Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Dsmurat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.

Sonuç: Başarılı. Vikipedi topluluğunun desteği ile yönetici seçilmiştir. Tebrikler! --M. M. ileti 19:29, 21 Ağustos 2008 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 22
 Destek: 22
 Karşı: 0
 Tarafsız: 0
 Oran: %100

Dsmurat[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 18:25, 21 Ağustos 2008 (UTC)

Dsmurat (MesajKatkılarİstatistikler) – Tecrübeli bir Vikipedist, kurallara hakim, güven veriyor. Yaz sonu yaklaştı, yoğunluğu da azalacak. SD'de ve şikayet sayfasında da çok aktif, sayfa sildirmek veya vandal kovalamak için sürekli hizmetli peşinden koşarak verimliliğinin düşmesindense 3 fazladan yetkisi olması Vikipedi açısından bence daha olumlu olacaktır. Khutuckmsj 18:25, 7 Ağustos 2008 (UTC)


  • İlkin, görüşlerini önemsediğim Khutuck'e, nazik yazısı için çok teşekkür ederim.
  • Bugüne dek Vikipedi'ye elimden geldiğim katkıyı sağlamaya çalıştım. Şimdi baktığımda, Vikipedi'nin de benim üzerimde pek çok katkısının olduğunu görüyorum. Daha önce bir kullanıcı tarafından burada aday gösterilmiş; fakat bu adaylığı, yoğunluğum dolayısıyla kabul etmemiştim. Her ne kadar kullanıcı sayfamda Vikimola yazsa da, bu "özde değil, sözde" bir Vikimola oldu. Şu anda ise, daha uygun bir çalışma temposu yakaladım. Siz değerli Vikipedistlerin (yani Vikidostlarımın) da desteğiyle, bu tempoyu sürdürerek Vikipedi'ye hizmetli yetkileriyle de katkıda bulunabileceğimi düşünüyorum.
  • Gerekçelendireceğiniz oylarınız ve yapıcı yorumlarınız, bana yol gösterici olacaktır.
  • Tüm Vikidostlarıma teşekkür ve saygılarımla... --DsMuratileti 13:08, 8 Ağustos 2008 (UTC)



Lütfen olumlu / olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetli başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Destek Destek - Khutuck'u tebrik ediyorum, isabetli bir seçim. Başarılar dilerim. Levent Abi ileti 13:17, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  2. Destek Destek - Gerekçemi sormayın :) Khutuckmsj 13:25, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  3. Destek Destek-Bir çok tartışma da,konuya yapıcı ve uzlaşmacı bir tutumla yaklaştığına tanık oldum.Topluluk ruhunu ayakta tutabilen,politikalara hakim bir vikipedist.--Yürekli 13:27, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  4. Destek Destek Khutuck yukarıda açıklamış zaten. :) Srhat 13:40, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  5. Destek Destek Gözlemlerim sonucu, bir hizmetli olarak Vikipedi'ye daha yararlı olacağını sanıyorum.Hayırlı olsun...--Düşünenadam 16:37, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  6. Destek Destek --Lord Lєəthєrfəcє ileti 17:28, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  7. Destek Destek - İnanıyoruz, güveniyoruz... Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Burak ileti 17:30, 8 Ağustos 2008 (UTC)
  8. Destek Destek-Tek bir şey bile söylemeye gerek yok --sevgilerimle...Selim Elmasmsj 06:05, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  9. Destek Destek --Kızıl Şaman 07:39, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  10. Destek Destek Khutuck'le aynı fikirdeyim. Hatta Gerekçemi sormayın konusunda da :))) --maderibeyzaileti 07:46, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  11. Destek Destek Khutuck ve yukardıkiler açıklamış yaptıkları ortada şimdiden tebrikler iyi çalışmalar.--Aycanileti 12:24, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  12. Destek Destek Iletisimini ve yaklasimini begeniyorum. Istikrari ve dikkatli yaklasimi ile yoneticilige kolay uyum saglayacagini dusunuyorum. Basarilar dilerim, Citrat 18:20, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  13. Destek Destek Olumlu katkıları olan bir kullanıcıyı desteklemekten mutluluk duyarım--Nosferatu 21:15, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  14. Destek Destek Oylama başlayalı kaç gün olmuş ben daha yeni görüyorum. Benim acilen göz doktoruna görünmem şart --Muratsahinileti 14:52, 10 Ağustos 2008 (UTC)
  15. Destek Destek En çok iletişim sorunu olmaması hoşuma gidiyor. Her şeyi konuşabileceğiniz biri. Dünyada ve de özellikle Türkiyede az rastlanan bir özellik. --Manco Capac 09:39, 11 Ağustos 2008 (UTC)
  16. Destek Destek Kendilerini bu sayfalarda tanıdığımdan bu yana en ufak bir olumsuzluğuna rastlamadığım gibi, yeni vikipedistlerin çözebileceği her türlü sorununa hızır gibi yetiştiğine şahit oldum. Kişilere, çabalarına ve harcadıkları emeklerine saygı duyar. Emeklerinin boşa gitmemesi için olağanüstü gayret sarf eder. Katkılarını motive edici ödüllerle destekler ve takdir eder. Davranışları ile örnek teşkil eden sayın Dsmurat'ın iyi bir "Hizmetli" portresi çizeceğine şüphe götürmez bir gerçek olarak baktığımın ve tüm kalbimle desteklediğimin bilinmesini isterim. Kapçak 16:49, 12 Ağustos 2008 (UTC)
  17. Destek Destek DSMurat'ı çok fazla tanıma fırsatı bulamadım ama khutuck'ü iyi tanırım . Ben uzaklaşırken DSMurat çalışmaya başlamıştı. Velhasılı inanıyoruz :) . Başarılar.
    Eu EPISTVLA 19:00, 13 Ağustos 2008 (UTC)
  18. Destek Destek Vikipedi ruhunu kavramış bir vikipedist. Kendisine iyi vikilemeler dilerim--Atacameño 00:10, 16 Ağustos 2008 (UTC)
  19. Destek Destek Vikipedi'nin beş temel taşını ve bence en önemlisi olan tarafsızlık politikasını benimseyip uygulayacağına inanıyorum.Kendisine şimdiden başarılar ve bol sabırlar dilerim.--Eldarion 11:03, 16 Ağustos 2008 (UTC)
  20. Destek Destek Biraz geç farkettim bu oylamayı, hizmetli olarak çok faydalı olabileceğine inandığım bir kullanıcı.--Arjetyileti 20:14, 18 Ağustos 2008 (UTC)
  21. Destek Destek Olumlu katkıları var ve bu görev için uygun bir kullanıcı olduğunu düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyorum... --Kemal K.ileti 15:47, 19 Ağustos 2008 (UTC)
  22. Destek Destek OnurTkatkılar 21:42, 19 Ağustos 2008 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  • Destek Destek Burada yazma hakkım var mı tam bilemiyorum ama kayıtlara geçmesi açısından; DsMurat'ın hizmetli olmasını destekliyorum. Şimdiden hayırlı olsun... TCPmesaj 13:39, 9 Ağustos 2008 (UTC) Altmış günlük kullanıcı olmadığı için geçersiz oy. Bakınız; VP:OY Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Burak ileti 13:43, 9 Ağustos 2008 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

  • Yorum Yorum--Sevgili Murat'ın katkılarını bilmeyen yok, bu görev kendisine de çok yakışır hani , ancak çok yakın zamanlarda yapılan diğer hizmetli adayı seçimlerinde kullandığım oylar yeni bir hizmetliye ihtiyaç olmamasını düşündüğümden karşı yönde oldu. Düşüncemde değişen bir şey yok. Diğer arkadaşlara haksızlık olmasın diye oyumu kullanmayacağım. Murat kardeşime başarılar dilerim. Saygı ve sevgilerimle.Bora006 mesaj gönder 12:21, 9 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum--Sevgili Murat ı çok seviyorum.Yönetici olmasını çok isterim,olursa da başarılar dilerim.--sevgilerimle...Selim Elmasmsj 16:03, 17 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum murat'ın vikipedi projesine olan ilgisi ve bağlılığı malum. ancak iki neden beni olumlu oy vermekten alıkoyuyor. ilki, başından beri satır aralarında, davranışlarda, yorumlarda alttan alta izlediğim 'politik davranış'.. ikincisi ise, trol meselesine olan yaklaşımı. umarım ve dilerim ki, sistemli vandalizmin ille de akılcı nedenlerle ortaya çıkmadığını görür ve anlarken ve sadece engelleme vermeden bunun önlenemeyeceğini bizzat deneyimlerken fazla örselenmez. --kibelemesaj 22:00, 19 Ağustos 2008 (UTC)
  • Yorumunuz da bahsetiğiniz 'politik davranış' tanımlamasını biraz daha açarsanız sevineceğim. Bu sayede olası yanlış anlamaları engelleyebiliriz. Teşekkürler. --DsMuratileti 22:16, 19 Ağustos 2008 (UTC)
aslında senin sorulara cevap verirken önce düşünüp sonra yazmaya çalıştığım için derken sözettiğin durum sanırım bir yönüyle. bu iyi bir özellik evet, ama bana, düşündüğünü değil, olması gerekeni söylemeyi de hatırlatıyor. bunun doğrudan vikipedistlik/hizmetlilik için kötü bir şey olduğunu düşünsem zaten olumsuz oy verirdim. ama bende genel güven duygusunu biraz zedeleyici bir konudur, kırıcı olmak ya da yanlış anlamalara yol açmak istemem elbet, ama söylemenin daha iyi olacağını düşündüm sadece. --kibelemesaj 06:37, 20 Ağustos 2008 (UTC)
  • Anlıyorum; bu öznel bir konu olduğu için, yorumlamada farklılıklar olabilir. Kişisel görüşüm "on defa yutkunup, bir defa konuşmak"tır. Çünkü bu sayede, daha soğukkanlı bir biçimde görüşümü dile getirebileceğimi düşünüyorum. Görüşünüzü belirttiğiniz için teşekkür ederim. --DsMuratileti 09:25, 20 Ağustos 2008 (UTC)
Adaya sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde iş yükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu iş yükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında yöneticilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Şu ana dek böyle bir yetki elimde olmadığı için şimdiden değerlendirme yapmam zor; ama olası bir hizmetliliğimde, diğer hizmetli arkadaşların yardıma gereksinim duyduğu ve elimden gelen herhangi bir konuda katkıda bulunmaktan zevk duyarım. Vandalizm, korunacak ve silinecek maddeler konusunda da büyük yardımım olacağına inanıyorum. Bir de, sevgili kibele'nin, Metal Militia'nın isteği üzerine anlatacağı dolma tarifinden belki ben de nasibimi alırım .
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: Şu ana kadar silinmeden kalan 81 maddem olmuş. Bu sayıdan da görülebileceği gibi, genelde madde açmaktan çok, düzenleme yapmayı seviyorum. Özellikle hoşnut olduğum kendi açtığım bir madde yok sanırım; hepsi birbirinden hoş benim için. Ama önemli ölçüde düzenlediğim ve bilgi eklediğim bir madde var benim için özel olan: Atatürk çiçeği. Vikideneyime sahip olmadığım o günlerde adeta yeniden yazdığım bu madde, benim çok hoşuma gitmişti.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: SDD'de, Medya İnceleme Timi'nde vb. yaptığım etiketleme görevlerini, hizmetli olursam daha rahat yapabileceğim. Madde düzenleme ve ekleme durumumda da değişiklik olacağını düşünmüyorum.
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: E olmuştur tabii; ama kişilere (gerek özel yaşamımda, gerekse Viki'de) iyi niyet olduğunu varsayarak yaklaştığım için, karşımdaki kişilerden de çoğu zaman bu gibi davranışlarla karşılaştığım için bu tartışmalar hiçbir zaman kavgaya dönüşmedi. Yapıcı bir tartışma, doğru yolu buldurur; ama bunu Vikipedi'yi aksatmamak çerçevesinde yapmamız gerektiğini düşünüyorum.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: İnisiyatif, VP:Vicdan ve VP:İNOV çerçevesinde kullanılabilir. Vikipedi ilkelerinin, kararı yoruma bıraktığı noktalarda vicdanım öne çıkar. Bu konuya örnek olarak Noumenon'la şurada görebileceğiniz bir diyalogumuz olmuştu ve kullanıcı engellenmemişti. Benim hareket çizgim de bu örnek yönünde olacaktır.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Daha önce bu konuda (bir anonim kullanıcının, anonim olduğu için görüşünün önemsenmediği yönünde) bazı eleştiriler almıştım; ama Vikipedi'ye çok yararlı katkılarda bulunan anonim kullanıcılarımız bulunmakta. Benim için Vikipedi'ye katkıda bulunan her kullanıcı değerlidir Vikipedi'de. Tartışmalarda her kullanıcının görüşü önemlidir benim için.
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Bazen bir maddeye kapılıp, çoook başka bir maddeden çıkabiliyorum. Bir de genel olarak, önce düşünüp sonra yazmaya çalıştığım için genelde yavaş yazıyorum. İletileri bazen biraz geç yanıtlamamın da müsebbibi budur .
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Yoğun saldırıya uğrayan ve hassas maddelerde geçici bir yarı korumanın doğru ve yapılması gereken bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Geçici tam koruma ise, tartışmanın soğutulması ya da sistemli vandalizme karşı uygulanmalıdır.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Vikipedi'nin bu üç ilkesi, Vikipedi'yi Vikipedi yapan özelliklerdir. Bu nedenle, ihlal edenler uygun bir biçimde mutlaka uyarılmalı; ısrar ederse, gereken yaptırımlar uygulanmalıdır.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Eğer benim Vikipedi'de olduğum dönemde olmuşsa, zaten mutlaka karşı çıkmışımdır; ama benden önce veya sonra öyle bir olay olduğunu hatırlamıyorum.
11. Jimbo Wales'ın yerinde olsan ve Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Daha önce de bu konudan yakınanlar olmuştu (ben de dahil); ama evet, en önemli sorunlardan biri arama motoru. Örneğin Vikipedi yerine Wikipedi dendiğinde bile alakasız maddeler çıkıyor. Şu anda aklıma gelen en önemli sorun budur.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bugüne kadar VP:İNOV'dan hiç sapmamaya çalıştım. Bazı örnekler vardı ileti arşivimin derinliklerinde, isterseniz onlara bakabilirsiniz. Bir iki kullanıcıyı konuşarak vandalizmden vazgeçirmiştim.
Trol davranışı gösteren kişilere doğrudan engelleme vermek yerine, onları Vikipedi'ye kazandırmayı doğru buluyorum. Doğrudan engelleme vermek, kişide nefret ve intikam duygusu oluşturabiliyor; bu da sistemli vandalizme yol açabiliyor.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Vikipedi, insanların olabildiğince doğru ve tarafsız bilgiye en kolay ve çabuk ulaşabileceği bir bilgi kaynağı. Bu nedenle, insanların benim GÖBL ile paylaştığım bilgilerden yararlanması benim çok hoşuma gidiyor. Buradan çok şey (bilgi, deneyim vb.) kazandım. Kazanarak kazanmak bu olsa gerek...
Sorulara kullanıcı yorumları[kaynağı değiştir]

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.