Brendon Urie

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Brendon Urie
Genel bilgiler
Doğum adıBrendon Boyd Urie
Doğum12 Nisan 1987 (37 yaşında)
St. George, Utah, ABD Amerika Birleşik Devletleri
TarzlarPop rock, pop, pop punk, barok pop, alternatif rock
MesleklerŞarkıcı · söz yazarı
ÇalgılarVokal, gitar, piyano, bateri
Etkin yıllar2004-günümüz
İlişkili hareketlerPanic! at the Disco
Brendon Urie

Brendon Urie, tam adı; Brendon Boyd Urie 12 Nisan 1987 yılında St. George, Utah'ta doğdu. Panic! at the Disco'nun vokalisti. Sanatçı ayrıca keyboard, akordiyon, piyano, org, çello, bas, bateri ve gitar çalıyor.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Brendon, 5 çocuklu ailenin en küçüğü olarak dünyaya geldi. İki erkek kardeşi iki kız kardeşi vardır. Annesinin ismi Grace ve babasının ismi Boyd'dur. Brendon " The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints" de yetişti. (Grup arkadaşı Ryan Ross bu konu için Brendon hakkında "İlk tanıştığımızda iyi bir Mormon çocuktu." demişti.) Daha sonra Brendon "Palo Verde High School"da okumak için Summerlin'e yerleşti. Liseyi bitirirken Panic! at the Disco'ya katıldı.

Daha sonra Urie, gitar sınıfında Brent Wilson'la tanışmıştı. Grup, basçı arıyorken Brent, P!atd için basçı olmak istediğini söyledi ve Brendon da teklifi geri çevirmedi. Grup ilk kurulduğunda Brendon baş vokal değildi. Onun yerine grubun eski şarkı sözü yazarı ve gitaristi Ryan Ross bu görevi üstlenmişti. Ancak grup, provalarda geri vokallik yaparken Brendon'ın vokalistlik konusundaki yeteneğinden etkilendi ve Urie'yi baş vokal seçti. Brendon, grubuyla çok fazla ilgilendiği için liseden mezun olamadı.

Brendon'nın ailesi üniversiteye gitmesi gerektiği konusunda baskılar yaptı. Ama bu isteklerine karşı Brendon müziğe ve Panic! at the Disco'nun adını duyurmaya çalışmaya devam etti. Daha sonra Brendon, müziğin peşini bırakmaması ve ailesinin bunu kabul etmemesi üzerine evden ayrıldı.

Sadece semt birahanesi Smoothie Hut destekleriyle zar kor kiraladığı apartman dairesinde bir odada kaldı. Ayrıca Smoothie Hut ona, prova yaptıkları stüdyo kira paralarını da ödemekte yardımcı oluyordu. Brendon'nın babasının, grubu Las Vegas Nevada'da yaptıkları ilk büyük show'u izledikten sonra, ailesi de kendisini desteklemeye başladı.

Kariyer (Panic! At The Disco)[değiştir | kaynağı değiştir]

Grubun kurulmasından sonra 5 stüdyo albümü yayınlandı. 2005'te ilk albüm,  "A Fever You Can't Sweat Out" yayınlandı. Albüm, "I Write Sins Not Tragedies" teklisiyle tanındı ve bu tekliyle beraber 1.8 milyon satış gerçekleşti. "I Write Sins Not Tragedies" P!ATD'nun en büyük hiti olmakla beraber müzik tarihinin de en büyük hitlerinden biridir. Ayrıca "Emo" akımının vazgeçilmez şarkılarındandır.

İkinci albüm 2008'de Pretty. Odd. adıyla yayınlandı. Brendon bu albüm için "I Have Friends in Holy Spaces" ve "Folkin' Around" adlı iki şarkı yazdı.

22 Mart 2011'de grup Ryan Ross ve Jon Walker'ın ayrılmadan önce Vices & Virtues adlı albümü piyasaya sürdü

8 Ekim 2013'te Too Weird To Live, Too Rare To Die! adlı dördüncü albüm yayınlandı. Billboard'ta 2. sıraya kadar yükselen albüm ayrıca Alternative Press Music Awards'ta "Best Vocalist" ödülünü Brendon'a kazandırdı.

2015'te kurucu baterist Spencer Smith ve basçı Dallon Weekes gruptan ayrıldı. Brendon artık "Panic! At The Disco" adı altında kalan tek kişiydi.

Ocak 2016'da artık bir solo proje olan P!ATD beşinci stüdyo albümü olan Death Of A Bachelor'ı yayınladı ve bu grubun ilk birinci sıraya ulaşan albümü oldu.

Kişisel hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

Brendon Urie, 2013'te Walmart Soundcheck'te.

Eylül 2011'de Brendon'ın Sarah Orzechowski ile nişanlandığı doğrulanmıştı. Çift 27 Nisan 2013'te evlendi.

Brendon erkekleri de "denediğini" söylüyor ama ekliyor; "Eğer kendimi sınıflandırmam gerekirse, heteroseksüelim derdim."[kaynak belirtilmeli] Brendon ve eski grup üyelerinden Ryan Ross bazı kaynaklara ve hayranlara göre bir ilişki içerisindeydi.