Kullanıcı mesaj:Metal Militia/Arşiv32

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Allsaintsday'den Soru: Kaydadeğerlik Konusunda Kaynak Göstermek[kaynağı değiştir]

Selamlar Sayın Metal Militia. Acaba bu kere girdimi doğru dürüst kaynaklandırıp gerekçelendirdim mi? Çünkü bugün baktım ki kaydadeğerliği ispatlamazsam silinecekmiş, tepedeki kayıt öyle diyor. Ben de oturdum kaydadeğerliği ispatlamaya çalıştım. Dipnotlar koydum, ayrıntılı kaynakça ekledim. Dili düzelttim. Bu entry sağlıklı girerse başka bir çok katkılarım da hazır. Türkçede bazen (gitgide!) sıkıntı duyuyorum, umarım iyi yazmışımdır. 02:50, 1 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Allsaintsday (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, maddeyi epeyce geliştirmişsiniz, evet. Ancak maddenin dipnot, kaynakça, vs. bakımından zenginleşmesi o kişinin kayda değer olduğu anlamına gelmez. O nedenle, size tavsiyem kişinin şu sayfada belirtilen kıstaslara uyup uymadığını araştırmanızdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 17:20, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Kaydadeğerlik İspatı Kaynakça İle de Yapılamıyor mu?[kaynağı değiştir]

Allsaintsday'den Soru: Kaydadeğerlik Konusunda Kaynak Göstermek[kaynağı değiştir]

Selamlar Sayın Metal Militia. Acaba bu kere girdimi doğru dürüst kaynaklandırıp gerekçelendirdim mi? Çünkü bugün baktım ki kaydadeğerliği ispatlamazsam silinecekmiş, tepedeki kayıt öyle diyor. Ben de oturdum kaydadeğerliği ispatlamaya çalıştım. Dipnotlar koydum, ayrıntılı kaynakça ekledim. Dili düzelttim. Bu entry sağlıklı girerse başka bir çok katkılarım da hazır. Türkçede bazen (gitgide!) sıkıntı duyuyorum, umarım iyi yazmışımdır. 02:50, 1 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Allsaintsday (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, maddeyi epeyce geliştirmişsiniz, evet. Ancak maddenin dipnot, kaynakça, vs. bakımından zenginleşmesi o kişinin kayda değer olduğu anlamına gelmez. O nedenle, size tavsiyem kişinin şu sayfada belirtilen kıstaslara uyup uymadığını araştırmanızdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 17:20, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Allsaintsday: Tamam da başka nasıl gösterilecek bu kayda değerlik?[kaynağı değiştir]

Sayın Metal Militia, eklediğimiz KAYNAKÇADA girdinin konusu kimseden bahseden türlü türlü haber, yorum, makale vs. ler var. Sizin inceleyin dediğiniz "kayda değerlik kriterleri"ne bakacak olursak (Ölçütlerle karışmasın diye bizim ispat noktalarımızı büyük harflerle yazmama izin verin):

Girdimiz Yaratıcı meslekler'e giriyor, değil mi? BİZ DE ONA GÖRE BAKACAĞIZ KRİTERLERE. Girdi konusu hem roman yazarı (Önemli bir Yayınevi olan İletişim'den çıkan ve sanat dergileri ve gazetelerde konu edilmiş bir roman), hem akademisyen-ceza hukukçusu(Yargıtay'dan pekçok atıf var + pekçok meslek birliğinde, Barolarda, üniversitelerde konferanslar verilmiş) + hem avukat. Ayrıca Türkiye dışı akademik alanda da kendi konusunda tanınmış: Almanya'da yayınlanan ve Avrupa ülkelerindeki Bakanlık ve sair sivil toplum kurullarının bahsettiği yayınlar söz konusu). Bunları ispatlayan kayıt kuyutları yazdık.

Kişi meslekdaşları veya ardından gelenlerce önemli bir kişilik sayılmakta veya ona sıkça atıfta bulunulmakta (İşte bu atıfları KAYNAKÇADA GÖSTERDİK) METNİN İÇİNDE DE GÖSTERDİK. YARGITAY CEZA GENEL KURULU'NUN ATFINDAN TÜRK VE ALMAN PROFESÖRLERİN ATIFLARINA KADAR. Zaten bu atıflar direkt internetten de bulunabiliyor.

Kişi yeni bir kavram, teori veya teknik geliştirmesiyle tanınmakta. BU DA GEÇERLİ: İspatını kaynakça ve dipnotta koyduk.

Kişi başkası veya başkalarıyla ortak olarak önemli veya iyi bilinen bir eseri yaratmış veya yaratılmasında önemli bir rol oynamış, bu eser bağımsız bir kitap veya sinema filminin, veya birden çok dergi makalesinin konusu olmuş: BU AÇIDAN ÜÇ KİTAP VAR, ATIFLARI VE DİĞER BİLGİLERİ KAYNAKÇADA BELİRTTİK.

ŞİMDİ BAŞKA NELER YAPMAK LAZIM SOMUT OLARAK? KAYDA DEĞERLİK İSPATINI SOMUT OLARAK SORUYORUM NASIL YAPACAĞIZ? VERDİĞİNİZ BAĞLANTI GENEL VE SOYUT, ZATEN BİZ VERDİĞİMİZ KAYNAKÇANIN BUNA UYDUĞUNU İDDİA EDİYORUZ. O ZAMAN SİZ GÖSTERİN NERESİ UYMUYOR YA DA EKSİK KALIYOR. BAŞKA NE YAPILACAK? SÜREKLİ MUĞLAK KRİTERLERE İŞARET EDİYORSUNUZ. KİŞİNİN MESLEKTAŞLARI ARASINDA ÖNEMLİ BİR KİŞİLİK SAYILDIĞINI MESELA ANKETLE Mİ İSPATLAYACAĞIZ? KOMİK OLMAZ MI? BU MESLEKTAŞLARIN KİŞİYE TEŞEKKÜRÜ, KİŞİNİN ESERİNE ATIF YAPMASI, BİR DOLU KONFERANSTA BOY GÖSTERMEK FİLAN, BUNLAR YETMİYOR MU? Ben gene Karagümrüklü futbolcu örneğine döneceğim. Orada bir laf vardı: "Taraftarların gönlünde taht kurdu" diye. Nasıl ispatlamış ki bu taht kurma işini o entry'yi giren şahıs? Tüm taraftarlarla anket mi yaptı? Şimdi ben de diyorum ki bu şahıs, X, Y, Z meslektaşlarının gönlünde taht kurdu, bu taht kurma işini eserlerden, atıflardan, konferanslardan, yazılardan, kişinin hakkındaki bahislerden başka ne ispatlayacak? Biz o ispatı verdik, siz madde geliştirmek ispat sayılmaz diyorsunuz. ANLAŞILMIYOR DOĞRUSU. Daha önce mesele kaydeğerlik değil, mesele telif hakkı demiştiniz, şimdi çelişkili olarak gene kaydadeğerliğe döndük, anlamadım hakikaten mesele nedir... İşaret ettiğiniz kriterleri okudum, ben metni ona göre oluşturdum kanısında isem, siz de özgür bir ansiklopedi bürokratı iseniz şimdi daha somut olarak neden kaydedeğerlik konusunda hala çekince olduğunu anlatmanız, gerekmez mi? Tam bu maddeyi yazmaktan vazgeçiyorum, bir de bakıyorum eski haliyle çıkıvermiş, kaydadeğerlik ispatı istiyor, onu da ispatlıyorum, bu sefer anlaşılmadık nedenle çekince duruyor. Daha önce de sormuştum, girdinin konusu insanı ya da onu tanıyanları arayıp bulmak bir işe yarar mı diye? Ona da bir cevap gelmemişti...NEYSE. TEŞEKKÜR EDERİM.

Saygılarımla Sayın Metal Militia, Allsaintsday 22:42, 1 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Allsaintsday (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, gördüğüm kadarıyla maddeye yapılan katkılar, kişinin kayda değer, ansiklopedik olduğunu gösterir nitelikte. Eklediğim şablonu kaldırıyorum. Bu arada, belirtmeden geçemeyeceğim; yayınları, makaleleleri, atıfları, eserleri, konferanslarıyla meslektaşları tarafından gayet iyi bilinen, tanınan, yüzlerce profesör sayabilirim size. Ama ne yazık ki onların hiçbiri bu sayfalarda yer alamıyorlar. Neden? Ansiklopedik değiller çünkü. Ama Oktay Sinanoğlu yer alabilir, çünkü o kayda değerdir, ansiklopediktir. Aradaki farkı umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 20:46, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Metal Militia. Teşekkürler, böylece -biraz uzun bir proses de olsa- Türkçe Vikipedi'ye ilk katkımı sağlamamda büyük rehberliğiniz oldu. Sayenizde Vikipedi'nin normlarının yorumu konusunda da bilgi ve tecrübe edindim. Belirttiğiniz nüansı, yani aradaki farkı gayet iyi anladım. Söz konusu girdi, sırf ünvanı akademisyen olan biri değil, sırf sınırlı bir ortamın insanı değil diye dikkatinizi çekmek istemiştim zaten. Fakat küçük bir not düşeyim: Şimdi ahlakçılık taslamak olmasın ama popüler kültürün -artık ezici diyeceğim- üstünlüğü almış yürümüş Türkiye'de. İnsanların hem kendi ülkelerinde hem dış ülkelerde öyle ya da böyle, büyük ya da orta çaplı, neyse ne ama, dünyayı değiştirecek işler yapmışlardan haberleri yok, tutturmuşlar bir magazin, gene yanlış anlaşılmak istemem ama ortalıkta bir sürü "freak" tip ya da "freaken" konu, bir sürü "şişirilmiş tip ya da konu", adammışlar gibi el üstünde tutuluyor ama mesela bir kimse olabilir, ne bileyim kaos teorisinde önemli bir adım atmıştır, millet bunları umursamıyor, gene futbola taktın demeyin de, neredeyse olur olmaz her futbolcu girmiş ama mesela ne bileyim bir Türk atıcısı, kürekçisi, yelkencisi, eskrimcisi hemen girmemiş. Belki bir eskrimci vardır, adam ya da kadın sırf bütün millet ona odaklanmamış diye kaydadeğer sayılmamış ama objektif olarak kaydadeğer olabilir, olamaz mı? Biraz Amerika'da da böyledir bu işler de bizdeki problem ayyuka çıkmış. O zaman da ben sormak isterim: Vikipedi gibi kurumların biraz da toplumsal kültürün incelmesine, sofistike olmasına katkı sağlaması lazım. Bakıyorum sosyoloji, felsefe vd. dallarda katkılar çok az, ama iş magazin girdilere gelince pek meraklı herkes. Gerçi yanlış anlamayın, pekçok madde gerçekten başlıbaşına eser gibi. Ben de şimdi Türkçede yeni bir vikipedist olarak böyle "orkide" alanlarda yazmaya adamak istiyorum kendimi. Herkesin hemen öyle pat diye çıkaramadığı ama aslında pekala kaydadeğer şeylerle ilgili olarak da yazmak lazım. Elitizmi savunmuyorum. Neticede ansiklopedi bu. Gene de "enkyklios paideia" etimolojisinden yola çıkarsak biraz da eğitme, biçimlendirme, beğenileri düzenleme rolü var, değil mi? Bir bakın "Çince" maddesine. Bir paragraf bir şey yazılmış, geçilmiş gidilmiş. Hatta gene "magazine" kayılmış, bu magazin işini çok seviyoruz. Denilmiş ki "isminizin Çincesini öğrenmek ister misiniz?" diye bir link! Koskoca bir dil hakkında biraz ciddiyetsiz değil mi daha birinci sırada bu linki vermek? Aman ismimin Çincesi kusur kalsın, sen biraz daha fazla bahset de Çince'den... Bir de bakın "Çince" konusundaki İngilizce girdiye, fonolojisine kadar tahlil edilmiş. Yok mudur mesela Çince konusunu geliştirecek biri? Vardır da neden yazmıyorlar? Ama neyse, tekrar teşekkürlerimle -er olmadan baş yaran- bu yorumum da artık burada bitsin. Saygılarımla, --Allsaintsday 23:14, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, dediklerinize katılmamak, durum karşısında hayıflanmamak elde değil. Fakat siz gene de, bu katı kurallar çerçevesinde de olsa güzel katkılarınızı Vikipedi'den esirgemeyin lütfen. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 23:54, 1 Mayıs 2009 (UTC)

Uygun olmadığını düşündüğüm KA[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar Metal Militia, umarım iyisinizdir. Şu kullanıcıya bugün hoşgeldin mesajı göndermişsiniz ancak ben uygun olmadığını düşündüm. Belki gözünüzden falan kaçmıştır, bir bakabilir misiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 20:04, 2 Mayıs 2009 (UTC)
Merhabalar, geçmişte de buna benzer bir vak'a yaşanmıştı. O nedenle, kişiler madem kendilerine yakıştırabiliyorlar bu tür isimleri, bana lâf söylemek düşmez diye düşünüyorum. Diğer kullanıcıları rahatsız etme seviyesini aşmadıkları sürece tabii ki Ama eğer rahatsızlık duyuyorsanız bunu şu sayfada belirtebilirsiniz elbette. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 20:32, 2 Mayıs 2009 (UTC)
Kendisi beni de ikna etti. Sözlük anlamına bakıp tekrar değerlendirdiğimde pek mahsur görmedim. Diğer kullanıcıların yorumuna bırakmakta fayda var. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 20:55, 2 Mayıs 2009 (UTC)

şablon yardımı yapar mısınız?[kaynağı değiştir]

ingilizce wikipedia da info weather şablonu var tc wikipedia yada bunu ekler misiniz.:-)--Yeniler 10:20, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Şablon yapımı konusunda pek tecrübem yok maalesef. Bir başka kullanıcıdan yardım isteyebilirsiniz. --M.M. ileti 10:24, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Selamlar. Size bir sorum olacaktı. Katliam (film) sayfasında 4 kadar telifli resim var. Daha fazlasının kullanılamayacağı söylendi. Fakat İngilizce Vikipedi'deki Superman sayfasında 7 kadar telifli resim var. Ben de en azından Katliam sayfasına bir tane daha telifli resim eklesem bir sorun olur mu? İyi çalışmalar...--Gökçє Yörük mesaj 11:39, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, kurallar bir Viki'den diğerine değişebilir. Noumenon, Homonihilis, Yabancı gibi, resimler/telif hakları konularında uzman arkadaşlara danışabilirsiniz. Teşekkürler. --M.M. ileti 11:43, 3 Mayıs 2009 (UTC)
Teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 11:47, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Madde korumasına devam[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Halifeler listesi maddesini tekrar korumaya alabilir misiniz? Yoğun trafik devam ediyor da.--Merube 89msj 12:49, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 13:03, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Karınca filtre[kaynağı değiştir]

Merhaba Ben ortağı olduğum Karınca Filtre Ltd firmasını eklemeye çalıştım. Ancak doğru şekilde yapamadım herhaldeki silinmiş 1994 te kurulan firmalar konu başlığına nasıl ekleyebileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim 16:28, 3 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Karfilt (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, eklemeye çalıştığınız madde reklam içerikli olması nedeniyle silinmiştir. Firmanızın Vikipedi'de yer alabilmesi için ansiklopedik olması gerekmektedir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 13:36, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Firma ekleme[kaynağı değiştir]

Cevabınız için teşekkürler

Türk şirketleri kategorisinde yüzlerce firma var bazıları gerçekten ansiklopedik standartlarda ama, aralarında bizimle benzer yapıda firmalar da var

Sorularımı ,Lütfen kişisel olarak algılamayın sadece yardım almaya çalışıyorum

Sonuçta bulunduğumuz ilçede son 5 yılın vergi şampiyonu ve çevre teknolojileri konusunda ,Türkiyede entegre yapıda filtre bez ve torbalarını üretebilen tek tesisiz,

Saygılarımla Hakan Söylet

Mesajınızı kendi sayfanıza yazarsanız karşınızdaki kişi bunu göremez. Madde konusuna gelince, eğer şirketiniz yukarıda linkini verdiğim sayfadaki kriterleri sağlıyorsa ansiklopediktir ve Vikipedi'de yer alabilir. Aksi takdirde silinmek zorundadır. "Benzer şu şu maddeler yer alıyor ama" tarzı argümanlar geçersizdir. O maddeler de görüldükçe silinirler. Teşekkürler. --M.M. ileti 14:02, 3 Mayıs 2009 (UTC)

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

Uygunsuz KA şüphesi! --Kemal K.ileti 18:45, 3 Mayıs 2009 (UTC)

İyi akşamlar, hele bir katkılarına başlasın, kendini belli eder, bekleyelim görelim :) --M.M. ileti 18:48, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Maurice Jarre[kaynağı değiştir]

Merhaba, Maurice Jarre maddesine adil kullanım gerekçesi ve lisansını belirten fotoğraf katkısı yaptım. Acaba bir eksik yada yanlışlık var mı inceleyebilirmisiniz? İyi çalışmalar. Totenkopf division 21:01, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, bir sorun yok gibi görünüyor, gerekli bilgileri eklemişsiniz. Ancak gene de, resimlerin telif ihlalleri konularında uzman kullanıcılardan Homonihilis, Noumenon, veya Yabancı'ya danışmanızda fayda var derim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 21:17, 4 Mayıs 2009 (UTC)

bilgisayarımı bir arkadaşımdan 2ç. el olarak yeni satın aldım.ve bu nedenle bu ip üzerinde eski hesaplar olabilir.ayrıca kullanıcı: olimpos22 arkadaşımın hesabıydı ve o artık aktif olarak kullanmamaya karar verdi.bu nedenle onun sayfasını kendiminkine yönelttim.bu sayede gelen mesajları daha kolay öğrenebilecek.ilginiz için sağolun. 23:47, 5 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Hasanekiz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi'de kullanıcı hesaplarının birinden diğerine yönlendirme yapmak doğru bir davranış değil. Eğer bir kişinin birden fazla hesabı varsa bu durumu (hesaplarının adlarını) kullanıcı sayfasında belirtmesi istenir. Ki sizin durumunuzda da yapılması doğru olan; Olimpos22'den Hasanekiz' yönlendirme yapmak yerine, Olimpos22 sayfasına görünür bir şekilde "kullandığım asıl hesap Hasanekiz'dir, lütfen mesajlarınızı Kullanıcı mesaj:Hasanekiz'e iletin" şeklinde (veya benzeri) bir ifade yazmak olacaktır. (bu arada, bilgisayarınızı güle güle kullanın). Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 20:58, 5 Mayıs 2009 (UTC)

teşekkürler yardımınız için. 18:35, 6 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Hasanekiz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 17:34, 6 Mayıs 2009 (UTC)


Selamrlar bir an irc gele bilersiniz , sizin yardimza ehticim var . gelmek icin burnai tiklayin --Mardetanha Mesaj 21:49, 5 Mayıs 2009 (UTC)
Vikipedi savunucusu yıldızı
Geçde kalsa bu yıldızı vandalizmle hiç yılmadan savaştığınız için veriyorum.Ayrıca zaman zaman siz de bana yardım ediyorsunuz. Son vandal gidene kadar savaş!:) Umut.Aİleti,Mesaj,Sms,Katkılarım 05:49, 7 Mayıs 2009 (UTC)

Uygunsuz KA şüphesi! Kolay gelsin.. --Kemal K.ileti 14:36, 7 Mayıs 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --M.M. ileti 14:39, 7 Mayıs 2009 (UTC)

Kaynaklarda yardim rica edebillirmiyim[kaynağı değiştir]

Selam Metal Militia Vikipedi'de bürokrat olduğunuz için size yazıyorum. Ben şu anda Berlin'in Charlottenburg-Wilmersdorf semtine katkılarda bulunuyorum ama kaynaklarda bir kaç problemim var. Bazı Kaynaklar mesela üç veya dört kere geliyor ve ben bunları a b c olarak nasıl bir kaynak olarak göstereceğimi billemiyorum. Bir örnek yaparsanız mutlu olurum. Saygılar --Sero1988 7 Mayıs 2008; 17:38 (UTC)

Merhabalar, geç cevap için kusura bakmayın. Eğer doğru anladıysam; Güneş maddesinin dipnotlarında görüldüğü gibi bir kaynaklandırma yapmak istiyorsunuz. Misal, 1 no'lu referanstan birkaç kez bahsetmiş ve bunları a, b, c, diye sıralamış aşağıdaki dipnotlarda. Nasıl yapıldığı da kolay aslında. Şimdi 1 no'lu referansa bir isim veriyorsunuz; örneğin bu maddede; <ref name=nssdc>[http://nssdc.gsfc.nasa.gov/planetary/factsheet/sunfact.html NASA "Sun Fact Sheet"]</ref> 1 no'lu referansa nssdc adını vermiş. Ve aşağıya doğru indikçe, ve bu referansı kaynak göstermek istediğinde sadece <ref name=nssdc/> yazması yeterli olmuş, çünkü bir kere tanımlamış artık adını. Ve bunlar aşağıda a, b, c, diye sıralanmış böylece. Yanlış anlamışsam lütfen belirtin yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin. --M.M. ileti 17:40, 7 Mayıs 2009 (UTC)
Çok sağolun yardımınız için! --Sero1988 21:51, 7 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Pardon, aslında görmüştüm cevap da yazmıştım fakat göndermeyi unutmuşum; şimdi halledildi ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 22:55, 7 Mayıs 2009 (UTC)

İsim değişikliği talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba. İsim değişikliği için yaptığım talebe ne zaman yanıt alırım? Düzenlemelerimi yapmak için isim değişikliğini beklememe sebebiyle bu şekilde sizi rahatsız ediyorum. Kusuruma bakmayın. ventus 09:04, 8 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, talebiniz gerçekleştirildi, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 09:07, 8 Mayıs 2009 (UTC)

wikitravel hakkında bir bilginiz var mı?türkçe versiyonu için nasıl dosya yükleyeceğim? 18:25, 8 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Hasanekiz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Maalesef yok, yardımcı olamadığım için üzgünüm. (Lütfen iletilerinizi dört adet ~ işaretini yanyana koyarak imzalayınız. Teşekkürler.) --M.M. ileti 15:34, 8 Mayıs 2009 (UTC)

peki.genede sağolun. Hasanekiz 20:18, 8 Mayıs 2009 (UTC)

Selam. 27 Mayıs Darbesi 'ndeki Darbe kelimesinin taraflı bir kelime olduğunu düşünüyor musunuz? Askerî müdahale'nin İngilizcesi Military Intervention, Darbenin İngilizcesi Coup d'état. Gerç burası İngilizce Viki değil:) Türkçede de diğer dillerde de Askerî müdahale çok ama çok kapsamlı ve dolayısıyla belirsiz bir terimdir. Yurtdışına askeri gönderme işine de Askerî müdahale denir. Örneğin, Irak'a yapılan ve Iran'a yapılacağı konuşulan hareketler de Askerî müdahale'dir. Şimdi yurtiçindeki askerî müdahale'nin çeşitleri vardır. Silahsız ve kansız askerî müdahale (çok nadir ama, 12 Mart gibi), Silahlı ve kanlı askerî müdahale. İkincisine darbe denir. Siyaset bilim alanında yazılan kitaplarda de darbe terimi kullanılmaktadır. "27 Mayıs Darbesi" diye yaygın ve tarafsız bir terim varken, "27 Mayıs Askerî Müdahalesi" gibi yaygın olmayan tanımsız ve belirsiz terimi kullanmak doğru mudur? Gerçekten darbe terimi taraflı mıdır? Vaktiniz olduğunda düşünürseniz sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:34, 9 Mayıs 2009 (UTC)

Arz-talep dünyası[kaynağı değiştir]

88.236.174.20[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia. 88.236.174.20 IP'li kullanıcı Belediye başkanı başlıklı maddede küfürlü değişiklik yapmıştır. İlgilenirseniz sevinrim. Kolay gelsin... --Böcürt 13:46, 14 Mayıs 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --M.M. ileti 13:47, 14 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba. [1] değişikliğinden de görüleceği üzere kullanıcının ismi reklam amaçlı gibi. Ne dersiniz?--Merube 89msj 16:28, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --M.M. ileti 18:29, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba, sizi online görmüşken acaba {{lost1}} {{lost2}} {{lost3}} {{lost4}} şablonlarının hepsini {{Lost bölümleri}} şablonu ile birleştirebilir misiniz? Böyle daha derli toplu olacak.--Hedda Gabler 11:55, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, o konuda uzman arkadaşlar Yabancı, Homonihilis, ve/veya DsMurat.. Şimdi hiç ellemeyeyim, ortalık karışmasın :) --M.M. ileti 11:57, 16 Mayıs 2009 (UTC)
OK! Ben Yabancı'nın kapısına dayanayım en iyisi. Sağ olun.--Hedda Gabler 11:59, 16 Mayıs 2009 (UTC)
Selamlar üstadım, bu büyük ustanın gitarı iyi geldi sabah sabah, sağolasın.. Hoş şahsi tınısal hissiyat daha ziyade şu civarlarda olsa da Metal4ever! --M.M. ileti 10:46, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Weserübung Harekâtı[kaynağı değiştir]

Merhaba maddesini açtığım Weserübung Harekâtı'nın silebilirmisiniz! Çünkü Norveç'in istilası şeklinde mevcut madde varmış ve zaten aynı maddeler. İyi çalışmalar Totenkopf division 15:27, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, tamamdır. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 15:32, 17 Mayıs 2009 (UTC)
  • Hala bir numarasın üstad; ancak Rights changes nedir, bilmiyorum?  Levent İleti Katkılar   18:01, 17 Mayıs 2009 (UTC)
  • Sana teşekküre gerek yok diyeceğim ama fırsat olmadı ki? Bu arada "gaz" meselesi biliyorsun sadece gençliği değil, hepimizi ilgilendiriyor. Özellikle; yaratıcılığıyla tanınmış, adı lazım değil, marylin monroe'yu andırır bazı sevgili hizmetlilerimiz de "gaz" kapsamına dahil :) Sevgiyle.  Levent İleti Katkılar   19:20, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Çeviri isteği[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar, ben İsveç maddesini çeviriyorum fakat bazen tıkanıp kalıyorum. Biliyorum yoğun bir kullanıcısınız ama yardım ederseniz inanın çok mutlu olacağım. Aşağıdaki bölümü Türkçe'ye çevirmeniz mümkün müdür?

Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 22:37, 17 Mayıs 2009 (UTC)

Neden beni engelledin? nerde küfür etmişim acaba? --78.186.208.22 12:11, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Küfürlü bir değişiklik yapan vandalı engellemek isterken yanlışlıkla sizi engelledim, özür dilerim. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 12:15, 18 Mayıs 2009 (UTC)

IP kullanıcılara karşı önyargılı kardeş, bi daha olmaz umarım yoksa kızabilirim :) --78.186.208.22 12:13, 18 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba,hazır kaptırmışken:)Naruto bölüm listesi (7., 8. ve 9. sezon),Acanthopteroctetoidea ve Anıl Dilaver maddelerini de silebilir misiniz?--Âkhilleus 09:51, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Silindiler, teşekkürler. --M.M. ileti 09:53, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba Metal, nasılsın? John Casey'yi silmişsin, ancak ilk hali bir yönlendirme sayfasıydı. O halini geri mi getirsen acaba :) Bir bakıp fikrini söylersen sevinirim. --Yabancımsj 10:22, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba, Dış bağlantılar başlığı altında eklediğim "link" tamamen maddenin içeriğine uygundu. Ancak bir şahıs anlamsız bir şekilde bu bağlantıları siliyordu. Üstelik benzer dış bağlantılara dokunmuyordu. Bu şahsa (Nosferatü) mesaj da göndermeme rağmen sürekli olarak benim eklediğim bağlantıyı silmeye devam etti. Ben de bu sebeple kendi sürümümü sürekli olarak geri getirdim. Rica etsem neden benim eklediğim metni sildiğinizi bildirir misiniz. Teşekkürler. Wiki tiki 14:12, 19 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Wiki tiki (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, benzer konulardaki maddelere aynı linkin sürekli olarak eklenmeye çalışılması, diğer kullanıcılarda reklam (?) link kuşkuları doğurur. Uyarılmanıza neden olan budur. Aşağıya konuya ilişkin uyarı mesajını ekliyorum, oradaki linklere, (özellikle Vikipedi:Dış bağlantılar linkine) tıklayıp konuya ilişkin bilgi edinebilirsiniz. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 11:29, 19 Mayıs 2009 (UTC)
Madde ile doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan dış bağlantılar reklam olarak algılanabilir. Lütfen Vikipedi'ye, ticarî veya reklam içeriğe sahip, ya da kendinize veya gruplarınıza ait blog ve/veya forum sitelerine yönlendirici bağlantılar eklemeyin. Bu tür eklemeler yapmanız Vikipedi kurallarına aykırıdır. Detaylı bilgi için lütfen "Vikipedi ne değildir?" sayfalarına bakınız. Israrla bu tip dış bağlantı eklemeye devam ederseniz, bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir ve engellenebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
M.M. ileti 11:29, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Koruma Koymak[kaynağı değiştir]

Kusura bakmayın Sayın Viki hizmetlim,
Düşünüyorum ki amaç burada korumanın kimin tarafından konulup konulmayacağı değil tam aksine korumanın konulmasıdır. Benim koruma koyma yetkim yoksa sizin var. Dolayısıyla benim koymus oldugum illegal viki korumasını, siz koyabilirsiniz kaldırmak yerine. Teşekkürler,
İyi Çalışmalar--CnkALTDS 11:54, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, maddeleri korumaya alma kuralları bu sayfada belirtilmiştir. Şu an için ilgili maddenin korumaya alınmasını gerektiren bir durum görünmemektedir. Teşekkürler, --M.M. ileti 12:02, 19 Mayıs 2009 (UTC)

katkılarım listesinde bazı ögelerin baçında kırmızı bir çerçeve içinde siyah bir Y harfi var.bu ne anlama geliyor? iyi günler. Hasanekiz 14:16, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Yeni madde anlamına geliyor. İyi çalışmalar, --M.M. ileti 14:57, 19 Mayıs 2009 (UTC)

Tamama babacan daha dikkatli olmaya çalışacağım.--88.236.22.215 11:04, 20 Mayıs 2009 (UTC)

kullanıcı sayfasınıda mudahale edilmezki[kaynağı değiştir]

Peki şiirin altına ilkay akkaya diye not düşsem olurmu--Giremino 11:11, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Senin gözüne bakttık ya daha iflah olmam. İkide bir gelir beni kontrol edersin.--Giremino 11:16, 20 Mayıs 2009 (UTC)

2 yeni SRA var. Köy çeşmesi'ne ekler misiniz? SRA'lar (Sırasına göredir.) ;

--Kerem233 12:01, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Tamamdır, teşekkürler. --M.M. ileti 12:13, 20 Mayıs 2009 (UTC)

metalcim dostum yine karşılaştık. sakın bugünde yanlışlıkla engellemeye kalkma beni :) 78.186.208.22 12:16, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Yanlışlık olmuş[kaynağı değiştir]

SRA'ları sırasına göre verdim fakat; baştan değil, sondan. Yani;

Fontana del Moro Roma| Göreme Tarihî Millî Parkı|DİĞER RESİMLER...

--Kerem233 12:19, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Kerem kardeşimizin mesajını yeni gördüm ve de daha önce eklendiği (başa eklenmiş) farketmedim düzelttiğin teşekkürler... --Karduelismsj 14:37, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Rica ederim. Bana da atmış aynı mesajı. Ekledim adayları ben de ama, sona eklemişim. Homonihilis de düzeltip başa eklemiş. Sen de bir daha ekleyince çıkarttım ben de.. Sağolasın, kolay gele, --M.M. ileti 14:41, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba Metal Militia, ben şuan Kullanıcı:Umut.Ayım. Kullanıcı:AslanKral880 ve Kullanıcı:X5UmUtAkBuLuTX5 onlarda benim kuklamdır. Çünkü bunları tam saptayamamışsınız. İyi günler. Viki'ye elveda.--AslanKral7579 16:10, 20 Mayıs 2009 (UTC)

Madde sayısı konusunda yardım[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia İncubatorda bulunan Gagauzca vikipedi 'de madde sayısı 1488 olarak gözüküyor.ŞİNDİ BİZİM VAR: 1488 YAZI .Ama 312 tane madde var.Madde eklesekte çıkarsakta hiçbir şekilde madde sayısı artmıyor yada azalmıyor.Türkçe vikipedide ise madde sayısı yeni maddeler açıldıkça artıyor.Yani madde sayısı değişiyor.Türkçe Vikipedi'deki madde sayısı: 607.872 Acaba Gagauz vikipedide de Türkçe vikipedide kullanılan sistem kulanılabilir mi kullanılabilirse bunun nasıl yapıldığını biri açıklayabilir mi, bu bizim için çok önemli. Metal Militia Türkçe Vikipedide madde sayısı kısmını kim yaptı bunu söyleyebilir misin ya da sen yapmasını biliyor musun biliyorsan lütfen bana yardım eder misin bu mesajımı en kısa zamanda yanıtlarsan sevinirim çünkü madde sayısı 1488 yazısını görmek artık sinirimi bozuyor. Peçenek savaşçısı

Merhabalar, sanırım şu an Gagauzca Viki'de 17 bin küsur madde var. Türkçe Viki'deki kodları oraya aktardım. İstediğiniz şekilde ayarlama yapabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 09:19, 21 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yani en son mesaj 2008'de geldi manasında dedim :) --Bahar (yine ben!) 08:36, 21 Mayıs 2009 (UTC)
  • Rica ederim, ne demek :) İyivikiler... ho? ni! 18:53, 21 Mayıs 2009 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Metal Militia gagauz vikipedide madde sayısı kısmını istediğim gibi değiştirmişsin çok teşekkür ederim yardımların için sağol. Yalnız malesef bir sorun var.Madde sayısı 17,666 olarak görünüyor.Keşke gerçekten bu kadar maddesi olsa ne kadar sevinirdim bilemezsin. Bu durumda İncubatordaki bütün dillerdeki maddelerin hepsi gagauz vikipediye kayıtlı görünüyor.Biliyorsun her dilin bir kodu var.Salarcanın ki slr kırımçakçanın ki jct gibi.Gagauz vikipedinin kodu olan Wp/gag ile başlayan 314 tane maddesi var.Madde sayısının 314 olarak düzeltilmesi lazım.Ayarları sen yaparsın demişsin ama ben nasıl yapılacağını bilmiyorum.Yardımcı olursan çok sevinirim teşekkürler iyi çalışmalar.

Peçenek savaşçısı

Şu ad Türkçede ne anlama geliyor biliyor musunuz ? --M.M. ileti 22:24, 24 Mayıs 2009 (UTC)

Sevas Sıvas'ın Kürtçesi. Maciran ise Macir kelimesinin çoğulu yani Muhacirler, diğer kelimenin anlamını bilmiyorum. Maciran kelimesinin sonunda izafe (Osmanlıcadaki -ı, -i, -yı, -yi gibi bir şey) olmadığı için ikisi ad ve soyadı olabilir. Fazla yardımcı olamadım ama... İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:07, 25 Mayıs 2009 (UTC)
Çok teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 09:18, 25 Mayıs 2009 (UTC)
Rica ederim. Bir şeyi soracağım. Hocalı Katliamı maddesiyle ilgilenir misiniz? Hassas konudur. Fakat hassas diye taraflılaştırmaya meydan verilmemelidir. Maddeyi taraflı kılan etkenleri (tarafsız olmayan kaynaklar, Rus vurgusu, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri vurgusu v.s.) tartışma sayfasında anlatmıştım. Ama ne yazık ki sürekli taraflılaştırılıyor. Taraflılaştırıldığında ve üç geri dönüş riske girdiğimde haklı olarak taraflı şablonu eklemekle yetiniyorum. Fakat haksız bir şekilde taraflı şablonu kaldırılıyor. Hassas konu olarak kabul edilen olaylardan biri olduğu için sizi zorlayamıyorum. O yüzden teklif var ısrar yok. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 10:19, 25 Mayıs 2009 (UTC)
Merhabalar, bahsettiğiniz maddede (ve birkaç maddede daha) aynı taraflılık sorunu var maalesef. İçeriği belli bir tarafın görüşleri doğrultusunda değiştirmeye çalışanlar mutlaka oluyor, olacaktır da. Bu, sonu gelmeyen bir proses. Yapılması gereken, her defasında bıkmadan, sinirlenmeden, taraflara, burasının bir ansiklopedi olduğunu ve bazı kuralları olduğunu hatırlatmak ve ısrarlı değişiklikler karşısında da, kural ihlali yapmamaya çalışarak, durumu bir şekilde topluluğa duyurmaktır. Teşekkürler, kolay gelsin. --M.M. ileti 08:49, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Hello! Since I don't understand Turkish I wonder whether this file is really in public domain since it is a logo, shouldn't it be used as fair use? Thank you in advance! --Egmontaz 13:04, 25 Mayıs 2009 (UTC)

Hi, it really seems like a copyrighted work. I'll consult with my fellow sysops here, who are experts in this area, and will let you know about the results. Thank you very much for your attention. Regards, --M.M. ileti 13:11, 25 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba,
    Aynı dosya Commons'a da yüklenmiş özgür bir lisansla. Lisans durumundan emin olamadım, çünkü basit şekillerden ya da harflerden oluşan çeşitli logolar özgünlük sınırını aşmadıkları için telifsiz sayılıyorlar. Örneğin dosya:Boeing wordmark.svg ya da dosya:Google wordmark.svg gibi dosyalarda telif aranmıyor. Söz konusu GS logosu da bu kapsamda değerlendirilebilir mi? Emin olamadım açıkçası. Bir de nou'ya ve mach'e sormak iyi olabilir. Bu konularda biz onların çırağıyız ne de olsa :) İyivikiler... ho? ni! 08:23, 28 Mayıs 2009 (UTC)

FSGS maddesı hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar, Bugun actıgım FSGS başlığını silindiğini gördüm ve sebebini anlamak için Telif hakkı madde'sini detaylı okudum. Şimdi maddeyi yeniden düzenleyip yükledim. Umarım bu sefer uygun olmuştur. Acemilikten ötürü sürc-ü lisanlarımız affola. Saygılarımla Oytun PINAR 14:24, 26 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Oytun 73 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, Vikipedi'ye eklediğimiz içeriğin, telif ihlali yaratmaması için, başka web sitelerinden birebir alıntı olmaması gerek. Gösterdiğiniz özen için teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 12:50, 26 Mayıs 2009 (UTC)

tamam. 00:03, 27 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Mertceza (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Nedir, ne değildir?[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Science ygtcnl ile Kullanıcı:Ygtcnl 2 dakika arayla kaydolmuşlar. Herhangi bir işlem yapılmasına gerek varmıdır? Kukla iddiası için öncelikle iki hesaptan da katkı yapılması gibi bir durum vardı ancak şu an pek karıştırmaya müsait olmadığım için size danışmak istedim. Ayrıca geriye dönüşünüzü ne zaman görebileceğimi bilmediğim için eğer "şurada belirtmelisin" gibi bir durum varsa benim yerime siz yapar mısınız? Çok teşekkürler, kolay gelsin :)--Onur Kayabaşı sms 21:12, 26 Mayıs 2009 (UTC)

Birden fazla sayıda KA alarak giriş yapan çok sayıda kullanıcı var, ve bu davranışın önünde herhangi bir engel de yok. Bu örnekte de, önce katkılarını görmekte fayda var. Belki de diğer onbinlerce kayıtlı kullanıcı gibi, bir daha Viki'ye hiç uğramayacak; kaydolacak ve unutacak :) Teşekkürler, kolaylıklar, --M.M. ileti 21:26, 26 Mayıs 2009 (UTC)
  • Vay üstadım kardeşim, hoşgeldin; ya sdd'ye yardım et ya yeni madde temizliğine? ikisinden birine ben bakayım. Yorgundum zaten, iyi yetiştin :)  Levent İleti Katkılar   19:29, 27 Mayıs 2009 (UTC)

Terence Stamp[kaynağı değiştir]

Merhaba, Terence Stamp maddesini açtım ve ing.vikideki filmografisini kopyaladım lakin bozuk oldu. Nasıl düzeltiriz acaba. Yardımcı olabilirmisiniz? Totenkopf division 11:11, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, maalesef yardımcı olamayacağım, üzgünüm. Film alanında uzman kullanıcılarımız var; Levent, Merube89, Serhantr, vb. gibi. Onlardan yardım isteyebilirsiniz. İyi çalışmalar. --M.M. ileti 13:34, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Sirkadiyen saat[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Metal Militia. Çevirmeye başlayacağım "Sirkadiyen Saat" adlı maddeyi İngilizce olduğu ve 4 gündür ellenmediği için silmişsiniz. Çevirmeye çalıştığım metin çok çeşitli terimler içermekte ve bu yüzden çevirisi biraz zor olacak. Bu günlerde işlerimin yoğunluğu nedeniyle Vikipedi'ye fazla zaman ayıramıyorum. Bende maddeyi kabaca çevirmeye başladım. Acaba çevirdiğim kısım taslak olma kriterlerini karşılıyor mu? Karşılamıyorsa lütfen silmeyin daha detaylı bir şekilde çevirmeye çalışacağım. Şimdiden teşekkürler... --Böcürt 14:26, 28 Mayıs 2009 (UTC)
Merhabalar, bu tip durumlarda en uygun olanı, kullanıcının kendine bir alt sayfa açarak (örn. Kullanıcı:Böcürt/tercüme gibi) orada bu çeviri işlemini sürdürmesidir. Tercüme bitince de sayfanın adı "olması gereken" ada, (Sirkadiyen Saat) değiştirilebilir, hem böylece katkılarınız da kaybolmamış olur. Teşekkürler, kolay gelsin. --M.M. ileti 17:24, 28 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Normalde harflerden oluşsa bile yaratıcı bir tipografi sanatı örneği olduğunda özgür lisanslı sayılmıyor. Bununla birlikte tipografi tecrübesi olan birisi olarak söyleyebilirim ki GS logosunda pek bir tipografik yaratıcılıktan bahsetmek de mümkün değil ^_^ Şahsî kanaatim Homonihilis'in de belirtmiş olduğu yasal kurallar çerçevesinde özgür sayılabileceği. İlgili arkadaşa bunun harflerden oluşan basit bir tipografi çalışması olduğundan dolayı telifsiz sayılabileceğini söyleyebilirsiniz sanırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 15:04, 28 Mayıs 2009 (UTC)
Çok teşekkürler :) --M.M. ileti 17:26, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Kızılay (kurum) maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Birisi madde başlığı ile oynamış, başına Yeşilay yazmış. Nasıl düzeltebileceğimi bilmiyorum ilginizi rica ediyorum.Teşekkürler--Cüneyt Gemicioğlu 17:47, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, madde adı olması gerekene değiştirildi. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 17:54, 28 Mayıs 2009 (UTC)

Kaldırılan katkım[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Bugün eklediğim katkıyı 1 saat içerisinde telif hakkı nedeniyle sildiniz. bende yanlış anlaşılma olduğunu, içeriğin biryerden alıntı değil, tez çalışmamızın bir bölümü olduğunu, yani bize ait olduğunu belirten bir mesaj attım. Ancak halen ne cevap geldi ne de içerik tekrar yüklendi. Lütfen hatayı düzeltme konusunda da aynı hassaiyeti gösteriniz. İlginiz için teşekkrü ederim. OLGU DEMİRCİOĞLU 05393912378 14:48, 29 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Tesawi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, telif ihlali içeriğin ve özgün araştırmaların Vikipedi'de yer alamayışını düzenleyen ve açıklayan kurallar hakkında bilgi almak için şu ve şu sayfaları okumanızı salık veririm. Teşekkürler. --M.M. ileti 15:31, 29 Mayıs 2009 (UTC)

ORGANİK GÜNEŞ PİLLERİ İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR[kaynağı değiştir]

sayın Metal Militia,

ORGANİK GÜNEŞ PİLLERİ İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR sayfam telif hakkı nedeniyle silindi. "new approaches in organic solar cells" projemin türkçeye çevirilip wikipedia'ya konulması da proje kapsamında olan birşeydi. Hangi cümlelerden dolayı telif sorunu olduğunu ayrıntılı olarak bana bildirirseniz bende düzeltip o şekilde koyarım. bir an önce bana geri dönüş yaparsanız sevinirim. Şafak Halıcı 16:24, 29 Mayıs 2009 Bu imzasız yazı Safakhalici (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, telif ihlali içeriğin ve özgün araştırmaların Vikipedi'de yer alamayışını düzenleyen ve açıklayan kurallar hakkında bilgi almak için şu ve şu sayfaları okumanızı salık veririm. Teşekkürler. --M.M. ileti 15:31, 29 Mayıs 2009 (UTC)

Güllü Erhan[kaynağı değiştir]

Merhaba, Güllü Erhan maddesini açmak istiyorum fakat birkaç defa silinmiş. Kurtlar Vadisi karakteri olduğu için Ansiklopedik olduğunu düşünüyorum. Neden bu madde siliniyor? Bunu nasıl halledebiliriz? Totenkopf division 09:53, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Merhaba, madde çeşitli nedenlerle 46 kez silinmiş. Kayda değerlik, ansiklopediklik ve diğer benzeri kriterleri karşıladığından eminseniz maddeyi açabilirsiniz elbette. --M.M. ileti 17:37, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Geri getirme ve sürüm anlaşmazlığı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Metal Militia. Ben ve Abuk SABUK arkadaşımız tarafından Adnan Menderes maddesinde yapılan bazı düzeltme ve değişiklikler anonim IP'ler tarafından pek çok defa geri alındı. Ben olayın içinde yer aldığım için dokunmak istemiyorum, sizin düşüncenizi merak ettim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 13:16, 30 Mayıs 2009 (UTC)
Merhaba DsMurat, madde, konusu itibarıyla benim yaş grubumu dahi zorlamakta aslında :) ama gene de bir bakayım, sonra bir karar veririz birlikte. Teşekkürler, kolaylıklar, --M.M. ileti 16:56, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim. Hayırlısı olsun artık. Görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 00:06, 1 Haziran 2009 (UTC)

Bilgi Kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia. Bilgi kutusunu nasıl oluşturulacağını bilmiyorum. Bilgi kutusu oluşturmamda yardım ederseniz gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler... --Böcürt 17:58, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar, benim de bu konuda pek fazla bilgim yok, ama pek çok maddenin başında bilgi kutucukları var, yapmak istediğiniz bilgi kutusunu bunlardan birine benzeterek yapabilirsiniz. Kolay gelsin. --M.M. ileti 18:04, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Mazideki projeler[kaynağı değiştir]

Merhaba M.M. Aktif sizi gördüm de, VikiProje Türk Devletleri sayfasına ne oldu acaba bilginiz var mı? Bu projenin altsayfalarından Vikiproje:Türk Devletleri/yapılacaklar ve Vikiproje:Türk Devletleri/Anasayfa halen mevcut ama bir proje sayfası yok. Ayrıca Vikiproje:Sosyalizm projesi portal sayfasının kopyası, bu sayfayla da ilgilenebilirseniz sevinirim. Herşey için şimdiden teşekkürler, iyi vikiler, kolay gelsin --Merube 89msj 18:13, 30 Mayıs 2009 (UTC)

  • Şimdi de Vikipedi:Vikiproje Vikifilm sayfasını farkettim. 2006'da açılış yapılmış ama ne düzen oturmuş ne de o zamandan beri herhangi bir değişiklik olmuş. Taksit taksit oldu biraz ama kusura bakmayın, tekrar iyi vikiler--Merube 89msj 18:24, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Ne kadar proje varmış vikide de haberim yokmuş. En son taksit, Vikiproje:Eurovision. Yine esas proje sayfası yok ama altsayfaları var. şu ve şu sayfalar. Ayrıca Vikiproje:Kızılderililer adlı proje sayfası hızlı sille silinebilecek bir sayfa. Heralde bu kadardır atıl sayfa. Şimdiden çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 18:33, 30 Mayıs 2009 (UTC)
Merhabalar, Vikipedi'de atıl halde bulunan pek çok sayfa var, haklısınız. Portal'lardan sonra Projeler de aynı durumda. Bir hevesle açılan, fakat sonradan o ilginin kaybolduğu faaliyetler.. Bahsettiğiniz sayfalarla ilgilenmeye çalışacağım. Teşekkürler, kolay gelsin. --M.M. ileti 18:48, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • İlginiz için çok teşekkür ederim. İyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 18:59, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Merhabalar Metal Militia hocam, kullanıcı sayfanızda şöyle bir değişiklik görünce 55.036 maşallah diyesim geldi. Nice seneler sizi burada görmek dileğiyle.. Saygılarla, İyi çalışmalar..--Muratsahinmesaj 22:26, 30 Mayıs 2009 (UTC)

Fenerbahçe SK. sayfası her zamanki gibi vandalist saldırılarla karşı karşıyadır. Düzeltir ve sorumlularını engellerseniz sevinirim. Mehmet Berat BURSA 13:04, 31 Mayıs 2009 (UTC)

Maddedeki vandalizm geri alınmış. Sorumlusu 24 saatliğine engellendi. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 17:42, 31 Mayıs 2009 (UTC)

İngilizce Vikipedi'yi kaynak gösterme[kaynağı değiştir]

Orada kullanılan kaynak gösterme yardımcısında tarih yerine İngilizce Vikipedi'de bulunan maddenin oluşturulduğu tarihin mi yoksa bizim maddeyi oluşturduğumuz tarihin mi eklenmesi doğru? Teşekkürler --axbyc 17:31, 31 Mayıs 2009 (UTC)

İng. Viki'den tercüme yapıyorsanız, oradaki maddenin en son düzgün sürümünün tarihini kaynak olarak gösterebilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 17:48, 31 Mayıs 2009 (UTC)