Kır Çiçeği

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kır Çiçeği
ハロー!サンディベル
(Haro! Sandiberu)
TürMacera, dram, yaşam dilimi
Anime televizyon dizisi
YönetmenHiroshi Shidara
YapımcıYuyake Usui
Senarist
  • Noboru Shiroyama
  • Hirohisa Soda
MüzikTakeo Watanabe
StüdyoToei Animation
KanalTV Asahi
Diğer kanallar
Yayın tarihi 6 Mart 1981 26 Şubat 1982
Bölüm sayısı47

Kır Çiçeği (Japoncaハロー!サンディベル, romanizeHaro! Sandiberu; "Merhaba! Sandybell"), Toei Animation tarafından hazırlanan 1981 yapımı bir anime televizyon serisidir. Seri, Mart 1981-Şubat 1982 tarihleri arasında yayınlandı.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Seri, İskoçya'da babasıyla birlikte yaşayan bir kızın etrafında dönmektedir. Zamanını sadık köpeği (Oliver) ve arkadaşları ile oynayarak geçirmektedir. Bir gün köylerinin yakınındaki şatoda yaşayan iyi kalpli bir kadın olan Wellington Kontesi ile tanışır. Ayrıca köylerinin dışındaki büyük malikanede yaşayan kibirli genç bir bayan olan Kitty ile tanışır.

Kitty, Sandybell'den nefret eder ve Sandybell'e aşık olan oğlu Marc'ın sevgisini ve ilgisini kazanmak umuduyla Kontes'i sürekli ziyaret eder. Kontes, Sandybell'e beyaz bir zambak verir ve onu köyün dışına diker. Ayrıca başka çiçekler de getirir ve onları zambakın etrafına ekerek etrafında küçük bir çiçek bahçesi yapar. Sandybell, ona merhum annesini hatırlattığı için zambaklara değer verir.

Sandybell'in seri boyunca amacı bir gün annesini bulmaktır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "ハロー!サンディベル - TOEI ANIMATION". www.toei-anim.co.jp (Japonca). 7 Haziran 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]