Kullanıcı mesaj:Comana

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Comana!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



--Ugur Basakmesaj 10:44, 31 Ekim 2006 (UTC)

Merhaba Comana,

Eklediğin bu madde, sözkonusu kişi ansiklopedik olmadığı için siliniyor 3 keredir. Kişilerde ansiklopediye girmeyi hakedecek bir iş yapmış olma kriterimiz var madde sahibi olabilmeleri için.

VP:SAM oylamalarından geçmişte topluluğun kimin ansiklopedik olduğuna ve kimin olmadığına dair aldığı kararları görebilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 12:28, 31 Ekim 2006 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye kamu malı olmayan veya lisansı GÖBL olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Vito Genovese 14:37, 31 Ekim 2006 (UTC)


Kes yapıştır[kaynağı değiştir]

Açtığınız maddeler kes yapıştır mı? Eğer öyle ise silinebilirler. Teşekkürler--Atacameñoileti 09:13, 1 Kasım 2006 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Ancak kamu malı ilan edilmiş veya GÖBL kaynaklardan içerik aktarabiliriz. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

Ugur Basakmesaj 09:18, 1 Kasım 2006 (UTC)


Neden Ansiklopedik değil[kaynağı değiştir]

sevgili metal Bağımsız Kamu Sen ile ilgili ve Resul Akay ile ilgili ne yanlış var anlayamadım. Diğer sendikalara ait bilgiler çok mu farklı sanki biraz taflı ve Ön yargılı bir yaklaşım içindemisin ben bunu anlamadım. :)

Merhaba Comana, kullanıcı sayfana baktığımda bahsigeçen konuyla ilgili olarak, birkaç uyarı almış olduğunu görüyorum. Burada hiçbirimiz "önyargı" ile hareket etmiyoruz, edemeyiz de. Kişisel bir durum yok kısacası. Girdiğin bilgilerin "ansiklopediklik" kriterine uygun olup olmadığını, mesaj sayfana iletilen hoşgeldin mesajındaki linkleri tıklayarak okuyup öğrenebilirsin. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Metal Militia 09:19, 1 Kasım 2006 (UTC)

cvp:telif hakkı yok.[kaynağı değiştir]

SEVGİLİ UĞUR BAŞAK Sildiğiniz Konular benim de içerisinde bulunduğum komisyonca hazırlanıp, Kamuya ait resmi internet sitesinde açıkça yayınlanan tanıtıcı ve açıklayıcı bilgi mahihetli yazılar idi. Anlaşılan bu kamu sendikasına ve Genel başkanına bir tavır var diye düşünüyorum. Çünki sendika malı zaten kamu malıdır. 11:23, 1 Kasım 2006 —Bu imzasız yorum Comana (tartışmakatkılar) isimli kullanıcı tarafından eklenmiştir.

Merhaba, öncelikle Vikipedi'de itham ve suçlama yapmak yasaktır. Gördüğüm kadarıyla benim dışımda başka kullanıcılara da "tavır var" gibi ifadelerle ithamda bulundunuz. Telif konusunda belirttiğiniz ise, daha az önce baktığımda sitenin altında Tüm Hakları Saklıdır şeklinde bir ibare olduğudur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 09:28, 1 Kasım 2006 (UTC)
  • Lütfen Vikipedi ne değildir sayfasını dikkatle okuyunuz ve bu ilkeye uygun hareket ediniz. Ansiklopedik bilgi vermek amaçlı olmayan içeriklere sahip maddeler girmeyiniz. Diğer kullanıcılar tarafından konulan şablonları sayfalardan kaldırmayınız. Şablonların kaldırılması konusunda, tartışma sayfalarında görüş bildiriniz veya şablonların neden koyulduğuna dair koyan kişilerle veya yöneticilerle irtibata geçiniz. --renegademsj 10:18, 1 Kasım 2006 (UTC)

Sorulara cevaplar[kaynağı değiştir]

Merhaba Ahmet muhsin,

Yukarıda da arkadaşlar gerekli uyarıları yapmış veya tekrarlamışlar. İlk olarak telif hakkına değineyim. Kamu malı, GÖBL veya Creative Commons (sadece by veya by-sa türleri) lisanslı olmayan hiçbir kaynaktan Vikipedi'ye veri aktaramayız. Herhangi bir telif hakkı ibaresi olmaması bile kamu malı olduğu anlamına gelmez, zira ABD telif hakları kanununa göre yayınlanan bir eser, sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır, sahibi istese bile teknik olarak bundan vazgeçemez.

O yüzden sözünü ettiğim 3 lisanstan herhangi birini taşımayan bir kaynaktan Vikipedi'ye yazı ekleme lütfen. Ben bir kere uyarmıştım, Uğur da tekrarlamış. Tekrarında yukarıdaki uyarıları yeterli gören bir yönetici erişimini engellemek zorunda kalabilir.

Bahsettiğin maddeleri de inceledim. Metal Militia'nın bahsettiği ansiklopediklik; tarafsız bir bakış açısıyla yazılmışlık anlamına geliyor. Metinler (zaten telifli oldukları için) konusu geçen kişi veya oluşumları över nitelikte ve yorumlara dayalı. Yoksa bu tür maddelerin takıldığı "ansiklopediye girmeyi hakedecek bir iş yapmamış olmak" kriteri değil sorun. Objektif bir dille yazıldığı zaman sorun olmayacaktır.

Ayrıca maddelere konan şablonları tartışma sayfasında nedenini belirtmeden çıkartmıyoruz. Hele "sil" şablonlarını hemen hemen hiç çıkartmıyoruz. Onların değerlendirmesi yöneticilere bırakılmıştır. Silinmesi yanlış olacaksa silmezler zaten.

Katkı sağlamaya devam etmeden önce Metal'in belirttiği gibi gerekli bağlantılar arasında kısa bir süre gezinmen zarardan çok fayda getirecektir. O yüzden bu tavsiyeyi dinlemeni öneriyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 11:10, 1 Kasım 2006 (UTC)

Merhaba Comana,

Israrlı telif ihlali nedeniyle erişimini 24 saat engellemek zorunda kalıyorum. Geri döndüğünde Vikipedi için çok önemli olan bu konuya daha fazla özen göstermeni dilerim.

Vito Genovese 12:36, 1 Kasım 2006 (UTC)


Merhaba Comana,

Attığın maile burdan cevap veriyorum, zira burada vereceğim bilgilerin daha kalıcı olduğuna inanıyorum.

Küfürlü değişiklik veya vandalizm yapanlar dışında kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmedim bugüne kadar. Senin de böyle bir niyetin olduğunu asla düşünmedim, düşünmem. Ufak bir kavram karmaşası var sadece. Ona da açıklık getireyim izninle.

Metnin yazarı olduğunu ve söz konusu site dışında başka hiç bir yerde yayınlanmadığını anlıyorum. Ancak Vikipedi'nin telif politikası, sen de dahil bir çok insanın garipseyeceği ölçüde farklılık arzediyor.

ABD telif hakları kanunu, yayınlanmış her türlü eserin, sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırdığını deklare ediyor. Bu yüzden de maalesef sitede (veya genel olarak kaynakta diyelim) herhangi bir telif ibaresi olmaması, eserin telifsiz olduğuna değil, aksine telifli olduğuna delalet. Yani telif ibaresi olmamasının "Tüm hakları saklıdır" yazmasından hiç bir farkı yok maalesef.

Vikipedi bu konuda o derece ince eleyip sık dokuyor ki; örneğin kişisel sitende yayınladığın ve sana ait olduğu bariz bir şekilde belli olan bir eseri bile (Sen "İzin veriyorum" desen bile) kabul edemiyor. Her zaman doğru lisansı istiyor.

Vikipedi'ye herhangi bir resim/metin/vs. ekleyebilmemiz için kaynağın özgür lisanslarsa lisanslanmış olması gerekiyor. Bu lisanslar içinde en bilinenleri; Kamu malı, GÖBL ve Creative Commons (CC lisanslarından sadece by ve by-sa Vikipedi'ye uygun, not olarak düşeyim)

GÖBL, Vikipedi'nin içeriğinin lisansı. Türkçe İnternet sitelerinde farkında olmadan uygulanan ama ibare olarak pek fazla rastlanmayan bir lisans.

Creative Commons ise yeni yeni popülerleşen ve şahsi kanaatimce içlerinde en sağlıklı olan lisans. Eser sahibine sunduğu çeşitli haklar var.

Çok karıştırılan kamu malına gelince. Türkiye Cumhuriyeti'nin kamu sitelerini kamu malıyla karıştıranlar oldukça fazla maalesef. Ancak aksi belirtilmedikçe Türk kamu sitelerinin tamamının telif hakkı saklı. ABD kamu siteleri ise kamu malı mesela...

İstenmediğini asla düşünme. Vikipedi'ye olumlu katkılar sağlayacak ve iyi niyetinden asla feragat etmeyecek katılımcılara kapımız her zaman açık. Yalnızca deneyimli bir kullanıcı katkılarınla ve Vikipedi'deki faaliyetlerinle ilgili bir görüş belirttiği zaman, kaçırdığın nokta olup olmadığını anlayabilmek için o kişiyle fikir teatisine girmen veya konuyla ilgili yönergesel maddeleri okuman fayda sağlayacaktır şüphesiz.

Tarihçeye gelince; herhangi bir site olsaydı lisansı değiştirmesi için siteyle temaslara geçmemiz mümkün olabilirdi (Kurum içinde sitenin lisansını değiştirme kararını verebilecek bir konumda olup olmadığını kestiremediğimden böyle bir varsayımda bulunuyorum ama mümkün de olabilir tabi bu). Ancak kamu sitesi olduğu için "Kullanılamaz" kabul etmek ve kendi metnimizi oluşturmak daha yararlı. Oradaki metni de yazan sensin gerçi ama yine de Vikipedi'ye söz konusu maddenin eklenebilmesi için sitedeki bilgileri telif sorunu yaratmayacak bir biçimde, farklı cümlelerle sentezleyebilirsen harika olur.

Umarım yanlış anlaşılmaları giderebilmişimdir elimden geldiğince. Geri geldiğinde nitelikli katkılarına devam etmen dileğiyle.

Sevgiler

Vito Genovese 14:07, 1 Kasım 2006 (UTC)

Devlet Hava Meydanları İşletmesi[kaynağı değiştir]

  • açtığınız madde vikipedi standartlarına uygun bir başlıkla Devlet Hava Meydanları İşletmesi bu şekilde mevcut. DHMİ(den de yönlendirme yapıldı. oradan çalışmaya devam edebilirsiniz. ancak yukarda yazılanları önemseyin ve vikipedi'yi biraz gözlemleyerek tanımaya vakit ayırın. iyi çalışmalar. --kibele 13:40, 29 Kasım 2006 (UTC)

Maddelere yorum eklemeyiniz[kaynağı değiştir]

Lütfen maddelerin içeriklerine yorum eklemeyiniz. Vikipedi'nin blog, forum vb. bir site değil, bir ansiklopedi olduğunu unutmadan ve özellikle tarafsız bir yaklaşımla, ansiklopedik içerikli değişiklikler yapabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. - Eldarion 12:01, 16 Ekim 2009 (UTC)

Al bu da çark maddesinden: 'Bir balenin yazarı, sahneye koyucusu sanılan koreografların kendi bünyemizden yetişmesi ulusal balenin yaratılması açısından zorunlu bir adımdır, bu açıdan ele alındığında ”Çark” balesi ve ilk temsilinin verildiği 6 Kasım 1968 yılı Türk bale tarihinde özel ve kıvanç verici bir yer tutar.' Adamin hayati yorum. Bulmus sahipsiz siteyi aklina eseni yazıyor. Dur diyen yok.

Merhabalar, Tokat üzerine geniş katkılarınızın olduğunu gördüm. Acaba Tokat'ta yaşayan bir birey misiniz? Mümkünse cevabınız; sorularım var. - Nebe?viye mesaj 18:01, 23 Kasım 2010 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; Creative Commons lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Unutmayın; alıntılarınıza kaynak göstermeniz tek başına yeterli değildir. Fakat alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, permissions-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına Creative Commons lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten birçok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen her şeyi yaparız. Tekrar hoş geldiniz, iyi çalışmalar.
Eldarion 12:43, 13 Aralık 2010 (UTC)


Zannediyorum yukarıdaki mesajı tam olarak okumadınız. Telif hakkı saklı hiçbir eserden buraya içerik aktaramazsınız. Eklediğiniz metin çeşitli internet sitelerinde de mevcut. Dolayısıyla telif politikası gereğince Vikipedi'de yer alamaz. --Eldarion 12:58, 13 Aralık 2010 (UTC)

Tokat'a İlişkin[kaynağı değiştir]

Evet, Tokat'lı olup olmadığınızı merak ettiğimden sormuştum. Memleketinizi ziyaret etmiştim; birkaç ay önce hoş bir yer, küçük, sakin lakin biraz daha alt-üst yapı sorunları halledilse Safranbolu'yu anımsatır diye düşünüyorum. İleriki günlerde tekrar ziyaret etmek istiyorum. Sorum olcak demiştim; şu ki şehrin kalesi ve üzerine bir başlık açmayı düşünüyorum. Bilginiz varsa rica edecektim. - Nebe?viye mesaj 15:17, 23 Aralık 2010 (UTC)

İsim Değişikliği[kaynağı değiştir]

Selam, İsim değişikliği için gerekli müracaatı yaptım. Yardımcı olursanız memnun olurum. Bir de görev alabilmek için yardım ve destek bekliyorum. Comana 15:10, 23 Aralık 2010 (UTC)Bu imzasız yazı Comana (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Comana, isim değişikliklerini bu konuda aktif bürokratlar olan İnfoCan ve Elmacenderesi yapabilir. Onlara bir mesaj yazarsanız kısa sürede gerekeni yapacaklardır. Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 21:10, 23 Aralık 2010 (UTC)

Merhabalar. Mine Sunar maddesinde düzeltmeler yaptım. İnterwiki olarak direkt karşılığı olan maddenin interwikileri eklenmektedir. Yani Mine Sunar maddesindeki kategori interwikileri yanlış olmaktadır. Onları çıkardım. Ayrıca maddelerde "ülkemiz" gibi ifadeler kullanmıyoruz. Evrensel bir ansiklopedi olma hedefi güttüğümüz için, Türkçe konuşan dünyadaki herhangi biri bu maddeleri okuyacaktır. "Ülkemiz" kişiden kişiye farklılık arz eden bir ifadedir takdir edersiniz ki. Bu nedenle bundan sonra bu tarz ifadeler kullanmamanızı, bu tarz ifadelere rastladığınızda da düzeltmenizi rica ediyorum. Esas sormak istediğim konu ise Mine Sunar'ın Türkiye'de bulunan bir eseri Çankaya Pembe Köşk bahçesinde bulunan 4,5 metre boyunda ve 3 ton ağırlığındaki İnönü heykelidir. demişsiniz maddede. Ancak Ankara'daki anıtlar ve heykeller adlı maddemizde bu heykelin heykeltraşı Metin Yurdanur olarak isimlendirilmekte. Sizden bu konudaki kaynaklarınızı isteyebilir miyim lütfen? Bu doğrultuda iki maddemizi de düzeltmiş oluruz. Ayrıca maddede hiçbir kaynak bulunmadığından kaynaksız şablonu ekliyorum. Kaynakları ekledikten sonra çıkarabilirsiniz. Vikipedi:Kayda değerlik ve Vikipedi:Kayda değerlik (kişi) doğrultusunda maddelerin içeriği güvenilir kaynaklarca doğrulanabilir olmalıdır, bu nedenle kaynakları ivedi şekilde eklemenizi rica ediyorum. Aklınızı takılan sorular olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım, her vikipedist gibi. Saygılarımla --Merube 89msj 16:57, 28 Aralık 2010 (UTC)

Cevap[kaynağı değiştir]

http://www.ismetinonu.org.tr/index2.asp?fr=vakif/vakif adresine bakıldığında E)MÜZE-EVLER başlığı altında "Pembe Köşk'ün karşısındaki 4580 metrekarelik arsa Ankara Belediyesi'ne bağışlanmış, bu alana belediye tarafından "İnönü Parkı" adı verilip, heykeltıraş Mine Sunar'a yaptırılan 4,5m. boyunda ve 3 ton ağırlığındaki İnönü Heykeli diktirilmiştir. Pembe Köşk'ün üst yanındaki 3470 metrekarelik ağaçlık alanda açık hava müzesi yapılması koşuluyla belediyeye bağışlanmış, bu alana küçük bir amfiteatr ile İsmet ve Mevhibe İnönü'nün birlikte oldukları bir heykel yerleştirilmiştir." ibaresi görülecektir. Yani kaynak inönü vakfının resmi Web sitesinde mevcuttur. ayrıca Ankara'daki anıtlar ve heykeller ‎ başlığı altında adı geçen heykelden bahsediliyor olup İsmet İnönünün Pembe Köşkteki heykelini yapan isim yanlış yazılmış, Mine Sonar "Mine Sunar" olarak tarafımdan düzeltilmiştir.Bu yüzden merube89 isinli Vikipedist arkadaşımdan Yaptığı değişikliği tekrar geri yüklemesini rica ederim. Saygılarımla. Comana mesaj 18:51, 29 Aralık 2010 (UTC)

Uyarılarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Pembe Köşkteki İnönü heykeline gelince onun heykeltraşı kesinlikle Mine Sunar'dır. İnönü Vakfı ve o tarihteki gazete arşivlerinde bu mevcuttur. Sizin Dediğiniz heykel Küçük olan ve Mevhibe İnönü İsmet İnönü'nün birlikte yan yana olduğu küçük heykel. İsmet İnönü heykeli, Mine Sonar.jpg kaydına da bakarsanız gerçek Mine Sunar Heykelini görebilirsiniz. ( Resimde Adı Sonar olarak yanlış yer almış.) Bu yüzden Koyduğunuz kayıtları siz kendiniz alırsanız memnun olurum. Çünkü gördüğünüz gibi ispatlanacak bir şey yok, ispat ortada.İyi Vikiler. Comana mesaj 18:17, 29 Aralık 2010 (UTC)

Güzel yaklaşımınız için ben teşekkür ederim. Kaynaklar ref koduyla kaynaklandırdım. "İngiltere Kraliyet Heykel Akademisi'nin tek yabancı sanatçısı" bilgisi için de ben bir kaynak ekledim. Vikipedi kendisini ansiklopedi olarak adlandıran bir oluşum olduğu için buna uygun olarak kaynaklı bilgiler eklenmesi gerekiyor. Bilgilerin doğruluğunun kaynaklarla sabit olması gerekli yani. Bakınız Vikipedi:Doğrulanabilirlik. Oradan birebir alıntı yapıyorum Vikipedi'ye dahil olmanın başlangıcı doğrulanabilirliktir, gerçeklik değil. "Doğrulanabilir" bu bağlamda herhangi bir okuyucunun Vikipedi'ye eklenen maddenin güvenilir bir kaynak tarafından yayımlandığını kontrol edebilmesi anlamına gelir.. Ayrıca Vikipedi:Özgün araştırmalara yer vermemek ve Vikipedi:Tarafsız bakış açısı sayfaları da olmazsa olmaz diğer politikalarımızdır onlara da bakmanızı rica ederim. Maddelere bu nedenlerden ötürü yorumsal ifadeler eklenememekte. Yani "ünlü" gibi subjektif kelimelerden kaçınmak gerekiyor. Bu doğrultuda Ömer Sunar maddesinde de düzeltmeler yaptım. Bu maddenin de dipnotlu şekilde -Mine Sunar maddesinin şu anki hali gibi- kaynaklandırılması uygun olur. Vikipedi:Kaynak gösterme sayfası bu konuda yardımcı olabilecek bir sayfadır. Sorularınız olursa lütfen hiç çekinmeden sorunuz, elimden geldiğince -her vikipedist gibi- yardımcı olmaya çalışırım. Saygılarımla--Merube 89msj 02:45, 2 Ocak 2011 (UTC)

Telif ihlali nedeniyle engellendiniz.[kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 14:24, 4 Ocak 2011 (UTC)

Selamlar. Vikipedi'de yer alacak biyografilerin bu sayfadaki kriterleri sağlaması gerekiyor. Kriterlere uygunluğu bu sayfadakine uygun kaynaklar ile ortaya koymanız gerekir. İyi çalışmalar. --Eldarion 13:43, 11 Ocak 2011 (UTC)

Lütfen yüklediğiniz dosyaları lisanslandırınız ve diğer bütün bilgileri girmeye özen gösteriniz. Eğer eser sizin ise Şablon: GÖBL-kişisel'i ekleyebilirsiniz. ----GôkTR001 19:24, 17 Nisan 2011 (UTC)

taysin (mesaj) 20:05, 18 Nisan 2011 (UTC)

Dosya:Çocuk balesi.jpg[kaynağı değiştir]

Lütfen kendi çalışmanız olmayan çalışmalarda KM-Kişisel lisansını kullanmayınız. Size konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi içeren bir de şablon yolluyorum. Lütfen metnin tamamını ve içindeki linkleri okuyunuz. Saygılarımla--Merube 89msj 22:25, 26 Haziran 2011 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; Creative Commons lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Unutmayın; alıntılarınıza kaynak göstermeniz tek başına yeterli değildir. Fakat alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, permissions-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına Creative Commons lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten birçok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen her şeyi yaparız. Tekrar hoş geldiniz, iyi çalışmalar.
Merube 89msj 22:25, 26 Haziran 2011 (UTC)


Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Sabri76 Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi Sayfasını telif hakkı ihlali nedeniyle kaldırdığınızı gördüm. Öncelikle sayfa geçmişi ve ilgili web sitesinin ve derneğin kuruluş tarihini kıyaslarsanız Telif ihlalini kimin yaptığını daha iyi algılayabilirsiniz sanırım. Derneğin Resmi Web sitesi de dahil olmak üzere bir çok kaynaktaki bilgi Wikipedia da benim başlatarak geliştirdiğim sayfadan alınmıştır. Derneğin resmi kuruluş tarihi ve Web sayfası ise bundan yıllar sonra benim de içinde olduğum bir komisyon marifetiyle gerçekleşmiştir. Değişikliği geri almanız dileğiyle, saygılarımı sunarım.Bu imzasız yazı Comana (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Telif ihlali nedeniyle kaldırmam doğru ama bir siteyle aynı içeriğe sahip olduğundan, o siteden içerik kopyala-yapıştır yapılmış gibi algılanmakta. Sitedeki yazının buradan alınmış olması, sitede bir tarih ve kaynak belirtilmemesi sebebiyle şu an kanıtlanamamaktadır. Maddeyi kendi cümlelerinizle aynı anlama gelecek şekilde yeniden yazmanız için maddeyi geri getirdim. Eğer bunu yapmazsanız, madde 1 hafta sonra telif ihlali gerekçesiyle silinecek. Kolaylıklar dilerim--вяí¢αи76ileti 10:43, 17 Temmuz 2011 (UTC)
Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 6.sına tıklamanız yeterli. --вяí¢αи76ileti 10:43, 17 Temmuz 2011 (UTC)

Utku TanrıvereMesaj 22:59, 1 Aralık 2011 (UTC)

Utku TanrıvereMesaj 23:02, 1 Aralık 2011 (UTC)

Mutlutopuz 12:59, 3 Şubat 2012 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

AtakanCanileti 13:30, 11 Haziran 2012 (UTC)

Reality 19:22, 18 Mayıs 2013 (UTC)

Hoş geldiniz Comana![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 07:57, 28 Aralık 2014 (UTC)


Merhaba Comana, Eğer cevabınız olumlu ise Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından başvurunuzu yapabilirsiniz. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 07:57, 28 Aralık 2014 (UTC)

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.