Kullanıcı mesaj:Jimbo

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Jimbo. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Rapsar 15:15, 8 Haziran 2011 (UTC)

Anlam ayrımı sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. en-wiki'deki anlam ayrımı sayfalarında adın tamamı, görünecek şekliyle kullanılıyor. [[Zıkkımın Kökü (roman)|''Zıkkımın Kökü'' (roman)]] gibi. Senin görüşün bu şekilde değil herhalde :) — Jimbo 10:54, 11 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. Zaten devamında açıklamasına yer verdiğimiz için parantez içindeki tanımı yer vermenin gereksiz olduğunu düşünüyorum şahsen. Senin de dediğin gibi İngilizce Vikipedi'de kullanım farklı Şurada anlam ayrımı sayfalarının nasıl olması gerektiği bir rehberleri var mesela. Ancak bizim İngilizce Vikipedi gibi olma zorunluluğumuz yok. Onlar ne yapıyorsa bizim de onu yapmamız gerekmez tahmin edebileceğin gibi. Böyle bir yazım rehberimiz de yok ne yazık ki. Diyeceğim odur ki bu konuda belli bir standardımız mevcut değildir. Konuyu köy çeşmesinde dile getirip görüşler dinlenir ve ona göre hareket edilir ya da konuyla ilgili bir yazım rehberi oluşturulursa iyi olur. İyi çalışmalar...--Rapsar 11:01, 11 Haziran 2011 (UTC)
Anlıyorum, fakat henüz böyle bir karar alınmadığına göre, lütfen düzenlediğim maddeleri değiştirme. Bu, eş anlamlı sözcükler içerisinden görmek istenileni maddede değiştirmeye benziyor; ki bunun hoş karşılanmadığını biliyorsun. — Jimbo 11:22, 11 Haziran 2011 (UTC)

Madde biçimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Jimbo, maddelerinin ilk cümleleri eğik yazıyla başlamaz. Daha fazla bilgi almak için; Vikipedi:Biçem el kitabı sayfasına bakabilirsiniz. Ya da Vikipedi:Seçkin maddeler sayfasından Vikipedi'nin örnek(en kaliteli) maddelerinin biçimlerini inceleyebilirsin. İyi değişiklikler.--Duke ϡ»» ileti ^^ 22:05, 11 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba Duke. Türkçe Vikipedi'de özel karar alındı mı bilmiyorum, ben italik başlığa göre hareket ediyorum. 2010'da alınan "yaratıcılık" esaslı karar gereği şu uygulanmakta İngilizce Vikipedi'de. İyi çalışmalar. — Jimbo 22:20, 11 Haziran 2011 (UTC)
Jimbo, İngiliz vikideki kararlar bu vikiyi bağlamıyor maalesef. İsterseniz italık yazılması gerektiğine dair bir tartışmayı Vikipedi:Biçem el kitabı sayfasının tartışma sayfasında başlatabilirsiniz. Ve köy çeşmesinde bu tartışmayı duyurabilirsiniz. Eğer diğer kullanıcılar da uygun görürse bu uygulamaya geçilir. Yalnız şu an başlangıç kelimeleri için belli bir standart olduğundan ve bu standarta göre italık yazılmaması gerektiğinden bu standartı ısrarla delmek vandalizm olarak algılabilir, bilginize. İyi çalışmalar. --Duke ϡ»» ileti ^^ 22:24, 11 Haziran 2011 (UTC)
Farkında olmayabilirsiniz; başlıkların çoğunu ben italikleştirmiyorum. Şurayı ve şurayı görmediniz sanırım. — Jimbo 22:34, 11 Haziran 2011 (UTC)
Madde bir eser hakkındaysa (film, kitap, dizi, video oyunu vs) italik yazılır. Bilginize...--Rapsar 22:37, 11 Haziran 2011 (UTC)
Müzik albümünü mü eserden saymıyoruz yoksa ben mi yanlış bir şey yaptım? Lütfen bilgilendir. — Jimbo 22:42, 11 Haziran 2011 (UTC)
Farkındayım Jimbo, lakin bu ilk kelime için geçerli değil. İlk kelime için standart bellidir. Bunun için mevcut standartımız, Biçem el kitabındaki "Madde başlıkları" isimli başlıkta belirtildiği gibidir. Eğer fikir ayrılığı yaşadığımızı(ikna olmadıysanız) düşünüyorsanız. Yine değişiklik yapmamalı ve bu durumu köy çeşmesinde diğer kullanıcılara da açmalısınız. --Duke ϡ»» ileti ^^ 22:45, 11 Haziran 2011 (UTC)
Başlık için geçerli olduğuna dair bir karar alındı mı? Alındıysa bu kararın bütün olarak alınmış olması gerekir. Ayrıca, örneğin bu kaliteli maddedeki değişikliği ben yapmadım. — Jimbo 22:54, 11 Haziran 2011 (UTC)
=) Jimbo bence çok net ve açıklayıcı konuşuyorum. Vikipedi:Biçem el kitabı#Madde başlıkları, bu yönergede italik yazın demiyor. Nasıl yazılması gerektiğini açıklamış. Daha ayrıntılı açıklaması da Vikipedi:Biçem el kitabı (başlık) bu sayfada mevcut. Bir sürü ayrıntıya yer vermesine rağmen yine de italik yazın demiyor. Eğer halen bu konuda benimle tartışmak istiyorsanız, lütfen önce Vikipedi:Troll zararlıları sayfasını okuyunuz. Dediğim gibi maddenin tartışma sayfasına not düşebilir ya da konuyu köy çeşmesine taşıyabilirsiniz. İyi geceler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 23:03, 11 Haziran 2011 (UTC)

Verdiğiniz bağlantılar şu an değiştirilebilir durumda :). Diyeceğim o ki, bana seçkin maddeleri örnek gösteriyorsunuz. Varsa bir itirazınız, İki Dil Bir Bavul kaliteli maddesinin veya diğer birçok maddenin değişiklik yapan kullanıcılarını bulabilirsiniz :) — Jimbo 23:11, 11 Haziran 2011 (UTC)


Müzik albümünü mü eserden saymıyoruz yoksa ben mi yanlış bir şey yaptım? Lütfen bilgilendir. — Jimbo 22:42, 11 Haziran 2011 (UTC)

Sayıyoruz elbet. Yaptıklarınız yanlış değil.--Rapsar 11:43, 12 Haziran 2011 (UTC)

Александр[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Bu ses dosyasından benim anladığım en yakın çeviri "Aleksandr". Aleksandr Mişon, Aleksandr Hanjonkov gibi maddelerimiz de mevcut. Sen ne dersin? — Jimbo 11:28, 12 Haziran 2011 (UTC)

Doğru. İngilizcesine baktım da kafa oraya gitti :)--Rapsar 11:47, 12 Haziran 2011 (UTC)

Teşekkür ve tebrik[kaynağı değiştir]

Haddime olmasa da soğukkanlılığınız, çabalarınız ve katkılarınız için teşekkür etmek istedim. Sevgiler, iyi çalışmalar. --Stultiwikiabana yaz 19:34, 15 Haziran 2011 (UTC)

Çok mutlu oldum; ben teşekkür ederim :) — Jimbo 19:39, 15 Haziran 2011 (UTC)

Madde birleştirme[kaynağı değiştir]

Sign Of The Hammer ve Sign of the Hammer maddelerini "of the" versiyonlu başlık altında birleştirebilir misiniz? — Jimbo 23:20, 19 Haziran 2011 (UTC)

İşlem tamamdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 00:08, 20 Haziran 2011 (UTC)

Ana sayfa tasarımı "madde"leri[kaynağı değiştir]

Anasayfa_ortak_tasarım/versiyon2-1, Anasayfa ortak tasarım/versiyon3 vb.lerinin kullanıcı sayfalarında -veya uygun başka bir yerde- yer alması gerekmez mi? — Jimbo 20:38, 23 Haziran 2011 (UTC)

Haklısınız. Bunlar kullanıcı ad alanı altına taşınmalı. --Superyetkinileti 21:33, 23 Haziran 2011 (UTC)

Dosya:MMXPremier Logo.png[kaynağı değiştir]

Rapsar merhaba. Adını verdiğim dosyanın biraz daha yüksek çözünürlüklü versiyonunu yüklemiştim aynı isim üzerinden. Şimdi baktığımda dosyanın pikselleri için görmeyi beklediğimi gösterse de resmin kendisi eski versiyonun büyültülmüş şekli olarak, bulanık görünüyor. Bağlantıyı tıkladığımda da aynı eski resmi gösteriyor. Benimle ilgili teknik bir sorun mudur; işin içinden çıkamadım :) — Jimbo 08:11, 24 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. Ön belleği temizlemen gerek sanırım. Ctrl+f5, Shift+f5 ve/veya Ctrl+Shift+f5 tuş kombinasyonlarını bir dene istersen. Olmadı internet tarayıcının geçmişini temizle. Bende de oluyordu bu sorun, sonra kendiliğinden düzeliyordu. İyi çalışmalar.--Rapsar 08:15, 24 Haziran 2011 (UTC)
Dünden beri kendisi düzelir sanıyordum :) Shift+F5 işe yaradı, teşekkürler. — Jimbo 08:19, 24 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar. .svg ile ilgili sorun nedir? — Jimbo 08:10, 28 Haziran 2011 (UTC)

Merhaba. Hızlı silme kriterlerimizin D10 maddesinde der ki; SVG gibi vektörel dosyalar VP:AKP#SVG ve diğer vektörel formatlar gereği eğer serbest kullanıma izin vermiyorlarsa silinebilirler. . Adil kullanım politikamızın 12. maddesinde ise; Adil kullanım altındaki logoların ve benzeri görsel içeriklerin SVG ya da diğer vektörel formatlara çevrilmesi ve SVG ya da diğer vektörel formatlarda Vikipedi'ye yüklenmesi genel olarak yasaktır. Bununla birlikte bazı logoların (örneğin çok basit geometrik şekillerden veya sade yazılardan oluşanların) çeşitli ülkelerin kanunlarınca farklı teliflere sahip olduklarını, bunların bir kısmının telif haklarının serbest olduğunu göz önünde bulundurarak bu tip logoların SVG formatına dönüştürülebilmesinin mümkün olabileceğini de unutmayınız. der. İyi çalışmalar.--Rapsar 08:13, 28 Haziran 2011 (UTC)

Şablon:NFL takımı bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Şablonda "başkan"ı "chairman" yerine kullanmıştım. Bunun için bir öneriniz var mıdır? — Jimbo 10:32, 30 Haziran 2011 (UTC)

Selamlar. Öncelikle şablon için elinize sağlık, çok büyük bir ihtiyacı karşılamış. Chairman için yönetim kurulu başkanı desek daha doğru olur diye düşünüyorum. Ben diğer başkan kodunu görememiştim, onu size zahmet kodu yönetim_kurulu_başkanı, yazıyı da Yönetim kurulu başkanı olacak şekilde yapabilir misiniz? Bir de "takma ad(lar)" kodunu da, kodların yazılmasının daha rahat olması adına "takma ad" yapalım bence, ne dersiniz? Yazı elbette aynı şekilde kalmalı. Son olarak İng. vikideki kodda olup da bizde olmayan yerler mevcut galiba? İsterseniz onları da, karşılıklarına beraber karar vererek ekleyelim şablona, ne dersiniz? Tekrar elinize sağlık. Saygılarımla --Merube 89msj 20:48, 30 Haziran 2011 (UTC)
Evet, en-wiki'de olup bizde olmayan kısım var. Açıkçası o bölüm çok yaratıcı gelmediği için kaldırmıştım. "A'da kurulmuştur", "B'de oynar", "C merkezlidir" gibi ekleyebiliriz belki. Ya da "Kuruluş/Kuruluş yılı: A", "Stadyum: B", "Merkez: C" gibi de olabilir. Kelimelerin karşılıkları için başka önerileriniz varsa onlar da olabilir. — Jimbo 14:17, 2 Temmuz 2011 (UTC)
Öncelikle geç cevabım için kusura bakmayın lütfen, bir süredir vikiden uzaktım. Şablonda sadece o parametreler mi eksik? Öyleyse çok sevindim, sonuçta 3 tanecik parametre ekleriz hemen :). İngilizce vikideki şablon aslında genel olarak pek görsel değil. Şimdilik önemli olan onlarda olup da bizde olmayan parametre bırakmamak diye düşünüyorum. Ardından düzeltmeler yapmak lazım, ancak naçizane düşüncem öncelik parametre tamamlamak olmalı yönünde. Şablonda görsel olarak iyileştirilme yapılmasının gerekli olduğunu düşünmemin nedenine birkaç örnek verirsem, gereksiz koyu karakter kullanan yerler var, aşırı uzamaya neden olacak bir tasarım var vs... Bunları düzeltmeli, diğer takım şablonlarına bakarak, onlardan feyz alarak. Bu doğrultuda NBA, futbol vs. bilgi kutularını uyarlamaya uğraşırız. Çok uzattım, kusuruma bakmayın. Sonuç olarak o bölüm dediğiniz gibi görsel olarak kötü durmakta ancak bu parametreler "en" önemlileri olduğu için bir nebze yukarı taşımışlar sanıyorum. Açıkçası ben de bu parametrelerin çok önemli olduğu kanaatindeyim. Ancak bunları orijinal şablondaki gibi değil de, atıyorum renkler parametresi gibi sıralı parametreler yapmanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Bunlar Lig/konferans üyelikleri bölümün üstünde yer alabilirler şimdilik. Sonrasında dediğim gibi elden geçiririz ve o sırada bunları iyice kategorilendiririz, o zamana kadar parametreleri tamamlasak yeterli bence. "Established" yerine "Kuruluş", "city" yerine "şehir" parametrelerini ekleyebiliriz. Ancak üçüncü parametreyi göremedim doğrusu. İngilizce şablondaki o en üstteki kısımda kullanılan biçem şu şekilde çünkü: "Established [[{{{established}}} in sports|{{{established}}}]] Play in {{{city}}}". "Stadyum" parametresi hali hazırda şablonda mevcut zaten. Başka bir parametre mi var yoksa?--Merube 89msj 00:05, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Öncelikle benim de mesajım gecikmişti; lütfen sorun etmeyin :). Açık konuşmak gerekirse en-wiki'de şablonlar işlevlerine ve en azından belirli bir topluluk kararına göre şekillendiği için, ben görsel anlamda bu şablonun kullanılmasından yanayım. Yani NBA, NFL, NHL vb. standartlaştırmalara gerek olmadığını düşünüyorum. Örneğin NBA şablonunda üniforma kullanılmıyor, bu şablonda ise kullanılması bir açıdan genişlemesini gerektiriyor. Parametreler konusunda haklısınız, şablonun işe yaraması verdiği bilgiyle alakalı. Eksik olan kısımları şimdi gözden geçireceğim. Üçüncü bir parametre yokmuş. "headquartered" geçiyordu fakat şimdi gördüm ki madde içlerinde şablonlara eklemişler. "merkezlidir" veya "Merkez"den kastım buydu. — Jimbo 00:36, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Çok teşekkür ederim anlayışınız ve güzel tavrınız için. Hepsini bir standart yapmak değildi demek istediğim, onlardan feyz almaktı biraz. Yani mesela gereksiz koyu yerleri gidermek için olmasa bile, şablon nasıl kısaltılabilir -mesela şampiyonluklar bölümü gizle-göster fonksiyonu eklendiğinde daha mı iyi olur gibi.- Hepsini aynı şekilde tıpa tıp standartlaştıralım demek istememiştim yani :). Amacım şablonun sarkmasını, yazılmayan parametrelerin girilmediğinde satırının boş olarak görülmesini engellemek vs. Hangi parametrelerin opsiyonel olduğu ing. vikideki belgeleme sayfasında belirtilmiş. Aslında şöyle birşey de var, şimdi dikkatimi çekti, İngilizce vikideki yazı karakterleri ile bizde gözüken karakter büyüklükleri farklı gibi. Belki ondan satır araları bizde daha büyük gözüküyor??? --Merube 89msj 00:49, 5 Temmuz 2011 (UTC)
Bu arada üniforma parametresi var ama en:Template:American football uniform yok mu? Bir de, Dosya:NFCS-Uniform-TB.PNG dosyasını farkettim de. Adil kullanım gerekçesinin eklenmesi ve kaynağının düzeltilmesi gerekiyor. Dosya -sanıyorum ing. vikiden aldınız- ing. vikide kaynak ne gösterildiyse o gösterilirse daha iyi olur. Ayrıca, direkt resmin değil de kullanıldığı sayfaya link verilmesi gerekmekte. Vikipedi:Adil kullanım gerekçelendirme yönergesinde gerekçe nasıl eklenir diye yazmakta, sormak istediğiniz hususlar olursa ben buralardayım, elimden geldiğince seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Aslında bu tarz adil kullanım resimlerinden ise şablonu kullanarak bu formaları yaratmak çok daha uygun. Ne dersiniz? Ben şimdilik gerekçesiz dosya olarak işaretliyorum dosyayı anlayışınıza sığınarak. İyi vikiler--Merube 89msj 01:05, 5 Temmuz 2011 (UTC)
Basit bir şey ekledim; çok basit oldu :). Şöyle bir durum var ki NFL tarihinin karmaşıklığı aslında bu şablonu uzatıyor. Neyse, siz uğraşabilirsiniz, ben uykunun gözümden akmadığı bir an ilgilenmeye çalışacağım :) — Jimbo 01:05, 5 Temmuz 2011 (UTC)
Yeni mesajınızı şimdi gördüm. Daha sonra bakacağım... — Jimbo 01:07, 5 Temmuz 2011 (UTC)
Şablonudaki değişikliğinizi gördüm elinize sağlık. Haklısınız tarihi bu kadar çetrefilli bir organizasyonun takımlarının da bilgi kutuları ister istemez böyle oluyor, bir hal çaresini buluruz inş :). Daha sonra görüşmek üzere. Şimdilik :) iyi geceler. Saygılarımla--Merube 89msj 01:10, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Bahsettiğiniz dosyayla ilgili sorun nedir anlayamadım. en-wiki'de şu anda NFL takımlarının üniformaları için o resimler kullanılıyor. Görselliğe önem veriyorsak formalar yaratmaktansa bunları kullanabiliriz. Ayrıca dosya lisanslamaya ve adil kullanım gerekçesine sahip zaten. Kastettiğiniz "kullanım amacı" ise onu biraz düzenleyebilirim. — Jimbo 11:27, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Çok pardon, gecenin köründe değişiklik yapmaktan olsa gerek kocaman gerekçeyi görememişim. Dosya bilgi şablonu gibi farz etmişim nedense... Kusura bakmayın lütfen. Sil şablonunu çıkardım, kaynak linkini düzelttim, yazar bigisini ekledim. Şimdi Şablon:Non-free sports uniform sayfasına ufak düzeltmeler yapacağım. Şu anki haliyle interwiki noinclude koduna alınmadığından tüm sayfalarda görünmekte. Tekrar kusura bakmayın. en:Template:American football uniform'un güzelliğine gelirsek :), dosya yüklemeye gerek olmadan rahatça düzenlenebilmesi. O nedenle bence olması çok yararlı. Ne dersiniz?--Merube 89msj 19:13, 5 Temmuz 2011 (UTC)
Öncelikle önemli değil :). Resimlerin yenileri yüklenebildiğinden, orijinal kaynağı göstermeyi önemsiyorum. Hangi dil sürümünden olduğu linkte yazıyor zaten. Ayrıca, yine resimlerin yenileri yüklenebildiğinden, resimleri kullanmaktan yanayım. Forma çizimleri çok "ucuz" görünüyor :) (Bu arada mesajlarınızı aktarıyorum ama, bir sakınca varsa lütfen söyleyin.)Jimbo 19:35, 5 Temmuz 2011 (UTC)
Anlayışınız için teşekkür ederim, işte uykulu uykulu vikilemenin zararları bunlar :). Kaynak gösterme konusundaki özeninizi takdir ediyor ve katılıyorum. Yalnız linkinde ufak bir düzeltme yaptım, upload şeklinde bağlantı verildiğinde tam olarak anlaşılmayabiliyor zira, zaten kaynak göstermelerde sadece resmin olduğu link değil de resmin kullanıldığı sayfanın link verilmesi gerekiyor. Gözden kaçmıştı sanıyorum daha önce, şimdi düzelttim onu naçizane. Forma çizimleri dosya olarak bunları oluşturamayacak veya vakit bulamayan kişilerin kullanımı kolaylaştırdığı için önemli bence. Zaten dosyası yüklendiğinde, şablon yerine dosya konur :). Maksat o zamana kadar, boş durmasını engellemek. Bu arada NFL konusu vikimizde çok çok kötü durumdaymış :(. Kategori:NHL nispeten daha iyi gibi. Bu arada Vikiproje:Spor'a katılmaz mısınız? (Tam zıttı mesajları aktarmanıza çok seviniyorum, daha düzenli bir sayfa olup, mesajlaşmalar daha rahat takip edilebiliyor. Kendim eklemeyi sevmiyorum sırf vakit nedenli :). Ancak başkalarına yolladığım mesajlarda ben de o şekilde yapıyorum zaten :). Nazik sorunuz için çok çok teşekkür ederim. -Merube 89msj 19:50, 5 Temmuz 2011 (UTC)

Resmin doğrudan sahip olduğu linki göstermeyi de-wiki'deki bir resimde görmüştüm. Buraya yüklediğim birçok dosyada da o şekilde kullandım, bilmenizi isterim. Gerçi o dosyaların çoğu .svg olduğu için potansiyel olarak silinebilir durumdalar, bu konuyu da şurada gündeme getirmeyi düşünüyorum. Forma konusunda, "Amerika'nın Oyunu"'nun takipçisi bitmez emin olun :). O dosyaların çok defa yenilerinin eklendiğini görüyoruz en-wiki'de. VikiProje konusunda, "Nereyi imzalıyorum?" diyemeyeceğim :). Vikipedi'ye genel anlamda katkıda bulunmamla beraber zamana ve duruma bağlı katkı türlerim değişebilmekte. O sorumluluğu almak istemiyorum. Türkçe Vikipedi'nin en büyük sorunu (aktif) kullanıcı sayısının azlığıdır zaten. O yüzden herhangi bir konunun eksikliği şaşırtmıyor beni; yeter ki "yanlış"lar mümkün olduğunca az olsun... — Jimbo 20:15, 5 Temmuz 2011 (UTC)

O kaynak şekillerini vakit bulabildikçe düzeltmenizi rica ederim. .svg uzantıları ise silinmek üzere işaretlemenizi rica ediyorum, zira politikada bir değişiklik yapılıncaya kadar o politika geçerli. Forma konusundaki sıkıntım, o formaları İng. vikiye yükleyenler olacaktır ama, Türkçe vikiye geçiren çok az kişi olacaktır. Geçirilse bile, mesela yukarıda bahsettiğimiz dosyada da mevcut, içinde ingilizce ifadeler mevcut olabilecektir. Bunlar keşke Türkçe vikideki bir kullanıcı tarafından yaratılmış olsaydı da, Türkçeleriyle kullanabilseydik. Proje konusunda ise, bunu bir yük olarak düşünmeyin lütfen. Sonuçta vikideyiz :), herşey gönüllü olmaya dayalı olduğundan bu projeye de ne zaman vakit/istek bulabilirseniz o zaman ilgilenirsiniz. Maksat ilgi alanları aynı olan kullanıcıları tek bir çatı altında toplayabilmek ve gerektiğinde işbirlikleri düzenleyebilmek. Aslına bakarsanız bu aralar, proje neredeyse hiç aktif değil. Projelerin amacı organize olabilmek sadece, yoksa istediğiniz alanda katkı yapmaya istediğiniz zaman katkı yapmaya devam ediyorsunuz :). İsterseniz gönül rahatlığıyla ilgi duyduğunuz projelere katılabilirsiniz. Sonuç olarak, ne zaman isterseniz gönül rahatlığıyla projelere imza atabilirsiniz. Yine de istemezseniz imza atmayı, yine istediğiniz zaman işbirliklerine vs. katılabilirsiniz. Nasıl isterseniz. Sevgiler--Merube 89msj 20:37, 5 Temmuz 2011 (UTC)
Türkçe Vikipedi'de .svg formatlı çok fazla resim kullanılıyor, yalnızca benimkiler değil. O yüzden bunu yapmayacağım. Bilgi çağında, anonim kullanıcıların dahi madde açabildikleri bir yerde -ki benim bununla ilgili bir sorunum yok-, "Niye buradayız öyleyse?" diye sorgulattırıyor bu tür hareketler. Ayrıca benim dosyalarıma sil şablonu koyarsanız, diğer tüm .svg dosyalara koymanız gerekir. Ayrıca koskoca üniformalara değil de altındaki üç kelimeye dikkat eden ve önem veren varsa, buyursun Türkçeleştirsin... — Jimbo 20:57, 5 Temmuz 2011 (UTC)
Yine bir süre vikiden uzaktaydım. Dönüşümde mesajınızı gördüm. Öncelikle şunu söylemek isterim, bu size karşı uygulanan bir durum değil, genel geçer bir politika. Bunlar farkedildikçe siliniyorlar. Sizin durumlarınıza da madem başka yanlışlar var o zaman tamam sizin de kalsın diye kişiye özel bir yaklaşımda bulunmamız mümkün değil. .svg uzantılı tüm dosyalar da değil sorunlu olan, .svg formatındaki adil kullanım dosyaları sorunlu olanlar. Yani tüm .svg formatlı dosyaların silinmesi gibi bir durum zaten söz konusu değil. Bu tür hareketler dediğiniz vikinin olmazsa olmazı "telif hakları" ile ilgili uygulamalardır. Bunların bu şekilde olmasının nedeni ise, bu adil kullanım olarak adlandırdığımız dosyaların aslında "telif hakkı saklı olan" dosyalar olması. Bu tür dosyalar ancak bazı özel durumlarda kullanılabiliyor bu nedenle vikide. Telif hakkı saklı dosyaların .svg formatı gibi vektörel formatlarda yüklenmesi hem daha yüksek çözünürlük sağlaması nedeniyle adil kullanımın kriterlerinden biri olan düşük çözünürlüğe aykırı olması hem de var olan logoların svg formatına çevrilmesiyle ki bu orijinal dosyada oynama anlamına geldiğinden sakıncalı. Aslında .svg formatlı adil kullanım dosyaları sorunlu dedim ama bunun da özel koşulları var. En iyisi Vikipedi:Adil kullanım politikasından birebir alıntı yapmak: Adil kullanım altındaki logoların ve benzeri görsel içeriklerin SVG ya da diğer vektörel formatlara çevrilmesi ve SVG ya da diğer vektörel formatlarda Vikipedi'ye yüklenmesi genel olarak yasaktır. Bununla birlikte bazı logoların (örneğin çok basit geometrik şekillerden veya sade yazılardan oluşanların) çeşitli ülkelerin kanunlarınca farklı teliflere sahip olduklarını, bunların bir kısmının telif haklarının serbest olduğunu göz önünde bulundurarak bu tip logoların SVG formatına dönüştürülebilmesinin mümkün olabileceğini de unutmayınız. Yani "ben yapmam" veya "diğer tüm .svg dosyalarını silelim o zaman" tarzı bir yaklaşım kabul edilemez durumda. Dosyaların Türkçeleştirilmesi elbette buna vakit ayıracak kişilerce yapılacaktır, bu alttaki üç cümleyi önemli görmek veya görmemekle alakasız bir durum. Kaldı ki burası Türkçe vikipedi olduğu için önemsenmemesi de pek mümkün değil. Örneğin o madde seçkin olmaya yaklaşsa o dosya bir engel olurdu. Her neyse vikipedi gönül işi olduğundan kimse kimseye herhangi bir zorunlu çalışma alanı dayatması söz konusu değil. Kaldı ki bu Türkçeleştirme olayında bahsetmek istediğim sizin dosyanız özelinde değildi, amacım şablon kullanımının neden gerekli olduğu doğrultusunda nedenlerimden sadece birini size iletmekti. Umarım durumu ifade edebilmişimdir. Bilhassa adil kullanım ile ilgili politikalara özen göstermenizi salık veriyorum, adil kullanım ihlali kısaca telif haklarının ihlali olacağından vikipedide kabul edilmesi söz konusu değildir. Saygılarımla --Merube 89msj 15:42, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Telif hakkı saklı olmayanların çoğu zaten Commons'ta. Orada olmayanların da aslında aktarılması gerekir. Bunu bildiğinizi bildiğim için belirtmemiştim. Bu bahsettiğiniz "telif hakları"nın tartışmalı bir konusu. Yani bugün geçerliyken yarın geçerliliğini yitirebilir. Dolayısıyla "olmazsa olmazı" şeklinde bahsetmek yakışmıyor. Vikipedi aynı zamanda dosyaları mümkün olduğunca doğru şekilde yansıtmak zorunda. Bazı dosyaların (logo gibi grafiklerin) çözünürlükleri çok düşük olabiliyor. Ancak en azından bir fikir vermek amacıyla böyle dosyalar kullanılmakta. Yine bazı dosyalar, örneğin logolar, olması gereken orijinal renklere veya sembollere sahip değil. Dolayısıyla "yanlış" tanıtılmaktalar. .svg'ler çoğunlukla .pdf vb. orijinal kaynaklardan aktarıldıkları için böyle bir sorun olmuyor. Bunun dışında kullandığınız ifadelerin çelişkili olmasından bahsedeceğim. Bir yandan "'ben yapmam' kabul edilemez" demişsiniz -ki benim söylediğim bu değildi-, bir yandan da kendiniz yapmayarak benden rica ettiniz. Ardından, eşitlik sağlanması adına diğer dosyalarda da (Commons dosyası olanlar/olabilecekler hariç) bunu uygulamanız gerektiğini söyledim. Üniforma konusunda, resimlerin üzerilerindeki yazılar hakkında "önemsenme" meselesi kendi görüşünüz. Benimkiler de kendi görüşüm, ancak ben "bu kesin böyle algılanır/algılanmaz" demiyorum. Seçkin madde olmayı engelleyecek benzer bir kriter olduğunu da sanmıyorum. Ayrıca politikaları açıklamaya çalıştığınız için teşekkürler, lakin bu söylediklerinizi biliyorum. — Jimbo 17:00, 7 Temmuz 2011 (UTC)

Evet katılıyorum, telif hakkı saklı olmayanların aktarılması gerekli. "olmazsa olmaz" ifadem ise genel bir konu olan "telif hakkı" ile ilgiliydi. Adil kullanımın bu kriteri için benzer bir ifade kullanmak istememiştim zaten. Yukarıdaki mesajınızda "Türkçe Vikipedi'de .svg formatlı çok fazla resim kullanılıyor, yalnızca benimkiler değil. O yüzden bunu yapmayacağım." dediğiniz için -en azından benim bu cümleden çıkarımım- bunun zaman kısıtlamasından bağımsız olarak mevcut politikalara aykırı olduğunu bildiğiniz halde başka hatalı kullanımlar olduğu için bunu yapmayacağınızı anladım, yanlış mı algıladım yoksa? Benim yapmayıp sizden rica etmem ise, bir çelişki olarak görmüyorum doğrusu. Dosyaları yükleyen siz olduğunuz için bunun uygun şekilde yapılması yükleyenin yükümlülüklerinden biri olması ve benim buna ne yazık ki ayırabilecek pek vaktimin olmaması ile ilgiliydi. Sonuçta hangi dosyaların hatalı olduğunu sizin hali hazırda bildiğiniz de göz önüne alındığında, tüm yüklediğiniz dosyaları incelemenize gerek kalmadan direkt hatalı olanları işaretleyebilirdiniz. Halbuki bir başkasının bu tür işaretlemeleri yapması biraz daha zahmetli. Seçkin madde konusunda ise, resminler de metnin bir parçası olduğundan ve Türkçeleştirmenin maddenin daha anlaşılır olması açısından önemli olması nedeniyle gerekiyor. Metnin bir kısmının yabancı bir dilde olmasının uygun olmadığını siz de kabul edersiniz sanıyorum. Türkçe vikipedide olduğumuzdan mümkün mertebe Türkçe kullanmamız gerekiyor. Bu arada tekrar adil kullanım kriterlerine dönersek, yukarıdaki mesajlarımda belirttiğim üzere "mevcut" kriterlerimize uymamız gerekiyor. Bir gün gelir bunlar değişirse o zaman kalabilirler, ancak o zamana kadar şu anki kriterler geçerli. Son olarak yukarıdaki uzun açıklamam ""Niye buradayız öyleyse?" diye sorgulattırıyor bu tür hareketler." cümlenize istinaden telif hakları konusunu ve onun önemini açıklama ihtiyacı duymuştum. Buna ek olarak "Ayrıca benim dosyalarıma sil şablonu koyarsanız, diğer tüm .svg dosyalara koymanız gerekir." cümlenize istinaden bu konuda da bir açıklama yapma gereğini hissetmiştim. Sonuç olarak şöyle bağlıyorum, dosyaların Türkçeleştirilmesi önemlidir ancak seçkinlik gibi durumlar hariç göz önüne alınmayabilir. Benim amacım dosyalara bağlı olmanın sakıncalarını belirtmek ve en başta belirttiğim şablonun önemini bu doğrultuda göstermekti. Ancak konu biraz başka hususlara doğru ilerledi biraz sanki. Adil kullanım ise değişinceye kadar şu an mevcut kriterler geçerlidir. Bu nedenle o zamana kadar bu şablonlar adil kullanım başlığı altında telif haklarına uygun değil. Silinmeleri gerekiyor. Ben bunları hem sizin kendi yüklediğiniz dosyalar olduğundan bir iyi niyet göstergesi olarak hem de sizin bu işlemi yapmanızın daha hızlı olacağını düşündüğümden sizin silinmek üzere işaretlemenizi rica etmiştim. Elbette sadece kendi yüklediklerinizi değil, diğer hatalı dosyaları da işaretlemeniz çok yararlı olur, çok müteşşekkir olurum. Çok uzun yazdığım için lütfen kusuruma bakmayın. Mümkün mertebe kısa yazmaya çalıştım ama bu kadar oldu :) Sonuç olarak, o dosyaları vakit buldukça silineceğini belirtiyorum ve bu konuda daha önceki isteğimi tekrarlayarak yardımcı olmanızı rica ediyorum. İyi vikiler dilerim --Merube 89msj 18:17, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Evet, konu amacından saptı ama bu sekme altında olsun/olmasın bazı şeylerin konuşulması gerekebiliyor. Öncelikle, "Vikipedi aynı zamanda dosyaları mümkün olduğunca doğru şekilde yansıtmak zorunda." kısmından bahsetmenizi beklerdim. Ayrıca, adil kullanımla ilgili, anlatmak istediklerim şöyle. Örneğin Manchester United maddesindeki logo .svg. Bu maddenin, istatistiğini bilmesem de, belirli bir sıklıkla ziyaret edildiğini düşünüyorum. Dosya 2009'da yüklenmiş ve silinirse logo kısmı boş kalacak. Madde görselliğini kaybedecek. Böyle bir-iki maddeden fazlası var. Ben "zaman aşımı" demiyorum; ancak konu böyle tartışmalı bir haldeyken dosyaları silmek de yapıcı ve etik değil. Vikipedi'nin politikaları ve yönergeleri her zaman her şeyi kapsayamayabiliyor maalesef. En başta "özgür" olması ve anonim kullanıcıların değişiklik yapabilmesinden dolayı. Örneğin fark edilmediği sürece yönlendirme sayfalarına içeriğin taşınabilmesi, aynı uzantıda dosya varken yeni versiyonunu yüklemek yerine başka bir adla dosyayı yükleyip -duruma bağlı- diğerinin silinmesine sebep olmak gibi. Diyeceğim o ki, .svg dosyalarının kullanılıp kullanılmamasıyla ilgili tartışma yakın zamanda geçmiş olsa yine anlarım. Ancak ciddi bir zaman geçmiş. Topluluğun kararıyla uygulamalar değişebiliyor. 2008'de sayfa çevrilirken en-wiki'ye sadık kalınıp şimdi kalınmaması ilginç olan. Ben ayrıca kendi dosyalarımla ilgili "O dosyaların silinmesine izin vermeyeceğim." demedim. Bunu bizzat kendimin yapmayacağını söyledim. Ve tabii ki bunun "avına" çıkmış birisi varsa da bu şekilde önemli maddelerde kullanılan hatırı sayılır sayıda diğer dosyalar için de, aynı eşitliği uygulaması gerektiğini söyledim. — Jimbo 22:41, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Kimsenin bununla uğraşmamış olması, öyle kalması gerektiğini göstermiyor. Sonraki kurallar için değil, şu anki kurallar için konuşuyorum zira şu anda onlar geçerli. Kurallar delinmek için yoklar. Bunun için illa "ava" çıkmak gerekmiyor, gördüğünü işaretler. Hepsine tek tek bakması mümkün değil ki zaten. Kriterler değiştikten sonra yüklersiniz tekrar o dosyaları. O zamana kadar adil kullanım kriterlerini ihlal ediyor ve bunun giderilmesi konusunda çaba göstermeyerek bu ihlali devam ettirmiş oluyorsunuz ne yazık ki. Onları silmek lazım, gösterdiğiniz için teşekkürler--Merube 89msj 23:23, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Sıradan başladım .svg dosyalarına bugün gidebildiğim yere kadar artık giderim sonra devam edeceğim. Bu arada özüne sadık kalmayan dosyalar konusundaki endişenizi kesinlikle paylaşıyorum. Onları dile getirip, yükleyen kullanıcıya vs. mümkün düzeltebilir yahut doğru versiyonunu yükleyebilirseniz çok müteşekkir olurum. Bunları farkettikçe düzeltmek çok önemli dediğiniz gibi.--Merube 89msj 23:47, 7 Temmuz 2011 (UTC)
  • Yazık... Sonra "Türkçe Vikipedi neden gelişemedi?"... — Jimbo 18:30, 8 Temmuz 2011 (UTC)
Telif ihlali sadece vikiye zarar verir. Bu svg dosyaları yüksek çözünürlük sunmaları nedeniyle adil kullanım ile örtüşmüyor. Kaldı ki bunların neredeyse hepsinin png ya da başka uzantılarla dosyaları mevcutmuş. Ancak svg dosyaları sonrasında kullanılmayan adil kullanım dosyaları pozisyonuna düşmüşler, şimdi bunları yavaş yavaş geri almak gerekiyor ki benim yaptığım da bu. "Türkçe vikipedi neden gelişemedi?" çok doğru bir soru, böyle daha önce var olan adil kullanım dosyalarının daha yüksek çözünürlüklü hallerini yüklemek ve bunu terse çevirmek ile vakit kaybetmekle belki de... İyi vikiler dilerim --Merube 89msj 19:30, 8 Temmuz 2011 (UTC)
.svg dosyalarını hâlâ diğer dosya türlerinin yüksek çözünürlüklü versiyonları olarak yorumluyorsanız benim size diyebilecek pek bir şeyim yok... — Jimbo 19:38, 8 Temmuz 2011 (UTC)
Benim neyi nasıl yorumladığımın bir önemi yok aslında, aslolan vikinin kurallarıdır ve açık ki bu durum kriterlerimize aykırıdır. Bu tartışmalı bir konu da değil, açıkça kriterlerimizde yazıyor. Varolan logoların bir nevi rendelenmesi yani üzerinde oynama ile oluşturulan -hepsi öyle demiyorum- bu svg dosyaları nedeniyle svg adil kullanım dosyalarının, "mevcut" kriterlerimize aykırı olduğunu belirtiyorum. Kurallar delinmek için değildir diye de ekliyorum. Bu kural değişinceye kadar mevcut kural geçerlidir. Memnun değilseniz tartışmaya açarsınız. Değişinceye kadar da bu kurallara uymak durumundayız. Ona bakarsak atıyorum kayda değer olmayan kişileri ekleyenler de bu maddeler silindiğinde işte bu nedenle vikipedi gelişmiyor demekte. Vikipedi kurallar dahilinde ilerleyen bir oluşum, ancak hiçbir kuralın olmadığı bir yer de değil. Bu dosyaların silinmesinin tartışmalı bir konu olmadığını kriterlerimizde açıkça yer aldığını tekrar anımsatıyorum. İyi vikiler --Merube 89msj 20:03, 8 Temmuz 2011 (UTC)
.svg'ler "dosyaların çözünürlüklerini yükseltelim" diye değil, madde içlerinde daha iyi görüntülenmek amacıyla kullanılıyor. Neyse, bu konu hakkında artık yorum yapmayacağım. — Jimbo 20:24, 8 Temmuz 2011 (UTC)

"Tartışma henüz sonuçlanmamış."? Tartışma sayfasında herhangi bir yorum yok ki. 17 gün yeterli bir süre değil mi? — Jimbo 20:54, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Hayır, 17 gün yeterli değil. Vikipedi'de kararlar toplulukça alınır. Tartışmaya ilgi çekmek için köy çeşmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 20:57, 3 Temmuz 2011 (UTC)
Önce "17 gün yeterli değil" deyip ardından başka bahaneler üretmeniz şaşırtıcı. "Vikipedi'de kararlar toplulukça alınır." ama IP'ler dahi madde açabilir. Aktif topluluk bir gün binlerce kişiye ulaşırsa hepsini dinleriz... — Jimbo 21:04, 3 Temmuz 2011 (UTC)
Bahane? Bir maddenin adının değiştirilebilmesi için en azından konuyla ilgili kişilerin görüş belirtmeleri beklenmeli. Tartışma sayfalarının görevi de budur. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 21:08, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Konuyla ilgili kişiler kim? Bu konuda yorum yapmak için gey olmak gerekmiyor; eğer kastettiğiniz buysa. Aksi halde, yorum gelmemişse bu konu (ad değişimi) yeterince ilgi çekmemiştir zaten. Bu dil ile ilgili bir mevzu, 17 gün boyunca karşı yorum gelmiyorsa bunun tartışma sayfasına yorum yapmayanın sorunu olması gerekmez mi? Tartışma sayfalarının önemini söyleyen sizdiniz. Tekrar söylüyorum eğer sıkıntı günse, (örneğin) 1 ay bekleyelim diyorsanız tamam; ancak bana topluluğun karar almasından bahsetmeyin, o konuda ciddi sıkıntı var. Ayrıca bizde şöyle bir şey kullanılıyor mu? — Jimbo 21:36, 3 Temmuz 2011 (UTC)

Burada önemli olan süre değil aslında. Bu tür değişiklikler için konuya dikkat çekmek ve olabildiğince geniş katılımlı kararlar almamız gerekir. Bunu yapmazsak kısır taşıma savaşlarının önüne geçemeyiz. Ayrıca, konuyla ilgili kişilerle kast ettiğim gay kişiler değildi. Bir tartışmada her kullanıcı görüş belirtebilir, ancak topluluğun belirli bir bölümü türlü nedenlerle bu tür tartışmalara girmek istemiyorsa en azından ilgili kişilerin görüşleri alınır ve uzlaşma aranır. Demek istediğim buydu.
Tartışma sayfalarında genellikle o tür arşivleme şablonları kullanmıyoruz. Bunun nedeni, bir tartışmayı sonuçlandırmak için bu tür araçlara gerek olmaması. Uzlaşının sağlanıp sağlanmadığına ilişkin ortak sağduyu işi kotarıyor
İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 21:53, 3 Temmuz 2011 (UTC)
Ben de diyorum ki bahsettiğiniz "ilgili kişiler" yok anlaşılan. Neyse... — Jimbo 09:37, 4 Temmuz 2011 (UTC)
Bir süre belirtelim değil mi en azından karşı görüş belirtecek olan varsa, belirtmesi için. Yoksa kimse 1 ay boyunca bir şeye karşı çıkmıyorsa fikir birliği var demektir zaten sanki? --Stultiwikiabana yaz 14:50, 6 Temmuz 2011 (UTC)

  • İyi geceler.) Acaba editör olmayı düşünür müydünüz? Vikipedi tartışma:Sürüm kontrolü sayfasından editörlüğe başvurabilir, Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfasından editörlük hakkında bilgi alabilirsiniz. Editörlerin katkıları başkaları tarafından incelenmeden yayınlanır. Ayrıca editörler başkalarının katkılarını inceleyebilir, kabul edebilir ya da reddedebilir. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar.)--Reality 23:42, 4 Temmuz 2011 (UTC)
  • Editörlüğü biliyorum. An itibarıyla düşünmüyorum, desteğiniz için teşekkür ederim :) — Jimbo 23:49, 4 Temmuz 2011 (UTC)
  • İnanır mısınız ben de tam Reality ile aynı mesajı atacaktım :) Editör olsanız da biz de sizin değişikliklerinizi onaylayarak vakit kaybetmesek. Zaten tüm değişiklikleriniz olumlu.--Rapsar 15:25, 6 Temmuz 2011 (UTC)

Birleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Tartışma:Gay ile Tartışma:Gey'in birleşmesi gerekmez mi? — Jimbo 17:09, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Anımsatma için teşekkürler. Geçmişler birleştirildi. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 17:23, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Belediye Bingölspor[kaynağı değiştir]

Merhaba Sabri. Bingöl Belediyespor'un yanında Belediye Bingölspor diye bir madde de bulunmakta. Gördüğüm kadarıyla kaynaklarda ikinci yazdığım şekliyle geçiyor. Birleşmesinde yarar var. — Jimbo 15:56, 10 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Google aramada Bingöl Belediyespor 18.000 sonuç verirken Belediye Bingölspor 78.000 sonuç veriyor. Ayrıca TFF gibi resmi kaynaklarda da ikinci şekliyle geçiyor. Ancak medyamızın (birçok kulübün adı öyle olduğu için) şehir adının sonuna "belediyespor" getirme alışkanlığı sebebiyle ilk adın kullanıldığını düşünüyorum. Hemen birleştiriyorum...--вяí¢αи76ileti 17:36, 10 Temmuz 2011 (UTC)

.svg dosyaları[kaynağı değiştir]

Merhaba ÖzgüRFikiR. Ben her ne kadar karşı olsam da şu an için .svg dosyalarının (telif hakkı saklı olanların) Türkçe Vikipedi'de kullanımı yasak. Aslında gündeme getirilip adil kullanım politikasından o madde çıkarılabilir, ancak durum bu olduğu için "sil" şablonunu tekrar ilgili dosyalara ekliyorum. İyi çalışmalar. — Jimbo 12:50, 11 Temmuz 2011 (UTC)

Öncelikle uyarıda bulunup silinme gerekçesini daha netleştirdiğininz ve adil kullanım kriterlerinin 12. maddesini fark etmemi sağladığınız için teşekkür ederim. Ben dosyaları yüklerken İngilizce Viki'yi kaynak alarak yüklemiştim. Bu nedenle de silinme isteğinizin dosya sayfalarındaki hatalı gerekçelendirmeden kaynaklandığını sanarak İngilizce'deki gerekçelendirmeleri (ileride Türkçeleştirmek şartıyla) doğrudan almıştım. Sorun sanırım daha büyükmüş. Eğer siz de vektörel dosyaların Türkçe Viki'de yer alması gerektiğini düşünüyorsanız. Bunu Köy Çeşmesinde tartışmaya açalım.--ÖzgüRFikiR 13:48, 11 Temmuz 2011 (UTC)

Vikihaber'de hizmetlilik oylaması[kaynağı değiştir]

  • Vikihaber'de şu anda bir hizmetlilik oylaması yapılmaktadır ve değişen oy politikasına göre oy hakkınız bulunmaktadır. Katılımın artması ve farklı görüşlerin de temsilini artırmak amacıyla kişilere oylamaya davet mesajları göndermekteyim. Oy kullanmanız ve/veya görüşlerinizi belirtmenizi rica ederim. İyi akşamlar.--Reality 19:55, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Kontrol edilmiş sayfalardaki bekleyen değişiklikler[kaynağı değiştir]

Merhaba Yetkin. Ben bazı kontrol edilmiş sayfalarda (maddeler de dahil) bekleyen değişiklikleri görüyorum. Bu sanırım o sayfada kullanılan diğer sayfaların (şablon vs.) kontrol edilmemiş olmasından kaynaklanıyor. Örneğin Şablon:AYSAYISI/belgedeki son değişiklik adına Şablon:AYSAYISI sayfasını kontrol ettiğimde, senin değişikliğini kontrol etmiş oldum (ya da ben öyle görüyorum). Bu konuda bir bilgin var mı diye merak ettim; umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. — Jimbo 18:06, 19 Temmuz 2011 (UTC)

Evet, durum tam da sizin belirttiğiniz gibi. Bekleyen değişiklik içeren çok sayıda şablon barındırdığı için böyle görünen birçok maddemiz var. --Superyetkinileti 20:16, 19 Temmuz 2011 (UTC)

  • Aday olmak (gösterilmek) için bir gün daha bekleseydin ya :) — Jimbo 17:41, 2 Ağustos 2011 (UTC)
Sen de mi aday gösterecektin yoksa? :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:09, 2 Ağustos 2011 (UTC)
Onu düşünmemiştim de emin olmamakla birlikte oy kullanamayabilirim. Ben 60 gün saydım gerçi :) — Jimbo 18:23, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Değiş tokuş[kaynağı değiştir]

Selam. Bir konu hakkında fikrini almak istedim. Değiş tokuş maddesini takas maddesine yönlendirsek ve Değiş Tokuş (dizi) maddesinin adını Değiş Tokuş yapsak nasıl olur? Sonuçta dizi maddesindeki "t" harfi büyük harfle yazılıyor.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:41, 3 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba. Bu gibi durumlarda İngilizce Vikipedi'de anlam ayrımı sayfası korunuyor. Örneğin bir kelimenin önünde "The" olan versiyonu ilgili anlam ayrımı sayfasına yönlendirilebiliyor. Vikipedi sayfa başlıklarının ilk harflerinin (büyük/küçük olarak) duyarlı olmaması bunun sebeplerinden biri. Kısacası bu örnekte "Değiş Tokuş", "değiş tokuş"a (veya diğer bir deyişle "Değiş tokuş"a) yönlendirilmeli ve gerekli navigasyon sağlanmalıdır. — Jimbo 19:11, 3 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba Jimbo, kullanıcı adın konusunda yaşanan olaylarda art niyetli olduğumu düşünmene gerçekten üzüldüm. Umarım bu ön yargı aramızı soğutmaz. Sevgiler. --Duke ϡ»» ileti ^^ 20:08, 12 Ağustos 2011 (UTC)

Sanmıyorum... — Jimbo 12:42, 13 Ağustos 2011 (UTC)
Yönlendirme Barnstarı
Vikipedi'de yeni açtığınız ya da bakım amaçlı yaptığınız yararlı yönlendirmeler için size bu Yönlendirme Yıldızını hediye ediyorum. Güzel katkılarını her zaman son değişikliklerde görmek dileğiyle. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 15:13, 20 Ağustos 2011 (UTC)
Barnstar için teşekkür ederim. İşim gücüm bakım işleri oldu zaten :) — Jimbo 15:47, 20 Ağustos 2011 (UTC)
Olsun o işleri yapan nadir kişiler var :) Canın sıkılırsa iş birliğine beklerim:D Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 16:35, 20 Ağustos 2011 (UTC)

Katkılarınız oldukça güzel ve anlamlı. Katkılarınız için teşekkürler! --Gktr 06:53, 25 Ağustos 2011 (UTC)

Tebriğiniz için ben teşekkür ederim. — Jimbo 06:59, 25 Ağustos 2011 (UTC)

Tartışma maddeleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, maddesini oluşturduğum sayfalara Tartışma maddeleri açmışsınız. Bu çok gereklimidir? yada sebebi nedir? İyi çalşmalar Totenkopf division 08:43, 26 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba. "Tartışma maddeleri" diyerek sanırım maddelerin tartışma sayfalarından bahsediyorsunuz. Türkçe Vikipedi'de doğrudan "şöyle yapın" gibi bir standart var mı bilmiyorum, ama uygulamaya bakacak olursak uzun süredir maddelerin (özellikle de yaşayan insanlarınkilerin) tartışma sayfalarının oluşturulduğunu görüyoruz. Bunun için de "{{tartışma}}" veya "{{YİB}}", ya da her ikisi birlikte kullanılmış. İngilizce Vikipedi'de genellikle VikiProjeler üzerinden mümkün olduğunca bu sayfalar (o anda o konuyla ilgili görüş belirtilmeyecek olsa da) oluşturuluyor. Bizde de bu örnek alınmış ancak muhtemelen VikiProje sayımız daha az olduğu için çoğunlukla bu şablonlar kullanılmış. Bu çok gerekli midir? Belki "çok" değil, ancak yine de bu sayfaların madde içeriğini geliştirme amacı olduğunu düşünürsek, biz buna zemin hazırlamış oluyoruz. Ek olarak bu sayfalar (VikiProjeler üzerinden oluşturulduğunda) kategorilendirme adına yarar sağlıyor. — Jimbo 01:04, 27 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba. Türkçe Vikipedi'de kullanılan şablonlar özelinde bu denli sıkı bir denetim uygulamıyoruz, ancak DR.Child adlı kahya harekete geçmiş ve ilgili şablonları kaldırmış. Bilginize. --Superyetkinileti 14:03, 27 Ağustos 2011 (UTC)

İşlem tamamlandı, dikkatiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 15:23, 29 Ağustos 2011 (UTC)

Çalışkan Barnstarı
Vikipedi'ye yorulmadan yaptığınız katkılar, son değişikliklerde sıkça gördüğüm anlam ayrımı sayfaları ve daha nice bakım amaçlı katkınız nedeniyle size bu yıldızı takdim ediyorum. İyi bayramlar. "Seksen" 11:54, 1 Eylül 2011 (UTC)

Selam Jimbo.

Bulgaristan'ın Eurobasket 2011'deki kadro şablonu oluşturmuşsun sanırım. Ancak maddenin başına Şablon: kelimesini koymayı unutmuşsun. Haber vereyim dedi. İyi çalışmalar. Emyilmesaj 20:22, 8 Eylül 2011 (UTC)

A evet, teşekkür ederim haber verdiğiniz için. — Jimbo 20:25, 8 Eylül 2011 (UTC)

[1].E THP 08:27, 9 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba. O şablon, otomatik olarak içinde bulunduğu sayfaları "Kategori:Mustafa Kemal Atatürk" sayfasında topluyor. Dolayısıyla sizin kullanıcı sayfanız o kategoride yer alıyordu. İyi çalışmalar. — Jimbo 15:54, 9 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba. Buradaki değişikliğiniz için teşekkürler. İki maddeyi arka arkaya açmıştım, o sebeple bir yanlışlık olmuş. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İLBEK 18:57, 12 Eylül 2011 (UTC)

Rica ederim. Size de iyi çalışmalar. — Jimbo 19:01, 12 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba. Bizim facebook'ta "Türkçe Vikipedi" diye bir grubumuz var. En iyi vikipedistler bu rupta. Eğer katılmak istersen ve tartışmalarını bu grupta yapmak istersen bana arkadaşlık teklifi gönderebilirsin. Yanlış anlama. İyi niyetle söylüyorum. Sevgilerimle iyi çalışmalar. --Ozankra 01:40, 13 Eylül 2011 (UTC)

Çalışkan Barnstarı
Vikipedi adına hiç durmadan onca güzel katkıları ve bunca yönlendirmeler açtığı için bu ödüle layıksın. Ozankra 00:46, 14 Eylül 2011 (UTC)

  • Araya giriyorum ama bunu söylemek zorundayım. Rapsar lütfen beni yanlış anlama, ancak herhangi bir maddede o konuyla ilgili herhangi bir ülkeden bahsetmek tarafsızlık veya evrensellikle çelişmiyor. Dolayısıyla bu bir sorun oluşturmamakta (ansiklopedik olma vb. koşulları sağladığı sürece tabii). Örneğin bu konuyla ilgili, Türkiye'deki İnternet sansüründen bahsedip diğer ülkelerdekinden bahsetmemek yalnızca bir eksiklik olabilir, taraflılık değil. Aynı şey başka bir ülke için de olabilirdi. Örneğin aynı madde içinde sadece Çin'deki İnternet sansürden bahsetseydik bu Çin'e veya Çin ile ilgili herhangi bir şeye taraf olduğumuz anlamına gelmezdi. Bunun dışında herhangi bir maddede benzer bir konuyu ayrı ayrı ülkelere ayırmak yerine "Türkiye'de" ve "Dünyanın geri kalanında" şeklinde ayırsaydık, işte bu taraflılık olabilirdi, tabii ki bu da o konu doğrudan ve özellikle Türkiye'yle ilgili değilse geçerli. Ayrıca ek olarak İngilizcenin dünyanın birçok yerinde konuşuluyor olmasına karşın İngilizce Vikipedi'de bu gibi birçok maddede yalnızca Birleşik Devletler'den söz edilir, hatırlatayım dedim. Umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir. İyi çalışmalar. — Jimbo 10:58, 14 Eylül 2011 (UTC)
"Evrensel" bir ansiklopedi olduğumuza göre "sadece" veya "ağırlıklı" olarak Türkiye'den bahsediliyorsa elbette çelişir. Şimdiye kadar birçok kullanıcıdan da benzer yönde davranışlar sergilediğini gördüm. Aynı gerekçeyle film maddelerinde de ekstradan Türkiye'de vizyona giriş tarihini vermiyoruz mesela. İlk çıkış tarihini veriyoruz.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:35, 14 Eylül 2011 (UTC)
Rapsar, biz maddelerin durumlarını tartışamayız. İnsanları "onu ekliyorsan bunu da ekle" gibi genel anlamda zorlayamayız da. Sadece yer alıyor olması, sonsuza kadar diğerlerinden bahsedilmeyecek olmasından değil, henüz diğerlerinden bahsedilmemiş olmasındandır; bunu karıştırma. Film konusu ayrı bir konu olmakla birlikte filmin "ülkesi" birden fazlaysa ve o ülkelerdeki çıkış tarihleri birbirlerinden farklıysa, her tarihin belirtilmesi gerekir. — Jimbo 11:59, 14 Eylül 2011 (UTC)

Soyadı yönlendirmeleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, soyadlarını Atatürk gibi şahısla birebir örtüşmediği müddetçe yönlendirmemeliyiz. Aynı soyadını kullanan bir çok kişi olacağını göz ardı etmeyelim. Kolay gelsin...Vikiçizer 08:09, 15 Eylül 2011 (UTC)
    Vikipedi'de aynı soyadını kullanan birden fazla kişinin maddesi varsa (veya en azından gelecekte maddesi açılabilecek kişiler bulunmaktaysa) anlam ayrımı sayfasını oluşturuyorum zaten. Bunun dışında soyadını Vikipedi dışında birden fazla kişinin kullanıyor olması yönlendirme yapmaya engel değil, verdiğiniz Atatürk örneğinde olduğu gibi. Göz ardı edilen bir şey yok kısacası. — Jimbo 23:08, 15 Eylül 2011 (UTC)
    • Merhaba, bu konuyu sanırım hizmetlilerin de dikkatine sunmak gerek. Gelecekte bu soyadlara sahip kişilerin maddesinin açılıp açılmayacağını kimse bilemez. Kaldı ki sadece vikipedi içinde bu yönlendirmeler doğru olmadığı gibi arama motorlarından bu soyadlarına ilişkin arama yapan internet okurunu da maalesef hatalı bir şekilde vikipediye yönlendireceğiz. Sizin yönlendirdiğiniz Özyalçıner, Özkırımlı, Ayvazoğlu, Köklügiller, Ercilasun, Cengizkan, Benaroya, Devecioğlu, Sarısayın, Çıladır, ‎ Vahapoğlu, ‎Zaptçıoğlu, Ağcabay, Kavukçu, Ergüven, Öztelli, Zarifoğlu, ‎ Mütercimler, Cevizoğlu soyadlarının tek kimseyi ifade etmediği ortadadır. Tabi bu benim görebildiklerim belki başkaları da vardır. Soyadı kavramından daha geniş düşünerek kelime anlamıyla veya birleşik cümle yapısıyla da ansiklopedik olarak şahıslara mal edilerek yönlendirilemez. Bahsettiğiniz örneğimdeki gibi tarihi, siyasi ve yaygın bir bütünleşme varsa ancak o tip soyadları istisna olabilir. Aktif olduğunu düşündüğüm birkaç hizmetliye konuyu incelemesini rica ediyorum. Hoşcakalın...Vikiçizer 07:54, 16 Eylül 2011 (UTC)
      Bir kişi tam adının yanı sıra adıyla ve soyadıyla da ayrı ayrı bilinir. Dolayısıyla insanlar soyadlarına sahiptirler, birden fazla kişinin de ona sahip olması yalnızca çokluk yaratır. Biz Vikipedi'de var olan veya var olabilecekler üzerinden çalışıyoruz. Kördüğüm, tesadüfen, clumsy, alright gibi maddelerdeki anlamları dışında sözlükte anlamları olan maddelerimiz var mesela. Ayrıca yönlendirmeler her zaman yönlendirildikleri sayfanın adına alternatif oluşturdukları için değil, bazen yalnızca öyle olmaları gerektiği için yaratılırlar. Kaldı ki soyadı için madde arayan kişinin (etimoloji vs. için) Vikisözlük'e gitmesi gerekir, Vikipedi'ye gelmesi değil. Almanca Vikipedi'de, genel anlamda eğer o soyadını kullanan birden fazla kişinin maddesi yoksa yönlendirmeler yapılıyor, aynı benim burada yaptığım gibi. İngilizce Vikipedi'de de soyadlarından yönlendirmeler var fakat bunun tek tek herkesi kapsadığını söyleyemeyiz. Burada önemli olan o soyadlarını kullanan başka kişilerin maddeleri açılırsa (veya en azından maddesi açılabilecek kişiler varsa) bu yönlendirme sayfalarının anlam ayrımı sayfalarına çevrilmesi gerektiği, eğer o soyadı "Atatürk" örneğindeki gibi çok belirgin baskınlığa sahip değilse. Şöyle bir durum da var ki bir soyadı yönlendirme olarak kalacaksa dahi anlam ayrımı sayfaları veya yalnızca o soyadına sahip kişilerin maddelerini listeleyen sayfalar açılabilir; (diğer söylediklerimin yanında) bu da sorun teşkil etmemekte. — Jimbo 08:16, 17 Eylül 2011 (UTC)
Tekrar merhaba, mesele yönlendirilen soyadlarının maddelerin karşılığını sağlamaması ve daha geniş bir kitlenin sahibi olduğu, daha geniş bir kitleyi hedef alan bir kavram ya da anlamın bir şahsa indirilerek yanlış yönlendirme yapılmasıdır. Kelime anlamları dışında kullanılan madde isimleri ile özel şahıslara ait adları eşleştiremeyiz. Bunları yönlendirip belli bir şahsa bağlamak yerine silmek veya daha iyisi anlam ayrımı sayfaları oluşturmak yeğdir. Anlam ayrımı sayfalarını kırmızı bağlantılarla da açmak mümkündür. Yönlendirmelerin ansiklopedik bir kataloglama çabası olduğu ve okura aramayı ve bağlantıları kolaylaştırmak amacı taşıdığı ortada iken sırf öyle olsun diye oluşturmak gerektiğini söyleyemeyiz. Soyadlarını belli şahıslara bağlamak bana hala ansiklopedik gelmiyor ve okura faydadan çok zararı olduğunu düşünüyorum. Yönlendirmenin görevi vikipedide yazdığı gibi sadece aranılan sözcüklerin doğru maddeye yönlendirilmesini sağlamaktır. Gereksiz, arama sonuçlarını sonuçlarını kalabalıklaştıran ve asıl amaca aykırı düşen yönlendirmeler zaten tasvip edilmez. Bu yönlendirmelerin faydasının aramayı kolaylaştırdığını söylerseniz, binlerce aynı soyada sahip kişileri tek bir kişiye yönlendirerek faydalı mı oluruz yoksa hata mı yapmış oluruz sorusunun cevabı bana göre hata yapıyor olduğumuzdur...Yönlendirmeleri yapmak ve sürdürmek için nedenlere ihtiyacımız vardır.
  • Yönergemiz henüz yok ama Superyetkin'in bahsettiği yönergede şunlar vardır;
  • alternatif isimler (Yönlendirilen: Mustafa Kemal Paşa--->Madde ismi: Mustafa Kemal Atatürk),
  • adlandırmaların varsa çoğulları (Yönlendirilen: Atlar--->Madde ismi: At),
  • yaygınca hataya düşülen kelimeler (Yönlendirilen: Ferari--->Madde ismi: Ferrari),
  • sıfatlı/zarflı/noktalama işaretli versiyonlar (Yönlendirilen: İmgeleri Kim Dinler--->Madde ismi: İmgeleri Kim Dinler?),
  • kişiye öncelik tanıyacak soyadları/adlar (Yönlendirilen: Hitler--->Madde ismi: Adolf Hitler),
  • madde adının değişik kullanımları (Yönlendirilen: Charlton Heston filmleri--->Madde ismi: Charlton Heston filmografisi),
  • kısaltmalar (Yönlendirilen: AFT--->Madde ismi: Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ABD)),
  • farklı karakterlere sahip aynı isimler (Yönlendirilen: Pele--->Madde ismi: Pelé),
  • büyük-küçük harften doğan farklılıklar (Yönlendirilen: Doğal Seçilim--->Madde ismi: Doğal seçilim), Bu arama için gerekli değildir, sadece diğer makaleler ve dış sitelere bağlantıda yardımı olabilir
  • uygun alt başlıklar veya daha geniş bir madde içinde açıklanan veya belirtilen diğer konular (Yönlendirilen: C işareti--->Madde ismi: Telif hakları),
  • uygun olan anlam ayrım sayfaları (Yönlendirilen: Turkey (anlam ayrımı)--->Madde ismi: Turkey),
  • vikipedi yazılımından kaynaklanan yönlendirmeler, VP bazlı vikipedi yönlendirmeleri, Vikipedinin 2001'deki eski yazılımlarından kalma şu an gereksiz sayılan yönlendirmeler vs.
İngilizce yönergede soyadı yönlendirmeleri hakkında tam da duruma uyan bir örnek de verilmiştir. Hitler, Adolf Hitler'e yönlendirilir, Johnson için anlam ayrımı sayfası bir yönlendirme yapmaktan daha iyidir. Çünkü Johnson hiç bir madde için yönlendirilebilecek öncelikte değildir. Benim de anlatmaya çalıştığım, önceliği belli bir şahsa ait olmayan soyadlarını belli bir şahsa mal etmemek ve yönlendirmemektir. Anlam ayrımı sayfası oluşturulmalı ya da gereksiz yere, okuru yanlışa sevkederek tek kişiye yönlendirilmemelidir. Bu sebeple bunlar ya anlam ayrımı sayfasına dönüştürülmeli, ya silinmeli ya da neden bu soyadının bu şahıslara öncelikli yönlendirildiği ortaya konulmalıdır.
Diğer görüşleri okumayı bekleyeceğim, yönlendirmeler böyle kalırsa en azından dikkat çekmeye çalıştım diyebileceğim. Teşekkürler...Vikiçizer 23:01, 17 Eylül 2011 (UTC)

Reality 06:48, 6 Temmuz 2012 (UTC)


Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 7 Temmuz 2012

Sizi özledik Jimbo![kaynağı değiştir]

Jimbo, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:26, 19 Aralık 2014 (UTC)

Deniz (mesaj) 13:57, 22 Ocak 2017 (UTC)

Hadi inat etmeyin[kaynağı değiştir]

Vikipedi sizi özlüyor. Hadi geri gelin. :) --Stultiwikiabana yaz 14.11, 10 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]