Glee bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Glee, Fox tarafından yayımlanan bir dizidir. Şovun yaratıcıları Ryan Murphy, Brad Falchuk ve Ian Brennan. Baş yapımcılar Murphy ve Falchuk; ortak baş yapımcı ise Brennan. 19 Mayıs 2009'da dizinin 'pilot' bölümü gösterildi[1], ve sezonun geri kalan bölümleri 9 Eylül 2009'dan beri gösterilmektedir.[2] Fox, özgün olarak 13 tane Glee bölümü istemişti, fakat 21 Eylül 2009'da 9 tane daha bölüm isteyerek[3] ilk sezonun tümünü arzu etti.[4] İlk sezonun geri kalan bölümleri 13 Nisan 2010'dan itibaren yayımlanmaya başladı.[5] Şovun ikinci ve üçüncü sezonları için planlar da başlamıştır.[6][7]

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Bölüm sayısı İlk yayınlanma tarihi Son bölümün yayınlanma tarihi Glee DVD yayınlanmaları
DVD Diskler Bölge 1 Bölge 2 Bölge 4
1 22[3] 19 Mayıs 2009 Glee - Pilot Episode: Director's Cut 1 1 Eylül 2009 25 Ocak 2010 25 Kasım, 2009
Glee - Volume 1: Road to Sectionals 4 29 Aralık 2009 12 Nisan 2010 31 Mart 2010

Bölüm listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

1. sezon: 2009-2010[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: Glee (1. sezon)
Bölüm numarası Bölüm adı Yönetmen Yazar İlk yayınlanma tarihi Seyirci sayısı (ABD; milyonlar)
1 Pilot Ryan Murphy Ryan Murphy, Brad Falchuk ve Ian Brennan 19 Mayıs 2009 9,62[8]
2 Showmance Ryan Murphy Ryan Murphy, Brad Falchuk ve Ian Brennan 9 Eylül 2009 7,3[9]
3 Acafellas John Scott Ryan Murphy 16 Eylül 2009 6,642[10]
4 Preggers Brad Falchuk Brad Falchuk 23 Eylül 2009 6,624[11]
5 The Rhodes Not Taken John Scott Ian Brennan 30 Eylül 2009 7,32[12]
6 Vitamin D Elodie Keene Ryan Murphy 7 Ekim 2009 7,30[13]
7 Throwdown Ryan Murphy Brad Falchuk 14 Ekim 2009 7,65[14]
8 Mash-Up Elodie Keene Ian Brennan 21 Ekim 2009 7,24[15]
9 Wheels Paris Barclay Ryan Murphy 11 Kasım 2009 7,53[16]
10 Ballad Brad Falchuk Brad Falchuk 18 Kasım 2009 7,29[17]
11 Hairography Bill D'Elia Ian Brennan 25 Kasım 2009 6,10[18]
12 Mattress Elodie Keene Ryan Murphy 2 Aralık 2009 8,17[19]
13 Sectionals Brad Falchuk Brad Falchuk 9 Aralık 2009 8,13[20]
14 Hell-O Brad Falchuk Ian Brennan 13 Nisan 2010 13,63[21]
15 The Power of Madonna Ryan Murphy Ryan Murphy 20 Nisan 2010 13,5[22]
16 Home Paris Barclay TBA 27 Nisan 2010 12,18[23]
17 Bad Reputation Elodie Keene Ian Brennan 4 Mayıs 2010 11,62[24]
18 Laryngitis Alfonso Gomez-Rejon Ryan Murphy 11 Mayıs 2010 11,57[25]
19 Dream On Joss Whedon Brad Falchuk 18 Mayıs 2010 11,58[26]
20 Theatricality Ryan Murphy Ryan Murphy 25 Mayıs 2010 11,49[27]
21 Funk Elodie Keene Ian Brennan 1 Haziran 2010 9,45[28]
22 Journey Brad Falchuk Brad Falchuk 8 Haziran 2010 10,92[29]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "FOX HOLDS “GLEE” TRYOUTS AFTER “AMERICAN IDOL” TUESDAY, MAY 19 - New One-Hour Musical Comedy Series to Preview Post-AMERICAN IDOL" (İngilizce). Fox Broadcasting Company. 5 Mart 2009. 22 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131022010645/http://www.foxflash.com/div.php/main/page?aID=1z2z2z268z1z8&ID=4793. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  2. ^ Mitovich, Matt (28 Temmuz 2009). "Fox Moves Up Two Fall Premieres; Plus a Glee Video Preview" (İngilizce). TVGuide.com. 20 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141020192836/http://www.tvguide.com/news/falltv-fox-changes-1008485.aspx. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  3. ^ a b Schneider, Michael (1 Aralık 2009). "'Glee' co-creator gets big Fox deal - Brad Falchuk signs seven-figure multiyear pact" (İngilizce). Variety. 16 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100516232651/http://www.variety.com:80/article/VR1118012049.html?categoryId=30&cs=1. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  4. ^ "FOX SINGS PRAISES OF "GLEE" WITH FULL-SEASON PICKUP" (İngilizce). The Futon Critic. 21 Eylül 2009. http://www.thefutoncritic.com/news.aspx?id=20090921fox01. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  5. ^ "FOX ANNOUNCES 2009-2010 MIDSEASON SCHEDULE" (İngilizce). Fox Broadcasting Company. 24 Kasım 2009. 13 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131013062514/http://www.foxflash.com/div.php/main/page?aID=1z2z1z25z1z8&ID=5454. 
  6. ^ Seidman, Robert (11 Ocak 2010). "Gleeks Rejoice! FOX Picks Up Second Season of Glee; Open Casting Call Begins In February" (İngilizce). TV By the Numbers. 14 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100114221634/http://tvbythenumbers.com:80/2010/01/11/gleeks-rejoice-fox-picks-up-second-season-of-glee-open-casting-call-begins-in-february/38368?. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  7. ^ Rice, Lynette (23 Mayıs 2010). "'Glee' earns season 3 pickup from Fox" (İngilizce). Entertainment Weekly. http://hollywoodinsider.ew.com/2010/05/23/glee-season-3-pickup/. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2010. 
  8. ^ Seidman, Robert (27 Mayıs 2009). "Top Fox Primetime Shows, May 18-24, 2009" (İngilizce). TV By the Numbers. 26 Nisan 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100426123807/http://tvbythenumbers.com:80/2009/05/27/top-fox-primetime-shows-may-18-24-2009/19470. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  9. ^ Seidman, Robert (10 Eylül 2009). "Updated TV Ratings: SYTYCD vs. POTUS and Glee premieres nicely" (İngilizce). TV by the Numbers. 29 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100529044019/http://tvbythenumbers.com:80/2009/09/10/tv-ratings-sytycd-vs-potus-and-glee-premieres-nicely/26693. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  10. ^ Seidman, Robert (17 Eylül 2009). "Updated TV Ratings: AGT finale, Leno, Glee and The Beautiful Life" (İngilizce). TV by the numbers. 5 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20091005062017/http://tvbythenumbers.com/2009/09/17/tv-ratings-agt-finale-leno-glee-and-the-beautiful-life/27454. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  11. ^ Gorman, Bill (24 Eylül 2009). "TV Ratings Wednesday: Modern Family, Cougar Town Start Strong; ABC Challenges CBS" (İngilizce). TV by the numbers. 14 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100614235229/http://tvbythenumbers.com:80/2009/09/24/tv-ratings-wednesday-cattle/28218. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  12. ^ Seidman, Robert. "TV Ratings Wednesday: Hank, The Middle premiere mediocre, but…; CBS and FOX tie" (İngilizce). TV by the numbers. 4 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20091004190501/http://tvbythenumbers.com/2009/10/01/tv-ratings-wednesday-hank-the-middle-premiere-mediocre-but-abc-and-fox-tie/29141. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  13. ^ Seidman, Robert (8 Ekim 2009). "TV Ratings: FOX, CBS tie; Glee steady; Hank, Mercy, Eastwick, Modern Family, Cougar Town slip" (İngilizce). TV by the numbers. 12 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20091012073907/http://tvbythenumbers.com:80/2009/10/08/tv-ratings-fox-cbs-tie-hank-mercy-eastwick-slip/29923. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  14. ^ Seidman, Robert (15 Ekim 2009). "Wednesday broadcast finals: Glee, The Middle, Jay Leno tick up, CBS comedies, Mercy, L&O:SVU tick down" (İngilizce). TV by the numbers. 18 Ekim 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20091018065818/http://tvbythenumbers.com:80/2009/10/15/wednesday-broadcast-finals-glee-the-middle-jay-leno-tick-up-cbs-comedies-mercy-losvu-tick-down/30593. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  15. ^ Seidman, Robert (22 Ekim 2009). "TV Ratings: Modern Family down, SVU hits highs, Eastwick beats The Jay Leno Show" (İngilizce). TV by the numbers. 30 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100730104420/http://tvbythenumbers.com:80/2009/10/22/tv-ratings-modern-family-down-svu-hits-highs-eastwick-beats-the-jay-leno-show/31192. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  16. ^ Seidman, Robert (12 Kasım 2009). "Wednesday Broadcast finals: Glee, CMA Awards, SYTYCD tick up, Mercy, Gary Unmarried down" (İngilizce). TV by the numbers. 15 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20091115084130/http://tvbythenumbers.com:80/2009/11/12/wednesday-broadcast-finals-glee-cma-awards-sytycd-tick-up-mercy-gary-unmarried-down/33546. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  17. ^ Seidman, Robert (19 Kasım 2009). "TV Ratings: Modern Family, Cougar Town rebound , Glee tops with young adults and teens" (İngilizce). TV by the numbers. 22 Ekim 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20101022111418/http://tvbythenumbers.com:80/2009/11/19/tv-ratings-modern-family-cougar-town-rebound-glee-tops-with-young-adults-and-teens/34041. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  18. ^ Grieser, Andy (26 Kasım 2009). "TV Ratings: CBS' 'Criminal Minds' overshadows NBC's 'The Biggest Loser'" (İngilizce). Zap2it. 3 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131003064953/http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2009/11/tv-ratings-cbs-criminal-minds-overshadows-nbcs-the-biggest-loser.html. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  19. ^ Seidman, Robert (3 Aralık 2009). "TV Ratings: Rudolph still beloved, Glee hits highs" (İngilizce). TV by the numbers. 26 Şubat 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100226080151/http://tvbythenumbers.com:80/2009/12/03/tv-ratings-rudolph-still-beloved-glee-hits-highs/35147. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  20. ^ Seidman, Robert (10 Aralık 2009). "Broadcast Finals: Glee rises to season high; Criminal Minds up; The Middle, Gary Unmarried down a tick" (İngilizce). TV by the numbers. 28 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100528223205/http://tvbythenumbers.com:80/2009/12/10/broadcast-finals-glee-rises-to-season-high-criminal-minds-up-the-middle-gary-unmarried-down-a-tick/35902. Erişim tarihi: 2 Nisan 2010. 
  21. ^ "'Glee' returns to series high ratings" (İngilizce). The Hollywood Reporter. 14 Nisan 2010. http://livefeed.hollywoodreporter.com/2010/04/glee-returns-to-series-high.html. Erişim tarihi: 14 Nisan 2010. 
  22. ^ Porter, Rick (21 Nisan 2010). "TV ratings: 'Glee' stays strong but 'Idol' uninspired Tuesday" (İngilizce). Zap2it. 4 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121104161755/http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2010/04/tv-ratings-glee-stays-strong-but-idol-uninspired-tuesday.html. Erişim tarihi: 21 Nisan 2010. 
  23. ^ Gorman, Bill (28 Nisan 2010). "Broadcast Finals Tuesday: Idol, Dancing, NCIS Adjusted Up; Glee Adjusted Down" (İngilizce). TV by the numbers. 4 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100504100625/http://tvbythenumbers.com:80/2010/04/28/broadcast-finals-tuesday-idol-dancing-ncis-adjusted-up-glee-adjusted-down/50003. Erişim tarihi: 29 Nisan 2010. 
  24. ^ Gorman, Bill (5 Mayıs 2010). "Broadcast Finals Tuesday: Idol, Lost, 90210 Adjusted Up; Good Wife, V, Parenthood Adjusted Down" (İngilizce). TV by the numbers. 11 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100511050345/http://tvbythenumbers.com:80/2010/05/05/broadcast-finals-tuesday-idol-lost-90210-adjusted-up-good-wife-v-parenthood-adjusted-down/50683. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2010. 
  25. ^ Gorman, Bill (12 Mayıs 2010). "TV Ratings: Idol Leads Fox Win; NCIS Pair, Good Wife, Biggest Loser, Parenthood, Dancing, V Up" (İngilizce). TV by the numbers. 16 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100516215006/http://tvbythenumbers.com:80/2010/05/12/tv-ratings-idol-leads-fox-win-most-shows-up/51172. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2010. 
  26. ^ Gorman, Bill (19 Mayıs 2010). "TV Ratings: Idol, Glee Win Again, Lost Up, V Finale Down" (İngilizce). TV by the numbers. 23 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100523053529/http://tvbythenumbers.com:80/2010/05/19/tv-ratings-idol-glee-win-again-lost-up-v-finale-down/51825. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2010. 
  27. ^ Gorman, Bill (26 Mayıs 2010). "TV Ratings: Idol, Glee Tops; NCIS: LA, Good Wife Hit Lows" (İngilizce). TV by the numbers. 29 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100529175651/http://tvbythenumbers.com:80/2010/05/26/tv-ratings-idol-glee-tops-nciss-good-wife-fall/52437. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2010. 
  28. ^ Gorman, Bill (2 Haziran 2010). "TV Ratings Tuesday: 'America's Got Talent' Opens Up; But Hell's Kitchen + Glee Put Fox On Top" (İngilizce). TV by the numbers. 5 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100605152952/http://tvbythenumbers.com:80/2010/06/02/tv-ratings-tuesday-americas-got-talent-opens-up-but-hells-kitchen-glee-put-fox-on-top/52900. Erişim tarihi: 3 Haziran 2010. 
  29. ^ Gorman, Bill (9 Haziran 2010). "TV Ratings Tuesday: NBA Finals Rise, Glee Finishes Strong" (İngilizce). TV by the numbers. 13 Haziran 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20100613155655/http://tvbythenumbers.com:80/2010/06/09/tv-ratings-tuesday-nba-finals-rise-glee-finishes-strong/53511. Erişim tarihi: 10 Haziran 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]