Tartışma:Muhammed

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 1769Napoleon tarafından 9 saat önce İslam kuruculuğunda yanlışlık var başlığına
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
S: Sayfa adı neden "Hazreti Muhammed" değil?
C: Vikipedi'nin tarafsızlık ilkesini korumak amacıyla madde başlıklarında dini saygı unvanları kullanılmaz. Hazret, üstat, şeyh (soyadına sahip olmamış Şeyh Bedreddin, Şeyh Edebali, Şeyh Said... müstesna) gibi İslami saygı unvanlarına da makalelerde bu sebeple yer verilmemektedir. Bununla birlikte, bu ifadeleri kullanmamak o kişinin peygamber olmadığını iddia etmek anlamına gelmez.
Eski kaliteli madde adayları Muhammed, bir kaliteli madde adayıydı ama kaliteli madde kriterlerini karşılayamadı. Aşağıda maddenin iyileştirilmesi için öneriler bulunmaktadır. Bu sorunlar halledildikten sonra madde tekrar aday gösterilebilir. Kullanıcılar ayrıca bir hata olduğuna inanıyorlarsa bir inceleme isteyebilirler.

İslam kuruculuğunda yanlışlık var[kaynağı değiştir]

İslam'ın kurucu Muhammed değil İslam'ın yayıcısıdır Muhammed. Allah ona ayetler indirdi ve o da o ayetleri insanlara anlatmaya çalıştı yani kurucusu Muhammed değil Allah'tır. Yani bana göre bütün dinlerin kurucusu Allah yani Tanrı'dır bence peygamberler Tanrı tarafından o dini yaymak için görevlendirilmiştir bütün dinlerin kurucusu Tanrı'dır peygamber sadece o dinin yayıcısıdır.


~~~~ 1769Napoleon

04.05.2024 1769Napoleon (mesaj) 20.19, 4 Mayıs 2024 (UTC)Yanıtla