Kullanıcı mesaj:PSamathideS

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı mesaj:Tomurcuk sayfasından yönlendirildi)

Hoş geldin Tomurcuk![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Takabeg 01:35, 20 Ocak 2008 (UTC)

Telif hakkı ihlali yapmayınız[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Sağlamcıileti 07:37, 21 Ocak 2008 (UTC)

Lütfen Deneme tahtasınını kullanınız.

Vikipedi sayfasında deneme yapıyor gibisiniz. Yaptığınız değişiklik geri alınacak ya da silinecektir. İsterseniz denemelerinizi deneme tahtasında keyfinizce yapabilirsiniz :)

Vikipedi'de herkes değişiklik yapabilir. Vikipedi'yi tanımak isterseniz, Vikipedi:Hakkında sayfasına bakabilirsiniz.


Resim etiketi[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye telif hakkı saklı veya belirsiz olan resimleri yüklemeniz mümkün değildir. O yüzden yüklediğiniz resimlere mutlaka kaynak ve telif etiketi bilgisi eklemelisiniz. Eklemediğiniz takdirde, yüklediğiniz resim bir süre sonra silinecektir. Resim yükleyebileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için Vikipedi:Özgür görüntü kaynakları sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse Vikipedi:Kamu malı görüntü kaynakları sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! Gökhan 17:29, 24 Ocak 2008 (UTC)


Selamlar! {{sil}} koyduğunuz maddeleri küfürlü içerik olmadıkça boşaltmanıza gerek yok. Böylece yöneticiler maddeyi daha rahat inceler ve silme işlemi onlar için daha kolay hale gelir. Ve de {{sil}} koyarken {{sil|silinme nedeni}} şeklinde yazarak isteğinizin nedenini belirtmelisiniz. Kolay gelsin!
burak ileti 16:07, 15 Şubat 2008 (UTC)

Lütfen mesajlarınızı silmeyiniz[kaynağı değiştir]

Lütfen kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği çıkarmayınız. Herhangi bir sayfayı boşaltmak vandalizm olarak ele alınabilir. Eski mesajlarınızı arşivlemeyi düşünebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına göz atabilirsiniz.
burak ileti 18:28, 21 Mart 2008 (UTC)

Giriş cümleleri[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar! Açmış olduğunuz maddelerin giriş cümlelerinde ilk önce madde ismini daha sonra diğer dillerdeki isimlerini yazarsanız daha iyi olur. Lütfen diğer maddeleri inceleyiniz. Örneğin;
  • Kolay gelsin...
    burak ileti 19:56, 21 Mart 2008 (UTC)

Kullanıcı adı değişikliği[kaynağı değiştir]

merhaba, kullanıcı adı değişikliğinizi Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme/El koyma sayfasına taşıdım. Kullanıcı:PSamathideS buradan görüldüğü üzere 1 Ocak 2008'de kaydolmuş ama katkısı olmamış. Eğer bu kullanıcı adını da siz aldıysanız o hesaptan girerek bana mesaj bırakırsanız işleminizi hemen gerçekleştirebilirim. Eğer bu kullanıcı siz değilseniz, biraz daha zaman alabilir. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 07:33, 21 Nisan 2008 (UTC)

  • Kullanıcı adı değişikliğiniz gerçekleştirildi. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 03:40, 22 Nisan 2008 (UTC)

Madde adları[kaynağı değiştir]

Madde adlarında radikal değişiklikler yapmadan önce topluluğun da görüşlerini almakta fayda vardır. Önerilerinizi ilgili maddenin tartışma sayfasında belirtirseniz yerinde olur. Teşekkürler. --M. M. ileti 11:13, 22 Nisan 2008 (UTC)

Cumhuriyet Halk Partisi[kaynağı değiştir]

Cumhuriyet Halk Partisi maddesinde, yaptığım düzeltmeleri neden bu şekilde geri aldınız acaba? Bir yanlış anlamanız mevcut sanırım. --Yurtta Sulh, Cihanda Sulh... Dsmuratileti 22:49, 26 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba! Sizin yaptığınız değişikliğe göre parti kurucusu: Deniz Baykal. Oysa daha önceki ismi Cumhuriyet Halk Fıkrası olan partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu imzasız yazı PSamathideS (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Evet, Cumhuriyet Halk Fırkası maddesine bakarsanız, 9 Eylül 1923'te kurulan CHF'nin kurucunun Mustafa Kemal olduğunu göreceksiniz. Keza CHF'nin adının değişmesiyle 4 Mayıs 1935 tarihinde ortaya Cumhuriyet Halk Partisi çıkmıştır. Maddede de görebileceğiniz gibi, bu parti 16 Ekim 1981 tarihine dek varlığını sürdürmüştür. 12 Eylül Askerî Darbesi'nin sonrasında, bu parti kapatılmıştır. Kapatıldıktan sonra, 9 Eylül 1992 tarihinde, aynı adla yine bir Cumhuriyet Halk Partisi kurulmuştur. Bu parti, kendisini, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi olarak addetmiştir. Fakat 1992'de kurulan bu partinin kurucusu Atatürk değildir. --Yurtta Sulh, Cihanda Sulh... Dsmuratileti 23:08, 26 Nisan 2008 (UTC)
O halde bu Cumhuriyet Halk Partisi'ni iki döneme ya da maddeye ayırmalıyız. Sonuçta Atatürk'ün kurduğu ve kapatılmış olan parti yok sayılmış olacak. Mehmet KAPLAN
Yukarıda yazıdığım iletideki bağlantılara baktığınızda zaten göreceğiniz gibi, biz Vikipedi'de Cumhuriyet Halk Partisi'ni üç dönemde inceliyoruz:
Cumhuriyet Halk Fırkası - 9 Eylül 1923'te Mustafa Kemal tarafından kurulan Halk Fırkası
Cumhuriyet Halk Partisi (1935) - 4 Mayıs 1935'de parti adı verilen, 12 Eylül Askerî Darbesi'nin ardından 16 Ekim 1981'de kapatılan; Atatürk, İnönü ve Ecevit'in genel başkanlığını yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi
Cumhuriyet Halk Partisi (1992) - 1992'de kurulan, daha sonra Sosyaldemokrat Halkçı Parti ile birleşen; Atatürk'ün Cumhuriyet Halk Partisi (1935)'ne miras bıraktığı Türkiye İş Bankası hisselerini alan ve şu an mevcut olan Cumhuriyet Halk Partisi.
Atatürk'ün partisini yok saymamız olanaksız, içiniz rahat olsun. İyi çalışmalar... --Yurtta Sulh, Cihanda Sulh... Dsmuratileti 23:20, 26 Nisan 2008 (UTC)
Ek:Şunun gibi birşeyden bahsediyor olabilir misiniz? Kolay gelsin.--Burak ileti 23:23, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • Rica ederim. İyi geceler. --Burak ileti 00:20, 27 Nisan 2008 (UTC)
  • Olsun, rica ederim. Kolay gelsin... --Yurtta Sulh, Cihanda Sulh... Dsmuratileti 00:36, 27 Nisan 2008 (UTC)

Değişiklikler çakışıyor iki seferdir, bu arada vandalizm kontrolünü madde geçmişinden yaparsanız son vandalizm yanında ondan önce yapılanları da geri alma şansınız olabilir. Kolay gelsin. --temaileti 22:09, 27 Nisan 2008 (UTC)

Evet haklısınız. Bu madde biraz önce çeviri yapılmıyor diye silinmişti. Ben sadece başharflerini büyüttüm. İngilizce sayfasından çeviriler yapıp eklemeyi, radyo frekansları ile kategori sayfası oluşuturup hepsini yazmayı düşünüyorum. Sayfanın adını düzeltiyorum. selamlar, iyi çalışmalar--Vikiki 14:54, 7 Temmuz 2008 (UTC)

Suna Pekuysal[kaynağı değiştir]

Merhaba. Suna Pekuysal 1933 tarihinde doğup, 2008'dde vefat ettiğine göre; 75 yaşında vefat etmiş oluyor. Ama maddede 74 yazılmış, yanlışlık mı var, ben mi bir şeyler kaçırdım?

Kolay gelsin. Bu imzasız yazı PSamathideS (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Hemen yanıtlayamadım, kusura bakmayın. Pekuysal Ekim 1933'te doğup, Temmuz 2008'de öldüğü için henüz 75 yaşına ulaşamamıştı. Bu nedenle 74 olarak geçmektedir. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 18:24, 22 Temmuz 2008 (UTC)

Bil bakalım ben kimim:)bekiroflaz § mesaj 19:48, 27 Eylül 2008 (UTC)

  • Ne olsun işte, yolundabekiroflaz § mesaj 19:53, 27 Eylül 2008 (UTC)

IRC cloak request: I confirm that my freenode nick is pSamathideS

Denetçi adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şu sayfayı düzenledim. Adaylık yazınızda imzanız görünmüyor. İsterseniz oradaki ip imzayı silerek kendi imzanızı atabilirsiniz. Teşekkürler. --Yabancımsj 17:50, 4 Ağustos 2009 (UTC)

Eski dostuma selam vereyim dedim, nasılsın? e.c. 10:05, 6 Ağustos 2009 (UTC)


  • Selam. Gördüğüm üzere Vikipedi'nin eski toprağındansın. Ortak Dil Çalışma Platformu maddesi taslak kriterlerimizi sağlamıyor. Bu nedenle silinebilir de... 2-3 cümle daha eklersen kriterlere uygun olacak. Anlayış gösterirsin umarım...--вяí¢αи76ileti 21:56, 5 Ocak 2010 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba PSamathideS,

Oluşturmuş olduğunuz Ortak Dil Çalışma Platformu adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden m1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Captain BradleyMesaj SayfamKatkılarım 06:37, 6 Ocak 2010 (UTC)

İnceleme Bekleniyor...[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Uzun süredir buralarda yoktum, umarım iyisinizdir =] Burada bir değişiklik gözüme çarptı, değişiklik yaptığımızda yetkili incelemesi bekliyor. Bu kayıtlı kullanıcı için bile böyleyse, kayıtlı olmayanlar için ne oldu? Bu özgür ansiklopedi fikrine biraz ters düşmedi mi? Bu izne bağlanması süreci ne zaman başladı, nasıl oldu, tartışma sayfası nerededir, bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler. Bu imzasız yazı PSamathideS (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23:39, 10 Nisan 2012‎

Merhabalar, hoşgeldiniz :) teşekkürler, umarım siz de iyisinizdir. Ben de uzunca bir süre ara vermiştim. Ufak tefek değişikliklere alışmaya çalışıyorum. Şuradaki ve şuradaki proje sayfalarını (ve tabii tartışma sayfalarını da, özellikle) okuyarak, süreç hakkında bilgi edinebilirsiniz. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 20:54, 10 Nisan 2012 (UTC)

Vay arkadaş... --e.c. 19:26, 19 Aralık 2016 (UTC)

Ben de biraz önce seni Google'lamıştım ama mesaj atmayı unutmuşum -daha doğrusu nasıl mesaj atıldığını unutmuşum- :( 5-6 yıl sonra merhaba ^^ Mehmet KAPLAN (mesaj) 19:33, 19 Aralık 2016 (UTC)