The Pussycat Dolls

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pussycat Dolls
Genel bilgiler
Başladığı yerLos Angeles, ABD
TarzlarPop, dans-pop, R&B
Etkin yıllar
  • 2003–2010
  • 2019–2021
Müzik şirketiA&M, Interscope
İlişkili hareketlerGirlicious, Eden's Crush, Carmit Bachar, The Black Eyed Peas, Robin Antin, Carmen Electra, Paradiso Girls
Resmî sitewww.pcdmusic.com
ÜyelerNicole Scherzinger (2003-2021)
Jamie Ruiz
Vanessa Curry
Rino Razalan
Kherington Payne
Eski üyelerAshley Roberts (2001–2010)
Kimberly Wyatt (2002–2010)
Jessica Sutta (2002–2010)
Melody Thornton (2003–2010)
Carmit Bachar (1995–2008)
Asia Nitollano (2007)
Kaya Jones (2003–2005)

The Pussycat Dolls, altı kişilik bir Amerikan R&B/Dans kız grubudur. Nicole Scherzinger, Carmit Bachar, Melody Thornton, Jessica Sutta, Ashley Roberts ve Kimberly Wyatt'dan oluşmaktadır.

Grup hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Robin Antin tarafından 1995 yılında Christina Applegate’in garajında küçük bir dans grubu olarak doğdu.

Fikir sahibi koreograf Robin Antin ile çalışan grup, bir süre sonra Christina Applegate'in önerisiyle Johnny Depp’in sahibi olduğu The Viper Room kulübünde çıkmaya başladı. Bir gün provalarını izleyen Johnny Depp, "İşte ben bunun için bir kulüp aldım." dedi ve başarılarını onayladı. 1995-2001 yılları arasında Los Angeles'taki bu kulüpte sahne alan Pussycat Dolls, 2002 yılında The Roxy'de sahne almaya başladı.

PCD adlı albümlerini 13 Eylül 2005'te çıkaran The Pussycat Dolls, albümdeki ilk single "Don't Cha" ile İngiltere Single Listesi'nde ilk sıraya yükseldi. Albümden çıkan 2. single "Stickwitu" Top 40’a girdikten bir ay sonra, Top 10'da ve iki ay sonra da İngiltere Single Listesi’nde 1. sıraya oturdu. Albüm altın plak alırken, aynı zamanda Billboard Müzik Ödülleri’nin de sahibi oldu ve yine aynı yıl "Don't Cha" ile İngiltere Smash Hits'te "Yılın En İyi Videosu" ödülüne layık görüldü.

Birçok ünlü The Pussycat Dolls ile şovlarında sahne aldı ve bir gecelik de olsa birer 'Pussycat Doll' oldular. Bu ünlülerden birkaçı: Christina Aguilera, Pamela Anderson, Kelly Osbourne, Pink, Britney Spears, Carmen Electra ve Gwen Stefani'dir.

The Pussycat Dolls, ilk kuruluş yıllarında taklit ve danslardan oluşan başarılı revü şovları yapmış ve zamanla gerçek bir müzik grubuna dönüşerek uluslararası üne kavuşmuş bir grup olarak gösteriliyor. Birçok dergide, MTV ile VH1’da, reklam kampanyalarında ve filmlerde yer alan grup, özellikle 2003 yılında Charlie'nin Melekleri: Tam Gaz adlı filmdeki bir sahnede "Pembe Panter" müziğinde dans ederek birçok televizyon programına çıkma şansını yakaladı. Grup, 2004 yılında MTV Asya Ödülleri’nin açılışını yaparken, MTV Hits İngiltere grubu Destiny's Child ve Spice Girls gibi grupların önünde "En iyi 10 Kadın Grup" listesinde bir numara olarak açıkladı.

2006 senesinde MTV Türkiye Açılış Partisi'ne katılarak bir şova imza atan The Pussycat Dolls, aynı sene yeni albümün çalışmalarına başladı. Bu arada grubun ana vokalisti Nicole Scherzinger solo kariyere yöneldi.

15 Ağustos 2008'de Doll Domination adlı yeni albümünü yayınlamaya hazırlanan The Pussycat Dolls, bu albümün prodüktörlüğünde Timbaland, Cee Lo Green, Sean Garrett, Scott Storch, Darkchild, Kara DioGuardi, Fernando Garibay, Ryan Tedder, Mark Taylor ve Taio Cruz gibi isimlerle bir araya geldi.

2010'un ilk aylarında Nicole haricindeki tüm üyeler gruptan ayrıldıklarını açıkladılar.

Robin Antin grubun yeni üyelerini Twitter hesabına eklediği bir fotoğraf ile tüm dünya ile paylaştı. Grupta baş şarkıcı Nicole Scherzinger'ın dışında Jamie Ruiz başta olmak üzere Vanessa Curry, Kherighton Payne ve Rino Razalan'ı bulunduruyor. Grup üyeleri PCD'den önce birçok projede yer almış dansçılardır.

Yeni grup üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Jamie Lee Ruiz, Robin Antin'in 2008 yılında yaptığı The Pussycat Dolls Present:Girlicious isimli yarışmada yeni kurulan Girlicious isimli grubun kadrosuna girmek için yarışmaya katılmıştı. Fakat Robin, Jamie'nin vokallerinin yetersiz olduğunu düşündüğü için 6. bölümde Jamie'yi elemişti. Jamie elendikten sonra Pussycat Dolls Loungeda dans etti ve Pussycat Dolls Workout isimli DVD'de Robin Antin'e eşlik etti.

Vanessa Curry, Los Angeles Lakers isimli NBA takımının dans ekibinde amigo olarak dans ediyordu. Robin Antin'in kendisini keşfetmesiyle bir Pussycat Dolls üyesine dönüştü.

Kherington Payne, So You Think You Can Dance isimli dans yarışmasında yarışmacıydı fakat yarışmayı kazanamadı. Kherighton aynı zamanda Katy Perry'nin Californian Girls isimli klibinde dans etti.

Rina Razalan, MTV'nin dans yarışması Amerika's Best Dance Crewde Beat Freaks isimli dans grubunun üyesiydi. Daha önceden Gwen Stefani'nin ön grubu olan Harajuku Girls isimli bir grupta bulunmuştu. Rino aynı zamanda Justin Bieber'ın da klibinde arka plan dansçısı olarak görev aldı.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekliler[değiştir | kaynağı değiştir]

DVD[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 2006 Pussycat Dolls: Live from London

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]