Tartışma:Ahmet Kaya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Esc2003 tarafından 9 ay önce Etnik Köken başlığına

Untitled[kaynağı değiştir]

Yanlış anlamışsın ekşisözlük konusunu, aynı özelliği belirtmişiz. Buranın farkını belirtmek adına örnek verdim. Ayrıca burada bunları sana cevaben yazmıyorum son zamanlardaki genel üslubu eleştirdim. Beni anlamış görünüyorsun ama sende kabul edersinki bu son haliyle karşılaştırılamayacak derecede içler acısı bir hali vardı bu sayfanın. Üsluptaki yanlışlığı belirteyim yine de. -"Arabamı şerefsizlerin..." dediği için-. Sizce doğru bir ifade mi? Bence -"Arabamı şerefsizlerin..." dediği iddia edildiği için- demek gerekliydi. Bunlar önemsiz gibi görünen önemli ayrıntılar. Konunun ne kadar hassas olduğu ortada. --Caglar


Diğer haberlerden anladığım kadarıyla olayın tamamı şöyle; malum konuşmayı yaptıktan ve Abdullah Öcalan posteri önünde konser verdikten sonra Hürriyet bunun haberini yapıyor. DGM de Hürriyet'in haberi üzerine soruşturma başlatıyor. --levent 22:58, 8 Nisan 2006 (UTC)

Hala şaşırıyorum, ve sanırım durmadan devam edecek bu şaşkınlık. Belkide alışacağım bir müddet sonra. Ne demek doğrulanabilir şeyler? Burası ekşisözlük mü? Ansiklopedik içerik bu değildir arkadaşlar. Ayrıca Ahmet Kaya kendi ağzından bunu reddetti ve "Yeni arabama binemeden bir kaç şerefsiz yüzünden ülkemi terkettim" (tam olarak hatırlayamıyorum ama içeriği buydu) dediğini söyledi. Bu konuda yine yanılmıyorsam Ahmet Kaya söylediği iddia edilen bu sözden yargılanmadı. Söylediği ispatta edilemedi. Aslında burda şu dogrudur bu yanlıştır yarışına girmek de dogru değil, Ahmet Kaya'nın büyük yanlışları olmuştur, olmamıştır ama üslubunuz yanlıştır. --Caglar

Doğrulanabilir ne demek? : [1]
Burası ekşi sözlük mü? Hayır değil. Ekşi sözlük'de yazdıklarınızın doğrulanabilir olmasına gerek yoktur. Ekşi sözlük'de yazıyor olsaydım gazete arşivlerini aramakla uğraşmazdım.
Ahmet Kaya'nın bunları yalanladığı verdiğim kaynakta zaten belirtilmiş. Onları da ekleyeceğim maddeye. Yargılanma süreciyle ilgili bilgim yok, onun hakkında da bir şeyler yazmak için biraz daha arşiv karıştırmak gerek.
Dikkat ederseniza maddede Ahmet Kaya'nın yanlışlarından ya da yaptıklarının ne kadar kötü olduğundan bahsetmiyoruz, sadece olan biten var maddede, güvenilir olduğunu düşündüğümüz bir kaynak ile de doğrulanmış.
Üslubumla ilgili yanlışları somut örneklerle ortaya koyarsanız düzeltmek için elimden geleni yapacağım. --levent 22:06, 7 Nisan 2006 (UTC)

Kesin kaynak dediğin gazete yazılarıysa burda ansiklopedik bilgiler veriyoruz. O zaman herkes doğru bildiğini yazsın kimsenin yazdıklarını değiştirmeden. Ayrıca doğruluğunu iddia ettiğiniz olay hakkıdna Ahmet Kaya nın birebir roportajında tam tersi bir yorumu var. Sence polemik yaratmaktansa daha ansiklopedik olmak gerekmez mi? Çünkü çok gülünç ve aptalca şeyler yazıldıgına şahit oldum, yok kürtçe şarkı koyacagım albümüme dedi diye "haklı" tepkiler aldı şeklinde. Bugün kürtçe şarkı söylemek serbest arkadaşlar lütfen saçmalamayın mantığınız doğrultusunda hareket edin. --Caglar

Kendi bildiğimizi yazmıyoruz, doğrulanabilir şeyleri yazıyoruz. "haklı tepkiler" ifadesinde haklısınız taraflı bir ifade olmuş. --levent 06:07, 6 Nisan 2006 (UTC)

Arkadaşlar artık kesin bir karar verilemeyecek mi bu sayfa konusunda? Sayfayı ilk başlatan bendim ve bu yönde bir çekişmeye yol açacağını düşünmemiştim. Ortak bir karar varmaya ne dersiniz? Ahmet Kaya'nın sanatı dışında yazanları kaldıralım ve eklemeyelim. Son albümü Dosta Düşmana Karşı idi dedikten sonra Paris'te öldü diyelim. Kimse bi yere varamaz bu şekilde ve bu ancak bizleri yıpratır.

Nasıl bir kesin karar bekliyordunuz anlayamadım. Ya da yaşanan çekişme nedir? Bu vesileyle kaldırmış olduğunuz kısım önemli bir bilgi ve kaynağı da var. --levent 19:55, 5 Nisan 2006 (UTC)

ahmet kaya hakkında ölmedi diyorlar ve herkez de buna inaniyor televisionda cikan haberlere ragmen..

O iddianın asılsız olduğu katafalktaki resimlerinin yayınlanmasıyle ortaya çıkmıştır. --Jatha 23:26, 9 Mart 2006 (UTC)
Sanırım biz polemikleri değer olarak alamayız. Beyana dayalı biyografiler yazıyoruz.. Yakınları ve ailesi öldüğünü beyan etmişlerse söylenecek söz kalmıyor. Ancak cümlenin başına iddia kelimesini getirerek yazabiliriz.--Boyalikus 17:30, 28 Şubat 2007 (UTC)

Merhabalar, Almanya'da PKK yanlıları tarafından düzenlenen konserde ‘‘Arabamı o şerefsizlerin memleketinde bıraktım’’ dediği için hakkında DGM tarafından bir kez daha soruşturma başlatıldı dediği için kısmına bir kaynak gerekmektedir. Başka bir durum için video ekledim. Mevcutsa bu konser kaydı eklensin, aksi halde dediği için kısmını çıkartacağım. --Boyalikus 08:49, 12 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba arkadaşlar benim yaptığım araştırmaya göre Ahmet Kaya hapis cezası almamıştır ancak sayfada 3 yıl 9 ay hapis cezası aldığı yurtdışında olduğu için uygulanamadığı yazıyor... Kullanıcı:Kagan23 15.15, 3 Ocak 2009 (UTC)Yanıtla

Doğum tarihi[kaynağı değiştir]

Lütfen doğum tarihini değiştirmeyin, doğum tarihi 1957'dir. İyi çalışmalar..--Boyalikus 18:15, 26 Haziran 2008 (UTC)

Anlam (yorum)[kaynağı değiştir]

  • İzliyorum, birileri sürekli A. Kaya'nın miliyeti için A-B tartışmasına daha doğrusu madde içindeki belirtisinde değişiklik savaşına giriyor. Olaya farklı boyuttqan bakılmaalı: Eğer sanatçı diyorsak, yaptıkları öncelikli olomalı. Ayinesi (aynası) iştir kişinin, lafına bakılmaz".. Levent Abi ileti 21:59, 1 Kasım 2008 (UTC)

Arkada$lar, annesi türkmü$, neden kökeni kürt yazilmi$ ???Aniosgel 00:10, 20 Kasım 2008 (UTC)

Bildiğim kadarıyla kendisi Kürtlüğünü benimsemiştir. Takabeg ileti 15:32, 20 Kasım 2008 (UTC)
Doğrudur, ancak bir zenci kendini ille beyaz olarak tanimliyosa, yinede zencidir. Ahmet Kaya hem kürt hem türktür. Saygılar Aniosgel 20:45, 20 Kasım 2008 (UTC)
Türk olan biri değil ki Kürt olmayı benimsesin. Kendisi Kürt kökenli olup Türk vatandaşıdır (günümüz popüler deyimi ile Türkiyelidir).--Hedda Gabler 15:37, 29 Kasım 2008 (UTC)
Ya hep aynı lafları söyleyip duruyorsunuz. Bir insanın babası Kürt, annesi Türk olunca neden bu insanı Kürt kökenli yapıyorsunuz, neden Türk kökenli değildir, açıklarmısın kardeş. Aniosgel 20:02, 3 Aralık 2008 (UTC)

Silinen resim[kaynağı değiştir]

Dr. Tolga belgenin olmadığını söyleyip linki kaldırmış.. Neden silindi bilmiyorum yüklediğim resimlerin birçoğu silinmiş, sadece bu madde de değil, belki birşeyler değişmiştir ben yokken ama bu silinen resim için izin alınmıştı, izin almak için uğraşmıştım ve izin wikipedide ilgili yerlere ulaşmıştı.. Herneyse tekrar uğraşamayacağım...--Boyalikus 03:29, 22 Kasım 2008 (UTC)

Resim:Belge 1.jpg ve Resim:Belge 2.jpg mi? Takabeg ileti 06:35, 8 Aralık 2008 (UTC)

Evet o belgeler için izin aldım ve hatta ilgili yazıyı gönderdiler.. Değerlendirmeler alt başlıklı bir bölüm açılmış.. Sayfa geçmişinde en az 4 yöneticinin ismini gördüm. Bariz VP:NPOV ihlali gözden kaçmış. İsmi çok ön planda olmayan bir gazetenin yazarının kişisel düşünceleri iddiaları vs.. değerlendirme olarak yansıtılmış, çerçeve içine alınarak dikkat çekilmek istenmiş. Lütfen biraz dikkat. --Boyalikus 12:37, 29 Aralık 2008 (UTC)
  • Doğru, ansiklopedik olmayan bir başlıkmış, çıkardığınız için teşekkürler. Yalnız, yapılanın hizmetli sıfatıyla bir bağını kurmak mümkün değil. Uzun uzun anlatmaktansa Mach'in şu açıklamasına bağlantı vermekle yetineyim. Konumuzla ilgili kısmı buradaki duruma uyarlarsak,
  1. Kullanıcıların bir sürümü geri getirmeleri, o sürümü doğru kabul ettikleri anlamına gelmez.
  2. Bir hizmetlinin bir sürümü doğru kabul etmesi bir anlam ifade etmez, başka biri kaynak gösterip, yanlıştır diyorsa yanlıştır.
  3. Bir önceki sürüm geri alınmştır çünkü; bir önceki sürüm vandalizme uğramış olan sayfadan daha düzenlidir, yani tekrar doğru kabul edilmiş olduğu anlaşılmamalıdır.
  4. Vandalizmleri geri alan bir anonim kullanıcı ile hizmetli yetkileri olan kullanıcı arasında bir fark yoktur. Tek yaptıkları vandalizmi geri almış olmalarıdır. Dolayısıyla yukarıda sayılanların hizmetli yetkilerinin olması bir anlam ifade etmez.
  5. Vandalizm geri alınırken oturup saatlerce bir önceki sürüm incelenmez. Genel olarak bir bozukluk var mı yok mu bakılır ve geri alınır ki bu genelde 10 saniyeyi geçmez. Yani tekrar sizin değişiklik yapmış olduğunuz sürümü doğru kabul ettikleri anlamına gelmez.

Öte yandan mesele anılan bölümün ismi ne derece ön planda olan (hem ön plandalık kime göre, neye göre?) bir gazete yazarı kaynak gösterilerek eklendiği de değildir. Mesele, alıntının ansiklopedik olmaması, tarafsızlığı zedelemesi ve bence telif ihlali sınırlarını zorlayacak kadar uzun bir alıntı olmasıdır. Teşekkürler. --Yabancımsj 13:47, 29 Aralık 2008 (UTC)

selamlar mach'in açıklaması benimle ilgili değil saanırım, uzun uzadıya okuyacak vaktim yok üzgünüm...Ben kullanıcıların getirdikleri eski sürümden bahsetmedim.. Yöneticilerin getirdiklerinden bahsediyorum... Biri "yanlıştır diyorsa yanlıştır" demişsiniz bu yanlıştır. Tartışılır vs.. aksi bir kaynak gösterir, fikirbirliğine ulaşılmaya çalışılır. "Dediğim dedik" meselesi vikipediye özgü değil.. Herneyse demek istediğim kısaca hizmetli normal veya yeni bir kullanıcıya göre 1-0 öndedir. Zaten VP:NPOV'a dikkat etmek önemli bir hizmetli vasfıdır. Cümle arasına serpiştirilmiş değil bariz görünen bir durumda yöneticide olsa normal kullanıcıda olsa daha dikkatli olmalıdır. sayfa geçmişine bakarsanız "birilerinin" "gazetecilerin" vs.. yorumları alınıp sayfaya eklenmiş.. Eklenen herşeyin Olumsuz olması tarafsızlığı zedeler..Vandalizm geri alınırken 1 saat incelemek zorundadır gerekirse vandalizmi geri almaya gönüllü kimse.. Üstelik gerekli gereksiz herşeyide bir kişinin biyografisine ekleyemezsiniz. Hizmetli savunmasına dönüştürmüşsünüz ama bana bir yararı yok.. Bu arada belge 1 ve belge 2 'nin nereye kaybolduğunu merak ediyorum hala...İyi çalışmalar...--Boyalikus 21:33, 12 Mayıs 2009 (UTC)

ölüm tarihi[kaynağı değiştir]

ölüm tarihi yanlış yazılmış. ölüm tarihinin 16 kasım olmalı...

Kaynaksız bilgiler[kaynağı değiştir]

  • Madde dahilinde pek çok kaynaksız bilgi yer almakta. Hepsini teker teker factlemek zor olur ve göz estetiğine uymaz. Bu nedenle 3 tanesini işaretledim; geri kalanlar için de kaynaksız şablonu ekledim. --DsMuratileti 22:13, 5 Nisan 2009 (UTC)

Kaynak ekledim. Hepsini teker teker factlemediğiniz için kaynaksızı kaldırdım. Tekrar factleyebilirsiniz. Birde belge 1 ve belge 2 nereye kayboldu bir bilginiz var mı? Uzun uğraşlar sonunda aldığım 2 kaynaktı. iyi çalışmalar.--Boyalikus 21:33, 12 Mayıs 2009 (UTC)

Pkk yandaşları sürekli Ahmet Kaya'yı pkk lehine öne çıkarmaya çalışıyor ve bunun için Wikipedia'yı taraflı yapıyor[kaynağı değiştir]

Artık defalarca eski konumuna geri almaktan bıktım yani görevliler artık birşeyler yapacaksa yapsın örneğin 88.238.182.82 ip adresine sahip kimliği belli olmayan kişi girip tüm Ahmet Kaya wiki sayfasını silip yerine YOLUNDA ÖLÜNECEK ADAMDIR yazmış.Artık yetkililerin birşey yapmasını rica ediyorum. Yarı korumayı da bu yüzden koydum ama hemen geri alındı!!!

Kendisi Kürtlüğünü benimsedi. PKK da kendisini kullandı, bence. Dikkat etmemiz gereken Kürt olmak eşittir PKK'lı olmak değildir. Ancak şunu söyleyebilirim. Avrupa'da Fethullahçı olmayan gençler de Fethullahçı'nın tesislerine giderler. Millî Görüşçü olmayanlar da Millî Görüş'ün tesislerine giderler. PKK'lı olmayanlar da PKK'lıların tesislerine giderler. Kalmak yer, iş, eğelence, arkadaşlar v.s. için. Yani Ahmet Kaya'nın kendisi PKK'lı değildi. Fakat Türklere nazaran Kürtlere yakınlığı hissettiği bir gerçektir. Ve kendisinin ölümünden sonra prodüksyon (daha doğrusu eşi) da Kürtlük vurgulama yoluna gitti. Sebebini bilmiyorum ama öyle oldu. Takabeg ileti 15:09, 15 Eylül 2009 (UTC)
Ben Ahmet Kaya'ı da seviyorum ama ölümünden sornaki Kürtlük vurgulama stratejisinden dolayı bir Gayrı-Kürt dinleyici olarak üzüldüm. Ama benim veya başkasının üzülüp üzülmemesi önemli değildir. Gerçek olan kendisinin Kürtlüğünü benimsemiş olması ve geri kalan aile fertlerinin de onu devam ettirmiş olması. Burası bir ansiklopedi olduğu için gerçekleri aktarıyoruz. Takabeg ileti 15:14, 15 Eylül 2009 (UTC)
Kürtlügünü Benimsemi$, mi$, bu laflari ilk kez duyuyorum :))) --Ozgurcan86 21:48, 15 Eylül 2009 (UTC)
Hmm. Kürt kimliğini benimseyen olsun. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 01:49, 16 Eylül 2009 (UTC)
Türk kimligini benimsememi$mi yani ?? --Ozgurcan86 01:53, 16 Eylül 2009 (UTC)
Benimsemedi. Türkiye'deyken belki benimsiyordu da orasını bilmiyorum. Paris'teyken benimsemedi dersek doğru olur. Takabeg ileti 01:56, 16 Eylül 2009 (UTC)
Nerden biliyon ? Paris'te görü$üyomuydunuz ?? --Ozgurcan86 02:04, 16 Eylül 2009 (UTC)

Kürtçülükle Kürt ulusalcılığını karıştırmaylım. 95.7.97.182 03:32, 2 Aralık 2011 (UTC)

Kürt/Türk sıralaması[kaynağı değiştir]

Sadece Kürt ve Türk ile ilgili değil. Hepsi alfabetik sıralamaya göre yazılmalıdır. Böylece sorun çıkmaz. Takabeg ileti 15:00, 15 Eylül 2009 (UTC)

"Kürt kimliğini benimseyen" ve "Kürdüz Ölene Kadar gibi kendi Kürtlüğünü ön plana çıkardığı şarkı söyledi ve öldüğü odadaki eşyalar Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezinde sergilenmektedir." cümlesi ısrarla ve defalarca kaldırılıyor. Niye ? Kendisinin Kürt kimliğini benimsemiş olmadı bir gerçektir ve bunu inkar edemeyiz. Zaten Kürdüz Ölene Kadar diyor. Takabeg ileti 02:13, 16 Eylül 2009 (UTC)

Paris'teysen Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezini ziyaret edip emin olabilirsin. Şansın var. Takabeg ileti 02:14, 16 Eylül 2009 (UTC)

Hrant Dink'in ölümünde "Hepimiz ermeniyiz" diyen Türklerde'mi ermeniligini benimsemi$lermi o zaman ?? --Ozgurcan86 02:17, 16 Eylül 2009 (UTC)
Paris'e giden Ahmet Kaya'nın Kürt kimliğini benimsemesi Türkiye'de de biliniyor. Takabeg ileti 02:20, 16 Eylül 2009 (UTC)
Kimler tarafindan biliniyo ??? :)))
Takabeg burasi ansiklopedi, sen ansiklopedinin ne oldugunu biliyormusun ?? öyle yok bilinormu$larla yazilmiyo ansiklopediler.
--Ozgurcan86 02:23, 16 Eylül 2009 (UTC)

Kaynak var. Daha da eklenebilir. Takabeg ileti 02:32, 16 Eylül 2009 (UTC)

Kaynak geçersiz : senin dedigin cümle hiç bir yerde yazilmami$ --Ozgurcan86 02:42, 16 Eylül 2009 (UTC)

Neden geçersiz ? Gülten Kaya'nın söyleyişinden bellidir. Kendisi Türkiye'deyken bir Türk gibiydi. Fakat bazı kesimlerin ve Türk medyasının şovenizmi üzünden kendi vatanından fiilen kovulduktan sonra tam Kürt oldu. Ailesi de Ahmet Kaya'nın bu tutumunun mirasçısıdır ki sonraki faaliyetlerine bakıldığında Türk sanatçı Ahmet Kaya değil Kürt sanatçı Ahmet Kaya ön plandadır. Bir arkadaşımız eşi Gülten Kaya'ya şikayet etti biraz Türk dinleyicileri de düşünürseniz.... diye... ama böyle devam ediyor. Ahmet Kaya'nın Kürt kimliğini benisemiş olması seni de rahatsız ediyor olabilir. Fakat burası ansiklopedi olduğu için Ahmet Kaya için çok önemli temalardan biri olan Kürt kimliğini benimsemiş olduğunu aktarılmalıdır. Takabeg ileti 02:50, 16 Eylül 2009 (UTC)

Uyduruyosun. Ahmet Kaya kendini Türk hissetmiyorsa benim neyime allah allah :)))
Objektif olmak gerekiyor : ahmet kaya'nin babasi kürt kökenli, annesi Türk kökenli, bunu kendi agzindan söyledi. Ancak kendi agzindan ben kürtlügümü benimsemi$ bir kürtüm dememi$tir. Bu cümleyi sen uyduruyon. Kürtçülügün yeniden uyandi Takabeg efendi --Ozgurcan86 02:55, 16 Eylül 2009 (UTC)

Tabi ki uydurma filan değil. Bir gerçek. Bunu inkar edemeyiz. Eğer maddede Ahmet Kaya'nın etnik Türk kimliğini benimsediği yazılırsa daha çok kaynaklar lazım (tabi öyle gerçek yok:)). Ancak Kürt kimliğini benimsemiş olması bilinen şeydir. O yüzden birkaç kaynak göstermek yeterlidir. Takabeg ileti 03:23, 16 Eylül 2009 (UTC)

Mesela

S. J. Laizer, Into Kurdistan: frontiers under fire, Zed Books, 1991, ISBN 9780862328993.

okudun mu ? 72. sayfasında. Takabeg ileti 03:13, 16 Eylül 2009 (UTC)

Takabeg ileti 03:13, 16 Eylül 2009 (UTC)

Türkçe şarkılar söyleyen Kürt asıllı Ahmet Kaya'nın Kürtçe bilmediği halde bir Kürtçe şarkıyı kasetine koymak istemesi neden yoğun tepki aldı?

Kenan Engin. Ahmet Kaya. ss. sayfa 39. ISBN 9758245716. 

--Hedda Gabler 08:39, 16 Eylül 2009 (UTC)

    • Siz istediginizi uydurursunuz, ancak Ahmet Kaya kendi agzindan söylemedigi lafi neden ona mal etmek istiyorsunuz, anlamadim; Ilginç :)) --Ozgurcan86 08:45, 16 Eylül 2009 (UTC)
      • Ahmet Kaya, Kürtçe dediği an 10. Yıl Marşı okundu çatal bıçak fırlatıldı. Adama yapmadıkları kalmadı şimdi de onu sahiplenmek çok ilginç. Biz uydurmuyoruz Kaya hakkında yazılan biyografik kaynaklarda bu şekilde geçiyor. Biyografik kitapların hatalı olma olasılığı yok denilebilir.--Hedda Gabler 08:49, 16 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba Takabeg, ben anlatmak istediğini anlıyorum sanırım... "Kürtlüğü benimsedim" gibi bir lafı yok.. Bu ülkede kürtlerinde yaşadığını kabul edin diye (benzer) bir lafı var... "Hayatının son yıllarında Kürtlüğü benimsemiştir." üzgünüm ama taraflı bir ifade... Eşinin ifadesi buysa eşinin ifadesi olduğu belirtilmeli.. Yok değilse bu bir yüceltme değil, yaptığı işin niteliği,içeriği ve toplumsal algılanış biçimiyle Ahmet Kaya'yı birazcık aşağılayan bir ifade gibi de algılanabilir. Bu nedenle bu cümlenin kaldırılması daha yerinde olabilir... Hayatının son dönemimde kürtlüğü benimsemiş ve ondan önce kürtlüğü benimsememiş gibi bir anlam da çıkıyor, sanırım bunu kendi ağzından duymadıkça da taraflı oluyor...--Boyalikus 02:39, 2 Ekim 2009 (UTC)

Selam. Şimdi maddede Kürt kimliğini ön plana çıkardı olarak yazılıyor. Sorun yoktur bence. Yani daha önce Kürt kimliğini ön plana çıkarmıyordu. Takabeg ileti 02:48, 2 Ekim 2009 (UTC)

Selam. Verilen referans Gülten Kaya'nın ifadesidir... Dolayısıyla geçerli bir kaynak değil.. Zaten aşağıda Kürtlüğü ile iligi atıflar yapılmış.. DOğAl olarak en tepede bu ifadenin olması zorlamadır ayrıca eşinin yorumu referans olarak kabul edilemez..Kürtlüğünü önn plana çıkarttı yerine başka cümleler kullanılabilir.. --Boyalikus 03:30, 6 Ekim 2009 (UTC)

Uğrunda öldüğü Kürt ırkına bağlıdır --81.64.4.187 12:23, 19 Mayıs 2010 (UTC)

Kürt İşadamları Derneğindeki görüntüler.[kaynağı değiştir]

Bu görüntülerin düzmece olduğu ilgil madde de belirtilmiş.Ancak bu durum hakkında herhangi bir kaynak ya da veri gösterilmemiştir.Bu söylem daha çok bir yorum gibi algılanıyor. Ayrıca bir sanatçının siyasi ya da etnik görüşünü tartışmak çok saçma bir eylem diye düşünüyorum.Hayatı,eserleri,ölümü gibi başlıklarla ifade edilmesi daha yerinde olurdu. Bu imzasız yazı 88.238.96.178 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 20 Ağustos 2010

Arkadaşlar Ahmet Kaya polismiş.Sonradan polislikten çıkarılmış.Bunun nedenini vikipedi niye yazmıyor?

  • bilindiği gibi mi? hani kaynak? --ki bl 07:44, 29 Ekim 2010 (UTC

Şimdi oldu sanırsam??

  • hayır olmadı. -miş diye duyduklarımızı buraya yazamayız. bu bir ansiklopedi. var mı bu bilgiye ilişkin kaynağınız. yoksa -ki bence öyle- internet dedikodularından biri mi? --ki bl 07:53, 29 Ekim 2010 (UTC)

Gerçekte polis olduğu biliniyor.Kominist Hareketlere katılınca polislikten ihraç edilmiş.Kaynağı var mı bilmiyorum ama ben polis olduğunu biliyorum.Aksungur12

nereden bildiğinizi kaynaklandıramadığınız sürece bu bir dedikodudur. burada ansiklopedik içerik biriktiriyoruz. --ki bl 10:27, 30 Nisan 2011 (UTC)

Ahmet kayanın annesi Türk diye biliyorum o halde neden kürt kökenli olark tanımlanmış,yarı Türk yarı kürt yazılsın ya da etnik köken meselesine hiç girilmesin.--Kamuran Ötükenli 09:49, 2 Mart 2011 (UTC)

Bazı değişiklikler[kaynağı değiştir]

Birkaç değişiklik yaptım örneğin,

- "Anne Türk Baba Kürt kökenli Türk şarkıcı denmiş." Bu yanlış bir tabirdir hayatını Kürt haklarının kazanımına adamış bir adama Türk demeniz komik kaçar ayrıca Türkiye de bir çocuğun babasının kökeni ne ise o cocuğun kökeni odur kültürel bir değerdir bu mantıklısıda bu.. - Etnik kökene "Kürt - Türk" yazılmış bir insan hem Kürt hem Türk olamaz ikiside etnik kökendir lütfen "anayasamızda millet deniyor" demeyin burası T.C Anayasasını ciddiye almak zorunda değildir.

- Kategoriler kısmı ne kadar Türk besteci şarkıcı v.s hepsi eklenmiş Türk geçenleri kaldırdım Türkiye Kürtlerini ekledim ve Kürt Şarkıcılar kategorisini ekledim.

Mci764 15:07, 17 Mayıs 2011 (UTC)

    • Söylediklerinizin bir kısmına katılmakla beraber, "çocuğun milliyeti babasının milliyetidir" gibi gayribilimsel bir iddiaya katılmam mümkün değil. Vikipedi yazılırken Türkiye'deki ananeleri değil evrensel kabulleri baz alıyoruz. Annenin genetik mirası da babanınki kadar önemlidir. Bu arada girişteki Türk sözcüğü TC vatandaşı sayfasına yönlendirilmiş durumda (ben yönlendirmiştim vakti zamanında). Diğer vikilere bakarsanız da "Kürt kökenli Alman siyasetçi" vb. gibi benzer uygulamaları görürsünüz.--Abuk SABUK 23:53, 5 Ağustos 2011 (UTC)

eksik albümler[kaynağı değiştir]

Albüm listesinde eksikler gözüme çarptı. Mesela Selda Bağcan ile 1994 senesinde çıkardığı Koçero listede yok. Ayrıca, Ya Rıza Şimdi diye bir şiir kaseti var 1984 senesinden.

Öte yandan bir bootleg olan ve asla piyasa çıkmamış Resitaller 3 listede var. Politik tartışmalardan fırsat bulursanız şu listeye bir el atın. Editöre derdimi buradan anlatayım dedim kendim değiştireceğime.

122.26.61.49 09:25, 4 Eylül 2011 (UTC) aeg

Kendiniz de değiştirebilirdiniz maddeyi. Neticede burası herkesin katkı yapabileceği bir platformdur.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:36, 4 Eylül 2011 (UTC)

Kitaplar kısmında kendisi ile ilgili 2 tane kitap varken bir sürü "Ahmet Kaya şarkılarının akorları" kitabı eklenmiş. Reklam çabası gibi görünüyor.--Abuk SABUK msj 22:05, 25 Ekim 2011 (UTC)

Dört kitap çıkmış sanırım ayrı ayrı; farklı içerik ve benzer isimlerle.--Rapsar da ne ki? 07:41, 26 Ekim 2011 (UTC)
Şu üçüncüsü, şu dördüncüsü mesela.--Rapsar da ne ki? 07:43, 26 Ekim 2011 (UTC)

Türkiye Kürdü ile Kürt kökenli olmasının farklılığı[kaynağı değiştir]

Burada Nihan adlı kullanıcı, Kürt asıllı Türkler kategorisini Türkiye Kürtleri kategorisi olarak değiştirdi. Düzelttim ama yine ısrarla geri almaya devam etmektedir. Metine bakıldığında Kürt kökenli olduğu yazılıyor fakat kendisinin Türkiye Kürdü olduğu yazılmıyor. İlgilenen kullanıcıların dikkatlerine. Takabeg ileti 02:27, 12 Haziran 2012 (UTC)

  • Çok önemli bir bilgi ya.. bakınız: Yersiz önem verme .. Adam Adıyaman Malatya hattında yaşayan bir kürt babanın evladı. Türkiye'de yaşayan kürtler gibi bir kategori olmadığına göre.. Aslının kürt olduğunu nereden biliyorsunuz ? Türkiye kürdü olmadığını iddia ediyorsunuz kaynak yok diyorsunuz o halde aslının kürt olduğuna dair kaynak getirin. Adamı mezarından çıkartıp gen haritasını çıkartın sonra bir yerde yayınlayın o zaman bu etnik takıntılarınızın karşılığı olur. Haydi iyi çalışmalar. --Boyalikus (mesaj) 02:38, 12 Haziran 2012 (UTC)

İlk karısının adı[kaynağı değiştir]

Gülten değil Emine idi. Belgeselini hiç mi izlemedin?Şerina mın (mesaj) 18:08, 3 Ekim 2013 (UTC)

Bakınız --Fikirmsj 09:35, 29 Eylül 2013 (UTC)
Can Dündar'ın "Aynalar" belgeselinde ilk karısının Emine olduğu söylenmekteydi. Ayrıca tilde atmadığım için özür dilerim. Şerina mın (mesaj) 18:08, 3 Ekim 2013 (UTC)
Evet. İlk karısının ismi Emine.[2]--samral mesaj 23:08, 6 Aralık 2013 (UTC)

Tam koruma[kaynağı değiştir]

İçerik anlaşmazlığı dolayısıyla madde süreli tam korumaya alınmıştır. Anlaşmazlığı burada çözmeniz beklenir Key Xusrew. Lütfen fikirlerinizi burada belirtiniz. chansey mesaj? 13.14, 23 Kasım 2020 (UTC)Yanıtla

Etnik köken savaşı[kaynağı değiştir]

Mîskînî tarafından sürekli etnik köken değişiklik savaşı oluyor Ahmet kaya türk vatandaşıdır kürt vatandaşı değil. Devriyeciler bu duruma el atmaları lazım her ne kadar değişikliği düzeltsekde bu kullanıcı tarafından devamlı etnik köken savaşı oluşuyor buna son verilmeli. Delbatros (mesaj) 18.14, 25 Aralık 2020 (UTC)Yanıtla

Selam Chansey gene köken ile ilgili ısrarlı değişiklikler mevcut. 3tür açıklamama rağmen ısrarla değiştiriliyor giriş cumlesi. Korumaya alababilir miyiz? İyi vikiler.--CanQui es-tu? 20.45, 30 Mart 2021 (UTC)Yanıtla

Etnik Köken[kaynağı değiştir]

Kişinin açıkça Kürt olduğuna dair söylemleri mevcutken ilgili maddede bunun bu şekilde belirtilmemesinin gerekçesi tam olarak nedir? Ahmet Kaya'nın kendi yaşantısı ve kökenine dair birinci ağızdan verdiği bilgiyi, Vikipedi'nin bir takım kullanıcıları şahsın kendisinden daha da "güvenilir" hangi kaynaklara dayandırarak bu maddede farklı bir biçimde sunmaktadır? Staruope (mesaj) 19.31, 4 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Etnik kökeni hayatının yazıldığı girişte mevcut zaten yukarıda ise kimliğindeki köken yazılır. Delbatrosmesaj 19.47, 4 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Maddenin ilk cümlesinde açıkça Türk olduğuna dair bir vurgu var, bu kişinin hem kendi beyanı hem maddi gerçeklerle çelişen bir ifade. Buna karşın hayatının yazıldığı girişteki ifadede gayet muğlak bir Kürt kökeninden bahsetmekte. Bunun yerine "Kürt bir ailenin çocuğu" olarak yazılmasının daha doğru olacağı aşikar. Konu Türklüğe gelince net olarak yazılırken kişinin Kürt olması ile alakalı yuvarlak ifadeler maddenin taraflı yazıldığı şüphesini de arttırıyor. Staruope (mesaj) 19.24, 12 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Ek olarak, kimliğindeki kökenin yazılmasından kastınız nedir? Kimliğinde Türk olması dışında başka bir ifadenin yazılması mümkün mü ki kişinin ırkını, etnisitesini belirlemede kimlik nesnel bir veri olarak kabul ediliyor? Bu mantığa göre Vikipedi'de adına açılmış sayfa bulunan ve TC kimliğine sahip olan tüm insanların Türk olduğunu varsaymak gerekmekte. Bunun da rasyonel bir durum olamayacağı görülüyordur sanırım. Staruope (mesaj) 19.28, 12 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Sanırım ya ben doğru anlatamadım yada siz yanlış anladınız veya bilerek anlamamazlıktan geliyorsunuz. Kişi zaten türk giriş kısmında kişinin hangi milliyetten olduğu yazılır kökeni ise zaten biyografisinin ilk kısmında yazıyor kürt kökenli bir ailenin 5. Çocuğu olarak dünyaya geldi diye kökeni o kısımda belirtilmiş. Taraflılıktan bahsetmişsiniz burda taraflı bir yazı bile yok neden bunu yazdığınızı bilmiyorum fakat şöyle bir gerçek var bu kişi 1957'de Türkiye'de doğuyor ailesi kürt kökenli ama türkler. Türk olduğunuda benimsediğini unutmayın herşey yazılmış zaten ne eksik nede fazla. Delbatrosmesaj 19.42, 12 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Açıkça kendiniz anlamamazlıktan geliyorsunuz, söylediğim hiçbir nesnel gerçeğe cevap değil şu yazdıklarınız. "Kişi Türk, ailesi de Kürt kökenli ama Türkler" derken buna dair elinizdeki ispat kaynağı nedir? "Kürt kökenli Türk" tamlamasını herhangi bir insan hakkında neye dayanarak söylüyorsunuz mesela? Önce kimlik dediniz, kimliğin bir ispat belgesi olamayacağını açıkladım. Nedir sizin dayanak noktanız? Ben size şahsın kendi beyanlarını kaynak olarak gösteriyorum, burası bir ansiklopedi ise bırakın da bir insanın kendi kimliği ve etnisitesi hakkında söylediği sözleri birinci kaynak olarak değerlendirelim. Kişi hakkında gerçek ne ise bu maddeye o yazılmalı, girişe Türk yazdık hayat hikayesine de Kürt kökenli yazdık demenin mantığı nedir? Staruope (mesaj) 22.26, 12 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Bu ısrarınızdaki sebebi amacı anlayabilmiş değilim yazdıklarınızın bir anlamı yok kişinin milliyetide kökenide belirtilmiş konuyu gereksiz yere uzatmanında anlamı yok kişi zaten 29 ekim 1998 konserinde türklüğünü benimsiyor. İyi günler. Delbatrosmesaj 05.44, 13 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

Söylediklerimin hiçbirine cevap veremediğiniz gibi ortayı attığınız hiçbir iddiayı da temellendiremiyorsunuz. Milliyet, köken, ırk, etnisite gibi konularda doğru düzgün bir bilginiz yok. Lütfen bilgi sahibi olmadığınız konular hakkında tartışmaya girip insanların zamanlarını boşa harcamayın. Kişinin kendi beyanında Kürt olduğunu belirttiği ve hayatının da bu konu hakkında mücadele etmeyle geçtiği açıktır. Siz kendi keyfinize göre insanlara etnisite ve milliyet atfedemezsiniz. Staruope (mesaj) 16.38, 13 Haziran 2021 (UTC)Yanıtla

- @Delbatros & @Ezhelia, Danışma'dan bekleniyorsunuz. (3 Geri Dönüş Kuralı ihlali eşiğindesiniz.) --Stultiwikiabana yaz 00.14, 16 Temmuz 2023 (UTC)Yanıtla
2 yıl öncede demişim bak gördüğün gibi kişinin etnik kökeni alt başlıklarda var zaten "giriş kısımlarda etnik köken yazılmaz." DelbatrosMesaj 04.27, 16 Temmuz 2023 (UTC)Yanıtla
Alt başlıkta olabilir. Ancak Üstte neden farklı bir etnik köken yazıyorsunuz. Ahmet Kaya defalarca Kürt olduğunu belirtmiştir.Türkiye vatandaşı bir Kürt yazmakta nasıl bir sakınca söz konusudur. Burada bu meseleyi tartışma konusu neden yapıyorsunuz. Türkiye çok farklı etnik unsurlara ev sahipliği yapan bir ülkedir. Buna saygı duymak lazım bu bize zenginlik katar. İyi günler Ezhelia (mesaj) 10.54, 16 Temmuz 2023 (UTC)Yanıtla
  • @Delbatros, son yaptığınız değişiklikle yukarıda söylediğiniz "giriş kısımlarda etnik köken yazılmaz" sözüyle çelişiyorsunuz. Türkler maddesine bağlantı verilmemeli. Esc2003 (mesaj) 16.44, 13 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla
    Resmî köken ve etnik kökeni ayırt etmekte zorluk yaşıyorsanız belirtmekten çekinmeyin, resmiyette kökeni Türk etnik kökeni ise kürttür giriş kısma etnik köken değil resmî köken yazılır etnik kökeni alt başlıklarda belirtilmiş zaten ve halen bana bahsetmeye çalıştığınız kuralı sunamadınız. DelbatrosMesaj 16.56, 13 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla
    Nezaketi bırakmadan konuşursanız memnun olurum. Türkler maddesi bir etnik grubu anlatan maddedir. Son birkaç ayda o maddenin getirildiği durumla ilgili görüşümü tartışma sayfasında belirtmiştim. "Resmî köken" ne demek? Umarım VP:ÖA değildir, daha önce böyle bir terimle karşılaşmadım. Kural olduğunu kendi ağzınızla yukarıda yazmışsınız, siz etnik grupla ilgili bir maddeye bağlantı vererek bunu ihlal ediyorsunuz. Esc2003 (mesaj) 17.07, 13 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

Çelişkileri düzeltin de karar mekanizmanız iyi çalışsın[kaynağı değiştir]

Merhaba bu madde çelişki dolu bir madde. Hem başta "1980 ve 1990'larda çıkardığı albümler ve verdiği konserlerle tanınmış Türk müzisyen." diyorsunuz, hem de okuyanın zevkini kaçırıp kıvırıp "Ahmet Kaya, 1957 yılında Malatya'da Kürt kökenli bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi." diyorsunuz. E, "Kürt kökenli" bir aileden nasıl "Türk müzisyen" olsun ya Hu? Böyle bir mantık var mı? 45.11.202.36 08.24, 2 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla

Ahmet kaya TÜRK toprakları altında doğup büyümüş kişidir. Üstte TÜRK müzisyen altta kürt kökenli ailenin 5. çocuğu yazılmasının sebebi Türkiye'nin doğu kesimlerindeki bir kısma kürt deniliyor ama TÜRK vatandaşıdırlar. Ahmet kayada kürt kökenli bir ailenin 5. çocuğu olarak Malatya'da dünya'ya geldi ve Malatya'da Türkiye'nin doğusunda yer alan bir şehir. Bu sonuçla Ahmet kaya türk müzisyen aileside kürt kökenlidir. Bunda anlaşılmayacak birşey yok. Delbatrosmesaj 09.14, 2 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla