2011 Billboard Hot 100 bir numaralı şarkıları listesi (ABD)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Altın rengi bir elbise giyen ve sağ elinde mikrofon tutan, genç, esmer bir kadın piyanonun üstünde oturuyor.
Barbadoslu şarkıcı Rihanna'nın "S&M" ve "We Found Love" şarkısı yıl içinde zirveye yükseldi. "We Found Love", listenin on hafta bir numarasında (sekiz hafta 2011 yılı içinde, üç hafta 2012 yılı içinde) kalarak Rihanna'nın en fazla bir numarada kalan şarkısı olma unvanını elde etti. Ayrıca şarkı, 2011 yılının en çok bir numarada kalan şarkısı oldu.[1][2]

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır. 2011 yılında listede, 14 farklı single zirveye yükseldi. Yılın ilk haftasında, 2010'un son haftalarında zirveye yükselen Katy Perry şarkısı "Firework" zirvenin sahibi oldu.[3]

2011 yılı içinde listede zirveye yükselen şarkıcılara, düet şarkıcısı olarak Afrojack, Britney Spears, Calvin Harris, Christina Aguilera, GoonRock, Kanye West, Lauren Bennett, Nayer ve Ne-Yo eşlik etti. Toplamda altı işbirliği projesi zirveye yükseldi. Pop şarkıcıları Adele, Britney Spears, Katy Perry ve Rihanna'nın adının geçtiği şarkılardan iki veya daha fazlası bir numaraya yükseldi. Adele'in "Rolling in the Deep" şarkısı, yine Billboard tarafından hazırlanan yıl sonu listesinde ilk sırada yer aldı.[4] Ayrıca Adele, bir yıl içinde iki şarkısı birden listede beş hafta zirvede kalan dördüncü kadın şarkıcı oldu.[5]

Rihanna'nın "We Found Love" şarkısı, 2011 yılı içinde sekiz ardışık hafta bir numarada kalarak yılın en uzun soluklu bir numarası oldu.[2] Ayrıca şarkı, Hot 100 listesi tarihinde toplamda on hafta zirvede kalan on birinci şarkı oldu.[6] Adele'in "Rolling in the Deep" şarkısı yedi ardışık hafta zirvede kaldı. Lady Gaga'nın aynı adlı albümünün çıkış şarkısı "Born This Way", listeye bir numaradan giriş yaptı ("Born This Way", Hot 100 tarihindeki bininci bir numaralı şarkıdır.) ve altı ardışık hafta bir numarada kaldı.[2][7] Tüm bunların dışında elektronik müzik grubu LMFAO'nun "Party Rock Anthem" şarkısı altı ardışık hafta, Adele'in "Someone Like You" ve Katy Perry'nin "E.T." şarkısı beş hafta zirvede kaldı.[2]

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sahnede oturan sarışın bir kadın, sağ elinde tuttuğu mikrofona şarkı söylüyor.
İngiliz şarkıcı Adele, 2011 yılının en çok bir numarada kalan şarkıcısı oldu. Şarkıcının "Rolling in the Deep" şarkısı listede yedi aralıksız hafta, "Someone Like You" şarkısı aralıklarla beş hafta zirvede kaldı.[4][5]
Genç koyu saçlı bir kadının sabırsızlıkla bekleme halindeyken profilden çekilen bir fotoğrafı.
2011 yılında, Katy Perry'nin üç şarkısı listenin bir numarasına yükseldi.[8]
Sarışın bir kadın, S&M etkisi altında tasarlanan beyaz kıyafetiyle sahnede performans sergiliyor.
Britney Spears'in "Hold It Against Me" şarkısı, şarkıcının Femme Fatale albümünün listedeki ilk ve tek bir numaralı şarkısı oldu.[9]
Siyah sütyen ve dük giyen sarışın bir kadın.
Lady Gaga, "Born This Way" şarkısı ile listeye bir numaradan giriş yaptı ve adını listeye bir numaradan giriş yapan şarkıcılar arasına yazdırmayı başardı. Şarkı, altı aralıksız hafta listenin bir numarasında kaldı.[10]
Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kaynak
1 Ocak "Firework" Katy Perry [11]
8 Ocak "Grenade" Bruno Mars [12]
15 Ocak "Firework" Katy Perry [13]
22 Ocak "Grenade" Bruno Mars [14]
29 Ocak "Hold It Against Me" Britney Spears [9]
5 Şubat "Grenade" Bruno Mars [15]
12 Şubat [16]
19 Şubat "Black and Yellow" Wiz Khalifa [17]
26 Şubat "Born This Way" Lady Gaga [7]
5 Mart [18]
12 Mart [19]
19 Mart [20]
26 Mart [21]
2 Nisan [10]
9 Nisan "E.T." Katy Perry ve Kanye West [22]
16 Nisan [23]
23 Nisan [24]
30 Nisan "S&M" Rihanna ve Britney Spears[25] [26]
7 Mayıs "E.T." Katy Perry ve Kanye West [27]
14 Mayıs [28]
21 Mayıs "Rolling in the Deep" Adele [29]
28 Mayıs [30]
4 Haziran [31]
11 Haziran [32]
18 Haziran [33]
25 Haziran [34]
2 Temmuz [35]
9 Temmuz "Give Me Everything" Pitbull ile Ne-Yo, Afrojack ve Nayer [36]
16 Temmuz "Party Rock Anthem" LMFAO ile Lauren Bennett ve GoonRock [37]
23 Temmuz [38]
30 Temmuz [39]
6 Ağustos [40]
13 Ağustos [41]
20 Ağustos [42]
27 Ağustos "Last Friday Night (T.G.I.F.)" Katy Perry [8]
3 Eylül [43]
10 Eylül "Moves Like Jagger" Maroon 5 ve Christina Aguilera [44]
17 Eylül "Someone Like You" Adele [45]
24 Eylül "Moves Like Jagger" Maroon 5 ve Christina Aguilera [46]
1 Ekim [47]
8 Ekim [48]
15 Ekim "Someone Like You" Adele [49]
22 Ekim [50]
29 Ekim [51]
5 Kasım [5]
12 Kasım "We Found Love" Rihanna ve Calvin Harris [1]
19 Kasım [52]
26 Kasım [53]
3 Aralık [54]
10 Aralık [55]
17 Aralık [56]
24 Aralık [57]
31 Aralık [2]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Trust, Gary (2011-11-02). "Rihanna's 'Found' Her Way Back to Hot 100 Summit". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/rihanna-s-found-her-way-back-to-hot-100-1005464372.story#/news/rihanna-s-found-her-way-back-to-hot-100-1005464372.story. Erişim tarihi: 2011-11-02. 
  2. ^ a b c d e Trust, Gary (2011-12-21). "Rihanna's 'Love' Her Longest-Leading Hot 100 No. 1". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/rihanna-s-love-her-longest-leading-hot-100-1005716152.story. Erişim tarihi: 2011-12-21. 
  3. ^ Pietroluongo, Silvio (2010-12-08). "Katy Perry's 'Firework' Shines Over Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/katy-perry-s-firework-shines-over-hot-100-1004133974.story. Erişim tarihi: 2010-12-08. 
  4. ^ a b "Hot 100 Songs Music Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/charts-year-end/hot-100-songs?year=2011. Erişim tarihi: 2012-02-03. 
  5. ^ a b c Trust, Gary (2011-10-26). "Adele No. 1 on Hot 100 as Rihanna, Drake, Justin Bieber Surge". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/adele-no-1-on-hot-100-as-rihanna-drake-justin-1005440942.story. Erişim tarihi: 2011-10-26. 
  6. ^ Trust, Gary (2012-01-18). "Rihanna's 'Love' Scores A Perfect 10 Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/rihanna-s-love-scores-a-perfect-10-atop-1005915352.story. Erişim tarihi: 2012-02-03. 
  7. ^ a b Trust, Gary (2011-02-16). "Lady Gaga Claims 1,000th Hot 100 No. 1 with 'Born This Way'". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/lady-gaga-claims-1-000th-hot-100-no-1-with-1005036702.story. Erişim tarihi: 2011-02-16. 
  8. ^ a b Trust, Gary (2011-08-17). "Katy Perry Makes Hot 100 History: Ties Michael Jackson's Record". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/katy-perry-makes-hot-100-history-ties-michael-1005318432.story. Erişim tarihi: 2011-08-17. 
  9. ^ a b Trust, Gary (2011-01-19). "Britney Spears' 'Hold It Against Me' Debuts Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/britney-spears-hold-it-against-me-debuts-1004139415.story. Erişim tarihi: 2011-01-19. 
  10. ^ a b Trust, Gary (2011-03-23). "Lady Gaga, 'Glee' Songs Dominate Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/lady-gaga-glee-songs-dominate-hot-100-1005089442.story. Erişim tarihi: 2012-02-03. 
  11. ^ Pietroluongo, Silvio (2010-12-23). "Katy Perry's 'Firework' Stays Atop Hot 100, Lil Wayne Cracks Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/katy-perry-s-firework-stays-atop-hot-100-1004137109.story. Erişim tarihi: 2010-12-23. 
  12. ^ Pietroluongo, Silvio (2010-12-29). "Bruno Mars Maneuvers to Top of Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/bruno-mars-maneuvers-to-top-of-hot-100-1004137358.story. Erişim tarihi: 2010-12-29. 
  13. ^ Pietroluongo, Silvio (2011-01-06). "Katy Perry's 'Firework' Pops Back to No. 1 on Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/katy-perry-s-firework-pops-back-to-no-1-1004137948.story. Erişim tarihi: 2011-01-06. 
  14. ^ Pietroluongo, Silvio (2011-01-13). "Bruno Mars Continues Hot 100 No. 1 Rotation with 'Grenade'". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/bruno-mars-continues-hot-100-no-1-rotation-1004138707.story. Erişim tarihi: 2011-01-13. 
  15. ^ Trust, Gary (2011-01-27). "Bruno Mars Returns To Hot 100 Summit, Britney Slips 5 Spots". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/bruno-mars-grenade-returns-to-hot-100-summit-1005014162.story. Erişim tarihi: 2011-01-27. 
  16. ^ Trust, Gary (2011-02-03). "Bruno Mars Holds Off P!nk Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/bruno-mars-holds-off-p-nk-atop-hot-100-1005020272.story. Erişim tarihi: 2011-02-03. 
  17. ^ Trust, Gary (2011-02-10). "Wiz Khalifa's 'Black And Yellow' Tops Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/wiz-khalifa-s-black-and-yellow-tops-hot-1005029612.story. Erişim tarihi: 2011-02-10. 
  18. ^ Trust, Gary (2011-02-24). "Lady Gaga's 'Born This Way' Grows Atop Grammy-Fueled Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/lady-gaga-s-born-this-way-grows-atop-grammy-1005047042.story. Erişim tarihi: 2011-02-24. 
  19. ^ Trust, Gary (2011-03-03). "Jennifer Lopez Leaps Onto Hot 100 with 'On the Floor'". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/jennifer-lopez-leaps-onto-hot-100-with-on-1005057282.story. Erişim tarihi: 2011-03-03. 
  20. ^ Trust, Gary (2011-03-10). "Britney Spears' 'World' Spins Onto Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/britney-spears-world-spins-onto-hot-100-1005067192.story. Erişim tarihi: 2011-03-10. 
  21. ^ Trust, Gary (2011-03-17). "Katy Perry Dominates Digital Songs, 'E.T.' Climbs Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/katy-perry-dominates-digital-songs-heats-1005078812.story. Erişim tarihi: 2011-03-17. 
  22. ^ Trust, Gary (2011-03-30). "Katy Perry's 'E.T.' Rockets To No. 1 On Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/katy-perry-s-e-t-rockets-to-no-1-on-hot-1005100882.story. Erişim tarihi: 2011-03-30. 
  23. ^ Trust, Gary (2011-04-06). "Katy Perry's 'E.T.' Widens Lead Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/katy-perry-s-e-t-widens-lead-atop-hot-100-1005114432.story. Erişim tarihi: 2011-04-06. 
  24. ^ Trust, Gary (2011-04-13). "Katy Perry Takes Third Week Atop Hot 100 with Airplay Boost". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/katy-perry-takes-third-week-atop-hot-100-1005132412.story#/news/katy-perry-takes-third-week-atop-hot-100-1005132412.story. Erişim tarihi: 2011-04-13. 
  25. ^ Trust, Gary (2011-04-22). "Ask Billboard: Britney Spears, Rihanna, Hits Of The World". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/ask-billboard-britney-spears-rihanna-hits-1005150552.story. Erişim tarihi: 2011-05-29. 
  26. ^ Trust, Gary (2011-04-20). "Rihanna's 'S&M' Reigns on Hot 100, Lady Gaga's 'Judas' Debuts". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/rihanna-s-s-m-reigns-on-hot-100-lady-gaga-1005144922.story. Erişim tarihi: 2011-04-20. 
  27. ^ Trust, Gary (2011-04-27). "Katy Perry's 'E.T.' Returns To No. 1 On Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/katy-perry-s-e-t-returns-to-no-1-on-hot-1005158792.story. Erişim tarihi: 2011-04-27. 
  28. ^ Trust, Gary (2011-05-04). "Katy Perry Holds Off Britney Spears Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/katy-perry-holds-off-britney-spears-atop-1005171272.story. Erişim tarihi: 2011-05-04. 
  29. ^ Trust, Gary (2011-05-11). "Adele's 'Rolling in the Deep' Tops Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/adele-s-rolling-in-the-deep-tops-hot-100-1005179322.story. Erişim tarihi: 2011-05-11. 
  30. ^ Trust, Gary (2011-05-18). "Adele Stays Atop Hot 100, Lady Gaga Makes 'Glory'-ous Start". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/adele-stays-atop-hot-100-lady-gaga-makes-1005188862.story. Erişim tarihi: 2011-05-18. 
  31. ^ Trust, Gary (2011-05-25). "Adele Remains Atop Hot 100, Lady Gaga Makes 'Hair'-Raising Bow". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/adele-remains-atop-hot-100-lady-gaga-makes-1005203342.story. Erişim tarihi: 2011-05-25. 
  32. ^ Trust, Gary (2011-06-01). "'Idols' Scotty McCreery & Lauren Alaina Top Hot 100 Debuts, Adele Still No. 1". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/idols-scotty-mccreery-lauren-alaina-top-1005211922.story. Erişim tarihi: 2011-06-01. 
  33. ^ Trust, Gary (2011-06-08). "Adele's Still 'Deep' Atop Hot 100, Coldplay Makes a Splash". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/adele-s-still-deep-atop-hot-100-coldplay-1005221272.story. Erişim tarihi: 2011-06-08. 
  34. ^ Trust, Gary (2011-06-15). "Adele 'Rolling' Along Atop Hot 100, Jason Aldean & Nicki Minaj Reach Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/adele-rolling-along-atop-hot-100-jason-aldean-1005237392.story. Erişim tarihi: 2011-06-15. 
  35. ^ Trust, Gary (2011-06-22). "Katy Perry's 'Friday' Flies Up Hot 100, Adele Still No. 1". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/katy-perry-s-friday-flies-up-hot-100-adele-1005244602.story. Erişim tarihi: 2011-06-22. 
  36. ^ Trust, Gary (2011-06-29). "Pitbull's 'Give Me Everything' Powers to No. 1 on Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/pitbull-s-give-me-everything-powers-to-no-1005256872.story. Erişim tarihi: 2011-06-29. 
  37. ^ Trust, Gary (2011-07-06). "LMFAO Brings the 'Party' to Top of Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/lmfao-brings-the-party-to-top-of-hot-100-1005264912.story. Erişim tarihi: 2011-07-06. 
  38. ^ Trust, Gary (2011-07-13). "LMFAO Keeps 'Party' Rocking Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/lmfao-keeps-party-rocking-atop-hot-100-1005276022.story. Erişim tarihi: 2011-07-13. 
  39. ^ Trust, Gary (2011-07-20). "LMFAO Still Atop Hot 100, Demi Lovato Debuts In Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/lmfao-still-atop-hot-100-demi-lovato-debuts-1005286582.story. Erişim tarihi: 2011-07-20. 
  40. ^ Trust, Gary (2011-07-27). "Bad Meets Evil Hits Top 10 on Hot 100, LMFAO Still No. 1". Prometheus Global Media. http://www.billboard.com/news#/news/bad-meets-evil-hits-top-10-on-hot-100-lmfao-1005295512.story. Erişim tarihi: 2011-07-27. 
  41. ^ Trust, Gary (2011-08-03). "Britney Spears Bounds Into Hot 100's Top 10, LMFAO Still No. 1". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp#/news/britney-spears-bounds-into-hot-100-s-top-1005303922.story. Erişim tarihi: 2011-08-03. 
  42. ^ Petroluongo, Silvio (2011-08-10). "LMFAO Keeps Katy Perry At Bay Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/lmfao-keeps-katy-perry-at-bay-atop-hot-100-1005312192.story. Erişim tarihi: 2011-08-10. 
  43. ^ Trust, Gary (2011-08-24). "Lil Wayne Logs Hot 100's Biggest Bow, Katy Perry Still No. 1". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/lil-wayne-logs-hot-100-s-biggest-bow-katy-1005327782.story. Erişim tarihi: 2011-08-24. 
  44. ^ Trust, Gary (2011-08-31). "Maroon 5, Christina Aguilera's 'Jagger' Moves to No. 1 on Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/maroon-5-christina-aguilera-s-jagger-moves-1005334882.story. Erişim tarihi: 2011-08-31. 
  45. ^ Trust, Gary (2011-09-07). "Adele's 'Someone Like You' Soars To No. 1 On Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/adele-s-someone-like-you-soars-to-no-1-on-1005341102.story. Erişim tarihi: 2011-09-07. 
  46. ^ Trust, Gary (2011-09-14). "Kelly Clarkson's 'Know It All' Debuts on Hot 100, Rihanna's 'Cheers' Rises". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/kelly-clarkson-s-know-it-all-debuts-on-hot-1005353052.story. Erişim tarihi: 2011-09-14. 
  47. ^ Trust, Gary (2011-09-21). "Maroon 5, Christina Aguilera's 'Jagger' Atop Hot 100 For Third Week". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/maroon-5-christina-aguilera-s-jagger-atop-1005365102.story. Erişim tarihi: 2011-09-21. 
  48. ^ Trust, Gary (2011-09-28). "Rihanna Roars Onto Hot 100 as LMFAO Get 'Sexy' in Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/rihanna-roars-onto-hot-100-as-lmfao-get-1005374562.story. Erişim tarihi: 2011-09-28. 
  49. ^ Trust, Gary (2011-10-05). "Adele Reclaims Hot 100 Throne, B.o.B Blasts Into Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/adele-reclaims-hot-100-throne-b-o-b-blasts-1005390382.story. Erişim tarihi: 2011-10-05. 
  50. ^ Trust, Gary (2011-10-12). "Adele's 'Someone Like You' Atop Hot 100, Passes 2 Million Downloads". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/adele-s-someone-like-you-atop-hot-100-passes-1005405372.story. Erişim tarihi: 2011-10-12. 
  51. ^ Trust, Gary (2011-10-19). "Adele Still Atop Hot 100, Snoop Dogg and Wiz Khalifa Debut". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/adele-still-atop-hot-100-snoop-dogg-and-1005425512.story. Erişim tarihi: 2011-10-19. 
  52. ^ Trust, Gary (2011-11-09). "Rihanna Remains Atop Hot 100, Flo Rida Reaches Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/rihanna-remains-atop-hot-100-flo-rida-reaches-1005493752.story. Erişim tarihi: 2011-11-09. 
  53. ^ Trust, Gary (2011-11-16). "Rihanna Still Atop Hot 100, Taylor Swift's 'Movie' Premieres in Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/rihanna-still-atop-hot-100-taylor-swift-1005531152.story. Erişim tarihi: 2011-11-16. 
  54. ^ Trust, Gary (2011-11-23). "Rihanna's 'Love' Still Leads Hot 100, Katy Perry Back in Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/rihanna-s-love-still-leads-hot-100-katy-1005560752.story. Erişim tarihi: 2011-11-23. 
  55. ^ Trust, Gary (2011-11-30). "Rihanna Remains Atop Hot 100, American Music Awards Spur Gains". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/rihanna-remains-atop-hot-100-american-music-1005585552.story. Erişim tarihi: 2011-11-30. 
  56. ^ Trust, Gary (2011-12-07). "Jay-Z, Kanye West Reach Hot 100's Top 10 with 'Paris'; Rihanna Still No. 1". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/jay-z-kanye-west-reach-hot-100-s-top-10-1005627152.story. Erişim tarihi: 2011-12-07. 
  57. ^ Trust, Gary (2011-12-14). "Rihanna's Everlasting 'Love' Matches Her Longest Hot 100 Reign". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/record-labels/rihanna-s-everlasting-love-matches-her-longest-1005675622.story. Erişim tarihi: 2011-12-14. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]