Vikipedi:Devriyelik başvurusu/Arşiv/Kasım 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhabalar, Benim bu ikinci Viki hesabım oluyor. 2011'den beri üyeyim Vikipedi'ye aşığım hergün bu siteye girip katkılar sağlıyorum. Diğer kullanıcı hesabımda bir kaç sorun yaşadığım için bu hesabı açtım, Devriyelik başvurusunda bulunmaktayım. Bu başvuruyu ne zamandır yapmak istiyordum kısmet bugüneymiş. Vikipedide müthiş deneyimliğim var her konuda olabilir.
Teşekkürler... OmerFarukDemir (mesaj) 20:53, 16 Ekim 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Katkılarda herhangi bir sorun gözlenmediğinden beyaz liste üyeliği etkinleştirilmiştir. Öte yandan, devriyelik için vandalizmle etkin savaşım bir önkoşuldur ve bu konuda biraz zamana gerek olduğu anlaşılmaktadır. --Superyetkinileti 15:21, 3 Kasım 2012 (UTC)
Doğruluğunu bildiğim açıklamaları onaylamak için. Cebeciliyim (mesaj) 20:14, 27 Ekim 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Lütfen daha fazla değişiklik yapın ve vandalizmle savaşımda bize yardımcı olabileceğinizi gösterin. --Superyetkinileti 15:27, 3 Kasım 2012 (UTC)
Çok fazla söze gerek yok paylaşmak güzeldir. Tabi ki doğru olanları :) Onur İmamoğlu 13:43, 28 Ekim 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Lütfen daha fazla değişiklik yapın ve vandalizmle savaşımda bize yardımcı olabileceğinizi gösterin. --Superyetkinileti 15:28, 3 Kasım 2012 (UTC)
Vikipedi'ye daha çok katkıda bulunmak istiyorum.Yeterince devriye yok ve birçok madde çok geç kontrol ediliyor. Braveheart 17:52, 30 Ekim 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Lütfen daha fazla değişiklik yapın ve vandalizmle savaşımda bize yardımcı olabileceğinizi gösterin. --Superyetkinileti 17:07, 8 Kasım 2012 (UTC)
Vikipedi'de varolan iş yükünü hafifletmek için. Amacım iyi niyetli katkı sağlamak, yardımcı olmak. ~--~ Cano58ileti 08:41, 31 Ekim 2012 (UTC)
Destek Destek Kendisi tam bir vikipedist.--Aguzer (mesaj) 09:40, 1 Kasım 2012 (UTC)
Destek Destek katkıları çok iyi.—BetSegBüyürun baanim? 14:12, 3 Kasım 2012 (UTC)
Destek Destek Normalde kendisini devriye zannettiğim kullanıcıdır Cano58. Her zaman konuşmalarını, katkılarını takip ederim, yeşil renginden olsa gerek gözüme çarpmıştır yazışmaları. Aguzerin dediği gibi, kendisi tam bir Vikipedist. ऐ๑ Süleyman Onur ( buyrun benim? ) 21:49, 3 Kasım 2012 (UTC)
  • Bugüne kadar ki şahsi izlenimim; kullanıcının aktif, girişken ve gurupla/toplulukla işbirliğini ön planda tutması ve sürekli iletişim içerisinde olmasıdır. Gayretiyle devriyeliği başaracağına inanıyorum.Eğitmenmahmut msj 19:33, 4 Kasım 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 17:08, 6 Kasım 2012 (UTC)
Vikipedi'de yaptığım bazı yanlışlıklardan dolayı devriyeliğim elimden alınmıştı. Fakat bundan sonra daha dikkatli olacağım. Ayrıca çok fazla sayfa ile ilgilendiğimden dolayı diğer devriyeleri yormak istemiyorum. Tekrar devriyelik yetkisi verilmesini rica ederim. Türk Süvarisi ileti 15:07, 29 Ekim 2012 (UTC)
Yorum Yorum 6 ayrı hizmetli tarafından engellenmiş, birçok hizmetli ve kullanıcı tarafından uyarılmış olmasına rağmen ısrarla aynı tutumu sürdüren Türk Süvarisi'nin devriyelik için uygun olmadığını düşünüyorum. Eldarion 19:36, 29 Ekim 2012 (UTC)


Yorum Yorum Çok hızlı bir performansla 2009 yılından bu yana trwiki'de katkı yaptığı ( an itibariyle 46744 değişiklik), kendi devriyeliği dışındaki süreçlerde yaptığı değişikliklerin revise işlemlerinin biz devriyeleri gerçekten çok yorduğu, özellikle son zamanlarda maddelerdeki olumlu katkıları ile hiç bağdaşmayan özellikte menfi değişikliklerinin de olduğu (bilgi kutularını kaldırmak, müspet bulunarak onaylanan değişikliği sonradan değiştirmek gibi) gerçeğini de gözönüne alarak;
    1. Kullanıcının yukarıdaki şahsi başvuru içeriği incelendiğinde: ...yaptığım bazı yanlışlıklardan dolayı... ifadesini kullanarak başvuruda bulunması bir anlamda hem itiraf ve hem de masumiyet veya pişmanlık olarak değerlendirilebilir. Ayrıca " ..maksadımı aştığım için üzgünüm.." şeklinde de yorumlanabilir (Kanımca). Mevcut politikalar çerçevesinde "İyi niyet" merkezli bir yaklaşımla başvurusunun şartlı kabulünü, bunu yaparken de genel şart/şartların ne olacağının açıkca ifade edildiği, yönerge mahiyetinde bir topluluk kararının ilgili bölümde görüşülerek/tartışılarak alınması gerektiğini,
    2. Gerek bu bölümde kullanıcının şimdiye kadar ki durumunu açıklayıcı yukarıdaki içerikte yer alan denetçi görüşü ve gerekse ileriye yönelik benzeri durumların ortaya çıkışında dikkate alınacak bir uygulamanın alt yapısı olması açısından:
      1. Devriyeliği geri alınanların tekrar devriyelik başvurusunda bulunabilmeleri için, yeni başvuruda bulunulabilmesine yönelik devriyelikten alınma işleminden sonra ne kadar süre geçmesi gerektiğinin belirlenmesi,
      2. Kaç defa devriyeliği geri alınanların yeniden başvuru yapabilecekleri/yapamayacakları, vs.

konularının tespiti gerektiğini, belirterek şahsen bu başvurunun reddedilmesini isteyen/düşünen arkadaşların da bu anlamda hoş görülü olacaklarını umarak, bir anlamda yerindelik açısından (kullanıcının artı ve eksilerinin dikkate alınması suretiyle) ret işleminin uygun olmayacağını düşünüyorum.. Herkese iyi çalışmalar...Eğitmenmahmut msj 23:21, 30 Ekim 2012 (UTC)

Yorum Yorum Eğitmen Mahmut'un gerçekten etkileyici olan yorumuna şu açıdan yaklaşmak istiyorum. Kullanıcı (Türk süvarisi) aslında kötü niyetli olarak bu işlemleri gerçekleştirmiyor. Son zamanlarda yaptığı işlemlerin bir çoğuda (kişi bilgi kutularını kaldırmak ve sil etiketi koyduğu maddelerdeki işlemleri geri almak hariç) doğru ve kabul edilebilir işlemler. Ancak, açıkçası devriyelik haklarının verilmesi sonrasında aynı durumun daha büyük boyutlarda ve daha karmaşık bir hal alması durumu da var ve bu nedenle devriyelik haklarının şuan için hala verilmesi taraftarı ne yazık ki değilim.

Bir diğer konuya gelince, Eğitmen Mahmut'un yorumunda bahsettiği; "Devriyeliği geri alınanların tekrar devriyelik başvurusunda bulunabilmeleri için, yeni başvuruda bulunulabilmesine yönelik devriyelikten alınma işleminden sonra ne kadar süre geçmesi gerektiğinin belirlenmesi." konusunda topluluk olarak ortak bir karar alınması gerektiğini ben de paylaşıyorum. --Garbino ileti 23:43, 30 Ekim 2012 (UTC)

Beyaz liste grubu şimdilik kullanıcı için daha uygun. Geçen süre dikkate alınarak birkaç hafta-ay sonra devriyelik grubuna dahil olabilir. --Sadrettin mesaj 21:09, 31 Ekim 2012 (UTC)

  • İstek yapılmadı Yapılmadı Gerekçemi nasıl özetlesem diye düşünürken Sabri'nin şurada yazdıklarına rastladım, üzerinden kullanıcının bu alışkanlıklarından vazgeçtiğini anlayabileceğimiz kadar uzun zaman da geçmemiş; aynen katılıyorum: "Kullanıcı daha önce uzun süreli bir engel alsa da, mevcut vikipedi madde düzenini kafasına göre değiştirip şablonları silebiliyor. Daha da önemlisi bu katkıları seri ve çok fazla sayıda yaptığı için zaman zaman geri almaya çalışırken saatlerimi boşa harcamama sebep oluyor. Maddeleri güncelleme gibi olumlu katkıları olsa da, editörlük yetkisi için uygun olmadığını düşünüyor ve kullanıcıyı tekrar engelleyip vikipediden soğutmaktansa, editörlük yetkisi alınarak katkılarının kontrol edilmesinin vikipedinin yararına olacaktır." --yabancım 18:14, 12 Kasım 2012 (UTC)
Yorum YorumSon zamanlardaki en iyi katkıyı sunan kullanıcılardan birisi. Katkılarına bir kaç gündür nerdeyse gözüm kapalı onay veriyorum. Bence yeniden bu yetkiyi alabilirdi.--Aguzer|iletişimEP
Merhaba, kayıt olup yazarak katkı sağlamaya çalıştığım bu kısa süre içerisinde, wikipedia'ya farklı şekillerde de katkı sağlanabileceğini ve bunun gerekliliğini fark ettim. Amacım amacını çok önemli bulduğum wikipedia'ya iyi niyet ve içtenlikle belirlenmiş yönergeler yardımıyla ve bu yönergelerden çıkarımlar yaparak kendi insiyatifim doğrultusunda elimden gelen katkıyı sağlamak Khadkhall (mesaj) 19:19, 7 Kasım 2012 (UTC)
Devriye olabileceğine inanıyorum. Sadece biraz daha zaman geçirmeli...---Aguzer#Cx|7|Kasım|2012|21:22|
Yorum Yorum Devriyelik ile ilgili bir çok işlemi zaten yapıyor, katkılarına bakarsanız. Devriyeliğin üstesinden gelebilir.. --Garbino ileti 21:46, 7 Kasım 2012 (UTC)
Ben de dosyalara çok yakında olmasa da yeni öğrendim {{lisanssız dosya}} şablonunu {{subst:lisanssız dosya}} veya {{kopyala:lisanssız dosya}} olarak eklendiğini. Bence biraz daha tecrübelenmeli..---Aguzer#Cx|8|Kasım|2012|10:35|
  • İBP'deki katılımından tanıdım. Sargonileti 10:58, 8 Kasım 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 14:51, 14 Kasım 2012 (UTC)
Merhaba, 2008'den beri Vikipedi'de çeşitli makaleler açtım ve eklemeler yaptım, eklenen standart dışı bölümleri düzelttim, vandalist bölümleri eski haline getirdim. Devriyelik yetkisi verilirse daha Vikipedi'ye daha fazla katkıda bulunabileceğimi düşünüyorum Cem Yıldız (mesaj) 11:29, 9 Kasım 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı --kibele 11:20, 23 Kasım 2012 (UTC)

Vikipedi'ye 2010'dan beri katkı yapıyorum ancak bu hesabı yeni açtım 1 aylık ara vermiştim ve geri döndüm bu hesabımda fazla katkı yapamadım, ama devriye olmak istiyorum en azından beyaz listeye alınmak istiyorum.Amacım katkı yapmak yardımcı olmak.Değişiklerin onaylanmasını beklemek uzun sürüyor ve resim yükleyemiyorum daha fazla katkı yapabilmek için devriye olmak istiyorum. Gençfenerbahçeli (mesaj) 14:00, 9 Kasım 2012 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı Telif hakları konusunda biraz daha deneyim kazandıktan sonra yeni bir başvuru yapmanız rica olunur. --Superyetkinileti 18:52, 21 Kasım 2012 (UTC)

Çeşitli hesaplar ile yaklaşık iki yıldır Vikipedi'ye katkıda bulunuyorum. Daha akılcı, tarafsız ve "ansiklopedik" yapmak istiyorum her şeyi. Uzun zamandır bir devriye olmak istiyorum. Teşekkürler. --Ata Kınran (mesaj) 18:53, 9 Kasım 2012 (UTC)

  • Önermeyi düşünüyordum ancak nihayet kendisi başvurmuş. --esc2003 (mesaj) 20:57, 9 Kasım 2012 (UTC)
  • Katkıları oldukça iyi, şimdiden kendisine kolay gelsin diyorum. ऐ๑ Süleyman Onur ( buyrun benim? ) 10:03, 10 Kasım 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Superyetkinileti 18:04, 15 Kasım 2012 (UTC)
Uludağ ünv. tarih 2. sınıf öğrencisiyim özellikle tarihle ilgili konularda hem türkçe hem ingilizce objektif katkılar yapabilirim. ilginiz için teşekkür eder iyi günler dilerim Erencn (mesaj) 11:33, 10 Kasım 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Lütfen daha fazla değişiklik yapın ve vandalizmle savaşım konusunda bize destek olabileceğinizi gösterin. --Superyetkinileti 18:08, 15 Kasım 2012 (UTC)
İsteme gerekçem Vikipedi Türkçeye yardım etmek ve gelişmesine katkıda bulunmaktır. Devriye haklarına sahip olmadan da sayfa oluşturulabiliyor fakat yeni sayfaların inceleme konusunda uzun süreler sonucu görüldü ibaresini görebiliyorum. Birde bazı devriye hakkına sahip kullanıcının görevini iyi yapamadığını görüyorum. Mesela vandalizm koruması altındaki sayfalarda üyeler hariç değişiklik yapma izni yok. Fakat devriy6e hakkı olmayan üyelerin de değişiklik yapılmasına pek izin verilmiyor. Kaynak gösteriyorum, telif hakkı ihlali sebebi ile yazım siliniyor. Ancak sitenin en altında telif hakkı kısmında tüm bilgiler paylaşıma açıktır yazıyor. Değişikşiği geri al a basıyorum. Sebebimi de belirtiyorum. Fakat aynı şey tekrarlanıyor. Devriye haklarına sahip olduğu için değişiklikleri otomatik kontrol ediliyor zaten. Böyle kullanıcıları şikayet etmek de çözüm olmuyor maalesef. Brkn97 (mesaj) 15:47, 13 Kasım 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Katkı düzeyi yeterli değil. Bir değişikliğini telif hakkı ihlali olduğu için reddettim. Katkılarını ve tecrübelerini arttırması gerekmekte. ऐ๑ Süleyman Onur ( buyrun benim? ) 17:05, 16 Kasım 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum "tüm bilgiler paylaşıma açıktır" yazıyor demişsin fakat burada (VP:T) şöyle yazmakta "Eğer telif hakkı olan bir çalışmanın bir kısmını "adil kullanım" altında kullanıyorsanız, veya telif hakkı olan bu çalışmayı, bizim lisansımızın koşulları altında kullanabilmek için telif hakkı sahibinden özel izin almışsanız, bu durumu isimler ve tarih vererek belirten bir uyarı yapmanız gerekir." bu konuya açıklık getirdik. VP:T burdan da bakabilirsin. Katkıların çok az değerlendirmek için yeterli değil tecrübe kazanınca eminim iyi bir vikipedist olursun, tavsiyem değişiklik yaparken şunlara dikkat et VP:T, VP:Vandal ve bir kişiyle tartışırken veya mesaj yazarken Vikipedi:Nezaket vb. gibi konulara dikkat et. Rıdvan Merhaba 17:39, 16 Kasım 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Lütfen daha fazla değişiklik yapın ve vandalizmle savaşım konusunda bize destek olabileceğinizi gösterin. --Superyetkinileti 18:53, 21 Kasım 2012 (UTC)
Bilgi Öğrenmek İstiyorum Devriye Olursam Sayfaları Hem Okuyarak Bilgi Doğruluğuna Ve Diğer Gerekçelere Karar Verirken Hemde Bilgi Öğrenir Ve Kendimi Geliştiririm . Günün 9 Saati Açığım Ve Bu Zamanı Değerlendirebilirim . İslamduha (mesaj) 17:44, 16 Kasım 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Katkıların az olduğu için değerlendirme yapmak zor. Biraz daha tecrübe kazanman gerek. Yeni olduğun için sana tavsiyem Vikipedi de VP:T, VP:Vandal, Vikipedi:Nezaket gibi Vikipedi resmi politikalarına dikkat etmelisin. Rıdvan Merhaba 17:56, 16 Kasım 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Lütfen daha fazla değişiklik yapın ve vandalizmle savaşım konusunda bize destek olabileceğinizi gösterin. --Superyetkinileti 18:55, 21 Kasım 2012 (UTC)
Yanlış bilgiye ve daha kararlı bir wiki için. Yorumlarınıza açığım. :D Canezgiaydemir (mesaj) 18:59, 21 Kasım 2012 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Yalnızca 1 değişikliğiniz var. Lütfen Vikipedi'yi daha yakından tanımaya çalışın ve vandalizmle savaşımda bize destek olabileceğinizi gösterin. Teşekkürler. --Superyetkinileti 18:45, 23 Kasım 2012 (UTC)
Devriyelik için uygun olabileceğimi düşünüyorum. Kullanıcı:Buzancar (mesaj) 10:41, 23 Kasım 2012 (UTC)

Daha önce (yaklaşık bir yıl kadar önceki, 23 Aralık 2011 tarihinde) Editör olmam için yapılmış olan bir öneriyi, şimdi değerlendirerek başvuruda bulunmak istedim (BURAYA BAKABİLİRSİNİZ -Editörlük hakkında başlığı-). Öneri, o dönemde Kullanıcı: Khutuck tarafından yapılmıştı, ancak o esnada Türklerde Su İnancı üzerine hazırladığım tez nedeniyle bu öneriyi değerlendiremedim. Bu nedenle ortaya çıkacağını düşündüğüm çekincelerimi zâten o zaman ilgili başlıkta belirtmiştim. Türk Mitolojisi ve Türk Halk Kültürü asıl ilgi alanım ve Türk Mitolojisi kategorisine katkılarım çok fazladır. Yüzlerce madde ve belki de binlerce düzeltme, eklenen kaynaklar çoğunlukla bana aittir. Üstelik bu kategorinin Azeri versiyonu da (Türk mifologiyası) büyük oranda benim çaba ve katkılarımla oluşmuştur. Azericeyi rahat ve akıcı olarak okuyabiliyor, anlayabiliyor, çeviri yapabiliyor ve iletişim kurabiliyorum. Türk dillerinin tamamı ve Etimoloji konusunda oldukça uzmanlaşmış durumdayım. Kiril ve Arap kökenli Türki alfabeleri kolaylıkla okuyabilirim. Başka konularda fazla etkin olmasamda Türk Edebiyatı maddelerine de katıklarım vardır. Bunun dışındaki alanlarda daha çok dilbilgisi ve yazım hatalarına yönelik düzeltmeler yapıyorum. Kullanıcı:Buzancar (mesaj) 10:47, 23 Kasım 2012 (UTC)

  • Gerek başvuru içeriğinden ve gerekse kullanıcı mesaj sayfası ve kişisel katkılarından: tecrübeli, vasıflı bir kullanıcı olduğu, dolayısıyla vandalizmle mücadele edebileceği anlaşılıyor. Kullanıcının devriye gurubuna dahil edilmesinde yarar olacağı açık. Destekliyorum. Eğitmenmahmut msj 18:40, 23 Kasım 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcı diğer yalnızca burada değil, vikiprojelerde de, örneğin, Azerice Vikipedi'de çok iyi işler yapmış. Onun devriye gurubuna dahil edilmesinin çok uygun olduğunu görüyorum. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 05:22, 26 Kasım 2012 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı--Khutuckmsj 14:58, 29 Kasım 2012 (UTC)