Teşkilat karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teşkilat adlı, TRT 1'de yayımlanan Türk aksiyon, istihbarat ve dram türündeki televizyon dizisinde yer alan tüm hayalî karakterler.[1][2]

Devam eden karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ömer Atmaca[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Murat Yıldırım tarafından canlandırılan karakter. (49-)

Kod adı "Atmaca" olarak bilinir. MİT ajanıdır. Zehra'yı yetiştirmiştir. Bir operasyon sırasında Zehra'nın deşifre olması nedeniyle yapılan saldırı sonrası Ömer onun hatasını üstlenmiş, bu nedenle Ömer'e soruşturma açılmıştır. İlerleyen zamanlarda birbirine aşık olmuş ve evlenme kararı almışlardır operasyon sırasında kaybolmuş sonrada sonrasında Zehra'nın ölümünü şirket ajanından almıştır. Türkiye'ye geldikten sonra yeni ekibi Neslihan ile kurmuştur. 101. bölümde Kambur tarafından kaçırılıp kurtulmuştur.

Neslihan Erdemsoy[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Aybüke Pusat tarafından canlandırılan karakter. (80-)

Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey diplomat. Görüşme sonrası yapılan saldırıda Başkan'ı şehit edilmiş kendisi Ömer tarafından kurtarılmıştır sonrasında Ömer ile birlikte yeni ekibi kurmuştur. Ömer Atmaca ile yakındır.

Korkut Sönmezay[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Yunus Emre Yıldırımer tarafından canlandırılan karakter. (49-)

Ömer'in arkadaşıdır. Zeynep'in abisidir. Demirci İbrahim'i öldüren kişidir. Özel Kuvvetler'de askerlik yapmıştır. Kuzey Irak ve Suriye'yi iyi bilmektedir. Halit Başkan'ın teklifi ile MİT'in saha elemanı olmuştur. Daha sonra resmi olarak MİT elemanı olmuştur. Kod adı "Fırtına"dır. Ömer ve Neslihan tarafından kurulan yeni ekibe katılmıştır. Sena'nın sevgilisidir. 103. bölümde Gündüz kod adlı adamı öldürüp Senayı kurtarmıştır.

İbrahim Karahoca[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Sarp Levendoğlu tarafından canlandırılan karakter. (80-)

Özel harekatçı. "Pehlivan" ve "Koçbaşı" lakapları ile bilinir. Ömer ve Neslihan tarafından kurulan yeni ekibe katılmıştır.

Çetin Erdemsoy[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Cengiz Bozkurt tarafından canlandırılan karakter. (80-)

Emekli Büyükelçi. Neslihan ve Cihangir'in babası. Mahpeyker Erdemsoy'un eski eşi. Daha sonra Şirket ile ilişki içinde olduğu ortaya çıkar.

Gizem Kırcalı[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Tuğçe Açıkgöz tarafından canlandırılan karakter. (80-)

Genelkurmay İstihbarat dairesinde görevli Üsteğmen. Ömer ve Neslihan tarafından kurulan yeni ekibe katılmıştır. Cihangir Erdemsoy ile yakındır.

Sena[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Selin Genç tarafından canlandırılan karakter. (82-)

Korkut'un sevgilisi.

Uzay Çelenkli[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Serdar Yeğin tarafından canlandırılan karakter. (1-)

Analiz konusunda uzman bir ajandır. Obsesif davranışları vardır. Öldü gösterilerek ekibe katılmıştır. Ekip dağıldıktan sonra Ömer ve Neslihan tarafından kurulan yeni ekibe katılmıştır. Nazlı Hisarca ile yakındır.

Nazlı Hisarca[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Melisa Akman tarafından canlandırılan karakter. (80-)

Savunma Sanayi’de Mekatronik Mühendisi. Ömer ve Neslihan tarafından kurulan yeni ekibe katılmıştır. Uzay Çelenkli ile yakındır.

Başkan[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Taner Ertürkler tarafından canlandırılan karakter. (80-)

MİT başkanıdır.

Sacide Atmaca[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Ebru Nil Aydın tarafından canlandırılan karakter. (49-)

Teşkilat mensubu Ömer'in ve SAT komandosu Halim'in annesidir. Efkar'ın (Hasan Atmaca) eşidir.

Elif[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Sibel Aytan tarafından canlandırılan karakter. (83-)

Neslihan'ın basın danışmanıdır.

Kambur[değiştir | kaynağı değiştir]

Kambur
İlk görünümTeşkilat 94. Bölüm
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekTerörist
AileKaptan (kardeşi) (öldü)
Önemli ilişkileriÇetin Erdemsoy
Kulaksız (öldü)
Kindar (öldü)
Dilay (sevgilisi) (öldü)
Nedim (öldü)
UlusTürk

Teşkilat dizisinde İlker Aksum tarafından canlandırılan karakter. (94-)

Kaptan'ın kardeşi Terörist'dir. Dilay/İlana'nın sevgilisi.

Şirin[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşkilat dizisinde Nihayet Şahin tarafından canlandırılan karakter. (103-)

İbrahim Karahocanın kız arkadaşı.

Bitirilen karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölüm Açıklama
Abdülsamet Demirtosun Ferit 1 Şirketin eski Orta Doğu ve Akdeniz görevlisidir. Zayed Fadi tarafından kılıçla kafası kesilerek öldürüldü.
Ethem Turgay Şendur Fransız Ajan 1 Libya'daki Türk istihbaratçılarının listesini hard disk içerisinde satmaya çalışırken öldürüldü.
Bora Karakul Murat 1-3 Zayed Fadi'nin adamı, terör örgütü üyesidir. İstihbarat ile anlaşıp Pascal'ı oyuna getirdikten sonra görülmedi.
Mike Van Der Lee Pascal 1-3 Fransız ajanı. 3. bölümde SİHA'ların güvenlik protokolünü çalınmasını planlayan kişinin kim olduğunu öğrenmek için yapılan "Gala Operasyonu" sonrası öldürüldü.
Erkan Karaaslan Mesut Özcan 4 Küçük bir işletmeleri olan oğlu ve eşiyle birlikte Berlin'de yaşayan bir Türk vatandaşı. Onlara direnince Naziler tarafından öldürüldüler.
Gökhan Yüksel Ebu Musaf Heysef 4-5 Terörist. Zayed Fadi'nin aradığı Ekram Yasir ile birlikte Berlin'e gelir. Polis kılığında karakola girdikleri yerde Serdar'ı yakalarlar ama gerçek polisle karşılaşınca tuzak derler ve polis onları öldürür.
Ercan Beşer Ekram Yasir 4-5 Terörist. Zayed Fadi'nin aradığı Ebu Musaf Heysef ile birlikte Berlin'e gelir. Polislerin kurşunlarından kurtulur ama sonra Serdar onu vurarak öldürür.
Burak Sarımola Rainer 4-5 Neo-Nazi çetesinin lideridir. Zayed Fadi tarafından kılıçla kafası kesilerek öldürüldü.
Koray Ergun Mehmet Gürbüzoğlu 1-7 Hulki'nin babası olup kalp hastasıdır. Ceren, hastanedeki sağlık odasına hemşire kılığında sızıp ona vurulacak iğnenin içindeki sıvıyı değiştirdi ve değiştirilen iğnenin ona vurulması sonucu öldü.
Ebuzer Dişbudak Zhirkov Lebedev 10 Rus silah tüccarı. Suriye'de bir operasyon sırasında bir SİHA'dan ateşlenen MAM füzesi ile öldürüldü.
Çağkan Alper Kılıç Reza Abdullah 10 Afgan silah tüccarı. Suriye'de Serdar tarafından öldürüldü.
Azra Bölek Leyal 1-11 Zayed Fadi'nin eski sevgilisi. MİT ile anlaştığı için Zayed Fadi, kendisine ihanet ettiğini öğrendikten sonra Leyal'in ona hediye ettiği kılıçla kafasını keserek öldürdü.
Oğuzhan Kayra Koç Amir Fadi 11-12 Zayed Fadi'nin oğlu. Gürcan tarafından yaralandıktan sonra gözükmedi.
Mehmet Usta Zayed Fadi 1-14 Şirketin eski Orta Doğu ve Akdeniz görevlisidir. Mete Başkan tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Gerçekte Muhammed Dahlan'ı temsil etmektedir.[3]
Serkan Genç Mervan 1-14 Zayed Fadi'nin adamıdır. Fadi'ye ihanet edip MİT ile iş birliği yapıp Zayed Fadi'nin yakalanmasına yardım ettikten sonra tutuklanır.
Ahmet Utlu Şef 6-14 Ceren'i yetiştiren şirket ajanı. Ceren'in deşifre olduğunu anlar ve onu infaz etmek için yanına çağırır fakat Ceren tarafından bastonuna yerleştirilen gizli tüfek ile öldürülür.
Görkem Kenanoğlu Bartu 15 Şirket ajanı. Hulki, Hakkı, Zehra ve Pınar tarafından Belçika'da yakalandı. Gözlüğünün çerçevesine taktığı bıçakla boğazını keserek kendini öldürür.
Mert Karabulut Kemal 1-15 Zehra'nın eski kocasıdır. Sondaj gemisine yapılan saldırıda öldü.
Jens Walter Deniz Grund Simon Debua 15-18 Doğu Akdeniz'de petrol sondajı yapan gemiyi patlatan "Uyuyanlar"ın bir elemanı. Ceren ve Ekip tarafından Güney Kıbrıs'ta yakalanarak komisyonun önüne çıkartılır. Komisyon üyesi David'in kalemindeki kurşun boğazına saplanır ve zehirlenerek ölür.
Gökhan Uğurlu David 17-18 Komisyon üyesidir. Simon Debua'yı onun öldürdüğü tespit edilir ve yakalanır. İfade vermek üzere mahkemeye çıkarıldığında tehdit edilir ve pencereden atlayarak intihar eder.
İsmail Oğuzhan Boran Azad 19 İş adamıdır. Örgüte yardım etmediği için Yıldırım'ın emriyle Çetin tarafından inşaattan atılarak öldürülür.
Ozan Ali Korkut Kambur 19 Terörist. Suriye'de MİT tarafından yürütülen bir eylem sırasında Suriye'de bir Türk insansız hava aracı tarafından öldürüldü.
Ercü Turan Ariel 18-21 Yıldırım'ın adamı olup işkence konusunda uzmandır. Zehra tarafından kafasından vurularak öldürüldü.
Özcan Varaylı İsrail Elçisi 21-22 İsrail'de Ariel'in peşine düşen Serdar ve Zehra'yı elçilikte yakalamak ister fakat başaramaz. Yıldırım ile telefonla görüştükten sonra bir daha görülmedi.
Ufuk Ülkü Prof. Bernard 23-25 Serdar'ı hipnoz eden doktor. Serdar ve Zehra, Serdar'a 1,5 ay içerisinde ne yapıldığını öğrenmek için yanlarına gittiklerinde Serdar'ın beynine geri çevirme süreci uygulandığı sırada Serdar kötüleşince kaçmaya başlar. Ceren, profesörü kaçarken yakalayıp Serdar'ı düzeltmesini söyler profesör ise aradıkları bütün cevapların bir kasada olduğunu söyleyince Ceren, Yıldırım'a haber verir. Kaçmaya çalışırlarken de Ceren adama çelme takar ve Yıldırım'ın gönderdiği adamlar profesörü vurur. Zehra'nın kulağına "Nemesis" dedikten sonra ölür.
Metin Altay İrfan 26-27 "Uyuyanlar"dan biri. Tam Zehra'yı deşifre etmek üzereyken sağlık görevlisi kılığına girmiş Pınar tarafından zehirli iğne ile öldürüldü.
Cemal Doğan Cumhur 26-27 Havaalanı baskınındaki teröristlerden biri. Havaalanına girerken Türk Polis Özel Harekat tarafından öldürüldü.
Çetin Özkan Terzi 27 Terzi kılığına girdi ve havaalanında sivilleri rehin alan teröristlere rehberlik etti. Hulki ve Hakkı Dayı'nın onu yakalamaması için kendini öldürür.
Hasan Üner Almin Ammari 26-27 Havalimanı baskınını yapan çetenin lideridir. Serdar tarafından kafasından vurularak öldürüldü.
Sait Özkan MİT Ajanı 28 Terör örgütüne sızmış bir ajandı. Deşifre olunca Elçi tarafından öldürülür.
Enes Kurt Behram Serkal 28 Terörist. MİT'in Türkiye'deki bir terör üssüne düzenlediği hava saldırısında öldürüldü.
Yılmaz Erdem Boran'ın abisi 29 Örgütün muhasebecisi. Örgütün paralarını kendi çıkarları için harcadığı iddiasıyla Elçi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
Lara Domaç Roza Koral 15-29 Yıldırım'ın kızı. Boran, abisini Yıldırım'ın öldürttüğünü öğrendikten sonra Yıldırım'ın Berlin'de kaldığı otele silahlı saldırıda bulunurken öldürüldü.
Bülent Bilgiç Katip 15-29 Yıldırım'ın sağ koludur. Yıldırım ile telefonda evindeki dinleme cihazlarını bulduklarını söyledikten sonra bir daha gözükmez.
Fayat Budak Boran 29-30 Terör örgütü mensubu. Yıldırım'dan abisinin intikamını almak isterken Yıldırım'ın kızı Roza'yı öldürür. Elçi ile Ceren tarafından Cenevre'de yakalanıp Yıldırım'a teslim edilir ve Yıldırım tarafından sopayla dövülerek öldürülür.
Merve Karataş Ceylan Gür 31 Halit'in eşi ve Ceren'in (ya da babasının verdiği gerçek adıyla Ayşe'nin) annesi. 1994 yılında Sofya'da Yıldırım'ın Halit'in aracına yerleştirdiği bombanın patlaması sonrasında Ayşe'nin kaybı sebebiyle orak hücreli anemi krizleri başlamış ve vefat etmiştir
Emre Başer Elçi 27-32 Serdar tarafından yakalanıp cezaevine atılan ve Yıldırım'ın cezaevinden kaçırttığı mahkumdur. Serdar'dan intikam almayı istemektedir. Serdar tarafından silahla yaralanır ve ardından Serdar'ın kulağına bir bilgi söyledikten sonra yine Serdar tarafından vurularak öldürülür.
Nil Günal Defne Koral 15-33 Yıldırım'ın eşidir. Yıldırım'ın gerçek yüzünü gördükten sonra Halit Başkan'la işbirliği yapar. Bunu öğrenen Yıldırım, zorla hap yutturarak onu öldürmeye çalışırken Adem'le Sermet tarafından kurtarılmış ve Halit Başkan, ona pasaport vererek yurt dışına gitmesini sağlamıştır.
Mustafa Açılan Çetin Köroğlu/Kaya 16-36 Pınar'ın yetimhaneden çocukluk arkadaşı ve aşkıdır. Aynı zamanda Yıldırım ile iş birliği yapmaktadır. Teslim olacağını söyledikten sonra polislere boş silahla ateş etmeye çalışarak intihar eder polisler tarafından öldürülür.
Ercan Eker Mathias Rudiger 34-36 "Nemesis" için kimyasal silahları ayarlayan adamdır. Evinin odasındaki kimyasal çantasını ekibe teslim ettikten sonra kafasından vurularak öldürülür.
Serdar Kulmaç Olivier 37 "Nemesis"'in bir parçası. Kalp krizi geçirir, grup ağ üzerinden kalp krizine neden olmayı başarır, burada Pınar, Adem ve Hulki ambulans doktoru kılığına girerek verileri almak için kaçmayı başarırlar ve ardından onu elektrik şokuyla öldürürler.
Fercan Bay Sasha Pavloviç 37 İsviçre, Cenevre'de çalışan ancak organ kaçakçılığına bulaşan ve Ceren için çalışan ama ortaya çıktığı için Ceren'i öldüren bir doktor.
Feray Darıcı Ebru Çelenkli 1-37 Uzay'ın gazeteci eşidir. Yıldırım'ın onu öldürtmeye çalıştığını öğrendikten sonra Tövbekar ve Barış tarafından maskelerle kaçırılıp güvenli bir yere getirilir. Uzay, onunla konuşup yaşadığını söyledikten sonra ona pasaport verip Yıldırım'dan kurtulana kadar yurt dışında yaşamasını istemiştir. 49. bölümde Uzay, Gürcan'a ayrıldıklarını söylemiştir.
Yavuz Bingöl Adem Seyhan 1-38 Ekibin yurt dışı koludur. Bir daha gözükmez.
Hakan Ağaoğlu Suriyeli Doktor 38-39 Suriyeli askeri doktor. Suriye'de hastanede köşeye sıkışan ekibe saldıran ve öldürülen Suriye Rejim askerlerinden birinin abisi. Kardeşinin intikamını alabilmek için ekibin sıkıştığı hastaneye saldırmak üzereyken karargahından kendisine verilen "Geri çekil!" emrini dinlemez ve saldırmak ister. Fakat oradaki yüksek rütbeli bir subay tarafından emri dinlemediği için kafasından vurularak öldürülür.
Mesut Akusta Mete Yücesoy 1-14, 18-40 Serdar'ı büyüten adam. İstihbarat Özel Operasyonlar Daire Başkanı, ekibin kurucusu ve eski yöneticisi. Suriye'de köşeye sıkışan ekibi kurtarabilmek için Suriye Ordusu ile görüştükten sonra Yıldırım tarafından yolda pusuya düşürülüp vurulur ve Ankara'da yoğun bakımda ölür.
Mehmet Ali Aygan Suriyeli General 38-40 Yıldırım için çalışan adam ve Suriye Ordu mensubu Mete Başkan'ın kurduğu tuzağa bulaştı. Mete Başkan'ın ölümünün intikamını almak için Serdar ve Zehra tarafından öldürülür.
Tuncer Sander Jhonas Raun 39-40 Mete Başkan'ın ölümüne sebep olan kişiler arasında yer almaktadır. Mete Başkan'ın ölümünün intikamını almak için Pınar tarafından aracına konulan bomba patlatılarak öldürülür.
Atalay Göktaş Andreas 41 Federal Alman İstihbarat Servisi (Bundesnachrichtendienst - BND) ajanıdır. Halit Başkan'la tanıştığı, Yıldırım'ın yerini söylediği için Lucas'ın adamları tarafından öldürülür.
Mehmet Yılmaz Müller Held 41 Almanya'da bir bankanın yöneticisi. Ekibin peşinde olduğu Yıldırım'ın kasasının olduğu bankanın müdürü. Serdar ve Zehra kasadan gizli belgeleri aldıktan sonra oradan çıkarken GSG 9 (Alman Federal Polis Kuvveti) kılığındaki ekiple beraber oradan çıkarken etraftaki polislerin dikkatini çekebilmek için kasayı patlatırlar ve orada ölür.
Suat Güzey Lucas Whiters 41-43 Federal Alman İstihbarat Servisi (Bundesnachrichtendienst - BND) ajanıdır Serdar'ın ailesine yapılan saldırının faillerinden biridir. Serdar, Mete Başkan'ın ölmeden önce kendisine verdiği şeker kutusunun içindeki hafıza kartını Zehra'yla birlikte bulur ve bu bilgiyi öğrenir. Serdar onu yakaladığında ona babasının hayatta olduğunu söyler ve Serdar daha sonra onu Propan tanklarına yerleştirdiği ateşleyici ile patlatarak öldürür.
Ezgi Eyüboğlu Ceren Özdoğa / Ayşe Gür 1-44 Serdar'ın eski nişanlısı, Şirket ajanı ve Halit Başkan'ın kızı. Yıldırım'dan hayatı ile ilgili gerçekleri öğrenmek için MİT ile işbirliği yapar fakat işbirliği sırasında Yıldırım tarafından fark edilir ve Yıldırım'ın yanına götürülür. Yıldırım her şeyi ona itiraf edip Halit Başkan'ın kızı olduğunu söylediği an ona bir iğne yaparak bayıltır. Sonra Ceren'e LSD verilerek sahte intihar bombacısı haline getirilir. Saldırı anında Halit Başkan kendisini patlatacağını zannederek vurur fakat aslında Ceren'in üzerinde bomba yoktur ama artık iş işten geçmiştir. Ceren şah damarından vurularak ölür ve Kimsesizler mezarlığına gömülür.
Bülent Tapıcı Mühendis 44 İnsansız Kara Araçları üzerinde çalışan HAVELSAN mühendislerinden biri. Yıldırım'ın adamı olan doktor tarafından işkence gördüğü yerde yakalanır, kaçmayı başarır ama aldığı yaralardan ölür.
Yüksel İvgen Doktor 42-45 "Doktor" kod adlı örgütün yöneticilerinden biridir. Yıldırım'a çalışmaktadır. Tövbekar'a geçmişten bir düşmanlığı vardır. Tövbekar ve adamları tarafından vurularak öldürülür.
Tuncer Salman Hakkı Dayı 1-45 Ustalık alanı takiptir. Öldü gösterilerek ekibe katılmıştır. Barış isimli bir oğlu ve bir kızı vardır. Türkiye'de Pakistan için savunma ihalesine katılan heyete bombalı saldırı düzenlenir. Hakkı Dayı da bombayı oradan uzaklaştırır. Bombanın patlaması sonucu ölür. Kimsesizler mezarlığına gömülür.
Ercüment Sapmaz Mateo 45-46 Savunma ihalesine katılan Pakistan heyetine saldırı düzenleyen Fransız Bürokrat. Ekip onu öldürebilmek için Fransa'nın CIA'e tanıtımını yapacağı SİHA'ların kontrolünü ele geçirerek içerisinde olduğu binaya yönlendirir ve SİHA'dan ateşlenen füze ile bina vurulur. Adam panikle kaçar fakat tuzağa düşer. Daha sonra Serdar ve Hulki tarafından vurularak öldürülür.
Mehmet Sait Ergenç Ayvaz 16-47 Çetin'in eski sağ koludur. Yıldırım'a çalışmıştır. Yıldırım'ın peşinde olan Şirket ajanları tarafından vurularak öldürülür.
Şevki Özcan Sıyrık 42-45/48 Tövbekar'ın eski dostudur. Kızı çok hastadır ve tedavisi için ihtiyaç duyduğu paraya ulaşabilmek için Yıldırım'ın tetikçiliğini yapıp Tövbekar'ı öldürür.
Bülent Ergün Oflu İsmet 42-45/48 Tövbekar'ın adamıdır. Bir daha gözükmez.
Hakan Boyav Sadık Özmertli (Tövbekar) 15-48 Eski, emekli bir MİT ajanıdır. Geçmişte bir sürü insanı öldürmüş daha sonra tövbe etmiş fakat yıllar sonra Mete Başkan'ın intikamını alabilmek için tövbesini bozmuş ve tekrar MİT'e hizmet etmeye başlamıştır. Sıyrık tarafından kızının tedavisi için verilecek para karşılığında öldürülür.
Gökhan Gürdeyiş/
Ali Öner
Barış Dayı 1/15-48 Hakkı Dayı'nın oğludur. Babasının yolundan yürüyerek Milli İstihbarat Teşkilatına hizmet etmeye karar vermiştir. Bir ara Çetin Köroğlu'nun yanında çalışmış, Ebru Çelenkli'nin vurulma olayı üzerine kalmıştır fakat aklanmıştır. En son 2. sezon finali olan 48. bölümde görülür.
Gürkan Uygun Yıldırım Koral 15-48 Şirketin yeni Orta Doğu ve Akdeniz görevlisidir. Zayed Fadi'nin yerine geçmiştir. Ünlü bir hayırsever iş adamı görünümlü eski MİT ajanı ve devlet düşmanıdır. Sadık, Halit ve Mete'den 30 yıldır intikam almak isteyen birisidir. Serdar'ın babasının kaybolmasına, Ceren'in çocukken kaçırılıp Şirket ajanı olarak yetiştirilmesine, Serdar'ın kaçırılmasına, Doğu Akdeniz'de petrol arama faaliyetlerinin durdurulması için yapılan saldırılara, Rosa'nın, Mete Başkan'ın, Ceren'in, Hakkı Dayı'nın ve Tövbekar'ın ölmesine sebep olan kişidir. Ceren'in ölümüne sebep olduktan sonra Halit Başkan ve Serdar, Yıldırım'ı alabilmek için Brüksel'e gider ve Serdar, Yıldırım'ı kaçırmayı başarır ancak Şirket ve polisler peşinde olduğu için Şirket'e teslim etmek zorunda kalır. Şirket Yıldırım'ın MİT'e her şeyi anlattığından şüphelenip infaz emrini verir fakat Yıldırım Paris'te kaçar. Şirket, Yıldırım'ın peşindedir ve Yıldırım, Şirketten kurtulmak ve intikam almak için Halit Başkan'la pazarlık yapar ve Türkiye'ye kaçırılır. Şirket'le ilgili her şeyi anlattıktan sonra karanlık bir hücreye atılır. Hücrede hastalığından dolayı ölür.
Ezgi Şenler Pınar Gümüş 1-48 Kılık değiştirmede uzman bir ajandır. Öldü gösterilerek ekibe katılmıştır. Çetin'in de yetimhaneden arkadaşıdır. Şirket'e yapılan suikast sırasında deşifre olurlar ve çatışma çıkar. Zehra bombayı patlatmak zorunda kalır ve bombanın patlaması sonucu ölür.
Nihat Altınkaya Hulki Gürbüzoğlu 1-48 Silahlar ve dövüş konusunda uzman bir ajandır. Öldü gösterilerek ekibe katılmıştır. Babası Mehmet Gürbüzoğlu'yu Ceren, Şirketten aldığı emir ve görev doğrultusunda öldürmek zorunda kalmıştır. Şirket'e yapılan suikast sırasında deşifre olurlar ve çatışma çıkar. Zehra bombayı patlatmak zorunda kalır ve bombanın patlaması sonucu ölür.
Zafer Gökçek Alexander Schulz 1-48 Şirket masasında yüzü hiç görünmeyen kişi. Yıldırım ve Zayed Fadi'nin şefi. Ekip tarafından boş oksijen bombası atılarak öldürüldü.
Çağlar Ertuğrul Serdar Kılıçarslan 1-48 MİT ajanıdır. Sevgilisi Ceren'in hain olduğunu öğrendikten sonra ekibe dahil olmuştur fakat Mete Başkan'ın emri üzerine öldü gösterilmemiştir ve Ceren'in yanında kalmıştır. Geçmişte ailesi Almanya'da bir Nazi saldırısında öldürüldüğünü düşünmüş fakat Federal Alman İstihbarat Teşkilatı (BND) ajanı ve Şirket'in hesabına çalışan Lucas Whiters, babasının hayatta olduğunu söylemiştir. Şirket'e yapılan suikast sırasında deşifre olurlar ve çatışma çıkar. Zehra bombayı patlatmak zorunda kalır ve bombanın patlaması sonucu ölür.
Orhan Arı Halim Atmaca 49 Ömer'in kardeşidir. SAT komandosudur. Kim oldukları belirsiz kişiler tarafından arabadan açılan ateş sonucu ölür.
Hüseyin Bal Mazlum Kendal 49 Terör devleti kurmak isteyen David Hartley'in temsilci olarak seçtiği kişidir. Ömer tarafından keskin nişancı tüfeğiyle vurularak öldürülür.
Gökhan Yılmaz Tahir 50 Halim Atmaca cinayetinin organizatörlerinden biri. Hasan Atmaca ya da diğer adıyla Efkar onu vurarak öldürür.
Arif Selçuk Demirci İbrahim 50 Halim Atmaca'yı öldüren adamlara silahları veren kişidir. Aynı zamanda uyuşturucu satıcısıdır. Korkut'u öldürmek üzereyken Efkar, Korkut'u kurtarır. Efkar, Halim'i öldüren adamlara silahlarını Demirci'nin verdiğini öğrenince Korkut ile birlikte mekanını basar. Korkut tarafından kafasından vurularak öldürülür.
Adem Kılıç Kamil 52-54 Necip'in adamı. Korkut tarafından öldürüldü.
Çetin Karaman Akbaba 55 Akbaba kod adlı bir teröristtir. Halim'in katilidir. Ömer tarafından vurularak öldürülür.
Mahsun Ateş Necip 51-56 Demirci İbrahim'in oğludur. Babasının intikamını almak için mahalleye dadanır. Korkut tarafından boğazına bıçak saplanarak öldürülür.
Fatma Aslantaş Aliye Ersoy 49-58 Yağmur'un bakıcısı görünümünde Zehra'nın yanına ve evine sızmış ajandır. Francis'in ortağıdır. Zehra tarafından binaya konulan bombanın patlatılması sonucu ölür.
Atılay Uluışık Sermet 1-59 Mete Başkan'ın yardımcısıdır. Mete Başkan, operasyon birimi başına geçirilince Halit Başkan'ın yardımcısı olur. Seyyar kod adlı teröristi öldürdükten sonra nereden geldiği bilinmeyen bir mermi ile ölür.
Şahin Vural Fındık 53-59 Silah kaçakçısıdır. Bir daha gözükmez.
Şekip Taşpınar Cezzar Ağa 56-59 Demirci İbrahim'in arkadaşıdır. Demirci İbrahim öldürüldükten sonra Necip'i koruyup kollamıştır. Necip öldürüldükten sonra ise bir daha gözükmez.
Cansu Büşra Tuman Celine Hartley 50-61 Teşkilat'ın düşmanı David Hartley'in kızıdır. Francis'in eski sevgilisidir. Babası David Hartley'in pis işlerinden haberi yoktur. Ömer, takside düşürdüğü dijital saatini bulması konusunda kendisine yardım etmiştir. Ekip, David Hartley'e ulaşmak için kendisini kullanmıştır. David Hartley'in düzenlediği saldırıda yaralanması sonrası hastanede ölür.
Hande Dilan Hancı Zeynep Sönmezay 49-61 Korkut'un kardeşidir. Halim'in nişanlısıydı. Bir daha gözükmez.
Hakan Çelik Mühendis 64-65 Hastanede karısı tarafından öldürülür.
Kevser Sare Ateş Seda Yetişkin 63-65 Mühendis eşi. Kocasını öldürdükten sonra zehirli şırınga ile Francis tarafından öldürülür.
Alp İlkman Thomas 66-68 Türk savunma sanayisin verileri çalan yabancı devlet ajanıdır. Ömer Atmaca tarafından dövülerek öldürülür.
Uğur Dalmış Selim Korkmaz 49-68 Efkar'ın Bosna'da birlikte savaştığı arkadaşıdır. Bedro tarafından öldürülür.
Ergün Metin Bedro 50-68 Kırmızı bültende aranan, Özgür Halklar Komitesi'ne bağlı bir terör örgütü lideridir. İntihar saldırısı planlar. Efkar tarafından kurşunlanarak öldürülür.
Barbaros Levent Seçkin Bozan 72 Zehra tarafından kalbine bıçak fırlatılarak öldürülür.
Kemal Balibaş Sansar 73 Örgüt üyesidir. Francis ile iş birliği yapmıştır. Zehra tarafından ele geçirilmiş ve Siyah İnci'yi yakalamak için Zehra tarafından oyun kurması için zorlanmıştır. Zehra, Siyah İnci'yi aldıktan sonra Korkut tarafından bazuka atılıp öldürülür.
Seren Deniz Yalçın Helen Hartley 49-74 Teşkilat'ın düşmanı David'in kızıdır. Özgür Halklar Komitesi'nin propagandasını yapan gazetecidir. Babasının planlarını Teşkilat'a vereceği için yabancı servisler tarafından bıçaklanarak öldürülür.
Gürkan Uygun Efkar (Hasan Atmaca) 48-76 Yıldırım'a benzeyen adam, MİT ajanıdır. Bosna Savaşı'nda masumlara yapılan zulmü görünce 5 arkadaşıyla birlikte savaşa gizlice katılıp zulmeden askerleri öldürmüşlerdir. Ayrıca Bosna'da David Hartley'in abisini öldürür. Bu yüzden Hartley, onu öldürmek istemektedir. 5 arkadaşın peşine düşen düşmanlar; 3'ünü öldürmüş; Efkar ve bir arkadaşı hayatta kalmıştır. Efkar ve arkadaşı, adlarını değiştirip ortadan kaybolmuştur. 68. bölümde arkadaşı Selim öldürülür. İlk olarak 48. bölümde ismi verilmeden Yıldırım gibi gösterilerek bir operasyonda kullanılmıştır. Teşkilat mensubu Ömer'in ve SAT komandosu Halim'in babasıdır. Ömer bunu 75. bölümde öğrenmiştir. Mahalledeki gençlerin de manevi babasıdır. Halit Başkan'ın teklifi ile MİT'in saha elemanı olmuştur. Operasyon sırasında canlı bombayı durdurmak isterken arka arkaya vurulması sonucu ölür.
Bahar Gökçeri Hejar Mizgin 77 Hasan Atmaca cinayetinin ortaklarından biriydi. Zehra, Hasan Atmaca'nın intikamını almak için onu öldürür.
Zeynep Tuğçe Bayat Siyah İnci 69-77 Yabancı devlet ajanıdır. Geçmişte Ömer'in onu yakalayamaması nedeniyle Ömer'e soruşturma açılmıştır. Hasan Atmaca'nın intikamı için yapılan operasyon sonrası arabaya koyulan bombanın Ömer tarafından patlatılması sonucu ölür.
Levent Can David Hartley 49-78 Diplomat görünümlü Teşkilat düşmanıdır. Abisi, Efkar (Hasan Atmaca) tarafından Bosna'da öldürülür. Bu yüzden onun peşindedir. 50. bölümde kendi isteğiyle sadece gösterme amaçlı Kültür Ataşesi olarak İstanbul'a atanır. Kendi devletine karşı ihanet içinde olması nedeniyle tutuklanır.
Turgut Tunçalp Halit Gür
(Halit Başkan)
15-79 İstihbaratçıdır. Mete Başkan'ın yerine gelmiştir. 1994 kışında Sofya'da Yıldırım'ın arabasına koyduğu bomba patladıktan sonra kızı Ayşe de (Ceren) Yıldırım tarafından kaçırılıp Şef'e teslim edilmiş bir süre sonra da eşi Orak hücreli anemi sebebiyle vefat etmiştir. Yıllar sonra ölü zanettiği kızının Ceren olduğunu öğrenip kısa bir süre sonra üzerinde bomba olduğunu zannederek onu öldürmek zorunda kalmıştır ama hemen sonra üzerinde bomba olmadığını öğrenmiştir. Kritik bir görev için yurtdışına tayin olmuştur.
Ahmet Uğur Say Gürcan Yücesoy 2-79 Bilgisayarlar konusunda uzman birisidir. Zehra'nın isteği ile hapishanede kendini asmış gibi gösterilerek ekibe katılmıştır. Mete Başkan'ın oğludur. Ömer ile Zehra'nın öldüğünü düşünerek istifa edip sakin köye yerleşti.
Yunus Narin Francis Hoffmanner 49-79 David Hartley'in ve yanındakilerin güvenliğinden sorumludur. Türk ve Müslüman düşmanıdır. Büyü ve tılsımlarla ilgilenir. Arkadaşlarının deşifre olmasıyla olan bağlantısını keşfeden Zehra, Francis'in peşine düşer. Sezon finalinde jetlerin içinde bulunduğu ana karargahı bombalaması sonucu ölür.
Deniz Baysal Yurtcu Zehra Balaban 1-79 Operasyon yöneticisidir. Öldü gösterilerek ekibe katılmıştır. Geçmişte Ömer tarafından yetiştirilmiştir. Bir operasyon sırasında deşifre olması nedeniyle yapılan saldırı sonrası Ömer onun hatasını üstlenmiş, bu nedenle Ömer'e soruşturma açılmıştır. Yağmur isimli küçük bir kız çocuğu vardır. Eski eşi Kemal'i Akdeniz'deki sondaj gemisine yapılan saldırıda kaybetmiştir. Daha sonradan Serdar Kılıçarslan'a aşık olmuştur. 2. sezon finali olan 48. bölümde Serdar, Pınar ve Hulki'nin isteği üzerine Şirket'i yok etmek uğruna binayı havaya uçurmuştur. Sonradan olayın kendisinde yarattığı sarsıntının etkisiyle Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan ayrılmıştır. Ömer ve Uzay'ın söylediklerine göre kaygı bozukluğu yaşamaktadır. 50. bölümün sonunda Teşkilat'a tekrar katılmıştır. Sezon finalinde jetlerin içinde bulunduğu ana karargahı bombalaması sonucu yaralanır, fakat 80. bölümde Ömer'le kavga eden örgüt elemanı, Zehra'yı kendi elleriyle öldürdüğünü söyler.
Elisa Mürvet Ekmekçi / Ela Naz Koçak Yağmur Balaban 1-79 Zehra ve Kemal'in kızıdır. Zehra öldü gösterilmeden önce kızına ölmüş gibi gösterileceğini söylemiştir. Ebru Çelenkli, halihazırda sözde uçak kazasında ölen istihbaraçıların ölmemiş olabileceğine dair araştırmalar ve haberler yapmaktayken durumu farketmişçesine Yağmur'dan olayla ilgili daha fazla bilgi almaya çalışır fakat başaramaz. Yağmur kaçırılınca Zehra, mecburen ona gözükerek onu kurtarır ve Yağmur güvenceye alınır, ayrıca annesine kavuşur ve bir süre gözükmez. Zehra Balaban'ın da Teşkilat'tan ayrılmasıyla Tokat'ta annesiyle birlikte yaşamaya başlamıştır. Zehra, Teşkilat'a katılması ile kaleye gelir ve orada ikamet eder. Zehra kaybolduktan sonra gözükmez.
Tuncay Kaynak Ferit Sezeralp 80 Neslihan'ın en yakın arkadaşı. Bosna'da barışı koruma güçlerinin düzenlediği bir toplantı sırasında Vasili'nin adamları tarafından öldürüldü.
Cem Uras Branco 80 Vasili onu öldürür.
Mehmet Çelik Vasili 80 Gökhan Kargı'nın adamı. Ömer Atmaca onu Bosna'da öldürür.
Mehmet Çakmak Güvercin 84 Zehra'yı kaçıranlardan biri olan Arben'in kızı, onu Kuzey Irak'a götürür. Burada Ömer ve grubu Zehra'yı kurtarır ve Ömer onu kafasına sıktığı kurşunla öldürür.
Tunahan Çilingir MİT Ajanı 85 Şirketin ajanı olarak Gökhan'ın tutulduğu cezaevinden çıkarıldı, orada da onu takip etmek amacıyla cezaevinden çıkarıldı ancak Gökhan bunu öğrenerek onu öldürdü.
İlker Kızmaz Gökhan Kargı/Horus 80-85 Şirketin yeni Orta Doğu ve Akdeniz görevlisidir. Ömer Atmaca, grubuyla birlikte takip eder, ardından onu öldürmeyi başarır ve yumruklarla düelloyu kazanırlar.
Ebru Şam Scarlet/İsis 82-89 Anton'un kardeşi. Gökhan Kargı'nın iş yaptığı biri. Şirket için çalışıyor. Horus'un ölümünden sonra şirketin Orta Doğu ve Akdeniz sorumlusu olur. Ömer Atmaca ve grubunun tuzağına düşer ve Türk Polisi tarafından tutuklanır.
Talat Can Büyükaltay Lodos 89-90 Neslihan ve Cihangir Erdemsoy'un annesi ve Çetin Erdemsoy'un eşi Mahpeyker Erdemsoy'u Şirket'in emriyle öldüren katil. Cihangir Erdemsoy tarafından diri diri yakılarak öldürülür.
Mustafa İyimolla Yu-Jun 90 Proje yöneticisi. Beyrut'ta bulunan Anton tarafından ofisinde asılarak öldürülür.
Ceyhun Mengiroğlu Cihangir Erdemsoy 80-91 Neslihan'ın kardeşi. "Yakışıklı" lakabıyla bilinir. MİT görevlisi. Ömer ve Neslihan tarafından kurulan yeni ekibe katılmıştır. Gizem ile yakındır. Annesi'nin katili Lodos'u yakarak öldürür. Beyrut yakınlarındaki bir kampta Anton tarafından şehit edilerek öldürülür.
Kerim Kalan Nezat 92 Anton'un Beyrut'taki adamı. MİT ajanı olduklarını düşündükleri için insanlar tarafından öldürülür.
Emir Benderlioğlu Anton 86-92 Ekibin yeni düşmanı. Scarlet'in kardeşi. Cihangir Erdemsoy'u şehit ettiği için Ömer Atmaca tarafından öldürülür.
Burak Demir Kaptan 91-94 Şirket'in "Cehennem Çukuru" adlı kampın sorumlusu. Kambur'un kardeşi. Ekibin eline geçtiği için Kambur tarafından öldürülür.
Umut Aksoy Kulaksız 93-95 Kambur'un adamı. Ömer Atmaca'dan korktuğu için Kambur tarafından bıçaklanarak öldürülür.
Selim Makaroğlu Kindar 95-98 Kambur'un sağ kolu. İbrahim Karahoca tarafından öldürülür.
Ali Burak Ceylan Nedim/Dani 95-102 Teşkilat'ın gizli düşmanı. Dilay/İlana'nın ortağı. Kamburu hiç sevmemektedir. Mitçiler tarafından yakalanıp serbest bırakılmıştır. Ömer Atmaca'yı vuracağı sırada Ömer Atmaca tarafından kafasına sıkılarak öldürülür.
Gizem Ünsal Dilay/İlana Leredew 95-103 Teşkilat'ın yeni düşmanı. Nedim/Dani' nin ortağı. Kambur'un sevgilisi. Ömer Atmaca tarafından arabadan çıkan zehirli duman ile öldürülür.
Doğanay Ünal Gündüz 93-103 Teröristler ile ortak çalışan biri. Kaçakçıdır. Sena'yı kurye olarak kullanır. Sena'yı öldürecekken Korkut Sönmezay tarafından kafasına sıkılarak öldürülür.
Engincan Tura Şirket ajanı 103 Berlin'de Kamburu arabadan kurtaran kişi. Ömer Atmaca tarafından öldürülür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]