Kullanıcı mesaj:CnkALTDS/Arşiv 4'

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

merhaba benim arkadaş[kaynağı değiştir]

Do you have a template for a user "Committited Identity" ? If so could you please paste it to my user page, Thank you Mlpearc 23:55, 28 Şubat 2010 (UTC)

  • Hey Mark, may I ask what you mean by "committed identity"? Do you want to give a link of your en.wikipedia page? Thank you.--CnkALTDSmesaj/message 00:08, 1 Mart 2010 (UTC)
  • Got it now, Mark. You were talking about this template. We don't have similar thing coded here but I will care of it. All the best--CnkALTDSmesaj/message 00:30, 1 Mart 2010 (UTC)
  • you are too kind, thank you. Hope you are well Mlpearc 10:34, 1 Mart 2010 (UTC)
    • Sorry, I didn't notice your request for the link till just now, but yes you got it. Hey no big deal I just happend to playing with it and was posting it on our sister sites. But if your an admin or want to get a discussion started, The reason for having a "Committed Identity" is "Wolrd Wide" if you need anything that I can help you with don't hesitate to ask, later benim arkadas Mlpearc 15:56, 1 Mart 2010 (UTC)
Çalışkan Barnstarı
Çalışkanlığınız ve erdemli tutumlarınız nedeniyle içimden gelerek sunduğum bu ödülü kabul buyurun.--a[.]med»»ileti 16:25, 1 Mart 2010 (UTC)

Soru

Merhaba, aynı soruyu Vikiçizer'e de sordum zira sizin de fikrinizi almakta yarar var; şu sayfa ve takibinde eklenen resimler hakkında ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 21:41, 1 Mart 2010 (UTC)

  • madde çeşitli açılardan sorunlu idi. ama zaten telif nedeniyle silindi. kolay gelsin. --ki bl 22:19, 1 Mart 2010 (UTC)

Slm Cnk Irc'e gelebilir misin işin yoksa? Nooneas 01:50, 2 Mart 2010 (UTC)

Ricacı geldi hanım![kaynağı değiştir]

Cenk merhaba,

Yoğunluk derdim malumun, o yüzden bir ricam olacak senden. Gördüğün görmediğin bilimum ahaliye haftanın iş birliği projesine davet şablonunu gönderebilir misin? Birkaç haftadır günlük düzende ilgilenemediğim ve proje tekrarı yapmak durumunda kaldığım için ilgi biraz düştü. Hazır proje de orijinalken ve ne kadar katılım olursa o kadar fazla seçkin madde üretme şansımız varken, yüksek bir katılım sağlamak pek yararlı olacak düşüncesindeyim, ancak iş-güç arasında bulabildiğim vakit sınırlı. Müsaitsen pek bir mesut olacağım şahsen.

Kodu biliyorsundur:

Sevgiler

Vito Genovese 01:44, 2 Mart 2010 (UTC)

  • Merhabalar, o zaman şimdiden mesut olunuz lütfen. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 01:49, 2 Mart 2010 (UTC)

Selam. Birkaç kullanıcıyla konuşmuştum da. Haftanın işbirliği projesine müracaat edip bu eksikler halledilsin, diyorum. SRİA'ya gönderilmesine karşı çıkanlar da maddelerin açılmasına karşı çıkmayacaklardır, bence. Görüşünüz ? Takabeg ileti 02:25, 2 Mart 2010 (UTC)

Selamlar Takabeg, bu resimlerin yeralacağı sayfaları mı proje kapsamına alalım diyorsun? Bence mantıklı, hem ihraç da edilmemiş olur resimler; O zaman Vito'yla konuşmak lazım. Ya da eğer ilgili maddeleri oluşturabileceğimiz seçkin makakeler varsa diğer Wikipedia'lerde daha bir hoş olur. Ne dersin?--CnkALTDSmesaj/message 02:32, 2 Mart 2010 (UTC)
Ve aleykümselam. Maddeler açılsın diyorum. 82 Vito ile konuştu. Belki daha da maddesiz SR'ler vardır. Bunlar maddelere yeterince değer katmıyor. Ana sayfada kullanılmıyor. Kullanılsa da kırmızı bağlantı gizleniyor. Böylece yine değer katmıyorlar. Günümüzde SRA gösterilse de seçilme şansı yoktur. Örneğin Sydney Harbour Bridge maddesi açılmadan Dosya:Sydney Harbour Bridge night.jpg fotoğrafının SR seçilme şansı sıfırdır. Seçkin makaleler varsa... kısımını anlayamadım :) Kısaca tekrar anlabilir misin ?Takabeg ileti 02:40, 2 Mart 2010 (UTC)

Birde rica etsem Dosya:Seattle 3.jpg SRA gösterir misin ? Bu beleşten (ayreten madde açmadan yani:)) SR olabilir. Ben tatilde olduğumu için göstermiyorum :) İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:48, 2 Mart 2010 (UTC)

  • Hmm, Vito'yla konuşulması isabet olmuş. Haftanın projesi kapsamında İngilizce Wikipedia'den seçkin seçilmiş maddelerin çevrilmesi var. Eğer bizde seçkin resim seçilen fakat maddesi olmayan resimleri kullanabileceğimiz makaleler, zira Wikipedia'de seçkin madde ise şu an ki projeye tam isabet olur. O maddeleri başlatırız. Aksi gelecek haftanın projesi bu iş olur. Hmm?--CnkALTDSmesaj/message 02:50, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Takabeg unutmadan; resmi yarın öğlen vakitleri gibi gösteriyorum. Nasıl olsa pek fazla işi yok :) Kendinize iyi bakınız lütfen. ^^--CnkALTDSmesaj/message 03:31, 2 Mart 2010 (UTC)
Dayanamadım ve gösterdim :)))Takabeg ileti 03:32, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Davet için çok teşekürler ancak bu konu bana göre değil.Aklıma gelmişken seçkin resim adayı resimlere göz attım da o resimleri nasıl aday gösteriyoruz ve aday göstermek için o resmi bizim yuklememiş olmamız şartmıdır?Kolay gelsin.--Kamuran otukenli 08:30, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Merhaba, öncelikle geç yanıt için kusura bakmayın lütfen; yoğunlukta kaçırmışım mesajınızı. Az önce gördüm, hemen yanıtlıyorum. Bir resmin seçkin resim gösterilirken hani adımların izlenilmesi gerektiği şurada detaylı olarak açıklanmıştır. Aday gösterilecek resmin, aday gösteren kişi tarafından yüklenmiş olması şartı bulunmamaktadır. Dolayısıyla dilediğiniz seçkin resim kriterlerini taşıyan resmi aday gösterebilirsiniz. "Nedir bu kriterler?" diye soracak olursanız eğer; detaylı bilgi yada bilgileri hemen seçkin resim nedir? sayfasına göz atarak edinebilirsiniz. Teşekkürler. (Unutmadan bir önceki mesajınızdaki teşekkürlerinize teşekkür ile cevap vermek istiyorum nazikliğinize ithafen.).--CnkALTDSmesaj/message 01:00, 4 Mart 2010 (UTC)

Soru

Merhaba, şunu ne yapmalı? Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 20:33, 1 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, yine geç gördüm. Madde silinmiş. İyi çalışmalar, kolay gelsin...Vikiçizer 09:25, 2 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. İş birliği projeleri ve bu gibi Vikipedi etkinliklerinden haberdar olmak için ne yapılmalı? İyi çalışmalar... taglıgalpileti 10:34, 2 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, düzenli olarak Vikipedi Haber'e göz atabilirsiniz. Hatta ilgili şablonu sayfalarınıza dahi entegre edebilirsiniz. İlginize teşekkürler.
    Sevgiler,--CnkALTDSmesaj/message 14:44, 2 Mart 2010 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. İki proje üzerinde çalışıyor olduğum için, korkarım zaman ayıramayacağım. --Makedon 11:31, 2 Mart 2010 (UTC)

  • Daha öncede Vito'ya söylemiştim. Davetiniz için teşekkürler ancak; bir daha göndermezseniz sevinirim. Teşekkürler.. --Dolphin 13:33, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Merhaba, şuradaki liste taramasıyla otomatik olarak yollanan davetti; zira Vito'yla aranızda geçen konuşmayı ve davet almama isteğinizi bilmediğimden dolayı size de iletildi, kusura bakmayın lütfen.
    Sevgiler,--CnkALTDSmesaj/message 14:41, 2 Mart 2010 (UTC)
  • Hiç önemli değil. --Dolphin 13:27, 3 Mart 2010 (UTC)

Merhaba Takabeg, şuradaki değişiklik özetinin esprisi nedir acaba? "İş birliğinden haberdar olmak için şart yoktur." yazmışsınız. Fakat bunun bir şart olduğunu söyleyen birisi olması gerekmiyor mu zira bunu özet düşmek için? Dün bir çok kişiye şu sayfadan tarama yapılarak yollandı o davetler; amaç projeye olan katılımı çoğaltmak neticesinde Vikipedi'ye daha çok seçkin madde eklemek olduğundan düşünüyorum ki kullanıcıları haberdar etmek gerekli bir şey. Hatta mesaj sayfasına bakarsanız sizin adıma yolladığınız daveti (ki kendi imzanızı da kullanabilirdiniz.) alan kullanıcı da bana "Bu projelerden nasıl haberdar oluruz?" şeklinde bir soru yöneltti. Özetinizin gereksiz olduğu kanısındayım hâl böyle olunca. Neden eleştirdim? Çünkü şahsımla doğrudan ilgili, Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 15:01, 2 Mart 2010 (UTC)

Selam. O kullanıcıya davetiyet göndermemişsin. Kendisi de size sormuş Bu projelerden nasıl haberdar oluruz? diye. Neden bana göndermiyor diye soru işareti oluşmuştur herhalde. Bunun yanıtı işte. Davetiye almak için herhangi şart yok değil mi ? Sadece Vikipedi:Değişiklik sayılarına göre Vikipedistler listesindekiler haberdar olacak mı ? Öyle değildir. Ben de sizin göndermeyi unuttuğunu tahmin ederek yardımcı olsun diye zaten aynı format olduğu için ve benim bizzat davet etme niyetim olmadığı için bana gönderilen davetiyeyi kopyalayarak kendisine yolladım. Sadece yanlış anlaşma olmasın diye gönderdim yani. Yukarıda yazdığım gibi İsteyen ilgilenir. İstemeyen ilgilenmez. Hatta gönderilen davetiyeyi kaldıranlar da var. Siz iyi niyetle yapıyorsunuz da spamlık olarak algılayan yok değildir. Bence bot yapsın bu işi. Özet konusuna gelince belki gereksiz belki gerekli. Neyse uzatmayacağım. Hadi iyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:14, 2 Mart 2010 (UTC)
  • O listeyi kullanmaktaki amacım; toplu halde kullanıcı hesaplarına erişmem; aksi halde sadece kullanıcılar "online" olduğunda son değişikliklerden görebilirdim. Aksi halde elbette sadece o listede yer alanlar haberdar olmalı şeklinde mantık hatalı bir mantık olur. Ben o özetin bana yazıldığını düşündüm; kullanıcıyı bilgilendirme ve olası yanlış anlamayı engelleme anlamında yazıldıysa (ki öyle imiş) elbette gerekli; sevindim. Sadece merak etmiştim ve sormak istedim. Dilerim ki herhangi bir sorun, dahilinde kırgınlık vs yoktur, hmm?(Ayrıca davetiyeyi spam olarak algılayanlarda bir daha davetiye almak istemediklerini belirtebilirler. Bunu buraya yazma amacım yoğun bir mesajlaşma trafiğin var; belki okurlar. Ben birazdan inceleyeyim; gerekli bilgilendirmeyi yapayım. Ayrıca sizde rast gelirseniz çıtlatırsanız sevinirim.)--CnkALTDSmesaj/message 15:31, 2 Mart 2010 (UTC)
  • İyi akşamlar, bugünkü yanlış anlama için "sorun yok" teyidi almadım. Dilerim ki yoktur. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 01:22, 3 Mart 2010 (UTC)
Selam. Yanlış anlamadım bile :) VP:İNOV'ye önem veriyorum ya. Hadi iyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:28, 3 Mart 2010 (UTC)
Sevindim :), bence VP:İNOV bile gerek yok benden size kötü niyet beklenir mi hiç efendim? :) İyi çalışamalar.
  • slm bir hizmetliyle nasıl görüşebilirim..--Mustafasaruhan 01:49, 3 Mart 2010 (UTC)

iyi günler sizinle nasıl temasa geçebilirim--Mustafasaruhan 01:50, 3 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba, şuan için online hizmetli Vikipedi'de yok sanırım. Ben yardımcı olayım; sorun nedir? Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 01:56, 3 Mart 2010 (UTC)

murat şahin isimli bir arkadaş sizinde gördüğünüz gibi yanlış bilgiler girmiş bunlar iftira niteliğinde aynı zamanda bende tartışma bölümüne gerçek olanları yazdım ama nedense ben gerçekleri yazan olduğum halde kaynak gösteremeyen arkadaşın yazıları duruyo kaynak göstermeden iftira atılmadığını bunun vikipedia da suç teşkil ettiğini biliyorum zaten ilk bilgiler kaynağa dayanılarak yazılmış vikipedia ya ilginize teşekkür ederim yardımcı olursanız sevinirim.--Mustafasaruhan 02:07, 3 Mart 2010 (UTC)

  • o zman yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekiyo çünkü hoş olmayan yalan yanlış şeyler yazılmış ben menejerine durumu iletim kim ilgileniyo telefonla ulaşılabilicek kimse varmı burda teşekkürler yardımcı olursanız sevinirim

ayrıca vikipedi de eksiklik yok herşey tamam orjinal internet sitesinden alınmıştır..bunuda benlirtmek isterim nasıl bir kaynak gerekiyo..--Mustafasaruhan 02:13, 3 Mart 2010 (UTC)

  • Merhaba Sayın Saruhan, maddenin değişiklik geçmişine baktığımda Muratsahan'ın yapmış olduğu şu değişiklikleri görüyorum. Zira bu hatalı bir değişiklik değildir; madde içerisinde kaynaksız olmayan bölümler olduğundan dolayı {{Yanlış}} ve {{Kaynaksız}} şablonları ile maddeyi etiketlemiştir. Aslında Vikipedi temelinde kaynaksız olan maddelerin yaratacağı doğru bilgi olmama endişesi ile ilgili kaynaksız maddelerin Vikipedi maddeleri içerisine hiç alınmaması öngürülmüş formatıdır. Fakat yine de belki bilgiler kaynak gösterilerek ansiklopedik olduğu kanıtlanmasına zaman tanımak amacıyla ilgili şablonları kullanıyoruz. Madde içeriğindeki bilgilerin yanlış olduğunu ifade etmiyor o şablon sizin düşündüğünüzün aksine; bu bir suç teşkil etmemektedir. İlgili bilgilere; internet sitelerinden bulduğunuz kaynaklar ile kaynak göstererek şablonları kaldırabilirsiniz. Aksi halde ilgili şablonları kaldıramayız. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 02:22, 3 Mart 2010 (UTC)
  • şuanda eklediğim tek kaynak yeterlimi yoksa bi kaçtanemi eklemem gerekiyo bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler--Mustafasaruhan 02:34, 3 Mart 2010 (UTC)
  • Farklı kaynaklarda bulabilirseniz eğer çok daha iyi olacaktır. Katılımınıza teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 02:38, 3 Mart 2010 (UTC)
  • şuanda yaklaşık altı kaynak ekledim daha fazla gerekiyomu yoksa yeterlimi acaba diğer vikipedialarda bir iki kaynak gördüm sadece teşekkürler--Mustafasaruhan 02:45, 3 Mart 2010 (UTC)
  • birçok kaynak ekledim sayfa ne zaman düzelir ve kaynak gösteremeyen bu kişi sizde farkındasınızdırki ağır şeyler yazmış ne zaman silinir sonuçta vikipedia çok önemli ve ciddi takip edilen bir ansiklopedi heralde asılsız olan şeyler hemen silinir öyle değilmi cvp yazarsanız çok sevinirim--Mustafasaruhan 02:52, 3 Mart 2010 (UTC)
  • bütün eklediğim kaynaklar silindi neden--Mustafasaruhan 02:58, 3 Mart 2010 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Hilal Cebeci sayfasında olası bir telif ihlali bulunmaktaydı; Vikipedi içerisine kesinlikle diğer sitelerden kopyala/yapıştır şeklinde alınan metinler kabul göremiyor. İlgili sitelerin makale tarihlerine bakmak gerekliydi fakat herhangi bir tarih bulamadım; neticesinde cümleleri değiştirdim. İlgili kaynaklar eklendi ve madde yeniden düzenlendi. Şu an için madde de herhangi bir sorun bulunmakmatadır. Vikipedi içerisinde yalnızca bu sayfaya odaklanmamanızı diğer sayfalara da aynı özeni göstermenizi bekleriz. İlginize teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 03:31, 3 Mart 2010 (UTC)

  • Tartışma sayfalarındaki yorumlarının vandalizm içerikli olmadığı ve madde içeriğini geliştirmeye yönelik olduğu sürece tartışma sayfalarında bulunması öngörülür. Dolayısıyla bu bağlamda herhangi bir suç teşkil etmemektedir. Zira tartışma sayfaları bunun için; tartışarak doğru bilgiye ulaşmaktır amaç. Belirttiğiniz yorumlar Muratsahan tarafından değil; anonim (IP ile değişiklik yapan kayıtsız kullanıcılara verilen genel ad) bir kullanıcı tarafından yapılmıştır. Belirttiğim gibi Muratsahan ilgili şablonları eklemiştir. Az öncede belirttiğim gibi; madde içeriğine yönelik olan bu tavrınızı lütfen diğer Vikipedi maddelerinde de gösteriniz. Vikipedi hakkında detaylı bilgi almak için lütfen size hemen yukarıda gönderilmiş olan "Hoş geldiniz?" mesajında bulunan mavi kelime ya da kelime gruplarını tıklayınız. Her tıklamanızda ilgili bağlantıdaki sayfa açılacak ve size detaylı bilgiler verecektir. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 03:42, 3 Mart 2010 (UTC)

Selam. Vaktiniz olduğunda Aydoğdu, Vezirköprü maddesini temizleyebilir misiniz ? Ben olsam komple kaldıracam da :) Takabeg ileti 06:56, 3 Mart 2010 (UTC)

Mer30. Takabeg ileti 17:17, 3 Mart 2010 (UTC)

haftanın iş birliği projesine davet[kaynağı değiştir]

  • haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorum; davet için sağol --katpatuka 14:21, 3 Mart 2010 (UTC)

Selam. Balkanlar maddesinde {{Diğer anlamı|Balkan}} lazım değil mi ? Sürekli kaldırılıyor da... Takabeg ileti 01:06, 4 Mart 2010 (UTC)

  • Birde bu geri alablir misiniz ? İller listesi felaket. Osmanlıca Vikinin ötesinde bir şey oldu. Şehirler listesi ise daha normal. Daha önce ben iller maddesindenden dolayı 7 gün engellenmiştim. Haksızlık yapıldığını hâlâ düşünmekteyim. Eğer engelleme haklı ise şehirler listesi maddesi de değiştirilememelidir. Değiştirilen de engellenmeli değil mi ? Bilimsel ve evrenmselleştirdiğimizde engellenirken milliyetçileştirme girişimleri sorun sayılmıyorsa Vikipedide {{sö-etnik}}'e dayalı ciddi bir problem var demektir. Takabeg ileti 01:14, 4 Mart 2010 (UTC)
  • Merhaba Takabeg, şuan için yapılması gereken işlemi yaptım; bu konular hakkında tartışmalar çok uzamış; tüm yorumları teker teker okuyamadım zira. Fakat buna benzer bir tartışma müzik terimi olan single , tekli arasında da yaşanıyor. Şu an itibariyle bazı Vikipedistler single'ı, bazıları ise tekli'yi kullanıyorlar. Basit bir mantıkla tekli, single'ın Türkçeleştirilmiş hali (diyelim) olmasına karşın single kullanalım fikri daha ağır basıyor tartışma sayfalarında medyada daha çok işlendiğinden dolayı. Fakat buna benzer tartışmalar karara çok zor bağlanan tartışmalar olsa gerek. İyi geceler--CnkALTDSmesaj/message 01:56, 4 Mart 2010 (UTC)
CnkALTDS, Burasını http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:NnVvito okursanız Takabeg'in nekadar önyargılı ve temelsiz iddialarda bulunduğunu göreceksiniz. Özellikle bu tartışmaları maddenin tartışma sayfasında değil de kişisel tartışma sayfalarında yapmaktadır ki kimse farketmesin. Size verdiğim linkteki tartışmayı baştan sona en ince ayrıntısına kadar okuyun. Sonra söylemek istediğiniz söyleyin. Direk maddeyi değiştirmeyin. --NnVvito 12:27, 4 Mart 2010 (UTC)
Takabeg'in "Osmanlı" ve "milliyetçi" düşüncesi tamamen kendi hayal ürünü! Tartışma sayfamdakileri okursanız anlayaksınız. --NnVvito 12:29, 4 Mart 2010 (UTC)

UYARI

Merhaba Sayın kullanıcı; Vikipedi içerisinde kişisel saldırılar yasaktır konusunda gördüğüm üzere kısa bir süre içerisinde uyarılmışsınız. Kişiler arası tartışmalar diğer kullanıcıların mesaj sayfalarına taşınmamalı. Bu davranışınızda görüyorum ki ısrarcı bir tutum sergilemektesiniz; uyarıları dikkate almamaktan ve politika ihlalinden dolayı engellenebilirsiniz. İlgili maddeye gizli uyarılar tarafımdan eklenmiştir; zira şuan itibariyle bir hizmetli tarafından korumaya alınması gerekmekte ve Vikipedi kuralları gereği harici bir kişinin değişiklik savaşı dışındaki bir sürümüne geri getirilmelidir. Zira bu da yaptığım değişikliktir. Size Vikipedi kurallarını daha detaylı öğrenmenizi tavsiye ederim; değişikliğinizi geri alıyorum; ilgili maddenin ilgili tartışma sayfasına yorumlarınızı aktarınız. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 12:39, 4 Mart 2010 (UTC)

Ve aleyküm selam. Single - Tekli ile farklı konudur aslında. Single da kullanılabilir tekli de. CD'de single diye yazıyorsa single'dır. Tekli diye yazıyorsa teklidir. Madde başlığı tekli olabilir fakat bunu gördüğümde Türkçenin akbetinin Fransızca gibi olacağını hissettim. Orda da yabancı kökenli kelimeleri a la Français yapmaya çalışırdı. Ne oldu ? Kelime hazinesi zayıfladı. Kelime sayısı az olduğu için bir kelimenin bir sürü anlamları vardır. O yüzden sadece kelime gösterildiğinde ne anlama geldiğini kestiremeyiz. Cümle içinde kullanıldığında anca anlayabiliriz. Belki felsefe dalında gelişme yaşanabilir da diğer bilim dalları zarar görecektir. Yerleşim adları konusuna gelince sadece Bulgaristan'da değil her yerleşim için geçerlidir. Resmen adları değiştirildiği halde durum böyle. Urfa - Şanlıurfa oldu. Maraş - Kahramanmaraş oldu. Antep - Gaziantep oldu. Türkiye'de çok sayıda köy adlarının değiştirildiğini biliyoruz. (Ad değişikliğinden hoşnut olmayanlar burda eski köy isimiyle madde açtığına da tanık olduk. Bu da az değildi. Hâlâ Kategori:Vikipedi:Çift maddede duruyorlar mı bakalım. ) Değiştirildiğinde yöredeki halk eskisini kullanmaya devam etse de yenisini kullanıyoruz. Kalküta - Kolkata oldu. Stalingrad - Volgograd oldu. Leningrad - Sankt Petersburg'a, Sveldrovsk - Yekaterinburg'a, Kalinin - Tver'e dönüştürüldü. Uralsk - Oral. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:14, 4 Mart 2010 (UTC)

P.S. birde niye hiçkimse bunu uyarlamadı ? Katkının neredeyse yarısı VP:KSY. Takabeg ileti 02:14, 4 Mart 2010 (UTC)

Anlaşılan tartışmayı okumamışsınız ki bana gereksiz ve anlamsız bir uyarıda bulunuyorsunuz. İlgili maddenin tartışmasını okuyun, orada herşeyi açıkladım, karşı çıkabileceğiniz birşey yok. Benim haksız olduğumu iddia edecekseniz ilgili maddeye yazın. Bana anlamsız uyarı mesajı göndermeyin! --NnVvito 12:44, 4 Mart 2010 (UTC)
Tekrar merhaba, kural neyse o uygulanmıştır; politika ihalinde bulunduğunuzdan dolayı uyarıldınız; zira bu uyarı gereksiz değildir; tartışma sayfasında bir karar alınana kadar; madde üzerinde değişiklik yapılamaz; gerekli kurallar uygulanmıştır. Size tarafımdan yapılan bu son uyarıdır; sebebi ise kişilere saldırıda bulunmanız, nezaket kurallarına uymayışınız ve Levent Hizmetlinin de belirttiği gibi tartışmaları üçünü kişilerin mesaj sayfalarına taşımanızdır. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 12:49, 4 Mart 2010 (UTC)

Maddeyi neden korumaya aldınız? Tartışma sayfasında da görüldüğü gibi argümanlarım beni destekliyor, Takabeg'in argümanları yetersiz. Yani haklı olduğum halde neden maddeyi bozdunuz (Türkçe isimler yerine yabancı isimler kullandınız?, Londrayı London, Selanik'i Thselloniki yapana kadar da o maddeleri koruma altına alın bakalım)? --NnVvito 12:50, 4 Mart 2010 (UTC)


Tamam nezaket sebepleriyle uyarılmışım. Anladım yani isimlerin değiştirlmesiyle ilgili bir uyarı değil. O zaman, argümanlarım doğru olduğuna göre isimleri değiştirecem. Çünkü bu konu hakkında şu an burada sadece ben ve Takabeg tartışmaktayız. Takabeg'in de argümanları yetersiz, ve kendi argümanının hala doğruşuğunu savunuyor. Eğer onun argümanlarını destekliyorsanız destekleyin, desteklemiyorsanız kendi ya da benim argümanımı detekleyin. Çünkü yol tıkalı bir yere ilerlemiyor. Ayrıca benim önerim madeyi tek başına korumaya almamıanız, diğer yöneticilerle de konuşun. --NnVvito 12:57, 4 Mart 2010 (UTC)

  • Sayın kullanıcı, ben Vikipedi'de bir hizmetli değilim. Sizin tavrınıza alınmış karşı bir tavrım bulunmamaktadır. Herhangi sayfa olursa olsun; değişiklik savaşı yaşanmaya başlanınca; ilgili madde hizmetliler tarafından koruma altına alınır zira şuan online hizmetli Vikipedi'de yok gördüğüm kadarıyla. Ve korumaya alınan madde değişiklik savaşında bulunan kişilerin sürümleri haricine geri yüklenir; kişileri bir müddet farklı düşünmeye itmek; tartışmada bulunan kişileri sakinleştirme amacıyla. Şuan için madde geçmişine baktığımda tartışma savaşı olmadan önceki sürüm; yine Takabeg'in değiştirdiği sürümle aynıdır. Bu demek değildir ki siz haksızsınız; ya da haklısınız. Aldığınız uyarılar; sizin kullandığınız üslub ve tartışmaları üçüncü kişilerin mesaj sayfalarına taşımanızdır. Değişiklik yapmak istediğiniz değildir. Kural böyledir. Herhangi bir hizmetli online olduğunda ilgili madde koruma altına alınacaktır. Sizin değişiklik ısrarınızda üç geri dönüş kuralını ihlal etme ihtimaliniz bulunmaktadır. Bu sadece genel düzeni sağlamak amaçlıdır. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 13:07, 4 Mart 2010 (UTC)
Eğer iligili iki kullanıcıdan (ben ve Takabeg) önceki bir noktaya geri getirmek istiyorsanız bundan önceki bir noktaya geri getirin http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Bulgaristan%27daki_%C5%9Fehirler_listesi&diff=3884332&oldid=3515654 Geçmişe bakarsanız isimlerin yabancılaştrılmasını sadece Takabeg yapmış, geri kalan herkesin fikri ortada. Eğer değişiklik savaşında değişiklik savaşından önceki bir noktaya geri çekmek istiyorsanız işte değişiklik savaşının başladığı an http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Bulgaristan%27daki_%C5%9Fehirler_listesi&diff=3884332&oldid=3515654 , dün değil. --NnVvito 17:16, 4 Mart 2010 (UTC)

Recep Tayyip Erdoğan maddesindeki düzeltme[kaynağı değiştir]

Sayın Yetkili aşağıdaki bilginin neresi ansiklopedik değil anlayamadım: Bir grup şehit yakını tarafından kendisine sembolik manevi tazminat davaları açıldı. Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi ve Kartal 3. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan bu tazminat davaları 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde birleştirildi ve mahkeme davanın kabulüne karar verdi. Karar, miktarı itibariyle kesin olup temyizi kabil olmadığı için bu karar esas yönünden Yargıtay denetiminden yani bir üst mahkeme denetiminden hiç geçmedi. (Davaların ilk derece mahkemelerinde birleştirilmesi ile ilgili birleştirme kararlarının bozulması talebiyle yapılan temyiz başvurusu ise ret edildi.) Kararı veren mahkeme Ceza Mahkemesi değil Sulh Hukuk Mahkemesidir. Sulh Hukuk Mahkemeleri tek hakimli mahkemelerdir. Heyet olarak değil, tek hakimli olarak karar verirler. Dolayısıyla bu dava tek hakimin vermiş olduğu esastan temyizi mümkün olmayan bir karar ile sonuçlanmıştır.

Doğru metin yukarıdaki gibi olması gerekirken siz yanlış bir bilginin sayfada kalmasına müsaade ediyorsunuz. En basitinden dava açılan mahkemenin ismi bile yanlış yazılmış bunun bile düzeltilmesine müsaade etmiyorsunuz. Yanlış bilgi olunca mı ansiklopedik oluyor yoksa kasıt mı var?Bu imzasız yazı Redhamam (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, Recep Tayyip Erdoğan maddesinde yapmış olduğunuz şu değişiklik ansiklopedik bir dille yazılmamıştır; zira gelişi güzel her metni kaynak gösterilmeksizin Vikipedi içerisine ekleyemiyoruz. Takdirinizdir ki Vikipedi kişilerin katkılarıyla yazılan bir ansiklopedidir, bir blog değildir. Madde içerisinde yanlış olan bölümleri elbette düzeltebilirsiniz; fakat bunu kaynaklar göstererek ve ansiklopedik bir dille gerçekleştirirseniz sizde Vikipedi'yi geliştirmeye başlamış olacaksınız, ilginize teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 21:03, 4 Mart 2010 (UTC)

Öncelikle merhabalar... Ben de sizi ilk defa görüyorum... Pusula sayfasında geri aldığım kısım reklam amaçlı yazılmış ve pusula ile ilgisi olmayan, aynı ismi taşıyan bir derginin tanıtımını içermektedir. Sizin bana "neden dikkat etmiyorsun" dediğiniz kısımsa birkaç yazım problemi (bold , soru işareti fazlalığı ve 'dur) ve bildiğiniz üzre botların eklediği viki dilleridir. Viki dilleri geri dönüşlerde yok olmuşsa bir şekilde bir bot düzeltecektir zamanla... Ama vikipedide telif ve reklam önemli bir sorundur... Zaten Kullanıcı:Levent'e attığım mesajda sayfayı tam inceleyemediğim için teliflii olabilir notunu düşmüştüm. Benim Levent'e attığım mesajda bu bahsettiğim önemli mesele varken, sizin beni payladığınız dikkatsizlik meselesi o kadar da önemli bir mesele değildir bana göre, o yüzden dikkat etmedim. Sizin cımbızla seçtiğiniz o küçük yanlışlıkların, benim seçtiğim "firmamız, şirketimiz" diye başlayan ve maddeyle alakası olmayan, başka bir şey anlatılan ve büyük yanlışlıklar yanında bir önemi yok, yine bana göre.. Size göre bu yazım yanlışları büyük bir hataysa düzeltirsiniz. Kullanıcıya attığım mesajda vurguladığım mesele maddenin filanca siteden alınmış olduğunun yazılmasıydı. Lütfen sorgulayıcı ("sen öyle demişsin de niye böyle yaptın gibi" ) düşündüğüm bu tavrınıza devam etmeyiniz. Haftanın işbirliği projesinde başarılar dilerim, iyi günler.--Boyalikus 14:25, 5 Mart 2010 (UTC)

  • Merhabalar Sayın kullanıcı, iletiniz için teşekkür ederim; zira yanlış düşündüğünüz bir şeyi saygı çerçevesinde tarafınıza sunmak isterim. Tüm Vikipedistlerin benzer hataları olmuştur. Levent Abinin, sizin, benim, x'in ya da y'nin. Bu önemli değildir; sonuçta bir ansiklopedi yazıyorsak elbette uyarılarımızı yapacağız her nasıl siz yaptıysanız. Bot değişikliğinden bahsetmişsiniz fakat o değişiklik benim sürümümle ilgilidir. Ben sizden önce doğru olan sürüme geri getirdim bu esnada bot değişikliği silindi ve onu tek bir tuşla geri getirdim; bu kolaylık varken neden işimi yarım bırakayım zira? Hatanın büyüğü, küçüğü olmaz takdirinizdir ki. Ben sizi sadece hoş bir dille uyardım; sizin Levent Abi'yi hoş bir dille uyardığınız gibi. Bunda bir sorun yoktur kırılacak ya da öyle hissedecek. Size ya da başka Vikipediste tarafımdan tavır alınması olası değildir. Madde kaynakları çok eskiye dayanıyor; sayfa geçmişini taradım madde içerisinde belirtilen kaynaklardan doğrudan bir telif ihlali söz konusu değildir. Hatalı bir kaynağı Levent Abi'ye bildirdim. Takabeg telif ihlali yapılan siteyi bulmuş, cümleler 30% oranından daha fazla bir oranda değiştirildi; artık telif ihlali söz konusu değildir. İlginize teşekkürler, iyi çalışmalar. (Not: Değişiklik yapmadan önceki yazmış olduğum iletiyi değişiklikten sonra güncelledim.) --CnkALTDSmesaj/message 18:57, 5 Mart 2010 (UTC)
  • O listeye eklenmesi gereken bağlantı olursa hizmetlilere bildirebilirsin; yanlış karar vereceğini sanmıyorum :)  Levent İleti Katkılar   20:22, 5 Mart 2010 (UTC)
  • Yoğunluğunuzun farkındayım zira o listede bulunan \bkerkukfeneri\.4t\.com ve \bkerkukfeneri\.com adreslerinin madde geri getirilinceye kadar çıkarılmasını sonrasında maddenin eski sürümünün geri getirilmesi; Dünya Vatandaşı'nın ki uygun gibi mesela. Sonrasında ilgili maddeden o siteleri çıkarıp, tekrar çıkardığımız linkleri o liste içine eklersek neden acaba o listeye koyulmus onu öğrenmiş oluruz şeklinde düşünüyorum ve bunu bir hizmetliye bildirdim bile :)--CnkALTDSmesaj/message 20:30, 5 Mart 2010 (UTC)
  • Meydan senin Cenk, 10 saniyen var, 9,8,7,6,... Şaka bir yana, mesaj sayfan arşive de sığmayacak bu gidişle..  Levent İleti Katkılar   20:34, 5 Mart 2010 (UTC)
  • Mesaj alındı; madde tamamdır. Aynı link maddenin İngilizce Wikipedia'de ki sayfasına da girilmiş; galiba ilgili değişiklik genel wiki spamı endişesi ile yapılmış. Şimdi ilgili adresler tekrardan eklenebilir gibi. Teşekkürler.

Selam. Bu SR olabilir mi sizce ? Tamam derseniz siz SRA gösterir misiniz ? Ben tatildeyim ya :)) Takabeg ileti 10:37, 6 Mart 2010 (UTC)

Kötü mü ? Takabeg ileti 09:43, 7 Mart 2010 (UTC)

Sayın beyfendi/hanfendi, Levent abi, anonim bir kullanıcının yapmış olduğu basit bir vandallığı Btomakin isimli bir kullanıcının değişikliğini baz alarak geri dönüş yapmıştır.... FakatBtomakin kullanıcısı maddeyi Mayıs 2006 tarihinde dijital baskı makinesi alarak günlük Pusula Gazetesi'nin yayımına başlayan firmamız Zonguldak Merkez başta olmak üzere,... diye devam eden, kendine ait bir ürünün reklamını yaparak vandallamış bulunmaktadır. Yani Levent abi anonimin yaptığı ufak bir değişikliği düzelteceğim derken reklam yapan bir vandalın değişikliğini baz almıştır... Elbette bu tür gözden kaçmalar yaşanabilir.Bu ve şu da sizin bana hatalı yaptığımı vurguladığınız ve sizin düzelttiğiniz minik değişikliklerdir. Bana göre hatanın büyüğü ve küçüğü vardır, tek tuşla yapabiliyorsanız yapmışsınızdır ben yapmadım sadece önemli olan kısmı düzelttim, teferruatı ile ilgilenmiyorum.. Bir telif ihlali var demedim, maddeye şurdan burdan alınmıştır diye not düşülmüş telif ihlali olabilir dedim. Burada ki mevzu kimin neyi geri aldığı neyi almadığı değil. Benim "geri dönüşlere dikkat bir de telif ihlali olabilir" gibi sıradan bir iletimden sonra, "sen O'na öyle demişsinde bunu böyle yapmışsın" gibi bir yaklaşım. Ben kırılmam, üzülmem, tavır alsanızda sorun olmaz. Madde geçmişiyle ilgilendiğiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar.. --Boyalikus 12:54, 6 Mart 2010 (UTC)


Ufak bir cevap :)[kaynağı değiştir]

Selamlar Hocam, az önceki şablondaki IP ilginçtir ki ben de görünmüyor; sayfa geçmişinde yaptığınız değişiklik güncellenmedi hâlâ sanıyorum ki; aynı ip farklı şeylere de bulaşmış gibi. Bir kontrol etsek mi?--CnkALTDSmesaj/message 20:58, 6 Mart 2010 (UTC)

Hehe hoca mı olduk efendim :)). IP adresi 85.97.112.247 idi, ki kontrol etmiştim geçmişini tek katkısı bu idi. Acaba başka şablonlarda başka saldırılar yahut denemeler mi oldu, araştırmak lazım hocam. Önbelleği boşaltınca sorun gitmedi mi sizde? --Merube 89msj 21:02, 6 Mart 2010 (UTC)
Cenk kardeş, sorun çözüldü mü acaba? Sevgiler--Merube 89msj 21:11, 6 Mart 2010 (UTC)
  • Doktorlar ya da adaylarına genel hitap şekli o, Hocam :). Zira ben hoca sıfatına mensup değilim. Adaylığım farklı alanda:) Genel bir sorun var şuan yine; kullandığım bazı programlar (Vikipedi) dışında; bir şeyleri etkiliyor ama neyi çözemedim hâlâ. Bendeki sorunu çözdüm gibi ama belki de server güncellemesi yavaştır. Emin değilim şuan için IP'de başka değişiklik yoksa sorun bendedir o zaman. Teşekkürler Hocam.--CnkALTDSmesaj/message 21:19, 6 Mart 2010 (UTC)
Peki o zaman "hoca" olayım ustam :)). Belki de ondandır, yahut acaba ben mi sorunu göremiyorum ?? Düzelmezse haber verirseniz sevinirim cenk ustam. Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 21:25, 6 Mart 2010 (UTC)

Selam Cnk nasıl gidiyor? Bir kaç gündür nette değildim ondan vikiye katkıda bulunamadım. :( Neyse iyi çalışmalar ve iyi vikilemeler viki moladayken yazayım dedim bir şeyler :) Nooneas 23:10, 6 Mart 2010 (UTC)

  • Selamlar, iyi gidiyor nasıl olsun. SQL Server'a farklı bir eklenti entegre ettim; Java ayarlarını değiştirdi. O yüzden belli bir müddet "bu şekildeyim". Dönüşüm muhteşem olacak zira :) İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 23:18, 6 Mart 2010 (UTC)
  • Ne diyim kolay gelsin benim elimden gelmiyor öyle şeyler :) Neyse ben vikilemeye döneyim zaten okul sağolsun haftanın projesine de katılamadım :( Tekrar iyi vikilemeler :) Nooneas 23:21, 6 Mart 2010 (UTC)
  • Cnk bir soru daha sorucam karar veremedim. Çukurçayır, Araklı sayfasını elimden geldiğince düzenledim. Bu sayfadan düzenle şablonunu çıkarayım mı? Nooneas 00:14, 7 Mart 2010 (UTC)
  • Ufakça bir kaç değişiklik yaptım; özette sana pasladım. Şablon ellerinden öper; kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 00:23, 7 Mart 2010 (UTC)
  • Fark ettim zaten. Aslına bakarsan düzenlemenin birçoğunu sen yaptın :) Şablonu hallettim teşekkürler ve iyi vikilemeler Nooneas 00:25, 7 Mart 2010 (UTC)

  • Sanırım sorun düzelmiş. Baktım ama bulamadım. İmza için teşekkürler.  Levent İleti Katkılar   08:53, 7 Mart 2010 (UTC)
  • Bu ne menem bişeydir böyle? Şifreni bilen biri filan girmiş olabilir mi? Hayır sadece sen varsın geçmişinde. Çok ilginç doğrusu.  Levent İleti Katkılar   09:01, 7 Mart 2010 (UTC)

Selam. Yukarıda gösterdiğim resim kötü müdür ? Kötü ise öyle derseniz sevinerim. Birde Zazalar maddesindeki {{taraflı}} şablonu kaldıralım mı ? Dün nüfus bölümündeki abartmayı düzelttim. Takabeg ileti 09:54, 7 Mart 2010 (UTC)

  • Cevap verecektim Takabeg, resmi Miami maddesine koyayım öncelikle, sonra gösteririz.--CnkALTDSmesaj/message 09:57, 7 Mart 2010 (UTC)
  • Selamlar, ilgili maddeye bilgi kutusu eklendi; sayfanın görüntüsü bozulmuştu birtakım değişiklikler yaptım; beğenmediğiniz olursa değiştirin lütfen. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 09:38, 7 Mart 2010 (UTC)
Estğ. Ellerinize sağlık. Zaten madde benim tekelimde değil, gerekeni yapmışsınız benim de hoşuma giden bu. Hürmetler.--a[.]med»»ileti 16:32, 7 Mart 2010 (UTC)

Selamlar Cenk ustam. SDD ve YMD'de çok güvenilir bir kullanıcı olmanıza istinaden, acaba patrol (devriye) işine girişir misiniz diye sormak istedim. Herhangi bir bürokrattan istekte bulunmanız kafi. Patrol olunca yeni sayfalarda onaylı ve henüz onaylanmamış sayfaları görebiliyor, bu sayfaları onaylayabiliyorsunuz. Bu sıralar hayli birikme de var, hala onaylanmayı bekleyen sayfalar hayli fazla. Uygun sayfaların yanında, sil şablonu eklediğiniz maddelerin de sil şablonlu sürümü de onaylarsanız, tekrar bakılmasına gerek kalmaz bu da çok zaman kazandırır takdir edersiniz ki. Çok yararlı bir meret, ama sizin gibi çalışkan tecrübeli güvenilir vikipedistlere çok büyük ihtiyaç var. Ne dersiniz? --Merube 89msj 19:21, 7 Mart 2010 (UTC)

J Kibarlık ve sempatiklik sınırları zorlamakta ısrarcı bir tutum sergilemeniz halinde engellenebilirsiniz. CnkALTDSmesaj/message 19:27, 7 Mart 2010 (UTC)
Hehe :), nazik uyarınız için çok teşekkür ederim. Ben yine de patrol patrol patrol diyorum ustam, bir ufacık mesaj bir bürokrata hımm ? --Merube 89msj 23:27, 7 Mart 2010 (UTC)
Selamlar Hocam, Ben test amaçlı House show'u kasıtlı g2 etiketledim bakalım ne olacak diye zira m1'den gitti. Dediğiniz gruba girdim, bir şeylerin farklı olması gerekmiyordu değil mi? ^^--CnkALTDSmesaj/message 13:19, 8 Mart 2010 (UTC)
Hehe onu ben öyle sildim :). Devriye fonksiyonu etiketleme vs. etkilemiyor, sadace yeni sayfalardaki onaylanmış ve onaylanmamış değişikleri görüp onaylayabilmenize yarıyor. Özel:YeniMaddeler sayfasına bakarsanız, bazı satıların pembemsi bir arka plana sahip olduklarını göreceksiniz. Bunlar halen onaylanmamış/izlenmemiş değişiklikle, arkası beyaz olanlar ise onaylanmış sayfalar. Siz de -yalnız bu özel sayfadan girince o fonksiyon aktifleşiyor- YM sayfasından henüz onaylı olmayan bir sayfaya tıklarsanız, sayfanın sonunda "kontrol edilmiş olarak işaretle" diye yeni bir komut göreceksiniz. Onu tıkladığınızda madde kontrol edilmiş olur. İzlenmiş değişiklikleri gizleyerek, kontrol bekleyen sayfaları daha rahat görebilirsiniz. Şu anda halimiz içler acısı :), yetin gayri ustam :) Umarım yeterince açıklayabilmişimdir, sorun olursa bir ses vermeniz yeter, anında yeterim :). Sevgiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 13:25, 8 Mart 2010 (UTC)

İstek

Selamlar efendim, şu referansa dair patrol (devriye) isteğim olacaktı zat-ı alinizden. Teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 11:19, 8 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar, rica ederim... şu an itibarıyla siz de bir devriyesiniz. İyi çalışmalar. --M.M.ileti 12:54, 8 Mart 2010 (UTC)

-~ Selamlar, Fullturizm VP:KA, teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 15:28, 8 Mart 2010 (UTC)‎

Engellendi, teşekkürler. --M.M.ileti 15:31, 8 Mart 2010 (UTC)

Slm Cnk naber? Daima çakışıyor değişiklerimiz hayırdır :) Nooneas 20:38, 8 Mart 2010 (UTC)

  • Selamlar, farkettiğim 1-2 tane oldu {{sil}} şablonlarında farklı çakışmamız olmadı sanırım. Hadi bakalım devam!--CnkALTDSmesaj/message 20:56, 8 Mart 2010 (UTC)
  • Ben de farkettim. Devam edicem zaten saat 12 gibi bir vikimola alcam yoruldum bugün. Nooneas 20:58, 8 Mart 2010 (UTC)