Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize): Revizyonlar arasındaki fark

Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Reality006 (mesaj | katkılar)
Metal Militia (mesaj | katkılar)
58. satır: 58. satır:
:::Hizmetli potansiyeline sahip, potansiyeli geçtim hizmetli olmaması ayıp olan üç kişinin aday olacağını sanmam :)--[[Kullanıcı:Rapsar|Rapsar]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Rapsar|Efendim?]]</sup> 18:10, 26 Mayıs 2012 (UTC)
:::Hizmetli potansiyeline sahip, potansiyeli geçtim hizmetli olmaması ayıp olan üç kişinin aday olacağını sanmam :)--[[Kullanıcı:Rapsar|Rapsar]]<sup>[[Kullanıcı mesaj:Rapsar|Efendim?]]</sup> 18:10, 26 Mayıs 2012 (UTC)
::Katılıyorum. Yeni hizmetlilere ihtiyaç var. Özellikle de aktif olabilecek, haftada en az 20-30 işlem yapabilecek hizmetlilere ihtiyaç var.--[[Kullanıcı:Reality006|Reality]] ([[Kullanıcı mesaj:Reality006|mesaj]]) 19:00, 26 Mayıs 2012 (UTC)
::Katılıyorum. Yeni hizmetlilere ihtiyaç var. Özellikle de aktif olabilecek, haftada en az 20-30 işlem yapabilecek hizmetlilere ihtiyaç var.--[[Kullanıcı:Reality006|Reality]] ([[Kullanıcı mesaj:Reality006|mesaj]]) 19:00, 26 Mayıs 2012 (UTC)
*[[Kullanıcı:İncelemeelemani]]'nı aday göstermek isteyen yoksa ben göstermek istiyorum. Fikirler ? --<b>[[Kullanıcı:Metal Militia|M.M.]]</b>[[User Talk:Metal Militia|<sup><u>ileti</u></sup>]] 19:53, 26 Mayıs 2012 (UTC)

Sayfanın 19.53, 26 Mayıs 2012 tarihindeki hâli

Teklifler +
Politikalar haricindeki tüm teklifler
Teknik +
Teknik tartışma, konu ve yardım istekleri
Politika +
Politikalarla ilgili tartışma ve teklifler
İlginize +
Diğer bölümler için uygun olmayan konular
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara
ekle | izle | ara

Arşivdeki tartışmalara atıfta bulunabilirsiniz, ancak arşiv sayfalarında değişiklik yapmayın!


Editör grubunun

ad değişikliği ile ilgili bir tartışma şurada devam etmekte, ilginize.--Abuk SABUK msj 19:46, 4 Mayıs 2012 (UTC)

Şablon değişiklik önerisi

şurada fikir belirtebilir misiniz? --anerka'ya söyleyin 10:47, 10 Mayıs 2012 (UTC)

Editörlük başvurusu

Bu bölümle alakalı bir topluluk kararı alınması lazım. Birkaç defa dile getirildi, yine sonuçsuz kalındı. Mesela bunun gibi MEOGLOBALBana mesaj atın 04:33, 19 Mayıs 2012 (UTC)

Temizlik

Dün gece İsrail'le ilgili maddelere yapılan vandalizm değişikliklerinin temizlenmesi gerekiyor. Veya Ana sayfa tartışma sayfası gibi. Sayginer ilgilendi, değişiklikleri geri aldı ama geçmişlerin silinmesi gerekiyor. Hizmetlilere duyurulur.--Sadrettinmesaj 14:31, 23 Mayıs 2012 (UTC)

Ana Sayfa tartışma tamam diğerlerine bakıyorum şimdi.--Reality (mesaj) 19:11, 23 Mayıs 2012 (UTC)
Diğerlerini de temizledim çoğunu 5 dakikaya biter. Bu arada tüm editörlere bir tavsiyem var. Bu tarz bazı madde türleri üzerine sürekli vandalizmler olursa ve madde sürüm kontrolü ile işaretlenmiş ise lütfen vandalizm geri almayın. Çünkü siz geri aldığınız anda vandal anında aynısını tekrar yapmakta ve gereksiz iş yükü oluşturmakta. Eğer siz geri almazsanız o da vandalizm yapamaz. (Her maddeye en fazla bir kez yapabilir.) Sabah vandal gittiğinde geri alırız ve her maddede 20 tane küfürlü sürüm sileceğimize bir tane sileriz. Zaten o saatte yapılan vandalizm sürüm kontrolü olduğu için sadece editörler görebilir. O saatte aktif editör sayısı da 5'i geçmediğine göre mesele yok.--Reality (mesaj) 19:26, 23 Mayıs 2012 (UTC)
Ek olarak maddeleri korumaya alıyorum şimdi.--Reality (mesaj) 19:26, 23 Mayıs 2012 (UTC)
IP'nin kendisi de böyle bir iş yükü oluşturacağımı belirtmişti; ancak ona da yazdığım gibi yazdıkları süzgeçten okunmadığı için sürümlerin temizlenmesinin gerekmeyeceğini düşünmüştüm. Uyarıları dikkate alırım bundan sonra :) --Sayginerv-posta 13:52, 25 Mayıs 2012 (UTC)
  • Aslında bende Reality'nin söylediği konuyu belirtecektim. Sürüm kontrolüne girmiş maddelerde, yapılan değişiklikler bir Editör tarafından onaylanmadığı sürece sayfada yer almayacağı ve görüntülenmeyeceği belirtiliyor. Fakat benim yaptığım kontrollerde, ben yapılan bu değişikliklerin anında görünür olduğuna şahit oldum. Ya da ben yanlış gördüm. Lütfen sizler de bunu dener misiniz? --i.е. vposta 19:30, 23 Mayıs 2012 (UTC)
Sorun yok. Şayet sağ üst köşedeki fark bölümüne tıklandığında yapılan değişiklik olduğu gibi gözüküyor. Ben yanlış bakmışım. --i.е. vposta 19:33, 23 Mayıs 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Hepsini temizledim, korumaya aldım. Bu gece de saldıracaklarmış. Hazırız. Ancak dediğim uygulamayı yapmalıyız bu gece. Zaten dikkatlice incelenirse vandallar sadece 10 sayfada yoğunlaşmışlar. Eğer bu 10 sayfada yapılan vandalizmleri sabah geri alırsak yapacakları toplam küfürlü sürüm sayısı 10 olur şimdiki gibi 200 değil.--Reality (mesaj) 19:39, 23 Mayıs 2012 (UTC)
IP Range banı atalım...--RapsarEfendim? 20:31, 23 Mayıs 2012 (UTC)
Tek bir hevesli genç var, vandalizm yaptığı konular belli, sürüm kontrolümüz sayesinde vandalizmini kimse görmüyor. IP range ban aşırı bir önlem olur. Yapsın vandalizmini, sorun değil. bilkent'te vakıftan Asaf'la görüştüm, bu konudan bahsettim. "Azmini kaybetmemesi durumunda bu kullanıcının IP adres(ler)i saatleriyle beraber savcılığa bildirilebilir" dedi. Topluluğun fikir birliği gerekli sadece.--Khutuckmsj 08:49, 24 Mayıs 2012 (UTC)
israil gezisi için sponsor bulalım bu hevesli gence, onlar ikna etsinler, biz niye uğraşıyoruz.. :) savcılığa bildirilmesinden yana değilim kişisel olarak. bunun dışında yukarda ve daha da önce söylendiği gibi, geri almakla uğraşmayın lütfen. totalde vandalizm sayısı ve temizlenmesi gerekli sürüm sayısı değişmeyecektir. ama hiç olmazsa editörler yorulmasın, işlerine baksınlar. --kibele 15:41, 24 Mayıs 2012 (UTC)
Savcılığa bildirmeye bende sıcak bakmıyorum. Uğraşmaya değmez. Ayrıca suç unsuru olarak ne sunulacak? Vikipedi'ye küfür yazdığı için tutuklanması gerekiyor diyemeyiz heralde :D Biz işimize bakalım bence gerekli önlemleri aldım sayfalar korumada. Sanırım dün saldırı olmadı bugün de olmayacağını düşünüyorum.--Reality (mesaj) 17:40, 24 Mayıs 2012 (UTC)
"Vikipedi'ye küfür yazmak" değil de, "basın-yayın yoluyla sövmek" olarak bakmak ve sövülenin de bir ülke olduğunu göz önünde bulundurmak gerek. :) Açıkçası ben de pek gerekli bulmuyorum, İsrail'in de çok umurundaymış, Peres ile konuştum, o zaman söyledi. :) Utku Tanrıveremesaj 19:45, 25 Mayıs 2012 (UTC)

Kategori tartışmaları

kategori tartışmaları ilginizi beklemektedir. Şubat ayından beri süren(!) tartışmalar mevcut. İki-üç kişinin fikriyle sonuca bağlanmasın tartışmalar.--RapsarEfendim? 23:08, 23 Mayıs 2012 (UTC)

Yeni madde ve yeni dosya devriyeliği

Yeni maddeler bölümünün bir müdavimi olarak söyleyebilirim ki..! Son zamanlarda kısa maddelerin sayısı oldukça artı. Hele okumayı yazmayı yeni öğrenenlerin otobiyografileri ile kendilerini ünlü olarak görenlerin biyografileri başlı başına yeni sayfaların genelini oluşturuyor. Arada bir güzel katkılar oluyor tabi. Fakat madde alanına yönelik katkılar genelde Editör veya deneyimli diğer kullanıcılar tarafından yapılıyor. Silinecek sayfalar kategorisindeki iş yükünü ise asıl olarak burası oluşturuyor. Birde silinmesi yönünde etiketlenenleri ben bu sayfada daha iyi görebilmek için aynı zamanda sürüm kontrolü yaparak onaylıyorum. Hizmetlilere bu durum silerken bir zorluk çıkartıyor mu, bilmiyorum. Fakat, aksi durumda onaysız olanlara tek tek bakmak gerekiyor. Bir de g9 yani Telif hakkı ihlali oluşturan sayfalarda Twinkle küçük aracı hata veriyor. {{Sil|g9|url= kopyalandığı adres }} olması gerektiği halde, {{sil|g9- kopyalandığı adres }} şeklinde yazım yaptığından dolayı sıkıntı oluşuyor. --i.е. vposta 22:47, 24 Mayıs 2012 (UTC)

Yakın zamana kadar ben de tek tek kontrol edip hızlı sil etiketi, düzenle etiketi ya da eksikse kategori, interviki ekleme gibi ufak tefek işlemleri yapıyordum. Ama Vikipedi'ye son dönemde biraz "fazla" zaman ayırdığımı fark ettim. Buradaki etkinliğimi yavaş yavaş azaltmayı planlıyorum. Aynı şekilde oralarda sıkça karşılaştığım Utku'nun da eskisi kadar etkin olmamasıyla kontrol işleri biraz sekteye uğramış gibi görünüyor. Diğer arkadaşlar yetişemiyor heralde. Bir de işin şu boyutu var: Yeni eklenen maddelerde düzenlenecek hiç bir yer olmasa bile sürüm kontrolünün düzgün işleyebilmesi için kontrol edildi olarak işaretlenmeleri gerek. Kısacası Editörler göreve! :)–h.çağrımsj 06:49, 25 Mayıs 2012 (UTC)

Aslında devriyelik işinde pek iyi olduğumu düşünmüyorum. Yeni madde geliştirmek hem daha iyi yaptığım hem de zevk aldığım bir iş. Ama madem ihtiyaç var, elimden geldiğince destek vermeye çalışırım. (Sadece yeni maddelerde yeni dosyalar beni aşıyor :) )Sargon (mesaj) 08:34, 25 Mayıs 2012 (UTC)
Sınavlarım bitsin coşturucam inşallah :) --Berm@nyaİleti 13:32, 25 Mayıs 2012 (UTC)

Reklam filtresi yardım isteği

  • Darkestrah maddesinde bir yardım isteği var. www.darkestrah.***.com sitesi reklam koruma filtresine takılıyor. Fakat aynı maddenin bulunduğu iki Vikipedi'de bu engel yok. Bence VZE alan adına genel bir filtre konulması çok haksızca olmuş. Bu konuyu açabileceğim başka bir yerde bulamadım. Bu konuda bir hizmetli yardım edebilir mi acaba?--i.е. vposta 06:53, 26 Mayıs 2012 (UTC)
zve.com, global spam filtresine alınmış. Meta'nın engeli, bizden değil. --Khutuckmsj 12:57, 26 Mayıs 2012 (UTC)
Onu tam olarak anlayamamıştım. Fakat Sayın Khutuck, yukarıda da belirttiğim gibi Lehçe Vikipedi'de ve Özbekçe Vikipedi'de bu linkler çalışıyor. Ben bunu özellikle belirtmek istedim. Kolay gelsin...--i.е. vposta 14:01, 26 Mayıs 2012 (UTC)
Khutuck'un dediği gibi bizim kendi spam listemizde yok böyle bir adres. Bu arada bu tarz talepler için: MediaWiki tartışma:Spam-blacklist, Türkçe Vikipedi'nin spam listesi: MediaWiki:Spam-blacklist. İncelemeelemaninın dediği gibi de Özbekçe Vikipedi'de bu linkler maddeye eklenebiliyor. Nedenini anlayamadım tam olarak ama.--Reality (mesaj) 15:21, 26 Mayıs 2012 (UTC)

Bu sayfayı düzenledim. Daha iyi oldu sanırım. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 15:51, 26 Mayıs 2012 (UTC)

Evet?..--RapsarEfendim? 15:56, 26 Mayıs 2012 (UTC)
Görüldüğü gibi hizmetlilerin büyük bir kısmı etkin değil. Yok mu başvuru yapacak kimse ?-DRG msj 18:08, 26 Mayıs 2012 (UTC)
Hizmetli potansiyeline sahip, potansiyeli geçtim hizmetli olmaması ayıp olan üç kişinin aday olacağını sanmam :)--RapsarEfendim? 18:10, 26 Mayıs 2012 (UTC)
Katılıyorum. Yeni hizmetlilere ihtiyaç var. Özellikle de aktif olabilecek, haftada en az 20-30 işlem yapabilecek hizmetlilere ihtiyaç var.--Reality (mesaj) 19:00, 26 Mayıs 2012 (UTC)