Kullanıcı mesaj:Mimar77/2011

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski mesajlar
Arşiv
  • Yeni açtığım Nea Eklezya maddesine göz gezdirirseniz sevinirim. Teşekkürler.--Yzkoc 10:51, 7 Ocak 2011 (UTC)
  • Merhaba Yzkoc. Nasılsın? Öncelikli olarak mesajına hemen cevap veremediğim için kusuruma bakma lütfen. Bir süreliğine vikitatildeydim, yaklaşık iki hafta önce geri geldim ama ancak sana geri dönebiliyorum. Maddeye göz atacağım şimdi. Üzerinde uygun gördüğüm revizyon veya eklemeleri yaparım. Var ise ek yorumlarımı da sana mesaj atarım mutlaka. Belki bunu da KM adayı yapabilirsin yakında ne dersin? Sevgiler Mimar77 18:40, 19 Mart 2011 (UTC)
  • Tekrar hoşgeldiniz. Bu maddeden sonra Hrisotriklinos adlı madde de açmıştım. Oda ilgini çeker diye düşünüyorum. İyi çalışmalar. --Yzkoc 07:48, 25 Mart 2011 (UTC)
  • Bizans mimarisi maddesini çeviriyorum. Cross-in-square tip mimariye önerebileceğiniz türkçe bir tanım var mı? --Yzkoc 09:24, 18 Nisan 2011 (UTC)
  • Selamlar Mimar. Nasılsınız? Bir süredir aktif değilsiniz sanıyorum, bu arada flaggedrevs diye yeni bir uygulama vikimize girdi Vito sayesinde. Bu sistemle sürümler onaylanmadan yapılacak değişiklikler hemen görülmeyecek ve ancak editör kullanıcı grubundaki bir kullanıcı tarafından onaylandıktan sonra görülür olacak. Bu sayede vandal saldırıların bir nebze önüne geçmek hedefleniyor. Editörler, maddelerin sürüm kontrolü yapmaktan mesul olmanın yanında kendi değişiklikleri de otomatik onaylı olarak gözüken bir grup. SD'de bazı değişiklikler dikkatinizi çekecektir. i=incelenmemiş, !=devriye kontrolünden geçmemiş, bekliyor=daha önce onaylanmış bir sürümü olan ancak sonradan değişiklik yapılan sayfaları belirtmekte. Kısaca böyle. Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfasında ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz, eğer editörlük ile gelen değişikliklerden hoşnut kalmazsanız haberdar etmeniz kafi. Ancak fevkalade güvenilir bir kullanıcı olan sizin bu kullanıcı grubunda olması, değişikliklerinizin bekleyen kuyruğuna girmeden direkt otomatik onaylanması sağlayarak bekleme kuyruğundaki iş yükünü azaltacağından çok faydalı olur diye düşünüyorum. Bu aralar benim gibi pek sık vikileyemeseniz de tez zamanda aktif vikilemeye geri dönmeniz dileğiyle, sevgilerimle--Merube 89msj 22:23, 17 Şubat 2011 (UTC)
  • Merhaba Merube. İyiyim sağol sen nasılsın? Bu ara iş tempomdan dolayı yoğunum ama geçici bir durum bu. Tekrar aktif olduğumda bu bahsettiğin hususta inceleme yapar ve tabi ki bir parçası olmak isterim. Çok yakın zamanda daha sık konuşmak üzere. Kendine iyi bak. Mimar77 20:32, 23 Şubat 2011 (UTC)
  • Ben de iyiyim, çok teşekkürler. Tez zamanda tekrar buralarda görüşmek dileğiyle, bu kadar özletmek de olmaz ama bilesin :). Sevgiler--Merube 89msj 16:24, 27 Şubat 2011 (UTC)
  • Halen bir yoğunluk var ama eskisi gibi değil. Sanırım geri döndüm :) Sevgiler, kolay gelsin... Mimar77 21:28, 28 Şubat 2011 (UTC)
Hoş geldin sefa geldin, bir daha da gitmemen dileğiyle :) Sevgiler--Merube 89msj 22:55, 28 Şubat 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Mimar77,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:IMGP1524 160x120.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz. AlpFatih ileti 15:02, 7 Mart 2011 (UTC)

  • Merhaba Vikiçizer. Nasılsın? Herşey yolundadır umarım. Şu resmi silmişsin de o resim ile ilgili sorum olacakti. Berowra Waters Inn maddesine ait olan o resmin neden silinmesi gerektiğini anlamayamadım da, çünkü maddenin İngilizcesi’nden o resmi alıp burada kullanamadığım için oluşturmuştum. Rica etsem İngilizcesi’nde yer alan o resmi nasıl bu maddede kullanacağımı açıklayabilir misin? Teşekkürler. Mimar77 22:18, 10 Mart 2011 (UTC)
  • Merhaba, İyidir umarım siz de iyisinizdir. Resmi sanırım iki kere yüklemişsiniz, bunu gören bir kullanıcı silinmesi için etiketlemiş, ben de silmişim. Maddeye diğer yüklediğinizi ekledim. Böylece sorun çözülmüştür umarım. Hoşcakalın..Vikiçizer 22:23, 10 Mart 2011 (UTC)
  • Bilgilendirmen için teşekkür ederim Vikiçizer. Vikipedi’deki ilk dönemlerinde yüklediğim bir resim idi galiba. Kolay gelsin. Mimar77 21:52, 13 Mart 2011 (UTC)
  • Merhaba Mimar. İyiyim, sen de iyisindir umarım. Ben de bu ara pek sık uğrayamadığım için yanıtım gecikti. Resim çift kopya gerekçesiyle silindiğinde sorun ya birden fazla kez aynı resmi yüklemekten ya da Commons'ta zaten mevcut olan bir dosyayı buraya yüklemekten kaynaklanır. Biliyorsun, oradaki dosyaları yerel vikilere yüklemeye gerek kalmadan, madde içinde adlarını yazark kullanabiliyoruz. Umarım açıklayabilmişimdir. Kolay gelsin. --yabancım 12:10, 12 Mart 2011 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Vikipedi’deki ilk dönemlerinde yüklediğim bir resim idi galiba. Mimar77 21:49, 13 Mart 2011 (UTC)
  • İyigünler Mimar77. Köy çeşmesi'nde yazdığım yorum benim yoruma bir eleştiri olarak mı yoksa genel bir eleştiri mi? Benimkine eleştiri olaraksa yanlış anlaşılmışımdır ona göre düzeltme yapmak isterim de. Kolay gelsin.--Reality 18:54, 16 Mart 2011 (UTC)
  • Merhaba Reality. Nasılsın? İyisindir umarım. O yorumumun senin yorumunla hiç ilgisi yoktu, genel bir eleştiriydi. Hatta ben o yorumu senin yorumun daha yokken yazmaya başlamıştım, o yüzden seninkini okumadan direkt eklemiştim. Ama ek bir not da ekledim şimdi. Kolay gelsin. Sevgiler Mimar77 19:25, 16 Mart 2011 (UTC)
  • iş güç YGS-LYS çalışıyorum. Sen nasılsın? Fazla özel kaçmazsa işler güçler çalıştığın projeler?:) Benim bölümde de mimarlık varda merak ediyorum hafiften. Birde gene özele kaçmazsa hangi üniversite mezunusun?--Reality 20:06, 16 Mart 2011 (UTC)
  • İyiyim, teşekkür ederim. Bir mimarlık firmasında çalışıyorum ve İTÜ mezunuyum. Eğer Vikipedi ile ilgili değil de mimarlık ile ilgili soruların var ise istersen email at bana,. Sorularını cevaplamaya çalışırım. Sanırım üniversite sınavına gireceksin değil mi? Şimdiden başarılar…Mimar77 18:33, 19 Mart 2011 (UTC)

Merhaba. Görevini devretmiş olmana üzüldüm. Belli bir süre aktif olmasan da geri dönerdin ama kendin için en iyi kararı tabi ki sen vermişsindir tabi ki. Sevgiler Mimar77 22:07, 15 Mart 2011 (UTC)

  • Merhaba Mimar, hala buralardayım ben, üzülmeyin:)...Vikiçizer 20:23, 16 Mart 2011 (UTC)
  • Merhaba Gökhan. Nasılsın? Nasıl gidiyor herşey? Zahmet olmazsa benim sayfamdaki fotoğraf silme uyarısına bakar mısın? Oluşturduğum bütün fotoğrafları, diğer Vikipediler’den direkt kullanamadığım için oluşturmuştum. D1’den silinme gerekçesini anlayamadım. Teşekkür ederim şimdiden. Mimar77 20:31, 7 Mart 2011 (UTC)
Selam Mimar. Yanıt için biraz geç oldu ama teşekkür ederim iyiyim, sen de iyisin umarım. Yukarıda cevap verilmiş de yine ben de yazayım, resimlerle ilgili bir sorun yok sadece aynısı commons'ta olduğu için buradakileri siliyoruz. Resim yine duruyor yani. Kolay gelsin.--Gökhan 19:51, 19 Mart 2011 (UTC)
Tamam ilgilenirim, görüşmek üzere :). --Gökhan 20:49, 19 Mart 2011 (UTC)
  • Selamlar. Nazik hediyeniz için çok çok teşekkür ederim. Herhangi bir konuda, bir madde için her zaman yardıma hazırım, bilesiniz :) İyi çalışmalar...--Rapsar 08:18, 20 Mart 2011 (UTC)

Fırtına Bot oylaması[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

İşbu mesaj, Vikipedi:Botlar/Başvurular/Fırtına Bot sayfasında oy kullanmış, görüş bildirmiş tüm kullanıcılara gönderilen ortak bir metindir.

Köy çeşmesindeki bot tartışması sonuçlanana dek askıya alınan oylama, tartışma sonucunda uygulamanın topluluk tarafından kabul edilmesi üzerine tekrar başlatılmıştır.

Bahsi geçen oylama, botun operatörü olan Khutuck'ün bir operatör olarak yetkinliğini konu almalı ve maddelerin içeriği ile ilgili tartışmalar, Khutuck'un bunun için yapacağı madde serisi başvurularının alt sayfalarında gündeme getirilmelidir. Zira her madde serisi için ayrı ayrı topluluk onayı istenecektir.

Oylamanın askıya alınması öncesinde ilgili oylama sayfasında hem bot kullanarak madde oluşturulup oluşturulmaması hususu hem de maddelerden beklenenler tartışılmıştır, ancak bu oylamanın tek konusu olması gereken Khutuck'ün yeterliliği hususunda bir teatiye gidilmemiştir. Bu nedenle oylama katılımcılarından oy ve görüşlerini tekrar gözden geçirerek oylamanın asıl konusuna odaklanmaya gayret etmeleri rica olunur.

Vito Genovese 15:45, 28 Mart 2011 (UTC)

Bu oylamadaki oyumuzu lütfen gerekçelendirelim. Teşekkürler. ----GôkTR001 22:16, 1 Nisan 2011 (UTC)

  • Merhaba Gökhan. Nasılsın? Sakıncası yoksa birşey danışmak istedim. Şu fotoğrafı neden Türkçe Vikipedi’de kullanamıyorum çözemedim. Bir bilgin var mı acaba? Türkçe’ye böyle resimler yüklediğimde sonradan silinebiliyorlar da. Mimar77 19:46, 12 Nisan 2011 (UTC)
  • Merhaba Mimar, resim Commons'a yüklenmemiş. Ben atarım şimdi, sonra aynı isimle kullanabilirsin. --Gökhan 23:48, 12 Nisan 2011 (UTC)
Şimdi kullanılabilir :). Kolay gelsin.--Gökhan 23:53, 12 Nisan 2011 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim Gökhan. Mimar77 19:28, 13 Nisan 2011 (UTC)
  • merhabalar. madde resimlenmeye devam ediyor gördüğüm kadarıyla :) Şablon:Çift resim istifi ve Şablon:Çoklu resim diye iki şablon var. İstanbul Boğazı maddesinde kullanmıştım. Daha az yer kaplaması bakımından yararlı olmuştu. Belki sizin maddeye de uyarlanabilir. Kolay gelsin! --Stambouliote ileti 19:52, 14 Nisan 2011 (UTC)
  • Tabi ki neden olmasın? Bu kadar uzun bir maddeye şöyle göz atanların bile dikkatini çekecektir bu. Arzu edersen madde tamamlanmasına yakın tekrar konuşuruz. Çok teşekkürler önerin için. Mimar77 19:58, 14 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Mimar[kaynağı değiştir]

Selam Mimar, iyiyim teşekkür ederim, umarım sen de iyisindir. Öncelikle tartışmaların aramızda sorun yaratabileceğini düşünmen beni üzdü . Tartışmalardaki düşünceler ile kullanıcılar arası ilişkiler farklıdır, biliyorsun. Hiçbir tartışma, kullanıcıya yönelik değilse ilişkileri etkilemez. Katkılarını takdir ediyorum, Türkiye'de mimarlık maddesi SM yolunda emin adımlarla ilerliyor. Eline sağlık. Ben de bu aralar Mona Lisa maddesini geliştiriyorum, KMA gösterebilirim. Ara sıra kayboluyorsun, böyle etme, özlettirme kendini . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:15, 19 Mayıs 2011 (UTC)

Merhaba,
Bir süredir vikiye giremediğim için cevap veremedim. Yüklediğiniz dosyaları şurada görebilirsiniz. Commons'ta olduğu için silinmesi gerekenlere ilgili silme şablonunu eklerseniz hizmetliler gerekeni yapacaktır (ben artık hizmetli değilim). İyivikiler... [ho? ni!] 08:54, 20 Mayıs 2011 (UTC)

KM'lik yolunda "Man Enters the Cosmos"[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Mimar. Umarım bu aralar aktif olabilirsiniz. Yine göremiyorum sizi vikide ne yazık ki. Böyle aralar vermek zorunda kalmasak keşke ama işte... Kapınızı çalma nedenim, sağolsun Yetkin İng vikide KM olan bir heykel maddesini vikimize kazandırmış. Yalnız İngilizce vikide 2007'de seçilen bir KM olduğunu belli ediyor biraz. Ufak da olsa eklemeler yapılması gerekiyor. Yetkin zaten büyük işi çoktan yapmış, biraz eklemeler süslemeler yapmak lazım sadece. Size zahmet olacak ama bir mimar gözüyle maddeyi inceleyebilir misiniz size zahmet? Man Enters the Cosmos maddesine baktığınızda hangi alanları eksik görüyorsunuz, ilk gözünüze çarpan hususlar nelerdir acaba? Tez zamanda tekrar o aktif viki günlerimizde beraber vikileyebilmek umuduyla, sevgiler--Merube 89msj 00:31, 25 Haziran 2011 (UTC)
  • Sevgili Merube. İyisindir umarım. Sadece 10 gün kadar Vikipedi’den uzaktım ama o zaman zarfında bile hergün birkaç dakika Vikipedi’ye uğradım merak etme lütfen. Eleştirilerim şu şekildedir, kolay gelsin, sevgiler…
  • Giriş kısmındaki şablon yetersizdir. Sırasıyla Sanatçı, Yıl, Heykel Tipi, Boyutları, Konumu bilgileri İngilizcesindeki gibi yer almalıdır. Finanse eden vakıf ismi de eklenmelidir.
  • Finanse eden B.F. Ferguson hakkında bilgi verilebilir
  • Bu arada bu bir güneş saati ve heykeldir. Veya güneş saati heykelidir. Bununla ilgili biraz daha bilgi eklenebilir.
  • Buna benzer diğer iki güneş saati tasarımı hakkında yazılabilir. Birisi London Times diğeri de Much Hadham için yapılmış.
  • Bu heykelin yapılma amacı anlatılmalıdır.
  • Moore’un Chicago’daki diğer yapıtları kısmı biraz daha detaylandırılabilir. Mimar77 19:59, 27 Haziran 2011 (UTC)
  • Teşekkürler iyiyim, siz de iyisindir inş.? Madde incelemesi için çok teşekkürler. Öncelikle -bence de çok kötü durumdaki- şu anki "{{sanat eseri}}" şablonunu geliştiriyor, ardından Şikago'da Moore geliştirilip, Şikago'da benzer yapılar/Dünya'da güneş saati ile tarihi bölümünü ekliyoruz, ondan sonra tekrar kapınızı tıklatıyorum o halde :). Zaman ayırabildikçe maddeye bakabilirseniz çok müteşekkir olurum. Ahh yine aktifleşsek de sanat projesi tekrar etkin hale gelse keşke diye de eklemeden edemeyeceğim... Sevgilerimle--Merube 89msj 20:19, 27 Haziran 2011 (UTC)
  • Kapım her zaman açık. Fırsat buldukça bakarım, sen de madde ilerledikçe bana hatırlatma yaparsan seve seve tekrar gözden geçiririm merak etme. Sevgiler. Mimar77 20:23, 27 Haziran 2011 (UTC)
Sanat projesi ile ilgili yapabileceğim birşey olursa haber ver lütfen. Ben de kendimce birkaç mimari SM ve KM ve SL hedeflerim var. Onlara vakit ayırmaya çalışıyorum. Ama arada bir bana spesifik yönlendirme yaparsan seve seve yardımcı olurum. Mimar77 20:25, 27 Haziran 2011 (UTC)
Çok teşekkür ederim hem madde için hem de proje için. Bu arada Türkiye'de mimarlık maddesini geliştirmenizi zevkle izliyorum. Böyle geniş bir konuya el attığınız için de maddeye emekleriniz için de ayrı ayrı ellerinize sağlık. İyi vikiler--Merube 89msj 20:50, 27 Haziran 2011 (UTC)

Vikihaber'de hizmetlilik oylaması[kaynağı değiştir]

  • Vikihaber'de şu anda bir hizmetlilik oylaması yapılmaktadır ve değişen oy politikasına göre oy hakkınız bulunmaktadır. Katılımın artması ve farklı görüşlerin de temsilini artırmak amacıyla kişilere oylamaya davet mesajları göndermekteyim. Oy kullanmanız ve/veya görüşlerinizi belirtmenizi rica ederim. İyi akşamlar.--Reality 19:52, 13 Temmuz 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 31. hafta projesi 2009 senesinin ilk 6 ayının maddelerini düzenleme olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 14:00, 5 Ağustos 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

İzlemeye aldım, teşekkürler. --Superyetkinileti 18:51, 5 Ağustos 2011 (UTC)

  • Merhaba, baslattigin bazi maddelerde türk yerine Türkiyeli deyimini kullandigini gördüm. bunu lütfen bundan sonra yapmamani rica edecem. vikipedi bagimsiz bit plattformdur ve hertürlü dini ve siyasi görüse propaganda aleti yapilmamali. umarim anlayisla karsilarsin. hayirli calismalar --Xberger 08:23, 15 Temmuz 2011 (UTC)
  • Mimarlık ile ilgili maddeleri açarken propoganda yapmak uyarısı ile karşılaşacağım hiç aklıma gelmemişti. Türk veya Türkiyeli kavramlarına da anlam yükleyerek yazmamıştım. Lütfen nezaket sınırlarını aşmayın ve karşınızdakine suçlayıcı bir üslupla yaklaşmadan o kişiyle önce nazik bir şekilde temasa geçmeyi deneyin. Ayrıca Vikipedi:İyi niyet varsayın ve Vikipedi:Nezaket politikalarına dikkat etmenizi rica ediyorum. Mimar77 20:54, 15 Temmuz 2011 (UTC)
  • Belki takip etme fırsatın olmamıştır ama bu konu burada tartışıldı. [1] Bilgine. Kolay gelsin. Mimar77 17:52, 5 Ağustos 2011 (UTC)
  • merhaba bilgilendirlen icin tesekkür ederim,senden bu firsatda sectigim kirici üsluptan özür dilerim bu arada. biraz öfkeyle söylenen sözlerdi. tartismada fikir belirttim. iyi aksamlar--Xberger 19:28, 5 Ağustos 2011 (UTC)
  • Rica ederim hiçbir önemi yok. Kolay gelsin, kendine iyi bak. Mimar77 21:03, 5 Ağustos 2011 (UTC)

Oylama tartışması[kaynağı değiştir]

Daha önce fikir belirttiğiniz Oylama tartışmasının karara bağlanması için bir öneri sundum. 1 seneden fazla süredir devam eden bu konunun sonuçlanabilmesi için lütfen tartışmaya katılın. Emyilmesaj 00:25, 9 Ağustos 2011 (UTC)

Lionel Messi[kaynağı değiştir]

  • Yorum Yorum Çevirilerde tutarlılık olmayan bir iki yer gördüm. Mesela bir yerde Leo Messi Vakfı deniyor, diğer yerde Leo Messi Foundation deniyor. Ayrıca bazı yerlerde yazılan bir kelimenin linki Vikipedi’de bir maddeye değil de dışardan bir linke verilmiş. Mesela Herbalife gibi. Bunların kaynak kısmında gösterilmesi gerekir. Bu hususlarda bir gözden geçirme yapmak gerekli görünüyor kanımca. Düzeltmelerden sonra bu maddenin SM olmaması için bir neden göremiyorum. Mimar77 21:11, 11 Ağustos 2011 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı Bir-iki sorunu çözdüm. Herbalife bağlantısı haber olduğu için kaynak koydum ve Leo Messi Foundation'un yanına """Türkçesi: Leo Messi Vakfı"'nı kurdu."" anlamlarını koydum.--Ozankra 19:44, 12 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Birkaç sorum daha olacak. İlk soru neden bu vakıf ismi koyu renkli? İkinci sorum bu vakıf İspanyol ise orjinal ismi İspanyolca olur, (İngilizce değil) Türkçesi parantez içinde yazılmalı (veya Türkçesi yazılır, İspanyolcası parantez içinde olabilir). Ayrıca bu vakıf kaydadeğer ise linki de oluşturulmalı. Yazıda da ya sadece Türkçesi geçmeli ya da İspanyolcasına yer verilmeli kanimca. (Bir yerde bir dilde, diğer yerde öbür dilde değil) Teşekkürler.Mimar77 08:06, 13 Ağustos 2011 (UTC)
  • İstek yapıldı Yapıldı Yapıldı. --Ozankra 12:20, 13 Ağustos 2011 (UTC)

kayda değerlik[kaynağı değiştir]

selam mimar, Yalçın Emiroğlu maddesine kayda değerlik etiketi ekledim. maddedeki kaynaklar yeterli değil. şöyle hızlıca bakınca ben de birşey göremedim. kişiyi tanıtan ikinci el kaynaklara ihtiyacımız var biliyorsun. yeri gelmişken mimarlık konusundaki istikrarlı ve geniş katkılar için teşekkürler.. kolay gelsin. --ki bl 16:45, 13 Ağustos 2011 (UTC)

yine ben. mimarlar kategorisine şöyle bir bakayım dedim. rastgele açtığım ilk madde telifli idi ne yazık ki, silindi.. bu iki konuya dikkat ederseniz sevinirim. --ki bl 16:53, 13 Ağustos 2011 (UTC)
  • Merhaba Kibele. Nasılsın? Kaydadeğerlik konusunda haklısın. Açtığım maddeler içerik olarak kaydadeğerliliği net olmalı ki mimar olmayan veya Türkiye mimarlık tarihi konusunda yetkin olmayan herkes tarafından kabul edilsin. Bu konuda kesinlikle haklısın. Bu arada açtığım tüm maddeler Türkiye’de mimarlık maddesini SM yapma amacıyla yapılıyor, eklemek isterim. Bunu söylememin nedeni bu maddenin ilk dönem yılları bitti, bundan sonra artık 1960’lı yıllar ve sonrası dönemlerin mimarlarının maddelerini oluşturmam gerekecek. Yakın dönemdeki mimarlar kaydadeğerliliğinin ispatlanması eski dönemlere göre daha zor olacaktır zannediyorum. Hatırlatman için teşekkür ederim. İkinci hususa gelince telif hakkı konusunda son derece dikkatli olduğumu zannediyorum. Tüm kaynakları okuduktan sonra onlardan anladığımı son derece kısa cümlelerle maddelere yansıtıyorum. Telif hakkı konusundaki uyarın genel bir arkadaş uyarısı mıydı yoksa telif hakkı ihlal edilen bir madde mi gözüne çarptı? Kolay gelsin bu arada. Sevgiler… Mimar77 19:48, 13 Ağustos 2011 (UTC)
kayda değerliği maddelerde açık olarak kaynaklandırırsak mesele kalmaz. Türkiye'de mimarlık, okumak ve yapabileceğim birşey varsa yapmak üzere tezgahımda. mimarlık kategorisindeki maddelere bakarken senin katkılarına bakıyor sanmışım kendimi ve eski bir maddeyi bu nedenle silip sana söylemişim. :( ben de bir yanlışlık olduğunu düşünmüştüm seni tanıdığım için ama yanlışlık başka yerdeymiş. kusura bakma, kolay gelsin. --ki bl 20:02, 13 Ağustos 2011 (UTC)
  • Rica ederim, kusura bakılacak bir durum yok ortada. Kolay gelsin. Mimar77 22:11, 13 Ağustos 2011 (UTC)
  • Bu arada Yalçın Emiroğlu maddesine bir takım revizyonlar yaptım. Kaydadeğer bir madde olduğunu düşünüyorum ama kaydadeğerlik şablonunu sen koyduğun için senin yorumun çok önemli. Bu şablonun kaldırılmasında sakınca var mıdır son duruma göre? Kolay gelsin. Mimar77 23:18, 13 Ağustos 2011 (UTC)

Doğum Tarihi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Mimar77.Şurada NTV Tarih dergisinin ilk sayısında doğum tarihinin 1881 olmadığı iddia edilmiş.Burada da "80-81 tartışması 10 yıl sürmüştü" başlığı altında, NTV Tarih dergisinin 10 Kasım 1939'da tedavüle çıkan pulun üzerinde Atatürk’ün doğum tarihinin 1880 olarak verildiğini ve pulun fotografını yayınladıklarından bahsetmiş.Belki de senin bulduğun pul bu olabilir.İyi çalışmalar.---- Akhilleus ileti 05:42, 14 Ağustos 2011 (UTC)
  • Bu konudaki bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin. Mimar77 07:15, 14 Ağustos 2011 (UTC)
  • Merhaba Yzkoc. Nasılsın? Uzun zamandır Vikipedi’de aktif değildim. Son dönemde de aktif olduğum zamanları Türkiye’de mimarlık maddesini ve ondaki bağlantıları bitirmeye ayırıyorum ki SM adayı yapabileyim. Bu arada muhtemelen ikinci SM projem Osmanlı mimarisi olacak ama ardından da Bizans mimarisi’ni hedefliyorum. (Ama belli olmaz tabi ki) Sen zannedersem Bizans mimarisi ile oldukça ilgilisin. Zamanı gelince belki ortak bir çalışma yapabiliriz diye düşündüm. Bu arada Hrisotriklinos ve Nea Eklezya maddelerini KM adayı yapmak için neler yapabiliriz? İngilizce sürümünden tam çevrilmiş görülüyor, sence eksiği var mı? Benim yapabileceğim birşey var mı? Kolay gelsin. Mimar77 22:05, 13 Ağustos 2011 (UTC)
  • Tekrar hoş geldiniz. Bizans mimarisi maddesini ingilizceden çevirmeye başladım, ama bazı mimarlık terimlerinde zorlanıyorum. Onun için fazla ilerliyemiyorum. Tercümeye yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler. Yzkoc 15:39, 14 Ağustos 2011 (UTC)
  • Hoşbulduk, teşekkürler. Bu arada şu anda az olan zamanımı Türkiye’de mimarlık maddesindeki kırmızılara ayırmaya çalışıyorum. Ancak vaktim olduğunda ilerde Bizans mimarisi ile ilgilenirim. İki önerim olacak şimdilik. İlki sen çevirip yapabildiğin kadarını yap, ben SM yapmak istediğim dönemde maddeyi daha geliştiririm mutlaka. İkincisi de takıldığın yerlerde direkt o husus ile ilgili soru sorabilirsin, bu şekilde sana daha verimli yardımcı olurum sanırım. Umuyorum ki birkaç ay sonra Bizans mimarisi maddesini de Osmanlı mimarisi maddesini de SM adayı yapma çalışmalarına başlayacağım. Kolay gelsin…..SevgilerMimar77 21:13, 16 Ağustos 2011 (UTC)
  • Bizans mimarisi maddesinde Cross-in-square tip mimariye önerebileceğiniz türkçe bir tanım var mı? Teşekkürler. Yzkoc 22:57, 16 Ağustos 2011 (UTC)
  • Bence Haçbiçimi plan (birleşik isim ve L harfi yok ilk kelimede; çünkü haçbiçimi tek başına mimari bir terimdir ve Mimarlık Sözlüğü’ne göre birbirini dik kesen iki koldan meydana gelmiş biçim demektir ) doğru bir tanım olup, Haç biçimli plan (ayrı üç kelime ve biçimLi kelimesi kullanıldı) terimine de yönlendirme yapılmalıdır. Kolay gelsin. Mimar77 18:04, 18 Ağustos 2011 (UTC)
  • Merhaba. Nasılsın sevgili Stambouliote? Bir ricam olacaktı senden. Gerçi henüz SM adaylık zamanı gelmedi ama zamanında seninle bu hususu konuşmuştuk. Türkiye’de mimarlık maddesinin 1950’lerden sonrası dönem için fotoğrafları derlemeye başlayacağım da aklında olan ve Commons’a yüklenmiş fotoğraflar var ise paylaşabilir misin? Bir de bu hususu köy çeşmesinde de dile getirsek iyi olur galiba ne dersin? O zaman güzel fotoğraflar çıkabilir bilmediğimiz. Bu arada şu mekanların güzel fotoğrafları olsa iyi olur ama başka önerilere de açığım tabi ki. İstanbul Hilton Oteli, Ceylan Intercontinental Oteli, İstanbul Manifaturacılar Çarşısı, Rixos Grand Ankara, SSK Zeyrek Tesisleri, Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul (maddede yer alanları beğenmedim), Atatürk Kitaplığı, TBMM Camii Kompleksi, Milli Reasürans Kompleksi vs Mimar77 21:47, 16 Ağustos 2011 (UTC)
  • Merhaba Mimar77, şu an istanbul dışındayım ama fırsatım olursa seve seve yapabilirim. İyi çalışmalar :) --Stambouliote ileti 11:18, 19 Ağustos 2011 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim Stambouliote. Bu talebimi zaten Köy Çeşmesi’ne de taşıyacağım da seninle ilk başlarda konuştuğumuz için sana da danışmak istemiştim. Sağolsun birkaç arkadaş yardımcı olmaya başladılar bile. Fotoğraflar çekince ve Meta’ya yüklediğinde haber bekliyor olacağım. Ben de fırsat bulunca fotoğraf çekeceğim ama gündüzleri maalesef pek vaktim olmuyor, haftasonları bile... Kolay gelsin. Mimar77 21:55, 19 Ağustos 2011 (UTC)

  • Merhaba Mimar. Yukarıdaki yazışmanıza göz misafiri oldum da, bakmadıysan şu kategorinin alt başlıkları da yardımcı olabilir belki. Kolay gelsin. --yabancım 11:27, 19 Ağustos 2011 (UTC)
  • Merhaba sevgili Yabancı. Gösterdiğin kategori için çok teşekkür ederim. Burada birkaç fotoğrafı gözüme kestirdim bile. Kolay gelsin, sevgiler. Mimar77 22:03, 19 Ağustos 2011 (UTC)
  • Elimde şöyle bir şey varmış. Bir ihtimal işe yarayabilir diye yükledim. İyi çalışmalar. --yabancım 09:39, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Sayfadaki diğer fotoğraf yetersizdi. Bununla değiştirdim bile. Kolay gelsin. Mimar77 18:14, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Bu kadarcık da olsa işe yaradığıma sevindim. Soldan biraz kırpsam mı acaba? Göze çok güzel görünmüyor gibi geldi şimdi maddedeki haline bakınca, ne dersin? --yabancım 18:19, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Haklısın..Soldan ve hattan yukardan da azıcık kırpılsa iyi olur. İki fotoğrafın da ölçekleri birbirine daha yaklaşmış olur böylece. Mimar77 18:23, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Sen söyleyince biraz yukarıdan da kırptım. Bir bak istersen, gerekli görürsen tekrar üzerinde oynayabilirim. --yabancım 18:38, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Bence yeterlidir. Ellerine sağlık. Çok daha iyi oldu şimdi. Mimar77 18:40, 23 Ağustos 2011 (UTC)

  • Selamlar. Ne kadar güzel olurlar bilemiyorum ama fırsat bulabilirsem yukarıdaki binaların fotoğraflarını ben de çekip eklemeye çalışabilirim. Kolay gelsin, iyi günler. -- Güzelonlu (mesaj) 11:36, 19 Ağustos 2011 (UTC)
  • Merhaba sevgili Güzelonlu. Ne kadar çok kişi fotoğraf çekip yüklerse, o kadar çok görsel arşivimiz olur kanımca. Her görsel Türkiye’de mimarlık maddesinde kullanılacak diye bir kural yok ama en azından başka maddelere yardımcı olur. En zorlandığım hususlardan birisi yeni açtığım bir bina maddesinin görselinin olmaması ki bence görseli olmayan bir bina maddesi çok eksik oluyor. Size zahmet olmayacaksa gözüne çarpanları çekerseniz çok sevinirim. Sevgiler…kolay gelsin. Mimar77 22:09, 19 Ağustos 2011 (UTC)

Alev-Karşıtı Yıldız
Vikipedi topluluğunda yapılan tartışmalarda ısınan ortamı görüp soğutmak için harcadığınız çaba için size bu Alev-Karşıtı Barnstarını hediye ediyorum. Yaptığınız bu davranış takdire değer, teşekkürler. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 12:17, 22 Ağustos 2011 (UTC)
Önemli değil, tartışmadaki kalın yazı markuplarını kaldırmanız da yerinde bir davranış olmuş. Zira şimdi Vikipedi:Tartışma sayfasına baktım. Aşırı markup kullanmaktan kaçının diyor. Teşekkürler. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 17:30, 23 Ağustos 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Mimar77,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Csatelite.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 11:27, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Mimar77,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Berowra Waters Inn.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 21:35, 6 Eylül 2011 (UTC)

Reality 21:53, 6 Eylül 2011 (UTC)

Silinen resimler[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Reality. Umarım iyisindir. Bana silinmeye aday resimlerle ilgili mesajlar atmışsın son iki üç günde de. O resimlerin tamamını zamanında commons’ta yüklü olmadıklarından orjinal yerlerinden alarak yüklemiştim. Yani eğer silinmeleri gerekiyorsa silebilirsin çünkü eklediğim o resimlerin hepsi o şekilde eklendi. Bunları da Vikipedi’deki ilk dönemlerimde yapmıştım, hatalı yüklenmiş veya yüklenmesi gereksiz de olabilirler. Bundan sonra böyle fotoğraflar da denk gelirse bana mesaj atmana gerek yok çünkü zaten mesaj atsan da o fotoğraflar hakkında da birşey yapmayacağım. Kolay gelsin. Mimar77 18:19, 7 Eylül 2011 (UTC)
  • Selam Mimar. Üsteki Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday! mesajlarını ben atmıyorum twinkle otomatik atıyor. İstersem kapatabilirim ancak bazı kullanıcılar neden haber vermediniz şeklinde veryansın ediyorlar. Bunun için kapatmıyorum. XYZ lisans sorunu şeklindeki uyarılar ise atılması mecburi. Onları atmak zorundayım. Eğer müdahale etmek istemezsen 1 hafta içinde silineceklerdir zaten. Herhangi bir şey yapmana gerek yok. Kolay gelsin.)--Reality 21:10, 7 Eylül 2011 (UTC)
  • Merhaba tekrar. Benim Vikipedi’ye ilk üye olduğumda oluşturduğum fotoğraf dosyalarının tamamı diğer Vikipedilerden alınmıştı. Yani lisans sorunu olacağını sanmıyorum. Ama tabi ki lisans sorunu denk gelirse onun bilgilendirmesini bana atarsın. Ama senden ricam twinkle’nin otomatik diğer uyarısını benim profilim için kapatman. Bu arada bilgilendirmen için de teşekkür ederim. Mimar77 19:52, 8 Eylül 2011 (UTC)
  • Tamamdır kolay gelsin .)--Reality 06:11, 9 Eylül 2011 (UTC)

Reality 16:00, 14 Eylül 2011 (UTC)

Reality 22:25, 14 Eylül 2011 (UTC)

Reality 17:56, 15 Eylül 2011 (UTC)

Reality 14:39, 16 Eylül 2011 (UTC)

Reality 14:39, 16 Eylül 2011 (UTC)

Reality 14:39, 16 Eylül 2011 (UTC)

Reality 14:48, 16 Eylül 2011 (UTC)

Sepet Gökdelen[kaynağı değiştir]

  • Selam Mimar. Sepet Gökdelen hakkında ne düşünüyorsun? Karar vermeden önce bir mimara danışmak iyi olur dedim.)--Reality 18:41, 17 Eylül 2011 (UTC)
  • Merhaba Reality. Öncelikli olarak tebrik ederim. Görevini layıkıyla yapacağından şüphem yok. Normalde böylesi ütopik mimari tasarımlar belli nedenlerden dolayı kaydadeğerdir. Eğer hakkında yazılmış bir makale veya haber bulabilseydim bu nedenleri bulabilir ve kesinlikle kaydadeğer derdim. Ama görsellerini sadece mimarlık forumlarında buldum, bu da muhtemelen birileri sadece proje tartışılsın veya duyulsun diye koymuştur anlamına geliyor.Yani eminim ki ortada böyle bir tasarım vardır ama işveren kim, bu proje niye tasarlanmış, vs gibi soruların cevabı yok ortada. Ayrıca bu madde güvenilir kaynaklarla bu doğrulanmıyor, hatta mimarın web sitesinde de bu projeden bahsedilmemiş. Yani silinmesinde sakınca görmüyorum. Kolay gelsin. Mimar77 21:40, 17 Eylül 2011 (UTC)
  • Teşekkürler Mimar. Ek olarak madde silindi.--Reality 13:13, 19 Eylül 2011 (UTC)
  • Selam. Türkiye'de mimarlık sayfasını her Vikipedi açtığımda kontrol ediyorum harika olmuş. Mimarlık ile ilgili yazdığınız maddeler benim de ilgi alanıma giriyor bu yüzden tebrik etmek istedim. Yalnız mimarlıkla ilgili şeyleri ben de Türkçe ya da İngilizce Vikipedilerden öğreniyorum yani Vikipedide yazacak bilgi sahibi değilim. Eğer bilginiz ve kaynağınız varsa ODTÜ sayfasında kısa bir mimari başlığı açabilir misiniz acaba? Adaylık süreci bitmeden yardım edebilirseniz çok çok çok çok sevinirim:) Sevgiler. --Veritasileti 21:44, 18 Eylül 2011 (UTC)
  • Merhaba Veritas. Teşekkür ederim öncelikle. Bu arada elimdeki bilgilerden derlediklerimi kısaca ODTÜ maddesine ekledim. Kusura bakmazsın umarım ama eklediklerimi daha detaylandıracak vaktim yok. Bu aralar oldukça yoğunum çünkü. Ancak ODTÜ maddesi ilerde SM adayı olacağı zaman mimari ile ilgili kısım da biraz daha geliştirilebilir bence. Bu konuda yazılmış birçok kaynak mevcut. Kolay gelsin. Sevgiler. Mimar77 20:21, 21 Eylül 2011 (UTC)

Reality 21:01, 19 Eylül 2011 (UTC)

Uzun bir aradan sonra seni buralarda görmek çok güzel. Ben de şu anda biraz tempomu düşürdüm ama hemen hemen hergün az da olsa katkıda bulunmaya devam ediyorum. Köy çeşmesinde yazdıklarını gördüm, üzücü şeyler. Tabi ki vikipedi’de olumlu olduğu kadar olumsuz şeyler de oluyor ama yine de bence uzun vadede burası içerik olarak daha da iyiye gidiyor. Lütfen iyimserliğini kaybetme olur mu? Yaşadığımız problemler umuyorum ki zamanla hallolacak. Sevgiler..Hoşgeldin tekrar. Mimar77 19:23, 22 Eylül 2011 (UTC)

Selamlar mimar. Sizi tekrar buralarda görmek de ne kadar güzel. Umarım düzeliriz, umarım zamanla düzeliriz inş.. Mesajınız için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle, tekrar teşekkür ederim --Merube 89msj 19:49, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 21:21, 22 Eylül 2011 (UTC)

Silinen gorseller[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Reality. Daha onceden de acikladigim gibi silinen tum resimleri Wikipedia ve Commons'tan yuklemistim. Ozetle mesela sunu sildin ya. O zaman orjinal maddesinin hemen girisinde yer alan gorseli ben Turkce Vikipedi'de nasil kullanacagim acaba? Bu hususta yardimci olabilirsen cok sevinirim. Cunku Vikipedi'deki ilk zamanlarimda yukledigim gorsellerin tamaminin nedeni bu idi. Kolay gelsin bu arada. Sevgiler... Mimar77 21:28, 22 Eylül 2011 (UTC)
  • Bahsettiğin dosyayı doğru şekilde yükledim. Şöyle bir yükleme yaparsan hiç bir sorun kalmaz. Üsteki dosyalar içinde bu geçerli. Hatta aynen kopyala tek yapman gereken madde adı falan değiştirmek. Kolay gelsin.--Reality 21:34, 22 Eylül 2011 (UTC)
  • Cok tesekkurler. Peki bu yaptigim dogru mudur? Mimar77 21:44, 22 Eylül 2011 (UTC)
  • Doğru hiçbir hata yok. Ancak şöyle yaparsan mükemmel olur.)--Reality 21:46, 22 Eylül 2011 (UTC)
  • Son bir sorum olacak. Dort farkli tur lisans sorum daha var ve her birine bir ornek verecegim. Senin yaptigini da diger yukledigim gorsellere uygulayacagim. Birincisi mimari bir yapinin cephesi, 3 boyutlu animasyonu veya detay fotografi. Mesela bu veya bu Ikincisi bir sinema filminden bir sahne. Mesela bu Ucuncusu de eski bir nazim plani, mesela bu Dorduncu olarak da bir kitap kapagi. Mesela bu Bu vesileyle yeni birseyler de ogreniyorum. Cok sagol yardimlarin icin.... Mimar77 21:55, 22 Eylül 2011 (UTC)
  • Şimdi hepsiyle ilgileniyorum. Bu arada ingilizce vikiyi kaynak vermek yerine oradaki kaynak url'sini kaynak vermen daha iyi. Yani Dosya:80 South Street 3.jpg için konuşalım. Kaynak olarak şunu vermişsin. Oysa İngilizce Vikipedi sayfasındaki şu kaynağı versen çok daha iyi olur. Zira vikilerden zamanla dosyalar silinebiliyor ve bu durumda kaynaksız konumuna düşüyor.--Reality 22:01, 22 Eylül 2011 (UTC)
Birincisi tamam. Ama boşluklar var oraları senin doldurman lazım ne için kullanılacağı falan. Şimdi diğerlerine bakıyorum.--Reality 22:04, 22 Eylül 2011 (UTC)
İkincisi tamam. Gene boşluklar falan var. Ama daha önemlisi kaynak yok. Dediğim şekilde bir kaynak girmelisin.--Reality 22:05, 22 Eylül 2011 (UTC)
Üçünsü tamam. Gene açıklama kaynak falan.--Reality 22:09, 22 Eylül 2011 (UTC)
Dördüncünde sorun yok gibi. Olursa ben düzeltirim kafana takma istediğin şekilde istediğin yerde kullan.--Reality 22:15, 22 Eylül 2011 (UTC)
Beşincisinde sorun var. Sen sanırım bu kapağı kitabın maddesi dışında bir yerde kullanmak istiyorsun. Adil kullanıma aykırı. Ancak o kitabın maddesinde kullanabilirsin. O kitabın maddesi açılırsa üçüncüsüyle aynı telif etiketini kullanarak dosyayı kullanabilirsin. Onun yerine şunu kullanman da mümkün. İngilizce Vikipedi'de Carlos Fonseca maddesinde bunu kullanmışlar.
Altıncısı ve sonuncusu da tamam. Boşluklar bla bla bla. Oyhhh baya yorucu oldu. Başka sorun olursa haber vermen yeterli. Kolay gelsin ve boşlukları unutma.--Reality 22:15, 22 Eylül 2011 (UTC)
  • Mimar gerekçeleri unutmadın değil mi? Üste yazdığım birinci, ikinci ... olandan bahsediyorum. Hepsindeki boşlukların tam olarak doldurulması lazım. Kolay gelsin.--Reality 23:05, 24 Eylül 2011 (UTC)
  • Sevgili Reality. Herşeyin tamamladıktan sonra sana teşekkür mesajı atacaktım ama madem bana hatırlatma email’i attın, önce teşekkür edeyim sana :) Özellikle mimari görsellerde bahsettiğin hususları kesinlikle farkındayım. Zaten tamamladıktan sonra sana yarın email atacaktım ama şimdiden haber vermek istedim. Şu anda başka bir işim var onunla meşgulum ama gündüz ilk işim bunla da ilgilenmek olacak. Tekrar teşekkürler yardımların için. Sevgiler. Mimar77 23:16, 24 Eylül 2011 (UTC)

Reality 22:33, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 22:41, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 15:32, 23 Eylül 2011 (UTC)

Reality 17:46, 24 Eylül 2011 (UTC)

Telif sorusu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Gökhan. Nasılsın? Umarım herşey yolundadır. Senden sakıncası yok ise ve vaktini almıyorsam ricam olabilir mi? Aşağıda zamanında yüklediğim ve telif sorunu olan görseller var. Bu görsellerin hepsini İngilizce vikipediden veya commons’tan yüklemiştim zaten. Zahmet olmazsa bakman mümkün mü? Silinebilir, acilen bakabilirsen sevinirim, tabi ki vaktin var ise ve müsaitsen. Kolay gelsin.[2], [3],[4], [5], [6], [7],[8],[9],[10], [11], [12] [13] [14] Mimar77 18:15, 17 Eylül 2011 (UTC)
  • Selam Mimar, geciken yanıt için kusura bakma ancak girebildim vikiye. Belirttiğin dosyaları teker teker incelicem. Sanırım bazıları silinmiş, onlara da bakarım. Görüşmek üzere, kolay gelsin. --Gökhan 18:04, 25 Eylül 2011 (UTC)
Tekrar selam şu resim dikkatimi çekti. Şimdi bazı ülkelerde bina resimlerinin telif hakları binanın mimarına ait oluyor. Fransa bunlardan biri, Belçika da öyle. Şanslıyız ki Türkiye için böyle bir sorun yok :). Resmin kamu malı olabilmesi için mimarın ölümü üzerinden belli bir süre geçmesi gerekiyor (50 yıldı sanırım). Yani yeni binalar telifli, eskileri değil. Mesela Louvre Müzesi'nin resmi kamu malı ama önündeki piramitinki değil. Bundan kurtulmak için piramidin tek başına resmini çekmek yerine müzeyle birlikte çekiyorlar. Böylece Commons için uygun hale geliyor. Şimdi bu Le Havre Kültür Merkezi'nin resmini buraya yüklerken adil kullanım gerekçesi kullanman gerektiğini düşünüyorum (resmin telif hakkı kim çekerse çeksin oranın mimarına ait). Yine de bunu Homonihilis'e ve Yabancı'ya danışıcam. Bu adil kullanımı zorlamak olur mu emin değilim. Görüşmek üzere. --Gökhan 18:29, 25 Eylül 2011 (UTC)
Evet Homonihilis yanıtladı bir de bu resim için uygun bir telif etiketi hazırladı. Gerekçeli olarak kullanılmasına bir sakınca yok. Sen de hemen eklemişsin zaten, problem yok :). --Gökhan 20:46, 25 Eylül 2011 (UTC)
  • Merhaba Gökhan. İyisindir umarım. Yokluğunda Reality’e de sordum aynı soruları. Sağolsun o da senin gibi yardımcı oluyor. Bu arada ben de bu konuda biraz daha bilgilenme için Reality’e başka sorular da sordum, görmüşsündür zaten. Benim için oldukça verimli bir hafta oldu, yeni şeyler öğrendim :) Yardımların için de cok teşekkür ederim bu arada. Sevgiler. Mimar77 21:20, 25 Eylül 2011 (UTC)
  • Selam Mimar sağol iyiyim, sen de öylesin umarım. Dosya:Burj Khalifa building.jpg resmini kullanacaksan geri getirebilirim, gerçi resim silinmiş ama maddelerdeki bağlantılar duruyor. Geri getirilmesinden sonra gerekçe eklemen gerekiyor. Kolay gelsin.--Gökhan 11:40, 27 Eylül 2011 (UTC)
  • Merhaba Gökhan. Kusuruma bakma lütfen hemen cevap yazamadım. Evet aslında o görseli geri getirebilirsen çok sevinirim. Hem sen hem de Reality sayesinde bir görselin nasıl yüklenmesi gerektiği konusunda bayağı bilgilendim. Tekrar teşekkürler Mimar77 21:23, 30 Eylül 2011 (UTC)
Önemli değil. Resmi getirdim, şimdi gerekçe eklenmesi gerek. Bu arada rica ederim ne demek :).--Gökhan 12:02, 1 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhaba. İyisindir umarım. Sivas Katliamı maddesinin tarafsızlıkla ilgili etiketinin sebebi nedir acaba? Açıklarsan düzelteyim. Maddede sadece olay anlatılıyor, etiketi koyma nedenin aşağıdaki referans kısımları veya dış bağlantılar filan mı? Mimar77 20:59, 27 Eylül 2011 (UTC)
  • Selam Mimar. Maddede 2 taraflı ifade almakta. Onun dışında iyi. Aşağıda sıralı olarak veriyorum. Sorunlu gördüğüm kısımları kalın olarak belirteceğim:
  1. 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesi ile sonuçlanan olaylardır. (Ölen iki eylemciden de bahsedilmeli)
  2. Basında 37 kişi olduğu söylense de, diğer iki kişi otele tırmanmaya çalışırken yanan eylemci katillerdir. (TBA ihlali)

İlgin için teşekkürler.) --Reality 13:28, 28 Eylül 2011 (UTC)

  • Çok teşekkürler. Sanırım şu anki hali uygundur, değil mi? Kolay gelsin. Mimar77 21:15, 30 Eylül 2011 (UTC)
Gayet güzel. Herhangi bir sorun göremedim. Kolay gelsin.--Reality 21:57, 30 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba, makale geliştirmek ve genişletmeye yardımcı olabilir. Teşekkür ederim.--79.152.179.222 20:39, 8 Ekim 2011 (UTC)

Görsel yükleme[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Nasılsın Reality? Umarım iyisindir. Şu maddeyi SL yapmak istiyorum da bunun için de her yapının görseli lazım olacak. Bu görsellerin vikipediye yüklenmesi için tek yol benim veya birilerinin bu fotoğrafları bizzat çekmeleri mi? Ankara’ya gidemezsem ve Ankaralı birisi fotoğraf çekemezse mesela şu fotoğrafı kurallara uygun bir şekilde nasıl yüklerim? Veya aynı soru başka bir madde için şu ve bu fotoğraf için de geçerli. Şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin. Mimar77 21:52, 17 Ekim 2011 (UTC)
  • Eğer bina hali-hazırda duruyorsa onun mecburen özgür lisanslısını bulmak gerecek. Ama internette bulabileceğini sanmıyorum :) Ben Ankara'da oturuyorum istersen gidip çekebilirim.)--Reality 22:48, 17 Ekim 2011 (UTC)
Ayrıntıları e-postada yolluyorum şimdi.--Reality 22:51, 17 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhaba tekrar. Yani diyorsun ki eğer bir bina yıkılmışsa güvenilir bir web sitesini kaynak olarak gösterdiğimiz sürece, o görseli vikipedi’ye de yükleyebiliriz. Doğru mu anladım? Bu arada Ankara’daki o yapıların fotoğraflarını çekebilirsen muhteşem olurdu. E-mail’de de attım ama aynı zamanda köy çeşmesine de koydum ki belki başka arkadaşlar da yardımcı olur. Çok teşekkür ederim yardımların için tekrar. Mimar77 07:24, 18 Ekim 2011 (UTC)
  • Evet doğru anlamışsın. Vikipedi:Adil kullanım buna izin veriyor. Politika kısaca şöyle diyor: Bir kaç tür telif hakkı saklı resim, Vikipedi'deki eleştirel yorum ve analiz içeren maddelerde iyi niyetle kullanılmaları durumunda adil kullanım kapsamında değerlendirilebilir. Bu tür bir karar, telif hakkı saklı resmin yerine özgür lisanslı bir resmin kullanılıp kullanılamayacağına göre verilmelidir. Bu maddenin yorumuna göre yüklenmesinde sakınca yok. Tarihi resim telif etiketi kullanılabilir belki İngilizce Vikipedi'den örneklerine bakmak lazım. Dosya konusunda dediğim gibi en geç bu pazara kadar sana ulaştırmış olurum. Kolay gelsin :)--Reality 14:18, 18 Ekim 2011 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim bilgilendirmen için. Ayrıca fotoğraflar için de çok sağolasın, zahmet olacak sana. Mimar77 15:05, 18 Ekim 2011 (UTC)
Estağfurullah ne zahmeti. E-posta'ya bir göz atman faydalı olur.--Reality 15:12, 18 Ekim 2011 (UTC)

Selam Mimar. Millî Reasürans binasının fotoğraflarını Commons'a yükledim. Yalnız daracık caddede yer alan bu kadar büyük bir binanın tamamını çerçeveye sığdıramadım. Yine de iş görür sanırım. :) Kolay gelsin..--Myrat ileti 14:47, 19 Ekim 2011 (UTC)

Önemli değil, kolay gelsin.--Myrat ileti 15:28, 19 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhaba Superyetkin. Nasılsın? Umarım iyisindir. Türkiye’de mimarlık maddesini SM adayı yaptım da, çok doğru önerilerden birisi tekrar eden kaynakların birden fazla kez uzun uzun yazılmamasıydı. Yanılmıyorsam Oscar Niemeyer maddesinde senin YBot'u kullandık değil mi? Rica etsem bu maddede de kullanabilir misin? Çok teşekkür ederim. Mimar77 21:22, 18 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhaba. Botu çalıştırdım, ancak hiçbir değişiklik olmadı. Maddede çift kaynak mevcutsa şurada listelenen günlük tarama kayıtlarında görülecektir. YBot bu listeyi de izliyor. İlginiz için teşekkürler, iyi vikiler. --Superyetkinileti 19:10, 20 Ekim 2011 (UTC)
  • Çok pardon. Belki yanlış ifade etmiş olabilirim. Bir kaynağı birden fazla yerde kullandıysam, her seferinde tüm ref bilgileri yazılması gerekmiyor. Aynı kaynağı birden fazla kez kullandıysam, ikinci üçüncü kezlerde ref name="xxx" yazmam yeterli oluyor. Ama ben her seferinde aynı kaynağın tamamını ekledim. Senin botun bu hususta düzeltme yapıyor muydu acaba? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Teşekkürler. Mimar77 19:15, 20 Ekim 2011 (UTC)
  • YBot sözünü ettiğiniz değişikliği yapıyor. Ne var ki, bu yordamın çalışabilmesi için kaynak etiketleri içinde kullanılan metinlerin tümüyle aynı olması gerekiyor. İsterseniz birkaç gün bekleyelim ve sayfanın daha önce sözünü ettiğim proje kontrolü sayfasında yer alıp almayacağına bakalım. Gerekirse elle düzeltme de yapabiliriz. --Superyetkinileti 19:23, 20 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhaba superyetkin. İyisindir umarım. Bu maddede de Oscar Niemeyer maddesi için şu tarihte yapılan değişiklik gibi birşeyi nasıl yapabiliriz?Maddedeki tekrarlanan kaynak etiketlerini kontrol ettim. Hepsi birbirinin aynısı. Bu hususu SM adaylığı devam ederken halledebilirsek çok mutlu olurum. Ama eğer botun bu hususta birşey yapamazsa ben manuel olarak halletmeye çalışacağım. Sevgiler. Mimar77 08:55, 29 Ekim 2011 (UTC)
  • Yeniden merhaba. Daha önce söylediğim gibi, botun çalışması kaynakların tümüyle aynı olmasına bağlı. Çift olduğunu gözlemlediğiniz kaynakları bana bildirebilirseniz konuyu daha yakından incelemeye çalışırım. Teşekkürler, iyi vikiler. --Superyetkinileti 09:04, 29 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhaba tekrar. Çok pardon ben ne demek istediğimi yanlış ifade etmişim, şimdi farkettim. İkinci kez tekrarlanan kaynak yok aslında ama aynı kaynak 5 yerde kullanılıyorsa her seferinde tüm kaynak metni tekrar edililiyor. Maddede en son yaptığım revizyona bakarsan sadece ilk kaynakta açıklama yapıp, diğerlerini sayfada gördüğün gibi düzenledim. Bunu birden fazla kez kullandığım tüm kaynaklar için manuel olarak değil de bot vasıtasıyla yapabilir miyiz demek istemiştim. Net değilmişim dana önceden kusuruma bakma lütfen. Mimar77 09:14, 29 Ekim 2011 (UTC)
  • Rica ederim, birbirimizi yanlış anlamışız demek ki. YBot'u tasarlarken amacım öncelikli olarak şu listeyle ilgilenmekti. Bu nedenle, sözünü ettiğiniz işi ne yazık ki yapamıyoruz. Teknik olarak çok güç olmasa da, istisnai durumlarla karşılaşma olasılığının hiç de düşük olmadığı bu değişikliği elle yapmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. --Superyetkinileti 09:22, 29 Ekim 2011 (UTC)

ODTÜ Mimarlık hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri. Nasılsın? İyisindir umarım. SL yapmak istediğim bir madde var da o madde için birkaç fotoğrafın çekilmesi gerekiyor. Bu hususta köy çeşmesinde de bir duyuru yaptım. ODTÜ'de okuduğunu profilinde yazmışsın da acaba sana zahmet olmazsa ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nin bir veya birkaç fotoğrafını çekmen ve Vikipedi'ye yüklemen mümkün müdür? Kolay gelsin, sevgiler. Mimar77 15:25, 18 Ekim 2011 (UTC)

Selamlar. İyiyim. Çekip yüklerim bu pazar, kolay gelsin--вяí¢αи76ileti 13:39, 21 Ekim 2011 (UTC)
  • Selamlar Mimar. Köy çeşmesinde belirttiğim gibi 2 tanesinin fotoğrafını çektim. 2 tanesi de yarın. Meclis haftasonu ziyaretçi kabul etmiyormuş o pazartesine kaldı. Ben şimdi dosyaları Commons'a yüklüyorum. Ardından maddeye yerleştiririm. Kolay gelsin.--Reality 14:02, 22 Ekim 2011 (UTC)
    • Ek olarak Eski İş Bankası Genel Müdürlük Binası şu anda BDDK binası olarak kullanılıyormuş.--Reality 14:27, 22 Ekim 2011 (UTC)

Eğer senin gibi kibar ve nezaket kurallarını hiçbir zaman çiğnememiş ve iyi niyetli kullanıcılar giderse buraların hali ne olur diye düşünmeni ve güçlü olmanı rica edebilir miyim lütfen? Mimar77 20:52, 27 Eylül 2011 (UTC)

Selamlar mimar. Nazik sözlerin için çok teşekkür ederim. Şimdi de sadece bir haksızlığı farkettiğim için vikideyim Uzun süre sonra belki vikiye dönebilirim umuyorum, soru işaretlerim halen mevcut ne yazık ki. Tekrar çok teşekkür ederim. Sevgilerimle--Merube 89msj 21:46, 25 Ekim 2011 (UTC)


Osmanlı savaş sancağı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Öncelikle yaptığınız eşsiz katkılardan ötürü içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. VP:KMA sayfasında yönelttiğiniz sorunun cevabını belirtmekle beraber, ayrıca size de haber vermek istedim. Bu bilginin kaynağını ancak Türkiye'ye döndüğümde, evdeki kitaplarıma kavuştuğumda; yani Ocak 2012'de verebilirim, en erken; ancak Osmanlı Devleti'nde savaş sancağı olarak da devlet bayrağının kullanıldığını şimdiden söylemek istedim. İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 11:24, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Tekrar merhaba. Şurada "Mahmudiye Kalyonu"nun bir görüntüsü var, 1850'lerden sanırım. Sancak en net şekilde burada görülebiliyor, bulabildiğim kadarıyla. Daha önceki dönemlerde daha farklı sancaklar kullanılmış elbet... Utku TanrıvereMesaj 11:36, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim bilgilendirmen için. Kolay gelsin. Mimar77 11:51, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Nasılsın Utku? Umarım iyisindir. Burada yaptığın şu değişikliği geri aldım. SMA olmuş ve bu süreçten bu şekilde geçmiş bir maddede düzeltilmesi istediğin bir husus var ise bana söyleyebilirsin. Olması gereken bir husus ise seve seve yaparım değişiklikleri. Eğer maddede benim henüz bilmediğim ama Vikipedi topluluğu ile tartışılması gereken bir değişiklik önerin olacaksa da bunu tartışma sayfasında konuşabiliriz. Kolay gelsin.Mimar77 11:47, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Bu arada çok pardon, yaptığın değişikliği listenin formatındaki bozukluk için koymuşsun şimdi daha iyi anladım. Daha önceden bu liste gayet düzgündü, ne oldu anlayamadım. Şimdi bakacağım yapabileceğim birşey var mı diye. Çok teşekkürler dikkatinden dolayı. Mimar77 11:55, 31 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba Mimar77, iyiyim, teşekkür ederim. Umarım sen de iyisindir, keyifler yerindedir. Bu uzun tabloların kod kısmını bir yerinden tutsam, diğer yerini dağıtıyorum; onun için daha fazla kurcalamak istemedim açıkçası. Sayfa geçmişinde son 3-4 değişiklikte aynı şekilde olduğunu görünce ancak muktedir olanların yapabilmesi için etiket koymaktan başka şansım yoktu açıkçası. Keşke sessiz sedasız halledebilseydim belli etmeden. :) Ben teşekkür ederim, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 12:13, 31 Ekim 2011 (UTC)

Bu arada eklemek isterim ki o maddeye o etiketi koyarken içim acıdı! :) Utku TanrıvereMesaj 12:32, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Benim sayfama sevgili "hcagri"den gelen iletiyi de paylaşmak istiyorum.

Sanırım bu sorun wikitable class'ında yapılan genel bir güncellemeden kaynaklanmış. Sadece bu maddede değil bütün wikitable kullanılan maddelerde bu tür hatalar oluşmuş maalesef :/ –hcagri mesaj 12:31, 31 Ekim 2011 (UTC)

Utku TanrıvereMesaj 12:34, 31 Ekim 2011 (UTC)

  • Merhaba Khutuck. Nasılsın? Bu problemin nasıl halledileceği hususunda senin bilgin var mıdır acaba? Yoksa kime sorabiliriz? Kolay gelsin. Mimar77 21:07, 31 Ekim 2011 (UTC)
Bilemiyorum, tablolar pek anladığım bir konu değil maalesef :/ Khutuckmsj 21:10, 31 Ekim 2011 (UTC)
Mesajı ancak gördüm. İyi çalışmalar. --Eldarion 17:38, 2 Kasım 2011 (UTC)
  • Öncelikle flickr'a üye olman gerekiyor. Üyelik işlemi tamamlanınca Flickr'daki şu sayfaya gelip join group yapmanız gerekiyor. Ondan sonra isteğinizi belirtebilirsiniz.--Reality 15:18, 4 Kasım 2011 (UTC)

Bayram hediyesi :)[kaynağı değiştir]

Yüksek Kültür Yıldızı
Bugüne kadar ve bundan sonraki paha biçilemez katkı ve emekleriniz için, sonsuz saygı ve selamlarımla.

Utku TanrıvereMesaj 15:54, 6 Kasım 2011 (UTC)
  • Toplu bir saldırı var sanırım gerekli sayfaları geçici korumaya aldım gerekli engellemeleri yaptım.--Reality 23:14, 6 Kasım 2011 (UTC)
Reality engellemiş kullanıcıyı, ben de takipteyim, teşekkürler, iyi çalışmalar. --e.c. 10:36, 7 Kasım 2011 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı İyi bayramlar. --Superyetkinileti 13:57, 7 Kasım 2011 (UTC)

Mimarlık ve İTÜ[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, mimarlık hakkındaki maddelerinizi okuyorum ara sıra. gerçekten çok güzel. Yalnız [15] ve Türkiye'de mimarlık sayfalarında güzel sanatlar akademisi ve ortadoğu tek. üniversitelerinden bahsetmişsiniz. benim görüşürm itü ve mühendis mektebinin de bu bağlamda unutulmaması.özellikle emin onat'ın eserlerinin yanında itü'de bir mimarlık okulu kurması ve eğtimci kişiliğinden mutlaka bahsedilmelidir. zaten listelerinize bakarsak [16] sayfasındaki eserlerin yarıdan fazlası emin onat'ın itü'de yetiştirdiği mimarlar ve onların öğrencileridir. bir de dönemin yabancı hocalarını unutmamak gerekir. bunun için de internette az önce rastladığım şu tezin bağlantısını göndermek istiyorum [17] Bu imzasız yazı Eglenici (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Merhaba Eglenici. Verdiğin bilgileri Türkiye'de mimarlık sayfasına ekleyeceğim. Teşekkürler. Kolay gelsin. Mimar77 16:49, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • Vikipedi'de uzun bir süredir tartışma konusu olan ve taslak madde tartışmasıyla beraber yürüyen hızlı sil M1 kriteri hakkında şu sayfada [18] teklif verildi. Amaçlanan kısa maddelerin tamamen anlamsız maddelerle aynı işlemi görüp silinmesini engellemek ve dolayısıyla M1 kriterinin potansiyel yanlış uygulamalarını ortadan kaldırmak. Görüş belirtmeniz faydalı olacaktır. Saygılarımla--Alperen 01:56, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • Merhaba. Şurada fikirlerimi paylaştım. Tartışmaya orada devam edebiliriz. Kolay gelsin. Mimar77 17:52, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • Merhaba! Az önce Türkiye'de mimarlık maddesine bakarken aklıma gelen fikri sizinle paylaşmak istedim. Maddenin başında, sağda bir şablon var. Bu şablondaki maddelerin hepsini yüksek bir seviyeye çekerek, kaliteli madde adayı yapmak ve sonrasında Türkiye'de mimarlığı "seçkin konu" yapmak isterseniz, elimden gelen tüm desteği vereceğimi içtenlikle bildiririm. Utku TanrıvereMesaj 04:08, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • Merhaba Utku Tanrivere. Teklifin için çok teşekkür ederim. Böyle bir projeyi gerçekleştirmemiz mümkün. İlk olarak Osmanlı mimarisi maddesini SMA yapmak istiyordum ama bahsettiğin bu projeyi de hayata geçirebiliriz aslında. Düşüneyim akabinde konuşsak olur mu acaba? Çok teşekkürler önerin için. Mimar77 19:38, 9 Kasım 2011 (UTC)
  • Elbette. Önümüzdeki iki aylık süreçte aslen çeviri ve internet kaynaklı araştırma bakımından daha çok yardımcı olabilirim; ancak sonrasında Ankara'daki Milli Kütüphane dahil pek çok kaynaktan da araştırma desteği verebilirim elbet. Utku TanrıvereMesaj 20:13, 9 Kasım 2011 (UTC)
  • Bu konuda işbirliği yapabilirsek çok güzel olur aslında. Vikipedi'de aktif olan vikipedist sayısı az olduğundan kimseyi işbirliği için rahatsız etmek istemiyorum ama eğer Türkiye'de mimarlık SM seçilirse aşağıdaki hedefleri birlikte gerçekleştirebiliriz istersen:
- Türkiye’de çağdaş mimarlığın (1923-2003) önde gelen 20 eseri maddesini düzenlendikten sonra Seçkin Liste adayı yapmak
- Birinci Ulusal Mimarlık Akımı maddesini düzenlendikten sonra Kaliteli Madde adayı yapmak
- İkinci Ulusal Mimarlık Akımı düzenlendikten sonra Kaliteli Madde adayı yapmak
- Türkiye’de mimarlık eğitimi maddesi düzenlendikten sonra Seçkin Liste Adayı olabilir mi acaba? Bu konuda yetkin arkadaşlara sorabiliriz.
- Gecekondulaşma bence sadece Türkiye odaklı bir kavram. Slum, getto, barrio, vs belli kültürlere aitlerdir mesela. Bence gecekondulaşma sadece Türkiye'ye ait ama bunu tartışmaya açacağım. Bu madde de düzenlendikten sonra Kaliteli Madde adayı olabilir.
- Erken Cumhuriyet Dönemi'ndeki yabancı mimarlar maddesi de düzenlendikten sonra Kaliteli Madde adayı olabilir.

Bence bu maddeler yeterli ama daha fazla SMA, SLA veya KMA açarsan itiraz etmem yani İstersen çok hızlı ve koordineli olarak bu maddeleri geliştirelim mi ne dersin? Kolay gelsin. Mimar77 21:54, 9 Kasım 2011 (UTC)

  • Seve seve her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Yalnızca yapılması gerekeni bildirmeniz yeterli olur. :) Şu ara dönem ders bitirme ödevlerimin yoğunluğu başladı (En azından sınav yok çok şükür. ); ancak yine de dediğim gibi elimden geldiğince destek vermeye çalışırım. :) İyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 21:57, 9 Kasım 2011 (UTC)

Mimarlik hakkinda bir soru[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, senin türm mimarlar hakkinda ilgendigini bildigim icin bir sorum olacak. Ben gecenlerde futbolcu Feridun Buğeker'e madde actim. Feridun Buğeker İstanbul Teknik Üniversitesi mimarlik okumus. ITÜ'de profesörü Paul Bonatz'mis. Sonra Paul Bonatz'la beraber Stuttgart'da gidip burada hem futbol oynayip hem mimarlik ögrenimine orada devam etmis. Sen de bu futbol hakkinda birseyler arastirabilirmisin? Bazi kaynaklara göre Ferudun Bugaker diye bilinyor. Ikinci ismini İsmail dir. Birseyler bulabilirsen cok makbule gecer. hayirli bayramlar--Xberger 12:31, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • Merhaba bu konuda araştırma yapacağım. Eğer birşeyler bulursam mutlaka paylaşırım seninle. Sana da iyi bayramlar bu arada. Mimar77 19:42, 9 Kasım 2011 (UTC)

  • Kukla davasını yarın arşivlerim bugün biraz gerçek hayattaki görevlerime dönmem gerekiyor.)--Reality 15:53, 9 Kasım 2011 (UTC)
    • Bugün halledeyim ya da maksat işler hallolsun. Kolay gelsin.)--Reality 16:51, 9 Kasım 2011 (UTC)

Avustralya Bilimler Akademisi Ödülü[kaynağı değiştir]

Avustralya Bilimler Akademisi Ödülü
Evrim maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi konusunda yapmış olduğunuz değerli katkılarınız için
size Avustralya Bilim Akademisi ödülü layık görülmüştür. Agnostik Çeviri GrubuMesaj 04:37, 14 Kasım 2011 (UTC)

Mskyrider halletmiş. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:33, 14 Kasım 2011 (UTC)

Deutschland sınıfı zırhlı maddesinde istediğiniz geliştirmeleri yaptım, kontrol edebilir misiniz? Biraz kırmızı kaldı ama o da kadı kızı kusuru :) Bir de diğer KMA'lara da yorum yaparsanız güzel olur, adaylıkları kapatabiliriz. --Khutuckmsj 17:29, 15 Kasım 2011 (UTC)

Louvre Abu Dabi Müzesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Reality. Nasılsın? Senden bir ricam olacaktı. Louvre Abu Dabi Müzesi maddesini Kaliteli Madde adayı yapacağım da, şu görselleri vikipedi'de kullanamıyorum: [19], [20], [21] ve [22]]Ne yapmam lazım acaba? Şunun gibi [23] mi yapmam lazım? Teşekkürler. Mimar77 22:13, 26 Kasım 2011 (UTC)
  • Selam Mimar. Adil kullanım kısmını yeni maddeye uyarladıktan sonra aynen kullanabilirsin. Kolay gelsin.--Reality 19:11, 27 Kasım 2011 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. Şunu oluşturdum. Diğerlerini de oluşturacağım. Kolay gelsin. Mimar77 16:47, 2 Aralık 2011 (UTC)

ODTÜ Mimarlık fotoğrafları[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Kusura bakma, çeker çekmez yüklemeye üşendim. Genelde Commons'a fotoğrafları toplu yüklüyorum. Umarım işine yarar[24], [25] ve [26]--вяí¢αи76ileti 18:07, 1 Aralık 2011 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim. O listeyi SL adayı yapabilmem için çok az engel kaldı. Zahmet oldu eksik olma. Mimar77 18:11, 1 Aralık 2011 (UTC)
Ne zahmeti her gün yürüyerek önünden geçtiğim yerdi, liste seçilecek gibi zaten, kolay gelsin--вяí¢αи76ileti 18:13, 1 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Mimar, epey geç dönebiliyorum. ben iyiyim, sen de iyisindir umarım. Fotoğraf sorunu büyük ölçüde çözülmüş gördüğüm kadarıyla. Elimden gelirse fotoğrafla ya da başka bir şekilde yardım etmek isterim. Aklımın bir köşesinde artık. :) İyi çalışmalar. --yabancım 20:12, 3 Aralık 2011 (UTC)

İş birliği projesi adayı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, şurada belirttiğiniz üzere, mimarlıkla ve yapılarla ilgili bir liste oluşturmanız mümkün mü? Ben şurada ağır aksak da olsa bir liste oluşturmaya başladım, maddeleri tarayarak çekilebilecek fotoğrafları bulmaya çalışıyorum. İlgi alanınızdaki önemli eksikleri kaçırmak istemem. -- --anerka'ya söyleyin 20:34, 8 Aralık 2011 (UTC)
  • Merhaba Anerka. Oldukça yoğundum hemen geri dönemedim kusura bakma. Listede Türkiye mimarlık tarihinde önemli olan binalarla ilgili gerekli eklemeleri yaptım. Vakit buldukça da yapmaya devam edeceğim. Kolay gelsin. Mimar77 13:13, 17 Aralık 2011 (UTC)
  • Yine başladılar. En iyisi maddeleri sürüm kontrol altında tutmak. Böylece yaptıkları vandalizmler görünmeyecek.--Reality 18:48, 17 Aralık 2011 (UTC)
  • Merhaba, nasılsın? Şurada bir bot yanlış bir işlem yapmış. İngilizcesi ve Türkçesi'nde geri aldım. Acaba bu botun işlemlerini askıya mı almak gerekir? Yoksa botun sahibine uyarı mı göndermek gerekir bilemedim. Senin de dikkatine sunmak ve fikrini almak istedim. Çok teşekkürler. Mimar77 10:00, 26 Aralık 2011 (UTC)
Başka bir vikide hatalı bağ kullanılmış zannedersem. Tüm vikilerde düzeltme yaptım. "Exclusion compliant bot" diye bişi vardı, onun şablonunu bulup maddeye ekelrsem botlar o maddeye dokunmaz, ama bulamıyorum şu an.--Khutuckmsj 11:32, 26 Aralık 2011 (UTC)