Kullanıcı mesaj:Kmoksy/Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Kmoksy/Arşiv 1![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiçbir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir 1 galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vikihaber
Özgür Haberler

Vikitür
Biyolojik tür dizini

Vikiversite
Özgür Üniversite

Vikiçizer 13:29, 23 Mart 2010 (UTC)

Kızılderili kabileleri listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Kızılderili kabileleri listesi ile ilgilendiğinizi gördüm. Sanırım İngilizce viki'den çevirsek daha iyi olucak bu şekilde çok kalabalık ve dağınık gözüküyor. İyi çalışmalar.--Boyalikus 13:34, 24 Mart 2010 (UTC)

Teşekkürler, Boyalıkuş. Doğru söylüyorsun; Türkçe diye sunulan liste İngilizce olup yapılabildiği kadar Türkçeleştirilmesi gerekmektedir. Örnek olarak; ben, Blackfoot adını değil Karaayak adını tercih ederim, ya da kabilenin kendi dilindeki adının Türk alfabesiyle yazılabildiği biçimi. İngilizce yazımlı biçimi olduğu gibi almak pek doğru gelmiyor bana. Listeyi ilk defa bugün gördüm; ilginç geldi bana. Yalnızca Kuzey Amerika'daki kabileler alınmış, Güney Amerika'dakiler dahil edilmemiş. Amerika Kızılderilileri iki ana gruptan oluşur. Birincisi Sibirya kökenli Na-Dene Kızılderilileri (ki, dilleri Sibirya'daki Yenisey dilleri ile birlikte sınıflandırılmaktadır). İkincisi ve en kalabalık olanı Pasifik kökenli Asıl Kızılderililer (Amerinds). Bu iki grubun ayrı ayrı ele alınmasında fayda vardır. Ayrıca "kızılderili" olmayan halkların (Eskimo, Inuit, Inupiaq, Yupik) buradan çıkarılması ya da maddenin "Amerika yerlileri listesi" olarak değişmesi gerekir. (Kmoksy 16:03, 24 Mart 2010 (UTC))

IP 88.234.88.181 adresine dikkat![kaynağı değiştir]

IP adresi 88.234.88.181 olan kullanıcının yaptığı tek katkı 20:52, 26 Şubat 2010 tarihinde Toprakpınar, Sarıkaya maddesindeki Muhtarlık bölümünde 2009 - İLHAN KARACA ismini 2009 - VİLAYET ŞAHİN olarak değiştirmek olmuş. Köyü bizzat tanıyan biri olarak şunu diyebilirim. O IP adresi açıkça tatsız bir şaka yapmış. Kmoksy 15:11, 26 Mart 2010 (UTC)

Açılan yeni sayfaya diğer wiki'lerden bağlantıyı kim verecek ?[kaynağı değiştir]

Yeni açtığım Yenisey dilleri sayfasıyla İngilizce wiki'deki en:Yeniseian languages sayfası arasında nasıl bağlantı kurulacak; bilmiyorum. Kmoksy 23:55, 29 Mart 2010 (UTC)

Yenisey dilleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, Yenisey dilleri'ne söylediğiniz dil eklemesini (interwiki) yaptım...İngilizce wikiden Türkçe'ye bağlantı da verdim... Benim yaptığım şekilde madde içerisinde ekliyorsunuz en alta, ama siz eklemeseniz de bu işleri yapan botlar var, varolan dilleri ekleyeceklerdir. Sanırım üzerinde çalışıyorsunuz, birkaç viki düzenlemesine ihtiyacı olabilir (standart) onları bir ara gözden geçiririm, eskimo ve inuit vd. konusunda kategorileride değiştirebiliriz, zaten genel olarak geliştirilmeye ihtiyacı olan maddelerdir, kolay gelsin. --Boyalikus 07:13, 31 Mart 2010 (UTC)

Teşekkürler, Boyalıkuş. Gerçekten yardıma ihtiyacım vardı, sağol. Yaptığım katkılarda teknik noksanlıklarım mutlaka vardır, düzeltilmesinden, eleştirilmesinden rahatsız olmam (üslubumu da eleştirebilirsiniz, alınmam). Şu an Na-dene dilleri sınıflandırması üzerinde çalışıyorum. Bitirince sayfayı açacağım. Söz vermiş olmayım da, diğer Kızılderili dillerini de vermek benim aklımda. Kaleminiz kırılmasın! (Kmoksy 13:17, 31 Mart 2010 (UTC))

Na-Dene dilleri için teknik yardım istiyorum[kaynağı değiştir]

BİR: Kategori:Kızılderili dili taslakları sayfasına Na-Dene dilleri bağlantısını ekleyemedim; İKİ: Kategori:Kızılderili dilleri sayfasındaki [+] Na-Dené dilleri (1) göndermesindeki é harfini e olarak değiştiremedim; ÜÇ: Bu kategori ile ilgili Vikipedi ana maddesi: Na-Dené dilleri şablonundaki é harfini e olarak değiştirmek ya da açılan yeni sayfaya yönlendirme yapmak gerekir sanırım. Kaleminiz kırılmasın! Kmoksy 04:53, 1 Nisan 2010 (UTC)

Önemli bazı bilgiler...[kaynağı değiştir]

Merhaba, ilk başladığımızda hepimize bazı şeyler karışık geldi :) Öncelikle şunu söylemem lazım sanırım. Bir mesaj iletmek istediğiniz zaman bunu kendi mesaj sayfanıza değil, mesajı göndermek istediğiniz kimsenin mesaj sayfasına gönderin çünkü böyle olmazsa mesajınızı alamaz ve sizin mesaj sayfanızı takip etmiyorsa size cevap veremez... Yan tarafta son değişiklikler butonuna basın, Son değişiklikler sayfasında sistemde olan kullanıcıları göreceksiniz. Mesaj butonuna bastıkntan sonra yukardaki + işaretine basarak istediğiniz mesajı iletebilirsiniz. (Eğer bunu biliyorsanız çok özür dilerim gereksiz hatırlatma için, takip etmekte zorlanabiliyorum bazen :) Vikipedi:Biçem el kitabı burada biçemle ilgili aradığınız hemen her şeyi bulabilirsiniz. Maddelerin düzeni buna göre sağlanıyor. Kolay gelsin iyi çalışmalar. --Boyalikus 05:07, 1 Nisan 2010 (UTC)

Teşekkürler Boyalıkuş. Aslında, ilgilendiğiniz ve de mesajlarıma cevap veren iki kullanıcıdan biri olduğunuz için sizin sayfanıza mesaj bırakmak en doğrusuydu, haklısınız. Kaleminiz kırılmasın ! (Kmoksy 05:16, 1 Nisan 2010 (UTC))

Tekrar merhaba, öncelikle çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Bunlar sadece bir liste olarak kalacaksa bunu bir liste haline getirebiliriz ya da şablon biçimine de getirebiliriz. Ama daha detaylı bilgiler verecekseniz yani liste halinden çıkacaksa sorun yok... Burada kural olarak, yani yazım stili, genelde A. veya B. ya da 1.1, 1.1.2 gibi sıralamaları pek tercih etmiyoruz. Siz çalışmanızı bitirdikten sonra gerekli düzeltmeleri yaparız hep birlikte, teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Boyalikus 00:57, 2 Nisan 2010 (UTC)

Aslında benim yaptığım şimdilik orada SINIFLANDIRMA alt bölümü açmak ve tamamen sınıflandırma vermekti. Buradaki bilgiler [ki tamamen dilcilerin hoşuna gidecek akrabalık göstergesine göre bir sıralamadır], kırmızılı açılmamış sayfalar açıldığında rakamlarda değişiklik yapıp bilgiyi oraya da aktarmak için idealdir. Söz vermiş olmayım, fakat ileride eklemeler yapabilirim. Farklı altbölümler açıp bilgimi paylaşabilirim, diğer viki dışı yazılarımdan fırsat bulursam. Kaleminiz kırılmasın ! Kmoksy 01:09, 2 Nisan 2010 (UTC)

Selam. Kalaallisut konusunda bir soru sormak istiyorum. "Kalaallisut eşittir Grönlandca" mı ? Öyle ise madde başlığı Grönlandca yapılabilir, bence. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:00, 2 Nisan 2010 (UTC)

Evet, Kalaallisut Grönland'da konuşulan Eskimo (İnuit) dilidir. Grönlandca ya da Grönland İnuitçesi daha uygundur. Yeri gelmişken, Kanada'daki Inuktitut dilinin Türkçesi de Doğu Kanada İnuitçesi'dir. Eskimo-Aleut dillerindeki adları İngilizceleriyle değil Türkçeleriyle kullanmak, gelecek için güzel bir şeydir. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın! Kmoksy 02:08, 2 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba, Şablon:Dil bilgi kutusu sayfasına bakabilirsiniz, aşağıda kullanış şekli var. O kısmı maddenin en üstüne kopyalayıp içeriğini doldurabilirsiniz, iyi çalışmalar...--Boyalikus 06:09, 3 Nisan 2010 (UTC)

Belirttiğiniz şablonu tek bir dil için kullanabilirim. Bana ise dil ailesi şablonu lâzım. Kaleminiz kırılmasın! Kmoksy 13:01, 3 Nisan 2010 (UTC)

bilgi kutusu dil ailesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, gerekli düzenlemeyi yaptım, sanırım burada şablonun doc dosyası yapılmamış. Şablon:Bilgi kutusu dil ailesi buraya bakabilirsiniz, ben Yenisey'e ekledim,açıklama kısımlarını size bıraktım, kolay gelsin. --Boyalikus 21:16, 3 Nisan 2010 (UTC)

Teşekkürler, Boyalıkuş. Maddeler şimdi daha iyi gözüküyor. Kaleminiz kırılmasın ! Kmoksy 11:43, 4 Nisan 2010 (UTC)

88.235.167.89 IP adresine dikkat![kaynağı değiştir]

IP adresi 88.235.167.89 kullanıcının şu ana kadar iki katkısı olmuş. Bunlardan ilki 8 Ekim 2007 tarihinden Umre sayfasına "bu noktada en iyi umre organizasyon şirketleri arasında yer alan yörünge turizm hac umre şirketi sektörde önemle yer almaktadır" cümlesini eklemek olmuş. Bu cümlenin yanlı olduğu açıktır. İkinci ve son katkısı 3 Nisan 2010 Toprakpınar, Sarıkaya sayfasında şu anda köyde görev yapan muhtar İlhan Karaca'nın adını silmek olmuş. Daha önce de 26 Şubat 2010 tarihinde başka bir IP adresi (88.234.88.181) aynı muhtarın adını köydeki başka birinin adıyla değiştirerek "espri" yapmıştı. Anlaşılan her iki IP adresi de şu anki muhtarı sevmiyen biri ya da birileri. Kmoksy 11:43, 4 Nisan 2010 (UTC)

Kmoksy is (not) interwiki[kaynağı değiştir]

Vikipedi'nin diğer versiyonlarında açılan sayfalar ne olacak, ben bilmiyorum. İngilizce versiyonunda mesaj sayfamın açılması normaldir. Zira, "çok kötü bir" karşılaşmamız oldu. Her şeyi değiştirebileceğim yazılıydı. ben de niye bu "dış bağlantılar" boş dedim ve bir düzine kadar hem Türkçe hem de İngilizce vikipedi'de ilgili sayfalarda kendi çalışmalarımı bağlantı olarak verdim. Tabii ki her seferinde benden doğrulamam isteniyordu. Doğruladıkça yeni doğrulamalar geldi. Sonra, Mike'den mesaj. Dur, yoksa karalisteye alınırsın, spam filan.. korktum, ne yalan söyleyeyim. Bir ay uğramadım Viki'ye. Şimdi, gözüme çarpan yabancı Vikipedi'lerde de ufak tefek rötuşlar yapıyorum. Peşpeşe sayfalarım açılıyor. Şu anda ARAGONCA, ESPERANTO, İNGİLİZCE , PİEMONTEZCE, ERMENİCE mesaj sayfaları var. Ben bu sayfaları ne yapacağım. Maalesef kırk elim yok. Zaten Türkçe versiyon az olan yedek vaktimi alıyor. Tavsiyelere açığım. Ayrıce, Vikipedi:Kullanıcı sayfası'nda yer alan "Kişisel internet sitenize bağlantı vermekte serbestsiniz, ancak reklamvari bir başlıkla sunmaktan sakınmalısınız" yargısı doğru mu. Kaleminiz kırılmasın! Kmoksy 12:59, 5 Nisan 2010 (UTC)

Selamlar kategori açıldı. Kategori açmak için yan taraftaki ara sekmesine; Kategori:X dilleri yazıp, bir başka üst kategoriye yerleştirmeniz lazım.. Zamanla alışırsınız. Kolay gelsin.--Boyalikus 05:44, 8 Nisan 2010 (UTC)

  • Not: Kişisel web sayfanızı maddelere eklememek koşuluyla, kendi kullanıcı sayfanıza ekleyebilirsiniz. Sadece kendi siteniz olduğunu belirten bir yazı ile koymanız gerekir, daha fazlası reklam olarak anlaşılabilir. İngilizce viki ile ilgili söylediklerinizi tam anlamadım ama kendi kişisel çalışmalarınızla ilgili şurayı okumanız gerekmektedir: VP:ÖAY iyi çalışmalar.--Boyalikus 05:51, 8 Nisan 2010 (UTC)
Kategori için teşekkürler. Ben Wikipedia'nın İngilizce versiyonunun çok mükemmel olduğunu düşünüyordum. Şimdi işin içine yakından bakınca o kadar da mükemmel olduğunu sanmıyorum. Bir kere Alaska yerli dilleri bağımsız kendi sayfalarında eksiksiz yeralırken, Kanada yerli dilleri ya iki dil tek sayfada (örn: Northern Tutchone) ya da dil sayfası ile etnik sayfa aynı sayfada birleşik (örn: Danezaa). Tabii ki ben İngilizce Wikideki (şimdilik Kanada yerli dilleri maddelerinde gördüğüm) bu "tutarsızlıkları" Türkçe Vikiye yansıtmıyorum. Kabul edilmiş [Ethnologue'da yeralarak tasdiklenmiş] her ayrı dili ve etnik grubu kendi ana maddelerinde vermek durumundayım. Diğer konuyu biraz daha açmam gerek sanırım. Ben, 4 Mart'ta hesap açar açmaz, hemen maddeleri değiştirmeye koyuldum. Tabiri caizse balık gibi atladım!. İngilizce dil sayfalarında dış bağlantılar kısmına kendi çalışmalarım olan (Falanca Kuş Adları, Filanca Bitki Adları gibi) ufak sözlük pdf dosyalarını link olarak verdim. Hesap açıldıktan sonra sanırım 4 gün bekleme süresi varmış. Ben linkleri ekledikçe benden CAPTCHA doğrulama istendi. doğruladıkça yeni CAPTCHAlar sonra, beni spam sanıp durdurdular (en:User talk:kmoksy). Bir ay ne yalan söyliyim korkudan Wiki'ye uğrayamadım. Olay bu. Tutulan [Rapor] temiz çıkınca cesaret bulabildim ve burdayım. Şunu da belirtmekte yarar var. Açtığım dil sayfalarında ben kendi özgün bilgilerimi paylaşmıyorum (akedemik olarak etik olmaz zaten). İnternet ortamında bulunabilen bilgileri yanyana getirip bir düzen içerisinde sunmaktan ibarettir. Saygılarımla, kategori için tekrar teşekkür ederim. Kaleminiz kırılmasın! Kmoksy 13:40, 8 Nisan 2010 (UTC)
  • Kmoksy elinize sağlık, gerçekten zahmetli bir iş yapıyorsunuz. Ben sadece kızılderili kabilelerini taslak olarak girmek ve atabask dilini eklemekle yetindim, gerçekten bu konularla ilgilenen kullanıcı sayısı çok az ve tek başınıza mücade ediyorsunuz, tebrik ederim. Burada tecrübeli kullanıcılar ilk geldiklerinde birçok hata yaptılar, sisteme alışmak için biraz zaman gerekebiliyor. İngilizce wikipedideki durum için şanslıymışsınız :) Ama bilmeden yaptığınız bu tür hatalarda yeni kullanıcı olduğunuzu belirtmeniz en iyisidir. Son değişikliklerde gördüğüz bir kullanıcıya istediğinizi sorabilirsiniz. İlk maddeleri açmaya başladığınızda zaten takip etmiştim, kaynaklarınızın ne olduğunu.. Ben de bir ara vakit bulunca çeşitli düzenlemeler ve şablonlarla ilgili iyileştirmeleri yaparım. Lütfen Vikipedi:Cesur olu okuyun, değişiklik yapmaktan çekinmeyin... Not:Mesajları mesaj sayfama atarsanız size daha çabuk yanıt verebilirim, kolay gelsin. --Boyalikus 10:12, 9 Nisan 2010 (UTC)

Tebrik ederim :) Aslında her vikipedi birbirinden bağımsız. Bu nedenle istediğiniz vikipedide katkı yapabilirsiniz. Ben sanırım orada katkı yapamam.. Bir öneri Tʼóok bizaad - Diné bizaad Türkçe karşılıkları yerine daha evrensel olması açısından belki adam, altın gibi kısımları İngilizce yapabilirsiniz. Çünkü muhtemelen o vikipediyi kullananların çoğu ingilizce biliyorlardır ama Türçe bilmiyorlardır. Kolay gelsin :) --Boyalikus 07:33, 10 Nisan 2010 (UTC)

Aaa çok özür dilerim ya, zaten sizz oraya Türkçe'yi yazmışsınız. Ben başka şeylerle ilgilendiğim ve Navahoca bilmediğim için ilk bakışta anlayamadım kusura bakmayın :) İngilizce karşılık yazmanıza gerek yok bu halde.. Çok güzel olmuş elinize sağlık :)--Boyalikus 07:38, 10 Nisan 2010 (UTC)

Merhaba Kmosky,
Arpa taksonomisi hakkında yaptığınız bir değişikliğinin nedenini sormak istemiştim. Ordo'nun (Takım) Poales olduğunu neye dayanarak belirttiniz acaba? Ben yüksek lisans tezimde de Cyperales olarak belirttim ve veri tabanları da öyle gösteriyor. Eğer iki isim mevcut ise biri parantez içinde de belirtilebilir. (Gerçi kişisel olarak Latince Poales, yarı Grek yarı Latince Küperāles'ten daha hoş duruyor.. ancak bilimsel camiaya sadık kalmalıyız). Teşekkür ederim. --Universal Life 18:29, 16 Nisan 2010 (UTC)

Öncelikle, mesajınıza çok sevindiğimi belirteyim. Benim gibi ottan böcekten ıvır zıvır şeylerle uğraşan delilerin var olması gerçekten sevindirici. Yalnızlık hissini bertaraf ediyor. Sayın Universal Life, bildiğiniz gibi, bitki ve hayvan bilimlerinde kullanılan isimlerin (ki ben bunlara bilimce ya da Grekolatince diyorum; dilcilikteki Latince ile karıştırılmaması için) öncelik hakkı, bilime uygun tanımlamayı yapan araştırmacının verdiği isme aittir. Sınıflandırmada taksonlar ad ve basamak (kategori) olarak farklı sınıflandırma sistemlerinde farklı yerlerde bulunabilir. Fakat biz, uzmanlarınca daha çok rağbet gören sınıflandırmalara sadık kalmalıyız. O yüzde fazla yaygın olmayan 1981 Cronquist sistemine ([1]) göre takım adını Cyperales (Cyperaceae ile Poaceae) olarak veremeyiz. Arpa madesinin interwiki versiyonlarına bakıldığında 2 dilin (Français , 日本語) Cyperales, 15 dilin (Català, Česky, Cymraeg, Dansk, Deutsch, English, Español, עברית, Hornjoserbsce, Italiano, ‪Norsk (nynorsk)‬, Polski, Português, Русский, Slovenčina) Poales adını tercih ettiği görülüyor. 2 dilde (Lietuvių, ‪Norsk (bokmål)) ise taksokutu konmuş fakat takım belirtilmemiştir. 4 dilde (ქართული, Kurdî, Коми, ייִדיש) ise taksokutu verilmemiştir. Türkçe Vikipedi'de Cyperales için verilen arama sonuçlarında ([2]) 3 tane sonuç çıktı: Kripsis, Cronquist sistemi ve Arpa maddeleri. Kripsis maddesini yeniden yapılandırırken Cyperales adını Poales ile değiştirdim. Bu maddenin geçmişine[3] bakıldığında Kullanıcı:Yusuf kayadüğün tarafından Cyperales yapıldığı anlaşılıyor. Arpa maddesini de bu biçimde değiştirdim. Google'da barley ordo cyperales anahtar sözleriyle yapmış olduğum taramada ([4]) çıkan sonuç 29'dur. Fakat barley ordo poales anahtar sözleriyle yapmış olduğum taramada ([5]) ise 592 sonuç çıktı. Ben, teammüllere uygun olarak, bilimcilerin çoğu tarafından kabul edilen ismi esas alarak Arpa maddesindeki Cyperales'i Poales ile değiştirdim. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın! -- Kmoksy 21:25, 16 Nisan 2010 (UTC)

Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Etrafı bayağı bir toparlamışsınız. kategori:Loğusa otugiller değişikliğini yaptım. Bu tür sorunlarla karşılaştığınızda her zaman benden yardım isteyebilirsiz. İyi çalışmalar... --Fagusmsj 06:47, 17 Nisan 2010 (UTC)

Gerekli değişiklikleri yaptım. teşekkürler, iyi çalışmalar... --Fagusmsj 19:49, 17 Nisan 2010 (UTC)

Ophrys tenthredinifera[kaynağı değiştir]

Çay seviyormuşsunuz. Afiyet olsun:)

Slmlar. Ophrys tenthredinifera maddesini açtım ancak kontrole ihtiyacı var kanımca. Zira botanik sınıflandırma açısından yanlışlık var mı bilmiyorum. Kontrol edip düzeltebilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar, teşekkürler.--a[.]med»»ileti 20:15, 18 Nisan 2010 (UTC)

  • Çok teşekkürler, emeğinize sağlık.--a[.]med»»ileti 20:32, 18 Nisan 2010 (UTC)

Kısa içerikli madde[kaynağı değiştir]

Merhaba. Duyarga bacaklılar ve Sıçrar kuyruklular taslak kriterlerini sağlamıyor. Geliştirebilirseniz iyi olur, aksi halde silinmesi gerekiyor. Bunlar gibi başka maddeler varsa, onları da en azından taslak haline getirmenizi rica edeceğim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 08:31, 20 Nisan 2010 (UTC)

Hassasiyetiniz için ben teşekkür ederim. Kolay gelsin. --yabancım 10:18, 20 Nisan 2010 (UTC)
center
Vikiye çok kısa bir süre önce katılmasına karşın, dilbilim ve biyoloji konuları başta olmak üzere, Vikipediye yaptığı eşsiz katkıları için Kmoksy'e kabul etmesi dilekleriyle sunulmuştur. Türkçe vikimize yaptığınız katkılar için sonsuz teşekkürlerle. Güzel katkılarınızı her daim izleyebilmek dilekleriyle--Merube 89msj 19:33, 22 Nisan 2010 (UTC)
Teşekkürler, yıldız için. Kaleminiz kırılmasın! -- Kmoksy 02:21, 23 Nisan 2010 (UTC)

Dil bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Dil bilgi kutusu ile oynayan arkadaşlar, lütfen İngilizce versiyonuna baksınlar. Yapabiliyorlarsa oradakinin aynısını yapsınlar. Zira şu anki görüntüleri hoş değil ve de aradaki bilgileri (ki çok önemlidir) atlayıp göstermiyor. Dikkatinize. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın! -- Kmoksy 11:23, 27 Nisan 2010 (UTC)

Begomia diye bir alt takım var mı?--213.74.225.115 22:55, 28 Nisan 2010 (UTC)

Böyle bir takım Dünya üzerinde yoktur. Bidik açıkça noktasız i ve tonlu d ile malum şeyi belirtir. IP 85.105.80.107 olan kullanıcını katkılarına bakmak yeterli. -- Kmoksy 23:01, 28 Nisan 2010 (UTC)
Tüylü huş maddesini "pek tüylü olan bu ağaç bazen adamı sinir eder ama gene de felaket güzeldir yerim ben onu" diyen birisinin kendince esprisi -- Kmoksy 23:03, 28 Nisan 2010 (UTC)
Dinamik ip sanıyorum. Yani diğer değişiklikleri yapan kişi ile saçma maddeyi açan kişi çok yüksek ihtimalle aynı kişi değiller. Alanında uzman kullanıcı eksikliği büyük dert tabi. Sayfa silindi. Dikkatiniz için teşekkürler.--Machiavelli' msj 23:10, 28 Nisan 2010 (UTC)
Paşam bu ne hız. Teşekkürler. Avusturya Lisesi nde okuyan bir öğrenci büyük ihtimalle. Zira Okul müdürü Franz'ın adını Kranz ("çelenk"), müdür yardımcısı Nurhan'ı Vurhan yapmış. -- Kmoksy 23:13, 28 Nisan 2010 (UTC)
Yok çok hızlı olmadı aslında . Süreye bakınca 20 dakika olmuş (ilk mesajdan bu yana). Ip olarak etrafta takılıyordum oturum açmak zor geldi de. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 23:21, 28 Nisan 2010 (UTC)
Ula hiç güleceğim yoktu. Evdekiler mışıl mışıl uyurken ayaktaki tek deli ben değilmişim, buna da şükür :-) -- Kmoksy 23:27, 28 Nisan 2010 (UTC)
  • Merhaba, wide imagenin türkçe karşılığı olan geniş resim kullanımıyla sorun halledildi.

{{geniş resim|Aeshna cyanea freshly slipped L2.jpg|2000px| Bir kız böceği türünün (Aeshna cyanea) atkuyruğu bitkisinin sapında an be an değişimi}}

Ayrıntılı bilgi için: şablon:geniş resim bakabilirsin. Bu arada resmi rastgele yerleştirdim istediğin yere alabilirsin. İyi çalışmalar... --Fagusmsj 21:39, 30 Nisan 2010 (UTC)

  • Bu resimdeki Tibicen türü ağustos böceği her yıl yaz ayında görülüyor. Sizin dediğiğiniz gibi 17 yıllık birde 13 yıl toprak altında kalanlarda var. --Fagusmsj 22:57, 30 Nisan 2010 (UTC)

  • Mrb. Acaba şu resimdeki yazıları Türkçeleştirebilir misiniz?--Rapsar 17:45, 2 Mayıs 2010 (UTC)
Aslında ben resmi Türkçeleştirip, yeniden yükleyebilir misiniz? anlamında sormuştum da neyse:D Yine de teşekkürler...--Rapsar 08:01, 3 Mayıs 2010 (UTC)
VikiProje Spor Haftanın iş birliği
İyi günler...
VikiProje Spor bünyesinde haftanın iş birliğine katılımınızı bekliyoruz.

Katılım için TIKLAYIN --Rapsar 15:09, 3 Mayıs 2010 (UTC)

:D Sağlık olsun ne diyeyim... Kolay gelsin :)--Rapsar 15:19, 3 Mayıs 2010 (UTC)
Söylemeyi unuttum, ben Cemil Turan'ın, Alpaslan Eratlı'nın dönemlerini gördüm. Ondan sonrakileri bilmiyorum. --Kmoksy 15:32, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Nedeni çok açık. Yalnızca Türkçe vikipedi ve commonstaki resim dosyaları bizim için ortak kullanımda oluyor. İlgili dosya Japon vikpedisine yüklenmiş o yüzden faydalanamıyoruz. --Fagusmsj 21:19, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Üzelmeyin ilgili dosyayı commonsta buldum ve maddeye ekledim... --Fagusmsj 21:25, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba Avrupa danaburnu-Danaburnu değişikliğine itirazım olacak. Çünkü danaburnu terimi bilimsel anlamda Gryllotalpidae familyasının üyelerine verilen bir addır. Ansiklopedik anlamda danaburnu terimini bu tür için kullanamayız. Avrupa danaburnu denilmesi için illada Avrupa'ya özgü olması gerekmez. Gryllotalpa gryllotalpa türünün diğer bir ismide bayağı danaburnudur. Ya da latince ismiyle bırakacağız. --Fagusmsj 15:52, 4 Mayıs 2010 (UTC)

İşte hata burada çünkü biz maddeleri Türkiye'ye göre yazmıyoruz. Vikipedi ulusal bir ansiklopedidir. Amerika, Afrika ve Asya nerde hangi tür varsa hepside aynı derecede olmalıdır. --Fagusmsj 16:10, 4 Mayıs 2010 (UTC)

  • Mrb. Bildiğin gibi Vikipedide düzenlenmesi gereken oldukça çok madde var. Sen de biyolojiyle ilgili katkılarda bulunduğun içi sana yazıyorum. Biyolojiyle ilgili düzenlenecek maddelerin bir listesini çıkarsam, boş vaktin olduğunda onları düzenleyebilir misin?--Rapsar 08:58, 5 Mayıs 2010 (UTC)
Teşekkürler... Hemen hazırlamaya başlıyorum.--Rapsar 09:08, 5 Mayıs 2010 (UTC)

Şimdilik bu kadar bulabildim, fakat devam edeceğim. Dediğim gibi yapıp yapmaman tamamiyle sana kalmış. Kolay gelsin...(Not: Aralarında ilgi alanlarına girmeyenler olabilir. Kusura bakma)--Rapsar 09:29, 5 Mayıs 2010 (UTC)

Sanırım bu kadar yeter. Kolay gelsin.--Rapsar 09:49, 5 Mayıs 2010 (UTC)

  • Kurkumin (Madde öncelikle Organik Kimya terimi olup Antioksidanlar grubuna aittir ve sayfada veriliş biçimi magazinvari ve spekülatiftir. Kimyadan adamakıllı anlayan birisinin ilgilenmesi gereken sayfadır. Zerdeçal bitkisinden elde edilyor diye benim çözmem biraz zor. --Kmoksy 10:29, 5 Mayıs 2010 (UTC)

Hiyerarşide yer alan basamakların hepsini göstermek gerekmiyor. On ayaklılar ile On bacaklılardan birini kategori olarak seçin diğerine sil etiketi koyun. İlgili şablonları diğer (şablon:kuş-taslak) örneklerden bakarak açabilirsin. Bir sorun olursa burdayım. İyi çalışmalar... --Fagusmsj 18:30, 5 Mayıs 2010 (UTC)

VikiProje Madde düzenleme
Merhaba!
Vikipedimizdeki düzensiz maddeleri düzenleyen, geliştiren, bilgi kutusu ekleyen Madde düzenleme VikiProjesi'ne katılmanızı bekliyoruz. Amaçlarımız ve yapacaklarımız için proje sayfasına bakabilirsiniz. İyi çalışmalar... --Rapsar 18:50, 5 Mayıs 2010 (UTC)
  • Seni ve katkılarını aramızda görmekten mutluluk duyarım...--Rapsar 18:50, 5 Mayıs 2010 (UTC)

RE: acarina = örümcek ?[kaynağı değiştir]

:-), açıklama için teşekkürler, iyi çalışmalar.

--Doruk Salancıileti 10:35, 9 Mayıs 2010 (UTC)

Kısa maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Açtığınız Örümcek kaplumbağası gibi bazı maddeler taslak kriterlerini sağlamıyor ve VP:HS politikamız gereğince silinebilir. ("M1. Çok az bilgi taşıyan ya da hiç bilgi taşımayan kısa içerikli sayfalar silinebilir.") Lütfen açtığınız maddelerin en azından taslak sayılabilecek içeriğe (kabaca en az 3-4 cümle) sahip olmasına özen gösteriniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 13:47, 15 Mayıs 2010 (UTC)

Sevahilice'ye Svahili'den geçmiş aktarımı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ya, ben işleri karıştırdım, sanırım. Svahili maddesinin içeriğini daha doğru bulduğum Sevahilice maddesine olduğu gibi aktardım. TAŞIMA yapmadan Svahili maddesini yeni açtığım Sevahilice maddesine yönlendirdim. Fakat, Svahili maddesinin geçmişi ve tartışma bölümü olduğu gibi eski yerinde kaldı. İşleri karıştırdım sanırım. Sayfayı Sevahilice yapma sebebini de açıklayayım: Türkçede, daha doğrusu Arapçadan geçen biçimiyle Sevahili ("sahiller") en uygun ortografidir. Burada dil anlatıldığı için dil eki getirilerek Sevahilice yapıldı. Etnik olarak Sevahililer vardır çünkü.Bu imzasız yazı Kmoksy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Geçmişler birleştirildi, madde adı da "Sevahilice" oldu. Geçmiş konusundaki hassasiyetiniz ve ilginiz için çok teşekkürler. Zira çok önemliler, haber verdiğiniz için çok teşekkürler. Böyle maddeler olursa farkettiğiniz, haber vermeniz kafi. Çift madde birleştirme veya böyle geçmiş aktarımı olması gereken durumlarda, yönlendirme sayfası halindeki sayfaya {{geçmiş birleştir}} şablonunu da ekleyebilirsiniz. Tekrar çok teşekkürler. Ayrıca yeni maddelerinizi de zevkle izliyorum, güzel katkılarınız için ellerinize sağlık. İyi vikiler, sevgiler saygılar--Merube 89msj 20:58, 17 Mayıs 2010 (UTC)
İmza için özür dilerim, unutmuşum. Sevahilice ile Svahili geçmiş birleştirme için de ayrıca teşekkür ederim. Açık konuşayım; ben, Vikipedi'nin çok dolu olduğunu sanıyordum. Gerçekten muazzam zooloji ve botanik terimleri, Vikipedi'de nispeten çok az. Elimden geldiği kadar vermeye çalışacağım. Fakat Kızılderili dilleri yarım kaldı (Boyalıkuş bana kızıyor sanırım), Afrika dillerini de vermek istiyordum. Vallahi kırk elimi kırk işe bulaştırdım; nasıl düze çıkacağım, bilemiyorum. İki aydır kendi sitemin doğru dürüst yüzüne bakamıyorum, makalelerim yarım kaldı. Vikinin, gerçekten berbat derecede kurtuluşu olmayan bir çekiciliği var. Vandalların beni güldürmesi bir yana, İngilizce Wikide bile olmayan böcek maddelerini açarken duyduğum "etnik" memnuniyet harika bir şey! Tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın! --Kmoksy 21:11, 17 Mayıs 2010 (UTC)
Hepimiz bazen unutabiliyoruz, olur öyle arada :). Vikipedide, özellikle pozitif bilimlerde olmak üzere, öyle çok eksik var ki dediğiniz gibi, öyle böyle değil ne yazık ki. Sayenizde biraz olsun azalıyorlar. İnşallah böyle böyle gün gelecek İngilizce vikiyi dahi geçeceğiz -şimdilik çok ütopik tabi de :))-. Herşey için çok teşekkürler tekrar, sevgiler, kolay gelsin--Merube 89msj 21:20, 17 Mayıs 2010 (UTC)

Madde adları[kaynağı değiştir]

Madde adları değiştirmek istediğinizde tartışma sayfalarını kullanın ve kaynakları gösterin. Ve yaygın olmayan terimleri tercih etmeyin. Takabeg ileti 01:08, 18 Mayıs 2010 (UTC)

Madde adları[kaynağı değiştir]

Bitki ve hayvan adlarını Türkolojiyle yoğurmuş ve bunun için neredeyse ömrünü vermiş birisi olarak, Öztürkçe denen aşırıcılığa ya da Osmanlıca denen "gericiliğe" saplanmadan Türkçenin mümkün olduğu kadar korunması ve kollanması taraftarıyım. Tartışma sayfalarında ne zamana kadar tartışılacak bilemiyorum. Günler önce tartışmayı açtım fakat, kimseden ses çıkmadı. Ben, ihtiyaç duyduğum anda değiştirdim. Zira, değişmemesi, yeni açacağım maddeyi oluşturmama engel oluyor. Madde (sığın kenesi) şimdi, bana göre, isimce güzel oldu. Yanlış ve çirkin olduğundan eminseniz, açıkça belirtin; kalemimi kırıp aradan çekileyim. Saygılarımla. --Kmoksy 01:22, 18 Mayıs 2010 (UTC)

Yanlış veya çirkin olmadı önemli değil. Vikipedide kurallar var (çok süper olmasa da :) Vikipedi:Adlandırma kuralları ve Vikipedi:Güvenilir kaynaklara göz atarsanız iyi olacaktır. Bu arada Svahili teriminin Arapça سواحلي (sevahilde yani sahillerde oturanlar) 'den geldiği ayrı mesele Türkçede Svahili teriminin yaygın olması ayrı meseledir. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 01:29, 18 Mayıs 2010 (UTC)
Ayrıca Korsak tilkisi için de kaynakları gösterirseniz iyi olacaktır. Takabeg ileti 05:17, 18 Mayıs 2010 (UTC)
"Rusçada vurgusuz o harfi, söyleyişte a olarak kullanılır" kuralından haberdar olduğunuzu sanıyorum. K-A-RSAK yazımının Rusçaya K-O-RSAK olarak geçtiği benim değil, bütün Türkologların ortak fikridir. En üst uzmanından kaynak vereyim. Prof. Dr. Hasan Eren (1999) Türk Dilinin Etimolojik Sözlüğü KARSAK : Türkmence garsak, Nogayca karsak, Karakalpakça karsak, Başkurtça karsak, Kırgızca karsak tülkü; Orta Türkçede karsak olarak kullanılır. Eski Kıpçakçada da karsak olarak geçer. .... Türkçeden Farsçaya geçmiştir. Rusçada da korsak olarak kullanılır. Ruslar arasında Korsakov soy adında saklanmıştır. Almanca (Korsak), Fransızca (corsac9 gibi dillerde de kullanılır. Karcag (Macaristan) kumanlardan kalma bir yer adıdır. .... --Kmoksy 06:46, 18 Mayıs 2010 (UTC)
Yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat önemli olan yorum değil kayankalar. Vikipedi böyle işleniyor. TDK sözlükte Karsak maddesi vardır. Onu aktarmanız yeterlidir, bence. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:53, 18 Mayıs 2010 (UTC)
Elimi kolumu bağladınız, bütün hevesim kaçtı. Yazılarıma bir süre ara versem iyi olacak. SIĞIN kelimesini ALAGEYİK yapmakla ve de Alces alces yönlendirmesini Algeyik için kullanmakla yanlış yapılıyor. Evet Alasığın alageyiktir, fakat tek başına sığın, alageyik değil, Amerikalıların MUS (moose), İngilizlerin ELK dediği geyik türüdür. Bana kızın, kızın ama; lütfen, birazcık da güvenin. --Kmoksy 07:03, 18 Mayıs 2010 (UTC)
Umarım istirahat size faydalı olacaktır. Takabeg ileti 07:08, 18 Mayıs 2010 (UTC)
Yazılarınıza ara vermenize gerek yok, takdir edersiniz ki tartışma olması her zaman doğrunun bulunması yönünde çok gerekli vede sizde gördüğüm kadarıyla gerektiği durumlarda dile getiriyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Tartışmanın seyri ve şiddeti sizi üzmesin, katkılarınıza devam edin. Sizin gibi bilgi sahibi insanlara çok ihtiyacımız var. Diğer yandan Mus konusundaki tartışmayı yeni gördüm ve fikrimi belirttim... --Fagusmsj 08:33, 20 Mayıs 2010 (UTC)

Sakinleşmenize sevindim. Umarım her şey bundan sonra çok daha iyi olacak, katkılarınız devamını bekliyorum. İyi çalışmalar... --Fagusmsj 17:13, 20 Mayıs 2010 (UTC)

Silindi çünkü yeterli bilgiye sahip değildi. Yeniden açmanız ve toparlamanız yerinde oldu. Morfolojik özellikleri en kısa zamanda eklemeye çalışacağım. Teşekkürler... --Fagusmsj 08:01, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Şahsi davranış[kaynağı değiştir]

Şahsi davran kim ? Kaynak göterden şablonları kaldırmak mı şahsi davranış ? Yoksa haksızca kaldırılan şablon geri getirmek mi şahsi davranış ? Takabeg ileti 13:18, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Bahsi geçen yargı gerçekten çok açık net bilgidir. Bunun kaynaklandırılmasına gerek olmadığı kadar açık olduğunu bizzat ben kendi etnik kimliğimle biliyorum. Bir başkasının bu gerçeği örtmek istemesi, aklıma başka başka siyasi ve etnik kabalıklar getiriyor. Benim bundan anladım, açıkça budur. Ama, ben sizin bunu kast etmediğinize eminim. O eminimi boşa çıkarmayın, lütfen. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın!--Kmoksy 13:25, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Doğru invikileri mi ekledim acaba ? Emin olamadım. Kontrol ederseniz sevinecem. Takabeg ileti 10:55, 26 Mayıs 2010 (UTC)

Onlar Lavanta için intervikilerdir. --Kmoksy 11:01, 26 Mayıs 2010 (UTC)
Mer30. Takabeg ileti 11:02, 26 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba. Vandalizmleri geri alırken özet kutusuna yazmazsanız daha iyi olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --yabancım 13:09, 26 Mayıs 2010 (UTC)

selamlar sayfanızdaki resimleri nasıl koyuyorsunuz?

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Selam Kmoksy. Biberiye maddesinde yönlendirme yapmışsınız, ancak yönlendirmeyi latince ismine yapmanız daha doğru olmaz mı? Çünkü uluslararası alanda bu latince isim geçerlidir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 00:50, 11 Haziran 2010 (UTC)

Bitki ve Hayvan adlarında yönlendirmeleri standart olarak Latince bilimsel adından Türkçeye yapıyoruz. Bir kişi arama yaptığı zaman iki türlü bulabilsin diye. Madde başı yaygın olan Türkçe adıyla verilmesi zorunluluktur. Eğer Türkçe adı yoksa ya da çok az biliniyorsa, o zaman yönlendirme Latinceden Türkçeye olabilir. Fakat Biberiye, çok yaygın bir isimdir. --Kmoksy 00:54, 11 Haziran 2010 (UTC)
Deneme amaçlı olarak maddenin adını latincesine çevirdim. Biberiye yazınca hemen çıkıyor. Dolayısıyla sorun olacağını zannetmiyorum ve bilimsel ismiyle (Rosmarinus officinalis) kalması daha makuldur. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 00:56, 11 Haziran 2010 (UTC)

Merhabalar. Şurada ufak bir hata olmuş sanırım, birleştirilecek diğer madde hangisiydi acaba? Düzeltebilirseniz çok sevinirim. Bu vesileyle çalışmalarınız için çok teşekkür ederim, viki sayenizde biyoloji ve dil alanları başta olmak üzere birçok güzel madde kazanıp varolan maddelerde de ek bilgiler kazandı. Ellerinize sağlık. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 05:33, 18 Haziran 2010 (UTC)

Aynı bitki tek harf farkla iki kere maddelenmişti. Kursaklık yanlış yazımlı olup içeriğini kursalık maddesine taşıdım. Acemi olduğum için karıştırabiliyorum, gerçekten üzgünüm. geçerli madde kursalık olup kursaklık maddesinin geçmişi de buraya aktarılmalı. Bir de Koskor maddesi vardı. Bu madde silindi fakat tartışma bölümü duruyor. Tartışma bölümünün de silinmesi gerekmiyor mu. (Tartışma:Koskor). Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın --Kmoksy 11:05, 18 Haziran 2010 (UTC)
Estağfurullah, acemilik sayılmaz bu, hepimiz bazen böyle ufak kelime hataları yapabiliyoruz. İnsanlık hali. Şimdi geçmişlerini birleştiriyorum maddelerin, dikkatiniz için de çok teşekkürler. Böylelikle bir çift madde daha birleştirilmiş olmuş. Tartışma sayfasının silinmesi bazen gözden kaçabiliyor, sonradan Fagus farkedip silmiş sayfayı sağolsun. Böyle başka sayfalar gördüğünüzde bir hizmetliye haber verebilir veya sayfaya {{sil|G7}} şablonunu ekleyebilirsiniz. Dikkatiniz için tekrar çok teşekkürler. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 03:37, 19 Haziran 2010 (UTC)
Bu arada konu benim acemiliğimmiş aslında :), daha doğrusu gözden kaçırmammış. Siz zaten "Kursalık" maddesiyle birleştirileceğini baştan belirtmişsiniz, ben nedense "kursaklık" olarak görmüşüm. Kusura bakmayın, sizin de vaktinizi aldım. Sevgiler, iyi vikiler--Merube 89msj 03:39, 19 Haziran 2010 (UTC)

Taksokutunun ölçüsüne uygun olarak 260px yaptım. Aynı sırada estetik dursun diye. Başka bir niyetim yoktu :-) --Kmoksy 18:57, 18 Haziran 2010 (UTC)

Merhaba, kötü bir niyetinizin olmadığını biliyorum. Bende fotoğraflar aşağıya kaymış vaziyette görünüyordu. Belkide benim tarayıcalarımda sadece böyle gözüküyorda olabilir sizde farklı görünüyorda olabilir. Düzeltme nedenim buydu... --Fagusmsj 22:45, 18 Haziran 2010 (UTC)

Bende de aynı şekilde yana doğru kayma yapıyor. Hepsinde değil (sanırım iki farklı şablon var !) Sinonimler kelimesini Sinonim yapınca düzeliyor. Fakat o zaman da sinonim kelime bazılarında gözüküyor bazılarında ise gözükmüyor. :-). --Kmoksy 22:50, 18 Haziran 2010 (UTC)

Bahsettiğiniz sorun taksokuş şablonundaki bir kodun yerleşim hatasından kaynaklanıyordu. Düzelttim. Artık iki değişkeni birlikte kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar... --Fagusmsj 23:02, 18 Haziran 2010 (UTC)

Teşekkürler. Vallahi, bir altın madeni buldum, iki üç gündür bununla uğraşıyorum (Commons ve Species şablonunu taksokutuya almak). Böylece hem maddeleri izleme listeme alıyorum hem de bedavadan "düzeltme rakamlarım" yükseliyor. Biraz tembel işi, gerçi :-) --Kmoksy 23:07, 18 Haziran 2010 (UTC)

Açıkçası o işi ben nasıl yapacağımı kara kara düşünürken sizin el atmanız doğrusu beni rahatlattı. Bu arada mesaj sayfanız 51 kilobayta ulaşmış. Arşive kaldırsanız iyi olur. Bu işi nasıl yapacağım diye soracak olursanız sizi başka birini yönlendirmem gerekecek. Biliyorsanız sorun yok tabiki. Kullanıcı:Yabancı sizi yardımcı olacaktır. --Fagusmsj 23:15, 18 Haziran 2010 (UTC)

Deve kulağı[kaynağı değiştir]

Bir BİTKİ türü olan Deve kulağı sayfasının adı "anlam değişmesi olduğu için TDK yazım kılavuzu gereği bitişik yazılmalı " kuralı gereği Devekulağı biçiminde bitişik olmalıdır. Fakat ben daha yeni bir HAYVAN türü olan Devekulağı sayfasını Devkulağı biçiminde taşıdım. O yüzden Deve kulağı sayfasını Devekulağı biçiminde bitişik taşımak istiyorum fakat kırmızı yazıyla bir uyarı çıkıyor ve bir Hizmetliden yardım isteyin diyor. Saygılarımla, kaleminiz kırılmasın ! --Kmoksy 22:44, 19 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Kmoksy, yönlendirilmiş olduğu için silinmesi gerekiyordu. Şimdi değiştirebilirsiniz. İyi çalışmalar...Vikiçizer 22:50, 19 Haziran 2010 (UTC)

Vikiproje:Hayvanbilim dahil olmak istersen altta katılımcılar başlığı altında kullanıcı adını eklemen yeterli. Bu sayede projelerde aktif rol alma şansını yakalayacaksın... --Fagusmsj 09:45, 20 Haziran 2010 (UTC)