Vikipedi:Devriyelik başvurusu/Arşiv/Eylül 2014

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Devriye olup vikipediyi vandalizme karşı korumak ve okuyucuların daha doğru bilgiler edinmesini sağlamak istiyorum. Pentagon42 (mesaj) 18:20, 11 Eylül 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Devriyelik kriterlerini karşıladığınızı düşünmüyorum. Ayrıca muhtemelen kukla bu hesap. Hannahannah (mesaj) 03:33, 12 Eylül 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Zaten devriyelik kriterlerini karşılamıyorsunuz. Keşke inceleseydiniz kriterleri. --Uğurkentmesaj 09:04, 12 Eylül 2014 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Lütfen otomatik terfi ölçütlerini sağlamaya çalışınız. Teşekkürler. --Superyetkinileti 13:10, 13 Eylül 2014 (UTC)

Vikipedi' de yeniyim ama daha çok katkı sağlayabilmem için devriye olmak istiyorum. Mefaşan (mesaj) 18:58, 12 Eylül 2014 (UTC)

  • Yorum Yorum Devriyelik kriterlerini karşılamıyorsunuz. Daha fazla olumlu katkı yaparak beyaz liste kullanıcısı olmaya çalışın. --Uğurkentmesaj 19:06, 12 Eylül 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Devriyelik kriterlerini karşılamıyorsunuz. Ek olarak, yukardaki kullanıcı Pentagon42 gibi bu kullanıcı da kukla gibi görünüyor. Hannahannah (mesaj) 20:01, 12 Eylül 2014 (UTC)

Kukla olduğum nereden çıktı anlamadım?

Vikipedi'de yeni olduğunuzu özellikle belirtmenize rağmen pek de "yeni" olduğunuzu düşünmüyorum. Yeni bir kullanıcıdan ziyade tecrubeli bir kullanıcı gibisiniz. Ek olarak, hesap açar açmaz devriyelik basvurusunda bulunmak pek yeni üyelere özgü bir davranış değildir. Ayrıca kullanıcı adınız da sadece seçmek için seçilmiş gibi duruyor. Bu da çoğunlukla bir kuklacı davranışıdır. Tüm bu durumların istisnaları vardır elbette fakat tüm istisnalar sizde mi toplanmış bundan emin değilim. Zaman haklılığımı/haksızlığımı gösterecektir. Bunun dışında zaten devriyelik kriterlerini karşılamıyorsunuz. Hannahannah (mesaj) 20:18, 12 Eylül 2014 (UTC)

Üyeliğim eski olabilir ama ben 3 gündür vikipediye katkıda bulunuyorum. Tecrübeli olduğumu nasıl anladınız açıklarsınız sevinirim. Ismim hakkındaki yorumlarınız anlamsız gerekirse size açıklamasını yapabilirim ayrıca kendi ismimize bakarsanız çokta anlamlı değil yani. Birde rica etsem kukla kullanıcılığın tanımını yaparsanız sevinirim ne de olsa devriyesiniz.

Daha fazla yorum yapmayacağım bu konuda. Burası tartışma alanı değil. İsim konusu sizin cehaletiniz. Şüphelerimi belirttim ve zamanın bu şüphelerimi dogrulayacağını/yanlışlayacağını söyledim. Başkalarının yorumlarına saygı duyun ve bu konuda kendinizden eminseniz müsterih olun! Bu, konu hakkındaki son yorumum. Esenlikler. Hannahannah (mesaj) 20:47, 12 Eylül 2014 (UTC)

Size sorular soruyorum haliyle cevap bekliyorum ama siz sorularımı cevaplamıyor beni cahillikle suçluyorsunuz. Sizden ricam yeni bir vikipediste yardımcı olmanız. Burası uygun yer değilse mail hesabıma da cevap yazabilirsiniz.

Uygun bir yer değil, evet. Gerekli açıklamalar yukarda yapıldı. İkili tartışmaya çevirmeyin ve bu tip durumlarda mesaj sayfalarını kullanın. Esenlikler. Hannahannah (mesaj) 21:08, 12 Eylül 2014 (UTC)

Yorum Yorum 11 Eylül'de başlayan kullanıcı nasıl olur da ertesi gün beyaz liste talep edebilecek seviyede işleyişe hakim olabilir. Vikipediye ilk başlayanlar çoğunlukla hata yapar. Düşer kalkar. Kukla ihtimali var hacitalhamesaj at 23:22, 12 Eylül 2014 (UTC)

Lütfen rica edeceğim hesabım kukla filan değildir 2 gündür sabah akşam vikipedideyim tecrübelilere soru soruyorum sayfa yapımındaki kodları inceliyorum 2 günde bunları yapmak çokta zor birşey değil yani .Mefaşan

Yorum Yorum Zaten kriterleri karşılamıyorsunuz, şu durumda devriye olmanız imkansız. Ayrıca kendinizi savunmaya geçmeniz gerekmiyor, eğer kuklacılık gibi bir durum varsa zaten ortaya çıkar. Denetçiler ilgilenir.Yağmurlukörfez 13:42, 13 Eylül 2014 (UTC)

  • Yorum Yorum kullanıcının savunmaya geçmemesi için bu yönde bir saldırının ithamın da olmaması gerekiyor. bu konular için gerekli sayfalar var. inceleme istiyorsanız kanıtlarınızla birlikte oraya başvurursunuz. böyle şaibeler ortaya atmak pek uygun değil. --kibele 09:33, 14 Eylül 2014 (UTC)
Bu bir "saldırı" değil öncelikle. Şüpheli gördüğümüz durumları burada belirtmek gibi bir hakkımız olduğunu düşünüyorum. Olumsuz görüş bildirirken bunun nedenlerini de söylemek durumundayız. "Gerekli sayfalar" kimin kuklası olduğu netleşince kullanılabilir ancak. Şu an için sadece ilk ve tek hesabının bu olduğuna dair şüphelerim var ilk katkılarının yeni başlayan birininki gibi durmamasından dolayı ve bunu burada belirtmekte herhangi bir sakınca/uygunsuzluk görmüyorum. Hannahannah (mesaj) 09:50, 14 Eylül 2014 (UTC)
Ek: Kimse kendisini direkt kuklacılıkla itham etmedi. Şüpheli görülen birkaç durumdan bahsedildi. Daha önce de söylediğim gibi, olumsuz görüş bildirirken gerekçeleri de belirtmek durumundayız. İyi çalışmalar. Hannahannah (mesaj) 10:12, 14 Eylül 2014 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Henüz katkılarınızdan, devriye olduğunuzda nasıl bir yol izleyeceğinize dair izlenim elde edilememekte. Lütfen daha fazla değişiklik yapın ve vandalizmle savaşım konusunda nasıl yardımcı olabileceğinizi gösterin. Ayrıca başvuru sahibi kullanıcı hakkında bir kukla şüphesi varsa, burada tartışmak yerine; denetçi isteğinde bulunmak yerinde olacaktır. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 12:27, 17 Eylül 2014 (UTC)


Oluşturulan yeni maddelerin kontrölünü daha hızlı yapabileceğimi düşünüyorum ve Ne kadar çok devriye olursa okadar iyi bir güncelleme olur buda daha daha iyi bir hizmet demektir. Yazar63 (mesaj) 13:26, 13 Eylül 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum İlk değişikliğiniz başvuru yapmak olmuş. Zaten devriyelik kriterlerini karşılamıyorsunuz. --Uğurkentmesaj 15:08, 13 Eylül 2014 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Lütfen otomatik terfi ölçütlerini sağlamaya çalışınız. Teşekkürler. --Superyetkinileti 16:38, 13 Eylül 2014 (UTC)
Vikipedi'ye katılalı 2 ay falan oldu. Bu süreçte herşey öğrendim. Devriyelik başvurma sebebim Daha güncel daha yenilikçi maddeler oluşturabilmekte.

Weyzackmenter (mesaj) 20:00, 13 Eylül 2014 (UTC)

  • Yorum Yorum"herşey öğrendim" diyorsunuz. Bu herşeyin ne olması konusunda örnek verebilir misiniz? --►C e k l i 8 2 9 19:21, 13 Eylül 2014 (UTC)
Şöyle ki mesela Şablon ve kategori vs gibi ilk katıldığımda bunları bilmiyor ne işe yaradığını bilmiyordum Weyzackmenter (mesaj) 20:00, 13 Eylül 2014 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Daha önce hakkınızda bir beyaz liste önerisi tarafıma sunulmuş ve katkılarınızı incelemiştim. Henüz beyaz listeye dahi uygun değilken, devriye olmanız bir süre için mümkün görünmüyor. Lütfen, maddelerde deneme minvalinde değişikliklerden ve telifli sayfa yaratma işlemlerinden kaçının. Kendinizi gerçekten hazır hissettiğinizde, yeniden başvuru yapmaktan da lütfen kaçınmayın. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 12:33, 17 Eylül 2014 (UTC)
Merhaba ben Mert Ali Arslan Vikipedi sitesine 1 ay önce katıldım. Ancak bazı sorunlar dolayısıyla hesabımı kontrol edemedim. Anonim kullanıcı olarak her bağlantıda değişen bir ip adresiyle değişiklikler yaptım. Ancak bir süre sonra değişikliklerim incelenmemeşinde rahatsız oldum ve devriyelik başvurusu yapmaya karar verdim. Sizden ricam beni devriye olarak seçmenizi istiyorum. Teşekkürler. Mert Ali Arslan (mesaj) 12:17, 17 Eylül 2014 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Lütfen otomatik terfi ölçütlerini sağlamaya çalışınız. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 12:35, 17 Eylül 2014 (UTC)
Zamanımın çoğunu vikipedi'de araştırmalar yaparak geçiriyorum. Kimya ve fizik üzerine çalışmalarda bulunduğumdan dolayı, vikipedi benim için kutsal bir yer. Fakat bazı zamanlarda, istediğim verileri Türkçe dilinde elde edemiyorum. Bazen ise, eksik bilgiler ile karşılaşıyorum. Yaptığım araştırmalardan sonra istediğim verileri farklı kaynaklarla elde edebiliyorum. Vikipedi hizmetlerine katkıda bulunabilmek amacı ile günün ortalama 15 saatini internette çevrimiçi halde çalışan bir yazılım mühendisi olarak devriyelik başvurusunda bulundum. Çetin Demirpençe (mesaj) 08:21, 26 Eylül 2014 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı katkılar için teşekkürler. bunu yapmak için devriye fonksiyonuna ihtiyacınız yok. lütfen vikipedi için çalışmayı sürdürün. kullanıcılar vandalizm konusunda yardımcı olabileceğinizi katkılarınızdan izleyerek devriyeliğinizi değerlendirecektir. kolay gelsin. --kibele 08:44, 26 Eylül 2014 (UTC)
Daha önce de başvurdum. Lakin bazı üyelerin vandalist hareketlerde bulunduğum iddiasının baskın gelmesi üzerine devriye seçilemedim. Devriyeliği kendi isteğimle bırakmıştım. Son yaptığım çalışmaların vandalizm veya vb. şeylerle alakalı olup olmadığını sizin kanaatinize bırakıyorum. Türk Süvarisi ileti 08:49, 12 Eylül 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Geçmişte yaşananlarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Ama son zamanlarda adil kullanım dosyaları ve telifli dosyalar ile ilgili yanlış uygulamalarınıza denk geldim. Örneğin şu katkınızla serbest lisanslı olduğunu belirttiğiniz fakat daha sonra Commons'tan telif ihlali nedeniyle silinen bir dosyayı eklediniz. Bir de bazı şablonlarda ([1], [2], [3]) adil kullanım dosyalarına yer verdiniz. Bir devriye bu tür hataları yapmamalı.--B.S.R.F. 💬 09:54, 12 Eylül 2014 (UTC)
Wikimedia Commons'ta daha çok yeniyim. Telif ihlali olabilecek dosyalardan olabildiğince kaçınmaktayım. Daha dikkatli bir tutum izleyeceğim. Ayrıca şablonlarda kullanmış olduğum resimlere Şu resimde olduğu gibi Adil kullanım resmi gerekçe şablonunu kullanmaktayım.--Türk Süvarisi ileti 11:35, 14 Eylül 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Bence bir devriye adayı kuklacı olmamalı. Çünkü bence devriye seçilirse sorun çıkabilir. Bedoman 11:39, 26 Eylül 2014 (UTC)
  • Yorum YorumKatkılarına bakılırsa, nasıl devriye olmadığına şaşırmamak elde değil. Bilmediğimiz bir durum mu var da bekletiliyor acaba. Görünüşe göre devriyeliği olumlu olacak.--Kafkasmurat- 12:17, 8 Ekim 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Katkılarının çok büyük bir bölümünü, olağanüstü gayret göstererek yaptığına uzun süreden beri tanık olmaktayım. Devriyelikten ayrıldığında kişisel bir kararı vardı hatırladığım kadarıyla. Topluluğun herhangi bir rahatsızlığına binâen devriyelikten ayrılmamıştı. O zaman kendisi ayrılmak istemişti, şimdi de yine kendisi devriye olmak istiyor. Bu durumla ilgili olarak bizi bağlayan kısım; kullanıcı devriye olmalı mı yoksa olmamalı mı? Şahsen olmalı diyorum. Fazlasıyla devriyeliği hak ettiğine inanıyorum. En azından kendi katkılarını kontrol etmek için harcadığımız zamana yazık. Üstelik hızına ayak uyduramamak da cabası. Bu arada B.S.R.F. nin eleştirilerini de kullanıcının dikkate alması gerekiyor. Herkese iyi çalışmalar..--Eğitmenmahmut msj 21:02, 29 Ekim 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben burada diğerleri kadar eski değilim. Eskiden neler oldu bilmiyorum ama bazı sorunlar yaşadığı belli. Ama bende Eğitmen gibi düşünenlerdenim ve Türk Süvarisi devriyelik yetkilerinin verilmesi taraftarıyım ki her yetki verildiği gibi topluluk kararı ile yeniden alınabilir. Saygılarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:30, 30 Ekim 2014 (UTC)
Üye arkadaşların belirtilen olumsuzlukları dikkate alacağım. Yaptığım katkıların üye arkadaşlarımız tarafından görülmesi beni sevindirdi. Olumlu-Olumsuz yorum yapan tüm üye arkadaşlara teşekkür ederim.--Türk Süvarisi ileti 21:07, 30 Ekim 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben arkadaşımızın bazı hatalarına rastladım. Fakat bunları tekrarlamaması ümidiyle olumlu bakıyorum. Malum iş yükü fazla. +Bir devriye=-İş yükü. Herhangi bir yanlışı olursa kolaylıkla geri alınabilinir. --Uğurkentmesaj 21:36, 30 Ekim 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Devriye olmasına, başkalarının değişikliklerini kontrol etmesine olumsuz; beyaz liste dahil olmasına olumlu bakıyorum.--RapsarEfendim? 21:39, 1 Kasım 2014 (UTC)
Katılıyorum. Harekete geçilsin, beyaz liste olsun ki zaten yoğun olan incelenmemiş sayfalar kullanıcının katkılarından mahrum kalsın. Çok çalışkan bir kullanıcı.--Kafkasmurat- 21:50, 1 Kasım 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum - Devriye olursam kesinlikle kontrolsüz bir şekilde hiç bir maddeyi onaylamayacağım.--Türk Süvarisi ileti 13:38, 2 Kasım 2014 (UTC)

İstek yapılmadı Yapılmadı beyaz listeye dahil edildi. --kibele 14:18, 2 Kasım 2014 (UTC)

Vikipedi de 1,5-2 yıldır varım.Etkin bir şekilde değişiklikler yapıyorum.Yaklaşık 255 değişikliğim var.Vandalizmle savaşım noktasında ise çeşitli maddelerde yapılmış vandalizmleri düzelttiğim olmuştur.Vikipedi işleyişini kavradım.Daha önceden baktığım başvurulardaki hizmetlilerin adaylara söyledikleri hataları kendimde gördüm ve olabildiğince düzeltmeye çalıştım.En önemlisi empati kurabilirim.İyi bir devriye olacağımı düşünüyorum. Bedoman 18:02, 25 Eylül 2014 (UTC)
  • Madde alanındaki katkıların devriyelik için yetersiz olduğunu düşünüyorum.--RapsarEfendim? 20:13, 25 Eylül 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Katkıların yetersiz, geçen hafta devriyelik başvurusunda küfür nedeniyle engellenmek bir devriye olması için olacak şey değil. --Uğurkentmesaj 17:30, 27 Eylül 2014 (UTC)
  • Küfür mü? Ben kimseye küfür etmedim.Bedoman 17:17, 28 Eylül 2014 (UTC)
Engel günlüğünüzde küfür ettiğiniz için 2 defa engellenmişsiniz diye yazıyor. --Uğurkentmesaj 17:20, 28 Eylül 2014 (UTC)
  • Yahu ben kimseye küfür etmedim.Yani öyle bir şey yaptığımı hatırlamıyorum. Bedoman 11:38, 29 Eylül 2014 (UTC)
şurada.. --kibele 12:17, 29 Eylül 2014 (UTC)
Aa, çok ayıp. Özür dilesin. --E4024 (mesaj) 12:39, 29 Eylül 2014 (UTC)
:D Henüz çok, çok erken. --►Cekli829 13:00, 29 Eylül 2014 (UTC)
  • Birine küfür ettiysem özür dilerim ama yukarıdaki açıklamaya bakarsanız zaten buraya 'engellenmiş' kişilerin başvurması gerekiyor.Bir küfür ettiysem herkesten tekrar özür dilerim.:( Bedoman 14:00, 29 Eylül 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Kullanıcın doğru düzgün bir değişikliği yok. Katkılarının hepsi kullanıcı sayfalarıyla ilgili. Aynı zamanda kullanıcı iki kez engellenmiş ve vandalizme karşı tutumunu sergileyememiş. --Ömer Berkaymesaj 16:23, 13 Ekim 2014 (UTC)
  • Yorumunuzun vandalizm kısmına katılmıyorum.Birkaç kere gelişigüzel harf vandalizmi ve diğer vandalizm türlerini düzelttim.Ancak sayfalar değişikliğe uğradığı için göremiyorsunuz.Ayrıca ben değişiklik özetine gelişigüzel harf vandalizmi diyerek belirtmiştim.Doğru düzgün değişiklik demek ne demek sizce?Değişikliğin saçma sapanı,doğru düzgünü mü olur(maddelerde)? Maddesel katkılarımı görmek için katkılarım bölümündeki filtreyi maddeye ayarlamanız yeterli olacaktır.Ayrıca daha önce de belirttiğim gibi buraya engellenmiş kişilerin başvurması gerekiyor.Orayı görmediyseniz En üstteki açıklamada ALTI ÇİZİLİ olarak belirtilmiş yani bir bakışta orayı görmeniz gerekiyordu.Lütfen daha dikkatli olun ve bundan sonra yönergeyi okuyun. Bedoman 13:11, 15 Ekim 2014 (UTC)
İstek yapılmadı Yapılmadı Başvuru metniniz oldukça olumlu ancak, sadece başvuru metni üzerinden devriyelik vermiyoruz biliyorsunuz ki... Anlattıklarınızı katkılarınızla da göstermeniz gerekmekte. Ben katkılarınıza baktığımda, kullanıcı mesaj sayfaları ve Vikipedi genel sayfalarında yapılmış -etkisiz- değişiklikler dışında pek bir şey göremedim. Ayrıca bazı olumsuz davranışlarınız da olmuş. Size önerim, daha fazla değişiklik yapmanız yönünde ancak, yeni bir başvuru oluşturmadan önce lütfen katkılarınızdan emin olun. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 11:08, 18 Ekim 2014 (UTC)