Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ermeni harfli Türkçe

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın birleştirilmesi yönünde karar verilmiştir. Türkçe#Türkçenin alfabeleri maddesine. --Mskyrider ileti 05:54, 23 Şubat 2017 (UTC)

Ermeni harfli Türkçe[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kayda değer değil ve kaynaksız. Yscplus (mesaj) 17:56, 12 Şubat 2017 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Aktarılsın Aktarılsın Çıkan sonuçlar kayda değer olduğunu gösteriyor ancak kaynaksız. Vitruvian (mesaj) 18:03, 12 Şubat 2017 (UTC)
@Vitruvian Tarihi süreç içerisinde Türkçe Tibet, Çin, İbrani vb. alfabelerle yazılmıştır. Türkçe sayfasında tarihi süreç içerisinde kullanılan alfabeler başlığına taşınması mantıklı gibi görünüyor. Arap, Kiril ve Uygur alfabelerinden sayfada bahsedilmiştir. Ermeni alfabesi de belli bir dönem bu alfabeler gibi kullanılmıştır. İyi çalışmalar. --Nushirevan11 ☾★ 23:46, 17 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kaynaklar eklendi, düzenli bir şekilde yazardım ama vaktim yok.--Kingbjelica (mesaj) 18:08, 12 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın KD olduğu kanaatiyle. chansey Mesaj 19:55, 12 Şubat 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Madde içeriği, boyutu itibarıyla Türkçe#Türkçenin alfabeleri sayfasına aktarılabilir.--B.S.R.F. 💬 18:04, 13 Şubat 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Aktarılacak bir madde göremiyorum. "Ermeni Alfabesi"ni "Türkçe Alfabe"nin içine aktarmak sağlıklı olmaz.--Pragdonmesaj 19:16, 13 Şubat 2017 (UTC)
"Türkçe Alfabe" ile kast ettiğiniz şey Latin alfabesi temel alınarak oluşturulan Türk alfabesi ise, belirttiğim alt başlık Latin alfabesi ile sınırlı tutulmamış. Alt başlıkta günümüze kadar Türkçenin yazımında kullanılan tüm alfabelere değinilmiş. Bu bakımdan bir dönem Türkçenin yazımında Ermeni alfabesi de kullanıldıysa ve yukarıdaki kullanıcıların söz ettiği gibi bu durumun kayda değer bir yanı varsa bunun yeri orasıdır.--B.S.R.F. 💬 18:06, 14 Şubat 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın Yunan harfli Türkçe olan Karamanlıca gibi bir içeriğe sahip değil. Kendi edebi varlığı da yok gibi görünüyor birkaç dergiden başka. Bildiğimiz Türkçenin Ermeni alfabesi ile yazılması sadece, şive ya da ağız değil(?). BSRF'nin önerdiği gibi şuraya alt başlık olarak aktarılabilir. --Cobija (mesaj) 21:25, 14 Şubat 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın B.S.R.F.'ye katılıyorum. Türkçe#Türkçenin alfabelerine alt başlık olarak aktarılmalıdır. --Nushirevan11 ☾★ 12:55, 15 Şubat 2017 (UTC)
  • Aktarılsın Aktarılsın BSRF'ye katılıyorum. --Zaitsév 17:50, 15 Şubat 2017 (UTC)
  • Aslinda Turkcenin Ermeni transkripsiyonunu anlatmiyor mu madde?--RapsarEfendim? 17:55, 15 Şubat 2017 (UTC)
@Rapsar Evet onu anlatıyor. Türkçenin Ermeni harfleri ile yazılmasından bahsediyor. Başka bir farklılık yok. Türkçe sayfasında kullanılan farklı alfabelerden bahsediliyor zaten. Oraya taşınması isabetli olur. --Nushirevan11 ☾★ 23:37, 15 Şubat 2017 (UTC)

Turkce maddesine aktarilmasi mantiksiz gozukuyor. Bu mantikla Turkcenin Cin harfleriyle yazilmasi, Japon harfleriyle yazilmasi gibi onlarca kombinasyon mu yapacagiz? Turkcenin transkripsiyonu gibi bir madde varsa (transkripsiyon Latin harflerine cevirme midir yoksa alfabeler arasi ceviri midir tam bilmiyorum) o maddede islenebilir. Turkce maddesine aktarilmasi asiri mantiksiz. Hele hele kullanilan alfabeler (Turkce dilini konusan uluslarin kullandigi alfabeler yani) aktarilmasi ise ciddi cok anlamsiz ve yanlis.--RapsarEfendim? 00:23, 16 Şubat 2017 (UTC)

@Rapsar Tarihi süreç içerisinde Tibet, Çin alfabelerinin kullanıldığı gibi bir zaman Osmanlı'da Ermeni alfabesi de kullanılmıştır. Tibet, Çin hatta Brahmi, İbrani ve Ermeni alfabelerinden İslam Ansiklopedisi'nin Türk maddesinin yazı başlığında bahsedilmektedir. Mantıksız bir durum söz konusu değil. Tarihi süreçten bahsediliyor günümüzden değil. --Nushirevan11 ☾★ 20:14, 16 Şubat 2017 (UTC)
  • Türkçe#Türkçenin alfabeleri başlığına bu haliyle Şablon:Aktarılmasın. Taşınması istenen kısmın ilk cümlesi "Türkler, dünyada en çok alfabe değiştiren kavimlerdendir.". Giriş paragrafı da şöyle bitiyor: "En yaygın kullanıma sahip Türk alfabeleri şunlardır:". Yani, Türklerin Türkçe yazarken yaygınlıkla kullandığı alfabeler anlatılmış. Zaten Türkçenin alfabeleri başlığında yaygın olmayan bir alfabenin incelenmesi de mantıksız olurdu. Bu alfabeyi Türkçe konuşanların genelinin de kullanmadığı dikkate alınırsa daha farklı bir alt başlık altında incelenmesinin daha yerinde olacağı kanaatindeyim. --Neolegen (mesaj) 19:44, 18 Şubat 2017 (UTC)
@Neolegen Madde metnindeki yaygın ifadesi silinmelidir. Çünkü Türkler 14 tane alfabe kullanmışlardır ve bu alfabeleri ekleyip genişletmek gerekir. Bu alfabeleri ekleyeceğim. --Nushirevan11 ☾★ 16:07, 19 Şubat 2017 (UTC)
@Nushirevan11, o zaman taşınmasında bir beis görmüyorum. --Neolegen (mesaj) 21:46, 19 Şubat 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.