2012 Billboard Hot 100 bir numaralı şarkıları listesi (ABD)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara
Mavi bir kıyafet giymiş olan kahverengi saçlı bir kadın, iki yana doğru ellerini açmış ve şarkı söylüyor
Carly Rae Jepsen'ın "Call Me Maybe" şarkısı, listede dokuz hafta bir numarada kaldı ve yılın en çok satan ikinci single'ı oldu.

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır. 2012 yılında listede, 13 farklı single zirveye yükseldi. Yılın ilk haftasında, LMFAO şarkısı "Sexy and I Know It" zirvenin sahibi oldu.[1]

2012 yılı içinde listede zirveye yükselen şarkıcılara, düet şarkıcısı olarak Calvin Harris, Janelle Monáe ve Kimbra eşlik etti. Toplamda üç işbirliği zirveye yükseldi. Barbadoslu şarkıcı Rihanna'nın iki single'ı ("We Found Love" ve "Diamonds") bir numaraya yerleşti; böylece kendisi 2012 yılı içinde iki single şarkısı bir numara olan tek şarkıcı oldu. Gotye şarkısı "Somebody That I Used to Know" sekiz ardışık hafta zirvede kaldı ve yılın en çok satan single'ı oldu; yıl sonu listelerinde de bir numaraya yerleşti. Carly Rae Jepsen şarkısı "Call Me Maybe" ile Maroon 5 şarkısı "One More Night" dokuz ardışık hafta zirvede kalarak yılın en çok zirvede kalan şarkıları oldular. "Call Me Maybe", yılın en çok satan ikinci single'ı oldu.

Katy Perry'nin "Part of Me" şarkısı, listeye bir numaradan giriş yaptı ve liste tarihinde bu başarıyı gösteren yirminci şarkı oldu. Adele, "Set Fire to the Rain" ile iki ardışık hafta zirvenin sahibi oldu. Bağımsız rock grubu Fun'ın "We Are Young" şarkısı altı ardışık hafta bir numarada kalarak yılın en çok bir numarada kalan dördüncü single'ı oldu. Taylor Swift ise sonbaharda üç hafta zirvede kaldı. Yılın son iki haftasında Bruno Mars, "Locked Out of Heaven" şarkısı ile bir numaranın sahibi oldu.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Yan yana duran altı tane adam
Pop rock grubu Maroon 5, "One More Night" ile dokuz ardışık hafta zirvede kaldı. Şarkı, yine Billboard tarafından hazırlanan yıl sonu listelerinde 18. sırada yer aldı.
Açık mavi renkte bir gömlek giyen, sarı bir sandalyede oturan ve mikrofona şarkı söyleyen bir adam. Sağ eli ile mikrofonu, sol eli ile bacağını tutuyor.
Bağımsız rock grubu Fun, listedeki ilk bir numaralı single'ı "We Are Young" ile altı ardışık hafta bir numarada kaldı.
Dalgalı saçları olan, beyaz penye ve gri ceket giymiş olan bir adam
Gotye, "Somebody That I Used To Know" şarkısı sayesinde sekiz hafta bir numarada kaldı ve yıl sonu listelerinin de zirvesine yerleşti.
Siyah bir şapka takmış olan siyah saçlı, siyah ceketli bir kadın mikrofon ile şarkı söylüyor
Barbadoslu şarkıcı Rihanna'nın "Diamonds" şarkısı, Aralık ayında üç ardışık hafta zirvede kaldı ve kendisinin liste tarihindeki on ikinci bir numaralı single'ı oldu.
Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kaynak
7 Ocak "Sexy and I Know It" LMFAO [1]
14 Ocak [2]
21 Ocak "We Found Love" Rihanna ve Calvin Harris [3]
28 Ocak [4]
4 Şubat "Set Fire to the Rain" Adele [5]
11 Şubat [6]
18 Şubat "Stronger (What Doesn't Kill You)" Kelly Clarkson [7]
25 Şubat [8]
3 Mart "Part of Me" Katy Perry [9]
10 Mart "Stronger (What Doesn't Kill You)" Kelly Clarkson [10]
17 Mart "We Are Young" Fun ve Janelle Monáe [11]
24 Mart [12]
31 Mart [13]
7 Nisan [14]
14 Nisan [15]
21 Nisan [16]
28 Nisan "Somebody That I Used to Know" Gotye ve Kimbra [17]
5 Mayıs [18]
12 Mayıs [19]
19 Mayıs [20]
26 Mayıs [21]
2 Haziran [22]
9 Haziran [23]
16 Haziran [24]
23 Haziran "Call Me Maybe" Carly Rae Jepsen [25]
30 Haziran [26]
7 Temmuz [27]
14 Temmuz [28]
21 Temmuz [29]
28 Temmuz [30]
4 Ağustos [31]
11 Ağustos [32]
18 Ağustos [33]
25 Ağustos "Whistle" Flo Rida [34]
1 Eylül "We Are Never Ever Getting Back Together" Taylor Swift [35]
8 Eylül [36]
15 Eylül "Whistle" Flo Rida [37]
22 Eylül "We Are Never Ever Getting Back Together" Taylor Swift [38]
29 Eylül "One More Night" Maroon 5 [39]
6 Ekim [40]
13 Ekim [41]
20 Ekim [42]
27 Ekim [43]
3 Kasım [44]
10 Kasım [45]
17 Kasım [46]
24 Kasım [47]
1 Aralık "Diamonds" Rihanna [48]
8 Aralık [49]
15 Aralık [50]
22 Aralık "Locked Out of Heaven" Bruno Mars [51]
29 Aralık [52]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Trust, Gary (2011-12-28). "LMFAO Brings 'Sexy' To Hot 100 Summit". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/lmfao-brings-sexy-to-hot-100-summit-1005749952.story. Erişim tarihi: 2011-12-28. 
  2. ^ Trust, Gary (2012-01-04). "LMFAO Still 'Sexy' Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/lmfao-still-sexy-atop-hot-100-1005792552.story. Erişim tarihi: 2012-01-04. 
  3. ^ Trust, Gary (2012-01-11). "Rihanna Renews 'Love' Affair Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/rihanna-renews-love-affair-atop-hot-100-1005842352.story. Erişim tarihi: 2012-01-11. 
  4. ^ Trust, Gary (2012-01-18). "Rihanna's 'Love' Scores A Perfect 10 Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/rihanna-s-love-scores-a-perfect-10-atop-1005915352.story. Erişim tarihi: 2012-01-18. 
  5. ^ Trust, Gary (2012-01-25). "Adele's 'Fire' Burns Path to Hot 100 Summit". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/adele-s-fire-burns-path-to-hot-100-summit-1005979752.story. Erişim tarihi: 2012-01-25. 
  6. ^ Trust, Gary (2012-02-01). "Adele Atop Hot 100, But Kelly Clarkson Getting 'Stronger' at No. 2". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/adele-atop-hot-100-but-kelly-clarkson-getting-1006061152.story. Erişim tarihi: 2012-02-01. 
  7. ^ Trust, Gary (2012-02-08). "Kelly Clarkson Drives 'Stronger' to Hot 100 Summit". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/kelly-clarkson-drives-stronger-to-hot-100-1006125152.story. Erişim tarihi: 2012-02-08. 
  8. ^ Trust, Gary (2012-02-15). "Whitney Houston Returns to Hot 100's Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/digital-and-mobile/whitney-houston-returns-to-hot-100-s-top-1006203572.story. Erişim tarihi: 2012-02-15. 
  9. ^ Trust, Gary (2012-02-22). "Katy Perry's 'Part of Me' Debuts Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/katy-perry-s-part-of-me-debuts-atop-hot-1006251352.story. Erişim tarihi: 2012-02-22. 
  10. ^ Trust, Gary (2012-02-29). "Kelly Clarkson Returns to Hot 100 Peak, The Wanted Hit Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/kelly-clarkson-returns-to-hot-100-peak-the-1006316152.story. Erişim tarihi: 2012-02-29. 
  11. ^ Trust, Gary (2012-03-07). "Fun.-tastic! 'We Are Young' Tops Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/fun-tastic-we-are-young-tops-hot-100-1006389352.story. Erişim tarihi: 2012-03-07. 
  12. ^ Trust, Gary (2012-03-14). "Fun.'s 'We Are Young' Remains Atop Revised Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/fun-s-we-are-young-remains-atop-revised-1006455972.story. Erişim tarihi: 2012-03-14. 
  13. ^ Trust, Gary (2012-03-21). "Fun. Still No. 1 on Hot 100, Flo Rida Enters Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/fun-still-no-1-on-hot-100-flo-rida-enters-1006533152.story. Erişim tarihi: 2012-03-21. 
  14. ^ Trust, Gary (2012-03-28). "Fun. Notch Fourth Week Atop Billboard Hot 100". Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/#/news/fun-notch-fourth-week-atop-hot-100-1006603152.story. Erişim tarihi: 2012-03-28. 
  15. ^ Trust, Gary (2012-04-04). "Justin Bieber's 'Boyfriend' Debuts at No. 2 on Hot 100". Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/#/news/justin-bieber-s-boyfriend-debuts-at-no-2-1006664552.story. Erişim tarihi: 2012-04-04. 
  16. ^ Trust, Gary (2012-04-11). "Hot 100: Fun. Makes Digital Sales History in Sixth Week at No. 1". Billboard (Nielson Business Media, Inc). http://www.billboard.com/#/news/hot-100-fun-makes-digital-sales-history-1006729152.story. Erişim tarihi: 2012-04-11. 
  17. ^ Trust, Gary (2012-04-18). "Gotye's 'Somebody That I Used to Know' Roars to No. 1 on Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/charts/hot-100#/news/gotye-s-somebody-that-i-used-to-know-roars-1006798152.story. Erişim tarihi: 2012-04-18. 
  18. ^ Trust, Gary (2012-04-25). "Maroon 5's 'Payphone' Charges Onto Hot 100". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 13 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140513094653/http://www.billboard.com/. Erişim tarihi: 2012-04-25. 
  19. ^ Trust, Gary (2012-05-02). "Gotye Still Atop Hot 100, Carly Rae Jepsen Hits Top 5". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 13 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140513094653/http://www.billboard.com/. Erişim tarihi: 2012-05-02. 
  20. ^ Trust, Gary (2012-05-09). "Gotye's Hot 100 Leader Expands Multi-Format Domination". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 13 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140513094653/http://www.billboard.com/. Erişim tarihi: 2012-05-09. 
  21. ^ Trust, Gary (2012-05-16). "Train's 'Drive By' Completes Trip to Hot 100's Top 10". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 30 Kasım 2010 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20101130200342/http://www.billboard.com/news. Erişim tarihi: 2012-05-16. 
  22. ^ Trust, Gary (2012-05-23). "Carly Rae Jepsen Jumps to No. 2 on Hot 100, Gotye Still No. 1". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 28 Aralık 2012 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121228204734/http://www.billboard.com:80/news/carly-rae-jepsen-jumps-to-no-2-on-hot-100-1007133752.story. Erişim tarihi: 2012-05-23. 
  23. ^ Trust, Gary (2012-05-30). "Phillip Phillips Storms Hot 100's Top 10, Gotye Has Year's Longest-Running No. 1". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 30 Kasım 2010 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20101130200342/http://www.billboard.com/news. Erişim tarihi: 2012-05-30. 
  24. ^ Trust, Gary (2012-06-06). "Rihanna Scores 22nd Hot 100 Top 10, Gotye No. 1 for Eighth Week". Billboard. Nielson Business Media, Inc. 13 Mayıs 2014 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140513094653/http://www.billboard.com/. Erişim tarihi: 2012-06-06. 
  25. ^ Trust, Gary (2012-06-13). "Carly Rae Jepsen Hits No. 1: 'Call' Connects Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/carly-rae-jepsen-hits-no-1-call-connects-1007308352.story. Erişim tarihi: 2012-06-13. 
  26. ^ Trust, Gary (2012-06-20). "Carly Rae Jepsen Continues New Artists' Dominance Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/carly-rae-jepsen-continues-new-artists-dominance-1007376952.story. Erişim tarihi: 2012-06-20. 
  27. ^ Trust, Gary (2012-06-27). "Usher, Ellie Goulding Hit Hot 100's Top 10; Carly Rae Jepsen Still No. 1". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/usher-ellie-goulding-hit-hot-100-s-top-10-1007436952.story. Erişim tarihi: 2012-06-27. 
  28. ^ Trust, Gary (2012-07-04). "Long-Distance 'Call': Carly Rae Jepsen Still Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news#/news/long-distance-call-carly-rae-jepsen-still-1007495752.story. Erişim tarihi: 2012-07-04. 
  29. ^ Trust, Gary (2012-07-11). "Carly Rae Jepsen Still No. 1, Nicki Minaj Makes History On Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/carly-rae-jepsen-still-no-1-nicki-minaj-1007548752.story. Erişim tarihi: 2012-07-11. 
  30. ^ Trust, Gary (2012-07-18). "Pink Plants a Big 'Kiss' in Hot 100's Top 10". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/pink-plants-a-big-kiss-in-hot-100-s-top-1007609752.story. Erişim tarihi: 2012-07-18. 
  31. ^ Trust, Gary (2012-07-25). "Carly Rae Jepsen's 'Call Me Maybe' Spends Seventh Week Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/carly-rae-jepsen-s-call-me-maybe-spends-1007665562.story. Erişim tarihi: 2012-07-25. 
  32. ^ Trust, Gary (2012-08-01). "Carly Rae Jepsen Ties Gotye for Hot 100's Longest Rule This Year". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/carly-rae-jepsen-ties-gotye-for-hot-100-1007717952.story. Erişim tarihi: 2012-08-01. 
  33. ^ Trust, Gary (2012-08-08). "Carly Rae Jepsen Claims Longest Hot 100 No. 1 Run of 2012". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/#/news/carly-rae-jepsen-claims-longest-hot-100-1007780552.story. Erişim tarihi: 2012-08-08. 
  34. ^ Trust, Gary (2012-08-15). "Flo Rida's 'Whistle' Works Way to Top of Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/flo-rida-s-whistle-works-way-to-top-of-hot-1007835752.story. Erişim tarihi: 2012-08-15. 
  35. ^ Trust, Gary (2012-08-22). "Taylor Swift Scores First-Ever No. 1 on Billboard Hot 100 With 'Never'". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/record-labels/taylor-swift-scores-first-ever-no-1-on-billboard-1007872562.story. Erişim tarihi: 2012-08-22. 
  36. ^ Trust, Gary (2012-08-29). "Taylor Swift's 'Never Ever' Fever Persists At No. 1 On Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/taylor-swift-s-never-ever-fever-persists-1007906552.story. Erişim tarihi: 2012-08-29. 
  37. ^ Trust, Gary (2012-09-05). "Flo Rida's 'Whistle' Returns to No. 1 on Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/flo-rida-s-whistle-returns-to-no-1-on-hot-1007934152.story. Erişim tarihi: 2012-09-05. 
  38. ^ Trust, Gary (2012-09-12). "Taylor Swift's 'Never' Is Hot 100's Longest-Leading Country Song Since 1980". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/taylor-swift-s-never-is-hot-100-s-longest-1007946732.story. Erişim tarihi: 2012-09-12. 
  39. ^ Trust, Gary (2012-09-19). "'Night' Moves: Maroon 5 Reaches No. 1 On Hot 100 Chart". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/record-labels/night-moves-maroon-5-reaches-no-1-on-hot-1007953862.story. Erişim tarihi: 2012-09-19. 
  40. ^ Trust, Gary (2012-09-26). "Maroon 5 Still Tops Hot 100, PSY One Step From No. 1". Prometheus Global Media. http://www.billboard.com/news/maroon-5-still-tops-hot-100-psy-one-step-1007959552.story. Erişim tarihi: 2012-09-26. 
  41. ^ Trust, Gary (2012-10-03). "Psy Can't Beat Maroon 5 in Close Race for Hot 100's Top Spot". Prometheus Global Media. http://www.billboard.com/news/psy-can-t-beat-maroon-5-in-close-race-for-1007966592.story. Erişim tarihi: 2012-10-03. 
  42. ^ Trust, Gary (2012-10-10). "Maroon 5 Keeps PSY Out Of Hot 100's Summit Again". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/maroon-5-keeps-psy-out-of-hot-100-s-summit-1007976042.story. Erişim tarihi: 2012-10-10. 
  43. ^ Trust, Gary (2012-10-17). "PSY Still Stuck At No. 2 as Maroon 5 Tops Hot 100". Billboard. Prometheus Global Media. 30 Kasım 2010 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20101130200342/http://www.billboard.com/news. Erişim tarihi: 2012-10-17. 
  44. ^ Trust, Gary (2012-10-24). "Maroon 5 Spend 'One More' Week Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/maroon-5-spend-one-more-week-atop-hot-100-1007988642.story. Erişim tarihi: 2012-10-24. 
  45. ^ Trust, Gary (2012-10-31). "Maroon 5, PSY Spend a Sixth Week in Hot 100's Top Spots". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/maroon-5-psy-spend-a-sixth-week-in-hot-100-1007994812.story. Erişim tarihi: 2012-10-31. 
  46. ^ Trust, Gary (2012-11-07). "Maroon 5 Spends Eighth Week Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/maroon-5-spends-eighth-week-atop-hot-100-1008004152.story. Erişim tarihi: 2012-11-07. 
  47. ^ Trust, Gary (2012-11-14). "Maroon 5's 'One More Night' Ties for Hot 100's Longest Lead This Year". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/maroon-5-s-one-more-night-ties-for-hot-100-1008015592.story. Erişim tarihi: 2012-11-14. 
  48. ^ Trust, Gary (2012-11-20). "Rihanna's 'Diamonds' Shines Atop Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/rihanna-s-diamonds-shines-atop-hot-100-1008025052.story#/news/rihanna-s-diamonds-shines-atop-hot-100-1008025052.story. Erişim tarihi: 2012-11-20. 
  49. ^ Trust, Gary (2012-11-28). "Rihanna Scores Double Domination Atop Hot 100, Billboard 200". Billboard. Prometheus Global Media. 2 Ocak 2013 tarihinde özgün kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130102230836/http://www.billboard.com:80/news/rihanna-scores-double-domination-atop-hot-1008029502.story?. Erişim tarihi: 2012-11-28. 
  50. ^ Trust, Gary (2012-12-05). "Rihanna Remains Atop Hot 100, Adds Radio Songs Reign". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news#/news/rihanna-remains-atop-hot-100-adds-radio-1008040372.story. Erişim tarihi: 2012-12-05. 
  51. ^ Trust, Gary (2012-12-12). "Bruno Mars Makes 'Heaven'-ly Ascent To No. 1 On Hot 100". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/bruno-mars-makes-heaven-ly-ascent-to-no-1008047142.story#/news/bruno-mars-makes-heaven-ly-ascent-to-no-1008047142.story. Erişim tarihi: 2012-12-12. 
  52. ^ Trust, Gary (2012-12-12). "Bruno Mars Has Top Hot 100 Spot 'Locked' Up Again". Billboard (Prometheus Global Media). http://www.billboard.com/news/bruno-mars-has-top-hot-100-spot-locked-up-1008055462.story. Erişim tarihi: 2012-12-19. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]