Sevimli Hırsız (manga)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sevimli Hırsız
神風怪盗ジャンヌ
(Kamikaze Kaitō Jannu)
TürMahō shōjo[1]
Manga
YazarArina Tanemura
YayımcıShueisha
Diğer yayımcı
BaskıRibon Mascot Comics
DergiRibon
DemografikShōjo
Yayın tarihiŞubat 1998Temmuz 2000
Cilt sayısı7
Anime televizyon dizisi
YönetmenAtsutoshi Umezawa
Yapımcı
  • Iriya Azuma
  • Kouichi Shitsuden
  • Megumi Ueda
  • Taro Iwamoto
  • Yumi Shimizu
SenaristSukehiro Tomita
MüzikMichiaki Kato
StüdyoToei Animation
KanalTV Asahi
Diğer kanallar
Yayın tarihi 13 Şubat 1999 29 Ocak 2000
Bölüm sayısı44

Sevimli Hırsız (Japonca神風怪盗ジャンヌ, romanizeKamikaze Kaitō Jannu), Arina Tanemura tarafından yazılan bir mahō shōjo manga serisidir. Seri, Şubat 1998-Temmuz 2000 tarihleri arasında Shueisha'nın Ribon dergisinde yayınlandı. Seri, Jeanne d'Arc'ın reenkarnasyonu olan ve Tanrı'nın gücünün dağılmış parçalarını toplamak için hayalet bir hırsız büyülü kıza dönüşen liseli bir kız olan Maron Kusakabe'nin maceralarını konu almaktadır.

Toei Animation tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Şubat 1999-Ocak 2000 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

16 yaşında bir lise öğrencisi olan Maron Kusakabe, aslında Jeanne d'Arc'ın reenkarnasyonudur. Koruyucu meleği Finn'in yardımıyla Kaitō Jeanne'e dönüşerek karanlık güçlere karşı savaşır. Sanat eserlerinin içine gizlenerek insanların ruhlarını ele geçiren ve onları etki altına alan iblisleri mühürleyerek yok eder. Ancak yaratıkları mühürlerken sanat eserleri de yok olmaktadır. Bunun üzerine Jeanne sanat eseri hırsızı sanan polis ve polis şefinin kızı olan en yakın arkadaşı Miyako ile başı derde girer. Bir yandan polisten kaçarken bir yandan da ortaya çıkan yeni bir "hırsız" olan Sinbad ile de mücadele etmek zorunda kalır. Sinbad da iblislerin peşindedir ancak amacı ve kimin adına çalıştığı bilinmemektedir.

Maron, zamanla yan dairesine taşınan ve okuldan arkadaşı olan Chiaki adlı gizemli bir çocuğa aşık olur. Başlarda sadece bilgi edinmek için Maron'la yakınlık kuran Chiaki'nin duyguları da zamanla değişir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kamikaze Kaitou Jeanne". Anime News Network. 2 Ocak 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]