Kullanıcı mesaj:Hendekli

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Taslak bilgisi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Kategori:Türk mitolojisine birçok güzel katkılarınızın olduğunu gördüm; tebrik ve teşekkürlerimi sunarım. Fakat isterseniz bu maddeleri daha özelleştirilmiş kategorilere ekleyiniz, örneğin Türk mitolojisindeki tanrılar için Türk tanrıları, tanrıçalar içinse Türk tanrıçaları gibi kategorileri kullanabilirsiniz. Böylece genel kategori olan Türk mitolojisi fazla kalabalıklaşmaz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 09:00, 21 Haziran 2007 (UTC)

Sağolun. Ama şöyle bir problem var. Türk mitolojisinde "Tanrı" kavramı tartışılır bir konudur. Pek çok mitolojik unsur bir nevi 'koruyucu ruh' olarak ta adlandırılabilecek "iye" (yani sahip) kavramı altındadır. "Tanrıça" ise yanlış bir terminolojidir. Türkçede dişil bir adlandırma yoktur. Varolan "tanrı" sözcüğüne slav kökenli "-ça" eki getirilerek yapılmış bir hatalı türetimdir (Kral - Kraliçe benzeşmesi yapılmak istenmiş galiba.) O yüzden şüpheye düştüm. Bir de Türk mitlojisi içindeki maddelerin pek bir azı "Tanrı" olarak adlandırılabilir. Ülgen, Erlik ve Umay dışında tanrı olarak adlandırılacak bir kavram yok. Belki Türk mitlojisinde erkek ve dişi unsurlar olabilir. Ama öyle bir sınıflama da gerekli midir tartışılır.--BoZCiN 09:30, 21 Haziran 2007 (UTC)


Kerey Kan maddesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Yazdığınız Kerey Kan maddesinin ilk kelimesi olan Kerey Han, maddenin ismiyle uyusmuyor. Sanirim dikkatsiz bir aniniza denk geldi. Kendim duzeltecektim ama google'da aradigimda guvenilir bir kaynak bulamadigim icin maddenin isminde mi yoksa ilk kelimesinde mi hata oldugundan emin olamadim ve size hatirlatmak istedim. Kolay gelsin Bugra 18:25, 21 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba, isterseniz atasözleri konusundaki katkılarınızı Atasözü maddesi içinde gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü son açtığınız madde bu haliyle ansiklopedik olmayışı nedeniyle silinecektir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 06:25, 30 Haziran 2007 (UTC)

Sevgili Bozcin, değerli katkıların için çok teşekkürler ancak atasözlerinin madde içinde tutulması bana yanlış gibi görünüyo. Madde içeriğini boş yere uzatmış oluyoruz sanki. Zira burası bir ansiklopedi olduğundan burada sadece atasözleri ile ilgili ansiklopedik bilgi vermek yeterlidir. Ancak bununla beraber listelere de yer verebiliriz. Atasözleri listesi adında bir madde açabiliriz. Eklemiş olduğun atasözlerini oraya aktarabilirsin. Hem sadece Türk atasözleri değil, Çin atasözleri, evrensel atasözleri vs.. falan filan da bu maddeye eklenebilir. Ya da ne bileyim işte Türk atasözleri listesi, Çin atasözleri listesi falan gibi birden çok liste yapıp bunları kategorilendirebiliriz. Ne dersin? Sevgiler. Kolay gele... --maderibeyzamsj 08:16, 30 Haziran 2007 (UTC)

Ne Yapayım?[kaynağı değiştir]

Ben de öyle düşündüm önce ama yaptığım listeyi yöneticiler sildi. Atasözü maddesinde bunları yazmamaı söylediler. Şimdi ne yapayim ben?--BoZCiN 08:29, 30 Haziran 2007 (UTC)

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler.


Bu ileti size silinen Nur İçözü [1] maddesi sebebiyle gönderilmiştir. Teşekkürler, iyi çalışmalar--Atacameñoileti 07:15, 23 Ağustos 2007 (UTC)

  • Selam. Yazardan izin alma konusunda Mach'e bi danışır mısın? Kolay gele... --maderibeyzamsj 07:59, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Bir içeriğin telif hakları saklıysa ve Vikipedi'de yayınlanması isteniyorsa yazarın (telif hakkı sahibi) içeriği aynen yazarak altınada GNU ile yayınlanmasını kabul ediyorum diye bir not düşerek info-tr@wikimedia.org adresine mail atması gerekiyor. Gnenelde yapılan bir hata olduğu için vurgulama yapmak isterim sizin değil telif hakkı sahibinin bu maili atması gerekiyor. Bir başka seçenek daha var. Örneğin bir siteden alıyorsanız (bu durumda site sahibinin bu yazının telif haklarına sahip olması gerek) içeriğin altına "GNU lisansındadır" gibi küçük bir not düşmesi gerekiyor. Sizde bu içeriği kopyala yapıştır yöntemiyle buraya aktarır ve maddenin tartışma sayfasına internet adresini verir (tam linkini) ve GNU ile yayınlandığına dair küçük bir not düşerseniz sorun çıkmayacaktır.Saygılar.--Machiavelli' msj 10:32, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı ve/veya mesaj sayfalarınızı başka isimlere yönlendirmeyin[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.
Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler.

Metal Militia ileti 05:49, 11 Eylül 2007 (UTC)


  • Kullanıcı isim değişikliğiniz gerçekleştirilmiştir. --Mskyrider ileti 17:42, 28 Eylül 2007 (UTC)

Harkıt maddesine bir bakar mısınız? Konuyla ilginiz var zannedersem.--foPen bana ileti gönder 13:28, 10 Mart 2008 (UTC)


  • İleride her birine madde açmayı, geliştirmeyi düşünmüyorsanız, mümkünse Sakarya'daki kütüphaneler‎ maddesindeki kırmızı bağlantıları kaldırır mısınız? Bu tür boş maddeler, anonim ya da çocuk yaştaki kullanıcılar tıkladığında boş çıkınca vandalizme yol açıyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 14:34, 28 Nisan 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim, kolay gelsin. Levent Abi ileti 14:39, 28 Nisan 2008 (UTC)

bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Giresun'daki kütüphaneler adıyla madde değil, kategori açmanız daha doğru olacaktır. Ancak Giresun'daki her kütüphanenin maddesini de açabilecekseniz tabii.. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 15:48, 6 Ağustos 2009 (UTC)

Pınar [m] 09:26, 28 Aralık 2009 (UTC)

VikiProje Kıbrıs[kaynağı değiştir]

VikiProje Kıbrıs davetiyesi
Merhaba Hendekli;
Katkılarınızdan görebildiğim kadarıyla Kıbrıs ile ilgilisiniz. Kıbrıs ile ilgili maddeleri düzenleyip geliştiren Kıbrıs Projesi'ne katılmanız için sizi davet ediyorum. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar...

--seksen 15:14, 20 Ekim 2011 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir politika ihlalidir ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- --Aguzer<>Cx Kasım|2012|09:58 09:58, 17 Kasım 2012 (UTC)

Metin, kendi yazdığım metindir.


Uyarı
Uyarı
Lütfen diğer kişilerin değişikliklerini hemen geri almaktan kaçının. Devam ederseniz, kimsenin 24 saat içinde bir maddeyi üç defadan fazla eski haline çeviremeyeceğini belirten üç geri dönüş kuralı ihlal etmeniz nedeniyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız engellenebilir.

Not: Buna ayrıca maddenin eski bir halini geri getirmek de dahildir. Teşekkürler, iyi değişiklikler! ----Aguzer<>Cx||17|Kasım|2012|10:18|| 10:18, 17 Kasım 2012 (UTC)


Abuzer değil Aguzer. Kütüphaneci olmanız eklediğiniz bilgilerin size ait olduğunu veya kanıt gerektirmediğini göstermez. Telif sorunu yaşanmayacak şekilde o bilgileri buraya eklemeniz sonrasında da kaynak göstermeniz gerekli. Bunun için Telif sayfasına bakabilirsiniz.--Aguzer<>Cx||17|Kasım|2012|10:25||

Bilgilerin hepsi röportaj tekniğiyle elde edilmiştir. Basılı bir materyal kullanılmamıştır.--HeNDeKLi (mesaj) 10:30, 17 Kasım 2012 (UTC)

Kaynaksız bu türde bilginin eklenmesine izin veremeyiz ne yazık ki.--Aguzer<>Cx||17|Kasım|2012|10:32||

http://egitimedair.net/index.php/sayisal-bilimler/1378-bilimsel-ara%C5%9Ft%C4%B1rma-y%C3%B6ntem-ve-teknikleri

Görüşme tekniği... Bu kadar katıysan, benim adam akıllı verilerim yerine saçma sapan verileri silmeyle işe başalasan çok daha iyi olurdu.--HeNDeKLi (mesaj) 10:37, 17 Kasım 2012 (UTC)

Telif haklarına karşı katıyızdır. Kaynak göstermek için şu sayfaya bakabilirsiniz.--Aguzer<>Cx||17|Kasım|2012|10:42||
Bilgileri kaynakta olduğu gibi değil Ansiklopedik bir dille yorumlayarak ekleyin. Aksi taktirde kaynak göstermeniz tereli olmaz.--Aguzer<>Cx||17|Kasım|2012|10:52||

Abuzer. Saçmaladığının farkında mısın? Kaynak bir istatistik kaynağı. Sadece sayılardan oluşuyor. Metni yazan benim. Dilinde sorun varsa, onu yaz. Önce çalıntı dedin. Sonra kaynak yaz dedin. Bilip bilmeden silme işinden vazgeç.--HeNDeKLi (mesaj) 10:56, 17 Kasım 2012 (UTC)

Abuzer değil Aguzer bu adım değil nick. İstatistiklerin kaynağı vardır herhalde. Kaynaktan değişik bir şekilde yazmazsan telif hakkını ihlal edersin bizde sileriz.--Aguzer<>Cx||17|Kasım|2012|11:02||

Yazıyorum ya http://www.earsiv.gov.tr. Gov da mı sana yetmiyor. Biz deme bir de. Siz diye biri silmiyor. sen siliyorsun. Görevini feci kötü yapıyorsun. Otur siteye vandalizm yapanlarla uğraş. Adam akıllı iş yapanları işine çomak sokma.--HeNDeKLi (mesaj) 11:05, 17 Kasım 2012 (UTC)

Öncelikle mesajlaşmalarınızda nezaketi elden bırakmamanızı öneririm. Bunun dışında, sayfa geri getirildi ve VP:SAS'a aday gösterildi. Kararı topluluk verecektir. İyi çalışmalar.. Théoden ileti 13:07, 12 Ekim 2013 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Vikipedi iş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu: {{Kaynak viki}} şablonunu kullanan sayfaların {{Çevrilmiş sayfa}} ile güncellenmesi çalışması


Hemen, şimdi projeye katılın! Şimdi yeni kullanıcılar da daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!  

  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin veya mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

SiLveRLeaD mesaj 15:58, 10 Şubat 2014 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Hendekli
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:04, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Vikiproje Özgür Yazılım'a davetlisiniz![kaynağı değiştir]



Merhaba Hendekli,

Vikipedi'deki Özgür yazılım ile ilgili maddeleri oluşturmayı ve geliştirmeyi amaçlayan Özgür Yazılım Vikiprojesi'ne davetlisiniz.

Vikiprojeye katılmak için katılımcılar listesine kullanıcı adınızı ekleyebilir, Özgür Kafe'de proje hakkındaki görüşlerinizi belirtebilir ve her ay düzenlenen İş birliği projelerine katılarak pek çok ödül kazanabilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
Turk ansiklopedici ☎️ 08.39, 1 Kasım 2021 (UTC)[yanıtla]


Demirkıynak silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Demirkıynak) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Demirkıynak sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Nedim Gâyet Bir (mesaj) 17.43, 22 Mart 2022 (UTC)[yanıtla]

Karakırnak silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Karakırnak) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Karakırnak sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Nedim Gâyet Bir (mesaj) 17.43, 22 Mart 2022 (UTC)[yanıtla]

Karakırnak silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Karakırnak) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Karakırnak sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Nedim Gâyet Bir (mesaj) 17.45, 22 Mart 2022 (UTC)[yanıtla]

Uylak silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Uylak) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Uylak sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Nedim Gâyet Bir (mesaj) 10.52, 12 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Yeni Katılımcı Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz!

Merhaba Hendekli,
2023/35. Hafta İş Birliği Projesine katılımınız için çok teşekkürler. "Bilgi kutusu bulunmayan yapılar kategorisindeki maddelere bilgi kutusu ekleme" konulu projedeki performansınız sonrasında Yeni Katılımcı Yıldızı ödülünün sahibi oldunuz. Proje kapsamında verilen ödüllere buradan, bu yılın kazananlarına ve ödül koleksiyonuna ise buradan bakabilirsiniz. Kazandığınız bu ödülü, buradaki şablon yardımıyla kullanıcı sayfanızdaki kişisel koleksiyonunuzda sergileyebilirsiniz. Sonraki haftalarda da katılımınızın devamını umuyorum.
Sevgiler. İyi vikiler. --LostMyMind (mesaj) 14.10, 9 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]

Başpehlivan Özkan yılmaz[kaynağı değiştir]

Merhaba ben başpehlivan Özkan Yılmaz doğum tarihimi 13 Haziran olarak değiştirebilir miyiz acaba kimliğimde 13 haziran ? 85.96.141.57 15.44, 18 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]