Nicole Scherzinger

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nicole Scherzinger
Genel bilgiler
Doğum adıNicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger
Doğum29 Haziran 1978 (45 yaşında)
Honolulu, Hawaii, ABD
Başladığı yerFilipinli, Rus
TarzlarPop, dans-pop, R&B
MesleklerŞarkıcı, Söz yazarı, Dansçı, oyuncu, Model
Etkin yıllar1999-günümüz
İlişkili hareketlerEden's Crush, Pussycat Dolls, Lewis Hamilton, GKC
Resmî sitenicolescherzingerofficial.com

Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger (d. 29 Haziran 1978, Hawaii, Honolulu), Amerikalı şarkıcı, söz yazarı.[1] Nicole, Pussycat Dolls grubunun baş vokalistidir. Ke'ala adında bir kız kardeşi vardır. ABD, Santa Monica'da yaşamaktadır. Babası Filipinli Alfonso Valiente ve annesi hem Hawaiili hem Rus Rosemary'dir. Annesi, Nicole doğduğunda 18 yaşındaydı. Nicole bebekken annesi ve babası ayrıldı. Nicole 6 yaşındayken annesi, Alman üvey babası Gary Scherzinger ile evlendi ve Kentucky'deki Louisville'e yerleştiler. Nicole, Katolik bir aileden gelmektedir. Nicole'ün ses ve müziğe olan yeteneği, küçükken kilise korosunda şarkı söylemesiyle başladı.

ABD'de 2000 yılında başlayan Popstars adlı yarışmaya katıldığında 22 yaşında olan Nicole Scherzinger, seçmelerde ünlü Whitney Houston şarkısı "I Will Always Love You"yu söyleyerek yarışmacı olarak seçildi. 2003'te sonlanan Popstars yarışmasını Nicole'ün de bir üyesi olduğu grup, "Eden's Crush" kazandı. 2004 yılında Robin Antin'le tanışan Nicole Scherzinger, Robin Antin'den Pussycat Dolls adlı dans grubuna solist olarak katılması yönünde teklif aldı. Nicole, Edens Crush'tan ayrılarak Pussycat Dolls'a katıldığında 25 yaşındaydı.

"Don't Cha", "Beep", "Buttons" gibi dünyada hit olmuş şarkıların yaratıcısı, The Pussycat Dolls grubunun lideri ve solistidir. 2005 yılında çıkan ilk Pussycat Dolls albümü "PCD" ile grupla birlikte çok büyük başarılara imza attı. Solo kariyer yapmakta gecikmedi. Avant'ın "Lie About Us" adlı şarkısına eşlik etti. Daha sonra Shaggy'nin "Don't Ask Her That" şarkısında ve Diddy'nin "Come To Me" şarkısında düet yaptı. Ayrıca "Steam"in çıkış single'ı olacağı söylendi ama Nicole, Steam'in albümde yer almayacağını açıkladı. 2007 yazında Pussycat Dolls'un resmi web sitesinde T.I. ile düet olan "Whatever U Like" çıktı ve bu şarkının ilk single olacağı açıklandı. Nicole şarkının tanıtımını 17 Ağustos'ta "So You Think You Can Dance" adlı dans yarışmasının kapanışında söyledi. "Whatever U Like" ilk single olarak sayılıyordu fakat bazı sebeplerden dolayı Will.I.Am ile düet olan "Baby Love" Nicole'ün ilk single'ı olarak kabul edilmektedir. Prodüktörlüğünü Akon'ın yaptığı "Puakenikeni" ise albümdeki 2. single'dır.

19 Eylül 2008 tarihinde grubu Pussycat Dolls'un ikinci stüdyo albümü "Doll Domination" satışa çıktı.

Doll Domination albümünden yayınlanan singlelar;

"When I Grow Up" 27 Mayıs 2008, "Whatcha Think About That" 9 Eylül 2008, "I Hate This Part" 7 Ekim 2008, "Jai Ho! (You Are My Destiny)" 23 Şubat 2009, "Bottle Pop" 6 Mart 2009, "Hush Hush; Hush Hush" 12 Mayıs 2009.

Nicole Scherzinger, bu albümdeki tüm şarkıların yazılışında ve bestelenişinde çok büyük bir yere sahiptir. "Hush Hush" şarkısı çoğunlukla Nicole Scherzinger'e aittir.

2009 Aralık ayında Amerikan şarkı yarışması "The Sing-Off"un jüri üyeliğini yapmıştır.[2] Yarışmanın final kısmında Scherzinger, finalist grup Beelzebubs ile birlikte "You Don't Own Me" adlı şarkıyı seslendirmiştir.

Nicole Scherzinger, Amerika'da yayınlanan dans yarışması Dancing With The Stars'ın 10. sezonunda dans partneri Derek Hough'la birlikte 1. oldu. Hemen ardından Nicole, 24 Mayıs 2010 tarihinde "Nobody Can Change Me" adlı yeni single'ını çıkardı.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nicole Scherzinger". IMDb. 4 Ağustos 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2021. 
  2. ^ "The Sing-Off". 22 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]