Billboard Hot 100 liste başarıları ve kilometre taşları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu sayfada ABD'nin saygın müzik listesi Billboard Hot 100 listesinin tarih boyunca imza atmış olduğu olayları içermektedir. Liste 1940 yılından beri tutulmaktadır. Ancak "Hot 100" adı verilen günümüz listesi 1958'de başlamıştır.

Şarkı başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Zirvedeki en çok hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıda, bu listede en uzun süre 1 numara olan şarkılar yer almaktadır.

  • 16 hafta
Mariah Carey ve Boyz II Men - "One Sweet Day" (1995-1996)
  • 14 hafta
Whitney Houston — "I Will Always Love You" (1992-1993)
Boyz II Men — "I'll Make Love to You" (1994)
Los del Río — "Macarena" (Bayside Boys mix) (1996)
Elton John — "Candle in the Wind 1997" / "Something About the Way You Look Tonight" (1997)
Mariah Carey - "We Belong Together" (2005)
Black Eyed Peas - "I Gotta Feeling" (2009)
  • 13 hafta
Boyz II Men — "End of the Road" (1992)
Brandy ve Monica — "The Boy Is Mine" (1998)
  • 12 hafta
Santana ve Rob Thomas - "Smooth" (1999)
Eminem — "Lose Yourself" (2002-2003)
Usher, Lil Jon ve Ludacris — "Yeah!" (2004)
Black Eyed Peas - "Boom Boom Pow" (2009)
  • 11 hafta
Elvis Presley — "Hound Dog" / "Don't Be Cruel" (1956) (Hot 100 öncesi "En Çok Satanlar" ve "Jukebox'larda En Çok Çalınanlar" listesinde)
All-4-One — "I Swear" (1994)
Toni Braxton — "Un-Break My Heart" (1996)
Puff Daddy, Faith Evans ve 112 — "I'll Be Missing You" (1997)
Destiny's Child — "Independent Women Part I" (2000-2001)
Robin Thicke - "Blurred Lines" (2013)
  • 10 hafta
McGuire Sisters — "Sincerely" (1955) (Hot 100 öncesi "En Çok Çalınanlar" listesinde)
Pérez Prado — "Cherry Pink and Apple Blossom White" (1955) (Hot 100 öncesi "En Çok Satanlar" listesinde)
Debby Boone — "You Light Up My Life" (1977)
Olivia Newton-John — "Physical" (1981)
Santana ve The Product G&B — "Maria Maria" (2000)
Ashanti — "Foolish" (2002)
Nelly ve Kelly Rowland — "Dilemma" (2002)
Kanye West ve Jamie Foxx — "Gold Digger" (2005)
Beyoncé — "Irreplaceable" (2006)
Flo Rida ve T-Pain — "Low" (2008)
Rihanna ve Calvin Harris — "We Found Love" (2011)
Pharrell Williams — "Happy" (2014)

İki numaradaki en çok hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 11 hafta
Whitney Houston — "Exhale (Shoop Shoop)" (1995) (zirvede 1 hafta geçirdikten sonra)
  • 10 hafta
Foreigner — "Waiting for a Girl Like You" (1981)
Missy Elliott — "Work It" (2002)
  • 9 hafta
Mariah Carey - "Always Be My Baby" (1996) (zirvede 2 hafta geçirdikten 4 hafta önce ve 5 hafta sonraya kadar)
Donna Lewis - "I Love You Always Forever" (1996)
Shaina Twain - "You're Still the One" (1998)
Coolio ft. L.V. - "Gangsta's Paradise" (1995) (zirvede 3 hafta geçirdikten 1 hafta önce ve 8 hafta sonraya kadar)
Lady Gaga - Poker Face (2009) (zirvede 1 hafta geçirdikten 1 hafta önce ve ardışık olmayan 8 hafta sonraya kadar)

İlk 10'da en çok hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

52 hafta - Katy Perry - "E.T" (2011-2012)
32 hafta - LeAnn Rimes - "How Do I Live" (1997-1998)
30 hafta - Santana ft. Rob Thomas - "Smooth" (1999-2000)
28 hafta - Jewel - "Foolish Games" / "You Were Meant for Me" (1997)
25 hafta - Chubby Checker - "The Twist" (1960 ve 1962)
25 hafta - Toni Braxton - "Un-Break My Heart" (1996-1997)
25 hafta - Timbaland ft. OneRepublic - "Apologize" (2007-2008)
24 hafta - Bon Jovi - "Always" (1994-1995)

Listeye İlk 10'dan Giriş Yaptıktan Sonra İlk 10'da En Çok Hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Listeye girdiği ilk hafta zirveye oturanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Zirveye En Büyük Sıçrama[değiştir | kaynağı değiştir]

Listede En Yüksek Çıkış[değiştir | kaynağı değiştir]

Zirveden En Büyük Düşüş[değiştir | kaynağı değiştir]


Listede Kalınan En Uzun Süre[değiştir | kaynağı değiştir]

İki Farklı Sanatçı Tarafından da Zirveye Ulaşan Şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]


İngilizce Olmadığı Halde 1 Numaraya Çıkan Şarkıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendi Şarkısını Kendi Zirveden İndiren Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

En Çok Listede Yer Alan Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk 40 Numaraya En Çok Ulaşan Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk 10 Numaraya En Çok Ulaşan Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

En Çok Zirveye Erişen Şarkıcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

1. The Beatles (20)
2. Mariah Carey (18)
3. Elvis Presley (17)
4. Rihanna (13) (tie)
4. Michael Jackson (13)
5. Madonna (12) (tie)
5. The Supremes (12) (tie)
6. Whitney Houston (11)
7. Janet Jackson (10) (tie)
7. Stevie Wonder (10) (tie)
8. Bee Gees (9) (tie)
9. Elton John (9) (tie)
10.Katy Perry (8) (tie)
11. Bruno Mars (6) (tie)

Toplamda En Çok Hafta Listede Kalan Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Michael Jackson (80 hafta)
  • Elvis Presley (79 hafta)
  • Katy Perry (69 hafta)
  • The Beatles (59 hafta)
  • Beyoncé (53 Hafta)
  • Boyz II Men (50 hafta)
  • Usher (43 hafta)

En Çok Art arda Zirveye Erişen Şarkıya Sahip Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

En Çok 2 Numaraya Erişen Şarkıya Sahip Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk 2 Sırayı Aynı Anda Paylaşan Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "Hound Dog" / "Don't Be Cruel"
  2. "Love Me Tender"
  1. "Can't Buy Me Love"
  2. "Twist and Shout"
  3. "She Loves You"
  4. "I Want to Hold Your Hand"
  5. "Please Please Me"
  1. "Night Fever"
  2. "Stayin' Alive"
  1. "Foolish"
  2. "What's Luv?" (Fat Joe ile Ashanti)
  1. "Hot in Herre"
  2. "Dilemma" (şarkılar 17 Ağustos 2002'de yer değiştirmiştir.)
  1. "Hey Ya!"
  2. "The Way You Move"
  1. "Candy Shop" (50 Cent ve Olivia (singer)|Olivia)
  2. "Hate It or Love It" (The Game ve 50 Cent)
  1. "We Belong Together"
  2. "Shake It Off"
2 Aralık 2006
  1. "I Wanna Love You" (Akon ve Snoop Dogg)
  2. "Smack That" (Akon ve Eminem)
14 Nisan 2007
  1. "Don't Matter"
  2. "The Sweet Escape" (Gwen Stefani ve Akon)

İlk ve Son Zirveye Erişen Şarkıları Arasında En Uzun Süre Geçen Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Cher — (33 yıl, 7 ay)
"I Got You Babe" (Ağustos 1965 - Sonny Bono ile)
"Believe" (Mart 1999)
"I Want You Back" (Ocak 1970)
"You Are Not Alone" (Eylül 1995)
"Crocodile Rock" (Şubat 1973)
"Candle in the Wind 1997" / "Something About the Way You Look Tonight" (Ekim 1997)
"I Get Around" (Temmuz 1964)
"Kokomo" (Kasım 1988)
"I Want to Hold Your Hand" (Şubat 1964)
"Got My Mind Set on You" (Ocak 1988)

Ölümden Sonra Gelen Zirve Şarkıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]