Vikipedi tartışma:Seçkin resim adayları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tartışma arşivi: Arşiv 1

Destek ve karşı oyların gerekçelendirilmesi[kaynağı değiştir]

İngilizce vikipedide 'nasıl değerlendirileceğini' anlatan kısımda aşağıdaki ifade var; yani "destek" ve "karşı" oyların her ikisinde de neden/gerekçe bildirilmesi gerektiği yazıyor.

    • If you approve of a picture, write Support followed by your reasons.
    • If you oppose a nomination, write Oppose followed by your reasons.

Türkçe vikipedide ise "Destek yazısını ekleyin, ardından yorumunuzu yazın" diyor, buradaki ifadenin bir yorum yapılması değil, bir gerekçe bildirilmesi olması gerektiğini düşünüyorum. Olumsuz oy verecekler için "Karşı yazısını ekleyin, ardından yorumunuzu yazın. Karşı oyunuzu, üzerinde çalışılabilecek, özel bir gerekçeyle birlikte belirtin" diyerek ayrı bir gerekçelendirme isteniyor. Sadece "karşı" oy verenlerin gerekçesini bildirmediği için "neden" sorulduğunu görüyoruz, ama "destek" oyu verenlerin neden destek verdiğini de bilmemiz gerekmez mi? Bu sebeple çoğumuzun zaman zaman yaptığı gerekçesiz verilmiş bir oyun önüne geçmemiz gerekmez mi? Gerekçesiz verilmiş olumsuz oylar gibi gerekçesiz olumlu oylar da vikipedinin seçkin resim seçme sistemine zarar vermez mi? İyi çalışmalar...Vikipedist 18:44, 26 Nisan 2009 (UTC)


Selamlar. Arşiv inceleyelim. Yanlışlıkla seçilmiş resimler, karşı oy almadığı halde ilgisizlikten seçilmemiş resimler, sırf maddesi olmadığı için seçilmemiş resimler vardır. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:46, 21 Ekim 2009 (UTC)

"Maddesi" olmadığı için seçilmemiş resimler[kaynağı değiştir]

Epidermis[kaynağı değiştir]

Resim
Dosya:Leaf epidermis.jpg
SAM sonucu
Vikipedi:Seçkin resim adayları/Leaf epidermis.jpg
Açılması gereken madde
w:en:Epidermis (botany)
Yorum yapan
Takabeg ileti 19:00, 21 Ekim 2009 (UTC)

Maddesi olmadığı halde SR seçilen resimler listesi[kaynağı değiştir]

Yorumlar[kaynağı değiştir]

  • Yorum Yorum Bu liste hangi maksatla hazırlandı bilmiyorum, açılması temenni edilen maddeler sıralanmak istenmiş muhtemelen. --.dsm. 23:44, 7 Kasım 2009 (UTC)
Maksat ? Maksat aramana gerek yok. Sadece kriterlerine bakman yeterli. Takabeg ileti 23:49, 7 Kasım 2009 (UTC)
  • Anlamadım demek istediğinizi. Ne var ki kriterlerde? --.dsm. 23:51, 7 Kasım 2009 (UTC)
Kısaca maddesiz seçilmiş olan seçkin resimler bunlar. Daha önce Vito'ya listesini göstermiştim. O da [1] diye yanıtladı. Acemiydik ve hata yaptık. Önemli olan hatadan dönmek. Diğer kullanıcıların da incelemelerini istiyorum. Ondan sonra ihraç adaylığa eklenecek. Yani maddesi açılırsa aday göstermemiz gerekmeyecek. Takabeg ileti 01:53, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Vito'ya attığınız e-posta beni ilgilendirmiyor. Vikipedi topluluğu olarak bizim bakmamız gereken şey seçkin resim kriterleridir. Seçkin resim kriterlerinde "seçkin olacak resmin mutlaka maddesi olmalıdır" gibisinden bir şey yok. Beşinci kriterde şöyle deniyor: "Maddeye değer katmalı ve okuyucuların maddeyi algılamalarına diğer resimlerin yapamadığı bir şekilde yardımcı olmalıdır.". Bu resimlerin hepsi Vikipedi topluluğu ve Seçkin İçerik Sorumlularımız tarafından seçkin resim kriterlerine uyduğu yönünde karar verilerek seçkin resim ilan edilmişlerdir. Bu maddelerin açılması tabii ki çok iyi olur ama toptan bir değerlendirme yapılmasını son derece yanlış ve gereksiz buluyorum. Teşekkürler. --.dsm. 02:11, 8 Kasım 2009 (UTC)
  • Bu dosyaları SR'den ihraç ederken harcayacağımız vakit ve enerjiyi resimlere madde açmaya harcamak çok daha mantıklı olur. Resimlerin hepsi SR olmayı hakediyor, maddesi yoksa maddesini açalım gitsin. SR'den ihraç edip, yarın öbür gün maddesi açılınca tekrar mı SR seçeceğiz? Khutuckmsj 12:10, 9 Kasım 2009 (UTC)
Evet o yüzden burada liste olarak gösterdim. Yani ben de mümkünse ihraç aday göstermek için enerjimi harcamak istemiyorum. Umarım ihraç işlemleri yapmadan meseleler halledilecektir, inşallah. Gerç maddesi açılsa bile teknik olarak SR kriterleri sağlamayanlar da var. Onu daha sonra halledelim. Önce maddeler açılsınlar. Takabeg ileti 12:30, 9 Kasım 2009 (UTC)
  • "Maddesi olmadığı halde" seçilen resimlerle ilgili olarak Takabeg kadar keskin bir düşüncem yok. Kriterlere göre resmin kullanıldığı maddeye değer katması gerekiyor. İlla ki kendi maddesi olası gerekmiyor. Örneğin: Bir tablo ressamın maddesine, akımın maddesine, hatta bir dönemi anlatan tarih maddesine değer katabilir, ama kendi maddesi olması gerekmez. İlahî Komedya'daki Doré'leri düşünün. Bu çizimlerin kendi maddeleri yok diye hepsini ihraç mı edeceğiz? İlahî Komedya'ya yeterince değer katarak ilgili kriteri yerine getirmiş olmuyorlar mı?
    Yukarıda listelediğiniz resimler öyle ya da böyle çeşitli maddelerde kullanılıyor. Bunlardan bazılarının kullanılmakta oldukları maddeye gerçekten de değer katmadığını düşünebilirsiniz. Öyleyse SRİA yapabilirsiniz. SRİA zaten bir oylama değil, bir tartışmadır. Topluluk resmi yeniden değerlendirir ve gerekiyorsa resmi ihraç eder. Ama her resmin tek tek değerlendirilemesi gerekir. Listedeki her resim SRİA olmayı hak etmeyebilir. Tek kriter kendine ait bir maddesi olmaması olamaz, çünkü böyle bir kriter yok.
    Öte yandan, seçkin seçilememiş bazı resimlerin aslında bu kriteri yerine getirmekte olduğunu, yani adaylığın hataen başarısız sayıldığını düşünüyorsanız, o da yine tek tek ele alınması gereken bir konudur. Gerekli açıklamayı ve görüşünüzü yazarak resmi tekrar SRA yapabilirsiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 06:58, 10 Kasım 2009 (UTC)

Bu aralar leyla modunda olduğumdan yanlış bir noktada yanlış bir yönlendirme mi yaptım bilmiyorum ama, aklımda kaldığı kadarıyla ben ihraç adayı yapılabilir derken altyazısı yetersiz olanları kastetmiştim. Direkt özel maddesi olması gerekmediği, kullanıldığı herhangi bir maddeye değer katmasının yeterli olduğu konusunda Homonihilis ile aynı görüşteyim. Lakin Takabeg'in refere ettiği mesajımı o bu tür maddelerle ilgili bir e-posta attığında vermiş de olabilirim, öyle bir eşeklik yaptıysam da özür dilerim.

Resimler kullanılsın, maddede işe yarar nitelik göstersin, benim için yeter. Asıl sorun altyazılarda. Asıl onları listelersek tek merkezden kolay çalışma gerçekleştiririz.

Vito Genovese 07:19, 10 Kasım 2009 (UTC)

Selamlar. Seçkin resimler seçilen tablolar arasında diğer vikilerde madde olduğu halde Türkçe Vikipedide açılmamış olanlar vardır. Bunlar nasıl halledilmelidir acaba ? Takabeg ileti 23:57, 7 Kasım 2009 (UTC)

  • Maddesi olmayan tablolar ne gibi bir problem yaratıyor ki? İstenirse açılabilir maddeler... --.dsm. 23:59, 7 Kasım 2009 (UTC)
  • Cevap yok mu? --.dsm. 02:12, 8 Kasım 2009 (UTC)

Interwikilerde maddesi olduğu halde Türkçe Vikipedide maddesi olmayanlar[kaynağı değiştir]

Takabeg ileti 00:54, 10 Kasım 2009 (UTC)

  • Üst başlıktaki düşüncelerim, bu resimler için de geçerli. İyivikiler... [ho? ni!] 06:59, 10 Kasım 2009 (UTC)

sra'lar hayvan resimleri de gösterilmeli. --DLT (Son Kahraman) Türkçe Vikipedi 14:04, 20 Aralık 2009 (UTC)

  • Aday gösterilmesine bağlı bu. --.dsm. 17:08, 20 Aralık 2009 (UTC)

A christmas present[kaynağı değiştir]

I'm afraid that I can't speak Turkish, but please accept a Christmas gift from Commons:Featured Picture Candidates, courtesy of me. Sarcastic ShockwaveLover 10:05, 28 Aralık 2009 (UTC)

  • Thank you for this present. It's so cute! I think we can use it. --.dsm. 13:37, 28 Aralık 2009 (UTC)
    • My pleasure. Your FPC page looked a little bare; hopefully this will bring a bit of colour to it. :P Sarcastic ShockwaveLover 23:23, 28 Aralık 2009 (UTC)

FP for deletion[kaynağı değiştir]

(Türkçe konuşamıyorum) - Please see Commons:Commons:Deletion requests/File:Aziz efendi-muhammad alayhi s-salam.jpg. Jujutacular 14:08, 21 Şubat 2011 (UTC)

Introducing myself[kaynağı değiştir]

Well, since I've come here and am starting to be a little bit active, I should probably introduce myself. I'm Adam Cuerden, I'm fairly active at the Seçkin resim equivalent at English Wikipedia, specialising in restoring old photographs and preparing and cleaning up things like engravings and such. It's a hobby. I've been aware of the Turkish "Seçkin resim" for about... 8 years, maybe, ever since Durova told me some of her work had passed here, to her surprise.

I don't speak Turkish; I speak English, a bit of Spanish, and can to some small extent read written German, Dutch, and Italian, in the "I can guess at what it's talking about" sort of way. However, translation tools are getting better - not ideal by any means, but better - so I thought it's probably time to try and see what people not on English Wikipedia want in images. I mean, I could try Commons, but, frankly, with Commons' featured picture candidates... I have never been able to figure out the logic between which of my images get overwhelming support there, and which will get three to five supports, no opposes, but close as failed because there weren't enough votes. So, I figure, I'll try looking into other Wikipedias.

And, honestly, I would like to help illustrate Turkish Wikipedia, if I can get some idea of what's needed. So if anyone has any suggestions, please tell me. If you want to know what sort of things I do, en:User:Adam Cuerden has the sixty-three English Wikipedia FPCs from this year at the top; it's a mixture of things I've scanned from my personal collection, and things from various archives I have access to.

Speaking of archives, I can recommend http://www.loc.gov/pictures/ as a source. American Federal Government work is public domain, so any scans done by the Library of Congress are completely free to use, and they have a huge archive of scans to choose from. One bit of advice, though: The JPEGs from the Library of Congress are far, far lower resolution than the TIFFs they offer. In any case, if anyone sees anything they'd like me to do, let me know.

In any case, I hope you don't mind me coming here, and I hope I can help out somehow.

Cheers,

[2] Alborzagros (mesaj) 08:45, 30 Ocak 2014 (UTC)

Adam Cuerden (mesaj) 11:19, 8 Ekim 2013 (UTC)

Üzgünüm, daha önce aday olmuş ancak seçkin resim olarak seçilememiş. Vikipedi:Seçkin resim adayları/Cappadocia March 2006.jpg--i.e.msj 11:23, 30 Ocak 2014 (UTC)


Abdurrahman Hilmi - Meşk (calligraphy exercise) - Google Art Project.jpg[kaynağı değiştir]

Herkes bu [3] resmi aday olur? this is [4] persian article about hilimi. teşekkür ederim Alborzagros (mesaj) 12:41, 7 Mart 2015 (UTC)

Resme SRA şablonu ekleme.[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğim resim Commonsta, o yüzden bir türlü şablon ekleyemedim. nasıl yapabilirim.--DemirciMehmedİleti 09:04, 23 Temmuz 2015 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı - Şablon eklendi. Seçkin resim adaylığı için teşekkürler. --Ömer Berkaymesaj 13:16, 23 Temmuz 2015 (UTC)

Pera Müzesi, Oryantalist Resim Koleksiyonu[kaynağı değiştir]

Şu galerideki resimlerin bir çoğu (belki de tamamı) aday gösterilebilir diye düşünüyorum. Sayfanın Türkçe sürümünde de birkaç tane farklı resim mevcut. --WikiBronze [M] 20:13, 25 Eylül 2015 (UTC)

Resim boyutu[kaynağı değiştir]

  • Sevgili Vikipedistler. Adaylık sayfasındaki resimlerin boyutları orantısız büyük olduğundan adaylıklar birbirine giriyor. İlgi de azalmış durumda. Resimlerin adaylık tartışmasıyla hizalanması için 900x260px boyutunun ideal olduğunu düşünüyorum. Zaten resmi değerlendirmek isteyen üzerine tıklayıp detayları incelemek durumunda. Şablon tartışma:SRAkayıt sayfasındaki resim boyutunun değiştirilmesini öneriyorum. Değerlendirmenize sunarım.--ahzaryamedileti 08.49, 23 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]
Katılıyorum. Şu an resimlerin hangi adaylığa ait olduğu tek bakışta anlaşılmıyor. Hatta bana kalırsa adaylıkları birbirinden ayırmak için yazı ve resmin etrafına bir çerçeve konulsa daha da iyi olur. ----anerka'ya söyleyin 09.05, 23 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]
1.7>1.2 yapınca fena gözükmedi, hızlıca yaptım hatta. Uygunsuz diyen olursa geri alabilir :) NanahuatlEfendim? 09.55, 23 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]
Hatta şurada görülebileceği üzere {{temiz}} ekledim sona, mevcut adaylıklara da elle ekledim şimdi. Sorun çözüldü.--NanahuatlEfendim? 10.01, 23 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]
240px yükseklik standarttır. Anerka'nın önerisine göre div style için "border-style: solid; border-width: thin; border-color: #A2A9B1;" kullanılabilir. abc, 20.15, 24 Ocak 2021 (UTC)[yanıtla]

Şuradaki teklifle birlikte kaliteli ve seçkin içerik adaylıklarında 2 ay tartışma, fikir birliği yoksa 1 ay uzatma üzerinde karar kılmıştık. Ancak seçkin resim adaylıkları, madde adaylıkları gibi derin konuşmalar içerebilecek, uzun bir tartışma süresine ihtiyaç duyan yer değil. Dolayısıyla seçkin resim adaylıkları için bu 2 aylık tartışma süresinin 1 aya düşürülmesi (1+1) öneriyorum. Orada görüş belirten @Ekrembjk09, Kurmanbek, Dı Gras vas Grinır, Wooze, LostMyMind, Ata Barış, Stultiwikia ile diğer tüm kullanıcıların dikkatine. Nanahuatl? 00.49, 25 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]

Karşı Karşı Oradaki tutumumun aynısını göstereceğim. Bence 2+1 ay kalmalı. Araştırmak için 1 ay kısa kalır. 2 ay bence idealdir. Olmazsa 1 ay daha eklenebilir. İyi vikiler. Ekrembjk09'a sorun (mesaj) 01.29, 25 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]
@Ekrembjk09, resimlerin neyini araştıracağız? Nanahuatl? 01.34, 25 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]
O da doğru gerçi. 1 ay siz söyleyince mantıklı geldi. 1+1 uygundur. Ekrembjk09'a sorun (mesaj) 01.37, 25 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]
  • Destek Destek - Evet resimler için uzun bir süre. Bu sebeple Nanahuatl'nin teklifini destekliyorum.
Kurmanbek💬 06.05, 25 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]
Destek Destek teklif uygundur. Wooze 12.06, 25 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]