Kullanıcı mesaj:Jumpeax/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız!
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır!
Bu sayfa Jumpeax/Arşiv 1 adında bir mesaj arşiv sayfasıdır.
Eğer mesajlarınızı arşivlemek istiyorsanız bu bağlantıyı takip edin!

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Jumpeax/Arşiv 1!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --i.e.msj 12:14, 18 Nisan 2013 (UTC)

Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz!
Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --i.e.msj 12:14, 18 Nisan 2013 (UTC)


Medine Şehir Devleti[kaynağı değiştir]

Merhaba Sn.Jumpeax. Oluşturduğunuz Medine Şehir Devleti maddesi, aynı özellik ve içeriğe sahip , Vikipedide mevcut İslam devleti maddesine yönlendirilmiştir. Katkılarınızı, yönlendirilen maddeye yapmanız gerekmektedir. Bilgilerinize, iyi çalışmalar dilerim...Eğitmenmahmut msj 22:01, 27 Nisan 2013 (UTC)

Taşıma yapmayın[kaynağı değiştir]

  • Maddelerin tartışma sayfalarında gerekli tartışma yapılmadan maddeleri uygun gerekçeler olmadan taşıma yapmayın. Bu vandalizm olarak algılanır. Garbino'ya devriyelik şartlarını taşıyor muyum? diye sormuşsunuz. Ancak bu şekilde taşımalar yapmaya devam ederseniz, devriye haklarını asla kazamanazsınız. Sevgiler.--i.e.msj 18:31, 28 Nisan 2013 (UTC)
    Madde taşımanın suç olduğunu bilmiyordum. Eğer suçsa hallederiz. Allah razı olsun İncelemeelemani. Bu imzasız yazı Jumpeax (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    Aman hocam üzerine çok fazla alınacak bir şey değil. Vikipedi hepimizin. Sizi buradan soğutmak gibi bir niyetimde yok. Yeni kullanıcılara ihtiyacımız var. Emin olun tanıdıkça daha fazla seveceğiniz pek çok şey burada mevcut. Bu nedenle sabırla ve tarafsız bir şekilde madde eklemeye devam etmelisiniz. Taşıma yaptığınız maddelerin tartışma sayfalarına bakacak olursanız, taşınması konusunda pek çok kişinin üzerinde anlaşamadığını görebilirsiniz. Ayrıca özür dilenecek bir şey yapmadınız. Saygılar. İyi geceler.--i.e.msj 19:05, 28 Nisan 2013 (UTC)
    Sizin gibi emektar üstadlardan bilgi almak benim için bir şereftir. Teşekkürler. Başarılarınızın devamını dilerim. Bu imzasız yazı Jumpeax (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    Yok kardeşim burada kimse üstad filan değil. Sadece biraz deneyimliyiz o kadar. Dilersen mesaj yazdıktan sonra üst taraftaki kalem simgesine tıklarsan mesajının sonuna imza atabilirsin ( bkz. Vikipedi:İmza kullanımı ). Forum tarzı olanlar Translatewiki'de kullanılıyor ama Vikipedi için uygun olmadığından dolayı henüz buralara uygulanmadı. Ayrıca Vikipedi hakkında dilediğin her konuda hem hizmetlilere hem de benim gibi devriyelere istediğin zaman danışmaktan asla çekinme. --i.e.msj 19:37, 28 Nisan 2013 (UTC)
  • Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim sayın İncelemeelemani

Devriyelik başvurusu şartlarını sağlıyor muyumBu imzasız yazı Jumpeax (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, devriyelik ile ilgili olarakotomatik atama ölçütlerini incelemeniz nasıl bir yolda olduğunuzu size söyleyebilir. Yine aynı ölçütleri sağlamanız halinde devriye olarak görev alabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 20:47, 28 Nisan 2013 (UTC)
Teşekkürler sayın Garbino J.M.P]]

Peygamberimizin doğum tarihi[kaynağı değiştir]

  • Selamlar sayın İncelemeelemani, Peygamberimizin doğum tarihi yaklaşık 570 olarak yazıyor http://tr.wikipedia.org/wiki/Muhammed , Peygamberimizin doğum tarihi 20 Nisan 571 olarak kesindir. Düzeltilmesi gerekmez mi? Teşekkür ederim. Bu imzasız yazı Jumpeax (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    Merhaba, doğum tarihinin hemen yan tarafından görebileceğiniz gibi Cambridge Üniversitesi ve 1998 basımlı Encyclopedia of World History'e referans verilmiş. Yani bilemiyorum ama bu kadar büyük profesörlerin bulunduğu bir çalışma grubundan daha değerli ve 571 yazan bir kaynak bulamam sanırım :). Ancak yine de fikirleriniz varsa, maddenin tartışma sayfasında durumu dile getirebilirsiniz. Saygılar. --i.e.msj 17:53, 29 Nisan 2013 (UTC)
    Sayın İncelemeelemani, İslam Alimleri, Peygamberimizin doğum tarihinin 20 Nisan 571 olarak aynı görüşte savunmuşlardır. Kaynak olarak İslam Alimleri alınmalı, Teşekkürler Bu imzasız yazı Jumpeax (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
    Böyle söyleyeceğinizi tahmin ediyordum :). Çünkü buraya başlayana kadar bende sizin gibi düşünüyordum. Fakat Vikipedi'nin kendi kural ve politikaları vardır. İslam alimlerinin fikirlerini yazılı olarak bir kitap, dergi, internet sitesi vb. yerlerden doğruladıktan sonra sık tartışmalara konu olan bu maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Emin olun uygunsa kimse bu isteğinizi asla geri çevirmeyecektir. (Bu arada sanırım imzanızda sorun var.) --i.e.msj 20:32, 29 Nisan 2013 (UTC)

İtirazınız nedir?[kaynağı değiştir]

Tartışma:Muhammed#mekkede oligarşik yönetim

yorum içeren şey itiraz noktanız nedir? bir izah eder misiniz. ben buradaki bilgileri yazmak istiyorum. yorumlu bir yer varsa tekrar düzenleriz.

--Qwl ye yaz 15:11, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Canım kardeşim aşağıda Hicret bölümünde hepsi detaylıca anlatılmış. Ama eğer onu da yazacaksa anlam karmaşasını gider. İyi çalışmalar. J.M.P]]

ben senin kardeşin falan değilim. böyle hitapları bana karşı kullanmayın lütfen. ayrıca emir kipi ile konuşmayınız.

itiraz ettiğiniz şeyi söyleyin? Yorum diye itiraz ettiğiniz nedir?

hicret bölümünün aşağıda detaylıca anlatılması gerekiyor zaten. girişte yazan bütün bilgiler zaten aşağıda detaylıca yer alıyor. Giriş bölümü bir nevi kısa özet bilgileri içerir. İngilizce sayfada çok daha geniş bir giriş var.

Anlama karmaşası dediğiniz nedir? Her şey basit cümlelerle yazılmış. Bunlar zaten ortaokulda bile bilinen genel kültür bilgileri. Neyi anlamadınız?

Ayrıca itirazınızı tartışma sayfasında yazınız. yukarıda bağlantısı var.

İtirazınız devam etmiyorsa eski haliyle madde gelişmeye devam edecektir.--Qwl ye yaz 17:50, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Ayrıca yorum olarak gördüğünüz veya kaynak istediğiniz yer varsa ona göre kaynak belirtilmeli notu giriniz.--Qwl ye yaz 17:54, 1 Mayıs 2013 (UTC)

eee hem peygamberimizin hayatını yazıyorsun hem de kardeşin falan değilim diyorsun. Müminler kardeştir hadisini unuttun mu canım kardeşim :)

Ayrıca yatağına Ali'yi yatırıp Medine'ye gitti bilmem ney bunlar biraz küçük kalan cümleler, o o olayın çok ayrıntıları var, lütfen buna göre davranınız. Teşekkürler sayın Qwl [[J.M.P]]

Peygamberimizin hayatını yazmam bu şekilde konuşmayı gerektirmez. Müminler kardeştir bir durum tesbitidir. Günlük hayatta ve burada bu şekilde hitap etmeyiniz. Benim gözümde laubalilik ve din istismarı yapan kişilerin kullandığı bir ağızdır, laflardır.

itiraz ettiğiniz şey nedir? Yorum diye itiraz ettiğiniz nedir?

Orada iki cümle var. İlk cümle Mekkede ki durumun ve yaşamın peygamberimizin yaşamına etkisi ve suikast girişimine kadar olan sebepler ve gelişmeler.

İkinci cümle de Hicret ile ilgili cümle. Görüyorum ki buraya takılmışsınız. Bu olay çok önemli bir olaydır. Hicretin bu suikast girişiminden kurtulmak için olduğunu ifade etmek gerek. Diğer türlü çok pasif bir cümle oluyor ve yaşanan olayı ifade etmekten çok uzak.--Qwl ye yaz 05:24, 2 Mayıs 2013 (UTC)

Tabi sayın Qwl kullanıcısı buyrun düzenleyin [[J.M.P]]

Düzenlemelerimi "vandalizm" olarak nitelendirerek geri almışsınız. Tekrarında hakkınızda şikayet başlatacağım.--Abuk Sabuk 16:19, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Neden, benim düzenlemelerinizi geri almaya hakkım yok mu? sayın ABUK SABUK kullanıcısı [[J.M.P]]

madde içeriklerini gerekçesiz olarak boşaltmayın lütfen ve vikipedi ilkelerine ve en başta da VP:TBA'ya bir göz atın. --kibele 16:34, 8 Mayıs 2013 (UTC)

eee böyle tarafsız bakış açısı mı olur? Peygamberimize hakaret edenlerin çalışmaları koyulmuş, hrıstiyanların bilmem ateistlerin olmaz ki böyle [[J.M.P]]


  • Merhaba sayın İncelemeelemani, Buca maddesine bazı fotoğraflar eklemek istedim. Fakat telif hakkı ihlalini gerekçe gösterip geri almışsınız. Açıklayabilir misiniz? J.M.P]] Jumpeax ye yaz
    Merhaba, bu sorunuza şaşırdım. Çünkü eklediğiniz resimler size ait değildi ve telifliydi. Silinmesi için işaretlemiştim ve söz konusu resimler silinmiş. Aslında size {{Telif hakkı}} uyarısını gönderecektim. Fakat iyi niyetinizden şüphe etmediğim ve daha önce de telif hakkı ile ilgili uyarı almış olmanız nedeniyle söz konusu uyarıyı mesaj sayfanıza eklemedim. Umarım anlatabildim. Teşekkürler.--i.e.msj 17:52, 11 Mayıs 2013 (UTC)
  • Teşekkürler sayın İncelemeelemani J.M.P]] Jumpeax ye yaz

Başvurunuz bir hizmetli tarafından en kısa zamanda değerlendirilecektir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:16, 12 Mayıs 2013 (UTC)

  • Madde ile ilgili yine tartışma yaşamayalım. Teşekkürler sayın Qwl J.M.P]] Jumpeax ye yaz

Vandalizm kabul edilen değişiklikler yapıyorsunuz. Yukarıda --Abuk Sabuk da uyarmış ben de uyarıyorum. Bir daha ki seferde şikayet başlatacağım.

İyi çalışmalar--Qwl ye yaz 19:08, 13 Mayıs 2013 (UTC)

  • Değişiklik yapmakta özgürsünüz. Fakat ben ne zaman düzenleme yapsam siz de benim düzenlemelerimi biraz değiştirip tekrar kaydediyorsunuz. Lütfen yapmayalım ve özgün bilgiler ekleyelim. Size de iyi çalışmalar. Başarılarınızın devamını dilerim sayın Qwl J.M.P]] Jumpeax ye yaz

devriyelik başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Katkılarınız beyaz liste için yeterli, ancak devriyelik için vandalizmle savaşım konusunda deneyim aranıyor. Başvurunuz bu yöndeki çalışmalarınıza koşut bir hızla sonuçlandırılacaktır. İyi vikiler. --Superyetkinileti 18:33, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba.Sn.Jumpeax. Devriyelik için başvurunuzla ilgili olarak gerek Şuradaki notlardan/yazışmalardan ve gerekse kişisel İzleme listemden anladığım kadarıyla başvurunuzun sonucunu merakla beklemekte, bu sebeple de bürokratlarımızdan/yetkililerden sonucun ne olduğunu/olacağını zaman zaman öğrenmeye çalışmaktasınız. Devriye olmanızı gerçekten arzu edenlerden biri olarak sizinle (iyi niyetimle) şunu paylaşmak isterim: Öncelikle şunu belirteyim; başvurunuzun reddini müteakiben bir ay geçmeden tekrar başvuruda bulunmuşsunuz. Redde gerekçe olan hususların çok kısa sayılabilecek bir zamanda giderilmiş olması takdir edersiniz ki, pek mümkün gözükmeyebilir (Bana göre). Bekleme sürecinde topluluktan görüşler alınır ve en önemlisi katkılarınız, çalışmalarınız takip edilir. Kanaat oluştuğunda da başvurunuz sonuçlandırılır. Gelelim asıl önerime: Lütfen bu konuya odaklanmadan, moralinizi de bozmadan katkılarınızı devam ettiriniz. Selam ve sevgilerimle. İyi çalışmalar dilerim...Eğitmenmahmut msj 11:56, 26 Mayıs 2013 (UTC)
  • Çok teşekkürler sayın Eğitmen Mahmut, elbette uygun görürseniz devriye olup özellikle vandalizmle savaşım konusunda katkılar sağlamak istiyorum. Önerilerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim. J.M.P]] Jumpeax ye yaz
  • Merhaba sayın İncelemeelamani, benim devriyelik başvurusu ne zaman onaylanır? J.M.P]] Jumpeax ye yaz
Hiç bir bilgim yok. Fakat; neden otomatik terfi sistemi için uğraşmıyorsunuz? --i.e.msj 20:16, 1 Haziran 2013 (UTC)

Muhammed maddesinde wikilink kullanımı[kaynağı değiştir]

Sayın Jumpeax, Muhammed maddesinde çogu dini kökenli kelimeyi wikilink haline (değişiklik özetlerine yönlendirme yazdığınız durum) getirdiğinizi farkettim. Bu maddeyi okunması zor bir hale getirebilir. Benim bildiğim kadarıyla, ve yaygın olan kullanım, bir bölümde geçen ilk kelimeye wikilink ile bağlantı verilir. Sonraki kelimeler normal yazılır. Mesela giriş bölümünde geçen ilk İslam kelimesine wikilink vermeniz yeterlidir. Bir de 'insan' gibi manası bilinen kelimelere wikilink gereksiz diye düşünüyorum. Ama kullanmak isterseniz takdir sizin. Saygılar. | ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 07:04, 2 Haziran 2013 (UTC)

  • Aslında haklısınız, fakat anlaşılması daha kolay olur diye düşündüm, isterseniz siz wikilinkleri düzenleyebilirsiniz. Teşekkürler. J.M.P]] Jumpeax ye yaz

beyaz liste ve devriyelik[kaynağı değiştir]

  • Merhaba sayın Eğitmen Mahmut devriye olamasam da en azından beyaz listeye alınamaz mıyım? J.M.P]] Jumpeax ye yaz

Merhaba. Kullanıcı hesabınız dahilinde yaptığınız katkılarınızın sayısı an itibariyle| bu sayaçta yer almaktadır. Sistemin kullanıcıları otomatik olarak devriyelik grubuna terfi ölçütleri de şurada [1] belirtilmiştir. Durum değerlendirmesi yapıldığında otomatik olarak devriye gurubuna terfi etmeniz için çok az sayıda katkı yapmanız gerekiyor. Kıymetli katkılarınızı bekliyoruz. İyi çalışmalar..Eğitmenmahmut msj 19:08, 2 Haziran 2013 (UTC)

Beyaz listeye alınmanız[2] hayırlı olsun. İyi çalışmalar..Eğitmenmahmut msj 19:48, 2 Haziran 2013 (UTC)
  • Yardımlarınız ve ilgilenmeniz için çok teşekkür ederim sayın Eğitmen Mahmut J.M.P]] Jumpeax ye yaz

Merhaba. Sözkonusu madde için koruma şimdilik gerekli değil. Benzer istekleriniz için şu sayfayı da kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 06:11, 4 Haziran 2013 (UTC)

Haç/hançer[kaynağı değiştir]

Selamlar. Konuyla ilgili olarak şuradaki yazışmaları okuyabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:15, 7 Haziran 2013 (UTC)

  • Merhaba Rapsar, ne kadar da tipografi de ölümü sembolize etse de Müslüman komutanların yanında kullanılmamalı diye düşünüyorum. Ayrıca yanlış anlaşılmaya sebebiyet verir. Fakat yine de siz bilirsiniz. Teşekkürler. J.M.P]] Jumpeax ye yaz
Evet, verebiliyor. Ancak elden gelen bir şey de yok :) Çatışmada ölüm maddesine konuyla ilgili, kaynaklı bilgiler eklenirse az da olsa bu karışıklığın önüne geçilecektir. Bir de tabi şablon adını Türkçeleştirmek lazım ki kullanırken rahatlık olsun :) Bunu da yapıyorum şimdi ben.--RapsarEfendim? 18:32, 7 Haziran 2013 (UTC)
Merhaba. Elbetteki olur. 16. yüzyılda yaşamış. Bugüne kadar telif hakkı mı kalır. Benzer bir durumla ben de geçmişte karşılaşmıştım. ŞURAYI incelerseniz size bu konuda yardımı olur sanırım. Haydi kolay gelsin...Eğitmenmahmut msj 20:32, 8 Haziran 2013 (UTC)
  • Teşekkür ederim Eğitmen Mahmut, şiiri ekleyeceğim. J.M.P Jumpeax ye yaz
  • Merhaba sayın Eğitmen Mahmut, Pir Sultan Abdal maddesine, Pir Sultan'ın şuradaki resmini eklemek istiyorum commonsa, fakat telif hakkı ihlali olacak, bana yardımcı olur musunuz? Teşekkürler... J.M.P Jumpeax ye yaz
Merhaba sayın Jumpeax. Bahsettiğiniz sitenin telif konusunda yaptığı açıklama oldukça açık ŞURADA. O yüzden bu tür yerlerden hiç bir şey alamıyoruz. Zaten bu konudaki politikamız oldukça açık. Bilgilerinize, hayırlı çalışmalar...Eğitmenmahmut msj 21:48, 9 Haziran 2013 (UTC)
  • Yok, bağırdığımdan değil, az zamanım vardı hızlı yazdım. --Vitruvian (mesaj) 20:17, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Kusura bakma ama emir verir gibi konuşuyorsun ayıp oluyor. J.M.P Jumpeax ye yaz
  • O zaman pardon. İyi çalışmalar. --Vitruvian (mesaj) 20:41, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Estağfurullah sayın Vitruvian, size de iyi çalışmalar dilerim. J.M.P Jumpeax ye yaz

Merhaba Jumpeax. Şikayet sayfasında yazdığım şeyler üzerine sizin de bir düşünmenizi rica ederim. Sizin dininize, politik görüşünüze ve şahsınıza hakaret olduğunu ve bunu ısrarla yaptığımı söylemişsiniz. Lütfen bunları linkleriyle bana gönderin ya da şikayet sayfasına yapın. Açıkçası politik görüşlerinizle uyuşmuyorum, bir dine de inanmıyorum. Ama bunları aktarmam-yaymam gereken yer vikipedi değil. Facebook'ta Twitter'da bunu yapabilirim. Benim tartışmayı nereden başlattığımı ve sizin bunu nereye götürdüğünüzü incelemenizi ve tarafsız yaklaşmanızı rica ediyorum incelemeniz esnasında. Ha bir ek daha. Bakın sizinle resmi bir üslupta konuşuyorum, aynı şekilde karşılık bekliyorum. --Veryaz bana 22:19, 10 Haziran 2013 (UTC)

  • Size de merhaba sayın kardeşim, fakat beni küçük düşürdünüz ve bir takım iftiralar attınız. Asıl benim sizi şikayet etmem gerekirken siz beni şikayet ediyorsunuz. Facebook, twitter aracılığıyla yaptınız bir takım hakaret içerikli metinler şahsınızı ilgilendirir. Teşekkür ederim. J.M.P]] Jumpeax ye yaz
Beni şikayet etmekte geç kalmadınız hala bu hakkınız var. Buyrun edin. --Veryaz bana 22:23, 10 Haziran 2013 (UTC)
Bu arada sayfanıza bakıyorum ve derhal sulh ceza mahkemesi işlemlerini başlatacağım. Deistim dersin inanmadığın dine hakaret edersin. J.M.P]] Jumpeax ye yaz
Buyrun başlatın beyefendi. Sizi tutan yok. Da merakımı mazur görün, ne diyeceksiniz orada? Bu kullanıcı dine inanmıyor mu?--Veryaz bana 22:27, 10 Haziran 2013 (UTC)
İstediğiniz inanca sahip olabilirsiniz kimse karışamaz fakat bu size sayfa açıp diğer dinlere hakaret etme imkanı vermez. Ben senin ananın fotoğrafını çekip internette yayınlasam hoşuna gider mi ha? Bu arada sayfanızı sulh ceza mahkemesine derhal şikayet edeceğim. J.M.P]] Jumpeax ye yaz
Kolay gelsin. Umarım edersiniz. Bu aralar canım sıkılıyordu. --Veryaz bana 22:37, 10 Haziran 2013 (UTC)
Aslında senle uğraşmak istemem fakat işin içinde alemlere rahmet peygamberimiz (s.a.v) olunca iş değişiyor. Ayrıca bu konulara neden girdiğimi ve sizle neden tartıştığımı da pek çözemedim. J.M.P]] Jumpeax ye yaz
Uyarı
Uyarı
Lütfen diğer kişilere karşı kişisel saldırıda bulunmayınız. Vikipedi'nin kişisel saldırılara karşı bir politikası mevcut olup bazı durumlarda, kişisel saldırıda bulunan kullanıcıların Vikipedi'de değişiklik yapmaları hizmetliler tarafından engellenebilir. Diğer kişiler ve katılımcılar üzerine değil, içerik üzerine yorum yapınız. Lütfen sorunları uygun şekilde çözmeye çalışınız. Teşekkürler.--Garbino ileti 10:39, 11 Haziran 2013 (UTC)


  • O mu bana ben mi ona ? İyice araştırırsanız kimin kime kişisel saldırıda bulunduğunu anlarsınız. J.M.P]] Jumpeax ye yaz
  • Beyaz listeden çıkarılma nedeniniz son değişikliklerinizin vandalizm olarak algılanabilecek nitelikte oluşudur. Lütfen şu sayfayı yeniden inceleyiniz. --Superyetkinileti 11:44, 11 Haziran 2013 (UTC)
  • Selam, yeni bir kullanıcı olduğunuzu fark ettim. Burada İslam ile ilgili sayfalarda İslam dinine veya peygamberlere hakaret edilmesine hiç kimse izin vermez. Buna izin verilemeyeceğinin garantisi kurallarda mevcut. Her şey kaynağı ile beraber yazılmak zorunda, özellikle din, cinsellik, milliyet vd. geniş kesimlerce hep hararetle tartışılmış konularda bu böyledir. Kullanıcıların düşünceleri ve inançları farklı olabilir. Lütfen bunlarla ilgili yorumlardan kaçının. Yani Zaten senin Allah'tan korkun yok, mahkemeden mi olacak canım? Peygamber Efendimiz ile ilgili hakaretler yazdığını söyledin facebook hesabında, ver hesabını da sulh ceza mahkemesinde görüşelim seninle, ebu cehil seni gibi çıkışlar önce size sonra karşınızdakine sonra topluluğa zarar verir. Maddelere yazacaklarınızı güvenilir kaynaklara dayandırarak dilediğiniz şekilde tarafsız bakış açısıyla yazabilirsiniz. Ama inanmayan insanlara ebu cehil demek ya da bu şekilde davranmak biliyorsunuz ki sadece buranın kuralları ile değil, İslam inancına da ters düşüyor. Bu nedenle bence Veritas'a bir özür borçlusunuz. Şikayet sayfasında Veritas ile ilgili düşüncelerimi de dile getirdim. Bence beddua etmek de pek yakışık alan şey değil. Sulh ceza ile ilgili tehditlerinizi geri alıp , kuralları bilmediğinizi ifade ederseniz ve işe kuralları baştan incelemekle başlarsanız her şey daha iyi olur düşüncesindeyim. Umarım bir orta yol bulunabilir. Kolay gelsin. --Boyalikus (mesaj) 17:54, 11 Haziran 2013 (UTC)
Selam, görüşleriniz için teşekkür ederim. eşcinsellik diğer yandan bazen genetik, bazen psikolojik nedenleri olan, bazen sarsici bir olay sonrasinda (tecavuz vs.) ortaya cikan bir sapmadir. kisi bundan rahatsiz olmayabilir, bu onun hayatini, ruh sagligini zedelemiyor olabilir, o ayri. ama bir anomalidir bu. yani sanki herkesin önünde secenekler var, isteyen heteroseksuel, isteyen homoseksuel, isteyen biseksuel oluyor, hangisini begenirsen onu seciyorsun gibi bir durum varmis gibi acayip bir havaya girmis durumda insanlar. escinsellik dogal bir şey degildir. tersine, tamamen dogaya ters bir olgudur. escinsellik bir tercih de degildir. olsa olsa bir "durum" olarak tanimlanabilir, escinselsindir ya da degilsindir, "tercih ederek" bilincli bir sekilde escinsel olamazsin. ve lutfen yanlis anlasilmasin, soylemek istedigim sey de yalnizca bu, yoksa escinselleri yargilamak (ki basta dedigim gibi kisiden bagimsiz bir sekilde gelisen bir durumdur kendisi) asagilamak ya da hor gormek gibi bir tavir icerisinde degilim, kendileriyle hiccbir problemim yok, severim, sayarim. benim asil soylemek istedigim, durumun, tavuk kofte mi guzel doner mi, siyah mi yoksa pembe mi gibi tercihsel bir sorunsala indirgenmesinin cok yanlis oldugu.. tercih denen sey olsa olsa kendini hala erkek hisseden "travesti"lerin bu sekilde para kazanmaya karar verdiklerinde yaptiklaridir.. Dine gelince ise çevre edinmeye çalışan birtakım kişilerce kullanılan İslam'ı ve hz.peygamberi aşağılama faaiyetleridir bunların yaptıkları.mesela her gün ne halt yediğini aslında hiç merak etmediğimiz insanların miraç kandili için bakın ben bugün namaz kılmıyorum içki içiyorum öyle kutluyorum ehehe dedikleri dedikleri tespit edilmiştir.buradaki amaç islamı ve adetleri saçma bulduğunu insanların gözüne sokup bir gruba ait olma çabasıdır.aslında islam dinine mensup olanlar da bir grubu oluşturur olmayanlar da.bu özgürlük değil sürüyü takip etme güdüsüdür.insanların inançları konusunda hassas olmayı saygılı davranmayı gerektiren hümanizm de burada varlığını yitirmiştir. Ayrıca haksız yere beyaz listeden de silinmiş bulunmaktayım.J.M.P]] Jumpeax ye yaz
Söylediklerinize katılmıyorum ama eğer böyle düşünüyorsanız yani saygı duyuyorsanız "adam gay kaçın beyler" gibi bir cümleyi neden sarfettiğinizi merak ediyorum ? İşte bu nedenle ben şikayet sayfasında ilk başta yaptığım alıntıyı tekrar edeyim, bu her iki taraf için de geçerli : "İnsan, kendi samimiyetinin altını çizmeye kalkıştı mı, ister istemez üstünü de çiziyor. Samimiyet, mahremiyetle mukayyet olsa gerek." Kolay gelsin. --Boyalikus (mesaj) 18:33, 11 Haziran 2013 (UTC)
Elbette ki katılıp katılmamak size kalmış. Sizin görüşünüz. Birine karşı ettiğim laftan dolayı özür dilemeye de hazırım ve özür diliyorum. J.M.P]] Jumpeax ye yaz
  • Merhaba Sn.Jumpeax. Öncelikle olup bitenlerden dolayı üzüntümü ifade etmek isterim. Çok üzüldüm. Geçmiş olsun. Ayrıca, özür beyan etmenize de sevindim. Bu konuda engeli veren hizmetli Kibele ve diğer hizmetlilerden Mukaddime arasında geçen mesajlaşma dikkatimi çekti. Sizinle paylaşmak istedim. ŞURADA Konuşmalarında size atfen: " ...tehdidi geri aldığına ilişkin bir ifade göremedim. olursa değerlendiririz. kolay gelsin. kibele 22:51, 12 Haziran 2013 (UTC) " ifadesini kullanmış [3] Hatırlatmak istedim, bilginize...Eğitmenmahmut msj 11:56, 13 Haziran 2013 (UTC)
  • Merhaba sayın Eğitmen Mahmut, ilginiz, alakanız için teşekkür ederim. Linkleri inceledim ve evet yasal tehdidimi geri aldım. Zaten yasal tehdit yapmak istemezdim ama bir anlık öfkeyle oldu. Vikipedi'de beyaz listeye kadar alınmışken engellenmek beni de üzdü. Ayrıca elimden geldikçe değişiklik yapmayı, yeni bilgiler eklemeyi çok seviyordum ve buna baya bir emek harcıyordum. Fakat ben bir kez daha özür diliyorum ve aslında suç bende değil, şikayeti başlatan şahıstadır. Detaylıca incelendiğini takdirde böyle olduğu da görülecektir. Ben yine de Veritas'a uzlaşmacı bir mesaj attığım halde karşılık alamadım ve zaten öfke besliyormuş. Yine de bu tavırlarımdan dolayı Veritas'tan da ve diğer kullanıcılardan da özür dilerim. Teşekkür ediyorum sayın Eğitmen Mahmut... J.M.P]] Jumpeax ye yaz
  • Tekrar merhaba Sn.Jumpeax. " özür dilemek erdemdir" ifadesini önemsediğiniz ve gereğini yaptığınız yukarıdaki mesajınızda apaçık ortada. Bu doğrultuda ifadelerinizin dikkate alınarak

gereği yapıldığı da şurada . Azim ve kararlılıkla katkı yapmaya çalışıyorsunuz. Lütfen diğer kullanıcılarla iletişimde olsun, tartışma ortamlarında olsun serin kanlılıkla, nezaket kurallarını asla terketmeden ve herşeyden önemlisi vikipedi politika ve yönergelerini , Vikipedinin ne olup ne olmadığını çok iyi inceleyerek çalışmalarınızı bundan böyle sürdürmenizi öneririm. Kolay gelsin, iyi çalışmalar..Eğitmenmahmut msj 13:10, 23 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba, sayın Eğitmen Mahmut, katkı yapmayı ve yeni bilgiler eklemeyi seviyorum. Fakat arada sırada diğer kullanıcılarla anlaşamadığımız bir takım konular olabilir, bunu da sizin dediğiniz gibi nezaketle çözmeye çalışıyorum. İlginiz, alakanız, önerileriniz için teşekkür ederim sayın Eğitmen Mahmut, size de iyi çalışmalar... J.M.P Jumpeax ye yaz

beyaz liste üyeliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, sayın Eğitmen Mahmut, yeniden beyaz listeye alınmam ne kadar sürer? J.M.P Jumpeax ye yaz

Merhaba. Yeniden BL alınmanız hakkında bir şey söylemeye yetkili değilim. Ancak çalışmalarınız, tutum-davranışlarınız çok önemli. Sizin yerinizde olsam, bu hususlara dikkat eder, devriye olurdum. Kim bilir belki de ileride topluluğun güvenini kazanır, hizmetli olursunuz. Lütfen bu konulara kafanızı takmayın, kıymetli katkılarınızı bekliyoruz. İyi çalışmalar :)...Eğitmenmahmut msj 19:25, 24 Haziran 2013 (UTC)
Aslında devriye olup vikipediye büyük katkılar sağlamak isterim. Fakat biraz daha yol var galiba. :) Teşekkür ederim sayın Eğitmen Mahmut, Size de iyi çalışmalar dilerim... J.M.P Jumpeax ye yaz

Merhaba syn. Eğitmen Mahmut, Kazak Abdal Maddesine kategori ekledim. İnceleyebilir misiniz? Teşekkürler. J.M.P Jumpeax ye yaz

Bir de şu maddeyi Yağmur Ün SAS adayı gösterdim. Bunu da inceleyebilir misiniz? :) Teşekkür ederim. J.M.P Jumpeax ye yaz
  • Merhaba. Her iki maddeyi de inceledim.
  1. Şu madde, Şuradan da anlaşılacağı üzere telifliymiş gibi gözüküyor. İsterseniz tekrar gözden geçirin ve kendi öz cümlelerinizi kullanarak maddeyi oluşturmaya çalışın lütfen. (Şayet o zamana kadar telif gerekçesiyle madde silinmezse) Daha sonra kategorilerini birlikte eklemeye çalışırız.
  2. Şu maddeye gelince: Şuradan da anlaşılacağı üzere kişinin oyuncu olduğu açık. Şayet kaynak belirtilmediğinden dolayı SAS'a taşıdıysanız, o zaman diğer oyuncularla ilgili açılmış maddeleri de taşımamız gerekecek :). Böyle bir şey yapmamız da mümkün değil. Keşke SAS'a taşımadan sorsaydınız. Bir maddeyi SAS 'a taşımak için biraz daha deneyim edinmeniz, işlem yapmaktan ziyade bir hizmetli veya devriye ile bu tür konular hakkında mesajlaşmanız, daha yerinde olur diye düşünüyorum. İyi çalışmalar...Eğitmenmahmut msj 17:17, 26 Haziran 2013 (UTC)
Teşekkür ederim syn. Eğitmen Mahmut, Kazak Abdal maddesini tekrardan düzenleyeyim. Şu ikinci maddede de sadece kaynaksız olmasının yanısıra içeriğinin çok kısa olmasından SAS'a taşımak istedim. Fakat yine de siz daha iyi bilirsiniz. Size de hayırlı çalışmalar. J.M.P Jumpeax ye yaz

Tekrardan merhaba sayın Eğitmen Mahmut, Mishukdero kullanıcısının sayfasını SAS'a taşır mısınız? Bariz bir şekilde terörizm ve bölücülük propangandası yapmakta. Teşekkürler. J.M.P Jumpeax ye yaz

  • Merhaba. SAS'dan önce Şuradaki politikada da belirtildiği gibi " Vikipedi'nin amaçlarıyla örtüşmeyen, katkıda bulunmayan içerik kullanıcı sayfalarından silinebilir. " hükmü gereği, ilgili kullanıcı uyarılabilir. (Zaten önceden bu konuda bir kullanıcı tarafından uyarılmış ) Tekrar nezaketen uyarılabilir veya önceden uyarıldığı için doğrudan hakkında Şikayette bulunulabilir. (Çünkü bariz bir şekilde saldırı/vandalizm mevcut )Burada görüşülüp kararlaştırıldığından sonra SAS'a konuyu taşımak en doğrusu. Çünkü kullanıcı sayfalarını diğer maddeler gibi değerlendirmek mümkün değil. Biraz daha esneklik tanınıyor. O yüzden bu sayfalara hemen {{sil|}} şablonu eklemek veya {{kopyala:sas}} şablonu eklemek tercih edilmemeli. Sonuç itibariyle siz de (gerekçenizi açıklamak kaydıyla) bu anlamda işlem başlatabilirsiniz/yapabilirsiniz. Dilerim konuyu açıklayabildim. İyi çalışmalar dilerim..Eğitmenmahmut msj 20:37, 26 Haziran 2013 (UTC)
Kullanıcı hakkında sizin de görüşlerinizi dikkate alarak şikayet başlattım Kullanıcının terörizm faaliyeti yaptığı apaçık ortada. Teşekkürler syn.Eğitmen Mahmut J.M.P Jumpeax ye yaz
" Terörizm " demek doğru olur mu, onun için bir şey diyemem. Haydi hayırlısı...Eğitmenmahmut msj 23:36, 26 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba syn.Eğitmen Mahmut, hakkında şikayette başlatılmış olan Zohak kullanıcısı Fil Vakası maddesinde olduğu gibi maddeleri TBA'ya aldırmadan kendi kafasına göre düzenliyor. Fil Vakası maddesine taraflılık şablonu ekledim. İnceleyip onaylarsanız sevinirim. Teşekkürler... J.M.P Jumpeax ye yaz

Merhaba Sn.Jumpeax. Herhangi bir maddeye {{taraflı}} şablonunu ekleyen kullanıcı, şablonu niçin eklediği ile ilgili olarak o maddenin tartışma sayfasında görüşünü bildirmesi/düşüncelerini açıklaması gerekiyor. Bir anlamda tartışma başlatmış oluyor. Zaten eklediğiniz şablonun muhtevasında da dikkat ederseniz "kırmızı" bağ mevcuttur. Bu sebeple Tartışma:Fil Vakası sayfasında görüşünüzü bildirmeniz yararlı olacaktır. İyi çalışmalar dilerim..--Eğitmenmahmut msj 14:08, 27 Haziran 2013 (UTC)
Estağfurullah. Abartmayın lütfen :) Hediyeniz için çok teşekkür ederim, çok memnun oldum. Bu arada serin kanlılıkla olmak şartıyla " durmak yok, yola (çalışmaya) devam". Hayırlı geceler dilerim.--Eğitmenmahmut msj 21:22, 27 Haziran 2013 (UTC)

Yeni hazırladığınız kul.ve mesaj sayfanız çok güzel olmuş. Herhangi bir yanlış anlaşılmama açısından özellikle siyasi anlamda resim ve amblem buralarda kullanmıyoruz biliyorsunuz. Bu konuya da dikkat ederseniz, tepki almaz ve bir sıkıntı yaşamamış olursunuz. İyi geceler.--Eğitmenmahmut msj 21:30, 27 Haziran 2013 (UTC)

Tabi ki kaldırırım. Bir de Muhammed maddesini kaliteli madde adayı gösterdim. Katılırsanız sevinirim. İyi çalışmalar sayın Eğitmen Mahmut. J.M.P Jumpeax ye yaz 21:42, 27 Haziran 2013 (UTC)

merhaba, daha önce bilgilendirildiğiniz ve uyarıldığınız halde kişisel yorumlar yapmayı sürdürdüğünüz için kısa süreyle engellendiniz. vikipedinin amaçları ve ilkeleri ve diğer kullanıcılarla iletişim konularında eleştirileri de gözönünde bulundurarak ilerleyeceğinizi umuyorum. --kibele 09:23, 28 Haziran 2013 (UTC)

Birşey yapmadım ama neyse madem öyleyse sağolun. Ayrıca biraz adaletli davransanız herşey çözüme kavuşacak. J.M.P Jumpeax ye yaz 11:07, 28 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. Koruma şu an için gerekli değil. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 19:47, 28 Haziran 2013 (UTC)

  • Teşekkür ederim syn.Superyetkin. size de iyi çalışmalar... J.M.PJumpeax'a mesaj gönder 11:18, 29 Haziran 2013 (UTC)

Merhabalar, yaklaşık iki kez aynı konudaki kişisel yorum ve söylemleriniz nedeniyle engellendiniz ve engelinizin açıldığı gün, yeniden aynı söylemleri sürdürdüğünüzü görüyorum. Lütfen, ansiklopedik katkılarda bulunmak için Vikipedi'yi kullanının. Kişisel yorum, görüş ve söylemlerden sakının. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 21:57, 30 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. Kusura bakmayın, uzak durmaya çalışıyorum. Size de iyi çalışmalar. Sağolun. J.M.P Jumpeax ye yaz 22:11, 30 Haziran 2013 (UTC)

"Kamâl Atatürk" sayfasına taşıma[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, önemli değişiklikler yapmadan önce, mevcut tartışmaları okumanızı ve topluluğun fikrini almanızı tavsiye ederim. Utku Tanrıveremesaj 15:04, 20 Haziran 2013 (UTC)

Topluluğun fikri dışında somut belgeler dahi olsa bile yine topluluğa mı sormak lazım? Viki somut belgeleri gözardı ediyor o zaman. Topluluk belge ve delilleri varsayalım ki çürütemese de ezdi geçti bu sefer vikinin doğruluğu tartışmalı olmaz mı?REDKAYAmesaj 15:38, 29 Haziran 2013 (UTC)

  • Bu durumda yaygınlığı ve bilinirliği gözardı etmiş olursunuz. Sizce insanlar hangi anahtar kelimelerle arama yaparlar bu konuda? İlgili maddenin tartışma sayfasını okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 15:05, 30 Haziran 2013 (UTC)
Atatürk'ün T.C.Nüfus Cüzdanında kayıtlı ismi Kamâl Atatürktür. da anlaşılacağı üzere madde Kamâl Atatürk olarak taşınması gereklidir. Çünkü kendisi dahi Mustafa ismini kullanmamış ve reddetmiştir. J.M.P Jumpeax ye yaz 22:29, 30 Haziran 2013 (UTC)
Gösterdiğiniz nüfus cüzdanını yıllar yıllar önce gördüm, inceledim, özümsedim ve sindirdim. Yazdıklarınızdan anlaşıldığı kadarıyla sizden de önceki mesajlarımı ve ilgili tartışma sayfasını okumanızı rica etmek durumundayım. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 22:32, 30 Haziran 2013 (UTC)
Halk arasında bilinen adını mı yoksa nüfus cüzdanında yazan adını mı kullanmalı? Muhammed sayfası o zaman neden Hazreti Muhammed olarak taşınmıyor. O öyleyse bu da öyle olmalı. Ama vikipedi tarafsız tabi. neyse iyi çalışmalar... J.M.PJumpeax ye yaz 22:38, 30 Haziran 2013 (UTC)
"Kamâl Atatürk" ve "Kemal Atatürk" yazımları ile, "Muhammed bin Abdullah" (Yanlış olmadı umarım.) ile "Hazreti Muhammed"in taraflılık bakımından birbiriyle denk örnekler olması mümkün değil. Atatürk örneğinde taraflılığa dair hiçbir unsur yok. Tavsiyem, "hazret"in ne olduğundan yola çıkararak bu konuyu değerlendirmeniz olacaktır. Bir de, bu gibi konuları mesaj sayfalarında değil, ilgili maddenin tartışma sayfalarında konuşursak daha çok kişi okur, katılır ve böylelikle daha çok kişinin paylaşımlarıyla oluşan uzlaşı daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Tekrar iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 22:42, 30 Haziran 2013 (UTC)

Selam Jumpeax, Kullanıcı sayfanda kullandığın "AKP" logosu ADK dosyası olduğu için kaldırman gerekiyor. (Aguzer)78.185.90.239 13:23, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba, logoyu kaldırdım. Teşekkürler. J.M.P Jumpeax ye yaz 13:26, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

  • merhaba, kullanıcı sayfanız Vikipedi:Kullanıcı sayfası'nda yazanlara göre uygun olmadığını düşünüyorum. Bir siyasi görüşü destekleyici olan propagandavarî içeriği çıkarmanızı rica ediyorum. Vikipedi, siyasi propaganda aracı olarak kullanılmamalıdır. --Mskyrider ileti 06:37, 2 Temmuz 2013 (UTC)
O zaman homofobi propagandası yapan şu kullanıcıyı da uyarın. Ondan sonra beni uyarın. J.M.P Jumpeax ye yaz 12:07, 2 Temmuz 2013 (UTC)
Kullanıcı sayfanızdan siyasi propaganda amaçlı cümleyi Vikipedi:Kullanıcı sayfası'nda yazanlara uygun olarak çıkarttım. Lütfen Vikipediyi siyasi propaganda amaçlı olarak kullanmayınız. --Mskyrider ileti 13:47, 2 Temmuz 2013 (UTC)
Şu kullanıcının ki tamamen ahlak dışıdır. Benim sevdiğim liderin fotoğrafını koymam mı propaganda oluyor? Yoksa onun yaptığı LGBT propaganda olmuyor mu? Lütfen ön yargı ve ayrımcılık yapmayın. J.M.P Jumpeax ye yaz 18:03, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

2 kere engellendiniz, bir kez tarafımdan uyarı aldınız. Ancak, kişisel görüş ve yorumlarınızı aynı konuda dayatmaktan vazgeçmediniz ve anladığım kadarıyla vazgeçeceğiniz de yok. Bu engel sonucunda umarım, kişisel yorumlar yapmaktan vazgeçmiş olarak dönersiniz. --Garbino ileti 13:12, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Koskoca vikipedi'de beni mi buluyorsun o kadar politika ihlali yapanlar varken? Galiba siyasi görüşlerimden ve kişisel görüşlerimden ötürü böyle yapıyorsun. Neyse hayırlısı olsun bakalım. J.M.P Jumpeax ye yaz 13:37, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Ben sizi defalarca uyardım. Hoşunuza gitmeyen yorum kişisel saldırı anlamına gelmiyor. Siz 3 defa engllendiniz bu tutumunuz nedeniyle ve ders almadığınız apaçık. Lütfen saldırılardan vazgeçin sayfama.--Veryaz bana 00:47, 6 Temmuz 2013 (UTC)

  • Siz de benim tartışma sayfaları, şikayet vb. sayfalardaki yorumlarıma saldırıdan vazgeçmeniz dileğiyle hayırlı günler dilerim. J.M.P Jumpeax ye yaz 14:42, 7 Temmuz 2013 (UTC)
  • Selamunaleykum Mahmut Bey, engel almıştım, engel sürem bitti :) Neyse:) Türkçe Kur'an maddesine şuradaki şablon gibi bir şablon ekleyebilir miyiz? Teşekkürler. J.M.P Jumpeax ye yaz 20:08, 9 Temmuz 2013 (UTC)
Aleyküm Selam. Tekrar hoş geldiniz. Dilerim bir daha engel almazsınız. Yeri gelmişken bu konuda iyi niyetinize binâen bir şeyler söylemeden geçemeyeceğim: Lütfen, her tartışma ortamında ansiklopedimizi geliştirmeye yönelik olmayan (özellikle) " çekişmelere " katılmayınız, şahsınıza karşı bir sataşma, hakaret, vs. türü olduğunu düşündüğünüz bir durum varsa, şikayet sayfasını kullanmanız veya bir hizmetliyi durumdan haberdar etmeniz en doğrusu olacaktır.Bu konudaki şahsi düşüncemi paylaşmak istedim:)Diğer bir konu Şu madde tarafınızdan ŞURADA Kaliteli Madde Adayı olarak gösterilmişti. Topluluk söz konusu madde üzerinde görüş bildirmeye devam etmekte, eksiklikleri belirtmektedir. Bir kaç gündür madde üzerinde bazı çalışmalar yaptım. Malum kapsamlı ve hassas bir madde. Bu sebeple doğrulanabilir kaynaklara atıfta bulunmak suretiyle söz konusu madde için zaman ayırırsanız çok iyi olur. Türkçe Kur'an maddesine şuradaki şablonu inceledim. Sayfa korumalı. Bu sebeple şablonu " kopyala-yapıştır-uyarla " usulü ile hemen almamız mümkün gözükmüyor. Ayrıca şablonun uzantıları da kapsamlı anladığım kadarıyla. Epey bir çalışma gerekecek. Diğer kullanıcı arkadaşlardan belki yardım alabiliriz. Öncelikli olarak önerimi dikkate alıp, KMA' daki maddeyle ilgilenirseniz sevinirim. İyi çalışmalar..Eğitmenmahmut msj 21:21, 9 Temmuz 2013 (UTC)

SAM sayfası[kaynağı değiştir]

  • Selam Jumpeax, SAM sayfasını daha fazla meşgul edip şikayet sayfasına dönüştürmemek için buradan yazacağım. Orada hala beni ve bir arkadaşımı avukat olmakla suçluyorsun. Alakası yok, eğer öyle olsaydı Veritas ile tartışmanda "kendimce" ara buluculuk yapmazdım . Henüz çok yeni bir kullanıcısın politikalara hakim değilsin. Lütfen hepsini okuyup anlamaya çalış. Bu seni bir şeyleri bilmemekle suçlamak ya da küçümsemek kesinlikle değil. Sadece yeni kullanıcıların hepsi senin yaptığın hataları yaparlar, ben de yaptım. Orada tartışılan şey kesinlikle özel hayata müdahale ve linçe doğru gidiyor. Devamlı soruyorsun bu resimler midenizi bulandırmıyor mu diye.. Her bunu söyleyişinin ardından Lubunya'nın sayfasına bakıyorum, yoksa bakacağım yok. Mideni bulandırmıyor mu demişsin buradan söyleyeyim. Yüzleri görünmeyen kollarına slogan olan "velev ki ibneyiz....velev ki..." yazmış adamlar kadınlar var. LGBT'ye bağlantı vermiş resim, midemi bulandırmadı. Altında Telaviv de bir gay barda öpüşen adamlar (ki adamın öpüştüğünü dikkatli bakınca görüyorum) var ve midemi bulandırmadı hatta hiçbir şey hissetmedim desem yeridir. Yanında bir kül tablasında sigara yanıyor (kuru kafa , sigaranın kötülüğünden bahsediyor herhalde ?), şu anda bile fosur fosur içtiğimden midem bulanmıyor. Ayıcığın bir sorun olduğunu sanmıyorum. Altında da herhangi bir gazeteyi açtığında "LGBT eylemdeydi" başlığı altında görebilirsin o resmi. Yani bunun sizde takıntı olmasından dolayı homofobik olduğunuz yönünde bir yaklaşımın olması gayet normal. Bakmayın sayfasına, Vikipedi sizin kişisel siteniz olur o zaman benzer hiçbir şeyi barındırmazsınız. Ama bu topluluk ve bu topluluğun oluşturduğu ansiklopedi sizin kişisel düşünceleriniz ve tercihleriniz yönünde hareket etmez. Şikayet sayfasında görüşlerim hala geçerlidir üslubu tartışırız, her şeyi cinsel yönelim noktasında hassaslaştığını tartışırız ama olay hiçbir kusuru olmayan bir sayfanın midemi bulandırıyor noktasına getirilmesi olmamalı, lütfen. O başka bu başka. Siz de bir sürü resim, yazı koymuşsunuz.şimdi baktım, ben onlardan da rahatsız olmuyorum. --Boyalikus (mesaj) 21:58, 11 Temmuz 2013 (UTC)
VE ALEYNA ALEYKUMSELAM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜH. Efendim, eşcinsellik konusunda farklı yaklaşımlar olabilir. Cinsellik konusundaki sınırsız tahrik ve teşhirler bazı kimselerde duygu sapması meydana getirmektedir.denmektedir. Bu yüzden kadına değil de kendi cinsi olan erkeğe (homoseksüellik) ilgi duymaya başlayan erkekler olduğu gibi, erkeğe değil de kendi cinsi olan kadına (lezbiyenlik) ilgi duyan kadınlar da görülüyor ortalıkta. Bu noktada dikkat çekici olan, çoğumuzun üzerinde konuşmayı bile ayıp saydığı bu konuda Kur’ân’da o derece çok ve açık ifadelerin bulunmasıdır. Kur’ân, Lût kavmi örneğinde kendisine temas ettiğine göre, demek ki, bu problem ‘Lût kavmi kadar eski, yok farz edilmeyecek kadar önemli, zinadan bile çirkin, ama herhangi bir insani yanılgı kadar da konuşulabilir’ imiş. Aslında hepimizin vücudunda karşı cinsin hormonları da az miktarda bulunur. Zaten, öyle olmasa, bütün erkekler aşırı sert ve maço, bütün kadınlar ise aşırı kırılgan olurlardı ve cinslerin birbirini anlayıp hissetmesi pek de mümkün olmazdı. Ancak normalde var olan bu minimal yönelimler, genetik, hormonal ve ruhsal bozulmalar sonucunda, bazı kimselerde hat safhalara varabiliyor ve ortaya doğuştan eşcinselliğe yatkın bireyler çıkabiliyor. Ayrıca Siz de bir sürü resim, yazı koymuşsunuz.şimdi baktım, ben onlardan da rahatsız olmuyorum. demişsiniz zaten ben sizin benim sayfam hakkında rahatsız olup olmadığınızı sormadım. Sayın Nihan iyi çalışmalar. J.M.P Jumpeax ye yaz 14:16, 12 Temmuz 2013 (UTC)
Bu sayfaya yazarsan mesajını göremem ve sana cevap veremem. Hoş bu saatten sonra sana tekrar cevap da vermeyeceğim. Kısa ve net olarak, hareketlerin, yazım tarzın,seçtiğin kelimeler birinin buradan gitmesini ister şekilde ve bu kişisel saldırıdır. Kişisel saldırı yapıyorsun. Kur'an'ı , hadisleri ve diğer tüm İslam ile ilgili şeyleri senden öğrenecek değilim. Eşcinselliği de senden öğrenecek değilim. Kendini bu konuda bir makam konumuna getiriyorsan, birçok ücretli ve ücretsiz hosting ve domain sağlayıcı var. Oralarda devam edebilirsin tavrına.. Burada Lubunya'ya olmadı başka bir insana özel hayatını beğenmediğin kişiye saldırı yapmana gerekli tavrı koyarak müsaade etmeyeceğim. Sayfan hakkında beğenip beğenmediğimi sormadı isen, kimse de sana Lubunya'nın sayfasını beğenip beğenmediğini sormadı. Bu kadar. --Boyalikus (mesaj) 18:16, 12 Temmuz 2013 (UTC)
Estağfurullah efendim ne haddime, ben sadece başkasının özgürlük alanına müdahale ettiğin takdirde bana özgürlükten bahsetme demek istiyorum. Ayrıca bakın ben kişisel saldırı da yapmıyorum. Görüşlerimi söylememin neresi kişisel saldırıdır? İşinize gelmeyen cümleler kişisel saldırı mı oluyor? Eğer sizin bana yaptığınız kişisel saldırıları açığa çıkarsaydım sayfalar dolardı. Ayrıca ben size İslam, hadis, Kur'an vb. benden öğreneceksiniz dedim mi? Kendi kendinize gelin güvey olmayın. Zeytinyağı gibi üste çıkmayın. Hosting ve Domain sağlayıcısı var derken aynı söyleminiz olan birinin buradan gitmesini ister şekilde ve bu kişisel saldırıdır. sözünüzü kendiniz gerçekleştiriyorsunuz. Ben daha önce İlahiyat Fakültesi okuduğu mu ve teoloji-İslam fıkıhı hakkında yararlı katkılar yapabileceğimi devriyelik başvurusunda söylemiştim. Binaenaleyh klavyenizi kavga için kullanacağınıza yararlı katkılar için kullanmanızı öneririm. Bakın ben size siz diye hitap ederek saygı gösteriyorum, siz nefret besleyerek sen,sana gibi kelimeler kullanıyorsun. Sorun yok. İyi çalışmalar sayın Nihan. J.M.P Jumpeax ye yaz 20:09, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba, tekrarlayan bilgileri zaten çıkardım. İslam peygamberlerinin sonuncusu olduğu zaten diğer cümlelerde belirtiyor. Alexandre M. 21:37, 12 Temmuz 2013 (UTC)

  • Merhaba syn.Eğitmen Mahmut Bey, şurada yapılan vandalizm amaçlı değişikliği inceleyip düzenleyebilir misiniz? J.M.P Jumpeax ye yaz 22:36, 15 Temmuz 2013 (UTC)
Merhaba sn. Jumpeax. Çıkarılan içerikle ilgili kaynak ilâvesi yapılarak yeniden eklenmesi en doğrusu bence. Böylece hem maddeyi de kaynaklandırmış oluruz. Tabi bunlar madde için yapılması gereken. Zohak 'ın yaptığı işlemin doğru olduğu anlamına gelmiyor. Adı geçen kullanıcı Vandal davranışlarını maalesef sürdürüyor her ne kadar yaptıkları VP:Ş de ifade edilse de. Şimdilik size iyi çalışmalar dilerim..--Eğitmenmahmut msj 00:53, 16 Temmuz 2013 (UTC)

Yeni bir kullanıcıya şu mesajının kullanıcının şuradaki değişikliğiyle olan ilgisini açıklayın. tarafsızlık ihlali olan bu değişiklikte vandalizm iddianızın nerede olduğunu belirtin. Aksi ön durumu; VP:İ, VP:N ihlalidir. - Lubunya 10:32, 17 Temmuz 2013 (UTC)

Jumpeax :) Nasılsın? Her şey yolundadır umarım. Tartışma sayfasındaki yazını gördüm. Tartışma ile alakasız olduğundan burada yazacağım. Hz. Muhammed şeklinde yaz demişsin. Rica mıydı yoksa dikte miydi bilemiyorum. Burada böyle şeyler yapmamanı tavsiye ederim. Neden? Çünkü insanlar orada yazmasa da her yazışta içlerinden söylüyor olabilir. Aksine, belki de müslüman değildirler. Yarın bir gün biri çıkıp sana Papa Hazretleri diyeceksin diyebilir. İnsanlar dini önyargılar oluşmasın diye kendilerini kamufle ediyor bile olabilir. Sonuçta bunları bilemezsin. Yine İslam hoşgörü dinidir. Farklı görüşlere de tahammül edebilmeyi gerektirir. Güzellikler seninle olsun. Alexandre M. 01:56, 18 Temmuz 2013 (UTC)

Oruç maddesinden sağlığa etkileri başlığı altında büyük miktarda kaynaklı bilgi çıkarmış durumdasınız. Herhangi bir topluluk kararı olmadan yaptığınız bu değişiklik Vandalizm politikasını ihlal olarak değerlendirilip , tekrarı halinde engellenebilirsiniz. Lütfen tekrarlamayınız. --Eldarion 06:48, 18 Temmuz 2013 (UTC)

Ek olarak faydaları kısmı burada gayet ansiklopedik ve kaynaklı bir şekilde mevcut. Maalesef pek vaktim olmadığı için çevirisini yapamıyorum. Eğer siz yapabilirseniz, Vikipedi açısından yararlı olacaktır. --Eldarion 06:55, 18 Temmuz 2013 (UTC)

İmzanız'da yer alan sözü çıkarınız ya da değiştiriniz, kişiden kişiye farklı algılanabilir ve rahatsız edici olduğundan VP:İmza'ya aykırıdır. - Lubunya 01:24, 21 Temmuz 2013 (UTC)


Merhaba Eğitmen Mahmut Bey, size bir şey danışacaktım. Muhammed maddesinin en altına Muhammed Hakkında Görüşler şeklinde yeni bir başlık açıp şuradaki ve şuradaki sözleri sadeleştirerek eklememiz mümkün olur mu? J.M.P Jumpeax ye yaz 15:03, 21 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Sn.Jumpeax. Maddede eleştirel görüşlerin yer aldığı bölümü ""Hakkındaki görüşler " veya benzeri yeni bir başlık altında çalışarak yapabiliriz. Ancak bu konuyu maddenin tartışma sayfasında ele almak lâzım. Zira bu konuda daha değişik fikirler ortaya atılacaktır. Sonuç itibariyle maddeye güzel bir katkı sağlamış oluruz. Mesajınızı/mesajımı maddenin tartışma sayfasına da taşıyorum. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dilerim. Hoşça kalın..--Eğitmenmahmut msj 12:54, 22 Temmuz 2013 (UTC)

Çapulcu maddesi[kaynağı değiştir]

Çapulcu maddesine yeni içerik ekledim. Sıcak günlerin ardından şimdi daha serinkanlı değerlendirilebileceğini düşündüğüm için özellikle olumsuz görüş belirtenlerden maddenin şimdiki haline bir daha bakmalarını ve görüşlerini gözden geçirmelerini rica ediyorum. Mukaddimeileti 08:15, 23 Temmuz 2013 (UTC)

tartışma sayfaları[kaynağı değiştir]

merhaba, şuradaki yorumunuzu maddeyi geliştirmeye yönelik olmadığı için çıkarttım. yorumlarınızda bi tip suçlayıcı ve kışkırtıcı ifadeler kullanmayın lütfen. --kibele 10:46, 25 Temmuz 2013 (UTC)

  • Hocam, kullanıcılar arasında bir hizmetli olarak ayrımcılık çıkarmayın lütfen... İyi çalışmalar. Ayrıca ben şuradaki yorumu madde geliştirilsin diye atmadım, sadece tartışma sayfası olduğu için görüşümü belirttim. J.M.P Jumpeax ye yaz 16:19, 25 Temmuz 2013 (UTC)
işte tam da bunun için çıkartıldı. çünkü tartışma sayfalarını sadece maddeleri geliştirme amaçlı kullanıyoruz, ansiklopedinin bir forum ortamına dönmemesine çalışıyoruz. dikkat ederseniz sevinirim.kolay gelsin. --kibele 17:24, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Kişisel yorum[kaynağı değiştir]

Kullanıcılar ile ilgili kişisel yorum ve görüşlerden sakınmanız için defayetle uyarı ve engel aldınız. Tekrarında engel sürenizin 1 ay olacak şekilde verileceğini hatırlatır, artık kişisel yorumlar yerine ansiklopedik değişikliklere odaklanmanızı salık veririm. --Garbino ileti 13:06, 27 Temmuz 2013 (UTC)

Engel bilgilendirmesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Jumpeax,

Burada yer alan açıklamamı okursanız engeliniz konusunda bilgileneceksiniz. Amacımın asla cezalandırmak değil, o çirkin sayfadan uzak durmanızı sağlamaktır. 1 günlük engeliniz sürecinde mesaj sayfanızı değiştirebileceksiniz, sevgiler. --e.c. 19:06, 29 Temmuz 2013 (UTC)

  • Merhaba sayın Eğitmen Mahmut Bey, şu maddeki şu değişikliği inceler misiniz? Arkadaş İngilizce vikipediden çevirmiş emek vermiş. Beklemesin. Teşekkürler. :) J.M.P Jumpeax ye yaz 14:29, 31 Temmuz 2013 (UTC)
Tamamdır. Bu arada maddeye ben de bir şeyler ekledim :) İyi çalışmalar..--Eğitmenmahmut msj 21:16, 31 Temmuz 2013 (UTC)