İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:GurayKant/ Nisan 2016

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Selam! Yardımınıza ihtiyacım var.[kaynağı değiştir]

Selam, size fotoğraf eklemek hakkında bir şey soracağım. Bu film kitap gibi şeyleri adil kullanım olarak ekliyoruz değil mi? Değişen bir şey yok? Bir de son değişikliklerimi kabul edebilirseniz çok memnun olurum. --GurayKant (mesaj) 18:38, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba, Kategori:Kitap kapakları'nda yüklenmiş kitap kapaklarına, Kategori:Film görüntüleri'nde film yakalama görüntülerine, Kategori:Film posterleri'nde de film afişlerine bakıp inceleyebilirsiniz. Evet adil kullanım olmalı. Değişikliklerinizin bir kısmını onayladım. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 18:48, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba, Ivan Bebek sayfasını koruma altına alır mısınız lütfen? İnanılmaz bir saldırı var. Dakikada 10 kere küfür yazılıyor maddeye. Kolay gelsin. --GurayKant (mesaj) 22:48, 17 Mart 2016 (UTC)

Merhaba. Korumaya alınmış. Tşk. Vikiçizer (mesaj) 08:55, 18 Mart 2016 (UTC)

Selam!, beyaz liste olmak istiyorum. Uzun zamandır aktif değildim fakat şimdi döndüm. İlgi alanımda katkı yapmakla meşgulum ve değişikliklerimin onay beklemesini istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. Çok teşekkürler. Kolay gelsin Vikiçizer. --GurayKant (mesaj) 16:37, 18 Mart 2016 (UTC)

Merhaba, Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfasında da göreceğiniz üzere,
Aşağıdaki ölçütleri sağlayan kullanıcılar, hizmetliler tarafından beyaz liste grubuna alınabilir:
En az 7 gün önce oluşturulmuş bir kullanıcı hesabı
7 veya daha fazla güne yayılmış olan en az 30 değişiklik
5 veya daha fazla madde üzerinde gerçekleştirilmiş en az 20 değişiklik
En az 5 kez değişiklik özeti kullanımı
Değişikliklerinin %3'ünden fazlasının devriyeler/hizmetliler tarafından "eski hâline getir" düğmesiyle geri alınmamış olması.

Bu şartları sağladığınızı düşünüyorum. Kurallara uygun hareket edeceğinize inanıyorum. Beyaz Listeye alındınız. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 16:43, 18 Mart 2016 (UTC)

Çok teşekkür ederim @Vikiçizer, güveninizi boşa çıkarmayacağım. Şüpheniz olmasın. İyi çalışmalar dilerim.--GurayKant (mesaj) 16:45, 18 Mart 2016 (UTC)

Merhabalar açtığınız çoğu yeni sayfayı kontrol ettim katkılarınız için teşekkürler ancak açtığınız maddelere biraz daha bilgi eklerseniz sevinirim --Krystal ?

Kontrolleriniz için teşekkürler @Anyela23. Bundan sonra daha dikkatli olacağım. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--GurayKant (mesaj) 17:09, 18 Mart 2016 (UTC)
  • Anlayışınız için teşekkürler. Size de iyi çalışmalar :).--Krystal ?

Selamlar. Maddedeki iyi niyetli değişikliğiniz için teşekkürler öncelikle. Eklediğiniz kaynaklar Vikipedi'nin güvenilir kaynaklar olarak nitelediği kaynak türlerinden değil maalesef, bu nedenle kaldırmak zorunda kaldım. Ayrıca bu gibi eserlerin orijinal yayımcıları haricinde kitap satış siteleri, inceleme siteleri vs. gibi bağlantılar dış bağlantı olarak eklenememekte. Vikipedi:Dış bağlantılar yönergesinin Kullanılmaması gereken bağlantılar alt başlığının 8. maddesinde ilgili kuralı görebilirsiniz. --cobija 08:35, 24 Mart 2016 (UTC)

Necip Fazıl[kaynağı değiştir]

Tehdit olarak algılıyorsanız cidden öyle algılamak istiyorsunuz. Hizmetliye danışmak tehdit değil, size diyorum ki işi uzatmadan aramızda çözelim, gerek yok. Düşünür ile filozof arasında bir çizgi var, her düşünür filozof değildir. Necip Fazıl'a filozof demek yorum amaçlı değişikliktir ve geri alınması gerekir. Ben de doğru olanı yaptım. Eğer filozof olduğunu düşünüyorsanız tartışmaya açın, tartışalım, sonucunda eklensin ya da eklenmesin. --Kudyaz 13:37, 29 Mart 2016 (UTC)

Evet art niyetliyim baya, öyle algılamak istedim. Sizin hizmetliye başvuracağım demeniz bir tehdit değil iltifat Kudelski, bunun için teşekkürler. Özellikle iki değişiklik demiştiniz, bende merak ettim doğrusu hangileri. Bu iletinize cevap vereceğim çünkü meseleyi güzellikle anlatabilmişsiniz. Ben Necip Fazıl filozof olarak görülüyor fakat İslam Filozofu mu değil mi o konuda değişiklik savaşına girdiğinizi zannettiğim için konunun uzamaması için bunu yaptım. Gereksiz yere kimse kimsenin vaktini almasın diye. Konu böyle değil de filozof olup olmadığı ise seve seve geri alırım. Tartışma sayfasına taşımayı düşünmüyorum. Boşa vakit kaybı. Şimdi değişikliğimi geri alıyorum. Bundan sonra bir yanlışım olursa ki illa ki olacaktır hepimiz insanız lütfen araya üçüncü kişiyi sokacağım diye iltifatlarınızla değil böyle yapıcı iletileriniz ile geliniz. Esenlikler. --GurayKant (mesaj) 13:45, 29 Mart 2016 (UTC)
Kusura bakmayın, lakin değişikliğin özetinde tartışma sayfasına taşınması gerektiğini belirttiğim halde geri alma yapılınca bunu "zorbalık" olarak algıladım. Şimdi anlıyorum ki niyetiniz farklıymış. İyi niyet varsaymamız gereken şeyleri bazen ters anlıyoruz, sert çıkıyoruz, özür dilerim. Yalnız dediğim gibi hizmetliye danışmak engellenmeniz, uyarılmanız vb. bir amaçla değil sayfanın eski haline getirilmesi adınaydı. Bir değişikliğinizden yola çıkarak hakkınızda hizmetliye sizi "şikayet" edebilecek bir durum yaratamayız, ancak katkınızı şikayet edebiliriz. Her neyse sorunun çözüldüğüne sevindim. Umarım filozof olduğunu ilan eden kullanıcı da tartışma yolunu seçer. İyi çalışmalar. --Kudyaz 13:50, 29 Mart 2016 (UTC)

Doruk455 09:24, 10 Nisan 2016 (UTC)

Doruk455 09:25, 10 Nisan 2016 (UTC)

@Doruk455, uyarı için teşekkürler fakat kaynağı gösterip uygun bir biçimde açıkladım zannediyorum, sorun nedir? Sadece bu fotoğrafı değil çoğu fotoğrafları bu şekilde yükledim ben nasıl bir çözüme gidebilirim bu konuda? Yanlış olduğunu düşünmemekteyim ama. Kaynağı filan belli. Nereden alındığı yazılmış. Sorunu da çözemedim. --GurayKant (mesaj) 09:40, 10 Nisan 2016 (UTC)
Sevgili GurayKant sorun kaynakta değil olsaydı söylerdim dikkat ederseniz mesajda lisans sorunu yazıyor sorun lisansta lisansı olmayan dosyalar kaynağı da olsa silinir bilginize saygılar iyi vikiler --Doruk455 09:45, 10 Nisan 2016 (UTC)
@Doruk455 şimdi oldu sanırım?--GurayKant (mesaj) 13:44, 10 Nisan 2016 (UTC)

Nihal Atsız şiirleri hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şiirler için oluşturacağınız yeni maddelerde Mutlak Seveceksin maddesindeki metin biçimini kullanabilirsiniz. Önce şiir hakkında bilgi verebilir ve devamında şiiri mevzubahis şablonun içine yerleştirebilirsiniz. Makaleler için oluşturacağınız yeni maddelerde makalenin kendisini paylaşamazsınız, yalnızca makale hakkında bilgi verebilirsiniz. Ardından okuyucuları makaleye yönlendirmek için Vikikaynak'ta makale maddeleri açabilirsiniz. -- Ullierlich 17:50, 10 Nisan 2016 (UTC)

Çok teşekkür ederim @Ullierlich. Kaynağı değiştirden yardım alacağım da bir sorum daha olacaktı. Şimdi son zamanlarda Silinmeye Aday Sayfalara taşınan birçok sayfa görüyorum. Kayda değerdir değil mi bu şiirler ve makaleler veyahut şartları nelerdir kayda değer olması için? Onlara da dikkat edeyim. Mesaj için çok teşekkür ederim. --GurayKant (mesaj) 17:53, 10 Nisan 2016 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Selam @Vikiçizer! Nasılsınız? Size bir şey soracaktım. Yeni bir şablon oluşturdum ve epey kırmızı. Yavaş yavaş ekleyeceğim Namık Kemal şablonundan sonra filan sanırım yani fakat şöyle bir sıkıntı var, eklememem gereken maddeler şiir ve makale. Nasıl ekleyebileceğim konusunda sağolsun Ullierlich yardım etti fakat bunlar kayda değer mi değil mi öğrenmek istiyorum. Şiir ve makale için kayda değerliğe ulaşamadım. Günlerdir Silinmeye Aday Sayfalara çok fazla sayfa çıkmakta. İşimi hatasız yapmak istiyorum. Bilgilendirebilirseniz teşekkür ederim. Kolay gelsin!--GurayKant (mesaj) 18:06, 10 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba. Şiir ve makalelerin kayda değerliği tartışılan bir konu. Ama elbette bir ansiklopedi maddesi olabilecek şiir ve makaleler var. Özel bir kayda değerlik kuralları belirlememiş isek genel kayda değerlik kurallarına bakabiliriz. Mesela Söylenmesi gereken kayda değerdir, nispeten düzgün ve kaynaklı bir maddesi açılmıştır, dünyada ses getiren bir şiir olmuştur, vikipedinin birçok dilinde de maddesi açılmıştır. Mutlak Seveceksin kayda değer midir? Metinden ve kaynağından belli değildir. Metin kısa, kaynak yoktur. Şiirler konusunda genel kayda değerliği göz önüne almanızı ve kayda değer şairlerin her şiirinin kayda değer olamayacağını göz önüne almanızı tavsiye ederim. Makaleler ile ilgili fikirlerim sır değil. Uzun uzun yazmayayım şuradan makaleler hakkındaki görüşlerimi okuyunuz. Bibliyografi maddesi dışına çıkabilecel kayda değerlikte nispeten çok az makale vardır dünyada. İnternet okuruna bu konularda sistematik bir bilgi vermek istiyorsanız, bibliyografya ve/veya antoloji tarzına eğilmenizi tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 18:34, 10 Nisan 2016 (UTC)
Haklısınız @Vikiçizer, öyle yapacağım. --GurayKant (mesaj) 19:18, 10 Nisan 2016 (UTC)

Mesaj sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba, mesaj sayfalarınızı yeni bir sayfa açarak arşivleyebilir veya içeriğini silerek arşivleme yapabilirsiniz. Kullanıcı sayfaları ile Kullanıcı mesaj sayfaları farklıdır. Mesaj sayfaları artık topluluğun bilgi birikiminin bir parçası sayıldığından komple silinemez, arşivlenebilir. Ama kullanıcı sayfaları kişiye özel olduğundan arzu edildiğinde komple silinebilir. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 20:48, 12 Nisan 2016 (UTC)

Mesaj arşivleme[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Vikipedi'de mesaj sayfaları, bilgilerin gelecek kuşaklara aktarılma projesi gereği tamamen silinmemekte, bunun yerine arşivlenmektedir. Bunun için Yardım:Arşiv sayfası oluşturma sayfasına göz atın. --Ahmet Turhan (mesaj) 16:58, 14 Nisan 2016 (UTC)

@Ahmet Turhan, zaten arşivledim ondan sonra sildim. Bu yaptığınız bana göre iyi niyet değil direkt vandallık. Bundan sonra benim sayfamda değişiklik yaparken rica ediyorum değişikliklerimi kontrol ediniz de yapınız. Böyle düz değişiklikler hoş değil.--GurayKant (mesaj) 17:56, 14 Nisan 2016 (UTC)
Afedersiniz, işin aslı o değişikliği katkılarınıza göz gezdirdikten sonra yapmıştım, mesaj sayfanızda herhangi bir yönelim linki de göremeyince söze ufak bir hatırlatma yapmak istemiştim. Kullanıcı mesaj:GurayKant/ Nisan 2016 sayfanızı siz şu an uyarıda bulununca katkılarınıza bir daha göz atmam suretiyle sonradan var olduğunu gördüm. Dalgınlığım için üzgünüm. Ama mesaj sayfanıza arşiv sayfalarınıza bir link koymanızda yarar var, bu gibi durumlarda veya bilgiye ulaşmak isteyen kullanıcılara yardımcı olur. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:55, 14 Nisan 2016 (UTC)

Vladimir Lenin maddesi hakkında.[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Vladimir Lenin maddesindeki şu değişikliğinizde kişiye ait alıntı bir sözü "Burası için kayda değer değil." diyerek silmişsiniz. Ve referans olarak da "Vikisöz e eklenmeli" ifadesini kullanmışsınız. Bunun açıklamalı gerekçesini merak etmekteyim. Sildiğiniz öğenin bir önceki paragrafında "Bu dönemde, Aleksandr Kerensky ve Bolşeviklerin diğer rakipleri, Lenin’i Almanlardan para alan bir ajan olarak suçladı. Bunun üzerine, önceleri Menşevik olan sonra Bolşeviklere daha yakın duran Leon Troçki, 17 Temmuz’da Lenin'i savunan bir konuşma yaptı" ifadesi var. Ardından gelen bu söz konuyu betimlemekte ve daha iyi anlaşılır olması adına bilgi içermektedir. Hali hazırda alıntı yapılan kaynak telif hakları konusunda bir serbestlik tanımış. Var olan bilgiyi çıkarma konusunda maddenin tartışma sayfasında sizden bir açıklama beklemekteyim. İyi Vikiler. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:03, 14 Nisan 2016 (UTC)

Zaten kaynağa giden herkes okuyabilir bunu, o zaman bende Atsız'ın 100 bin baytlık savunmasını sayfasına ekleyeyim Irkçılık Turancılık davasında böyle bir savunma yaptı diye hoş olur mu?--GurayKant (mesaj) 17:56, 14 Nisan 2016 (UTC)

Durum "Danışıklı dövüş" ile açıklanmamalı. Eğer bir maddede bir konu anlatılıyorsa ve telifi serbest bir yerden yapılacak kısmi alıntı (örneğin oradaki kişiye ait paragraf sözü gibi) konuya katkıda bulunuyorsa konulabilir. Mesela verdiğiniz Irkçılık-Turancılık davası örneğinde aşağıda yer alan örnek "TBMM, Zabit Cerideleri, Devre 6, Cilt 27, s.24-25" kaynağıyla verilmiş ve bu doğrudur;

Başvekil Şükrü Saracoğlu'na açık mektup
Dönemin Başbakanı Şükrü Saracoğlu 5 Ağustos 1942'de TBMM'de yaptığı konuşmada şunları söyler:

"Biz Türk'üz, Türkçüyüz ve daima Türkçü kalacağız. Bizim için Türkçülük bir kan meselesi olduğu kadar bir vicdan ve kültür meselesidir. Biz azalan veya azaltan Türkçü değil, çoğalan ve çoğaltan Türkçüyüz. Ve her vakit bu istikamette çalışacağız."

Bu maddede 100 bin baytlık eserin tamamı tabiki kullanılmaz, fakat bir konuyu anlatırken bahsettiğiniz Nihal Atsız isimli kişiye ait bir söz alıntısı yapacaksanız, serbest telifli bir yerden bunu yapabilirsiniz. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:02, 14 Nisan 2016 (UTC)

@Ahmet Turhan, bana göre bu sözün olması da doğru değildir. Burası vikisöz değil. Burada sözlere yer vermek doğru değil. Danışıklı dövüş ile açıklanmamalı diyip Atsız'ın maddesinde ki şeyi önüme koyuyorsunuz. O zaman Atsız'ın tüm mektuplarından makalelerinden böyle maddesine yazalım, ne demiş ne dememiş doğru mu bu? Kaldırın efendim, kaldırın. Sözse kaldırın. Size aman kaldırmayan diyen var mı? Burası ideoloji savunulacak, bu benim ideolojim kalabilir, şu değil kalamaz diye bir düşüncenin olabileceği bir yer değil. He ideolojinize göre kurallı biçimde şeyler eklersiniz kimse karışamaz, ilgi alanınızdır. Ayrıca Rapsar'a attığım mesaja karışıp "korkmamak lazım." demenizden sonra size seviyenizi takınana kadar cevap vermemeye karar vermiştim yine de geldiniz mesaj attınız, vandallık yaptınız, sayfamda düzenlediğim şeyleri ön yargı ile geri almaya çalıştınız. Lütfen bu tip davranışlara son veriniz. --GurayKant (mesaj) 18:46, 14 Nisan 2016 (UTC)
"Kaldırın efendim, kaldırın. Sözse kaldırın." neye dayanarak bu yönergenin doğru olduğunu söylüyorsunuz. bunu anlayamadım. Vikipedi'de buna yönelik bir politika yok. Siz mi kişisel olarak bunu istiyorsunuz? Yani Vikipedi'de hiçbir söz alıntısı olmasın mı? Eğer böyleyse Vikipedi:Köy çeşmesi (politika) maddesinde bir öneri getirilebilir. Hatta örnek teşkil etmesi nedeniyle Vikipedi:Seçkin maddelerde yer alan maddelere de bakabilirsiniz, birçok maddede bu tür alıntılar mevcut. Onlardan biri olan İspanya'da eşcinsel evlilik örneği gibi mesela. Ayrıca Estağfurullah... Ne Haddimize! ben olaya "karışmak" için değil, konu hakkında yardımcı olabilecek fikirlerimi paylaşmak için o kısma katkıda bulundum. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:02, 14 Nisan 2016 (UTC)

Örnek: şu katkınız

Uyarı
Uyarı
Lütfen Vikipedi'nin "kişisel saldırı yasaktır" politikasına bir göz atın. Bireyler, kurum-kuruluş ya da oluşumlar üzerine değil, içerik üzerine yorum yapın. Hakaret ve kişisel saldırılar sadece topluluğa zarar vermekle kalmaz katılımcıları da caydırır. Unutmayınız ki, kişisel saldırılar, toplulukta yaratabileceği rahatsızlık sebebiyle engellenmeye yol açabilir. Lütfen soğukkanlı olunuz ve değişiklik yaparken bunu aklınızdan çıkarmayınız. - Ahmet Turhan (mesaj) 22:43, 14 Nisan 2016 (UTC)


Vikipedi'ye hoş geldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoş geldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, sayfa boşaltma, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler. Eldarion 21:32, 22 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba değerli @Eldarion, neden inat ettiğinizi çözemedim. "VP:OY gereğince yoruma çevrildi." yazıyor ısrarla geri aldığınız bölümde. Bende bu görüntü kirliliğini kaldırmak için 'yorum' şablonunu kullandım aynı kapıya çıkıyor ve daha biçimli bir görüntü oluyor. Neden ısrar ettiğinizi çözememekle birlikte şimdi geri alıyorum. Umarım konuyu anlatabilmişimdir. İyi çalışmalar. --Güray (İleti) 21:35, 22 Nisan 2016 (UTC) Tek bildiğim dosya yükle sayfasına gelip yüklendiği... Ölen kişi olduğu için tanıtım amaçlı yaşayanlar için genelde siliyorlar aşağıdan uygun lisanslar var o şekilde yüklüyorum--Ormanlar Kralı Aslan (mesaj) 22:04, 24 Nisan 2016 (UTC)

Teşekkürler fakat hangi lisansı seçiyorsunuz, kitap kapağı, film afişi gibi şeyleri bende adil kullanımda ekleyebiliyorum fakat kişilerin nasıl olacak, hangi lisans uygun onu merak ediyorum sayın @Ormanlar Kralı Aslan --Güray (İleti) 22:06, 24 Nisan 2016 (UTC)

Promosyon olanı ekliyorum efendim--Ormanlar Kralı Aslan (mesaj) 22:09, 24 Nisan 2016 (UTC) Film afişi filan bilmiyorum sadece kişi görselleri ölenlerin yaşayanların olmuyor çünkü onlar diri oldukları için adil kullanım olmuyormuş--Ormanlar Kralı Aslan (mesaj) 22:10, 24 Nisan 2016 (UTC)

Ölen kişi hakkında nasıl ekleneceğini sormuştum fakat bir şey anlamadım. Sanırım sorun bende. Yine de teşekkürler. --Güray (İleti) 22:11, 24 Nisan 2016 (UTC)

Dosya yükle kısmından kişiye ait seçtiğiniz resmi linki girip boşluk kısmı doldurup sayfa yükleye gelmeden promosyon lisansını seçip alttan yüklüyorum kolay gelsin iyi vikiler iyi geceler...--Ormanlar Kralı Aslan (mesaj) 22:19, 24 Nisan 2016 (UTC)

Merhabalar. Siteden aldığınız izinle ilgili bir hizmetliye danışın isterseniz kapsamını tam olarak bilmiyorum. Yalnız telifsiz bile olsa copy-paste içerik aktarmayalım, bir de bu tarz bir içerik Vikipedidense Vikikaynağa daha uygun. İçeriğin Vikikaynak'a özetin buraya girilmesi madde için daha yararlı olacaktır. İyi çalışmalar. --Kudyaz 14:14, 25 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba, Nihal Atsız bibliyografyası maddesini açtım biliyorsunuz önerileriniz ile öncelikle bunun için teşekkür ederim. Şimdi farklı bir konu ile başınızı ağrıtacağım. Kusura bakmayın. Makaleler kısmını görüyorsunuz, oraya her makale hakkında kısa bilgiler eklesem ve tablodan kurtarsam, böyle bir şey mümkün müdür? --Güray (İleti) 15:25, 25 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba. Faydalı, eli yüzü düzgün bir madde olmuş, elinize sağlık. Makaleler hakkında bence bilgi eklemekte bir mahsur yok. tablodan kurtulmadan da eklenebilir. Ekleyeceğiniz bilgilerin uzunluğuna bağlı, "Hakkında yazılanlar" tablosunda olduğu gibi 3 ya da 4 bölmeli bir tablo kullanıp bölmelerin birisine kısa bilgileri yazabilirsiniz. Görsel olarak da iyi olabilir. Örnek bulamadım, bulsam gösterecektim. Sanki benzer bir madde vardı, hatırlayamadım. Tablo içinde olmadı derseniz tablo dışı da olur. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:33, 25 Nisan 2016 (UTC)
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim @Vikiçizer. Kısa bilgi derken makalenin içeriği hakkında işte Atsız burada şundan şundan bahsetmiştir. Şu tarihte yazılmıştır gibisinden bu uygun mu peki? 5-6 satırlık bilgi makale hakkında. --Güray (İleti) 09:58, 26 Nisan 2016 (UTC)
Bence uygundur, kısa ve temel bilgiler vermek iyidir, zaten bağlantısını da korursanız isteyen makaleyi de okuyabilir...Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 19:45, 26 Nisan 2016 (UTC)

VikiMemur (mesaj) 12:09, 30 Nisan 2016 (UTC)


@Bermanya, belirtmek isterim ki mesajı silmedim arşivledim. Sileyim gizleyeyim gibi bir çabam olmadı. Kullanıcı mesaj:GurayKant/ Nisan 2016 burada mevcut. Lütfen insanlara iftira atmadan önce iki üç kere düşünüp araştırınız. Kolay gelsin. --Güray (İleti) 17:03, 30 Nisan 2016 (UTC)

Arşiv denen şey görülebilir olur, senin sayfanda öyle bir şey yok. Öğren de gel. --bermanya 18:12, 30 Nisan 2016 (UTC)
Yahu @Bermanya, öğren de gel cümlesi nasıl bir cümle? Nezaket ihlalini ben mi yapıyorum sahiden? Gerçekten yazık. Sizin adınıza çok üzüldüm. Sizi kendi halinize bırakıyorum. İyi vikiler. --Güray (İleti) 18:24, 30 Nisan 2016 (UTC)