Showmance

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Showmance (Glee) sayfasından yönlendirildi)
"Showmance"
Glee bölümü
Bölüm no.1. sezon
2. bölüm
YönetmenRyan Murphy
SenaristRyan Murphy
Brad Falchuk
Ian Brennan
Bölüm müziği"Le Freak"
"Gold Digger"
"All by Myself"
"Push It"
"I Say a Little Prayer"
"Take a Bow"
Prodüksiyon no.1ARC01
Yayın tarihi9 Eylül 2009 (2009-09-09)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Pilot"
Sonraki →
"Acafellas"
Glee bölümleri

"Showmance", Amerikan televizyon dizisi Glee'nin birinci sezonunun ikinci bölümüdür. ABD'de de 9 Eylül 2009'da Fox kanalından yayınlandı. Dizinin yaratıcıları Ryan Murphy, Brad Falchuk ve Ian Brennan afından yazıldı ve Murphy tarafından yönetildi. Bölümde glee kulübü, yeni üyeler toplamak için okul toplantısında Salt-n-Pepa'nın "Push It" şarkısının icra ederler. Ayrıca bölümde Rachel (Lea Michele), Finn (Cory Monteith) ile Quinn (Dianna Agron) ve Emma (Jayma Mays), Will (Matthew Morrison) ile Terri (Jessalyn Gilsig) arasında aşk üçgenleri ortaya çıkmaktadır. Antagonist Sue Sylvester (Jane Lynch), kulübe karşı komplo kurmaya başlar.

Bölümde altı şarkının cover'ı mevcuttur. Şarkılardan üçünün stüdyo kaydı, dijital olarak indirilebilecek şekilde single olarak yayınlandı. Parçalardan üçü de Glee: The Music, Volume 1 albümünde yer aldı. "Showmance"te yinelenen kast üyeleri Jennifer Aspen, Kenneth Choi ve Heather Morris göründü ve Valorie Hubbard konuk oyuncu oldu.

Bölüm, 7.3 milyon Amerikalı tarafından seyredildi ve üç yıldaki en iyi izlenen Fox dizisi oldu. Kanye West'in "Gold Digger" şarkısının performansı, eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı. New York Post'dan Jarett Wieselman ve Entertainment Weekly'den Tim Stack, dizinin pilot bölümüyle hoş bir şekilde kıyasladılar.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Sue Sylvester, William McKinley Lisesi'nin ulusça tanınmış amigo takımı—Cheerios'un—koçu, glee kulübü yöneticisi Will Schuester'a bölgesel yarışmalarda glee kulübünün yarışması için en az on iki üyeye sahip olması gerektiği bilgisini verir. Will, yeni üyeler toplama ümidiyle okul toplantısında New Directions'ın sahneye çıkmasına karar verir. Grup, toplantıda Chic'in "Le Freak" şarkısını söylemeye karşıdır bundan ötürü Will, uzlaşı olarak Kanye West'in "Gold Digger"ını öğrenmeyi teklif eder. Finn'e vurulan Rachel, onun için bekaret kulübüne katılır ve kulübün başkanlığını Finn'in kız arkadaşı ve Cheerios'un kaptanı Quinn Fabray yapmaktadır. Öte yandan Rachel, Glee üyelerini ikna ederek toplantıda söyleyecekleri şarkıyı gizlice Salt-n-Pepa'nın "Push It"iyle değiştirir böylece izleyicilere istedikleri şeyi, "seks"i, vereceklerdir. Şarkı, öğrencilerden olumlu tepkiler alır fakat ebeveynlerden şikâyet alınca Müdür Figgins (Iqbal Theba), New Directions'ın gelecekte söyleyecek önceden onaylanmış şarkıların olduğu bir listeyi Will'e verir. Will, yaptıklarından ötürü Rachel'a kızgındır. Quinn, Santana (Naya Rivera) ve Brittany (Heather Morris), glee kulübü seçmelerine katılırlar ve Will, Rachel'in "Don't Stop Believin'" solosunu Quinn'e verir. Sue sonradan Quinn'i toplayarak glee kulübünü içerden yıkması için kendisine yardım etmesini sağlar.

Evdeyse Will, eşi Terri, doğum yapmadan önce yeni bir eve taşınabilmek için ikinci bir iş bulması için baskıya maruz kalmaktadır. Mesai saatleri dışında okulda hademe olarak çalışmaya başlar ve okul rehberlik danışmanı Emma ile romantik dakikalar yaşar. Okulun futbol takımının koçu Ken Tanaka (Patrick Gallagher), ikisini gözler ve Emma'yı Will'in hayalkırıklığına uğramış kızı olması konusunda uyarır. Will, Emma'ya okuldan sonra tekrar buluşmayı önerince Emma, redderek okuldan sonra Ken ile randevusu olduğunu söyler. Teri ise aslında histerik hamile olduğunu öğrenir fakat bunu Will'e söylemez ve yalan söylemeye başlar. Özel bir buluşma esnasında Finn ile Rachel öpüşür ve aniden kendini kontrol edemeyerek boşalır. Utanarak oradan ayrılır ve olanları unutmasını söyler ve Quinn'e geri döner. Bölüm, Rachel'in Rihanna'nın "Take a Bow" şarkısını umutsuz bir şekilde söylerken biter.