Kullanıcı mesaj:Khutuck/Eski Mesajlar 4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam. Khutuckçüğüm yoğunsundur da. Bulgaristan'ın yer adları (il, ilçe vs) konusunda 10 tane, geri kalan, gibi ifade kullanmamamız uygundur. Sanki pazarlık yapmış gibi imaj verilebilir. Teker teker adlarından bahsedilirse daha ansiklopedik iş olacağına inanıyorum. Mesele sadece başlık değildir. Başlık değiştirilmediği halde maddedeki sabit bilgiler silinmeye çalışılıyor. Buna vandalizm dememiz doğru değil mi? Özellikle eski adları silinmeye çalışıyorlar. Sabit bilgiler eklendiğinde buna köklü değişiklik deniyor maalesef. Dün gösterdiğim Orhaniye, Sofya maddesinde belirgindir. Bence önemli olan maddeleri zenginleştirmektir. Temelli döndüğünde ilgilenirsen sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:16, 3 Nisan 2008 (UTC)

Mono-Diyalog :)[kaynağı değiştir]

Yukarıdaki sohbeti görünce, "Acaba ben mi yanlış gördüm?" diye düşündüm. İyi muhabbetmiş, arada ben de böyle sohbetler yapayım ... Khutuck'le tanıştığıma memnun oldum; iletirsiniz artık . İyi Vikilemeler!... -- Dsmuratileti 10:28, 3 Nisan 2008 (UTC)

Selamlar Takabeg. Bulgaristan illeri konusunda yapılan bence pazarlık değil, uzlaşma. Ancak içerikten Bulgarca isimlerin çıkartılması konusunda haklısın, içeriği zayıflatacak değişkilikler yapılmamalı.

Bu arada Büyük Hun Devleti maddesinin adını Hiung-nu yapmışsın, mantığını anlıyorum ancak Türkçe konuşan 100 milyon insanın neredeyse tamamı bu devleti "Büyük Hun Devleti" olarak biliyorken böyle bir değişiklik bence yanlış. Bizim için önemli olan en doğru bilginin en fazla sayıda insana ulaşması, dolayısıyla bu tarz değişikliklerden kaçınmanı tavsiye ederim. Çok geyik bir örnek, ancak Londra'nın gerçek adının London olması sebebiyle Türkçe Vikide madde adını London yapmamız gibi bir değişlik olmuş, kaçınmanı tavsiye ederim. Khutuckmsj 16:25, 3 Nisan 2008 (UTC)

İlgilendiğin için teşekkür ederim. Türkiye'de verilen tarih eğitiminde büyük problem mevcuttur. Özellikle Büyük Hun Devleti ile Batı Hun Devleti için sadece adlandırmalar değil hakkında yorumlar de yanlıştır. Açıkça söylemem gerekirse doğru olmayan tarihi öğretiyorlar. Örneğin Kuzey Hiung-nu ile Güney Hiung-nu tam terstir. Panu ile Pi'nin yer de terstir bilmem ne... Dünya gülüyordu cidden. Arkaşadalarımızla konuşarak kaynaklara başvurup halletmiştik. Ben şahsen "Hungnu" savunmuştum. Fakat Türkçe kitaplarında kullanılan "Hiung-nu" tercih edilmiştir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:37, 3 Nisan 2008 (UTC)
+ Umarım Bu tarz değişikliklerden kaçınmanı tavsiye ederim. sözünü geri alıyorsundur. Çünkü Bizim için önemli olan en doğru bilginin en fazla sayıda insana ulaşmasıdır. Teşekkür ederim. İyi vikimolalar ve başarılar. Takabeg ileti 17:32, 3 Nisan 2008 (UTC)
Tekrar selam. Bu da tam sistemik önyargı meselesidir. Hun aslında Attila'nın Hun'u demektir. 16 Büyük Türk devleti gibi yapay tarih görüşü sunulmuştu ya Türkiye'de. Büyük Hun İmp. Batı Hun İmp. da gerçekten alay konusu olmuştur ve olmaktadır. Kitlemizin çoğu Türkiye'de okuyan liseli öğrencileri olsa bile gerçek olmayan, doğru olmayan ve kanıtlanmamış adıyla ve okuyucularımıza sunmamız gerçekten yanlıştır. Unutmayalım ki burası Türkçe vikipedi olup ne Türkiye vikipedi ne de Türk vikipedidir. Bence diğer vikiler de Türk tarihi konusunda birazcık Türkçe vikipediye güvensinler. Yine Büyük Hun İmparatorluğu yapmak isteyenler varsa tartışma sayfalarında tartışma açılabilirler. Ancak adları değiştirilse içerikleri de bozulacaktır. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 18:03, 3 Nisan 2008 (UTC)

Hun - Hiung-nu meselesinin çözümü[kaynağı değiştir]

Tekrar selam. Kimseyi kırmadan senin ve Kullanıcı:Eldarion'un dediği gibi çocuklarının kafasını karıştırmamız da doğru değildir. Bu konuda haklısın. Şimdi Hiung-nu adlı bir grubu anlatan madde (eski Erdall'ın açtığı madde) ile Büyük Hun İmparatorluğu adlı devlet (Çince karşılığı Doğu Hiung-nu) madde olarak bölünmesiyle halledilmiştir. Büyük Hun İmp. kurulmadan önce de Hiung-nu'lar vardı ya:)) Sorun varsa yine konuşabiliriz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:45, 5 Nisan 2008 (UTC)


Olimpiyat Oyunları ilgili maddelerin çoğaltırmasi

Vikipedi:VikiProje Spor'daki istenilen maddelerin yazılması

Spor ile ilgili maddelerin çoğaltırmasi

oylamaları sizleri bekler

lütfen iyi yada kötü oy kullanırız --Sporsever herkesi sever 17:28, 3 Nisan 2008 (UTC)

Çayören, Divriği[kaynağı değiştir]

Selam, Khutuckçuğum. Çayören, Divriği nasıl halledilebilir? Gerç meşgulsundur. Görüşürüz. Takabeg ileti 19:40, 5 Nisan 2008 (UTC)


Merhaba Khutuck, maddeye Schindler'in Arjantin'de iflas ettiğine dair referans ekliyordum, sayfayı kaydedetmeme izin verilmedi önce spam linki silin gibi bir uyarı çıktı. Nedeninin anlamadım ama uyarıda çıkan link deathcamps.com linkiydi ancak sildikten sonra sayfayı kaydedebildim. Başka yolu var mı bilmiyorum --Gökhan 20:03, 5 Nisan 2008 (UTC)

Bu arada yeni fark ediyorum sayfa üzerinde uğraşıyormuşsun, sormadan araya girdim, kusura bakma. O kadar kaynak belirt şablonu vardı ki dayanamadım :), kolay gelsin, iyi çalışmalar--Gökhan 20:11, 5 Nisan 2008 (UTC)

Kaliteli Madde Ödülü[kaynağı değiştir]

Khutuck, çok teşekkür ederim ödül için. Thatcher maddesinin KM seçilmesine de, ödüle de çok sevindim :) Kolay gelsin, Filanca 14:28, 6 Nisan 2008 (UTC)

Avcı olmak!![kaynağı değiştir]

Selam, avcı olduğum için bu kadar sevineceğimi hiç tahmin etmez idim! Genel olarak avcılık kavramına karşı olsam da açıkçası ref avcılığı hiç de fana bir fikir ve ünvan değilmiş. Çok teşekkür ederim. :)) --Manco Capac 07:05, 7 Nisan 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Wasp March 2008-1.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:33, 8 Nisan 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:CheHigh.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:33, 8 Nisan 2008 (UTC)

Hala konu üzerinde kanıtlar eklenmeye devam edilmekte. Yarın da bu konu ile alakalı linklerle kanıtlar sunacağım. Kararı yok saymanız mğümkün mü yoksa aynı kanıtlarla tekrar mı açmam lazım?--88.232.96.237 19:49, 9 Nisan 2008 (UTC)

hocam 2008 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu maddeyi yazdım, kaynaği belirttim ama sayfa karıştı düzeltirmisiniz.

Ben düzelttim teşekkürler--88.232.97.21 16:07, 13 Nisan 2008 (UTC)

Taraflı şablonu[kaynağı değiştir]

Selam. Taraflı şablonu kaldırarak tuhaf ve hatalı durumu meşrulaştırmaya çalışan tecrübeli IP'liler var. Bu durumda taraflı şablonunu geri getirmemiz yoğun geri dönüşü kapsamına girmediğine inanıyorum. Ancak durumdan habersiz hizmetli arkadaşlarımız VP:3GD olarak algılayabilirler. Aslında sen birazcık ilgilenirsen... diye düşünüyorum da yoğunsundur ve vikide zorlama yoktur. Kütüphanelere gidip ansiklopedilere baksalar... çok zor mesele değildir. Ancak bunu ben yazsam da beni Kürt ya da Bulgar yapmaya çalışanlar zaten inanmayacaklardır. Bence en iyisi konuyla hiç ilgilenmemiş arkadaşlarımızın ansiklopedilere bakmalar ve sonuçlarını sunmalardır. Şimdi ne düşünüyorsun? Vatin olduğunda yanıtlarsan sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:18, 15 Nisan 2008 (UTC)

+ Ansiklopedilerin madde başlıklarına bakacak gönüllü arkadaşlarımızı nerede arayabilir miyiz? Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) mi uygun? Takabeg ileti 13:13, 15 Nisan 2008 (UTC)

Selam. [[Resim:Ehmetjan Qasimi.jpg]] İngilizce vikiden almıştım. Fakat orda silindiği için artık kaynağı gösteremiyoruz. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:56, 26 Nisan 2008 (UTC)

+ : Hoca Niyaz ve Mahmut Muhiti'ninkinin durumu da aynıdır. Takabeg ileti 08:02, 26 Nisan 2008 (UTC)

Eline sağlık. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 11:05, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Rumi'nin maddesinin ismine tekrar Mevlana koymuşsun... Mevlana bir lakaptır. Efendimiz benzeri bir anlama gelir, saygı ve sevgi arz eder ve genelde alimler veya tasavvuf büyükleri (şeyhler mesela) için kullanılır, kökü Mevla sözcüğüdür. Nitekim Doğu'da Mevlana lakabıyla anılan birçok şahıs vardır. Sadece Türkiye'de Mevlana Rumi'nin kişiliğini kastetmek için kullanılmaktadır. Bir lakap olduğu ve şahsın ismi olmadığı için nasıl diğer biyografilerde lakaba madde isminde yer vermiyorsak bunda da vermeyiz; Mevlana Celaleddin-i Rumi demek Hazreti Celaleddin-i Rumi demekten pek farklı değildir terminolojik açıdan. Umarım sorunu anlatabilmişimdir. Birkaç yıl önce madde isimlerindeki hazreti lakabını ilk tartışığımız sırada bu da tartışılmıştı ve o zaman bahsettiğim olgular ışığında isim düzeltilmişti; lütfen tekrar değiştirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:17, 28 Nisan 2008 (UTC)
Ayrıca yönlendirme koydum Mevlanalı isme; o sebeple sorun çıkacağını sanmıyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 20:18, 28 Nisan 2008 (UTC)


Need help with translation :-)[kaynağı değiştir]

Hello!

I'm Wikipedian from polish Wikipedia. I wrote stub article about the Turkish Red Crescent but unfortunately I don't know turkish language and I have problem with translation following names of this organization: Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti (1923), Türkiye Kızılay Cemiyeti (1935) and Türkiye Kızılay Derneği (1947). I would be very grateful if you could help me solve this problem :-) If you can, please replay on my discussion page - discussion. Best regards. triskaidekafil

Thank you very much for help and translation :-) Now everything about this names is clear for me. If I have problem with another turkish names or words I will write to you :-) Have a nice day. Triskaidekafil 06:24, 9 Mayıs 2008 (UTC)

KMSorumlulugu[kaynağı değiştir]

Selam Khutuck. Köy çeşmesinde herhangi bir sonuç yazılmamakta. Sen devir etmek istediğinde bu görevi hemen devredebiliyor musun? Herhangi bir yönetici en azından bunu köy çeşmesinde yazmak durumunda değil mi? Sonra herhangi bir problem olmasın? Mızrakmsj 21:27, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Motosiklet maceraları[kaynağı değiştir]

Buradaki yazılarınız çok keyifliymiş; elinize sağlık . Ayrıca, geçmiş olsun; umarım önemli bir şeyiniz yoktur. Motosikletinizle daha nice güzel deneyim yaşamanız dileğiyle... Aman CuBuF'a kaptırıp, Viki'yi unutmayın -- Dsmuratileti 00:00, 19 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba.

Khutuck, görevi bana devrettin ancak konuyu köy çeşmesinede açıklar mısın lütfen. Örneğin, şurada görüldüğü gibi Metal Militia'nın açıklamasına benzer bir yazı yazarsan sevinirim. Ben yöneticilerden Yabancı ve senin mesajların üzerine KM ile ilgili çalışmalara başladım. Ancak bir türlü içim rahat değil. İleride problem çıkmasını istemiyorum. KM Ödülleri'ni de mutlaka dağıtacağım. Mızrakmsj 09:57, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Tekrar merhaba Noumenon konuyla ilgilendi. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Kolay gelsin. Mızrakmsj 10:02, 21 Mayıs 2008 (UTC)

VP:SAM sayfası son değişikliğe bakar mısın ? --Boyalikus 17:13, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Yusuf Ziya Karakoç[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vakit bulup ilgilenebilirseniz Yusuf Ziya Koçoğlu maddesi ile ilgili fikirlerinizi almak istiyorum. Bu maddede biyografisi verilen kişinin Musul eyaleti'nin terk edilmesine karşı çıkan konuşmalar yaptı dendiği yazıyor. Ben bunu taraflı buluyorum. Çünkü bu ifade 1. Meclisin Musul'u terkettiği iddiasını barındırıyor. Gerçi bu ifadeyi Musul eyaleti'nin terk edildiğini öne sürerek buna karşı çıkan konuşmalar yaptı şeklinde düzelttim ama geri alınma ihtimali yüksek. Bu ifadenin Yusuf Ziya Koçoğlu'nun iddiası olduğu belirtilmeliydi. Ayrıca hangi zamanda ve hangi şartları gözönüne alarak söylediği bilgisi de gerekli. Bu olmayınca madde eksik oluyor. Bunlar benim düşüncelerim bana katılın veya katılmayın konuyu açıklayacak bir fikir bildirirseniz müteşekkir olurum. Gerek Vikipedi politikaları gereği gerek konu bağlamında yanlış düşünüyorsam öğrenmek isterim. Teşekkürler... --Bruno ileti 19:43, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Sayın Vikipedist.Sayfanızda İngilizce bildiğinizi gördüm.Kullanıcı:Lord Leatherface/Deneme sayfasında uzun İngilizce bir metin var.Vaktiniz varsa en az bir cümle çeviri yapabilirseniz sevinirim.Bu metin Türkçe'ye çevirildiğinde Hersek Dükalığı maddesine eklenecek.Saygılar. Signore Faccia di cuoio ileti 13:45, 29 Mayıs 2008 (UTC)


Kullanıcı:Neutral'i acele kontrol eder misiniz, şu an kullanıcı sayfalarına Çok özel konularda muhabbet ederiz tarzında mesajlar atıyor...Vikipedist 17:18, 5 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler, kolay gelsin...Vikipedist 17:44, 5 Haziran 2008 (UTC)


Son bir saattir burdayım, olanları gözlemlemeye ve müdahaleye çalışıyorum, eğer bunu kastettiysen, merak etme bu gece epey bir zaman uyumaya niyetim yok :) Levent Abi İleti 18:52, 5 Haziran 2008 (UTC)

Selam Takabeg. Msn kullanıyorsan beni ekler misin? Cevabına göre mail atacağım. Khutuckmsj 18:59, 7 Haziran 2008 (UTC)

Selam Khutuckçuğum. Nasılsın? Dersler nasıl gidiryo? MSN pek kullanmıyorum ama hesabım var. Ne olmuş? Eğer özel (kişisel) konuların varsa seni ekleyeceğim. Mesele vikipedi ile ilgili ise özel hayatıma taşıyamamyacağım. Şimdi MSN'e giremedim. Dışarı çıkıp başka hattan girmeyi deneyeceğim ve burayı kardeşime teslim edeceğim. 1,5 saat içerisinde MSN'e gireceğimdir (trenin lastiği patlamadığı takdirde). aa bunu yazarken MSN'e girebirdim ama hemen düştüm :( Gelen request yoktu nasıl ekleyebilirim? Birde request edenin sen olup olmadığını nereden anlayacağım? Eğer vandal mandal ise ben yemiş olacağım. Ne olursa olsun önce bana e-posta atıp meseleyi kısaca anlatarsan sevineceğim. Yardımcı olmaya çalışacağım. Görüşürüz. Takabeg ileti 22:15, 7 Haziran 2008 (UTC)
Tekrar selam. E-postanı aldım ve okudum. Anladığım kadarıyla vikipedide hızlı iletişim sağlamak için istemişsin. Yani özel hayat ile ilgili şey değil. Viki 'gönüllü iş' olduğu için tam olarak kamu alanına girmiyordur da kendi çıkarlarım için değil sırf okuyucularımız için Volunteer olduğumuz için 'özel' unsurları teşkil etmiyor benim açımdan. 'Kamu' ile 'özel' alanları tamamen ayrı tuttuğum için vikipedi ile ilgili konular için MSN'i kullanamam. Konusu aşk meşk ise MSN'i kullanabiliriz:) (Jürgen Habermas'ı sever misin?) O yüzden önerdiğin gibi IRC'e girmeye çalışacağım. Fakat şimdiye kadar hiç girmediğim için biraz zaman gerekiyor. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 00:12, 8 Haziran 2008 (UTC)
AcunCihanEvren hesabımı süresiz olarak siler misiniz? İyi günler--Cihan 22:10, 26 Aralık 2008 (UTC)

Hoşgeldin mi desem acaba? Dergiydi, motosikletti, motosiklet günlükleriydi derken buraları ve sana burada ihtiyaç olduğunu unutma! Viki içinde ve dışında iyi çalışmalar. --Yabancımsj 10:59, 11 Haziran 2008 (UTC)

Şimdilik hiç yoktan iyidir :) --Yabancımsj 11:34, 11 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba, Khutuck! Could I ask you to translate the article Wicked Bible from English (or from Polish) into Turkish? I've selected only the most interesting languages ;) Please, take your time, the Turkish Wikipedia will get a new interesting article and, besides, you'll make me happy ;). If you would finish, plaese make me know on my userpage :) Ah, one thing more - if you want me to translate any article into Polish or Silesian, feel free to ask me (if I speak the langauge that it's written it). Thanks in advance, Timpul 20:05, 12 Haziran 2008 (UTC)

Bulgaristan'ın illeri maddesiyle ilgili Takabeg tartışmayı kaybettiği halde kendi dediklerini yaptırmak için durmadan sayfaya sö-etik, taraflı, bilmem ne şablonlarını koyup duruyor. Madennin taraflı olduğunu iddia ediyor, onun tartışma sayfasına bir kaç kez neresinin taraflı olduğunu sordum, ama o cevap vermek yerine sorumu sildi. Son bir kaç IP düzenlemelerine bakın, takabeg'in tartışma sayfasına.--85.101.199.157 11:20, 13 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Khtuckçuğum. Temelli mi döndün? Temelli döndüğünde beni haberdar edersen sevineceğim. Bulgaristan şeyi bence şimdilik 'taraflı' şablonun eklenmesi yeterlidir. Okuyucularımızın maddenin durumundan haberdar olma hakkı vardır. Sağlıklı tartışma zemininin oluşturulmasına kadar böyle kalsın. Görüşürüz. Takabeg ileti 11:25, 13 Haziran 2008 (UTC)

Her zamanki gibi eksik anlatmışımdır. Böyle derken 'taraflı' etiketli olsun demek istedim. Hangi versiyon gelirse gelsin durumu 'taraflı'dır. Metal Militia'ya mesajı atarak koruma talebinde bulunmuştum. See you. Takabeg ileti 11:27, 13 Haziran 2008 (UTC)

Bulgaristan'ın illeri[kaynağı değiştir]

Maddenin tartışması sonlanmamış, dolayısıyla taraflı şablonu kalmalı. Kısa sürelerle uğrayabiliyorum, umarım daha düzgün bir tempoyla gelebilirim. Khutuckmsj 11:27, 13 Haziran 2008 (UTC)

Evet. Haklısın. Sadece Bulgaristan değil, Pearl Harbor Saldırısı da seni bekliyor:) Hoşçakalın. Takabeg ileti 11:31, 13 Haziran 2008 (UTC)


Merhaba, tartışma sayfasını baştan sona okursanız, özellikle son 5-10 paragrafı sonlandığını anlayacaksınız. kaldı ki ortada taraflı bir durum yok, takabeg bunu açıklarsa memnun olurum, bir de kendi tartışma sayfasında ona sorduğum soruları geri almasını söyler misiniz? bir yönetici bana tartışma sayfasındaki yazıları silmenin vandallık olduğunu söylemişti, biliyor olmalısınız. çok isterseniz bulurum. Ha bir de topluluk (ayrıca çoğunluk) maddenin bu durumda kalması (benim savunduğum) gerektiği yönünde karar vermişti, karşı tarafı savunan sadece bir kişi var, takabeg. Savunduğu şeylerde de haklı bir durum yok: Filibe'nin orjinal adı Plovdiv diyor, oysa orjinali Filipolis örneğinde olduğu gibi, yani Takabeg konuya da çok uzak, pek bir bilgisi yok. Yukarıda verdiğim örnektegi gibi. Aynı şekilde Milli eğitim bakanlığının kaynakaları doğru değil diyip meb'den verdiğimiz kaynakları geçersiz saymıştı, aradan kısa bir süre geçti ki, sonra kendisi milli eğitim bakanlığından kaynak verdi. Bu kadar Tutarsız ve çelişkili bu durumu varken bu kullanıcıyı dikkate alacak bir durum olmadığına inanıyorum.
Vakit ayırdığınız için teşekkürler. --85.101.199.157 16:02, 13 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba Khutuck.. 27 Mayıs Darbesi'dir bunun taraflılıkla bir ilgisi yok.. Genel geçer tüm sosyal bilimlerle ilgili kitaplarda darbe denilir. Müdahale değildir çünkü bu. --Boyalikus 20:09, 13 Haziran 2008 (UTC)

teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, kaliteli madde ödülün için teşekkür ederim. Biraz geç teşekkür ama inan bakmaya zamanım olmadı, kusurumuzu görmezsin inşallah.--Alperx ileti 00:11, 14 Haziran 2008 (UTC)

Çok teşekkür ederim! Greetings from Poland, Timpul 08:23, 14 Haziran 2008 (UTC)

Hi, I'm Thunderhead from the English Wikinews - would you mind usurping Thunderhead here so I can use it for SUL? Thanks! Thunderhead1 09:07, 15 Haziran 2008 (UTC)

Selam Khutuck,

bende şablonu çalıştıramadım maalesef. Çok uğraştım ama olmadı. KM oylamalarında zaten oy kullanmamaya başladım. Sadece yorum yazarak içerik politikalarını hatırlatmaya çalışıyorum. Maalesef maddeler kriterleri sağlamadan aday gösteriliyor. Bu arada aday sayısı arttı, bakalım KMler artacak mı. Kendine iyi bak, hoşça kal. Mızrakmsj 21:50, 17 Haziran 2008 (UTC)


İyi geceler[kaynağı değiştir]

Bu "Şovalye Yıldızı", ödülü, sistemli çalışması, eklediği güzel maddelerle Vikipedi'yi zenginleştirmesinden dolayı kabul etmesi dileğiyle Khutuck'a sunulmuştur. Levent Abi ileti 22:02, 18 Haziran 2008 (UTC)

NOT:Projelerinin içinde en çok Ağustos 2007'yi sevdim .Levent Abi ileti 22:02, 18 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba. Takipçilerin peşini bırakmıyor anlaşılan :) Bununla başa çıkmanın maalesef kolay bir yolu yok. Eğer karşındakiler mantıklı orta noktaları kabul ediyorlarsa mümkün olduğu kadar ikna yolunu kullanmanı tavsiye ederim. Eğer fanatik biçimde iddialar varsa topluluktan yardım isteyebilirsin. Özellikle belli grupların yaptığı (daha önceki bir örnek Adnan Hocacılar) belli bir amaç güden propogandalarda kaynak isteyerek, kendi düzenlemelerinde de bol miktarda ana akım kaynakları kullanarak durdurabilirsin. Zaten bu tarz propoganda yapanlar genellikle kaynak yönergemize aykırı siteleri kaynak gösterirler, ama eğer ana akım kaynak gösterirlerse yapacak bir şey yok, haklı oldukları noktaları kabullenmen gerekir. Özetle söyleyebileceklerim bunlar. Khutuckmsj 20:56, 19 Haziran 2008 (UTC)
Kaynaklar göstermemizin çok etkili olmadığını ve olmayacağnı düşünüyorum. Mesela Osmanlı Devleti yerine Osmanlı İmparatorluğu tercih eden arkadaşlarımızı ikna etmek için kaynak göstermiyorum. Piyasada Osmanlı Devleti terimini kullanan bir sürü kitaplar var. 27 Mayıs Daresi'nin ya darbe ya inkılap meselesi gibi. Aslında hem darbe hem de inkılap. Fakat inadına girenler için kaynaklar faydasızdır. Lazlar maddesinde kaynakları kaldırıyor bile. Bulgaristan'ın illeri maddesinde kaynaklar geçersiz diyor ve kopyalanmış kaynak listesini yapıştırıp kaynakmış gibi gösteriyorlar. Niye Sofya değil SOfya? :)) Daha vardır. Bu tartışma başladıktan sonra [1] gibi "kaynak" ürettiler. Diyorum ki Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ve ansiklopedileri hazırlayan yayınevlerine başvurun diye. Topluluğumuz sakinleşsin diyemn arkadaşlarımız da var. Fakat topluluğumuz sanik olsa da karşı tarafın hiç bir zaman sakin olmayacağını kolaylıkla tahmin edebilirim. İnadına girmiş arkadaşlarımızı kaynaklarla ikna etmek kolay değildir. Ben göstersem de inanmazlar. Diğer arkadaşlarımızın kaynak göstermesi daha faydalı olacağını düşünüyorum. Kaynakları gösteren arkadaşımız yeni bir hedef seçilecek mi bilmem. Anladığım kadarıyla bazı arkadaşlarımız da farkındadırlar. Hatta benden önce farketmişlerdir. Fakat boşuna enerji harcamamak için görmezlikten geliyorlar. Yine de haklarını vermek zorundayım. Ancak vikipedinin özgür ansiklopedi olması aynı zamanda propagandalara karşı vulnerable olduğunu da bilmemiz lazım. Birde sen yokken Kırım Özerk Cumhuriyeti, Çin Dilleri, Çin dilleri ailesi:))) gibi meseleler yaşandı ve hala yaşanmakta. İyi çalışmalar ve hizmetler. Takabeg ileti 01:02, 20 Haziran 2008 (UTC)
Takabeg, iddiaların gerçeklerle bağdaşmıyor, bunları sana birçok kez belirttik ama ina*ın hala devam ediyor. Şu "taraflı" konusuna hala tatmin edici bir açıklama getirmedin gitti. Tartışma sayfana yazdığım soruları başkaları görmesin diye sildin (cevap da vermedin). Türkçe Wikipedia'da Türkçe'nin önceliği yok mu? Buna da bir açıklama getirmedin. Uydurma ve alaturka olarak nitelendirdiğin isimleri yanlış bildiğini de ortaya koyduk... Hala ne yapmaya çalışıyorsun?--78.180.16.105 09:31, 20 Haziran 2008 (UTC)

Benim değil[kaynağı değiştir]

Selam. Çok şakacısın. Benimki Abidinpaşa'da:) Görüşürüz. Takabeg ileti 17:11, 19 Haziran 2008 (UTC)

Etnik ve Mezhep ile ilgili maddeler[kaynağı değiştir]

Selam. Lazcılık (burda Gürcü düşmanlığı), Alevicilik (burda Cem Vakfıcılık) ve Bulgaristan'daki bölgecilik. Bu akımlarla nasıl mücadele edebiriz? Takabeg ileti 19:17, 19 Haziran 2008 (UTC)

Takabeg, Etnik ve Mezhep ile ilgisi olmayan bu "Bulgarisyan'daki bölgecilik" diye tabir ettiğiniz şeyi açar mısınız? --78.180.16.105 19:29, 19 Haziran 2008 (UTC)

Image:Sevres Anlaşması.png[kaynağı değiştir]

Merhaba, Image:Sevres Anlaşması.png resmi svg formatinda yapabilir misin lütfen? Inkscape ile Macarcaya cevirmek istiyorum istiklal harbi maddesi icin. Cok sagol. --Timiş Emre Aydın'ın dünyasına gir 17:16, 1 Temmuz 2008 (UTC)

Doğal iyilik yıldızı
Sayesinde vikide bir film maddesi için yardım istenildiğinde filmi bulup izleyip, üstüne en bayıltıcı sorulara bile güler yüzle yanıt veren kullanıcıların da olduğunu öğrendiğim Khutuck’e teşekkürler. Yabancımsj 06:57, 9 Temmuz 2008 (UTC)

Vikide 1. yılımı doldurmam vesilesiyle... --Yabancımsj 06:57, 9 Temmuz 2008 (UTC)

  • Kusura bakma ama yaşlanmışsın sen artık :P --Yabancımsj 17:19, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ben de niye buralara uğramaz oldu diyordum. Demek bu yüzdenmiş :P --Yabancımsj 17:29, 9 Temmuz 2008 (UTC)
  • Oraya daha önce bakmıştım, hatta o yüzden geçenlerde "motosiklet günlüklerine dalıp buraları unutma" diye yazmıştım sayın Khutuck :) Blogunun okurlarındanım, arada bir girip bakıyorum. (Zevkle takip ediyorum da diyebilirim.) Ama cidden o yüzden buralara uğramaz olursan bozuşuruz ona göre :) --Yabancımsj 05:53, 10 Temmuz 2008 (UTC)
  • Hadi öyle olsun. Demek vikideki katkılarını değil, motosiklet günlüklerinin yeni sayfalarını takip edeceğiz bundan sonra. Şimdilik şikayetimiz yok, güzel yazıyorsun :) --Yabancımsj 10:42, 10 Temmuz 2008 (UTC)

Uannis - Veda[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de bir buçuğuncu yılımı doldurdum. Bu süre içerisinde onlarca yeni insan danıdım. Bu kişilere Vikipedi'de olabildiğince yardım etmeye çalışırken, Vikipedi dışında da onlarla arkadaşlığımı ilerletmeye çalıştım. Zamanla öğrendim ki bu kişileirn çoğu benimle arkadaşlığını kendi çıkarları doğrultusunda adam toplamak için kurmuş. Bunca haksızlığa göğüs germeyi kendime borç bildim ve hep (kendimce) haklının yanında olmaya özen gösterdim. Zamanla Vikipedi kurallarına daha çok vakıf oldukça kuralcıların aslında kural bilmediklerini anladım. Vikipedi'de bulunma amacı tartışma ve insanları incitmek olan; ve bu gereksinimlerini sevdiklerinden karşılamak yerine umrunda olmayan bireylerden karşılamak olan bireyler gördüm. Bunca haksızlığa rağmen ben kişileri değil; amacımı düşündüm. Amacım insanlara güzel bir şeyler bırakmaktı. İleride sevdiklerime 'bunda benim de emeğim geçti' demek ve basılı bilgiliklerde bile geçen yanlışlıkları en aza indirmekti. Böylece ileride benim de okur olarak yararlanacağım güzel bir bilgilik yaratılmasında emeğim geçmiş olacaktı. Ancak bir çizgi vardı ki o çizginin aşılmasına daha fazlatahammül edemeyeceğim. Kendi yaşamımdan kıstığım süreyi buraya harcamakla hata ettiğimi düşünmeye başladım. Bunca emeğin karşılığı vandal damgası yemekse ben bu işte yokum. Böylece hem savaşacağım bir haksızlık kalmaz; hem de arkadaşlarımla, ailemle, sevgilimle vs. daha çok vakit geçirebileceğim. Ayrıca bu yıl ÖSS'ye gireceğim. Herkes benden en yüksek dereceleri bekliyor, onları düş kırıklığına uğratmak istemiyorum. Vikipedi'yi bırakıyorum. Benden geriye Uannis kullanıcı adı ve ona bağlı bilinen-bilinmeyen kuklalarla yapılmış tr, az, en, crh gibi birçok Vikipedi'de yapılmış 50.000i aşkın katkıyı bırakıyorum. Vikipedi'den kendimde bir şeyler bıakmak istemediğimden sizleri de MSN dizelgem, Facebook gibi yerlerden de siliyorum. Bana gerçekten değer veren ve Vikipedi dışında da görüşmek isteyen, zaten bana bir şekilde ulaşır. Alay konusu olmak pahasına size bu iletiyi atıyorum. Hoşçakalın...--88.232.95.13 19:46, 10 Temmuz 2008 (UTC)

PKK maddesindeki resimler[kaynağı değiştir]

Selam. PKK maddesindeki resimler Kullanıcı:Erdal Ronahi tarafından üretilmiştir. Daha önce kendisine sormuştum. Aslı kaynakları Serxwebûn. İyi niyeti varsayarak açıklamasına inanıyorum. ku:Partiya Karkerên Kurdistan maddesinde yer alan resimlerden Erdal Ronahi dışındaki arkadaşımızın ürettiği resimleri Türkçe vikiye yüklememiştim. Yani kontrol etmediğim için. Sen de kendisine sorup kontrol edersen iyi olur. Teşekkür ederim. Görüşürüz. Takabeg ileti 20:34, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba Takabeg. Söz konusu resimlerin hemen hepsi (sanırım) 2006'da yüklenmişti, 2 yıldır doğru lisans etiketlemesi yapılmamış. Doğru lisansla tekrar yüklenmeleri gerekiyor. ku.wiki'ye de baktım, orada da 2004'ten beri lisanssız olarak duruyorlar. Adil kullanım kapsamında tekrar yükleyebilirsiniz, ancak maddelerde çok sayıda adil kullanım lisanslı resim olması pek tercih edilen bir durum değil. Khutuckmsj 20:45, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Tekrar selam. Söz konusu resimlerin çoğu yeni yükledim:) Yine de full izin almaya çalışacağım. Birde Bulgaristan işi ne yapacağız? Benim kaynakları göstererek değiştirmem yeterli değildir. Çünkü kabul edemeyen var. Kaynak göster şablonları bile kaldırıyor. Arkadaşlarımızın birazcık ilgilenmeleri daha iyi olur. Temelli döndüşünde beni de haberdar edersen sevineceğim. Görüşürüz. Takabeg ileti 21:23, 17 Temmuz 2008 (UTC)

Selam. Dün Kullanıcı:Dsmurat açıklama yapmıştır. Bu silme işi içinde hem etiket meselesinin yanı sıra duygusal etkenin mevcut olduğu anlaşılıyor. Duygularını da anladığım için hiç kimseyi suçlayamam. Ancak herhangi kendi kişisel görüşler ve duyguları vikiye yansıtmamamız daha doğrudur. Kürtçe vikinin etiket ekleme alışkanlığı olmadığından etiketlenmemiş resimleri Türkçe vikiye aktarmayacağız fakat em kaynaklı hem de etiketli olduğu halde silinen ku:Wêne:Agit.jpg (bizdeki adı: Resim:Agit PKK.jpg) geri getirmeni rica ederim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:23, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Merhaba Takabeg. Söz konusu resmi geri getirdim, sildiğim an sayfada bulunan DSMurat'ın inceleme etiketini de olduğu gibi bıraktım, başka bir hizmetlinin kontrol edip daha sonra etiketi kaldırmasını bekleyeceğim. Hata yapmış olabilirim, ancak duygusal bir etki olduğunu iddia etmenizi pek size yakıştıramadım. Dün bu resimle beraber 50'nin üzerinde resim sildim, hepsinin önce kullanıcılar tarafından eklenen telif sorunu veya çift resim etiketlerini kontrol ettim, ardından doğru etiketi kullanarak silinme işlemini gerçekleştirdim. Bu fotoğraf gibi 10 kadar diğer fotoğraf da bu silme işlemi sırasında Vikipedi'den kaldırıldı, onların hepsini ku.wiki'den kontrol ettim, sanırım bunu atlamışım. Ku.wiki'deki etiketlemeler çok problemli, onlar sanırım bu işi bizim gibi ciddiye almıyorlar. Bu arada resimde şu anki etiket de hatalı, ku.wiki'de CC 2.5, bizde CC 3.0 lisansıyla konulmuş. Selamlar, saygılar. --Khutuckmsj 14:03, 18 Temmuz 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Duygusal etken derken iddiam değil de şunu kastetmiştim. Ve mesele PKK olunca bu duygusal etkenlerin gayet normal olduğunu düşünüyorum. Kürtçe vikideki resimlerin etiket meselesine gelince dediğin gibi çok problemli. Kullanıcı:Erdal Ronahi'ye tekrar danışacağım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:15, 18 Temmuz 2008 (UTC)
Dsmurat arkadaşımızın etiketlemesinin hatalı olup olmadığı tartışılmalıdır. Kaynağı Serxwebûn ya:)) Daha önce 2005 Şemdinli Olayları maddesinde kullanmak için Türkiye'de yasal olmayan Halk Savunma Güçleri'nin sitesinden aldığımız resimleri Türkiye'de çıkan gazetelerdeki resimleriyle değiştirdik mesela. En kısa zamanda PKK maddesini de tarafsızlaştıralım. Görüşürüz. Takabeg ileti 14:35, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Tekrar selam Khutukçuğum. Oralarda mısın? Müsaitsen Türkçe'ye bakar mısın? Kullanıcı:81.129.66.54 ve Kullanıcı:81.157.156.47 ne yapmaya çalışıyor? Takabeg ileti 14:55, 18 Temmuz 2008 (UTC)

Hitler portresi[kaynağı değiştir]

  • Selamlar...
    Daha önce yüklediğiniz bu resmin kaynağı çalışmıyor şimdi. O nedenle kaynaksız olarak işaretledim. Eğer başka bir yerde daha varsa, onu aktarırsanız sevinirim. CuBuF'la iyi gezmeler ... --DsMuratileti 16:47, 20 Temmuz 2008 (UTC)

Resim:Hitler Portresi.png resmindeki ikincil kaynak olan bu adres çalışıyor, o fotoğrafı da ikinci kaynaktan keserek düzenlemiştim. Zaten ABD hükümetine ait bir fotoğraf, dolayısıyla kamu malı. Khutuckmsj 08:25, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Kaynağın USHMM site içindeki adresi değişmiş, demek ki. Yenisini ekledim. Umarım sorun kalmamıştır. bu Hitler nasıl? Takabeg ileti 10:09, 21 Temmuz 2008 (UTC)

  • Takabeg halletmiş. Resmin bulunduğu sayfalara bağlantı verilmeliymiş lisans ve kaynak durumunu görebilmek için. Yanıtladığınızdan dolayı teşekkürler, kolay gelsin... --DsMuratileti 10:33, 21 Temmuz 2008 (UTC)

PLAYSTATION 3[kaynağı değiştir]

PLAYSTATION 3 maddesinin adını neden değiştirdiniz acaba? Bu oyun Sony tarafından bu adla çıkarıldı. Nasıl ki PlayStation 2 için "Playstation 2" demiyorsak bunun için de "PLAYSTATION 3" demeliyiz! --Bobcats mesaj 12:46, 24 Temmuz 2008 (UTC)

Diğer tüm Wiki'lerde "PlayStation 3" olarak geçiyor, "PLAYSTATION 3" Sony'nin pazarlama amacıyla zorladığı isim. S harfini büyüttüm, madde adı PlayStation 3 olu. Khutuckmsj 14:58, 24 Temmuz 2008 (UTC)
Anlatamadım galiba. "S" harfinin büyük olması da Sony'nin pazarlama tekniği o zaman. Örneğin ikinci sürüm için "Playstation 2" ya da "Play Station 2" denmemiş, "PlayStation 2" adı kullanılmış. Biz de bunu bu şekilde kullanıyorsak üçüncüsü için de "PLAYSTATION 3" demeliyiz. Sonuçta Vikipedi'de adlandırmalar çok önemli bir konu. --Bobcats mesaj 15:10, 24 Temmuz 2008 (UTC)
Biz kullanalım onlar bizi takip etsin. Sırf diğer dillerde o şekilde kullanılmış diye doğrusundan vazgeçmeyeceğiz ya?.. --Bobcats mesaj 16:04, 24 Temmuz 2008 (UTC)
Ama bu olayın "bence"si "sence"si yok. En basit yöntem cihazın üzerindeki yazı. Nasıl ki PlayStation ve PlayStation 2'de o şekil bir yazım kullanılmış ve biz de bunu o şekilde belirtmişiz -ki bunun son derece önemli olduğu bir yerdeyiz- üçüncüsü için de aynı ölçütü kullanmalıyız. Diğer dillerden söz etmişsiniz ama diğer diller de zaten belirli bir kaynağa göre hareket ediyor. İngilizce Vikipedi'de benim bahsettiğim biçimde kullanılsaydı o diğer diller -en azından çoğu- nasıl bir yazım tarzı izleyecekti bir düşünün.
Ayrıca resmî siteden PLAYSTATION 3 ve PlayStation 2'ye bakarsanız her yerde farkı anlayabilirsiniz. --Bobcats mesaj 06:53, 25 Temmuz 2008 (UTC)

Yardımcı Şirketler Grubu[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bence genel kayda değerlik kriterini sağlamadığı gibi organizasyon ve şirketlerle ilgili kayda değerlik yönergesini de pek sağlamıyor. Aslında şaşırdım, küçük bir şirkete benzemiyor o sebeple "kişisel" fikrim ansiklopedik olduğu olurdu fakat neredeyse hiç kanıt göremedim, bulamadım. Doğru dürüst haklarında ne kitap, ne de dergi makalesi var... internetteki bilgiler genelde uygunsuz sitelerde (forum vs.) ve neredeyse büyük çoğunluğu bizden vb. yerlerden... bu araştırma sonrasında eğer ben "sileyim mi silmeyeyim mi" diye tereddüt ediyor olsaydım, silmeyi seçerdim. Bu şekilde zira madde yazılması bile mümkün değil zira doğrulanabilirlik için kullanabileceğimiz yeterince ikinci ve üçüncü parti kaynak dahi göremiyorum :( Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 22:54, 25 Temmuz 2008 (UTC)
  • İyi geceler; Yardımcı konusun tanık oldum ve "şöyle bir" göz attım. Nou ile aynı fikirde değilim; aslında bana göre önemli özellikler içermeyen bütün şirketler silinmeli ama: birçok gemi vb. inşa etmiş olması ve ISO belgeleri kayda değer olabilir. Yalnız bir üslup traşından geçmesi şart sanıyorum. Kolay gelsin :) Levent Abi ileti 23:22, 25 Temmuz 2008 (UTC)

Vikimola bittiğinde, kullanıcı sayfanı düzelttiğinde haber ver ;) Khutuckmsj 15:37, 4 Ağustos 2008 (UTC)

  • Okeyto, o günler yakındır ;) Yeni imza zorunlu mu oldu biraz? --DsMuratileti 15:40, 4 Ağustos 2008 (UTC)

Madde adı-Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

  • Adalet ve Kalkınma Partisi diye Fas'taki partiyi kimsenin aratacağını sanmam :) Adalet ve Kalkınma Partisi (çok şükür) bir Fas'ta bir de bizde var, yanına Türkiye yazmak gereksiz. Khutuckmsj 10:50, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • İmzan da gün geçtikçe değişiyor yani :) Biraz tartışsak bence daha iyi olur. Çünkü İng. Viki'de de benzer uygulamalar var. Bir de Türkçe bilen Faslılar yok mudur :D --DsMuratileti 10:55, 5 Ağustos 2008 (UTC)
Her seferinde farklı imza :D Tartışalım ama bence mantıklı olan bu gibi gözüküyor, benzer bir şeyi John Locke sayfasında da yapmışlar, iki yüz senelik filozofun yerine üç günlük Lost karakterini John Locke sayfasına koymuşlar, sinirim tepeme çıktıydı :D En çok tanınan isim parantezsiz, diğerleri parantezli olmalı bence. Khutuckmsj 10:58, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Locke ve Hume vardı; "Lokum" :P Ben İng. Viki'deki şu sayfayı görerek yaptım. Dünyada ABD ve siyasetten haberdar herhangi birine "Demokratik Parti"yi sorsak, Obama'nın aday olduğu Demokratik Parti gelir aklına herhalde sanırım. İngilizce Vikipedi'de onu arayınca direkt anlam ayrımı çıkıyor. Ben de öyle düşündüm. --DsMuratileti 11:05, 5 Ağustos 2008 (UTC)
Somali'ye üzüldüm bak şimdi :P Çeşmede tartışma açar mısın konu hakkında, bence yaptığım doğru ama sorun olursa değiştirmesi kolay iş.Khutuckmsj 11:10, 5 Ağustos 2008 (UTC)
  • Dur bak, logosunu da yükleyeyim o zaman gör :) Çeşmeye gideyim, soğuk sular içeyim bakalım :D Görüşmek üzere... --DsMuratileti 11:12, 5 Ağustos 2008 (UTC)

Evrim Kuramı[kaynağı değiştir]

Beyefendi acaba size kim 40 yıllık evrim kuramının yalnız başına "evrim" tasnifine âmil olduğuna dâir yetki bahşetti ? Bu kantılanmış bilimsel bir kânun değildir; ondandır ki "EVRİM TEORİSİ/KURAMI/" DEMEKLE mükellefsiniz.Hayat felâsifeniz eğer evrim realitesi!!! ise kendi savunamlarınızı doğru diye kimseye dayatamazsınız.EVRİM KANITLANMIŞ BİR KÂNUN DEĞİLDİR !!!!Kullanıcı:TuTasTemre_LAZ

Selam. Orda mısın? Ana sayfadaki atombombası bulutu Nagasakininkidir. Kullanıcı:Karduelis‎'e de söyledim. Ama çıkmış olabilir. İlgilenirsen sevineceğim. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 15:10, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkür ederim Khutuck,

İhtiyacım olduğunda soru sorabileceğim insanların artması ne güzel :) hehe

Ben de kalıcı olmayı umuyorum. (ayrıca öyle çook da donanımlı değilim, sadece biraz bilgiye meraklıyım o kadar :))

Mesaj için tekrar sağ olun,

Grüşmek üzere,

Dostça,

--Universal Life 13:37, 7 Ağustos 2008 (UTC)

AKP adlandırması[kaynağı değiştir]

  • Üstat, şimdi şöyle bir şey önerdim; ne dersin? Haaa unutmadan bu armağan da sana Somaliland'dan ... --DsMuratileti 15:47, 7 Ağustos 2008 (UTC)
Valla Fas'taki gaz lambası, Somaliland'daki kuzu bizim 100 wattlık ampulün yanında sönük kalıyor :P Madde adı şu haliyle kalsa daha iyi olur bence, sonuçta AKP diye Somaliland'ın kuzucuğunu aratacak fazla kişi yoktur, bizim ampul Adalet ve Kalkınma Partisi başlığında kalırsa Google'da da yukarı çıkarız :P Khutuckmsj 16:36, 7 Ağustos 2008 (UTC)
Tamamdır; katılıyorum. Madde adları da öyle dursun; daha fazla tartışmayacağım . Görüşürüz... --DsMuratileti 09:52, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Bu kullanıcının katkılarına bir bakar mısın, değişiklik savaşına girmiş gibi hissettim. Khutuckmsj 17:08, 7 Ağustos 2008 (UTC)

VP:EP#4'ten 24 saat engelleme verdim. Tekrarı hâlinde süre uzayarak gidecektir. Umarım tartışma sayfalarını kullanma yolunu seçer. --Mskyrider ileti 17:18, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Şuraya bir göz atarsan sevinirim. Khutuckmsj 18:26, 7 Ağustos 2008 (UTC)

Haftasonu yokum, olumlu karar verirsen şurayı aday şeysi sayfasına yerleştirir msn :) Khutuckmsj 13:24, 8 Ağustos 2008 (UTC)
yerleştirmişsin zaten :P Khutuckmsj 13:25, 8 Ağustos 2008 (UTC)
Süpermen misin be birader :D ? Bir gözüm olimpiyatlardaydı; unutmuşum yerleştirmeyi. Haftasonu Cubuf'la mı takılacaksın? --DsMuratileti 13:27, 8 Ağustos 2008 (UTC)
1.5 saat sunra CuBuF'la yola çıkıyorum, Kumburgaz'daki ayzlıkta kalırım akşam, yarın da Silivri tarafında gezerim biraz :) Khutuckmsj 13:29, 8 Ağustos 2008 (UTC)
İyi gezmeler o zaman sana Silivri ve Kumburgazında :P Otomobil sürücülerine ve arılara dikkat :) Hayırlı yolculuklar, fotoları görelim ama blogda. Hoşçakal... --DsMuratileti 13:33, 8 Ağustos 2008 (UTC)

Hayırlı olsun şimdiden diyorum :) Khutuckmsj 13:20, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Sağol ; ama daha dur oylamanın başındayız... Döndün galiba geziden? --DsMuratileti 13:24, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Cite Web falan[kaynağı değiştir]

Selam Takabeg. Şablon:Aircraft specifications şablonunda ingilizce şablonu koyup Türkçe yazmasını sağlayabiliyorduk, White Cat sağolsun güzelce de anlatmıştı bana ama anlamamıştım. Bir bakıp analrsan aynısını cte web, cite book gibi şablonlarda da kullanalım diyorum, en.wiki'den aldığımız kaynağı aynen koyarız, sonra botla "title"ları "başlık" vb. diye düzeltiriz. Khutuckmsj 19:17, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Baktım. Baktım şimdi maddelerde Şablon:Tanım uçak da varmış. Açıkçası bu işten anlamadığımı anladım:) Koodinatlar meselesiyle uğraştım ama olmuyor. Kullanıcı:Srhat, Kullanıcı:Gökhan, Kullanıcı:Burak Kara'ya danışmamız lazım. Görüşürüz. Takabeg ileti 19:25, 10 Ağustos 2008 (UTC)

Hoşgeldiniz Khutuck![kaynağı değiştir]

Gülücük
Gülücük

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil okun gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --Khutuckmsj 15:05, 11 Ağustos 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки


Gürcistan'ın tankları[kaynağı değiştir]

Selam. T-50 -> T-54 veya T-55, T-60 -> T-62 değil mi acaba? Takabeg ileti 14:53, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Olabilitesi var. buraya göre Gürcistan'da AMT olarak T-72'lerden 259, T-55'lerden ise 110 tane var. T-62'ler de T-55'in gelişmişi zaten. Khutuckmsj 14:57, 11 Ağustos 2008 (UTC)
Tam olarak anlatamamışımdır:) Buna bakarsan ve kontrol edip düzeltme yaparsan sevineceğim. Görüşürüz. Takabeg ileti 15:03, 11 Ağustos 2008 (UTC)
Düzelttim. Khutuckmsj 15:04, 11 Ağustos 2008 (UTC)
Eline sağlık. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:09, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Tekrar selam Khutuckçum. Tartışma:Hacıoğlu Pazarcık ve Tartışma:Hacıoğlu Pazarcık ili sayfalarına bakar mısın? Haklı olarak Dobriç yapabiliriz değil mi? Takabeg ileti 16:46, 11 Ağustos 2008 (UTC)

  • merhaba, [2] IP'li kullanıcı beni şikayet etmiş. Dobriç ve Hacıoğlu Pazarcık sayfalarında "vandalizm geri alındı" şeklinde özet yazıları ve sürekli olarak taraflılık göstermesi nedeniyle 1 hafta engellemiştim. Şİkayeti görünce engeli geri aldım. İlgilenebilir misin? Teşekkürler. --Mskyrider ileti 19:59, 11 Ağustos 2008 (UTC)
    • son iki katkısında özet kutusunda yazılanlara bakabilir misin? --Mskyrider ileti 20:18, 11 Ağustos 2008 (UTC)
      • Bakmışsın zaten :) --Mskyrider ileti 20:18, 11 Ağustos 2008 (UTC)


Kaynaklandırma[kaynağı değiştir]

Kaynaklandırma yaparken bir yer ismi için, o yerin adres bilgisi kaynak olarak gösterilebilir mi (Türkiye'de bulunmayan adreslerden bahsediyorum). Çünkü şöyle bir problem var, kendi sitenizde/kitap ya da derginizde bir yerin adresini verecekseniz, o adresin bulunduğu ülkenin kullandığı adreslendirme-isimlendirme kullanılmalı, yoksa postacılar şehirlerinin her dildeki isminin karşılığını öğrenecek değiller. Malum, bir şehir için onlarca isim kullanılabiliyor. Bu yüzden adresler hep yerel isimlendirmelerle verilir. Benim sorum ise bu adres bilgilerinin/isimlerinin "geçerli isim" olarak sıfatlandırılıp sıfadlanırılamayacağı? (Yoksa Londra'ya London, Üsküp'e Skopje demek zorunda kalacağız da o bakımdan soruyorum.)

Yavuz Tipi zırhlılar[kaynağı değiştir]

Kaynak istemişin. Kaynak show tv , Ben o aleti nerde görsem tanırım. Sabah işe giderken show tv de izledim. Türk plakalı nakliye kamyonları gürcistan içerisinde sırtlarında yavuz personellerini kara yolundan taşıyarak götürüyordu. Show haber ekibide tankların türkiyeden geldiğini yerine ulaştırıldığından felan bas ediyordu. Ben Önemli bir bilgi olarak gördüm.Bu imzasız yazı NitroCharger (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Önemli bir bilgi, ama yazılı bir kaynak göstersek daha iyi olur kanısındayım. Khutuckmsj 18:27, 12 Ağustos 2008 (UTC)

Selam. Şunu okursan sevineceğim. Artık düzeltme zamanı gelmiştir, bence. Görüşürüz. Takabeg ileti 21:43, 12 Ağustos 2008 (UTC)

Bana sen haklısın gibi geliyor, ama anlamam etmem konudan... Khutuckmsj 14:59, 13 Ağustos 2008 (UTC)
Şimdi Filibe, Plevne, Rusçuk v.s yaygın olmadığı söylenmez. O yüzden tartışılmalıdır. Sofya zaten Türkçeye Sofya olarak yerleştiği için Sofiya yapılamaz. Şimdilik geri kalanlardan günümüzde hiç yaygın olmayanları normalleştireceğim. Diğer arkadaşlarımıza bıraksak mı? Ama bu sefer onlar hedef seçilecek herhalde. Ne dersin? Takabeg ileti 15:49, 13 Ağustos 2008 (UTC)
Valla ben hala ne konuda tartıştığınızı anlamış değilim :D Yalnız karşı taraftaki ip'lerin yaptıkları işlere bakınca sanki sen doğrusunu yapıyorsun, karşındakiler ideolojik davranıyor gibi geliyor. Ama gerçekten anlamadığım için konuya müdahale edip ortalığı daha da bulandırmak istemiyorum. Noumenon, Levent Abi veya DsMurat'tan yardım alman daha yerinde olur, benim uzmanlık alanım tarih veya coğrafyadan çok uçan, kaçan veya patlayan şeyler :) Khutuckmsj 18:12, 13 Ağustos 2008 (UTC)
Anladım da Noumenon, Levent Abi, DsMurat ta istekli değil. Mskyrider ilgilendi. Fakat bundan dolayı ona bu konyu tekrar açmak istemiyorum. Sanki benim yüzümden ona karşı dava açılmış. Aslında hassas olmadığı halde hassas işi oldu bizim ortamımızda:) Görüşrüz. Ben de uçan şeyleri ve uçmayı seviyorum ve şununla uçuyorum :) Görüşürüz. Takabeg ileti 18:58, 13 Ağustos 2008 (UTC)

şu sayfayı inceleyip görüş belirtirseniz mutlu olurum.-- Arjety ileti 18:02, 15 Ağustos 2008 (UTC)

Tanrı Yanılgısı kitabı bir bilimsel kitap mıdır? Yani Tanrı'nın olup olmadığı kesin mi de bilimsel kitap deniliyor? Bence yazarın yorumudur.--Lord Lєəthєrfəcє mesaj 12:47, 17 Ağustos 2008 (UTC)

Teşekkür...[kaynağı değiştir]

  • Kutlaman için çok teşekkürler Khutuck; ama bir sorum olacak (daha sonra daha çok ekşirim başına ama... ). Ben kendimi engellersem n'olur? İlla başka bir hizmetlinin mi kaldırması gerekli bu engeli, engel vakti dolana kadar? Bari teşekkür iletilerini atayım yahu . --DsMuratileti 19:59, 21 Ağustos 2008 (UTC)
  • Usta hallettim; ama bu engellenme çok kötü birşeymiş; bu da bana ders olsun . Kendine iyi bak, hoşçakal... --DsMuratileti 21:19, 21 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba Khutuck. Şu ve bu sayfa silinebilir mi? Maddeleri zaten arşivlediğimiz bu sayfa bence yeter.

Teşekkürler ve kolay gelsin. Mızrakmsj 21:11, 31 Ağustos 2008 (UTC)

Merhaba,
Şurada imzanız eksik kaldı sanırım. İyivikiler... homonihilis // ileti 19:07, 2 Eylül 2008 (UTC)

Merhaba.PAK FA sayfasını son haline sen getirmişsin sanırım.Sayfayı okudun mu,Ansiklopediyle alakası yok.Forum sayfasına dönmüş.İngilizcesinden de takip edip ona göre bir çeviri yapmanı öneririm.Bilgileryanlış ve dili tamamen uygunsuz.

KMA şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck. Cemal'in burada ki önerisi üzerine şurada şöyle bir şey hazırladım. Bunu uygulayabilir miyiz? Mızrakmsj 02:51, 7 Eylül 2008 (UTC)

On yüz bin milyonuncu defa madde adı düzeltildi. Khutuckmsj 11:50, 11 Eylül 2008 (UTC)

Milyonda Bir. Hiç farkedemedim. Nasılsın? Takabeg ileti 12:02, 11 Eylül 2008 (UTC)

Güney Osetya Savaşı maddesi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar
  • Açıkçası seçkin olabileceğini düşünmüyorum; şahsen ben eksi oy verirdim aday olsaydı. Kaynakçasının neredeyse tamamı haber organlarından, büyük çoğunluğu Türk haber organları ki Türkiye Gürcistan'ın yanında olduğunu açıklamış bir ülke... yani bu haber kaynaklarını doğrudan bağımsız ve tarfsız 3. parti kaynaklar olarak görmemiz pek mümkün değil. Bu biraz da normal; neredeyse tüm güncel konuları ele alan maddelerin kaynakçaları böyle. Sadece bizde değil diğer Vikilerde de; işbu sebeple bildiğim kadarıyla diğer Vikipedilerde de güncel maddeler kolay kolay seçkin olamıyor. Çıta biraz daha yüksek; zira henüz yaşanmış olan şeyin üzerinde doğru dürüst bilimsel araştırma, tez vs. bile yapılmamış oluyor... Güney Osetya Savaşı'nın cidden, seçkin bir ansiklopedi maddesi savaşın üzerinden birkaç yıl geçmeden, savaşın net sonuçlarının etkileri iyice gözlemlenmeden, savaşın kendisi, sebepleri ve etkileri üzerine birçok bilimsel araştırma yapılmadan yazılamaz. Eğer Vikihaber olsaydık kesinlikle seçkin bir haber olabilirdi (formatı biraz fazla ansiklopedik kaçardı belki ^_^). Ama şu an için seçkin bir ansiklopedi maddesi olabileceğini düşünmüyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:55, 11 Eylül 2008 (UTC)

Maddenim SMA tartışmasında görüş bildirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar.--Ms. Naz mesaj 15:33, 18 Eylül 2008 (UTC)

Şu Kuz denen kullanıcıya ciddi bir uyarı yapmanın vakti geldi bence. Tartışma:Gotik metal ve Vikipedi:Seçkin madde adayları/Evanescence sayfalarındaki gibi seviyesiz sözleri, metal-archives.com gibi oradan buradan kullanıcıların oturum açıp düzenleyebileceği ortamları inatla güvenilir kaynak olarak dayatması konusundaki düşünceniz nedir? Daha önce de aramızda onun bu sert tutmundan kaynaklanan anlaşmazlıklar olmuştu ama sonra özür dileidği için affetmiştim. Bir süre sonra ise daha beter davranmaya başladı. Susayım susayım diyorum ama daha fazla tutamayacağım kendimi. Bunu Eldarion ve Noumenon'a söylemiştim size de söylüyorum. Normalde bu kadar tepki veren biri değilim ama çok sinirlendim şimdi. İyi çalışmalar.--Ms. Naz mesaj 14:42, 19 Eylül 2008 (UTC)

  • Merhaba Khutuck; Rıza Ilıman maddesinin tartışma sayfasında da belirttiğim gibi, maddeyle ilgili telif ihlaline dair bir bulguya rastlayamadım. Ansiklopediklik konusuna gelince gerçekten epey etkin bir kişi. Buna Metal'in de katılmadığını gözönünde tutarak (varsayarak) izninle sil şablonunu kaldırmayı düşünüyorum. Ne dersin? Levent Abi ileti 19:14, 21 Eylül 2008 (UTC)
  • Aşkolsun, o da ne demek? Hepimiz bir bütünüz, araya girmek falan sözkonusu değil. Metal de öyle düşünüp davranmış, anlayış ve hoşgörü için teşekkürler. Levent Abi ileti 20:02, 21 Eylül 2008 (UTC)

Hocam kontrol ettiğiniz sayfaları "kontrol edildi" diye işaretler misiniz? Güzel görünüyo :) Khutuckmsj 20:26, 21 Eylül 2008 (UTC)

  • Her zaman hocam... --DsMuratileti 20:32, 21 Eylül 2008 (UTC)

Başlık "Nazi Soykırımı" olarak değiştirilsin[kaynağı değiştir]

Başlık "Nazi Soykırımı" olarak değiştirilsin çünkü "Holokost" sadece "Yahudi Soykırımı" için kullanılıyor (Örnek olarak Şalom Gazetesi'nin internet sayfasına bakınız ve birçok başka örneklere). Ayrıca "Holokost" kelimesi Türkçe'de çok nadiren kullanılıyor ve bilinmiyor. Gerçi Türkiye'de halk Yahudilere soykırım yapıldığını da maalesef pek bilmiyor, ama bu ayrı bir konu.

Ayrıca Naziler Yahudiler dışında Çingeneleri, bazı Slavları, sendikacıları, kommünistleri, Sovyet ve Polonyalı askerleri vesaire...öldürdüğünden bu soykırım "Nazi Soykırımı" olarak adlandırılmalı--Kevork Avakiyan

Hepimiz bir görevi üstlenmeliyiz, sana da göğüs göğüse muharebe kaldı :) İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 00:24, 25 Eylül 2008 (UTC)