer isterseniz size başvurup geliştirebilirsiniz gibi bir istekte bulunurum eğer razıysanız tabii. İyi vikiler. Emperyanileti™ 20:35, 10 Kasım 2010 (UTC)
  • Tabi ki yardımcı olurum. Bazen zamanım çok oluyor, bazen az ama süreç içinde elimden geldiğince yardımcı olurum. İstersen şu şekilde başlayabiliriz. Sen portalı kullanıcı sayfanda oluşturmaya başlarsın, ben de oradaki kırmızıları zaman buldukça oluşturmaya çalışırım. Ayrıca taslak oluşturduklarını da bana bildirirsin, ben de onları en azından biraz daha düzenlerim. Ama zaman zaman hatırlatma yaparsan sevinirim. Kolay gelsin. Mimar77 20:42, 10 Kasım 2010 (UTC)

Türk mimarlar[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Rapsar. Silinmeye aday maddelere özel bir ilgin olduğu ve bu konuda faydalı çalışmalar yaptığın için sana danışmak istedim. Şurada yer alan İngilizce maddelerden önce Türk mimarlar listesi, sonra Osmanlı mimarlar listesi sonra da vaktimin elverdiği diğer ülkelerin mimarlar listesini oluşturmak istiyorum. Bazen bir listenin hazırlanması yerine kategori oluşturulması tercih ediliyor. Zaten mesela Kategori:Türk mimarlar var iken Türk mimarlar listesi’ni oluşturulmasına gerek yok diye bir argüman doğru mudur sence? Ben halen bunun cevabına emin olamadım ama sana da bir danışayım dedim. Aslına eklenecek çok fazla sayıda modern Türk mimar var ama reklam, ticari amaç, vs yüzünden endişe ediyorum. Ama ona çözüm olarak da sadece Vikipedi’de maddesi olan her Türk mimar bu listeye girebilir diye öneriyorum. Böylelikle bir mimar ansiklopedik olarak kayda değer ise bu listede yer alabilir. Ne dersin? Kolay gelsin. Mimar77 22:31, 13 Kasım 2010 (UTC)
  • Mrb. Öyle bir argüman yok bildiğim kadarıyla. Yani kategori ayrıdır, liste ayrıdır. Fakat, Türk mimarları diye bir liste oluşturmak bana biraz anlamsız geliyor. Zira Türkiye'deki gelmiş geçmiş tüm mimarlar bu listede olmalı, değil mi? Hangisinin KD olduğunu, hangisinin olmadığını nasıl ayırt edeceğiz (Hatta sizin de listede yer almanız gerekir :)? "Bence" uçsuz bucaksız bir liste olacağından oluşturulması gereksiz. Vikide olmayıp da KD olan mimarlar listede yer almayacaksa daha da kötü :) Bunlar benim fikirlerim tabii ki. İyi geceler...--Rapsar 22:53, 13 Kasım 2010 (UTC)
  • Katılıyorum söylediklerinde, haklısın. Ama şöyle bir yol bulunabilir mi acaba? Sadece maddesi oluşturulmuş her Türk mimar listede yer alabilir. Zaten maddesi kayda değer ise listede de yer alması kayda değerdir diye düşündüm. Ama kayda değer bir mimar olup, maddesi oluşturulmamışsa (mesela ben bugün Metin Sözen maddesinin oluşturdum, çok önemli bir mimardır ama bugüne kadar maddesi yokdu) listede yer almasını nasıl engelleriz, zor bir soru. Onların da taslak olarak açılması gereklidir veya tartışma sayfasında neden bu listede yer alması gerektiği tartışılabilir. Mimar77 23:27, 13 Kasım 2010 (UTC)
  • Dediğiniz durumda maddeyi okuyan kullanıcılarda tüm Türk mimarların bu listedekilerle sınırlı olduğu fikri oluşabilir. Zaten sadece bizim Vikide yer alan maddeler listede yer alacaksa kategorisi yeterlidir, listeye gerek kalmaz ki :) "Bence" zor gözüküyor. Bu arada İng. Vikide de Türk mimarları listesi var, baktım oraya. Ziyadesiyle eksik ve düzensiz bir madde olmuş ne yazık ki :(--Rapsar 23:32, 13 Kasım 2010 (UTC)
  • Konuştuğumuz hususlarda sana hak veriyorum. Diğer okuyucuların yorumları konusunda haklısın. Bu fikirden vazgeçtim; XX ödülü alan mimarlar gibi daha sınırlayıcı ve net listeler hazırlamayı tercih edeceğim. İngilizce vikipedi konusunda da haklısın. Türkçesini düzelttikten sonra onlarla da iletişime geçeceğim. Osmanlı Mimarisi ile Türkiye Mimarisi kesinlikle ayrı şeyler (her şeyde olduğu gibi ortak yönleri var ama konu o değil). Bu konuda rahat tartışabilmem için Türkçe Vikipedi’deki maddelerinin net olarak oluşturulması gerekiyor, zaman içinde yaparım umarım. Fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederim, çalışmalarında kolay gelsin. Mimar77 19:02, 14 Kasım 2010 (UTC)
Asıl ben fikirlerime değer verdiğiniz için teşekkür ederim. Hazırlayacağınız mükemmele yakın maddelerde başarılar. Herhangi bir yardım isteğinizde veya ricanızda yardımcı olmaya hazırım :) Kolay gelsin...--Rapsar 19:04, 14 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. İyisindir umarım. Türk mimarisi kategorisini Kategori:Türkiye’de mimarlık olarak değiştirir misin? Osmanlı mimarisi ile Türkiye’de mimarlık kavramlarını net olarak ayıracağım. Türkiye’deki mimarlık tabi ki Osmanlı’dan etkilenmiştir ama ayrı bir maddesi ve net kategorileri olmalıdır. Teşekkür ederim. Mimar77 19:37, 14 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba. İyiyim, umarım sen de iyisindir. Kategorileri "taşı" diyerek yeniden adlandıramıyoruz. Şöyle bir yol izliyoruz. Yanlış kategoriyi maddelerden kaldırıp doğrusunu ekliyoruz. Yanlış kategori boş kat. haline geldiğinide de bir hizmetli onu silebiliyor. Yanlış anlaşılma olması diye tekrar sorayım: Kategori:Türk mimarisi'nin tamamen kaldırılması gerekir, onun yerine de Kategori:Türkiye’de mimarlık eklenmeli ve oluşturulmalı diyorsun, değil mi? Yanıtına göre gerekeni yaparım. --yabancım 10:16, 15 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. İyi olmana sevindim. Evet aynen öyle demek istemiştim ama bir husus var. Sana net bir cevap yazabilmek için bayağı uğraştım. Bu mesaj önceki katkılarıma bakarsan kategoriler ve bazı şeyleri netleştirmek için yaptıklarımı görebilirsin. Türk mimarisi kategorisine sil şablonu koydum. Böylelikle zaman dilimi olarak her dönem yerine daha iyi oturacak sanıyorum. İkinci bir husus da yeni şablonda Türkiye’de mimarlık yerine Türkiye mimarisi dedim, çünkü o kategorideki diğer ülkelere bakarsan isimsel bütünlük olsun diye düşündüm. Eğer olması şart değil ise aslında Türkiye’de mimarlık daha iyi bir terim değil mi, ne dersin? Teşekkür ederim. Kolay gelsin. Mimar77 00:29, 16 Kasım 2010 (UTC)
  • Bence çok yerinde değişiklikler olmuş. Kategorilerde böyle karışıklıklar ve uyumsuzluklar çok oluyor, umarım zamanla hallederiz. Bu durumda bana sadece boş kategoriyi silmek kalmış galiba :) Yapabileceğim başka bir şey varsa söyle lütfen. Dekonstrüktivizmi de okuyamadım bir türlü. Ama senin elin değmeden önceki halini hatırlıyor ve bu hale gelmesine çok seviniyorum :) Eline sağlık. --yabancım 11:18, 16 Kasım 2010 (UTC)
  • Mrb. Giriş kısmında ufak bir kronoloji düzenleme yaptım. Sanırım böyle daha anlaşılır oldu. Bir yanlışlık yapmadım, değil mi? Sizin için uygun mudur?--Rapsar 13:21, 15 Kasım 2010 (UTC)
  • Bence bu hali uygundur. Mimar77 13:42, 15 Kasım 2010 (UTC)
center
Mimari konularda vikimize yaptığı muazzam katkıları için naçizane bir teşekkür hediyesi olarak, kabul etmesi dileğiyle Mimar77'ye sunulmuştur. Vikipedi'de her daim katkılarınızı izleme zevkini yaşayabilmek umuduyla, nice hep beraber vikiyaşlara --Merube 89msj 00:43, 16 Kasım 2010 (UTC)

Tarihlere iç bağlantılar hk.[kaynağı değiştir]

  • Selam. Rüknettin Güney maddesindeki doğum ve ölüm tarihlerini "[[...]]" şeklinde tırnak içine almışsınız. Oysa bana gelen bir uyarıda, artık doğum tarihlerine iç bağlantı yapılmadığı bildirildi ve ben de yaptığım tüm değişiklikleri düzeltim. Bana gelen mesaj aşağıdaki gibidir:

    Kolay gelsin Yalhi. Yukarıda bahsedilen konuya ilaveten, tarihlere iç bağlantı verilmemesine dair topluluk bir karar almıştı. Yanılmıyorsam köy çeşmesi arşivlerinde olacak. Bu nedenle şu değişikliği geri aldım. — Pınar (mesaj) 02:02, 1 Kasım 2010 (UTC)

    . Dilerseniz mesaj sayfamda tartışmanın tamamını görebilirsiniz. Bilmenizde yarar var diye düşündüm. Kolay gelsin. --M. Yalçın Yalhı ileti 10:33, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu köy çeşmesi tartışmasını görmek ve okumak istiyorum. Ondan sonra yorum yapacağım. Eğer böyle bir karar alındıysa burada eklenmesi gerekirdi diye düşünüyorum, senin nedir bu konuda fikrin? Çalışmalarında kolay gelsin. Mimar77 12:29, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Rica ederim. Aslında ben bu fikri pek doğru bulmadım. Zaten mesaj sayfamda da görüldüğü üzere bunu belirttim. Zira tarihlerde iç bağlantıya tıklandığı zaman, o tarihlerde neler olduğunu, aynı tarihlerde kimlerin doğduğu veya öldüğünü görebiliyorduk. Bence daha güzeldi. Fakat bir sakınca görmüş olmalılar ki bu kuralı değiştirmişler. Mesela köy maddelerinde de "Tarih" başlığı yerine "Tarihçe" yazılma kararı alınmış ve "Muhtarlık" bölümlerini çıkartma kararı alınmış. Ben de köy maddelerine rastladıkça bu muhtarlık bölümlerini kaldırıyorum. Tahmin ediyorum, herkes muhtar isimlerinde savaşa giriyordu. Bunu engellemek için bu kararı almış olabilirler. Ne yapalım, karara saygı duymaktan başka çaremiz yok. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:56, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Ben de seninle hemfikirim. Ama bu konuda kesin karara varmadan önce bu hususta neler konuşulduğunu ve ne zaman bunun gerçekleştiğini bilmek istiyorum. Bana pek mantıklı gelmiyor ama eminim ki karşı argüman getirenlerin kendilerince doğru ve geçerli nedenleri vardır. Sence sana bu yorumu veren kişiye sorsak nasıl olur? Ne zaman ve nerde bu karar alınmış? Mimar77 22:32, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Elbette sorabiliriz. Bu konuyla ilgili sadece burada bir bilgi bulabildim. Ama galiba eski bilgi ve karar alındıysa değiştirilmemiş gibi.
    Konuyu gündeme getiren ve beni uyaran Pınar (mesaj)'dır. Diyor ki:
    "Kolay gelsin Yalhi. Yukarıda bahsedilen konuya ilaveten, tarihlere iç bağlantı verilmemesine dair topluluk bir karar almıştı. Yanılmıyorsam köy çeşmesi arşivlerinde olacak. Bu nedenle şu değişikliği geri aldım. — Pınar (mesaj) 02:02, 1 Kasım 2010 (UTC)"
    Bu bakımdan kendisiyle uzlaşmakta yarar var gibi geliyor bana.--M. Yalçın Yalhı ileti 23:24, 18 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba Rapsar[kaynağı değiştir]

  • Burada araya girmek istiyorum müsaadenizle. Madde içlerinde tarihlere iç bağlantı verilmiyor, bu doğrudur. Fakat kişi maddelerinin ilk cümlesinde parantez içinde yer alan doğum ve ölüm tarihlerinde bağlantı verilebilir diye biliyorum-ki ben de bu şekilde açıyorum maddeleri :).--Rapsar 13:09, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Rapsar. Bu konuda seninle hemfikirim. Ancak bu bahsi geçen tartışmayı okuduktan sonra yorum yapacagım. Eminim ki karşı görüşte olanların da geçerli ve kabul edilebilir nedenleri vardır. Konsensüsle olduğu sürece fikirlerine katılmasam da varılan kararlara uyarım. Kolay gelsin. Mimar77 22:36, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Volkanzobut. Sen de mimardın değil mi? Rica etsem şu hususta yorumlarını bizimle paylaşır mısın? Teşekkürler. Mimar77 22:57, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Selamlar. Aslında mimar değilim inşaat mühendisiyim ancak mimariye ilgim de sonsuz:) Elbette ilgili başlıkta yorumlarımı yazdım. Umarım yazdıklarım fazla karışık olmamıştır.Ben teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.Volkanozobut 07:45, 19 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Mimar. Görüşümü tartışma sayfasına yazdım. İyi çalışmalar. --yabancım 20:08, 19 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. Fikirlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Mimar77 13:09, 20 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Merube. Rica etsem şu hususta yorumlarını bizimle paylaşır mısın? Teşekkürler. Mimar77 22:56, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Selamlar mimar. Naçizane görüşlerimi tartışma sayfasında belirttim. Sevgilerimle--Merube 89msj 11:10, 20 Kasım 2010 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim yorumların için. Mimar77 13:07, 20 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Seksen iki yüz kırk beş. Öncelikle iyi olduğunu umuyorum. Kıbrıs Portalı ile ilgili bir önerim olacaktı. İslam Portalı’nı olduğu gibi kopyalayıp yapıştırdığında sorun kalmıyor orada. Acaba bu yöntemi izleyip, sonra içerik ve renkleri değiştirsen nasıl olur? Ya da bu işten anlayan başka arkadaşlara sorabilirsin. Sanırım Beşiktaşlı biliyor bu işleri. Kolay gelsin. Mimar77 15:54, 21 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba. Öyle yapacağım. Yine olmazsa bu kez yardım isteyeceğim :) Teşekkürler. --82 ~145 ileti 16:34, 21 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba bu hususta daha detaylı açıklama yapabilir misin lütfen? Bu kuralın nerden geldiği, nasıl karar verildiği detayını açıklamak gerekebilir. Bu arada Türkiye’de mimarlık maddesini SM adayı yapacağım ama Dekonstrüktivizm maddesinden daha uzun sürecek gibi görünüyor. Kolay gelsin. Mimar77 15:39, 27 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba. Açıklamayı o sayfada mı yapmamı istemiştin? Aslında ayrıntılı açıklama şurada. Bu gibi ifadeler eklemenin tarafsızlığa uygun olmadığını hatırlatmak gerekiyor. İstersen o sayfaya da yazabilirim. Türkiye’de mimarlık üzerinde çalıştığını gördüm. Mimarlık alanından SMlerimizin artacak olması beni çok sevindiriyor. Eline sağlık, iyi çalışmalar. --yabancım 18:59, 27 Kasım 2010 (UTC)
  • Teşekkür ederim, ben gerekli mesajı oraya şimdi ekliyorum o zaman. Mimar77 22:17, 27 Kasım 2010 (UTC)

Nükleer reaktörler listesi[kaynağı değiştir]

  • Selam Mimar77. Dünyadaki nükleer santraller listesi ve Nükleer reaktörler listesi maddeleri var. Bu maddelerin birleştirilmesi gerek. Birincisi zaten bu vikideki en uzun madde. O nedenle iş kolay. Almanca ve Rusça vikilerden örnek alınıp birde bir iki düzenlemeyle vikimize yeni bir SM kazanılmış olur. Konu mimarlıklada alakalı ayrıca. Teşekkürler iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 16:49, 28 Kasım 2010 (UTC)
  • Nükleer reaktörler listesinin pek mimarlıka alakalı olduğunu düşünmüyorum. Mimariye katkısı olan veya mimarinin gelişmesinde önemli değiller, olsa olsa enerji alanında faydalı bir listedir. Yine de yardım etmeyi çok isterdim ama şu aralar sadece Türkiye’de mimarlık maddesine yoğunlaşmış durumdayım. Ama bir süre sonra eğer kimse yapmazsa bu çalışmayı belki ben yardımcı olabilirim. Kolay gelsin. Mimar77 21:11, 4 Aralık 2010 (UTC)

Türkiye’de mimarlık[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Türkiye’de mimarlık maddesinde yaptığınız değişikliğin ne olduğunu anlatabilir misiniz lütfen? Tam çözemedim de...Kolay gelsin. Mimar77 18:36, 29 Kasım 2010 (UTC)
  • Farklı tarzda bir kesme işareti kullanılıyordu: Standart olması için düzelttim.
    işaretin eski hâli şöyleydi:() yeni hâli de şöyle:(')--Oğuzhan 19:59, 29 Kasım 2010 (UTC)
  • İlginç…ilk defa farkettim. Eğer o standart diyorsan öyledir. Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Mimar77 20:03, 29 Kasım 2010 (UTC)

Türkiye'de mimarlık[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Gerçekten emeğine sağlık. Çok harika bir başlık oluyor. Merakım 2000 yılından günümüze kısmında Zaha Hadid'e ait Kartal Kentsel Dönüşüm Projesinden bahsedecek misin? Konu hakkında kulakdan dolma bilgilere sahibim ve bu konuyu da gerçekten çok merak ediyorum. Tahminim kısım başlığını da yakından ilgilendirir kayda değer bir gelişme bu. Tekrar eline sağlık.Volkanozobut 08:38, 3 Aralık 2010 (UTC)
  • Merhaba konunun direkt mimarlıkla alakası yok. Ayrıca halen devam eden ve değişiklik gösteren güncel bir konu. Bir konunun mimarlık tarihi ile ilgili bir madde yer alabilmesi için sonuçlanmış veya sonuçlanmak üzere olması veya belli bir sürece etkisi olmuş olması lazım. Bu maddede her yapılması düzenlenen konuları da yazsak işin içinden çıkılamaz. Dediğim gibi zaten konu mimarlık ile direkt ilgili değil, kentsel bir dönüşüm projesi, yani şehir planlama ile ilgili. Kolay gelsin. Mimar77 17:46, 4 Aralık 2010 (UTC)

Dekonstrüktivizm[kaynağı değiştir]

  • Dekonstrüktivizm maddesinin Dekonstrüktivizm stilinde yapılardan seçmeler bölümü gördüğünüz gibi listedir. Acaba bunu oradan kaldırıp ve geliştirerek ayrı bir sayfada açsak sonra SL adaylığına koysak olur mu acaba? E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 17:33, 16 Aralık 2010 (UTC)
  • Merhaba Emperyan. Nasılsın? Herşey yolundadır umarım. Sorunun cevabına gelince, hayır bu liste bu maddeden ayrılmamalı çünkü mimarlıkta bir stili anlatırken mimarlar ve mimarlık tarihinden anlamayanaların bu stili anlamalarına yardımcı oluyor. O yüzden madde içinde çok önemli bir yeri var. Görsel yanı çok önemli bir sanat olan mimarlık maddelerinde önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca SL olamaz zaten, bu seçmeler listesi, tüm dekonstrüktivist yapıları içeremezki asla. Bu ödül listesi veya bir şarkıcının şarkıları listesi gibi net bir liste değil. Kolay gelsin. Mimar77 19:43, 16 Aralık 2010 (UTC)

Kıbrıs portali[kaynağı değiştir]

  • Sevgili 82~145. Bu portalı SL adaylığından çektiğine üzüldüm ama daha iyisini oluşturarak yeniden aday yapacağını umuyorum. Bu aralar çok yoğunum ve zaten SM adayı yapmaya uğraştığım bir madde var ama Kıbrıs portalına katkı için kısa da olsa mimarlıkla ilgili maddelerine yardımcı olabilirim. Ama tek şartım bana yönlendirme yapman olacak, yani İngilizce Vikipedi’deki şu maddeyi şu isimle çevirir misin gibi... Kolay gelsin. Mimar77 22:50, 19 Aralık 2010 (UTC)
  • Merhaba. SM çalışmalarınızı takdirle izlediğimi belirteyim. Bu aralar benim de ilgilendiğim maddeler olduğundan, Kıbrıs portaliyle ilgilenmeyi biraz erteledim. Taslaktan öte Kıbrıs maddesi sayısı da zaten az, ana sebebi kaynak eksikliği, tabii Türkçe Vikinin kat edeceği daha çok yol var. Korkarım İngilizce Vikide de durum böyle. Kıbrıs mimarisi kategorisinden baktığımda, portale çıkmak için uygun olan beş-altı taneyle karşılaştım. Presidential Palace, Nicosia maddesini Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlık Sarayı, Kourion maddesini de Kourion adıyla çevirebilirseniz sevinirim. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 11:35, 20 Aralık 2010 (UTC)
  • Umarım hep beraber Türkçe Vikipedi’yi daha da geliştireceğiz. Bu maddeleri oluşturmaya vakit buldukça yaparım. Senden ricam portalin gelişmesi hususunda beni haberdar etmen, SP adayı olmaya yakın bir zamanda bana bir daha hatırlatırsan çok sevinirim. Kolay gelsin. Mimar77 19:37, 26 Aralık 2010 (UTC)

SM çevirisi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Mimar77. İngilizce Vikipedi'de SM olan bir sayfa ve Türkçe Vikipedi'de olmayan bir sayfa. en:Palladian architecture maddesini çevirebilirsiniz. Sizin ilgi alanınıza giriyor olmalı. Türkiye'de mimarlık maddesini geliştiriyorsunuz sanırım. Bende ilgilenmeye çalışırım. Kırmızıları açabilirim mesela.~Kırmızılar açılınca ve biraz görselleştirilince SM olmaya hazır olur. İyi vikiler. E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 11:47, 25 Aralık 2010 (UTC)
  • Merhaba. Tavsiyen için çok teşekkür ederim ancak en:Palladian architecture çok ilgimi çeken bir konu değil maalesef; o yüzden taslaktan daha detaylı olarak oluşturabilirim ama SM yapacak kadar vakit harcayacağımı sanmıyorum. Ancak belli olmaz, ilerde bakarsın bu maddeyi de SM yapabiliriz. Kolay gelsin. Mimar77 19:33, 26 Aralık 2010 (UTC)
  • Peki o zaman BU sayfadaki SM'ler size yarıyacaktır. Özellikle sanat, mimari bölümü. İyi vikiler. ¨E M P E R Y A N¨ 19:44, 26 Aralık 2010 (UTC)