Vikipedi tartışma:Sık sorulan sorular

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hoşgeldiniz
Lütfen, sormak istediğiniz soruyu yukarıdaki değiştir sekmesine basarak en alta giriniz. Bu sayede sorularınız daha net yanıtlanabilir ve atlanmamış olur. Sorunuzun yanıtlanıp yaıtlanmadığını görmek için bu sayfaya tekrar uğramayı unutmayın lütfen. Ayrıca sorunuzun yanıtlanıp yanıtlanmadığını anlamak için yukardaki sayfayı izle sekmesine basmanız faydalı olacaktır; bu sayede bu sayfada yapılmış bir değişiklik izleme listenizde size anons edilecektir. Eğer sorunuza çok daha hızlı yanıt almak istiyor iseniz o zaman:

ya da sorunuzun yanıtını

Eğer zaten bir Vikipedist iseniz sorunuzu, Vikipedi topluluğunun tartıştığı köy çeşmesi sayfasında sorunuz.

  • afiş ve bilboard tasarımları yapıp bunları siyah beyaz ve renkli basmak istiyorum hangi ürünleri kullanmalıyım
Sorunuz anlaşılmamıştır. Lütfen detaylandırır mısınız?--Erkan 11:26, 10 Ağustos 2007 (UTC)
  • vikipediye yeni eklenen maddeler e mail ile kullanıcılara gönderiliyor mu ? teşekkür , aydın kuruçay
Hayır maalesef böyle bir uygulama yok. Ancak isterseniz RSS veya Atom uygulamasından faydalanabilirsiniz. RSS için ve Atom için buralara bakabilirsiniz. --Erkan 06:58, 28 Eylül 2007 (UTC)
  • rastgele seçilmiş bir vikipedi maddesini günlük olarak e-postama gelmesini istiyorum. böyle bir uygulamanız var mı? varsa nasıl kaydolabilirim? sevil çetin
  1. google sayfasına ne yazarsam alakası olmayan başka bir şey çıkıyor ne yapmalıyım#

Oy verme ve bir maddeye etiket koyma[kaynağı değiştir]

Selam. Oy verme hakkına eriştikten sonra,

  1. Kendi yazdığım bir maddeye oy verebilir miyim?
  2. Herhangi yazılı bir maddeye "Bu madde Vikipedi'nin silme politikası gereğince silinmeye aday görülmüştür." etiketi koyabilirmiyim?

--M. Yalçın Yalhı 12:06, 17 Aralık 2007 (UTC)

VP:OY gereğince, vikipedide oylanan her konuda kendinizin veya bir başkasının yazmış olmasından bağımsız olarak oy kullanabilirsiniz. Merhaba, tabiki kendi yazdığınız bir madde de dahil olmak üzere VP:KD ve VP:SP kriterlerini sağlamadığını düşündüğünüz tüm maddeler için bu uygulamayı siz de yapabilirsiniz. --Manco Capac 11:13, 25 Aralık 2007 (UTC)

Wikipedia'nın arama motoru[kaynağı değiştir]

Wikipedia'nın arama motoru bilgileri kaç saate bir güncelliyor. Bazen insanlar yanlış bir kelime giriyor; Kırcali. O kelimeleri Kırcaali olarak düzelttim ama hala Kırcali diye arattığımda bana düzelttiğim sayfaları listeliyor. --darkhorn ileti 18:35, 18 Ocak 2008 (UTC)

Dış bağlantı sorusu[kaynağı değiştir]

Merhaba,Malta konulu sayfanın dış bağlantılar kısmında Malta'da ingilizce dil eğitimine yönlendirme yapan bir Eğitim Danışmanlığının linkini gördüm. Ben de buraya başka bir eğitim danışmanlığı firmasının linkini eklemek istiyorum. Bunun her hangi bir kuralı ihlal edip etmediğini öğrenmek istiyorum.Bu imzasız yazı Gunesaras (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, uyarınız için teşekkürler. Maalesef maddelere bu tür reklam amaçlı bilgiler koymuyoruz. Ben Malta maddesindeki gereksiz bağlantıyı çıkardım. Siz de bu tür reklam amaçlı bağlantıları maddelerden temizleyerek vikipediye katkıda bulunabilirsiniz. --Manco Capac 11:49, 13 Mart 2008 (UTC)


merhaba googleda arama yaptıgımda girdigim arama diger girişimdede aynı şekilde altta çıkıyor.yaptıgım aramanın tekrar görünür olmaması için ne yapmalıyım ?

Burası vikipedi ile ilgili sorular içindir. Bu tür sorularınızın yanıtını sanırım internet üzerindeki forum sitelerinde bulabilirsiniz. --Manco Capac 12:50, 21 Mayıs 2008 (UTC)


Merhaba! Ben Vikipedi'de çeviri yapmak istiyorum ama nasıl olacağını bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim. Bu imzasız yazı Mta88 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Konuyla ilgili buradan bilgi edinebilirsiniz. Ancak benim tavsiyem çeviriye başlamadan önce vikipedinin işleyişi ile ilgili bilgileri okumanız olacaktır. Saygılarımla. --Manco Capac 09:23, 18 Haziran 2008 (UTC)

diğer diller[kaynağı değiştir]

vikipedi ye eklediğim yeni maddelerin diğer dillerdeki görünümünü eklediğim madde sayfasının yan alt bölümünde göremiyorum ne yapmam lazım

Merhaba, maddelerin InterWiki bağlantılarının nasıl yapıldığını InterWiki sayfasından öğrenebilirsiniz. --Manco Capac 14:24, 11 Ağustos 2008 (UTC)

Biyografi maddeleri[kaynağı değiştir]

Kişiler hakkında madde eklerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Bu konuda mükemmel maddelere örnek verir misiniz? Teşekkürler,Bu imzasız yazı Xgezginx (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23/09/08

yaklaşık 1 saattir sitenizde dolaşıp duruyorum.vikipediyi iki yıldan daha uzun bir zamandır ara ara ziyaret ediyorum.ama her seferinde karmaşıklığı başımı döndürdüğü için ilgilendiğim konular hakkında yarım yamalak araştırma yapıp siteyi terk ediyorum.inanın bu şikayeti yazmak bile bir nevi eziyet oldu.çünkü ne yapılacağını anlamak saatler sürüyor.açıklaalarınız ve yönlendirmeleriniz yetersiz.site ana sayfanız bile o kadar karışık ki yeni kullanıcıları pes etirmeniz işten bile değil.lütfen ayrıntılı ve daha sade bir dille yeni bir yardım sekmesi açın.unutmayın herkes sizin kadar iyi internet kullanıcısı ve bilgisayar dili ustası olamaz.

Farklı yazı tipleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yazdığım bir maddede farklı yazı tiplerine ihtiyacım var. Özellikle de arapça fontlara ihtiyacım var. kodlarını nereden bulabilirim acaba?Apolas Lermi 22:05, 13 Mart 2009 (UTC)

Arapça yazı karakterlerinin giriş yaptığınız ekranın altındaki özel karakterler seçme kutucuğundan arapça'yı seçerek yapabilirsiniz. --Manco Capac 12:00, 29 Aralık 2009 (UTC)

üyelik nasıl sonlandırılabilir.[kaynağı değiştir]

üyelik için kayıt linkleri mevcuttur, ancak geri çıkış, kayıt dondurma v.b. için hiçbir yol görünmemektedir. Bu sorun nasıl çözümlenebilir.

  • Vikipedi üyeliğinden çıkış yoktur. Kayıt olurken belirtildiği gibi ne vikipedide üyelik iptali mevcut değildir. Teşekkürler, --Manco Capac 11:57, 29 Aralık 2009 (UTC)

sayfalarda değişiklik nasıl yapılır[kaynağı değiştir]

Merhaba, bir sayfada kaynaklar bölümünde bir link verilmiş. Verilen linkin yönlendirdiği adres hatalı. Ör. http://tr.wikipedia.org/wiki/Geometri_(Atat%C3%BCrk) adresinde siyah ve kalın Kaynakça yazısının yanında değiştire basıp açılan sayfada "Atatürk'ün geometri kitabı" ile ilgili hatalı linki düzeltmek istiyorum fakat açılan sayfada ==Kaynakça== "reflist|2" gibi bir ifade var. Demek ki değişikliği "reflist|2" de yapmam gerekiyor herhalde. Peki "reflist|2" ye nasıl ulaşılır?

  • bu tip reflist ile yapılan kaynakların detayı maddenin içindeki metinde yer almaktadır. Maddenin okuma sayfasında ilgili kaynağın yanındaki (sol baş rakamı tıklayarak metin içindeki kaynağın asıl yazılı olduğu yere ulaşıp değişikliği burada yapabilirsiniz. --Manco Capac 11:56, 29 Aralık 2009 (UTC)

Kategori nasıl oluşturulur[kaynağı değiştir]

Bir konu hakkında kategori başlığı oluşturmak istiyorum. Bunu nasıl gerçekleştirebilirim?

  • Maddenin içeriğine en alt kısmına ve diğer dillerle olan interwiki bağlantılarının üzerine [[Kategroi:Vermek istediğiniz kategori adı]] biçiminde giriş yapıp maddeyi kaydetip daha sonra maddenin sayfasının en altında oluşan kırmızı kategori bağlantısına tıklayıp açılan kategori sayfasının diğer bir üst kategoriye bağlamanızdır. Eğer hala anlamadıysanız o zman birinden yadım isteyebilirsiniz. Teşekkürler, --Manco Capac 11:54, 29 Aralık 2009 (UTC)

Kullanıcı kutusu[kaynağı değiştir]

Kullanıcı kutumda: Ödüllerim, Hakkımda, Babillerim vs. şeklinde kullanıcı şablonları açmak istiyorum. Bu şablonların açımıyla ilgili bilgi verebilir misiniz? İhsanjr 11:12, 12 Nisan 2011 (UTC)

Kullanıcı şablonlarını inceleyerek yapabilirsiniz. Bakınız:[1] TheFraxdeS msj için tıkla! 13.13, 20 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

Yazmış Olduğum Sayfayı Google arattırdığım zaman neden Kullanıcı olarak çıkıyor[kaynağı değiştir]

Merhabalar vikipediye oturumumu açarak deneme tahtasını kullanarak bir sayfa oluşturdum ve kaydete tıkladım.Aradan bir kaç dakika geçtikden sonra google arama motorundan sayfamın çıkıp çıkmadığını kontrol etmek istedim.Sayfamı vermiş olduğum isimi yazarak sonuna vikipedia yazdım ve arattırdım.Sayfam arama sonucunda çıktı fakat "Kullanıcı:(verdiğim isim)" olarak çıktı anlam veremedim sayfayı oluştururken bir hatamı yaptım yada sayfam hala onaylanmadımı anlamış değilim.Yada yapmam gerekenleri söylebilir misiniz?Acil yardımınıza ihtiyacım var...94.123.93.111 08:27, 3 Ocak 2012 (UTC)

Şifremi unuttum[kaynağı değiştir]

Şifremi unuttum.Fakat email adresi eklemediğim için şifremi değiştiremiyorum. Kullanıcı adımı tekrar geri nasıl alabilirim veya geri alma şansım var mı_?. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu imzasız yazı 78.183.90.175 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 28 Ağustos 2012

vikipediye girdiğim bilgi googleye yazdığımda ismiyle değilde kullanıcı adımla çıkıyo nasıl düzeltebilirim bunu ?

Merhaba uzun zaman önce sayfaya yaptığım ödüller hakkında değişiklikler hala onaylanmadı görüpte onaylanmadı mı ben hala onaylanmasını bekliyorum ne yapmam lazım.

Değişikleriniz bir devriye tarafından görüldüğü zaman onaylayabilir. TheFraxdeS msj için tıkla! 13.10, 20 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

Maddelerim neden siliniyor?[kaynağı değiştir]

Merhaba,

2 gün önce eklediğim madde hemen silindi. En son dün Gazeteci Alper Tan'ın sayfasını oluşturdum ama hemen hesabın silinme talebi geldi. Birçok kesim tarafından tanınan kişiyi neden siliyorsunuz?

--Reggi12 (mesaj) 12:21, 13 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba. Sayfalarınız telif hakları veya diğer sorunlardan dolayı silinmiş olabilir. burası da size biraz yardımcı olabilir. İyi günler. TheFraxdeS msj için tıkla! 13.10, 20 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

Neredeyse 3 saattir yazım onaylanmıyor? Daha yeniyimde. — Bu imzasız görüş Ongun1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hoşgeldiniz. Değişikliğiniz bir devriye tarafından incelendikten sonra onaylanacak. Şu sayfayı da okumanızda fayda var. Kolay gelsin. — OkanfanEvet benim? 14:56, 24 Nisan 2016 (UTC)

Maddem,Madde 6: Kayda değer olmayan müzisyen, gerekçesiyle silindi.[kaynağı değiştir]

Koma Amed müzik grubunun Türkçe maddesini büyük bir özveriyle yaptım.Grubun Kürtçe viki sayfası da bulunmakta ama benim sayfamı Madde 6: Kayda değer olmayan müzisyen, gerekçesiyle silmişler. Bu da Kürtçe sayfası. https://ku.wikipedia.org/wiki/Koma_Amed

Vikipedi'ye yeni başladığımdan biraz acemiyim.Ama saatlerce araştırıp yazdığım maddemin silinmesi açıksası biraz moralimi bozdu, ilgilenir misiniz? — Bu imzasız görüş Nazim mehmet (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

@Nazim mehmet silen hizmetli bilgilendirildi. --kibele 19:15, 14 Ağustos 2016 (UTC)

Bir sanatçi'nin cv ni ekleyemem...[kaynağı değiştir]

Merhabalar öncelikle burada çok yeniyim. Sayfayı iyi kullanmayı bilmiyorum. Bir sanatçi'nin cv ni eklemek istiyorum ancak hata veriyor. Daha doğrusu zararli paylaşım diyor... Biraz garip ve komik geldi... Cemecetele (mesaj) 21.32, 17 Ocak 2020 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi anlamak için burayı, burayı, [2] ve burayı okuyabilirsiniz. İyi günler. TheFraxdeS msj için tıkla! 13.08, 20 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

Makaleye ekleme nasıl yapılır?[kaynağı değiştir]

Wiki'deki bir makaleye ekleme yapmak istiyorum, nasıl yapabilirm? Bəhman Tanrıverdi (mesaj) 23.24, 16 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]

Yardım:Yeni madde oluşturmak ve Vikipedi:Vikipedi'ye katkı sağlamak sayfalarını inceleyin. İyi çalışmalar. -- Ahmet Turhan (mesaj) 13.16, 17 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]

Ünlü hakkında özgeçmiş yazmak[kaynağı değiştir]

Wikipedia da bir ünlü hakkında özgeçmiş yazmak istiyorum google ismini yazdığımızda her ünlü gbi adı soy adı yaşı çıkmasını istiyorum nasıl yapabilirim. Theboxtr34 (mesaj) 11.53, 2 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Tam olarak anlamadım, hangi kişiyi yazmak istiyorsunuz? "Ünlü" tabiri göreceli, kişi kayda değer mi onu öğrenelim önce. Eğer değilse ve özellikle Vikipedi:Kötü madde fikirleri listesinde açıklananlara dahil biriyse hiç o maddeyi oluşturmayın, yoksa hızlı silme politikası gereği silinir. -- Ahmet Turhan(mesaj) 13.59, 2 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Değiştirdiğim bir makaledeki değişikliklerimi nasıl silerim?[kaynağı değiştir]

Neredeyse 10 tane değişiklik yaptım ve ve yayınladım değişiklikleri kaydet butonuna bastım ama şuan katkılarımı, geçmişimi, bekleyen değişikliklerimi silmek istiyorum. Yaptığım değişikliği sayfa geçmişinde görülmeyecek şekilde nasıl silebilirim? Yanlışlıkla oturum açmadan değişiklik yapmışım. Oturum açıp kendi hesabımla düzeltmek istiyorum. Berkucar0 (mesaj) 23.12, 21 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Selamlar @Berkucar0, yapılan her değişiklik geçmişte gözükür. Sayfa geçmişini silemezsiniz. Yapmak istediğiniz şey çok gerekli olan bir şey değil, her türlü katkıda bulunuyorsunuz sonuçta, fakat illa ki yapmak istiyorsanız sayfa geçmişinden ip adresi ile yaptığınız değişiklikleri geri alıp, sonra kendi hesabınızdan geri aldığınız içeriği kopyala-yapıştır yaparak kaydedebilirsiniz. Fakat yaptığınız bütün işlemlerin sayfa geçmişinde kaydedileceğini unutmayın. İyi çalışmalar. -Talhaaisk ? 15.41, 3 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]
@Berkucar0. Vikipedi'ye eklediğiniz her metin Creative Commons Atıf-BenzerPaylaşım Lisansı altındadır; ek koşullar uygulanabilir. Bu siteyi kullanarak, Kullanım Şartlarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. Herhangi bir değişiklik yaparken bu değişikliğin herkese açık olacağını bilerek değişiklik yapmalısınız. Eğer eklediğiniz metinde yanlışlıkla kendinizin ya da herhangi başka bir kişinin kişisel bilgilerini paylaştıysanız VP:SGT sayfasından ilgili değişiklikler için gizleme talebinde bulunabilirsiniz. İyi vikiler.--evrifaessa ❯❯❯ mesaj 15.46, 3 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

Daha önce silinmiş bir sayfa[kaynağı değiştir]

Merhaba, daha önce farklı kişiler tarafından oluşturulmaya çalışılan bir yazar sayfası bazı gerekçeler öne sürülerek silinmiş. Ancak ben yeni bir içerik, kaynak ve özgeçmiş yazarak maddeler halinde ayırdım. Fakat giriş yapar yapmaz tekrar silindi az önce. Acaba emeğe saygı açısından ve umut kırıcı olmaması için yazar hakkında tekrardan sayfa oluşturma şansım olur mu? sevgiler Demir.2531 (mesaj) 21.49, 5 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

Burada yanıtlandı. Dr. Coalmesaj 23.00, 7 Aralık 2020 (UTC)[yanıtla]

Kullanıcı şikayeti[kaynağı değiştir]

Bir kullanıcı birçok devlet ve hanedanlığın sayfasında yanlış değişiklikler yapıyor. Hiçbir kaynak vermeden kendi çizdiği resimleri ekliyor, sayfadaki bilgileri silip kendi milletinin adını ekliyor. Bu açıkça vandalizm. Bu kullanıcıyi şikayet edebilir miyim? Firatlal (mesaj) 18.58, 6 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Firatlal, madde adlarını verebilirseniz kontrol edelim. --BirazdangelicemMsj 19.10, 6 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]
Ekleme; Firatlal değişikliği yapan kullanıcı adını verirseniz daha kolay ulaşım sağlayabilirim. --BirazdangelicemMsj 19.14, 6 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

(Corduene7221) kullanıcı adlı kişi Firatlal (mesaj) 20.10, 6 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Oturum açmadan değişiklik yaptım. Sayfanın geçmişinde IP adresi gözüküyor ne yapacağım Bu imzasız yazı UmutErdogan1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 10.24, 25 Şubat 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba @UmutErdogan1 burayı okuyun ve bir Gözetmenle iletişime geçin. TheFraxdeS msj için tıkla! 13.05, 20 Nisan 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba bende oturum açmadan değişiklik yaptım sayfanın geçmişinde ip adresim gözüküyor ne yapacağım? Naturalselectior07 (mesaj) 11.26, 9 Haziran 2022 (UTC)[yanıtla]

Dil bağlantıları[kaynağı değiştir]

Türkçe versiyonunda dil bağlantıları neden sayfanın yukarısında? Neden alışık olduğumuz klasik yerinde yani solda değil?

Xwyzwy (mesaj) 16.18, 21 Şubat 2022 (UTC)a.[yanıtla]

VP:CO Bu sayfanın artık tarihsel olarak tutulması gerektiğini düşünüyorum, Vikipedi:Sıkça sorulan sorular ve Vikipedi:Danışma masası zaten mevcutta ve kullanımda, burası farklı bir izlenim oluşturmakta.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 03.05, 10 Mart 2022 (UTC)[yanıtla]

Wikipediada oturum açmadan düzenleme yaptım[kaynağı değiştir]

Merhabalar, ben daha önce Wikipediada oturum açmadan bir düzenleme yaptım. İp adresim gözüküyor ne yapmam gerekiyor? Lütfen yardımcı olur musunuz. Nasıl silinir? Naturalselectior07 (mesaj) 15.41, 4 Temmuz 2022 (UTC)[yanıtla]

Merhaba, Ben bir konu açtım. Bir YouTuber hakkında. Wikipedia bunu nasıl doğrulayabilir? Flawoyz (mesaj) 22.01, 5 Şubat 2023 (UTC)[yanıtla]