Kullanıcı mesaj:Mutlu3/Arşiv

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş geldiniz Mutlu3/Arşiv!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 285 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Bu ansiklopedi beş temel taş üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları oldukça basittir ve ansiklopedik bir madde yaratmanın altın kuralları biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
  • Yeni bir madde yaratmanızda madde sihirbazı büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Vikipedi'ye başka bir site ya da yazılı materyalde daha önce yayınlanmış herhangi bir içeriğin eklenmesinin, telif politikası ihlali doğurduğu ve bu eklemelerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmayın.
  • Deneyimli kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna, imza atmayı "~~~~" ihmal etmeyin.
  • 18 yaşından küçükseniz çocuk koruma politikasını okumanız tavsiye edilir.
Bizi daha yakından tanımak istiyorsanız
Hakkımızda
Danışmak için
Danışma masası
İletişim için
Köy çeşmesi
Herhangi bir sorunda
Yardım sayfası
İş birliğinde bulunmak istiyorsanız
İş Birliği Projesi
Vikipedi'de neler mi var?
Göz at
En çok sorulanlar Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcıya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin. --Vikipedist 21:44, 24 Eylül 2008 (UTC)

ortala


Kendinizle ilgili vermek istediğiniz vikipedi kurallarına uygun bilgileri kullanıcı sayfasında eklemelisiniz. Bu sayfa size gönderilen mesajların bulunacağı sayfadır. Vikipedi kurallarına bir göz atın, yardıma ihtiyaç duyarsanız bir mesaj atmanız yeterli, tekrar hoşgeldiniz...Vikipedist 21:46, 24 Eylül 2008 (UTC)

Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, boş, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler. kibelemesaj 13:58, 19 Ekim 2008 (UTC)
uyarı Merhabalar;
Bildiğiniz gibi Vikipedi'nin amacı kullanıcıları sayesinde tarafsız bir ansiklopedi oluşturmaktır. Bu sebeple kullanıcı sayfalarımızda ve kullanıcı mesaj sayfalarımızda ideolojik, siyasi, kişisel (özgeçmiş, vs. gibi), reklam içeren, telifli veya herhangi başka bir Vikipedi politikası'na aykırı hiçbir içeriği bulundurmamamız gerekiyor. Aslına bakarsanız Vikipedi kullanıcı sayfalarında Vikipedi'de yaptıklarımız, Vikipedi'deki projelerimiz gibi konuları Vikipedi:Babil yoluyla bildiğimiz dilleri koyuyoruz. Kullanıcı mesaj sayfalarında ise yaptığımız değişiklikleri diğer Vikipedistlerle tartışıyoruz. Vikipedi:Kullanıcı sayfası maddemizi inceleyip, kullanıcı sayfanızı ve/veya kullanıcı mesaj sayfanızı burada yazılanlara uygun şekilde düzenlerseniz çok seviniriz. Saygılar. kibelemesaj 11:54, 8 Ocak 2009 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.

Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --kibelemesaj 09:02, 28 Ocak 2009 (UTC)



Kullanıcı sayfası uyarısı[kaynağı değiştir]

uyarı Merhabalar;
Bildiğiniz gibi Vikipedi'nin amacı kullanıcıları sayesinde tarafsız bir ansiklopedi oluşturmaktır. Bu sebeple kullanıcı sayfalarımızda ve kullanıcı mesaj sayfalarımızda ideolojik, siyasi, kişisel (özgeçmiş, vs. gibi), reklam içeren, telifli veya herhangi başka bir Vikipedi politikası'na aykırı hiçbir içeriği bulundurmamamız gerekiyor. Aslına bakarsanız Vikipedi kullanıcı sayfalarında Vikipedi'de yaptıklarımız, Vikipedi'deki projelerimiz gibi konuları Vikipedi:Babil yoluyla bildiğimiz dilleri koyuyoruz. Kullanıcı mesaj sayfalarında ise yaptığımız değişiklikleri diğer Vikipedistlerle tartışıyoruz. Vikipedi:Kullanıcı sayfası maddemizi inceleyip, kullanıcı sayfanızı ve/veya kullanıcı mesaj sayfanızı burada yazılanlara uygun şekilde düzenlerseniz çok seviniriz. Saygılar. M. M. ileti 12:10, 21 Şubat 2009 (UTC)



Uyarıları dikkate alın[kaynağı değiştir]

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. M. M. ileti 12:10, 21 Şubat 2009 (UTC)


Kullanıcı adı-bilgi[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.

Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --İyivikiler... ho? ni! 08:35, 3 Mart 2009 (UTC)



Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Yeterli derecede uyarı almış olmanıza rağmen ısrarla kullanıcı/kullanıcı mesaj sayfalarınızın adını değiştirmeye devam etmeniz sebebiyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız 24 saat süre ile engellenmiştir.Lütfen tekrarlamayınız.--Eldarion 16:11, 5 Mart 2009 (UTC)

Eksik lisans ve kaynak bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... ho? ni! 12:34, 6 Mart 2009 (UTC)

Şablonu kaldırmayınız[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Dikkat: Lütfen, maddelere eklenen şablonları, işlevini yerine getirmeden kaldırmayınız. Bu harekette ısrarcı olunması vandalizm olarak değerlendirilebilir. Farklı görüşteyseniz bunu maddenin tartışma sayfasına yazınız. İyi çalışmalar. --Eldarion 22:56, 7 Mart 2009 (UTC)


Lütfen sayfaları boşaltmayınız.[kaynağı değiştir]

Lütfen Vikipedi sayfalarını boş içeriklerle değiştirmeyin. Vikipedi'de boş sayfalar yeni kullanıcılar için yanıltıcı olabileceğinden zararlıdır.

Şayet çift madde durumundaysa, lütfen uygun olan sayfaya yönlendirme yapınız. Eğer sayfa vandalizme uğramışsa, lütfen uygun haline geri döndürünüz. Eğer sayfanın içeriğinin uygun olmadığını düşünüyorsanız, uygun bir içerikle değiştiriniz. Eğer sayfa için umut olmadığını düşünüyorsanız, işleyiş için silme politikasına göz atabilirsiniz.

Vikipedi'ye katkı sağladığınız için teşekkürler. - Hedda Gabler 11:51, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Burada ve Commons'ta yapmakta olduğunuz katkılarla telif ihlaline sebep olmaktasınız. Bu sebeple, size standart uyarılar göndermek yerine, biraz açıklama yapma gereği duydum.

  1. Vikipedide telif hakkı saklı hiçbir metne izin verilemez. O sebeple, çeşitli kitaplardan veya web sitelerinden bulduğunuz içeriği, şiirleri vs. alıntıları lütfen buraya eklemeyiniz. VP:Telif sayfasında detaylı açıklamayı bulacaksınız, lütfen orayı inceleyiniz.
  2. Commonsa sadece özgür lisansa sahip resimler yüklenebilir. Bunlar Creative Commons, GÖBL ya da kamu malı lisansları olabilir sadece. Oysa siz, internette bulduğunuz her dosyayı, hiç düşünmeden oraya ekliyorsunuz. Eklediğiniz resimlerin büyük bölümü telif ihlali sebebiyle oradan silindi. Kalanlar da büyük ihtimalle silinecek.

Vikipediye ve Commons'a katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkür ederiz. Ancak bu iki proje, herkesin kafasına estiği gibi içerik eklediği, kuralsız denetsiz forumlardan değildir. Buraların kuralları vardır, her kullanıcı bunlara uymakla yükümlüdür. Kurallara uygunsuz hareketler geri alınır veya silinir. Israrla tekrarlaması hâlinde ise kullanıcının bu projelere erişimi engellenir. Umarım bundan sonraki katkılarınızın her iki projede de kurallar dahilinde olmasına özen gösterirsiniz. İyivikiler... ho? ni! 09:46, 10 Mayıs 2009 (UTC)

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınız için size yapılan uyarıları önemsememeniz, vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. ki bl 22:09, 15 Mayıs 2009 (UTC)


Resim telif şüphesi[kaynağı değiştir]

Öncelikle Dosya:Ferhat ile Şirin.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz! Vikipedi'de içeriği ve lisansı uygun olan her türlü katkıya yer vardır.

Bununla birlikte eklediğiniz görüntünün lisansı biraz muğlak duruyor. Biliyorsunuz ki Vikipedi'ye sadece özgür lisansa sahip içerikler eklenebilir. Tahmin edersiniz ki bazen lisansları doğrulamak oldukça zor; özellikle kişinin kendi üretimiyse. Bu sebeple eklediğiniz görüntünün lisansına dair herhangi bir ek bilgi sunabilirseniz çok iyi olacaktır. Vikipedi'nin lisans ve telif haklarıyla ilgili politikalarına bakarak bu konular hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz:

Yabancımsj 17:29, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Defalarca uyarılmış ve bilgilendirilmiş olmanıza rağmen telifli resmi "tamamen kendi çalışmam" açıklamasıyla yükleyerek Vikipedi:Resim kullanım politikasını ihlal etmeniz nedeniyle, bu kez 48 saatliğine engellendiniz. Döndüğünüzde olumlu katkılarda bulunmanız dileğiyle. --Yabancımsj 88.230.203.238 20:13, 03 Ağustos 2009 (UTC)*********