Morolar (Güneydoğu Asya): Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmiş revizyon][kontrol edilmiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
düzeltme, değiştirildi: 2005 → 2005 AWB ile
k Yazım hatası düzeltildi
Etiketler: Mobil değişiklik mobil uygulama değişikliği iOS uygulaması değişikliği
1. satır: 1. satır:
'''Morolar''', [[Sri Lanka]] ve [[Filipinler]]'de çokdilli Müslüman bir halk. [[Filipinler]]'de 2005'te toplam [[Filipin]]'in yaklaşık %5'ini oluşturan Hristiyan olmayan başlıca en büyük etnik grup alması onları ülkede en büyük altıncı etnik grup yapmıştır. Adlarını İspanyolca bir kelime olan [[Morolar|Moro]]'dan almışlardır ve en çok Filipinler'in güneyindeki ''' [[Bangsamoro]] ''' bölgesinde bulunurlar. Göçebe olmalarından dolayı Moro toplulukları [[Manila]], [[Cebu]] ve [[Baguio]] gibi büyük şehirlerde sık sık görülür.
'''Morolar''', [[Sri Lanka]] ve [[Filipinler]]'de çokdilli Müslüman bir halk. [[Filipinler]]'de 2005'te toplam [[Filipin]]'in yaklaşık %5'ini oluşturan Hristiyan olmayan başlıca en büyük etnik grup olması onları ülkede en büyük altıncı etnik grup yapmıştır. Adlarını İspanyolca bir kelime olan [[Morolar|Moro]]'dan almışlardır ve en çok Filipinler'in güneyindeki ''' [[Bangsamoro]] ''' bölgesinde bulunurlar. Göçebe olmalarından dolayı Moro toplulukları [[Manila]], [[Cebu]] ve [[Baguio]] gibi büyük şehirlerde sık sık görülür.


== Kaynakça ==
== Kaynakça ==

Sayfanın 17.29, 17 Temmuz 2020 tarihindeki hâli

Morolar, Sri Lanka ve Filipinler'de çokdilli Müslüman bir halk. Filipinler'de 2005'te toplam Filipin'in yaklaşık %5'ini oluşturan Hristiyan olmayan başlıca en büyük etnik grup olması onları ülkede en büyük altıncı etnik grup yapmıştır. Adlarını İspanyolca bir kelime olan Moro'dan almışlardır ve en çok Filipinler'in güneyindeki Bangsamoro bölgesinde bulunurlar. Göçebe olmalarından dolayı Moro toplulukları Manila, Cebu ve Baguio gibi büyük şehirlerde sık sık görülür.

Kaynakça